• header

Recept på köttfärslimpa med gräddsås

Tänkte dela med mig av receptet på den goda köttfärslimpan mami alltid gjorde när jag bodde hemma! Jag gjorde den här hemma ikväll till mig och min pojkvän och det blev supergott och väldigt uppskattat :)

Börja med att blanda vatten och ströbröd i en bunke. Ta ca 1,5 – 2 dl vatten och så mycket ströbröd det behövs för att “smeten” ska bli fast. Lägg sedan i köttfärs, ett ägg och kryddor. Blanda ordentligt! Kryddor du vill ha väljer du helt själv efter smak, jag hade i svartpeppar, salt, aromat, cayennepeppar och franska örter.

Forma köttfärsblandningen till en tjock liten limpa och lägg den i mitten av en ordentligt smörad ungsform. Ha på soya över! Hacka även en hel gul lök och lägg på sidorna om limpan. Klicka gärna lite smör på löken också, hehe..

In i ugnen på 175 grader och låt stå i ca 45-50 minuter (skär den på mitten för att kolla att den är färdig). När det är 10 minuter kvar, häll i matlagningsgrädde (+ lite soya och svartpeppar) i formen också!

Serveras med potatis och lingonsylt. Såsen kan man hälla på potatisen, sviiiiiiiiiiingott!! :)

Det är mycket mycket godare än vad det ser ut. Ge det en chans, ni kommer älska det!

173 Comments

Julia

Lät svingott ju! Det måste jag testa :) jag älskar när du lägger ut recept, fortsätt gärna med det :D

Reply
Maria

Det där är exakt samma sås som vi alltid gjort! (= Grädde, soya, lök och så lite salt och peppar (= Super gott!! :D

Reply
Stina

Hej! Jag undrar vad det är för åldersgräns på lobby? Finns det nå bra krogar för 18 åringar som du kan rekommendera?

Reply
Sanna

Hur mycket köttfärs ska man ha då? ;)

Förresten: Testa att ha fetaost i någon gång. Det är så j*vla gott. :-)

Reply
em

ska man inte ha ströbrödet runt limpan.. eller? och ingen lök inuti limpan? :)) ska testa detta imorgon! supernice!
och framförallt, hur mycket köttfärs skall det vara?
bästa bloggen,
kram :*

Reply
amanda

gillar egentligen inte köttfärslimpa men du fick det att låta/se gått ut^^,

Reply
Ida

Gud vad folk verkar vara blåsta som läser din blogg. De flesta verkar inte vara äldre än typ 16 år gamla. Men det är väl så , yngre ser upp till äldre. Själv är jag 19, första gången jag läste din blogg o bra verkar den. Synd bara att man ska behöva störa sig på alla extremt ointelligenta o tydligt synliga omogna kommentarer från din unga läsare.

Reply
cutie

tack för ett bra mattips :) har du något enkelt tips på en gryta av något slag? är sugen på ris och köttgryta, men vete fan :)

Reply
rebecca

HAHAH ser ut somm en jävla hjärna XD
Men när börjar ditt och Tyras program och var kommer det att visas ? :P

Reply
Jessica

Hej Kenza!
Detta jag skriver har egentligen inget med ditt inlägg att göra men kände att jag ville skriva det och då fick det bli här. Har följt din blogg ett år eller två lite till och från, och har faktiskt alltid tyckt att den är väldigt vettig. Får intrycket av att de flesta av dina läsare är lite yngre, men jag är 25 och uppskattar din blogg väldigt mycket.
Hur som helst, kom på någon vänster in på Kissies blogg idag, första och sista gången måste jag säga. Förstår inte hur det kan vara en av sveriges mest lästa?
Du verkar vara en härlig tjej med båda fötterna på jorden som inte behöver trycka ner andra för att få uppmärksamhet!
Hoppas du fortsätter på det sättet, vilket jag inte jag inte tvivlar på.
Mvh, Jessica

P.s tyckte ditt inlägg om att du tyckte alla dina läsare skulle rösta var grymt bra! Det är viktigt att förebilder säger sådana saker!

Reply
Margarita

Hej! skulle du kunna ta några närbilder på dina boots med nitar från dinsko så man får se hur dom ser ut nära? :)

Kram på dig :)

Reply
natalie

Haha, du är ju fan klockren på allt du gör Kenza!
Får göra dig ett matlagningsprogram så vi kan lära oss av dig. :D

Reply
tamy

döda mig vad gott! morsan brukar göra nåt liknande, men, hon brukar koka 1-2 ägg och liksom baka in dom i själva limpan, det är grymt jävla gott! prova med det nångång. kanske är bekant för Aleks, är en typisk juggerätt faktiskt!

Reply
Anna

låter jättegott ! ska spara det i min “receptanteckning” haha. töntigt… vem har en sån lissom… host.

Reply
Moa

Lustigt, det blev mammas köttfärslimpa för mig med igår.
Brukar läsa din blogg och tycker att både den och du är himla häftig!

//Moa

Reply
M

Kan tipsa dig om en sak…Efter att du blandat köttfärsen så platta ut den på bakplåtspapper och fyll sedan köttfärslimpan med riven ost och champinjoner=) Sedan är det bara att rulla ihop som en rulltårta och in i ugnen!! Mycket mycket gott=) Även om det som sagt inte ser så aptitligt ut!

Reply
claudia

Hej fina Kenza.
Gillar din blogg grymt mycket, hinner dock sällan sätta mig och läsa bloggar, men när jag gör det så brukar jag landa på din ibland.
Maten såg inte särskilt trevlig ut, men du brukar ge bra tips så jag tror faktiskt att jag ska överraska min finaste bror och bjuda över honom på detta på hans namnsdag om några veckor.
Tack igen för en underhållande blogg:)

Reply
Camilla

Kenza, kan du inte skriva något kort om hur viktigt det är med miljön? Tycker inte att det debatteras tillräckligt ofta bland bloggare. Såg ett inslag idag på nyheterna om att vi mest troligt inte kommer ha någon snö i Sverige ca 2100..! Det borde ju få upp folks ögon för klimathotet om något.

Tack för en bra blogg i övrigt…skönt med en bloggare med båda fötterna på jorden!

Reply
gustav

Tror det är extremt svårt att få en köttfärslimpa att se god ut. Men varför inte testa fröken Kenzas recept näst gång?

Reply
♥ Anna Olsson - Design, Fotografering m.m

Jag skulle vilja att du läste igenom mitt inlägg om SD, om varför man INTE ska rösta på de och tycka din åsikt .. om tiden finns :)
-> http://akolan90.blogg.se/2010/september/sverigedemokraterna-ett-hett-amne-bland-ungd.html#comment

Och sen även om du kunde läsa detta inlägg om alliansens hantering av sjuka, skulle bara vilja ha din åsikt om saker, du verkar så vettig!
-> http://akolan90.blogg.se/2010/september/jag-kan-inte-lata-bli-att-bli-upprord.html#comment

Kram på Sveriges vackraste!

Reply
anja

mycket fin och intressant blogg du hade =)

klicka gärna in på min blogg och sedan vidare till mina tradera auktioner för att fynda, snygga,trendiga kläder, även märkes kläder, till mycket låga priser!

ha en super bra dag!
kram anja

Reply
Hanne

Har ett ännu vassare tips på köttfärslimpa=) Blanda i en påse löksoppa (alltså bara pulvret, inget vatten) så slipper du krydda, blir superduper gott med jätte mycket smak. Släng sedan i en bunke creme fraiche o bland ihop allt (köttfärsen,löksoppan och cremefraichen) Jag har inte gillat köttfärslimpa innan men herre jösses va gott det blir, krämigt också=)

Reply
TERREH

Är säkert skit gott (äter dock vegetarian), men det där såg riktigt äckligt ut, typ trettio kilo fett x)

Reply
felicia

Dom säger ju att det är en i förhållandet som är mer kär än den andra.. Jag tror det är du i erat förhållande. Du har verkligen stirrat dig blind. Jag vet inte om det är gulligt eller inte att du flyger över molnen och beter dig som 40+ o lagar mat till din “man” när han kommer hem från jobbet. Shit du är 19 år… Du kommer ju gå i pension i förtid ;)

Kenzas svar: Haha va? Ska jag värma Billy-pizzor istället? Aleks brukar laga mat 80 % av gångerna så när jag får chansen gör jag gärna det. Och då gör jag gärna det bra också! Riktigt fjantigt av dig..

Reply
Kiba

Låter gott, men jag gillar inte köttfärslimpa, men det vore roligt för min mamma att pröva på detta! ;)

Reply
Olivia

hej! Läs gärna min blogg där jag skriver om hur det är att gå på sångbranch college i London vid 16 års ålder (det är vädigt kul kan jag säga) ;)

Reply
Rosanna

Aaa det ser ut som bajs . Men iaf. försöker se ut som alla boggare så kolla in mig operation efter operation. bilder läggs ut me jämna mellanrum

Reply
Louise

Du borde göra en matlagningskategori och spara alla dina recept där. Ser supergott ut och blir då även lättare att hitta dina recept:D

Reply
monika

Prova detta nästa gång du/ni gör köttfärslimpa.

Blanda 500g köttfärs, 1 ägg, 1 burk lätt creme fraiche och 1 påse Fransk löksoppa (pulver). Forma till en limpa och skjuts in i ugnen.

Det är så gott och enkelt!

vh
Monika

Reply
Darksess

Det är väldigt gott med köttfärslimpa! :) Underskattad mat. Ska kanske göra det istället för hamburgare som jag tänkt använda köttfärsen till.

Reply
stella

Klart jag ska testa receptet :P
Vad då är godare än det ser ut, tycker det ser sagolikt gott ut ;)))
Jag har även ett recept till dig. Blanda creme fraiche med fransklöksoppa(det är en påse ifrån blåband) sedan i med färsen. Gör smeten till en lång limpa och in i ugnen. sedan ska du steka bacon (knaper stekt)och bacon. Blanda detta och in i ugnen med köttfärslimpan(runt om)sista fem minutrarna. servera med potatis och en sås som heter cream pepper sauce ifrån knorr(finns i en grön förpackning och den är färdig, bara att koka upp lite)

Reply
Mac G

haha finns ett mycket godare recept, kör köttfärs, cremefreiche, salt, peppar, FRANSK LÖKSOPPA :)

Reply
Sofia

Hahah, fy det där är ju jätteäckligt Kenza! har alltid kräkts när mamma lagat de där, även torsk i ugn som du rekomenderade någon gång:) Smaken är som baken..hehe<3

Reply
Hej!

OMG VA HUNGRIG JAG BLEEEEEEEV!!!!!! Ska lätt laga det på söndag :D:D:D:D:D <3

Reply
J

Testade idag! Blev gott :) Dock lite lös tyckte jag, men det beror nog snarare på mina ögonmått än ditt recept!

Nu är jag redo för jobbet med Kenzas mammas mat i magen :)

Reply
Amanda

de e skit kul att du lägger ut recept,
ja e desvärre vegeterian men de e jätte kul att du berättar:D
kram på dig underbara människa <3

Reply
Alexandra

Provade att göra köttfärslimpan idag – vart jättegott faktiskt! :D Superenkelt att göra också men smakade inte simpelt, bra mattips! :)

Reply
A-M

Kenza. Prova att linda in köttfärslimpan med bacon, det blir betydligt godare då.

Reply
Catrin

Jag och min syster kunde bara inte låta bli att testa receptet på köttfärslimpan! Och attans va gott det var :) Tack Kenza!

/ Catrin

Reply
Patricija

Tack för receptet! Provade det idag, det blev supergott!
Fortsätt gärna lägga ut recept, det uppskattas! :)

Reply
hannah

oupsiiiiiie ska man verkligen ta kort på mani’s bajs sådär? hahhah ne skojja :) kan säkert vara jättegott men skaffa en bättre bild ;)

Reply
Thu

Hej Kenza!: )
Brukar följa din blogg då och då, fyllde sj 25 år i somras,och bestämde mig igår för att testa ett nytt recept på “köttlimpa”,så provade din mammas recept på köttfärslimpa, och det var väldigt uppskattad av resten av familjen(världens bästa pappa och lillpojken)
Så du får gärna fortsätta dela med dig av goda recept!
Tusen takk!:)
*krams* <3
P.S:Tog tom.med mig left-overs som lunch på jobbet idag,*nom-nom*;)

Reply
anna

Har precis gjort den!! ska bjuda den till familjen om cirkus 20 min! :D hoppas det blir gott.. men det doftar gott och ser gott ut. så dewt är nogg ingen risk! atck för ett bra recept =)! kram

Reply
Sofia

Har det i ugnen just nu, tänkte bjuda familjen. Får se om de gillar det haha :) (jag är sääämst på matlagning)

Reply
Ana Schlafer

Ännu en god rätt, sjukt gott med sältan från soyan direkt på grädden

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*