• header

Kräftstjärtspasta

Många av er gillar ju mina mattips så här kommer receptet på min otroligt goda kräftstjärtspasta! :)

Börja med att steka hackad gul lök, vitlök, chili, squash och champinjoner i massa olivolja tills de blir mjuka. Ha sedan i paprika och stek lite till. Krydda med salt, peppar, cayennepeppar & lite citronpeppar. Sänk värmen och i med kräftstjärtarna, de ska inte stekas för länge utan bara bli varma. Ha i en burk lätt creme fraice, en fiskbuljontärning och låt det puttra. Salta lite till.

Servera med tagiatelle och pressa lime över. Klart! :D /Kock-Kenza

(ang mängder av grönsakerna osv, det beror ju på hur många som ska äta. vi lagar alltid för fyra pers eftersom att Aleks äter som en häst haha, så vi körde 1,5 gul lök, 5-6 vitlöksklyftor, en chili, en halv squash, 6 champinjoner, en halv STOR paprika, en burk kräftstjärtar)

139 Comments

frida

Hej kenza=D Jag ska också åka till Dubai på tisdag:) vi kanke ses på arlanda=);P

Reply
Sara

Hej Kenza!
jag undrar vad du har för storlek på dina vita chinos som du köpte på Zara? De är jätte fina! <3

Reply
Elin

Det ser verkligen gott ut!
Jag har en fråga.. vad har du för storlek på mys-dressen som du visade här om dagen från BikBok? Och skulle du säga att färger är mer vit eller beige-aktig? Kramar!

Reply
Agnes

Jag läser nästan alltid kommentarerna som du brukar få och en tjej hade frågat vilken storlek du har på din bikini från H&M som du köpte i London, du svarade XS i underdelen och M i överdelen.. men jag såg nyss på hemsidan att det är i storlek 34,36.38 m.m .. Vad motsvarar den storleken? kan du kolla det? Vore super snällt, vill inte beställa fel storlek eftersom att det är genom internet.. vill ha den blåa färgen :) Pussar

Reply
Jasmine

fan så passande, har nämligen tänkt fråga om receptet ett bra tag nu :)
tack!!

Reply
Sussi

Ser hur gott ut som helst! Fast kräfta heter crayfish på engelska, inte crab. Crab är ju krabba. ;)

Reply
emma

Hej kenza jag undrade om du kunde berätta hur man kan träna insida lår för jag vill träna dom men jag vet inte hur och jag har försökt med en sån där insida lår maskin men det hjälper inte. och du har ju jätte fina lår så jag skulle bli jätte glad om du berätta för mig hur man kan träna dom kram! :)

hoppas du svarar!! :D

Reply
Matilda

Jag såg på frågestunden att du sa att du led av spyfobi. Min blogg handlar om just detta, om hur man överlever. Titta gärna in!

Reply
Ana

Yummy!!! It seems so delicious! I was about to eat a pizza for dinner but u changed my mind!
Enjoy it!

XX

Reply
Hemmafrun i USA

Mums! Det ser jattegott ut! Jag vet vad du menar med karlar som ater som hastar – min marinkarssoldat till man ater typ for 3 pers jamt! *svimma*

Kenza, kan inte du kika in pa min sida och saga vad du tycker? JAg behover lite FEEDBACK! ;) Och ni andra – en sprillans ny tavling kommer snart! ♥

Reply
evelina

shit, säger det ännu en gång. såg bilden nedanför (och alla andra, haha), du är så jävla vacker! och du har en jättefin kropp! (det där lät konsitgt? ;S)

och tack för mattipset förresten! :D
och har en fråga, brukar du göra egen pizza hemma? alltså typ köper deg och lägger på sånt du vill… isfl, var brukar du ha på då? :D
kram!

Reply
Esmeralda

Kenza! Du som är lika fascinerad av magi som jag är; du har väl inte missat Fenomen på Kanal5, söndagar klockan 20? SJUKT fantastiskt!

Reply
Linda

Åh, du gör mig ju hungrig, haha.
Du borde verkligen göra en kategori för alla mattips och recept du lägger upp. Jag har flera gånger tänkt att jag nån gång ska pröva på att göra nån maträtt du har skrivit om, men sen hittar jag inte inlägget igen. Bara en idé från min sida, eftersom du ju har kategorier för allt annat också, varför inte för mat eftersom det ändå har blivit ett relativt vanligt inslag i din blogg :)

Reply
Anna

Det är verkligen roligt att du skriver om så många olika kategorier i bloggen, superkul att du även börjat med en del matlagningstips! :D

Reply
Johanna

Hej, låter sjukt gott, vräker i mig en hel burk kräftsjärtar utan problem haha.

Btw hur gör din mamma lävbiff i senapssås och pasta?

Tack care

Reply
Anonym

Hej Kenza!
Du som har så bra smak med klänningar, skulle inte du kunna visa lite tips i bloggen på balklänningar för dem som går i nian? Tack på förhand!

Reply
anonyma jag

Jag följer din blogg, varje dag är jag inne och läser..
Du är så jävla positiv och bjuder på dig själv, du gör mig lite glad. Jag ska inte överdriva -som många gör!.. Men iallafall, jag går igenom ett rent helvete i mitt liv och vill bara tacka dig för en riktigt bra blogg.

Reply
Fanny

Brukar du ofta tänka på din vikt, vad du äter och stoppar i dig? Om du tillexempel äter ute sent på natten, vi säger burger king eller mcdonalds, kan du då få ångest efter..eller du bara lever liksom?

Reply
Helena

Hej!

Såg att du gillade Hello Kitty vilket jag oxå gör enormt mycket. Efter att jag besökt Japan blev jag intresserad av Hello Kitty och vet att det är många som blir glada av den lilla gulliga katten.

Därför har jag öppnat en Hello Kitty webshop där jag erbjuder en stor variation av Hello Kitty saker till bra priser. Jag får in nya spännande produkter varje månad.

Titta gärna in på webshoppen.

Jag hoppas att du tycker om den.

Ha det bra!

Vänliga hälsningar

Helena Nilsson

Reply
E

Verkar riktigt gott :D tusen tack för tipset! Hoppas fler recept dyker upp i mellan åt! Det är himla roligt. Kram

Reply
Sandraa

Hej Kenza! Nu har jag äntligen bestämt mig för att köpa din vrålsnygga läderjacka! Har dreglat över den sen urminnes tider! Men då är den stora frågan, vad är det för skillnad på Kenza3 och Kenza4 jackorna? :) Vilken är det du själv använder oftast på dina bilder? och hur var det med storlekarna, visst skulle man satsa på en mindre storlek än vanligt? Sådär förövrigt har du en underbar inspirerande blogg! Tack! ;)

Reply
rebecca

Stek ALDRIG i olivolja, använd istället rapsolja eller smör eftersom att olivolja inte tål hög värme och omvandlas till transfett om den hettas upp! Oljan förlorar alltså det nyttiga fettet. ett tips!

Reply
Helena

I början tyckte jag inte riktigt om att du lade upp inlägg om mat men nu när man snart ska flytta så är det jättebra! Ser så gott ut också!! Jag vill bara fråga en sak om det inte är för mycket begärt… Kan du göra en kategori “recept” där på sidan för dom är väldigt jobbiga att hitta efter ett tag! :) kram!

Reply
Josefin

Jag verkligen ÄLSKAR din blogg och du är så otroligt fin!
Maten ser jättegod ut. :)
Ha en fortsatt bra dag!

Reply
sofia

Hej Kenza, vad tycker du om tjejer som boxas, inte bara motion utan tävla på hög nivå? :)

Reply
Amanda

Jättekul med recept oså! :D Kan du inte ha en egen kategori för alla recept så man kan gå tillbaka och kolla på dem?? :D
Puss<3

Reply
Emma

Det blir så mkt roligare att laga mat när man gör sånt här. Ska definitivt testa, trots att min lillebror kommer hata det.. :P

Reply
Lisa

Hej! :) Jag bara undrar om inte du kunde ha “Kock-Kenza” som en egen kategori..? så det blir enklare att hitta recepten när man är sugen:D

Reply
Emellie

Ser smaskens ut!! Jag beundrar dig för att är sund när det gäller vikt och mat och vet att maten är viktigast för att må bra.

Vill ni har mer tips på bra frukostar, mat, hälsa, inspiration och mycket mer kolla in bloggen purpelhealth.blogg.se

Massor med tips till alla!!!!

Reply
Max.Johan

Oh vad smarrigt, måste jag prova nån gång. Men inte idag. Idag blir det fettisdagsbullar och multivitamins dryck.

Skämt å sido, det blir nötrullader, inte fettisdagsbullar. =)

Men jag köpte fyra fettisar för cirka halvapriset. Dom säljer dom aldrig, två för 29:- är för dyrt. 15:- passar bättre.

Ha en bra dag!/johan

Reply
Lisa Mos

Hej Kenza!
Du gillar ju kräftstjärtar, och receptet verkar heelt gudomligt btw… men jag har ett bra recepttips till dig på en krämig soppa med kräftstjärtar! Jag kan maila det om du vill, men vilken adress är det man ska skicka till?

Kramar

Reply
Emma

kan du inte laga en skild kategori för mat så det blir lättare att hitta när man blir snål på något gött? haha :D

Reply
Norsk leser

Hehehehe! Jeg leste overskriften noen ganger…kreft på norsk er cancer, og stjert er liksom…rumpe….så jeg lurte VIRKELIG på hva du hadde laget. Viste seg å være krepsehalepasta. :) Morsomt!

Reply
Eva

Hej! Jag tycker att du borde göra en egen matkategori här på bloggen, har sett dina recept tidigare men har problem med att hitta dom i allt bläddrande! Kramkram

Reply
alexandra

jag lagade den till middag ikväll, det var riktigt gott. tack fött tipset och mera recept hehe

Reply
Johanna

haha, kom på en grej! Varför inte göra en “Kock-Kenza” kategori? :D hade varit lite ballt, hehe.

Reply
Fanny

Lagade det och är en ny favorit nu, sjukt va gott det var :D
Tycker du kan ha en egen mapp till dina maträtter! :)

Reply
MICAELA

Snodde receptet och ställde mig och lagade mat åt familjen idag, SATAN VAD GOD!! Den kommer verkligen ätas många gånger utav mig :) Kram!

Reply
BLEKFIS « Kenzas

[…] Näe hörrni, sola försiktigt. Nu ska jag ta mig en glass och titta på PLL. Sedan börja med middagen. Har levt restaurangmat den senaste veckan så jag ser fram emot hemlagat. Ska göra min kräftsjärtpasta! […]

Reply
BLEKFIS | FFBlogs

[…] Näe hörrni, sola försiktigt. Nu ska jag ta mig en glass och titta på PLL. Sedan börja med middagen. Har levt restaurangmat den senaste veckan så jag ser fram emot hemlagat. Ska göra min kräftsjärtpasta! […]

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*