• header

SUNDAY BRUNCH

Brunch at Miss Clara with my man ♥

Hade en väldigt mysig lördag till att börja med. Jag och Aleks åkte till Västerås och hälsade på mormor och morfar och fikade med dem vilket var jättetrevligt, men sen när vi kom hem igen åkte jag på migrän med aura igen och fick ligga i ett mörkt badrum (att ligga i ett bad hjälper för mig) resten av kvällen. Mådde iallafall bra igen när jag vaknade idag så jag och Aleks drog till Miss Clara och käkade brunch! För mig blev det avokadomacka med ägg, pannkakor, kaffe och juice. Mums.

Eftermiddagen blev dock mindre trevlig igen men denna gång pga Manis lösa mage…. Över vardagsrumsmattan. OCH hallmattan…… ORKAR INTE haha. Det måste vara hans julkalender (ja, han har en hehe) med hundchoklad som ställer till det för magen för han har varit dålig till och från sedan vi började med den, så nu är det stopp! Sorry Mani.

Ja det var min helg det. Migrän och mattor förstörda av diarré. Kewl. :-)) Hoppas ni haft lite mer roligt!

// I had a very cozy Saturday at first. Aleks and I went to Västerås to visit my grandparents which was really nice, but then when we got back home I got this migraine aura thing again so I had to lie in a dark bathroom (it helps me to take a bath) for the rest of the evening. I felt fine when I woke up today so Aleks and I went to Miss Clara and had brunch! I had an avocado sandwich with egg, pancakes, coffee and juice. Mmm. 

My afternoon was not as nice though but this time it was because of Mani’s upset stomach….. Over the living room carpet. AND the hallway carpet…. FML haha. It has to be his Christmas calendar (yes, he has one hehe) with dog chocolate that is not working for his stomach because it’s been bad every now and then since we started with the calendar, so now we’ll stop! Sorry Mani.

So that was my weekend. Migraine and carpets ruined by diarrhea. Fun. :-)) I hope you’ve had a bit more fun!

31 Comments

Matilda

Jag tycker alltid om din blogg men bäst är den när du bjuder på sånna här inlägg haha! Personligt och roligt :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det är ju “choklad” gjord för hundar. Oavsett så tål inte hans mage det så nu får han inge mer. :-)

Reply
Lisa

Det är jag medveten om men det är ändå farligt eftersom hundchoklad innehåller kakao.

Reply
Jen

Hej Lisa

Nu kan jag ju inte svara pa den hundchokladen som Kenzas hund at men jag har aldrig sett hundchoklad med kakao – det burkar vara med carob – och det ar inte farligt for hundar vad jag vet :)

Jen

Reply
Emma

Jag har sett hundchoklad med 2-3% kakao och i så liten mängd ska det inte vara skadligt fö hunden. Men choklad är choklad så vissa tål det säkerligen inte ändå, bättre att ge kött ist!

J

Har också börjat drabbas av migrän med aura mer och mer nu på sista tiden (säkert pga stress). Senast för någon dag sedan men mitt tips är att ta två tabletter Eezeneo vid första symptom så snabbt som möjligt. För det hjälpte mig. Det tog inte bort synsymptomen men det gjorde att jag inte blev illamående och fick huvudvärk, trötthet osv. Väldigt jobbigt när det ska komma typ en gång i veckan. Händer när jag tränar eller blir lite stressad i någon situation osv, så konstigt. Hoppas vi båda blir av med detta snart!! Men skriv gärna om du kommer på hur man blir av med det helt haha. Kram!!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Usch det är så obehagligt! Det verkar som att jag också lyckas hindra illamåendet och huvudvärken från att bryta ut om jag tar tabletter (Alvedon verkar räcka för mig) och lägger mig i ett mörkt rum/bad, men synsymptomen blir kvar i iallafall några timmar. Ska säga till om jag kommer på något mer som kan hjälpa haha. Kram!

Reply
MALIN

Vilka fina bilder! Drar du med dig systemkameran när du går på brunch såhär, eller är dom tagna med telefonen? Kram

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ibland tar jag med den, som igår! Men det är en “liten” systemkamera, Leica Q. :-) Kram K

Reply
Katarina

Dear Kenza,

I just want to give you an advice, because I was fighting with migraine problems for several years..I remember the days when the only thing i could do, was lying in the dark and cold room..
One day I had a talk with my colleauge about life, health and he recommended me to stop eating gluten..i could not believe..how can a bread stop my problems ? No way!! Now it´s a year without gluten and I don’t need any pills or dark rooms 😆 I swear you will never have headache again!
Lot of kisses and hugs from Slovakia ❤️katarina

Reply
Ella

Asså jag svär på att hundar och katter alltid aktivt letar upp mattor för att kräkas/bajsa på inomhus. Som att de vet att det blir lite extra jobbigt för oss, haha. (Har för mig att det är för att de tänker att det är gräs? Sjukt störigt iaf!)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha det suger! Det värsta var igår också när jag ser hur han börjar på vardagsrumsmattan och jag ba “nej nej nej nej!!!” då blir han rädd och springer till hallmattan och fortsätter där istället. Haha. Stackarn.

Reply
Jess

Hej Kenza! Vad använder du för ansiktsrengöring och dag/natt kräm?? jag har prövat allt verkligen o inget som funkar men den oljan du tipsa om va SÅ grym. Behöver lite tips så man kan önska dig i julklapp. He he he :) TACKSAM för svar. Kram på dig

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag använder “Facial Cleanser” från Neostrata (på order av tjejen som ger mig ansiktsbehandling hehe) och nu testar jag både dag- och nattkräm från Ole Henrikssen. :-) Ja den oljan är grym!!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja jag såg det! Vi har tyvärr haft problem med vår kundtjänst pga det extrema trycket under Black Friday-veckan då det kom in fler kundtjänstärenden än vad vi hade räknat med och vi är ledsna att vi inte kunnat hålla vår snabba svarsperiod. Sedan förra veckan har vi mer personal som arbetar på kundtjänst för att besvara allt och vi ska vara i fas nu! För fler frågor om ordrar etc, vänligen maila [email protected]

Reply
Tobiasregistret.se

Hej! Vill uppmärksamma Tobiasregistret.se där man kan lämna stamceller till cancer drabbade. Utan donator för stamceller dör dessa stackars människor, så snälla gör en insats anmäl er till tobiasregistret.se. Gör gärna ett inlägg om detta, en dag kan vi alla behöva hjälp!

Reply
Louise

Tips för migrän!
Du kanske redan vet detta eller har provat, men man kan faktiskt behandla viss migrän med botulinum toxin, (även känt som botox). Det fungerar absolut inte för alla, men om migrän orsakas av muskelspänningar kan man motverka det med att behandla till exempel muskelfästen i nacken eller käkmusklerna. Det kan vara värt att prova, effekt får man senast 2 veckor efter behandling och det håller i ca 3-6 månader. Botox är inte bara för rynkor!
P.S. Gå alltid till en leg. läkare eller en leg. sjuksköterska vid injektionsbehandlingar.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*