• header

Vinterjacka?

Är det bara jag som får lite panik inför vintern här?! Jag menar, det är ju freezing outside & det dröjer nog inte länge innan det blir minusgrader. Jag har min röda långa gås ("fjortisjackan" tänker ni, men den är grymt varm & skön!), men kul att gå runt med en röd jacka hela tiden. Har ju funderat på att köpa en svart kort kappa, men vet inte riktigt om det är "jag". Känns lite tantigt för mig, men vi får se. Hittar jag den rätta så! Men bäst är nog att ha en tjock mysig jacka. Därför funderar jag på att köpa en mörkbrun gås i kort modell. Svart blir för tråkigt, men brunt är nog bra. Anledningen till varför jag hellre köper en gås än en "vanlig" jacka är för att Canada Goose är som sagt så himla sköna & varma. Chansen att frysa i en sån = 0! Dom kostar ju lite mer, men bättre att lägga lite mer pengar på en varm jacka som håller länge (min är fortfarande i gott skick efter nästan 3 hela vintrar!) än att lägga pengar på flera olika billiga jackor. Så tycker jag iallafall! Fast sen så finns ju risken att man tröttnar, men då är det bara att sälja. Om det inte finns någon här som sitter på en brun chilliwack i stl. 3XS & som har lust att sälja den till mig så får jag ta & punga ut 4500 för en ny. Värt det säger jag iaf.

Vad ska ni satsa på för vinterjacka?

198 Comments

hannis

ja har aldrig haft en gåsjacka men dom verkar verkligen sköna.. lite tråkigt att så många har men brun kort är jättefint.
haha jag vet exakt vilken jag vill ha, har sett den på nån tjej förra vintern, vet inte vad modellen heter men det är en peak lite lång med päls.. haha kram

Reply
malin

jaag vet hur det känns med en stor och fluffig vinterjacka. man vill inte veta av något annat :P jag har en fjällräven, den är ruskigt varm den med. tänker minsann ha den i år igen :) hehe

Reply
sandra

Jag ska satsa på en ny tjock jacka, längre modell till dom riktigt kalla dagarna, ska satsa på en i märk färg, har en röd som jag är sjukt trött på.
sen även en härlig tjockare kappa som man kan ha när det inte är freezing outside och till fester med kanske ;) men en tjock jacka är ett MÅSTE med mysiga fickor med :)

Reply
Melroze

Jag har oxå lite panik inför vintern. Det är alldeles för kallt redan nu. Jag är fan inte redo för den här årstiden.

Reply
Ida

har samma ull kappa som föra året, gillar den, grå lite a linje aktig med knappar, elle skin jacka. Har även en lite mera “skid” aktig jacka som jag har när det är extra kalt:)

Reply
cec

å snälla köp inte goose.. de flår fåglarna levande för att då fram alla dun.

Reply
Mimmi

Vilken fin blogg du har!! ^^
Jag tycker att fina kappor är en bra investering, men en fryslort som jag måste ha en dunjacka. Jag köpte nyligen en Everest-parkas som jag verkligen älskar. Kolla in min blogg, inlägget Vinterjackan :)
Lycka till i jack-jakten!

Reply
f

kenza snälla du köp inte en gås! i vilket fall som helst inte den kortamodellen. Att ha en gåsjacka är ännu töntigare och ute än fjällrävens dunjacka o snälla du du skulle vara grymt snygg i en mörk stickade och varm kappa passar perfekt till din kläder om du har stövlar! hur snyggt som helst!:Dlovar

Reply
alexandra

tycker den långa gåsen är assnygg! passar faktiskt dig. själv har jag en boomerang som jag köpte förra året, kommer köra på den i år också. jag tycker INTE att du ska köpa en gås i kort modell.. det är fjortisvarning! dom långa är mycket snyggare! satsa istället på en boomerang, dom är faktiskt mysiga och de lär bli skönt med variation!

Reply
Julia,

jag har köpt världens bästa jacka, en brun everest. hur varma, skön, snygg, regn- och vindtät som helst. dessutom är den alldeles lagom och kommer aldrig bli omodern. jag tipsar om denna, fast du kanske inte vill ha en “vanlig” enkel modell?
lycka till :)

Reply
Anonymous

jag har köpt världens bästa jacka, en brun everest. hur varma, skön, snygg, regn- och vindtät som helst. dessutom är den alldeles lagom och kommer aldrig bli omodern. jag tipsar om denna, fast du kanske inte vill ha en “vanlig” enkel modell?
lycka till :)

Reply
Joséfine

Om du ska köpa en kort… Tänk på att kolla att dunet stannar kvar i armarna(vid armvecken)! För dom är inte alls i närheten av att vara så tjocka som på den långa jackan! Fick byta ut min första ja köpte, och den andra ja fick var 1 dm för kort i ärmen så jag fick en tredje jacka som det inte är nå dun i.. Men ja orka inte tjaffsa nå mera så det suger att jag betalade 5500 här där jag bor, för en jacka ja fryser om armarna i! :PP

Reply
Sofia

jag kör på min svarta chilliwack för fjärde vintern! den är precis som du säger helt underbart skön och varm och lika fin nu som när jag köpte den!

Reply
Mi

Som student får jag nog köra på dom jag har, men skulle jättegärna ha en canada goose. tycker också det är viktigare att jackan är varm än att den har “dåligt rykte”… =)

Reply
Anonymous

köp en kappa!!! FJORTIS FJORTIS med korta goose ;/ plus att det kommer bli extremt på sdig, du serju redan ut lute som en turk ju.. :P

Reply
Lisa

Då tycker jag att dom korta är mer fjortis än dom vanliga i parkasmodell. Annars så kan du ju satsa på en parkas från fjällräven, (inte dom fluffiga i dun) dom är ju klassiska och kan bäras i flera flera år. Har en svart som jag kommer att andvända länge :)
Som sagt en klassiker som tillochmed mina föräldrar har! Kram!

Reply
åsi

kör nog på samma som förra året.. en mycket varm jacka från fjällräven.. dock inte en såndär tjockisjacka som ALLA har.
om jag var du skulle inte jag köa en till gås, kör på kappan låter fin fint!

Reply
Kenza

anonym: vad har du för syn på folk egentligen? Förstår inte vad ett “turkiskt” utseende har med det här att göra?! och bara för att försvara mig, och alla andra med “turkiskt” utseende (ser inget turkiskt i mig men aa) så är utländska tjejer mycket snyggare än de flesta svenska tjejer! ;) enligt mig då.

Reply
Lovisa

Men nejnejnej! Inte en kort canada goose! :P Du har fin stil annars ju, men en kort gåsjacka är faktiskt inte snyggt. En lång måste det vara isf!

Reply
Rose - Pink Rose Bloggen

Jag har en grymt skön och varm vinter jacka som jag köpte förra vintern. Men den är lite förstor. Och så har jag tröttnat en aning. Men har hittat en jacka på BikBok som jag gillar ;)

Reply
Kenza

Lovisa: Men jojojo! En kort gås ska det bli. :) Har redan en lång så det vill jag inte ha. Kul att få lufta rumpan ibland också ;) hahah

Reply
Amina

Inför vintern ska jag nog köpa en Everest jacka :) Men nu inför hösten har jag en röd kappa, en kort en alltså :P hehe

Reply
Jossan

Haha Kenza bra sagt, jag håller med utlänska tjejer är snygga(re) hehe men tycker verkligen inte aatt du ska köpa en kort gås det är verkligen så fjortis att ha en.

Reply
erica

Jag har precis köpt en khakigrön tjock parkas från Haléns som jag är supernöjd med:) Har inte heller råd med en goose för flera tusen så jag kör på en lookalike fö 500 ;)

Reply
Kenza

Jossan: Ja allt e ju fjortis nu för tiden. Men det hindrar verkligen inte mig från att ha på mig vad jag vill ha! :)

Reply
Emma

Tycker du borde våga kappa, du hittade ju nån fin på JC du ville ha? Du passade jättebra i den! Mycket roligare än den jackan du funderar på nu.
Själv har jag köpt en blågrå jacka som man knyter ihop nertill så man drar upp den så den blir stor o får volym nertill :) Och så har jag min svarta kappa från förra året jag ska använda!

Reply
Isadora

Har en klassiskt marinblå dunis från boomerang, jättevarm,lång jacka som går över rumpan som är figursydd vilket visar de kvinnliga former man faktiskt har o inte döljer de med en jacka stor som en säck!

Reply
madholejn

Vinterjackor är då ett återkommande problem.. Men hur som helst så ska man hålla sig varm å de är jackans uppgift.. men det finns ju så otroligt mkt olika vinterjackor. själv har jag en yllejacka, lite längre.. skönt med långa jackor tycker jag.

Reply
natta

4500? nee det är fan inte värt det för en sån jacka.. då kan man ju köpa tre dunjackor på tre vintrar för typ 3000 kr istället xD.. hahahah rika jävel ;D

Reply
Linn

har min fjällräven från förra året som jag älskar. sen har jag en kappa också

Reply
skoolis

Jag har en som jag tror är lite lik din, fast everest och typ kahaki grön. Den är jätteplufsig, varm och superskön. Köpte den förra vintern så den får glatt hänga med ett tag till :) håller med dig om att det är värt att lägga ut pengar på en bra vinterjacka. vi bor ju faktiskt i ett land där det är kallt typ halva året.

Reply
amanda

förstår om man har en gåsjacka på antarktis men ärligt talat inte i sverige. kanske i norrland då, de allra kallaste vinterdagarna. nuförtiden brukar ju sverige dessutom ha rätt milda vintrar.
en täckjacka förstör ju hela outfiten, mkt finare med en snygg kappa. det blir absolut inte tantigt på dig, typ alla i din (och min) ålder har ju kappor…

Reply
Anonymous

Hahha, så du tycker alltså tjejer med Mc’Donalds ögonbryn och musche är snygga? :) Du ser liite ut som en iböand, speciellt med din pircing i näsan. Kanske lite mer åt hobbyturhållet när jag tänker efter :P

Reply
therese

har också en gås (lång och svart) vet dock inte om jag ska sälja den eller om jag ska ha kvar den, den är riktigt skön men jag har haft den i ca 3 år nu och börjar tröttna..

Reply
m

Jag sattsar hellre på en dyr vinterjacka än en billig. har aldrig köpt en vinterjacka under 2000kr. i sthlm verkar ju allt man ha på sig vara fjortis, tycker då inte att Canada Goose är fjortis jackor.

Reply
Lisa

Tycker att canada goose-jackorna är lite väl dyra. Sedan är det också så att de flesta jackorna jag vill ha finns inte i någon varm modell eftersom det oftast är kappor eller någon annan modern jacka, och det är inte ofta de dyrare märkerna ens göra sådana, så jag tycker det passar bättre med flera jackor :) i år blir det en duffel och en kappa.

Reply
Kenza

anonym: haha, vadå ska vi ta en ful “turk” som exempel kan vi väl ta en ful svensk som exempel. tyvärr är jag inte en sån som drar sånna exempel, för det finns folk som faktiskt ser ut så som man beskriver “ful” som. Du borde tänka efter vad du säger, det kanske sitter en “turk” med Mc Donalds ögonbryn och mustasch & blir jätteledsen nu. Men det tänker väl inte du på. Vissa människor är som du helt enkelt.

Reply
Sessan

Vinterjackor är sånt som lönar sig att sätta pengar på. Finns inget värre på vintern än att frysa/svättas ihjäl bara för att man har fel jacka.
Själv har ja en snart 4 år gammal goose look-a-like som håller mig varm då det är under -15 grader kallt ute och en peak skepparkavaj för de “varmare” vinterdagarna, samt en lång (ca 3år gammal) yllekappa för de gånger ja har kjol eller klänning.

Reply
Ann-Sofie

Själv kör jag oftast på långa stilrena vinterkappor nu när det börjar bli kallare ut, har en hel garderob men man kan aldrig få för många.
Tycker att gåsjackorna är jättefina, dock är det inte jag. Men självklart ska man lägga pengar på en vinterjacka, och just dom jackorna går juh aldrig ur mode heller, och vintrarna i sverige blir juh bara kallare och kallare, när dom väl kommer.

Reply
Cheryl Marie Cordeiro

I’ve been thinking about a winterjacket too – animal rights apart – I actually bought a vintage mink fur coat at an auction.
Having been in Sweden for 5 years, I think fur is best to keep warm. Seriously.
I do understand if it’s too oldish for a teenager though! *haha* It’s probably classified as outdated and “tant-ish” too. Oh dear!
Well, I hope you have fun while searching for your winter jacket! :-)
Cheryl

Reply
Sarah

Smaken är som baken tjejer, men klart Kenza försvarar sitt place liksom, dessutom när du har så många tjejkompisar som inte är svenska.. Och ja du får ha på dig vad du vill, men Gåsen måste vara det värsta historien skådat. Behövs inte ens i Sverige då den är gjord för arktiska klimat. Tack för mig!

Reply
Emma

Okej. Nu ändrade jag uppfattning om dig helt.Nu när du svarade på en kommentar ovan där du sa att ”Turkar är snyggare än svenska tjejer”, på ett ungefär. Ändrade jag uppfattning. Så du tycker allså att svenska tjejer är fula? Och du skriver ”tänk om det är en turk med Mcdonalds ögonbryn och mustasch och blir jätteledsen nu.” TÄNK om det finns svenska tjejer som tar åt sig av det du svarade där uppe? Jag är svensk, och tjej. Så du tycker allså att jag är ful? Bara undrar liksom.. Har inget emot dig annars, men jag blev lite fundersam nu.

Reply
Angela

Jag har också en röd jacka, dock från Gant! Funderar på att antingen köpa en Canada Goose constable, brun eller mörkblå. Har även sett grymt snygga från J.lindeberg och Sail Racing.

Reply
Louise

Jag har en urmysig go dunjacka från Intersport, det är som en dunjacka och sedan är det en parkas/höst/vårjacka som man dragkedjar fast ovanpå, så det ser mer ut som en parkas men den e varm o go, det kanske låter krångligt, fick den för 1700 när den innan kostat 2700, så det tyckte jag var ett fynd, det e inget känt märke, den heter 8848 Altitude(?) Så det är inget hypat speciellt “fjortis” märke.. ( : Den e varken kort eller lång utan lagom, den bästa vinterjackan ever ( ; :D

Reply
Lisa in Sthlm

Jo, Canada Goose kostar ju 6000-7000 spänn! Värt varenda öre. Sen springer massa annat skit folk runt med kopior och tror att man itne ser skillnad, man ser stor skillnad på en äkta och oäkta. Loosers va de är! Och förresten vad mena du med fjortisjacka? Fjortisar har ju inte ens råd med jackan. Kram Lisa

Reply
Kenza

Emma: Jag sa inte att svenska tjejer var fula, absolut inte! Det jag sa var att jag tycker att utländska tjejer är snyggare (som att säga, “jag tycker att brunetter är finare” ska blondiner bli ledsna då?), men det betyder inte att jag tycker svenska tjejer är fula.
ALLA tjejer är snygga på sitt eget sätt. Jag förolämpade inte svenska tjejer, som då denna “anonym” förolämpade utländska tjejer. Hoppas du förstår vad jag menade nu, vill absolut inte att du ska tro något annat än vad jag egentligen menade!

Reply
sandra

om du köper en kort fryser du ju om rumpen!det vill du väl då inte göra? :) en mörkblå eller olivgrön boomerang röstar jag på :)

Reply
Anonymous

(Angående en kommentar högre upp) Svenska tjejer har genom världen röstat ut att vara de finaste tjejerna i världen. Sen vad jag tycker, eller du tycker eller andra tycker är en annan sak. Men denna framröstning är kul!

Reply
Anonymous

jag hade en brun kort gås i din size förra vintern som jag nyss sålde.. otur va hade kunnat sålt den till dig :P men alltså jag ville jätte gärna ha en sån innan jag fick den, sen tröttnade jag efter ett halv år och köpte boomerang.. mycket bättre (tycker jag) och om du är van att ha lång jacka tycker jag inte du ska köpa en kort.. tro mig man fryser visst :P

Reply
Anonymous

Det lät väldigt väldigt dumt, utlänska snyggare än svenskar? haha dummaste jag har hört, verkligen! Tycker verkligen också att du förolämpade svenska tjejer, du säger ju så bara för att du själv inte är svensk, du förstår inte hur stolta vi svenskar är för att komma härifrån,

Reply
sämiebämie

köp typ mörkblå kort i så fall!!! du kommer tröttna på den bruna färgen (enligt mig) (a) -aaah-

Reply
Anonymous

Hej :) jag har själv en gås eller har faktiskt flera gås jackor och håller verkligen med diig, men nu har köpt en boomerang dunjacka VARM och skön och är verkligen nöjd med den, ha det bääst

Reply
Lisa

jag har en peak performance jacka som det inte heller är nån chans att frysa i, i vinter!! grymt skön och snygg fast den kostar ju också lite mer än “vanliga” jackor.. dock inte lika mkt som en canada goose utan “bara” 3100 kr :) peak är grymma på jackor säger jag bara!

Reply
Tess

Köpte en svart lång peak, varm, fi
& billigare än gåsen desutom mer diskret & mindre fjortis< ;) Riktig nöjd!

Reply
Hasse

Jag tycker helt klart att kappa är dö-läckert, och det ger ett seriöst, men inte tråkigt intryck. Do it!

Reply
Rebecca

Boomerang har snygga vinterjackor, en stor skön dunjacka med päls på luvan. Riktigt snygg faktiskt! Den är att rekommendera framför gåsen. Och minst lika varm =)

Reply
Josie

Jag tänker köpa en Fjällräven. Dock inte en sån där stor dunjacks modell utan en modell som heter Kodiak Parkas och mer liknar en gås. Skitsnygg och antagligen hur jävla varm och skön som helst. Så jag håller med dig! Jag lägger hellre pengarna på en dyrare jacka som garanterat håller värmen än en billigare.

Reply
Frida

Jag har en mörkgrön Everest som jag kör på och den funkar helt okej, lång modell, ungefär som Canada goose den långa modellen. Den känns väl inte helt rätt men jag har haft den i ett år och den är jättevarm. Sedan har jag tänkt på en sak.. Blir det inte riktigt kallt med en kappa bara på vintern? Jag skulle iallafall typ frysa ihjäl! Även om det är skitsnyggt så har jag hellre på mig en stor mysig varm men inte lika smickrande jacka än att frysa. :) Btw, min syrra köpte en Canada goose brun fast lång modell.. Skitsnygga verkligen men den korta har jag inte sett så mkt av, så jag vet inte hur den ser ut riktigt! Hoppas du blir nöjd med ditt köp!

Reply
kiwigeek

har en kappa och massa andra, och tycker att det är snyggt att ha kappa, bara den har rätt form och så.. annars kan de se helt bajsigt ut. :P

Reply
Fettot

jag har inte haft en jacka på mer än 3-4 år. inte ens på vintern. jag kan inte ha jackor. vill dö i en jacka. känner mig instängd

Reply
Rikard

Jag är övertygad om att du kan få en som du kallar det tantig kappa att se G R Y M ut på dig. No doubt girrrl!

Reply
bella

Tjaba!
Kop for i helvete inte en kort gas, dom ar as kalla :) Jag har en och fryser rumpan av mig
PUSS

Reply
milla

jo, du har rätt. hellre lägger man pengar på en lite dyrare jacka än flera billigare. :) ha en bra kväll/natt.

Reply
josefine

har bara en liten sak att säga till om. En jacka har man för det första inte för märkets skull och för det andra så kan du inte döma nån efter vad den har för jacka? Så “fjortisvarningarna” kan man bara kasta i soptunnan tycker jag. Kör på en kort goose om du tycker att den är varm och fin. Skit i vad alla snackar för skit. tycker att människor bara kan ta å växa upp å sluta snacka om “fjortisvarningar” å sådant trams. läs hem.

Reply
Josse

Ska köra på min Everest jacka jag köpte på Stadium förra vintern :) Den håller nog någon vinter till, la ut 700 för den iaf :)

Reply
Anonymous

antiken -476 romarriket
muntligt myter gudar
oriestien aischylos odyssen iliaden homeros aristofanes
medeltiden 476-1400 1000-1500 digerdöden feodalsamhälle jordägande = makt ,folkvandringar europa, kristendomen europa
gud i c, riddare, religös litteratur, mysteriespel legender
poetiska eddan snorre sturlassosn dante boccacio decamerone
renässansen 1500-1700 antiken återföds, m i c,
shakespeare, cervantes, moliere stjärnhjälm
reformation, humanism, geografi upptäcksresor columbus, boktryckarkonsten guthenberg
upplysningen 1700-1830 upplysning, förnuft, frihet jämlikhet, experiment och erfarenhet
defoe robinson, roussae emile, voltaire candide, swift gulliver, bellman encyklopdein
vetenskapsmännen, kunskap!!!! franska revolutionen, frihet jämlikhet
romantiken 1800-1850 känslor, grått, skräck, naturen, fantasi, drömmar, ruiner, gravar, längtan diktare= genier
poe dikter, mary shelley frankenstein, goethe faust, engelska poeter p.b. shelley.. tegner
liberalism, nationalism , motsättningar mellan samhällsklasser
realismen 1850-1910 verklighetsnära, samhällskritik, fler böcker, tidningar
dickens oliwer twist copperfield, mark twain huckleberry, brontes, strindberg röda rummet hemsöborna
medleklassen växer indurtiella revolutionen, urbanisering, vetenskapstro darwin, ångmaskin, england!
Naturalism:äckligt, allt ska med! detaljerat, författaren som vetneskapsman, klassskillnader, samhällsproblem
Zola therese raquin, strindberg fröken julie
modernismen 1910- experiment, samhällskritik, det undermedvetna
kafka, majakovsky, proust, hemingway
världskrig, internationaliseringh
1900talet mångfald, rörlighet, feminism, många läsare
författare guillo =)
snabb utvekling, teknik informationssamhälle

Reply
valentina

jag köpte en svart, lång, canada goose, har kollat på dem länge men varit lite osäker, men nu har det ju kommit en speciell modell för tjejer så då bestämde jag mig för att köpa den och åh vad gosig den är, längtar efter vintern lite nu bara för att använda den :)

Reply
kkk

nejnejnej…en kort modell är rikitgt fjortis och inte alls varma på något sett! De långa är mer klassiska och håller värmen. Köp INTE en kort gås för guds skull

Reply
iRiC

personligen tycker jag det är skitkul med alla sthlmare som köper svindyra vinterjackor, som de sen inte ens blir varma av (när de åker upp i mina hemtrakter och inser att deras gås-jacka för 5 papp lika väl hade kunnat vara en tidning omkring dem). satsa på en vettig vinterjacka säger jag. ^^,

Reply
Mormor

FINN MENINGEN MED LIVET! LÄS ThreeGenerations.blogg.se!
ThreeGenerations.blogg.se
ThreeGenerations.blogg.se
ThreeGenerations.blogg.se
ThreeGenerations.blogg.se
ThreeGenerations.blogg.se
ThreeGenerations.blogg.se
ThreeGenerations.blogg.se

Reply
Mikaela

Jag tycker det är skittöntigt med alla som säger att gåsjackor är en fjortisjacka. Hur kan en jacka vara en fjortis? Ni som skriver det är fjortisar, tycker jag.
Jag har den bruna korta modellen och jag verkligen älskar den. Jag köpte den inte under den perioden när alla köpte den. Jag lånade min kompis en gång och märkte hur varm den var så jag köpte den.
För den är verkligen jättevarm och mysig.
Är trött på att folk tycker allt är fjortis bara för att folk har likadant!

Reply
Sahara öknen

Jag blir nog naken, en vinterjacka är det svåraste att köpa! Men du kenzaa jag behöver hjälp med min blogg, du kan väl lite eller? HELP ME. KRAM FRÅN EN LÄSARE SOM ÄLSKAR DIG OCH DIN BLOGG =D

Reply
anna

“…så är utländska tjejer mycket snyggare än de flesta svenska tjejer! ;) enligt mig då.”
även om du inte menade att förolämpa svenskar, så var det exakt vad du gjorde. o att en tjej förolämpade turkar, ger inte dig rätten att skriva tillbaka… 2 felgör inte 1 rättsom det så fint heter

Reply
B

Hej!
Har läst om din grötfrukost och precis som du äter jag gröt till frukost. Men jag undrar hur du gör din gröt med banan? Skulle man kunna få receptet? Skulle vara snällt :D
/B

Reply
Jossan

Jag tycker att Kenza har modell utseendet, tror det kmr gå toppen för dig både idag & imorn. Föresten måste bara fråga vilket land kmr du ifrån ?! Du ser halv svensk ut men inte helt. & anthony är han amerikansk ? Vart väldigt nyfiken.

Reply
threes`

Jag har köpt in en lite längre kappa.. gillar den enormt !! :) dock är det lite tråkigt att alla har kappor nu för tiden =/

Reply
Kenza

Många tipsar om Boomerang, ska ta och kika in det. ;)
*
Jossan: Tack tack. :) Jag är halv marockan & halv svensk. Anthony är finsk. ;P Vi har varit tillsammans i 2 år och 4 månader på Lördag för att vara exakt ;P
*
B: Jag skivar bara en banan på, enkelt :D
*
anna: men jag förstår inte varför du anser att det där var förolämpande. Man måste ju ändå få tycka att en sak är snyggare än en annan sak utan att folk blir upprörda?! Svenska tjejer är snygga, men jag tycker tjejer med lite utländsk bakgrund är snyggare. Och då måste jag få tycka det! Det är inte en förolämpning alls. Det är som sagt som att säga “blondiner är snyggare än brunetter”. Det är ingen förolämpning. Men man uppfattar saker som man vill..
*
Mikaela: Håller med det du sa där!
*
anonym: okej?! :P Aja, där fick jag mig en Historialektion iaf. ;)

Reply
Lisa

har en svart lång peak jacka, likadan som gåsen fast från peak. Minst lika skön och mycket billigare, endast 1500 kr ny, !!!
(fast orginalpriset är väl 4000-5000,,tror jag….)
köpte den på peak rean i stockholm, ett tips!

Reply
Pem

hej Kenza, Jag skulle nog behållt din gamla goose och itne köpt en ny utan satsat på en peak eller boomerang kanske. Själv har jag en grön Everest som är helt underbar och varm, kommer definitivt ha den. Ska även köpa en varm kappa till de tillfällen man vill vara lite snyggare.

Reply
bini

Jag tycker du ska köpa den jacka DU själv vill! Fast jag skulle i alla fall inte köpa en gås. Själv har jag en halvlång svart kappa, en svart kortare i a-linje modell, en annan svart “kapp aktig” som jag köpt i år och en brun (nu ångrar jag att jag inte köpte en svart, haha) boomerang från tidigare. Fast jag hoppas att det blir fler kappor/jackor! :D
Hoppas du hittar någon vinterjacka du kommer att trivas i!

Reply
Elin

Lyssna inte på alla andras åsikter Kenzaa!
Vill du ha en varm o skön jacka är en goosejacka helt utmärkt. Sen att den inte är mode o bla bla är en annan femma!
Själv skiter jag i allt sånt o klär mig varmt i vinter! Sen skrattar jag gott åt de tjejer som står med en kort kort skinnjacka med världens största halsduk o fryser ihjäl. Men hey, vem bryr sig om det.. Det är ju “inne”… ;)

Reply
Anonymous

varför acsepterar du inte alla komentarer din äckliga lilla fjortis TURK-LOVER!!!!! gå och häng dig för fan!

Reply
Nat

Nödvändigt att haka upp sig på det där med att utländskor är snyggare än svenskar. Det luktar mest avundsjuka från er som tyckte de var förolämpande sagt. Smaken är som baken med allt och man kan ju inte tycka lika dant om allt för det behöver det inte betyda att man förolämpar någon.
Har fastnat totalt för din blogg Kenza och det är alltid lika inspirerande att se dina härliga outfits! You go girl !

Reply
Matilda

Jag har precis köpt en ny vinterjacka, en brun, lång Everest. Är hittills supernöjd med den, den är varm, skitsnygg och stöterbort regn. Har även en kort, svart peak från förrförra året och en lång röd Gås. Håller med om att gåsjackorna är grymt varma, men jag rekommenderar annars en peak, dom håller lätt samma klass som gåsarna. Och kan inte alla bara banga allt snack om vad som är fjortis och inte, man har på sig det man trivs i och tycker är snyggt!

Reply
Matilda

Jag tänkte lägga upp bilder i min blogg på alla mina höst/vinter jackor.
Jag har en vit kort peak jacka, en röd Everest dunjacka, en fjällräven greenland woman winterjacket, en skinnjacka, en jacka från H&M barnavdelning och mammas gammla blå fjällräven.

Reply
Julia

Undrar bara hur en jacka kan vara fjortis?
kör på min goose som jag köpte förra året, helt underbar! men det blir nog en kappa också :)

Reply
.P.

goose jackorna är inte alls fjortis, min mamma har en sån o d gör inte henne till fjortis =) ‘
Kenza, köp goose! dom e så fina och varma.. dessutom är pälsen så fint också:D (JA, JAG ÄLSKAR PÄLS!!!) Köpte en kort brun goose i 2xs förra vintern…så att om du är intresserad så är det bara o säga till! ska Själv köpa en lång brun goose.. vill inte frysa om rumpan =(
ha en bra dag!! :)

Reply
Maria

Vad folk är osmarta. Dumma. Får inte folk tycka något är finare än det andra? Någon föredrar hellre Fanta än Cola, hellre sommarsemester än vintersemester. Jag tycker t.ex. utländska killar är snyggare än svenska, jag dras till mörkt hår och blå ögon. Fast jag är svensk. Vem förolämpar jag genom att tycka något? Vem förlämpar Kenza genom att tycka något? Bry ni er om vad ni själva tycker och låt Kenza tycka vad hon vill och skriva vad hon vill i SIN EGNA BLOGG! Läs annars inte den.
Sorry Kenza, jag blev lite smått irriterad;)
Hoppas allt går bra idag;)

Reply
Anonymous

Amanda: Kallar du 40-grader MILD vinter? För det är just vad det brukar vara i norrland.

Reply
Sara

Oj oj, verkar vara lite het diskussion här, det där med svenska tjejer vs utländska tjejer. Alltså, jag fattar inte varför det verkar vara så många svenska tjejer som tar illa upp av det här? Kenza har ju redan sagt att hon inte menade att förolämpa och att säga att utländska tjejer är snyggare är inte samma som att säga att svenska tjejer är fula. Jag är en svensk tjej, genetiskt så svensk det går typ, och jag tar inte illa upp. Jag måste säga att jag förstår vad hon menar, ibland känns det verkligen som att alla utländska tjejer man ser (läs från Mellanöstern och Balkan, typ, för jag tror inte att den här diskussionen handlar om typ tyska tjejer) är så himla snygga och piffiga. Men som sagt, jag tycker massor av svenska tjejer också är snygga! God…

Reply
Rebecca

jag tycker det är fjantigt att ni håller på och tjatar om att de där jackorna är fjortisjackor.
de flesta fjortisar om man nu skall dra alla över en kant, har väl och borde väl inte ens ha råd till en sådan jacka?
själv kommer jag använda en svart relativt kort jacka med päls på luvan från peak. en längre jacka från Gant, även den med päls på luvan, samt en grå knälång kappa de gånger jag skall vara lite “extra fin”…
peaks jackor är bra, men tänk på deras kvalite inte alltid är som man trott för de priset…
satsa hellre på en gant enligt mig…
kram och lycka till.

Reply
c

vadå “fjortis” att ha en sån jacka ? allt blir väl “fjortis” bara dom har det på sig. jag vet “fjortisar” som går runt i mörka stuprör, men det är ingen som klagar när någon “vanlig” har det. köp vad du vill ! allt är snyggt på dig :)

Reply
mk

håller med idg kenza, utländska tjejer ser oftast bättre ut. är själv finsk/svensk o har brunt hår och bruna ögon vilket jag är jävligt stålt över.

Reply
JJ

Jag tycker det är fruktansvärt med alla människor nuförtiden som inte kan ta reda på bakgrunden på vad de köper. Canada Goose är helt klart de vidrigaste jackorna som finns. Ta reda på hur de gör jackorna och se sen om du verkligen vill ha en. Jag säger det inte för att vara elak, utan bara för att folk kanske ska vara mer kritiska med vad de köper. Det ÄR viktigt att försvara djurens rätt, de har ingen egen röst att göra sig hörda med.

Reply
anna (igeen)

ibland tycker jag inte att man märke att du är, vilket chockerar mig, 91.a. men när du påstår att det inte är en förlämpning märker jag ändå att du är otroligt ung o har mycket kvar att lära. eftersom du har en blogg som är så stor och populär och antagligen har många tjejer som ser upp till dig, får du vakta munnen, då kan du inte säga vad osm helst. sklle absolut inte förvåna mig om några 13åringar där hemma som är så kallade “svenska fula blondiner” tappar självförtroendet totalt. äve om du tycker att turkar är snyggare än svenskar, och även om du tycker att kanske converseskor är skitfult (bara som ett exempel), och även om du tycker att blondiner är puckade (även bara ett exempel) betyder inte detatt du kan skriva alltdet i bloggen. eller hur? för visst skulle du aldrig skriva saker som att
smala tjejer är snyggare än tjocka, även om du tyckte så? även om du kanske tycker att det är en såkallad “värre” kommentar, kan man ju då undra var gränsen ska dras för vad man kan skriva o inte kan skriva i en blogg som har över 6500 läsare varje dag? även om du inte tyckte det var en föolämpning med svenskar vs. turkar tycker inte alla likadant, och jag tycker du ska tänka efter en gång extra när du har såpass många, unga läsare som antagligen ser
upp till dig!
(för övrigt har jag boomerang jacka, världens skönaste. i mörkblått!)

Reply
MaDeLiÑo

Enda nackdelen med Goose är att dom blir STULNA!!! Har blivit av med 2 st & tänker fan inte köpa en till. Ska leta reda på en riktigt ful en som man får ha i fred……..

Reply
olga stevens

har en kort brun i xxxs och den håller jag hårt i :-D har hållt mig varm och glad i snart 3 vintrar! Helt klart värt pengarna.

Reply
Anonymous

synd att alla ska hålla på och säga att det är en fjortis jacka ?! Fattar inte.. Jacka som jacka eller ?

Reply
Elin

HEJ !! :) härlig blogg för det första.
tänkte, ska du sälja JACKAN ? dom är ju så sköna… kram kram Elin

Reply
Bettina

Själv har jag också en röd Goose (lång) som jag haft i snart 5 år! Den ser alldeles ny ut och är jätteskön!
Behåll din röda för det är en klassiker!

Reply
ninah

MÅSTE BARA SÄGA att Goose jackor är djurplågeri men aja ;) , jag älskar jackor och kappor det kompletterar outfiten :) . btw Kenza du äe gullig;)

Reply
natta

Nej det var ingen förolämpning tycker inte jag heller.. om jag säger att jag tycker mörkhåriga killar med bruna ögon är snyggast av alla killar ( som jag tkr o brukar säga) ska väl inte alla gå till attack mot mej? och själv är jag halv kroat^^ haha..fint med mörka ögonbryn tkr jag:D

Reply
Kajsa

Hej. Jag har en grå vinterjacka med lite rosa från Stadium. Den kostade 1200 :-
Bakifrån så är det som ett skärp som markerar midjan men framifrån är det inget skärp. Och den är lite längre dårå också :) Skitsnygg!!
+ vind och vattentät

Reply
tussie

Satt och läste genom allt de här och jag måste säga att de är smått patetiskt att sitta och ta åt sig av folks åsikter på vad dom gillar. Jag håller med om att utländskt utseende ofta är snyggare än svenskt, eller ska man kanske säga nordiskt. Alla har väl liksom olika smak, och de har man mer än rätt att ha:) Så ni som tar åt er.. Snälla!? Alla kan inte precis gilla just de ni vill att dom ska gilla. De är bara att acceptera. Så Kenza, jag håller med dig till 100% så du vet!

Reply
anonym, aa

fråga inte om råd om du ändå bara ska visa upp attityd när folk är ärliga

Reply
emily

Satsa På Boomerang. Finns en jätte fin på Sisters, vad jag sett. Kostar ca 4.000 men är super. Ska satsa på den själv nu i vinter.
Annars har EVEREST mycket bra jackor.

Reply
Felicia

Canada Goose är bäst, (:
Kolla på typ tradera och blocket där burkar de finnas helt nya gåsar för lite billigare peng.
Tack för en världsbäst blogg.

Reply
tanjaaaaaaaaaa

asså HAHAHA. fjortisvarning på en jävla jacka? vem bryr sig – det är bara en jacka, måste man va fjortis för att ha en gås. så om en vuxen går med en gås är det en fjortis eller? tycker det är fett löjligt o onödigt att hålla på o få värsta stämplarna för vilken jacka man har. man har väl fan den man vill va e problemet. kenza – köp den jackan du vill ha inge fel med gås i huvetaget! bajsa snett på alla andra bara. passsss :)

Reply
Matilda

tycker du uttrycker dig sjukt klumpigt. Jag förstår att du inte tycker att svenska tjejer är fula. Men ärligt? Du kan ju inte säga så. Att utländska är snyggare. Jag menar allting är ju inviuellt, det finns ju säkert en turkisk tjej som är snyggare än en speciell svensk. Men när du säger sådär uttrycker du din åsikt helt generellt. Jag förstår mig inte på dina åsikter ibland. Skulle vilja att du sa dem lite mer specifikt. För du får nästan skylla dig själv när andra börjar hacka på dig. Du kommer med extremt klumpiga svar.

Reply
Kenza

Matilda: Men vad är problemet?! Förstår inte. Det är ju PRECIS som att säga att man föredrar blonda killar framför brunetter. Självklart finns det ju svenska tjejer som är snyggare än utländska. Men vi säger så här då! Om vi sätter en sjukt snygg spanjorska (t.ex.) brevid en sjukt snygg svenska så skulle jag fortfarande tycka att den utländska tjejen var snyggare. Jag dras till det utländska utseendet (på killar då, dras inte till tjejer men du förstår vad jag menar). Precis som folk dras till blondiner, brunetter eller ja grönhåriga! Jesus.. Men nej nej, så får man ju inte tycka. Då är man en så kallad “TURK-lover” som ska gå och hänga sig själv! Här sitter folk och hakar upp sig på att jag tycker utländska tjejer är snyggare än svenska, medan det pågår rasism här. Hur sjukt är inte det?!

Reply
marielle

Gås jackan fick fjortis stämpeln för att många köpte den bara för att den var dyr och att det var ett märke.. Köper man en sån nu eller använder tycker inte jag att man är fjortis, det betyder bara att man skiter i märket och använder den för att den är varm.. Den är patetiskt att äns säga det.

Reply
Beatrice

Jag tycker det låter konstigt att du säger att du föredrar utländska tjejer framför svenska då det är som att dra alla över en kam. Alla utländska tjejer är inte snygga men inte heller är alla svenska tjejer det heller. Attraktion är något helt inviduellt, precis som du säger. Fast lite konstigt då det inte finns en kille jag känner, eller tjej heller, som dras till en hårfärg. Själv så skulle jag aldrig kunna säga att en viss nationalitet eller människor som har en viss hårfärg är mer attraktiva än andra. Och sedan förstår jag inte heller vad du menar riktigt med utländska? Du gillar inte vita tjejer då alltså? Det känns som om den kommentaren är väldigt ogenomtänkt då de flesta av dagens “utländska” tjejer som anses attraktiva idag har framförallt vita attribut. Halle Berry, Tyra Banks, Eva Longoria, Jessica Alba.. Alla ser ut som vita kvinnor bara att de inte är just det. Kommentar? Skulle gärna vilja höra också vilken “utländsk” känd kvinna som du tycker är vacker som inte har dessa klassiska vita attribut.

Reply
Sofia

Ska nog satsa på en tjock och go jacka i år, typ i samma modell som en av everest jackor, fast i något annat märke. Svea har en ganska fin, sen vill ja att jackan ska va blå också.

Reply
Ida

Jag är svensk, blond t o m, typisk “svensk” och jag tog verkligen inte illa upp när kenza skrev det hon skrev. När det kommer till killar dras jag till blonda killar, har aldrig dragits till utländska killar. Men när det kommer till tjejer så avundas jag de som har utländskt påbrå.. ooh så läckra de är <3 <3 <3 Men men, alla har rätt till sin egna åsikt.

Reply
Elin M

Jag köper alltid 2 jackor per säsong, en vanlig (parkas eller en vanlig bara, haha) och så köper jag en skidjacka också. Då kan variera de gammla med de nya. Asbra. Jag har köpt världens finaste odd molly jacka och en Peak skidjacka inför den här säsongen. Själv tycker jag inte alls om Gås jacka men om man tycker om den så får man väl ha på sig den. Tack för en superbra blogg!

Reply
Sebbe

tjejer med utländsk bakgrund, är aldrig snygga enligt mig, svenska tjejer är mycekt mer attraktiva! Sån skönhet! Dessutom är goose jackan rent djurplågeri, don’t wear it! Get It? Själv tkr jag du ska ha en kappa, mkt snyggare på dig.

Reply
melika

Jag tycker som du, om man sätter en sjukt snygg spanjorska brevid en sjukt snygg svenska skulle jag tycka spanjorskan var snyggare. Och jag är inte lesbisk, jag tycker bara att “mörka” tjejer är vackrare än ljusa. Samma sak med killar.
Jag har faktiskt aldrig varit kär i en blond kille i hela mitt liv, ända sen jag gick på dagis.

Reply
Malin

Varför bråkar ni hurvida utländska tjejer eller svenska tjejer är snyggast?? ALLA TYCKER OLIKA! Vissa tycker att uländska tjejer är snygga, andra tycker att svenska tjejer är snyggare, soo what?!
Det här är en diskution som kan pågå hur länge som helst, men det finns bara en slutsats: SMAKEN ÄR SOM BAKEN!

Reply
Raag

Kenza: Om du nu inte tycker att det var en förolämpning… hur skulle du anse om folk (nu har ja ingen aning om vart du kommer ifrån) kallade ditt hemlands damer för fulare än än själv… äh jag tycker helt enkelt att alla från det landet är fula? KÄnns ju lite sådär att generalisera..

Reply
Anonymous

fjällräven och goose jackorna kommer egentligen aldrig bli ute, det är bara perioder de är mer populära..

Reply
angelina

äsch, jag tycker inte alls att gåsjackorna är fjortisjackor. de är hur snygga och sköna som helst. jag köpte nyligen en chokladbrun gås som jag älskar, den är så himla varm & mysig. kommer att använda den jämt i vinter.
däremot vill jag ha en ny trenchcoat som är lite tjockare, har nu en från h&m som funkar i höst men knappast i vinter..
kram! xx

Reply
Tara

Beatrice: vad då “vita attribut”? Bara för att man är utländsk betyder det inte att man har helt andra ansiktsdrag. Vi är ju trots allt människor allihopa, eller hur? Det är ju inte så att “vita” har patent på skönhet och vackra drag? Skönhet ligger inte bara i drag utan även färger, utstrålning och hår, hud m.m.
Låt Kenza tycka som hon vill och acceptera bara att skönhet ligger i betraktarens ögon.

Reply
malin

Mmm jag håller med er. utlänskatjejer vadå? jaja sjukt tycker jag. Du föredrar tjejer med mustach och hela kroppen full med hår? usch! jo det är ju snyggt!!? Sen tänkte jag bara berätta att i canada så är goose jackan billighets jacka.. typ 200spänn från hm.. eller myronas.. jaja djurplågare

Reply
mathilda

jag har en parkas från only, 700 kr och hur underbart skön som helst. gott om stora fikor som man kan ha vantar o sånt i. ;) den rekomenderar jag verkligen! ha det bra!

Reply
HERREGUD

E FOLK SÅ JÄVLA STÖRDA ELELR? LÅT HENEN FUCKING TYCKA OM VAD HON VILL ELLER TYCKA VAD HON VILL
ÄCKLIGA SVIN NI KAN ENDÅ INTE ÄNDRA PÅ HENNES ÅSIKT!! STÅ PÅ DIG KENZA DOM E BARA AVUNDSJUKaA:d

Reply
Beatrice

Tara: Ja, vita attribut. Se dig omkring bland de kvinnor som ska föreställa “utländska” vackra kvinnor, de ser inte utländska ut. De ser ut som vita kvinnor. Vita attribut är ett vitt utseende, nordiskt utseende, Europeiskt utseende, kalla det vad du vill. Ingen har patent på skönhet, det var inte det jag sa. Jag tycker det låter konstigt att en person som bor i västerländsk kultur och som förmodligen anser att Eva Longoria är en snygg “utländsk” tjej har fel. Hon har inte de latinamerikanska dragen, eller att kalla Tyra Banks en snygg svart kvinna då hon mest bara ser ut som en vit kvinna med lite mörkare hy. Det känns bara fel och okunnigt.

Reply
Emma

Måste få påpeka. Många skriver in och klagar och hackar på kenza om hennes uttalande om vilka som är vackrare. I många av dessa kommentarer skriver ni följande: “du kan inte skriva så, det är en förolämpning”, och “Det är ju individuellt”,!
Ser ni ens vad ni skriver!? Sjukt klart att det är individuellt. Det är väl ändå inte eran blogg? Kenzas texter är väl inte lag? Det är HENNES åsikt, alltså individuellt. Förstår ni, eller tycker ni bara det är häftigt att ni lärt er ett nytt ord ni måste använda? Hur kan man sjunka så lågt att man ens kan relatera det till rasism?

Reply
Latin

Hanna : “Halle Berry, Tyra Banks, Eva Longoria, Jessica Alba.. Alla ser ut som vita kvinnor bara att de inte är just det” VET DU VAD??? – NEJ dom är inte vita. Gud vad många här verkar ha tagit åt sig!!! ALLA HAR OLIKA SMAK, SJÄLV tycker jag inte att arab turk tjejer är så snygga..
Tycker att Kenza har en väldigt exotisk utseende:) du påminer lite om Jlo,Jessica Alba.. du ser ju ut som en latina (TA DET SOM EN KOMPLIMANG från mig)
Själv tycker jag latinska tjejer är världens sexigaste o vackraste ;)
by the way, låt kenza vara JÄVLA IDIOTER som skriver massa onödiga saker…ni är bara avundsjuka shiiit!!! bara för att ni inte råkar vara “utlänska” (betyder d inte att man e ful) eller bara för att ni inte har råd me en goose jacka ska ni inte behöva massa skit om goose jackorna!!!!!
chaoooooooooo preciosa!

Reply
Susanna

Jag har precis köpt den nya Bommerang jackan från Sisters. Ritkigt fin! Den är en svart lång dunjacka med luva, är vattentät och tål många minusgrader! Dock var den lite dyr… Men om man inte vill frysa så är den suverän:D

Reply
Ninva

Kenza gumman, jag är stolt över dig som ens orkar svara på alla sjuka inlägg. Köp en gås , jag har flera. Om du vill ha en söt kappa så finns det jättefina i Rut m.fl men jag tror den butiken bara finns i Göteborg.. Iaf jag håller med om att vi utlänska flickor är vackrare. Vi har något speciellt. Och jag förstår att du inte menar alla svenska flickor eftersom jag själv har en helsvensk kompis som jag tycker är helt sjukt vacker. Och i min klass så finns det jättevackra svenska flickor, men jag tycker fortfarande mina “blatte-brudar” är snyggast :D hahah.. du förstår säkert? :)
Iaaaf jag brukar läsa din blogg ofta men jag brukar nästan aldrig orka kommentera men kännde mig tvungen idag p g a alla rasister :)! ha ha ha.
Ha det så bra och lycka till med allt i ditt liv!
Puuuuussss / Ninva

Reply
Anonymous

ofta man vill lägga 4500 kronor på en jacka som består av plågade gåsars handplockade fjädrar.

Reply
Nina

Du kan få köpa min Svarta korta chilliwack om du vill! Minsta storleken och jag har använt den 2 vintrar bara :/ säljer den för bra pris, bor i sthlm! ;) maila om du e intresserad

Reply
Nina

BTW, men OMG Kenza får väl fan tycka som hon vill! orka att folk (svenskar framför allt förstår jag) stör sig på att hon skrev att ho ntycker utländska tjejer är snyggare än de flesta svenskar.
Exempel:
– Får inte jag skriva att nicole ser bättre ut som brunett än blondin, blir blondinerna ledsna då?
– Får jag inte skriva att jag tycker converseskor är skitfula? blir de som bär concverseskor ledsna då?
– Får jag inte skriva att långt hår på tjejer är snyggare än kort hår? Blir alla tjejer med kort hår ledsna då?
Nej fyfan, jävla idioter osm inte har något bättre för sig än att klaga. Alla har sin egen åsikt, och inte fan kräkte hon någon.

Reply
Beatrice

Latin: Om du tycker att klassiska latinamerikanska tjejer är snygga, varför nämner du då inte America Ferrera(Ugly Betty)? Hon ser ut som en riktig latina. Kenza har inte ett exotiskt utseende, hon är jättevacker, men verkligen inte ett exotiskt utseende. Hon har ett väldigt europeiskt utseende. Och du har inte heller läst igenom det jag skrev speciellt ordentligt och uppenbarligen inte ditt så kallade svar på det heller eftersom ingenting du säger makes sense. “Vet du vad? De är inte vita”. Det var exakt det jag skrev, de är INTE vita men allihop jag nämnde har europeiska utseenden. Och det kan du inte säga emot, för om du åker till Latinamerika eller Afrika så får du se själv att ingen ser ut som Jessica Alba, Tyra Banks, J.LO eller Eva Longoria (Kanske ett litet antal). Du som själv är latina (Antar jag) ser väl inte ut som Jessica Alba eller J.LO? Istället så tycker du att Kenza (Som har ett väldigt europeiskt utseende) liknar henne. Det känns så motsägelsefullt. Ibland kan det löna sig att tänka igenom det man skriver/säger först. Inte sant?
Nina: Det är så lätt att resonera som du gör. Till exempel, jag tycker att Nicole (Jag antar att du menar Richie) passar i blont och brunt hår till olika stilar och makeup. Converseskor kan vara ohyggligt fula, men på vissa och tillsammans med en passande outfit så kan de bli ruskigt snygga. Kort hår passar inte alla i för att alla har olika ansiktsformer. Det är klart att alla kan ha en åsikt, det jag sa var att det känns väldigt omoget att dra alla över en kam. Kenza tycker självklart som hon tycker precis som du, men ibland måste man kunna se runt om situationen också. Allting är inte svart eller vitt. Fult eller fint. Tyvärr, jag är ledsen att behöva säga det här till dig men världen är full av gråskalor.

Reply
E

Måste bara säga att de finns inget ute eller inne me gås dom kommer alltid finnas samma gäller med fjällräven. Och varför ska alla jämt prata om fjortisar lägg ner det.

Reply
E

Det är inte kläderna som gör en person fjortis det är personen som är i dom som gör det. Lär er det innan ni pratar om vad som är fjortis eller inte.

Reply
Nina

Till Beatrice:
Men Kenza sa ju inte att någon var ful, hon sa varken att något var svart eller vitt så som du uttrycker det. Hur har du (och alla andra som klagar) fått för dig det? Klart att världen är full med skalor inget är svart elelr vitt. och du svarade inte på min fråga/mina exempel, det där var endast exempel och det jag menar är får jag inte skriva ut att jag föredrar någonting framför någotannat om jag nu tycker det?

Reply
Cladde

Tjuhuu alla störda människor!! Jag tycker alltså att gås jackan är fjortissss… därför ska jag köpa en även om jag är 21 år…. För jag är sååå töntig!!! Jag tycker det är roligare rutshkana än bergochdalbana.. så alla tivoli-lovers ni kan väl döda mig nuuu??? Alla ni som gnäller här låter som kärringar.. ni vet sånna som skriker åt barn och blänger på grannar… Hur orkar ni vara sååå olyckliga?? Ni kommer att åldras i förväg som morsan sa… peace, love och bullfest!!!!

Reply
elin

Det är så svårt att hitta en vinterjacka som amn verkligen ska bli nöjd med. Har själv inte hittat någon bra än :/ Så får ge mig ut på jakt :)

Reply
Latin

Till Beatrice:
det syns så tydligen att du är en hater hahaha, jag är mexican och belive it or not så finns det snyggare tjejer i sydamerika/centralamerika, snyggare än eva longoria(förstår inte varför tycker hon e så snygg?) hon har inget spc tycker jag men vsst e hon snygg! OCH alla tycker olika, jag tycker kenza har en exotiskt utseende punkt slut. Varför jag inte nämmer America Ferrera(Ugly Betty) det finns för många vackra, har inet tid o sitta ALLA jag tycker är vackra. Jlo har verkligen inte europeiskt utseende. hon har indian rötter om du inte visste! Som sagt.. sluta vara så avundsjuk av dig. tål du inte att d finns snyggare tjejer??? stackarn… du e säkert ful o tjock som tar åt sig så jävla mkt. sorligt.
Puss puss

Reply
Tara

Beatrice: Du har tydligen inte sett tillräckligt många utländska tjejer. Jessica Alba, Jlo, Eva Longoria, Tyra Banks m.m. ser i allas ögon inte det minsta europeiska ut. Deras läppar, ögon, näsor, figurer m.m. är alla typiska och vad deras “folk” är känt för. Ta som exempel Jessica Albas stora läppar, Jlos rumpa, Evas mörka ögon eller Tyras näsa.
Ehm ja,de flesta kan se vita ut med ljus hy. Whats your point? Jo du menar visst att vita är de enda som kan vara snygga. Du nämner utlänska kändisar som anses vara några av världens vackraste och påstår att dessa bara har “vita attribut”.
ÖPPNA ÖGONEN TACK
Så jävla löjligt att sitta och kalla utländska tjejer håriga. Kom ni inte på något bätttre eller ?! HAHA .. Att ni skriver så bevisar bara att ni känner er hotade och är avundsjuka helt enkelt…

Reply
olivia

jag kör på min khaki gröna fjällräven jacka :)
den e så varm och personer går o kramar en hela tiden eftersom den är så stor o så…
rekomenderar den eftersom det känns som om man går runt med ett duntäcke på sig. Mys…
kolla in bloggen! :)

Reply
cassie

beatrice, avundsjuk på latinska tjejer eller? :) du e så söt! du var tvungen o skriva att America Ferrera – så ser en RIKTIG latina ut. hahaha oh lord… det finns fula o vackra i alla utseende tycker jag.
håller med dig Tara! du har så rätt i det du skriver.
Jag är halv latina och halv svensk :))
Kenza du e väldigt vacker! hoppas det går bra för dig i framtiden…

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

212.16.185.15