• header

Mitt stora feta marockanska bröllop

Ok, tittat färdigt på filmen. Har konstaterat att jag vill gifta mig (!!!) och att jag ska ha ett stort marockanskt bröllop där jag är som en arabisk prinsessa. Fast jag skippar nog att bli inburen, känns bara löjligt. Musiken, maten, släkten. Kan till och med tänka mig hela proceduren med att slakta lamm, även om jag har hemska blodiga minnen av just det från när jag var mindre. Usch. Slängde iallafall iväg ett sms till baby om min önskan (ja, på skoj då), hoppas jag inte skrämmer iväg honom nu. Moahaha.

Jag saknar faktiskt Marocko. Väldigt mycket. Har inte varit där sedan 2007 så det är verkligen dags snart. Saknar farmors mat!


Sommaren 2007 i Casablanca, när jag var där med min familj och min dåvarande pojkvän. En pyttepytteliten del av min stora släkt (jag har 52 kusiner, haha!) och jag längst till höger


Min lilla gulliga farmor =)

198 Comments

K R I S T I N A

Det jag tror många kanske undrat över, är vart ditt namn härstammar ifrån – vilket kan vara spännande för dina läsare att få veta. Vet inte om du själv någonsin har tagit reda på det, men ditt namn betyder "skatt" :) Du är skatt-bloggerskan :) hihi. Dessutom är ditt namn väldigt ovanligt i Sverige, vilket gör det unikt! Finns endast 30 personer i Sverige som heter Kenza – och du är EN av dem!

Ha en bra dag!

Reply
C.

Människor som har sån syn på djur borde sjäv slaktas på samma sätt, det är inte mer än rätt. Fy fan för djurplågare! I Sverige har vi inte lika syn på djur/slakt som i Marocco och en del andra länder, acceptera det!

Reply
chama

jag är också halvmarockan, från casablanca, maarif, var där i år och det va underbart ! Älskar marocko så himla mycket ! och alla människor där..
Jag skulle också vilja ha ett marockanskt bröllop, det verkar så himla kul ! när dem står och klappar händerna och sjunger på arabiska, och så ska det vara couscous haha !

Reply
ELINON

ÅÅÅÅÅh vilken gullig farmor! Kan du prata macaronska eller vad de nu heter som man snackar i de landet?

Reply
jennifer

KENZAA! varför har du varit öppen med din andra förhållanden men inte med det här?

Reply
Libanees

har också bestämt mig att ha väärldens fetaste libanesiska bröllop, i libanon såklart! :D
Du får gäärna komma ;) hahah.. men d blir nog om några år. ;D<3

Reply
Anonymous

vad har du för ögonfärg? har faktiskt aldrig förstått det, iallfall så är dom jättefina :)

Reply
isabelle

åhh hon såg ut som en "typisk" farmor som gör typ pannkakor. hihi
och hon var ganska lik min kompis farmor som är grek :)

Reply
Johanna

Jag har några mer kusiner än dig och visst är det roligt med en stor släkt:)

Roligt att se lite bilder på släkten förresten:)

Reply
Corinne

Låter ju hur bra som helst :)
Det var längesedan man hörde om 'Baby', kul att han fortf är med i bilden!

Reply
Elvira

Den som går in på min blogg och läser och skriver en eller flera kommentarer, har en stor chans att vinna en länkning på min blogg!! =) Skynda! Den som skriver flest och längst kommentarer har desto större chans att vinna! Kram, Elvira! <3

Reply
Maria

Hej. Är din släkt i marocko muslimer eller kristna? btw när ska du ha frågestund? Pussen

Reply
Adriana

så gullig släkt, beundrar dig Kenza eftersom det är inte många som är stolta över sitt ursprung men det är du, och det är jävligt bra! kram

Reply
belle

Neeej, kenza… det är äckligt nog att kött är kött, men snälla, snääälla, slakta inte ett lamm där. Usch, hur kan man ens tänka sig det? Usch. Jag får för mycket blod i huvudet. Blir helt tung. Gör inte det.

Reply
Linnéa

Gillar din blogg jättemycket… Men en fråga, varför drar du in näsan på alla dina bilder? Du är söt ändå. Gör en operation om du vill att din näsa ska se annorlunda ut!

Reply
Lena

hahah fan va jag skanar släkten asså. ahahah kolla hur vilsen A ser ut haha ;D

Reply
julia

Oj, 52 kusiner! Jag som tyckte jag hade många med 20 haha. Jag har varit i Marocko, älskar det landet! Så himmla mysigt :)

Reply
julia

kul med släktingar i andra länder =)

kan du prata marockanska (eller franska kanske dom pratar där)? =)

Reply
Anonymous

Wow, 52 kusiner..! :)
Dina föräldrar måste ha mycket syskon och dom mycket barn :D
jag har bara 4 kusiner men jag har 6 syskon :P

Reply
Anonymous

du kan tänka dig proceduren med att slakta lamm? förstår inte hur du kan säga så. jag är grymt emot att utnyttja djur och att offra djur för att en religion eller tro säger de. då kan ju folk börja slakta sina barn också. sitta och hurra när barnet skriker och blöder och dör plågsamt? de vore en syn!

Reply
Linnéa

Ja dom flesta liknar dej lite faktiskt. Och din farmor ser jättesnäll ut :)

Reply
Nikki

Åh jag vill jättegärna se en bild eller nåt på "baby"… Eller bara att du skriver lite om honom! Vi vill ju veta vem denne lycklige unge man är :) vi förstår att det är privat o så men bara liiite? :)

Reply
Sora Elizabeth

Agree! Är också halvmarockan, och vem vill liksom inte ha ett marockansktbröllop massa olika klänningar och en fest som pågår i tre dagar! Minns när min pappa gifte sig, shit vad najs det va!

Reply
Natali

Nej snälla slakta inte ett lamm :( :( jag förstår att det är en del av traditionen och att du vill gifta dig enligt er tradition men slakta inte något djur :( Du kan ju ändra på en sån väldigt hemsk tradition och inte göra det. Du lär säkert få ett underbart bröllop ändå! Inget djur behöver dö för att man ska bli gladare eller få ett bättre bröllop. Hoppas verkligen att du åtminstone funderar på det :)

Reply
M

Ett lamm är en bebis, om än inte ett människobarn. Att den dessutom slaktas utan bedövning för att fira kärleken är ganka absurt. Jag vet att du äter kött och inte bryr dig om att bära (eller designa) skinnkläder men du kanske åtminstonde kan skippa slakt av ett litet lamm för att fira ditt bröllop.

http://animalrights.se/wallsofglass/index.html

Att ta en sekund av sin tid och tänka över vad ens eget handlade faktiskt innebär för djurens lidande är inte så dumt.

Jättebra blogg i övrigt!

Reply
leila

åh blir så glad när jag läser saker om marocko i din blogg, är själv därifrån :) åh saknar också det, även fast jag var där i sommar så saknar jag det som att det var 10 år sedan :/ marocko <3

Reply
leila

hahaha oh my god, jag har också 52 kusiner ! :o va läskigt haha, och jag är också från marocko 8) creepy

Reply
Sara

Min pappa är från Egypten men min släkt där nere skulle aldrig kunna förstå att jag hade en pojkvän utan det har man inte där innan man gifter sig.

Dom vet hur vi lever här men skulle nog bli besviken på pappa om dom fick veta att han "lät" oss leva som man lever här.

Är din familj muslimer? Hur ser dom på att du har pojkvän och så?

Reply
Frida

Jag hoppas verkligen att du ändrar dig om det där med lammet! Eller att din dåvarande blivande man protesterar!

Reply
Frida

Jag hoppas verkligen att du ändrar dig om det där med lammet! Eller att din dåvarande blivande man protesterar!

Reply
sara

''du kan tänka dig proceduren med att slakta lamm? förstår inte hur du kan säga så. jag är grymt emot att utnyttja djur och att offra djur för att en religion eller tro säger de. då kan ju folk börja slakta sina barn också. sitta och hurra när barnet skriker och blöder och dör plågsamt? de vore en syn!''
Om du inte har fattat det här så slaktar alla muslímska länder lamm till fester osv! Det är som ni slaktar grisen till julen som vi gör det till bröllop, eid och så vidare. Herregud.. Det är ju inte hon som slaktar det heller :)

Reply
elena

heheheheheeh min pojkvän har lovat mig ett stort grekiskt bröllop (men vi är båda halv greker) ;)

Sånt är jävligt coolt faktiskt! Det är någonting man gör en gång i livet o då måste man se till sitt ursprung med!

Reply
Dea

<3 Marocko, var dit i vintras och gu vad ja älskade stället. Kommer absolut att åka dit igen:P

Reply
M

Sara: Bara för att det är en tradition betyder det ju inte att det är rätt. Jag är emot slakt av djur men ävem om man äter kött kan man ju tänka över sitt eget handlade och vad konsekvenserna av det innebär för andra. Att det inte är hon som slaktar det är ganska ointressant när det är hon som gör beställningen av ett slaktat lamm.

Är det verkligen nödvändigt att slaka en djurbebis för att fira sitt bröllop? Mår man bättre av det? Antgaligen inte. Skip it!

Reply
andrianna

haha säger en sak… jag e grek och filmen är tyvärr lite för nära sanningen haha jag o min mamma satt o garva innan alla andra i salongen när killarna jävlas med amerikanen haha

Stora bröllop och farmors mat, kan inte bli bättre.. fast mormor för min del:D

Ha de fint!

Reply
Emma

Men vafan, nyss sa du ju att du inte hade kille?! Fan Kenza, du förvirrar mig! :P
P.s Du har blivit så sjukt snygg på sistone. Du har ju alltid varit fin, men de senaste månaderna har något hänt..Kanske är det mittbenan? :P haha

U rock

Reply
Emma

Åh, vad kul, den filmen är sjukt bra :D
När du har bröllop sen så hoppas det blir bra ;)
Väntar på att få se din "baby" :D
Söt farmor och släkt! :)

Reply
Anonymous

Men usch. Hatar konstiga länder med konstiga tradiotioner där dom håller på att döda djur bara för kul,IDIOTER. Synd att du är en av dom! :)

Reply
sara

Ja marocko är fantastiskt !!!

OCH JA SJÄLVKLART SKA DU HA ETT MAROKANSKT BRÖLLOP I FRAMTIDEN (y) svenska bröllop suger juu :o sämsta jag vet….

Reply
m a l i n

Nu förstår jag inte… Du säger ju dig vara djurvän! Det trodde jag också på eftersom du har skrivit om att du brukar klappa de hemlösa katterna och hundarna utomlands… Men nu säger du att du kan tänka dig att slakta lamm på ditt bröllop! Nog för att du äter kött och är väl inte en "renodlad djurvän" i mina ögon, men att slakta ett lamm bara för skojs skull på ett bröllop kan jag inte alls förstå! Vem mår bättre av att ett oskyldigt litet lamm dödas? Kommer du att kunna leva med det på ditt samvete resten av ditt liv? Du tror inte det kommer vara samma hemska upplevelse som det var när du var mindre? Vad är skillnaden nu? Man behöver ju inte göra det bara för att det är tradition, för alla traditioner är inte bra/nödvändiga…

Jag tycker att du bör ta ditt förnuft tillfånga och tänka över det här med lammslakten när det är aktuellt med bröllop…

Reply
Anonymous

Haha oj nu fick du alla djurrättsaktivister på halsen som anser att all slakt av djur är djurplågeri.

Många har undrat, jag är en av dem, hur mycket arabiska och franska pratar du?

Reply
karolina gaspar

hahah men snälla.. hur tror ni att ni får lammkotletter, fläskfiléer, köttbullar med mera på era tallrikar?! finns de bara där borta i frysdisken på MAXI när ni kommer dit eller?! Slakt har funnits sen urminnes tider.. och jag tror att hennes släkt är tillräckligt kunniga för att slakta ett lamm utan att det plågas, mer än vad en stadsbo hade vetat..

Reply
ICYA

Fan vad alla är jobbiga???..i Marocko gör dom så,respektera bara det???..sluta hata vafan..det väl deras problem om dom vill göra det eller hur? Hon är inte alls någon djurplågare..överdriv inte alla ni också..shiet asså…

Reply
Anna

Vad gullig farmor =D Min mamma är från Serbien så jag har också en hejdundrande släkt där nere =) <3

Reply
Stephy

Verkar vara något många från marocko har, många kusiner!
Min kompis Jemila har cirka 100 kusiner! helt galet!

Reply
ewe

åh va kul de är när du lägger upp bilder på dej å din släkt =) tjejen som sitter bakom han med orange tröja är jätte lik dej ansiktet, ja trodde de va du först ;O

Reply
gina

du är inte snäll någonstans. slakta ett litet lamm.
DJURPLÅGARE
vad fan har det med bröllop att göra…??????????????????????????????

Reply
Emina

Så härligt! Har själv stor släkt och hälsar på varje sommar,sååå skönt att få lite kulturombyte och förut kunde jag tycka det var jobbigt att ha andra rötter,kände mig kluven,men nu har jag fattat hur underbart det är.Love it! :)

Reply
Albaaaaanaaaa :D

Haha vad upprörda alla blir över lammet! Tradition är tradition, och djur är till för att ätas!
Har också sjuukt stor familj! Från kosovo ifall du vet vart det liggeer ;D Tkr du borde besöka din släkt igen, för det är det viktigaste man har, vänner är vänner, men inget slår familj, och i mitt land räknas även mostrar,fastrar (och resten av släkten)som familj =)

Kolla gärna in min blogg!

Reply
Elmedina

Assåååå vissa kommentarer e fan helt sjuka..

LAMM E GÅTT? ni slaktar fan GRISAR.. som ni sedan äter..
ja menar allt har en mening, och ett lamm e inte där för o ba ståå o leva?.. nej!. asså seriöst ni jämför lamm me barn..hur dummt e inte det..

de e inte hon som slktar de.. shit hoppa inte på henne..!hon e ba en ÄRLIG bloggerksa som står för allt hon skriver /tycker.!

ALL respekt för dej KENZ <3

Reply
Hannah

jag tycker du var lite lik din söta farmor :) hehe, några drag så där! kul att se :)

Reply
gabbi

heej du skulle bara fråga en enkeel fråga om du kan arabiska hihi o va heter din lillebror :d kraam

Reply
Mounia

Åh FARMOR. Saknar min somfan. Hehe våra liknar varandra lite. Men alla äldre med jileba och glasögon liknar varandra :D

Reply
christin

Äckliga djurplågare!!!!! Fy fan alltså, nu slutar jag läsa denna blogg. Bojkotta ni också!

Reply
Saam

Att slakta lamm är en tradition. Och jag tror knappast era ynkliga argumentarer kmr ändra på det. Och ja, där jag kmr ifrån slaktar vi lamm på olika högtider. Who said life is easy? ;)

Känns roligt att ha något i gemensamt med dig. Har över 52 kusiner och knr knappt hälften. Men roligt är det ! För dom är utspridda över hela världen, hihi.
U rock btw!!

Reply
angelica

"Kan till och med tänka mig hela proceduren med att slakta lamm"

vad är det för fel på dig?

Reply
Jenan

Förstår dig, jag är också arab och jag har förlovat mig och ska gifta mig i sommar. Det är så härligt med arabiska bröllop, hela släkten kommer och det blir en massa mat och dans älskar det. Jag rekommenderar det verkligen. Dessutom är du jätte jätte söt så du hittar säkert din drömprins snart :)

Reply
Jennica

Det trodde jag verkligen inte om dig Kenza. Särskilt inte eftersom du har djur själv..

O vadå (som någon skrev) lamm är inte bara till för att stå där och leva? Menar ni på fullt allvar att bara människan finns för att leva? Nee ni, trodde inte det fanns så hemska människor! Blä!

Reply
Cucci..

Lamm lika med ett barn??? Shit also hur korkade e ni inte!!!!! Allso ni menniskor har inget bettre i ert liv, bry er for folk som dor i afrika, som dor i krig i Arab lenderna o overiga lender, ta inte upp shitet om ett lam!!! Era korkade IQ loga menniskor!! Ska leka her att djur e viktigare en menniskor! …. Ner i verlden alla barn ska va metta som ni, ha d varmt som ni trongsynta menniskor do kanske vi ska borja o bry oss om DJUR!! IDIOTer e ni!!! Slosar tusen kroner for smyken ti djur ner barn i verlden svelter/fryser o dor for idiotiska poltiker, OSKULDIGA BARN! O NI so called ANIMAL LOVER?? Har du d bra? MENNISKOR ser inte vatten i monade, O KANSKE DUSHAR EN GONG PER MONAD?? o DU SLOSAR VATTNET FOR ATT TVETTA DITT DJUR?? SOV GOTT NESTA GONG ..!Ohh!!! Irriterad po sona menniskor….Get this to your narrow-minded!! Next time…

Reply
LOLA

HAHAHHA HOLLA! MINA KUSINER ÄR UPPE PÅ 63 NU, ARABER KAN INTE SLUTA PLOPPA UT BARN FÖR HELVETE!

Reply
Cucci..

Lamm lika med ett barn??? Shit also hur korkade e ni inte!!!!! Allso ni menniskor har inget bettre i ert liv, bry er for folk som dor i afrika, som dor i krig i Arab lenderna o overiga lender, ta inte upp shitet om ett lam!!! Era korkade IQ loga menniskor!! Ska leka her att djur e viktigare en menniskor! …. Ner i verlden alla barn ska va metta som ni, ha d varmt som ni trongsynta menniskor do kanske vi ska borja o bry oss om DJUR!! IDIOTer e ni!!! Slosar tusen kroner for smyken ti djur ner barn i verlden svelter/fryser o dor for idiotiska poltiker, OSKULDIGA BARN! O NI so called ANIMAL LOVER?? Har du d bra? MENNISKOR ser inte vatten i monade, O KANSKE DUSHAR EN GONG PER MONAD?? o DU SLOSAR VATTNET FOR ATT TVETTA DITT DJUR?? SOV GOTT NESTA GONG ..!Ohh!!! Irriterad po sona menniskor….Get this to your narrow-minded!! Next time…

Reply
safiaa

Oh super !

Je suis MAROCAINE MOI AUSSI !

kenza , je voudrais vraiment faire une interview de toi sur la mode pour mon blog STP repond moi !

BISOUS

Reply
Merrycris

Då har du bara några kusiner mindre än vad jag har:D Men de alltid kul..synd bara att man inte hinner träffa alla när man åker och hälsar på.

Reply
Anonymous

förstår inte varför en del länder är så efterblivna… ser ingenting gott i att döda ett liv bara för det är tradition, idiotiskt

Reply
Anonymous

Jag har vart i marocko, Ganska länge sen dock. Men det är väldigt varmt där nere. Minns att jag fick solsting, usch. Maten är god och landskapet är fint!
följ ditt tradionella bröllop, det blir nog spännande och kul!

Reply
Liz

Kolla in min bloppis!!! bloppliz.blogg.se. Likadan klänning/tunika som Anna Hibbs säljer fast billigare!

Reply
natasha

du är ju från marocko så jag undrar om du kan lite arabiska eller något?<3

Reply
Maria

FÖR ER SOM INTE VET – lammet slaktas utan bedövning och det sker genom att man skär av halsen så att lammet förblöder till döds. Jag har släkt i Tunisien och vet hur det går till. Jag är givetvis starkt emot detta. Det är rent djurplågeri och ett stort lidande för lammet.

Kenza – Skärpning!

Reply
Anonymous

nyss var det ju komplicerat med din "baby" är det en ny nu eller har det blivit bättre?

Reply
moa:)

haha men guh!, jag kollade bara fort på bilden först så tänkte jag: "men gud va kenza satt avslappnat":P men då märkte jag att jag sett lite fel, trodde nämnligen att hon i grön t-shirt att hennes arm var ditt ben:P så tänkte att det såg lite knasigt ut först, haha ha:'D

Reply
efnjnvjfdn

helle kenza! visst är det kul med fet släkt? man känner sig så välkommen och alla är så goa och rara.. jag tror faktiskt att jag har mer kusiner än dig..MEN det är kul o något fint.. älskar min stora feta familj.

vi hörs

Reply
:)

jag ska till marocko i december i 2 veckor :)

hoppas det är så underbart där som det ser ut :)

Reply
sara

kenza du är bäst och jag förstår dig precis. det är en tradition. vi slaktar grisar är inte det lika hemskt? visst det låter hemskt och slakta lamm, men hur fan skulle vi kunna överleva om vi inte slakar grisar/lamm/fiskar? snälla tänk efter lite era iq befriade människor! kenza du gör inget fel fortsätt bara som du gör <33

Reply
liz

Sitter och planerar inför mitt eget marockanska bröllop nu i sommar med min svenske festman, googlade marockanskt bröllop och hittade hit :-)

Fatta hur jobbigt det är att skriva en gästlista när jag har 84 pers bara som är nära släkt.. lägg till vänner och bekanta. Min käre man har 8 stycken.. en syster, en moster.. en kusin.. en mormor.. haha..

Casablanca here we come!

Reply
hiind

gud så gullig farmor=D
jagvet inte om du svarar men jag undrar bara om du kan prata arabiska? :)

Reply
Frida

Ojojoj! Jag önskar att jag också kunde ha ett så stort bröllop någon gång, får väl hoppas att min framtida man har stor släkt, själv har jag inga kusiner, haha ;)

Reply
C.

SARA: Det är du som är en idiot som inte ens kan svenska språkregler. Syftet med ditt inlägg är enbart att slicka Kenzas röv. Förresten så heter det inte att man slaktar fiskar..hahaha.

Reply
Melissa

haha förstår, jag har 31 kusiner och svensk/finsk/norsk, inte dåligt, synd bara att det är så svårt att hålla kontakten med alla :S

Reply
ellen

accepterar du bara dom "snälla" kommentarerna eller finns de ingen som kommenterar "dumma" kommentarer?

jag älskar din blogg
kram

Reply
Caroline

Kanske påminner lite om sederna i min pojkväns hemland… iranska Kurdistan. Om man bortser från det där med lammet, för det tror jag inte de gör där :) Skulle vara så härligt att se ett sådant bröllop live :) Människor från länder som Marocko, Iran, Irak, Israel och många länder… shit vilka bröllop :D Man slår verkligen på stort… familjen, alla vänner, alla hundratals kusiner (och alla är ju inte "riktiga" kusiner som vi i västländerna menar)… maten, musiken, dansen… har bara sett det på film, skulle vara skitkul att få uppleva det live :D

Reply
emilia:)

hejsan, lite kuul att vi är ganska lika:P
Jag är halv marockan, Casablanca, pappa kommer därifrån, min farmor är oxå jätte sööt och liten..:P
Jag undra bara om du kan flytande marocanska?
kuul isf..!

PS. din blogg äger skiten ur alla andra!!! :P
fortsätt såååå!!

peace sister @_@

Reply
Wafaa*

OMGG SAKNAAR MAAROCKOO SÅÅ MYCKEET!! maarockoos bröllop är klaart dom fettaste o häftigaste bröllopen men kan hitta :D!! Bruuden är ju rena prinssesan om man säger så, hon bäärs och går ruunt, får ha kroona, skiit fina klänningar med massa guld o annat på som man bytar typ 7 gånger ;) MITT BRÖLLOP SKA KALRT VARA MAROCKANSKT! saknaar också maarocko såå hilma myycket mååste åka ditt denna sommaren, VARJE ÅR MÅSTE JAG! och maaten DÖÖDAR! hahha ÄLSKAR HEELA MAROCKO :D kliicka att vi e marockaner (K)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

212.16.185.15