• header

A REALLY GOOD DAY

Friends <3

Bikini from Meloonpro, beach skirt from Valerie x Ellos

Daddy & son cuddles 

Vienna <3 She’s almost 5 months now!

Foooood!!! Btw if you haven’t tried dipping corn-cob in bearnaise sauce – DO IT

Our little angel. Body from Newbie, sunhat from Polarn & Pyret

Pie time! SMULPAJ with raspberries & blueberries

Aunt Alexandra and Nikola. She haven’t seen him since he was like 5 days old and he has grown pretty much since then!

Such a wonderful day with our friends!

Hej bloggen! Hur mår ni? Har ni semester? Ligger ni på en strand någonstans eller är ni på jobbet? Vi har en vecka kvar här ute och fasen vad skönt det känns. Hoppas veckan går låååååångsamt hehe. Men det lär den inte göra, tycker dagarna går så fort sedan Nikola kom. Det är liksom amma, byta blöja, äta själv, leka & mysa på repeat och plötsligt är dagen slut. Lillskrutten blev liksom 1 månad igår, HUR kan det ha gått så fort?! Tänkte göra en liten 1 månads-uppdatering senare om jag hinner, annars får det bli imorgon.

Här ovan har ni ett gäng bilder från i lördags då våra vänner kom över! SÅN JÄKLA TREVLIG DAG!! Vi bara softade & snackade, grillade, åt massa gott & gosade med barnen. Känns så overkligt att vi har barn med i vårt gäng nu, att vi är föräldrar. När blev vi så vuxna? Haha. Snart kommer nästa lilla tjej och joinar oss också, Ines är ju beräknad om en månad. <3

Nu: frukost! Det blir mannagrynsgröt och rostade mackor. :-)

// Hi guys! How are you? Are you on vacation? Are you on a beach somewhere or are you at work? We have one more week left out here and damn that feels so nice. I hope this week will go sloooooow hehe. But it probably won’t, I think the day’s pass so fast since Nikola came. All we do is breastfeed, change diaper, eat something, play & cuddle on repeat and suddenly the day is over. The little one turned 1 month yesterday, HOW can he already be one month?! I think I’m gonna do a 1 month update post later if I have time, otherwise I will do it tomorrow.

Above you have some photos from Saturday when our friends came over! SUCH A NICE DAY!! We just hung out & talked, grilled, ate lots of delicious stuff & cuddled with the kids. It feels so unreal that we have kids in our gang now, that we are parents. When did we become such adults? Haha. Another little girl will join us soon as well, Ines is due in one month. <3

Now: breakfast! We’re having semolina porridge and toasts. :-)

37 Comments

Jessica nyström

Omg vart är den blommiga toppen ifrån??? 😍😍 som du har när ni äter smulpaj o du håller för ansiktet??💕

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Toppen från urban Outfitters och prickiga setet med top och kjol är från zara :*

Reply
J

Den mintgröna klänningen med vita pricksr?? 😍😍 så fin vart har du hittat den??

Reply
Josefin

Hej, jag undrar hur du gör med amning när du är ute i ”offentligheten”? Alltså om du ammar vart som helst? Går undan? Skyler dig med något eller så? Om du bryr dig om vad andra tycker och tänker? Jag har inga barn än, men jag blir så nervös över att tänka på det, känns som att så många är emot att man ammar ute bland folk. Som det känns just nu skulle jag välja ersättning, bara på grund av det dock :/ Man kanske tänker annorlunda när man fått barn.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag går inte undan, skyler mig inte direkt heller med något (förutom bebis huvud) men jag försöker att inte visa bröstet för alla. Drar inte fram bröstet och låter det synas pga vill inte att alla ska se mina bröst utan försöker vara smidig och diskret. Tänker att folk får låta bli att titta om de inte vill se mitt barn äta. <3

Reply
Malin

Kollade på din förlossningsvideo och blev sååå rörd! Hulkgrät på slutet. Mina barn är 4 pr och 1 pr men jag slungades tillbaka i tiden och mindes sånt jag trodde jag glömt. Tack! Ska snyta mig och sminka om mig nu… haha!

Reply
Tina

Alltså förlåt men jag tycker verkligen det är dags för dig att komma ner på jorden lite. Såg din kommentar angående barnmorskan och hur du önskar du fått mer stöd och pepp av henne. Alltså förstår du vilken lyxsjukvård vi har i Sverige? Barnmorskan var så tillmötesgående att hon lät er filma hela förlossningen med henne i (förlåt, men bland majoritieten av befolkningen är det inget normalt beteende), plus att en annan sköterska hjälpte er filma. Mackorna (som man typ bara får i Sverige) klagade du på, barnmorskan som var så hjälpsam klagade du på offentligt. Hur mycket daltande behöver du egentligen? Du låter som att du helst hade velat att någon gjort hela jobbet åt dig. Det är väldigt fult att hänga ut någon som ställt upp så, trots att det inte var hennes jobb. Du fick IVF gratis, det är inget att ta för givet, veckoundersökningar, ultraljud, profilax kurser där man lär sig aaaandas, förlossningböcker där man ska skriva om sina rädslor.. alltså förlåt men hör du själv hur mycket daltande och förberedande och lyx det här är, och ändå klagar du? Varför köpte inte din man mackor åt dig som var tillräckligt goda? Varför valde du inte att föda privat där du kan bli uppassad som den diva du tror att du är? Jag är inte bitter men du känns som en barnunge som behöver bli uppassad hela tiden. Snälla föd privat nästa gång.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Herregud vad du överdriver. Jag har inte ”hängt ut någon” och alla personers ansikten i videon är blurrade. Såhär svarade jag en kommentar som undrade om vi var nöjda: ”Jättenöjda! Nu i efterhand när jag har smält det hela så önskar jag dock att jag fick lite mer stöd, pepp och guidning under krystningsarbetet. Kanske testat en annan position osv. Men kan verkligen rekommendera Nya Karolinska, det var superfräscht. :-)”

Klagade verkligen INTE utan sa bara att jag hade ”önskat lite mer….”, det måste jag få göra om jag känner att det saknades i krystningsarbetet där jag kände mig väldigt rädd. Har redan uttryckt min tacksamhet över att vi fick filma och hur snälla och gulliga alla var och hur nöjda vi är med att ha fött just där. Och ja, svensk sjukvård är FANTASTISK! PS. Vi betalade vår IVF själva, samt profylaxkursen, böckerna och flera ultraljud. Helt irrelevant eftersom vi inte har något problem med det överhuvudtaget men tänkte ändå säga det eftersom att du tog upp det.

Reply
Carmen

Vet du Kenza när jag kolla din video jag tänkte vaaaa?? Du fick inget hjälp av barnmorskan alls. Jag har tre barn så jag varje gång fått massor hjälp av barnmorskan. Liksom din sitter kollar på dig hon sägar inget så ska det inte vara. Min hjälpte massor utan henne jag skulle inte klara.

Reply
Dolores

Kenza, jag tror att många som skriver som ovan inte själva har fött barn. Jag reagerade starkt på din video när du uppenbart är i panik och har fruktansvärt ont och liksom inte blir bemött i det. Personalen visste helt säkert att det inte var någon fara för livet och att Nicola snart skulle födas, men du hade behövt mer stöttning just då i dina känslor och din smärta. Såg en doula som skrev om det så bra på insta! Jag har själv beslutat mig för att anlita en doula om jag skulle föda igen, inte för att personalen är dålig, men som förlossningsvården ser ut idag är de ofta stressade och jag tror en doula skulle vara ett riktigt bra komplement.
Hoppas du kan låta elaka kommentarer rinna av dig, du har inte gjort något fel! (bara att folk ger sig på att skriva elakt visar att de antagligen inte varit nyblivna mammor själva, man är så himla skör för allting.. ❤️) Ta hand om dig och din lilla familj!

Reply
Anna

Alltså förlåt jag gillar verkligen Kenza men jag måste hålla med.. tycker det var lite onödigt mot barnmorskan. sen verkade du helt besatt av att hålla koll på kameran vilket verkar himla skumt i en sån situation.

Reply
Marta

Kenza,
can You give me a website where I can find this house for rent?
Have a lovely week
Xo

Reply
Kenza Z

Kenzss answer: Hi! We rented it private from a girl who contacted me after my post. Sorry! <3

Reply
Sandra

Ser idylliskt ut! Semester här, njuter av svalare väder o ligger mest i soffan o sträckläser varvat med mindre utflykter :)

Reply
noor

Just wondering why you cover your belly all the time (sometimes completely, sometimes holding something), especially when you are in bikini. When you were not pregnant, you used to not hide it

Reply
Dixi Wonderland

Jag blir så chockad varje gång jag läser en kommentar som Tinas. Jag uppfattar dig och har alltid uppfattat dig som en otroligt varm och jordnära person. Jag upplevde inte alls din text som att du klagade. Av det vi får se i förlossningsvideon så upplever inte jag heller att du fick speciellt mycket stöd under förlossning. De kunde ha lagt en hand på dig (såg det en gång) eller gett dig mer pepp. Tycker inte alls att det var konstigt att du kände så i efterhand. Betyder verkligen inte att de gjorde ett dåligt jobb men hur ska de kunna förbättra sig om de bara får beröm och aldrig kritik? Kanske att hon läste ditt inlägg och fick sig en tankeställare och är kanske mer peppande inför nästa förlossning hon möts med. Tycker det är så bra att du har varit så himla ärlig kring din graviditet och förlossning. Blir ärligt talat besviken på personer som attackerar dig. Du är en nybliven mamma och jag tycker folk kan ta ett chill pill kring sina åsikter. Bara för att man tycker en sak så behöver man inte slänga upp det i ansiktet på en person man faktiskt inte känner! Man kan ventilera till sina vänner istället.

Reply
Sara Ch

Now that ur a mother, will you ever openly support freethefeed/freethenipple? I dont know maybe you allready support us, only been a follower for about 3-4 months, but big influencers like you make the real change <3

Reply
Delia

Kan du inte återkoppla till er packning till BB? 😃 använde ni allt? Hade ni med er nåt som ni i efterhand insåg att ni inte behövde? Saknade ni nåt? ☺️

Reply
Pretty Home Blog - INREDNINGS- & LIVSSTILSBLOGG

Så mysigt och fint ni har det! Vilken lite sommardröm.
Hoppas du verkligen inte tar åt dig av de elaka kommenterar som skrivs. Ingen annan uppfattar det så som har lite förnuft! Förstår samtidigt att du vill bemöta det för vem säger så till en person ens. Låt det rinna av dig och ägna det inte mer en tanke.
Önskar er en underbar fortsatt dag!!
//Berith

Reply
Karolina

Nikola is growing so quickly! Just thinking about how quickly my boy is going to be growing once his here makes me cry but at the same time I am desperate to meet him! Ahhh the pregnancy hormones – you have got to love them. :D
Lot’s of love to you alll! xx

http://karolinad.com/

Reply
M

Allvarligt talat Tina!
Du kan ju aldrig fött barn, hoppas du inte har några heller. Fy faan för dig!
De allra flesta ser en kvinna som har ont och ber om hjälp men inget görs. Skulle blivit vansinnig! Men Kenza är lugn och säger snälla var tyst till Aleks när sköterskan eller vad det är säger att bebisen har mycket hår. Skärp er nu!
Faan hon är nybliven mamma och försöker uppdatera när hon kan. Var lite tacksam.

Och du Tina, du är förmodligen ett nättroll som inte har nåt bättre för dig.

Reply
Pernilla

Nä jag är inlagd i väntan på min lilla bebis 😊 har legat här nu sen den 29 Juni. I vecka 29 upptäckte dom vätska omkring bebis lungor, så vi fick åka till Stockholm två gånger på en vecka (bor i Malmö) för att försöka sätta ett rör i bebis genom min mage, och eftersom dom stack mig i magen många gånger så fick jag tidig vattenavgång, läcker fostervatten, därför jag ligger inne, men både jag och bebis mår bra 😊

Reply
Paula Smilee

Men åh såna där dagar med nära vänner är bland det bästa som finns 😍😍 … Tråkigt med kommentarer som en del ovanför, hoppas inte det förstör din tid som nybliven mamma. Troll finns precis överalt de syns bara mer på nätet.

Reply
Sus

Trodde du var glutenintolerant? Är själv det och hade inte kunnat äta allt det du äter så därför undrar jag.

Grattis till fina bebisen!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*