• header

SPOTS

kenzazouiten_face-1

Not so satisfied with my forehead atm haha..

Det finns många saker jag är dålig på. Jag har dåligt tålamod, jag är en dålig förlorare, jag är lat, jag fokuserar ofta på problemet istället för att se lösningen och jag älskar att klaga, och jag kan verkligen INTE låta bli att pilla på saker i mitt ansikte. Jag klämmer liksom livet ur en finne innan den ens hunnit dyka upp. På sistone har jag fått massa prickar i pannan, jag vet inte om det är finnar för det är typ bara vätska i? Typ olja? Vet inte heller varför jag har fått det nu, jag har rätt bra hy annars. Kanske stress eller något.. Får det bara i pannan också. Jag VET att man inte ska pilla på dem, men jag kan liksom inte låta bli. Så jag sticker hål på dem med en nål och sedan trycker jag för kung och fosterland. Det slutar med att det blir sårskorpor och nu ser jag ut såhär. :-))) Sedan läker det ihop men då har nya börjat dyka upp redan. Någon som har något tips på vad jag kan göra eller vad det kan vara? Lät huden vila från smink i Kroatien men det hjälpte inte, men ska försöka låta bli att täcka över ett par dagar..

Jag vet, veckans roligaste inlägg haha. Men ni är alltid så bra på att komma med tips så jag känner att jag hellre frågar här än googlar. ;-)

// There are some stuff I’m bad at. I have bad patience, I’m a bad loser, I’m lazy, I often focus on the problem instead of seeing the solution and I love to complain, and I can NOT resist touching stuff in my face. I mean I squeeze the life out of a pimple before it’s even there. Lately I’ve got lots of spots in my forehead, don’t know if it’s pimples because there’s just liquid in them? Like oil? I don’t know why I’ve got them now, my skin is usually pretty good. Maybe stress or something… And I only get them on my forehead. I KNOW that I shouldn’t touch them, but I just can’t help it. So I make a hole with a needle and then I squeeze like hell. It ends up with little scabs and now I look like this. :-))) And then they heal but by then new ones are already there. Anyone got any ideas of what it might be and what I can do about it? I let my skin rest from make up in Croatia but it didn’t help, but I’ll try to not cover them up for a few days…

I know, the most fun post of the week haha. But you’re always so good at helping me so I thought I could ask here instead of google it. ;-) (PS DON’T EVER IMAGE GOOGLE SCAB)

3

115 Comments

Julia

Seems like someone has been eating a lot of chocolate xP

Love you, try to focus on the good XXX

Reply
Julia

Btw, I also gained these 2 weeks a lot of little pimples on my chin area and I never suffer from acne or anything like that. (also water comming out of the zit, maybe allergies to something)? Also I didn’t change my diet, maybe it’s in the air. The weather changes much these days.

Reply
Hannah

Har som du, ganska bra hy i övrigt. Men innan jag blev gravid förra året fick jag precis som du fast vid käken. Provade lite allt möjligt. Bytte hudvård, lät ansiktet vila från smink, solade tom solarium bara för att kolla ifall de skull hjälpa lite, tycker dock att tvätta och verkligen rengöra huden morgon och kväll plus ta lite alkohol på en tops och punktbehandlade. Hjälpte faktiskt. Om de är så bra vettefasen de försvann och jag har inte haft nå problem sedan dess.
Låter ifall likt paplerfinnar eller liknande.. kan ju gå in och kika vad du tycker. Hon beskriver också hur man behandlar. Så tips! Lycka till iallafall kram
https://hudspecialisten.se/2014/01/akne-pormaskar-papler-pustler-eller-cystor/

Reply
Kristin

Maybe you are allergic to something? I had some little red spots around my mouth area for some time and like with you, they were not pimples. And the spots didn’t go away although I put tea tree oil and all that on it. So I went to the doctor and he prescribed me an eye ointment creme and it helped! All gone. After that I noticed that the red spots only come when I eat some citric foods like lemons, orange juice etc. So now I try to avoid that and my skin is fine.
I would recommend you to go to a doctor, they know right away what helps :)

Reply
B

Jag har liknande problem på min panna. En exfolierande produkt med BHA syra har hjälp mig väldigt mycket :)

Reply
Linda

Håller med! Köpte Paula’s choice för ett tag sedan och min hy är fantastiskt len och fin efter det, inte en knottra någonstans. Har aldrig varit med om en hudprodukt som faktiskt ger synliga resultat så snabbt innan.

Reply
Mia

Är exakt likadan men det är sååå viktigt att inte pilla, och speciellt inte så det blir sår med skorpor! Kommer bli ärr, och är du inte försiktig i solen när de är “färska” så är de ännu svårare att bli av med (de bränns i solen och går från rosa till brungråa). Jag har ibland så pass många att jag inte vill gå utan smink liksom… inte värt!

Reply
Jennifer

Testa att använda ansiktsmasken från Lush som heter “Cosmetic warrior”
Jag brukar stryka över ett tjockt lager i pannan och på näsan när jag får utslag, tar oftast 2-3 dagar så är det borta :)

Reply
sara

Se över din rengöring och hudvårdsrutin. Hudens behov förändras med åldern/klimat/säsonger. Sissa typer av solskydd irriterar huden i ansiktet, och om du använt det (vilket du bör ha med tanke på solsemestrar) kan det vara orsaken. Drick mängder av vatten (typ 2 liter per dag haha), ät bra mat, undvik all dåligt mat/dricka (som därmed är gudomligt gott) ett tag och rör på dig! Få hjärtat att pumpa och få igång blodcirkulationen, bra för huden. Kanske använda lugnande dag/nattkräm anpassat för din hud beroende på yttorrhet, torr, oljig eller känslig hud. Har för mig att du har en väldigt enkel hudvårdrutin, tror du skrev om det för ett bra tag sen. Finnar och sånt är ett litet helvete, jag led av det när jag var yngre, lycka till!

Reply
Karin

Finnar i pannan sägs vara kopplat till vår diet. Kanske har du ätit mycket fet mat eller halvfabrikat på sistone? Testa att äta mer grönsaker och drick rikligt med vatten. Och glöm inte att sova ordentligt. Stress kopplas ju också samman med dålig hy, så försök att hitta en god balans och prioritera återhämtning.

Reply
Laura

Kontakta nån läkare. Hade en liknande eksem i händerna och sen blev det väldigt torrt, så jag fick tips från närmaste häsostation att använda hydrocortisone.

Reply
Rebecka

Kan vara stress som du säger men också hormonellt eller dålig rutin vad gäller hyn generellt.

Eftersom du inte har problem med infekterade finnar (som du säger är det bara vätska i dem) så tänker jag faktiskt att återfuktning är en bra grej. Avéne har bra grejer (finns på Apoteket) och som är till bra pris dessutom. Jag har själv problem och tycker att avénes cleanance expert varit superbra ansiktskräm för mig! Den motverkar just orenheter.

Låt bli att skrubba och sånt. Man ska vara snäll mot hyn.

Reply
Jenny

det absolut bästa du kan göra är att helt enkelt låta bli dom.
pillar du så dyker det upp fler. man har otroligt mkt bakterier på fingarna.
min kille är som du och älskar att pilla på huden, men det resulterar i prickar. men nu har han inte pillat på länge och hans hud är fantastisk.
om dom ändå stannar kvar, även fast du inte pillar, så kanske det är något du äter som gör att dom kommer. har man finnar/prickar i pannan beror det ofta på ens matsmältning, så kanske något du äter som du inte tål?
puss

Reply
Ellinor

Jag hade ganska mycket problem med hyn när jag var yngre. täckte för kung och fosterland tills jag en dag bara nej nu har jag prova allt, det blir bara värre också slutade jag täcka. Jag har foundation max 1 gång varannan månad och solpuder väll ibland men annars sminkar inte jag huden. Finnarna försvann snabbt och nu sköter sig min hud själv. Ibland sätter jag på anisktsmask osv för att det är mysigt och då blir den lite lite lystrigare men annars låter jag den vara. Jag får finnar ibland precis innan mens, 2 stycken kanske och dem pillar jag livet ur. Tar en pincett, drar av första lagren och trycker sen. Sen är de borta dagen efter.

Reply
cecilia

Inte spräcka hål med en nål! Min kompis gjorde det och det blev inflammerat och spred sig och det slutade med en 3x3cm stort ärr på kinden. Hon hamna dessutom köra laser över det för att få ärret mindre och i dagens läge ser det ut som en stor brännskada i ansiktet. Av en liten finne/nippa…

Reply
Sarah E

Hello Kenza,

I had the same problem and now the pimple moved to my chin line. Since yours are on the forehead that means your body ia dehydrated. You should drink tons of water and if you can add slices of lemon it will help a lot to clear your skin. Also, you can buy the acne spot treatment. Wash your face at night and put small ammount on the pimple, the next morning it will dry out. One more thing, you should exfoliate once to twice a week to clean your pores and renew your skin.
PS: try to change your pillow sheet twice a week and use headphones instead of holding your phone that can touch your face.
I hope this helps!!!!!

Love you my fav blogger,

Sarah

Reply
Hannah Trinder

I get quite a few little pimples and I use Mario Badescu drying lotion at night. Dab on a little with a cotton bud and then in the morning it is either completely gone or at least gone down! And then moisturize again in the morning normally works a treat :-)

Reply
Sara

Hej Kenza!
Jag ska snart göra cellprov och är rätt nervös, har fått höra att det är obehagligt. Hur gick det för dig? Fick du provresultatet snabbt
Tacksam för svar.

Reply
Linn

Kan du inte berätta historien om isbjörnen som ligger på rygg där bakom dig??

Reply
Karolina

Haha är exakt likadan, speciellt det där med finnar och såklart innan jag ska iväg! Så där går jag med ansiktet fullt med bölder som uppstått av mitt klämmande…

Läs min historia på min blogg! Försöker förmedla inspiration och hoppas få folk att tänka till =)
Har även en rabattkod på kända skönhetsprodukter, kolla in min blogg =)

Reply
Maria

Hey Kenza. My uncle is a skin doctor and he says that spots and so on the forehead can be caused by stress. It makes sense with everything going on in your life. Another thing can be that the forehead is part of your t-zone where there is ekstra greasy, and therefore a common place to get pimples:)
Unfortunately the more you squeeze them, the more risk of scarring:(
Hope it helped ad little.
If it makes you feel any better, you still look gorgeous <3

Reply
Sofia

Jag vill bara göra dig medveten om vad detta inlägg kan få unga tjejer/killar att känna kring sina finnar. Eftersom jag får kisa för att upptäcka finnarna på din bild kan jag bara fantisera om vilken ångest detta inlägg kommer skapa för andra som har finnar som faktiskt går att upptäcka utan att behöva anstränga sig.

Reply
Sara

Amen. Kan inte fatta att folk föreslår att detta skulle vara rosacea eller att hon skulle behöva uppsöka en doktor. Riktigt rubbat.

Reply
Emmie

Jag har inget direkt tips på att få bort finnar för oftast handlar det om stress/hormonellt. Däremot är jag också expert på att klämma allt som finns och något jag märkt är att om man rullar lite med en sånhär nålrullare(som ska ta bort bristningar och sånt) blir det inget sår efter. Hehe, så det är ett tips.

Reply
Ingrid

Det kan hende det er rosacea. Har det selv, og de klumpene er noe av det mest irriterende jeg vet:( Ingenting funker på dem… Det finnes flere forskjellige typer rosacea så jeg ville gått til hudlege for å få bekreftet det.

Reply
Karol

Tvätta med bikarbonat och vatten för att balansera huden. (By the way, fotbad med bikarbonat ger dig babyfötter igen!) Inget du bör göra för ofta dock, det är lätt peelande. Smörj med någon ekologisk olja, mandel- eller jojoba är bra. Jag vet att du har favoriter inom smink men vill ändå tipsa om giftfri hudvård och smink t.ex. från http://www.organicmakers.se/ och http://www.tikei.se/ Viktigt både för din kropp och för miljön!

Reply
lenka

Hi Kenza :-) Love your blog and this post made me smile a lil´ bit ;-) I´m glad you share these kinds of problems because it´s a life and we shouldn´t hide these problems. BTW your little problems with pimples or spots (whatever) should be from the sun (I had it too) and the doctor sad that by sunbathing our skin get worse or you may have bad eating habits lately. The stress also cause these spots. So my advice is to reduce stress and maybe avoid eating food containing flour and focus more on fruits and vegetables :-) Sometimes it helps, at least me :-) Hope you will be fine.

Reply
Nico

Kan man likna det vid blåsor typ? Vissa sånna lan “föröka sig” genom att vätskan inuti kommer ut och hamnar på andra ställen på huden HAR JAG HÖRT. Vet alltså inte till hundra om det stämmer, men skulle isåfall kunna vara en förklaring till varför nya dyker upp när de andra klämts och torkat ☺️

Reply
Rowan Fallon

I get pimples whenever I eat diary. I’m also lactose intolerant and you can totally see when I’ve eaten something I’m not supposed to. Pimples everywhere especially my forehead. Try going without diary or lactose for a month. You’ll definitely see a difference.

Hopefully this helps you! X

Reply
Fanny

Jag burkar använda en ansiktsscrub och ansiktsvatten varje kväll och morgon, från visibly clear. Det funkar för mig, och är dessutom billigt.
Men sluta PILLA!!! Det blir bara
Värre! ;) Var noga med att smörja med nattkräm också, det mår iaf mitt ansikte bra av! Speciellt nattkrämerna från Rituals (en vit burk med rosa text och silvrigt lock).

Reply
Veronica

Omg, I so understand what you are going through! Same shit here. I can’t resist squeezing them out. And that’s exactly the problem, and the cause of pimples spreading, rather than healing.
What can you do: find a great skin care specialist who knows how to do a proper facial. There is squeezing, and there is squeezing. My mother is a skin care specialist, and a PRO when it comes to acne (which is a 1000x worse than what you have going on, thank god!). She always, always cleans out the skin before moving on to products, and other treatments. A good skin care specialist knows how to clean (squeeze) them out the right way. If you do it the wrong way, you will not squeeze out all of it, and even squeeze some of it back in, right into your blood stream. That causes pimples to spread.
You might even need to change your cleanser. But that is something a professional can advise after seeing your skin.
In the meantime – ZINC supplement in combination with vitamin C is your best friend! It’s a true skin booster! And if you love smoothies, add some spirulina to it, it’s great for your skin too :))) Hope this info will be helpful!

Reply
Sofia

Herre vad glad man blir av ett sådant inlägg. Att få läsa (och se!) att din hy inte alltid är perfekt (precis som sin egen) får en att känna sig lite mindre som en utomjording.
KRAM

Reply
Martina

Kenza, det är antagligen födelsemärken som växer fram. Och det värsta du kan göra är att söndra dem. Du måste låta dem växa tills de blivit födelsemärken o ifall de stör dig senare går du till en sjuksköterska som skär bort dem med kniv. Men du kan faktiskt orsaka ganska allvarliga infektioner genom att skrapa sönder dem själva, särskilt då om det är nya födelsemärken. Själv upptäckte jag vid 25 att en massa nya födelsemärken växte fram på kroppen, antingen kan man tycka illa om dem eller acceptera dem. Lycka till!

Reply
natalie

I have the same problem as you right now :( and I can definetely say that these littles monsters are in my face because of way too much sweets and generally a pretty bad nutrition. Maybe it’s the same in your situation? A good skin comes always from the inside that means with healthy food and no matter what for good cremes or what ever you are using it doesn’t help if you aren’t eating right. Hoping that your problem will solve as soon as possible haha! xx :)

Reply
Tp

Jag tycker de ser ut som svinkoppor? Svårt att säga men ser inte ut som finnar och när dem sitter i ett mönster brukar de vara nåt annat. Också om dem bara sitter på en plats på kroppen väldigt lokalt liksom verkar de inte vara finnar. Jag skulle kolla upp de hos en läkare ev en dermatolog. Speciellt när du vart utomlands. Man kan tyvärr få allt möjligt spännande. Krya på dig :)

Reply
Huma

Får själv såna när jag stressar för mycket. Så svårt att låta bli o pilla på dem men många tipsade om att ha tandkräm på själva fläcken över natten o då torkar dem ut själv inte provat men kan tänka mig att tandkrämen kyler ner dem på något vis

Reply
Monika

I have the same problem, I tried everything including changing my diet etc. The only thing that seem to help is Zinc supplements and La Roche posay cicaplast Recovery balm (it contains zinc too). I think all cicaplast balms from La Roche would work. It is not pimples, its more your body fighting some kind of infection so you need something that will calm your skin.

Reply
Martha

You can try and apply tea tree oil, but if they don’t disappear then maybe it’s better to see a dermatologist.
And to be honest, they are not that eye- catching, since the rest of your skin is clear. I’ve got a massive red spot on my chin… :( That’s almost like a red traffic light.

Reply
Krista

När jag får finnar jag lägger nyponfröolja på de, det kanske låter galet men det verkligen funkar! Jag använder den på natten och i morgon är mina finnar mycke mindre och inte så röda! :) det är för att nyponfröolja stimulerar hudens naturliga läkningsprocess. Jag använder oljan från Pai Skincare och tycker det är jättebra!

Reply
Alice

sluta äta mjölkprodukter är mitt bästa tips! (: massa hormoner i dem som rör till vår egna hormonbalans. värst är ost, finns mest koncentrerade halter av hormoner i ost!

Reply
Eleni

Hi Kenya!
I do the same all a the time but here in Greece it gets worst because of the sun! I came in Stockholm in May and I think that all of you Swedish girls have such nice skin! Well, I think that you should definately buy a Clarisonic! It is an electric device that here in Greece is sold in Sephora! Furthermore, when you mess with a pimple you should then put a mask that really helps on it. I use the grapefruit mask from a Greek brand called Korres! It really works! I put a lot of this mask on the pimple and I even sleep with it! Feel free to contact with me for more info!Looking forward to hearing from you how you dealt with this matter!
Kisses from Greece!

Reply
Pam

Du borde prova att behandla prickarna med färdigköpt citron juice dag och natt med bomul, efter att du har tvättat ditt ansikte. Det brukar va ganska effektivt

Reply
Sarah H

HAHAHAHAHA förlåt jag skrattar inte åt dig men dom ser exakt ut som de utslag Mickan i solsidan fick i pannan och hon trodde att det är stress prickar och säger till Fredde att han måste ta hand om barnen annars kommer hon gå in i väggen :D haha!

Det slutade med att det var någon hårprodukt hon använde som drogs tillbaka då flera hade fått det men hon fortsätter spela på att det är stressutslag ;)

Massa kramar och hopps du får bukt med det!

Reply
Hanna

Det kan vara hormonrubbningar! Har man exempelvis bytt preventivmedel så kan det blir så i början :)

Reply
Josefine

Massera massera massera!! Jag har också haft nå konstiga pricka ri pannan över ett halvår o testat massa olika knep tills jag läste att det är milier som behöver cirkulation och började då massera dom och nu har de nästan försvunnit!!!! :D testa!!

Reply
Sietling

Gör desamma, och det tar så himla lång tid innan vissa läker. Men night repair från estee lauder gör så att det läker snabbar, dom där riktigt förjävliga tar 3dagar. Mendas de mindre Max 2dagar.

Reply
Amanda

Ren och kallpressad mandelolja räddar alltid min hud, återfuktar utan att huden blir fet (smörjer man med olja känner inte huden samma behov att producera talg=färre finnar) och lugnar jättebra! Försök överlag att ha milda och rena produkter, inte massa konstigt och uttorkande från typ apoteket. Pilla inte! Har samma pill-problem som dig och ibland har jag så svårt att låta bli att jag måste sätta upp som en regel att om jag klarar en vecka utan att medvetet pilla får jag en belöning av något slag :D Se även över dina hårprodukter. Har man finnar runt munnen är det ofta pga hormoner, kinder och tinningar beror ofta pga smutsigt örngott och pannan hör ofta ihop med håret. Har du bytt produkt? Använder du mycket sprayer mm? Hoppas det går över! :) <3

Reply
J

Brevoxyl. Vet, låter sjukt när man läser bipacksedeln och innehållsförteckningen men vafan. Funkar för mig iallafall, får också små trevliga kompisar i pannan och vid tinningarna när jag minst behöver dem.

Reply
Katee

hello lovely kenza!!!

primarily you should avoid dairy products because they are pro-inflammatory! there is a super-wash soap from “Olivia soap” names “holy grail” of Berlin, which you can order online for 6,5ß € 100g! otherwise are “Pharmos Natur” products recommended !!

and what is super duper important that you wash morning and evening after face a fresh towel used! never used! for night you should every 2-3 days Change your pillow respect! remuneration are best silk, 100%! eg mulberry silk from the company “lilysilk” !! I used these products and rituals themselves in daily life and even have a super skin!

lots of love from munich xxx

Reply
Gosia

Hi Kenza,
to be honest I can’t see your spots at all! I bet you would feel better seeing my spots on my pale skin :D :D :D you are so beautiful and you have got nothing to worry about however try not to touch it!

Take care

Reply
J

Jag har likadana. Tror det är överproduktion av en hudsvamp, minns inte vad den heter, men du kan prova googla på det. Du kan pröva stryka ett tunt lager mjäll-/svampschampoo med ett visst verksamt ämne (minns inte heller vad det heter,men som sagt googla) för att se om det gör utslagen/eksemen bättre. :)

Reply
Anna

De där var ingenting höll jag på o säga men det beror ju såklart på vad man är van vid. Själv visar jag mig aldrig ute utan smink. Inte ens under en joggingtur på morgonen tyvärr pga finnar o speciellt ärr.

Reply
M

Ellehur, visst det är ju olika med vad man är van vid. Jag har haft jätteproblem med min hy. Hade jag haft kenzas hy med några få prickar i pannan hade jag inte brytt mig. Men hoppas dom försvinner!!

Reply
Lisa

I have the same problem! The pimples always seam to appear in april or may and they get less in late october. I think it’s because of my pollen ( and other stuff ) allergy, I also remember that you have a pollen allergy too so maybe thats the problem. maybe your body has just changed and you are allergic to other things now.
you can try to fight them with allergy pills, I use stronger ones since the allergy affects my forehead, to find out if it helps.

Good luck!

Reply
Jennie

Hade samma problem i somras efter en solsemester vilket diagnosticerades med solexem. Var som väldigt små finnar som innehöll genomskinlig vätska. Hade både i pannan och på ena armen också. Om du har samma så kommer de att försvinna spontant efter någon veckas tid. Spelar tydligen ingen roll hur van man är av att vara i solen, man kan få solexem ändå. Och har man fått det en gång är det lätt att man får det igen när man är i solen.

Reply
Elle

Hej Kenza
1. Det kan vara stress

2.Du ska undvika lök, ägg och nötter dessa 3 proteinrika o gör kaoz med ansiktet.

Och du måste alltid rengöra ansiktet innan du lägger dig o jag rekommenderat varmt” Clinque clariyfing lotion clarifiante 2″ vätska. Jag använder denna som ansiktsvatten o mitt ansikte är finnefri’

Reply
Johanna

men åh jag är precis likadan! En liten, minimal pormask i ansiktet och jag är där och trycker, klämmer och ger inte upp förens den blivit ett sår typ.. haha så blir jag irriterad! Skönt att man inte är själv!

Reply
Evelina

Jag har nyligen också börjat få mer finnar osv, annars har jag alltid haft väldigt bra hud. Jag har börjat testa Lush`s Grease Lightning (acne behandlare), och tycker att den är väldigt bra! Kan va värd att testa, det har fått många bra reviews!
Kram!

Reply
Mikaela

jag hade jätte fin hy fram till 22, då plötsligt fick jag acnebenägen hy. sen eskalerade det genom åren och jag fick stora bölder som var kvar i flera veckors tid. provade verkligen allt. Krämer, rengöringar, olika behandlingar på kliniker. Alltså ingenting fungerade. Tillslut gav jag upp efter 8 år och gick till en hudspecialist, fick antibiotika som jag tog i 6 månader, blev klar för några veckor sen faktiskt. Men en sak som läkaren sa till mig var att vi återfuktar huden alldeles för mycket nu för tiden, det sätter igång talgproduktionen ännu mer. vår hy återfuktar sig själv under natten.
Så prova att inte återfukta den på kvällarna kanske?
jag tror verkligen att stress har en stor bidragande faktor till sånt här. träna och försök varva ner. Jag vet, omöjligt i dagens samhälle men att kunna stressa av är sjukt viktigt.
hoppas det blir bättre!

Reply
Lea

Jag brukar först klämma finnarna med rena, nytvättade fingrar samt brukar mitt ansikte vara nytvättat med en soap. Om du inte tvättar fingrarna kan du ta två tops och sedan klämma finnarna med dem. Efter det kommer ju blod och var ut och då brukar jag blöta en bomullspad med alsolsprit och sedan badda tills det slutar läcka, om det tar lång tid pröva att trycka bomullspadden mot den klämda finnen och låt den sitta där ett litet tag. Sedan när det slutat läcka använder jag en sårläkande kräm köpt från apoteket och heter “Sårläkande Kräm Zalve”. Den tar jag en ytterst liten klick av och lägger på det lilla såret och låter det sitta där över natten, då brukar det gå så mycket fortare för en finne att försvinna! :-)))

Reply
Josefin

Beror sakert pa stress, eller en allergisk reaktion mot nagot (Kan aven vara mot det smink du anvander. Testa att anvanda nagot annat och se om det loser problemet. Stressa mindre ar ocksa nagot att tanka pa :) Hinner du inte med allt, anstall mer folk!

Coconut oil fungerar ocksa eller manuka honung. Satt lite pa en tops och satt precis over “finnen”

Drick mycket vatten och andas mycket frisk luft!

Hoppas det blir battre!

Reply
nina

Sådana problem har jag åxå haft… har tillomed vart hos doktorn för jag trodde de va nån slags koppa! Men de visade sig att jag använde kom jag på i efterhand cremer i ansiktet jag inte tålde… typ nattcreme dagcreme.. nuförtiden funkar bara en sort på mig… byter jag får jag en koppa här o där…

Reply
:)

For me it doesnt sound like a pimple or because of food or anything that was mentioned above. For me as a daughter of a beautician i think that these are building moles. In every case dont touch or squeeze it. :)

Reply
Jonna

Kan bero på P piller! Jag fick exakt samma, som små små finnar i pannan, höll på i typ tre månader sen bytte jag piller och då försvann problemen på typ 2v!

Reply
Helena

Om finnarna endast innehåller vätska brukar hydrokortison fungera bra, lugnar ned huden. Finns receptfritt på Apoteket. Det hjälper inte att klämma eftersom det inte finns något att klämma ut (i en vanlig finne finns ju var). I dom här fallen brukar det bara vara svullet o vätska o då blir det ännu mer svullet om du klämmer för mycket. Jag brukar smörja med kortison typ tre gånger om dan. Ibland fungerar även roscaceakrämen, man får prova sig lite fram. Undviker också alla mejeriprodukter (o socker o kolhydrater). Äter även omega 3 eftersom det hjälper till att balansera hormonerna.

Reply
Jessica

Hej K. Kan också vara så om du slutat gå på p-piller eller andra hormonella preventivmedel. Då kan det komma upp prickar med vätska i. Det fick jag ? ser ut som det är stress och torr hy. huden förändras så kanske dags att gå till en hudterapeut och köpa riktigt bra produkter ?ha det bäst och pilla inte i ansiktet kram

Reply
Maja

Hei! I akkurat dette tilfellet tror jeg ikke det er spesielt lurt å be om råd fra lesere. De aner jo ikke noe om din hud, og jeg ser det allerede er masse galna råd her. Sitron, tea trea, bikarbonat – DONT DO IT. Det mest sannsynlig pga stress eller hormonforandringer, og en hudlege kan fikse det på null komma niks med litt syrebehandling. Snakk med en profesjonell! Og slutt å pille ;)

Reply
Sara

Det ser antingen ut som solfinnar eller att du är torr i huden så dina talgkörtlar har börjar producera mer talg för att kompensera för detta och det kan ibland leda till infektioner(finnar).

Reply
Elena

Kenza!! You musn’t squeeze you spots! I know it is so tempting to do it…but you will weaken the skin and you could give yourself a scar :( I always use skin cleansing products which contain charocal. I’m not sure if it is available in Sweden but Biore face wash is really great and deep cleans your skin which helps to prevent pimples and spots. Also, i guess it is always more noticeable to yourself when you have blemishes- i guarantee that they aren’t so obvious to everyone else :)

Reply
Aida Js

I am the same as you when it comes to pimples ! I started using Mario Badescu’s drying lotion a few months ago and it’s been working so well !! Leave it overnight and rinse in the morning and the pimple is almost (if not completely) gone !

Reply
Rebecca G

Kenza, hormoner kan det vara, men kan också vara en tillfällig obalans i kroppen bara, MEN PETA INTE. Desto mer du petar desto mer får du :(
Kör med tee tree oil från body shop ett tag som ett serum innan din dag och natt kräm ska du få se att det kommer bli bättre inom en vecka :)

Reply
Larissa

Maybe some bad eating habits, stress or have you been wearing hats or/and been sweating a lot lately?! I often get them when I’m wearing hats and start sweating.
Just get back to your normal routines and try mud masks they work really well for me. But if you want to be on a safe site go and see a dermatologist.
Hope you get rid of them soon!
Cheers

Reply
A

Ett tips: kläm inte. De syns ju knappt men sen klämmer du o då syns de mer eftersom det blir en sårskorpa . Skit i extra hudvård, tänka på mat för det du har är 4 knottror. Hade du haft pannan full- ja dä kanske det är något i kroppen men jag ser 4 små små röda prickar som är röda för att du klämt.

Reply
A. Maria

Jag har haft grov acne och tro mig jag har stenkoll, så alla som påstår att finnar på en viss plats i ansiktet är orsakat av ditt o datt – FEL, var finnarna är placerade är oväsentligt. De som säger att du ska punktbehandla med alkohol eller basiron – NEJ, det gör allt värre. De finns så mkt dumma påståenden bland kommentarerna.

1. Finnar får man i första hand av hormoner – har du bytt/slutat med ppiller/ är gravid eller gjort något annat som påverkat din hormonella balans?
2. Kost. Jag har slutat äta mejeri, socker, snabba kolhydrater och minskat mitt intag av gluten. Skittråkigt, men man vänjer sig och jag slipper acne. (hänger även ihop med hormoner)
3. Stress (jobb och personliga problem) kanske din pappa sjukdom påverkat dig? Även detta påverkar din hormonella balans
4. Allergi eller intolerans mot något livsmedel

Så, vad kan du göra åt detta?
– Oavsett vad som är orsaken så måste du äta rätt för att din kost styr din hormonbalans som in i bomben, det gör även träning. Du ska äta mycket essentiella fettsyror och protein för att få bukt med det. Och inget socker. Inte häller massa frukt. Bär är ok. Absolut inte alkohol.
– Se över ditt preventinmedel om du tror det kan vara boven i dramat
– Se över din hudvårdsrutin. Jag har lidit av acne i 7 år, tro mig jag har testat ALLT. Dyra salongsmärken är en ren bullshit industri, man betalar hutlösa summor för lite bra grejer blandad med ren skit när du kan få endast dem bra grejerna för under hundringen. Kallpressade, eko oljor. Argan och jojoba är fantastiskt. Dessutom får man ett helt annat glow och är aldrig torr. Dessa oljor fungerar utmärkt på “finnig” hy, de löser upp talgpropparna och reglerar produktionen och dämpar inflammation. Har du smink så ta bort det med Maria Åkerbergs rengöring. (enda ok salongsmärket) Oljorna är också bra för de verkligen reglerar din fuktbalans i huden och du kan få kvisslor och finnar bara av att vara torr! Försök iafl att sova med arganolja!
– Sluta pilla! Du sprider bakterier och skapar infektion.

Men som sagt, finnar uppstår nästan alla gånger pga hormonell obalans och ibland kan detta uppstå bara pga att man “åldras” och man får minskad eller ökad produktion av ett visst hormon och det kan vara så naturligt. Men strikt kost och bra livsstil lindrar otroligt mkt. Om du undrar något så maila och fråga. Har ingen utbildning men är fan mer påläst än min egna hudläkare när det gäller finnar..

Reply
Malin

Garanterat Rosacea. Har jag rätt – ingen kortison någonsin, besök hos hudläkare för kräm och antibiotika för huden ca 2 veckor. Den här typen av Rosacea kommer ifrån överanvändning av smink och spray, speciellt i solen samt stress.
Det är som innerfinnar med vatten i eller hur? Och ploppar upp från ingenstans…värt att kolla iaf x

Reply
L

Fast läkarna vet inte varför man får rosacea så det där är helt påhittat. Har man rosacea så har man betydligt större hudproblem än några små prickar. För vissa kan till och med solen hjälpa mot utslagen, medan de för andra blir mycket värre.

Reply
Petra

Ok, that one will be super weird, but I sometime watching “squeeze pimple”posts on instagram… It’s kind of satisfaction..hahaha… I don’t know… You can try, instead of squeezing yours ;) And don’t worry because of your pretty eyes, nobody will notice this pimples ;))

Reply
Isabel

Jag hade liknande förra året! Gick till vårdcentralen då jag misstänkte svinkoppor men de kunde inte säga vad det var. Fick kräm med antibiotika i och efter någon vecka var det bra igen :)

Reply
MARKETA FRANK

Trust me, you’re skin is still amazing, I went through hell with my skin after going off the pill and what helped me (when balanced my hormones) – plant based diet (animal products are the WORST thing for your skin), no stress – yeah, that’s pretty hard, but sometimes just a few minutes of maditation help, drinking A LOT of water, taking care of the skin (like cleaning your face etc) and when I want to get rid of the pimple fast, I use a product called Akneroxid, they sell it in drugstores here and it has benzoyl peroxide which works really good! xx

Reply
Elin

Vet vad du använder för hudvård men gör skincitys hudtest! Dom är bäst på allt som har med hud och göra, dom har mängder av olika hudvårdsmärken och jag har aldrig stött på ett mer serive-minded-företag! Min hy är i toppskick just nu och om det är något som förändras ( min hy gillar ex inte väderomställnignar) så är det bara att ringa, maila eller chatta och man för alltid ett grymt bemötande. Lovar att jag inte är sponsrad, dom är bara så bra!

Reply
Emelie

Mina tankar kring detta är:

1. Stress
2. För mycket användning av torrshampoo/annan produkt för håret (Tresemmé har framkallat eksem i hårbotten för mig)
3. Mensen är påväg!
4. Gravid

Reply
Eve

Är det som små knottror mer än som finnar? Då hade jag samma för några år sedan och det bästa tipset jag kan ge är att inte krångla till det för mycket med konstiga kurer då det bara kan förvärra. Har du bra hud i övrigt och haft det fram tills nu så var nöjd med det. Ha t.ex. inte hydrokortison i ansiktet (som många här tipsat om) då det tunnar ut huden.
För mig hjälpte det att byta hudvård. Med uteslutningsmetoden kom jag fram till att det var en kombination av min kräm och foundation jag inte tålde. Tänk på att ha bra hygien på sminkborstar också då jag märkt att symtomen kommer tillbaka lite om jag inte rengjort mina borstar på länge.
Köp en bra och enkel kombination av rengöring, ansiktsvatten och creme och kör på bara det. Samt en foundation som passar. Ta inte på för tjockt med creme heller då jag märkt att detta kan förvärra saken. Gärna en creme utan mineraloljor och dylikt, men inga med bara växtextrakt heller (då de lätt ger allergiska reaktioner, naturligt är inte alltid bättre). Och pilla absolut inte! Bara låt det va och läka ut även om det är svårt.
Hoppas att tipsen var till hjälp!

Reply
AnneBannane

It’s from the sun, don’t worry about it, they will go away.. and doooooooon’t touch your face!

Reply
Lisa

Jag brukar klicka på tandkräm på mina finnar och det funkar faktiskt! Då torkar de och försvinner efter några dagar ?

Reply
Julia

Aldrig sett så fin hy som din. Du anar inte hur man kan ha det… Dina små prickar syns ju inte ens.

Reply
Juliane

Hi Kenza! I#ve been reading your Blog for a while now and it’s like you’re a Part of my Morning Routine, haha. So here is my Tipp: I just saw a DIY about how to get rid of Pimples and it’s very easy. I don’t know if it will help at your kind of pimple-problem but I think it’s worth the try:
You simply have to cut off a piece of fresh garlic and hold it on your spot – it should remove itself in seconds. If it’s a really bad and deep one you might rub it on and leave it there over night.

The DIY is from Farah Dhukai and here is the Link: https://www.youtube.com/watch?v=KM87LKyVV_0

Good luck and thank you for blogging like this!

Reply
esmee

Hi Kenza!
I started getting really bad acne all over my body after changing my contraceptive pill. I don’t know if you take any but if you do it could be a reaction to the hormones that are in there. I know that some hormones affect me so badly in a lot of ways: skin, mood, anxiety. Anyways, stress is also a big factor but getting that under control in your situation might be a bit hard at the moment. Just think positive and feel blessed with the things and people you have around you. Sending hugs your way <3 love you Kenza! Hope to meet you in person one day!
xxx Esmee

Reply
Ayla

Pretty sure it comes from the self-tanning products.. I have the same problem haha

Reply
Astrid

Heej! Jag vet vad du lider av och det har jag också gjort. Jag skulle tipsa om en exfoliator från Clinique, och sedan en av deras “anti blemish masks” och en fuktighetskräm från Dermatoliga!
Hoppas det hjälper!

Reply
Sissie

Men alltså är detta ett skämt ?! dina prickar är knappt synbara och du gör ett helt inlägg om hur jobbigt detta är.
Alltså.. vart är världen påväg..

Reply
Katrin

Kan vara perioal dermatit, brukar sätta sig runt munnen men kan nog hamna på andra ställen. Då ser det typ ut som en finne men kommer bara vätska om man klämmer. Sen torkar de liksom ihop.. Då finns det svavelkräm att få utskriven (kan nog tänka mig att msm-kapslar också är bra då de innehåller svavel, äter de dagligen) eller så käkar man lite tetralysal.

Good Luck!

Reply
lena

Hay Kenza!
I got the same problem over years! nothing helped, since I found LaRochePosay (particularly the product Effaclar) and from AHA Effects the product Plus C with glycolic acid. I mean really, every of this spots on my forehead is gone since I’m using them.

Reply
camilla

Kenza! Spraya på något som heter ionosil (finns att köpa i de flesta hälsokostbutiker) Det får både sår, rynkor (inte för att du har några) och finnar att försvinna! <3 KRAAAM

Reply
Evelina

Precis samma hände mig i din ålder och jag har fortfarande samma problem (är 27 idag) har inte försökt behandla de så mycket men en del har trott att det beror på att jag sitter vid datorn mycket i jobb och privat. Men hittar du nått som löser de så skriv ut det!!! :)

Reply
Hedvig

Är exakt likadan!!’ Så fort jag får en liten finne så klämmer jag – älskar det – himla tillfredställande haha! Har en massa små sår i mitt ansiktet för att jag klämmer för mycket och lyckas riva bort skorpan hela jäkla tiden.. vet inte hur vi ska bli av med finnarna men såren läker på ett par dagar om man följer dessa råd provade av mig (med en massa sår i ansiktet atm)
1. Pilla och riv inte upp såren
2. Ta på lite zinkpasta innan läggdags. (Finns att köpa på apotek)
3. Repeat tills såren är läkta! Mina börjar blekna nu, wohoooo. ??

Reply
Olivia

Tror att de är perioral dermatit. Hade oxå sånna små fina prickar i ansiktet där de bara kom ut “olja” från, gick till doktorn och fick 3 månaders antibiotika och nu är de bra igen. Man ska egentligen lämna ansiktet helt fritt från smink, produkter etc men de kan man ju inte ;)

Reply
Liss

Jag känner igen mig så i det du skriver!!!!! Har alltid haft fantastisk hy, det har liksom varit mitt kännetäcken. Sen i somras från ingenstans så började jag få prickar i pannan??? Det var inte acne utan mer som pyttesmå vätskefyllda blåsor (precis som du beskriver i texten). Tänkte att det bara var något tillfälligt och började använda ansiktsmask regelbundet då jag tänkte att det skulle bota “utslagen”. Men när det hade gått några månader utan någon vidare förbättring så började jag desperat söka på mina syntom på google. Det slutade bara med att jag blev jätterädd för att jag hade fått rosacea som är en kronisk hudsjukdom i form av utslag som kommer i perioder i livet. Men efter att ha tänkt igenom hur jag hade levt mitt liv den senaste tiden och vilka vanor jag hade utvecklat så kunde jag komma underfund med vissa saker och börja se ett mönster. Den största anledningen till mina utslag var nog stressen. Jag hade aldrig tidigare haft ett arbete som gett mig så mycket stress som under den här sommaren och min kropp visade mig hur dåligt jag mådde av det genom att låta min hy go bananas. Sen finns det andra anledningar som förvärrade situationen ytterligare (men som kanske inte hade varit några problem om jag inte hade varit stressad från början). Jag har till exempel aldrig druckit kaffe tidigare och i somras började jag med det då alla på arbetsplatsen gjorde det. Gick från 0 till 3-4 koppar om dagen på väldigt kort tid, och min mage tyckte inte om det. De säger ju att immunförsvaret sitter i magen så om den inte är i balans så hamnar resten av kroppen i obalans. Sen var det ytterligare saker som förvärrade hyn tex för mycket solljus, stark mat, varma drycker m.m. Den här perioden var jättejobbig för mig då jag aldrig har behövt tänka på allt det där tidigare.. Jag märkte dock att träning verkligen hjälpte min hy, för dagen efter varje träningspass då jag verkligen svettades ordentligt var min hy märkbart bättre.

Idag är min hy nästan helt återställd igen. Det enda jag behövde göra var att stressa mindre, lära mig hantera stress bättre (yoga har hjälpt mig så mycket), träna (svettigt) regelbundet och sluta dricka kaffe. Det här är inget som jag säger hjälper för alla, men det hjälpte för mig. Ta dig tid att tänka igenom dina vanor för att se om det finns något som kan orsaka att din hy ballar ur. Och acceptera att det inte finns några quickfixes. Visst finns det ansiktsmasker och krämer som lindrar symtomen, men om din hy plötsligt blir sämre och inte förbättras under en längre period så är svaret att kroppen inte mår bra på insidan och försöker tala om det för dig.

Din blogg är fantastisk! Du är och har sedan 10 år tillbaka alltid varit min absoluta favoritbloggare. Ta hand om dig! Kram

Reply
SEVDA Yetis

Det kan nog vara av stress :/ får också så, tyvärr ganska ofta då jag är ofta stressad, men så fort jag tar det lugnare så blir min hy mycket bättre!

Tvättar du dina sminkborstar 1 gång i veckan ungefär? Det kan påverka hyn också ganska mycket.

Reply
Linnea

tvätta med den här, är som ett smör (typ?) som man masserar in i ansiktet, sen torkar bort med blöta pads. är bra både för torr hy & fet hy! låter konstigt men fungerar VERKLIGEN bra alltså :)
http://www.lushusa.com/face/cleansers/ultrabland/9999902749.html

sen efteråt brukar jag dutta på den här direkt på finnarna. den torkar ut bara finnen och inte resten av ansiktet :) fungerar också riktigt bra!
http://www.lushusa.com/face/cleansers/grease-lightning/02896.html

Reply
Mandy

Hey Kenza,

I had the some problem a while ago only a bit worse I guess :p
But the product that helped me so much (and still does) is La Roche Posay Effaclar Duo +.
This product helps preventing them as well and cost me only like €15,- at the pharmacy.
Maybe this can help you too.

Lots of love,
Mandy

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*