• header

Sweet dreams

Klådan försvann så fort jag tog en Clarityn-tablett och tog på kylbalsam. Nässelutslagen är dock kvar men nu sticker de inte längre ut utan nu är kroppen bara lite rödflammig här och där, den det är påväg bort det med. Skönt! Förhoppningsvis dyker de inte upp igen under natten.

Stort tack till min polare Pontus som kom över med Clarityn, kylbalsam och ett par filmer för att jag skulle bli bättre. Och tack till Nadia som höll mig sällskap ifall att den allergiska reaktionen (det var förmodligen något jag åt igår, för jag har inte bytt tvättmedel eller något sånt) skulle bli värre. Hon var lite orolig… Finfina vänner ♥

Nej hörrni, nu ska jag lägga mig i sängen och läsa. Imorgon ska jag käka frukost på stan med Tyra och Bella! Godnatt allihopa, sov sött!

159 Comments

tatum
2010-02-09 @ 23:04:21

Postat av: ros

vad har du för hårfärg? ser ut som mellanbrunt med lite honungsfärg i ? rätt? så fint..

Reply
Kiri

Hej, ett litet tips bara ifall du ännu tar Clarityn imorgon (ifall det ännu kliar och är irriterat) – Clarityn innehåller antihistamin och om man dricker alkohol då man tagit det (antihistamin) blir man jätte lätt vääääääldigt trött, bara så att du är medveten ifall du skall ut o fira imorgon efter Finest awards :)

Reply
EVELINA till kenza.. anropar

Jag fyller år på måndag och av dig önskar jag mig…… hm…..en läsar träff? Det önskar jag mig av dig kenza :') 16 år bor på kluttbajsv 2b.. hehe.. ne saltsjö-boo! Du vill väll göra min födelsedag till världens bästa ?:) HEHEH! Meet me or be squärd. ne driver.. men ärligt! Jag fyller faktist år och fika med mig då ?:)

Reply
Pernilla

brukar inte kolla din blogg speciellt ofta och kommenterar ännu mer sällan.. men jag måste bara säga: VILKEN OTROLIGT VACKER BILD PÅ DIG!!

Reply
Sandra

Tack för att du inte skriver om ditt privatliv, tack för att du håller dina vänner, familj och pojkvän utanför bloggen, tack för att du inte viker ut dig.Läste nyss Dalin nanos blogg och jag blev så äcklad. Jag förstår att det är hennes liv och val.Men jag kan inte förstå att en flicka med syriansk bakgrund kan hålla på sådär.Hur fan kan hon se sin far i ögonen efteråt? Om det där vore jag hade min far skjutit mig till döds.

Reply
Sofie

Om du tvättar i tvättstugan kan det vara tvättmedelsrester kvar i maskinen och det kan då vara det du har reagerat på. Det har hänt mig ett flertal gånger.
Men vad skönt att det är på väg att gå över. :)

Reply
Erika

Nässelutslag kan bara komma,får det också ibland.
Var väldigt noga med att tungan inte svullnar upp, skulle den göra det är det viktigt att du åker in till akuten, annars kan du få svårt att andas..
Hoppas jag inte skrämmer upp dig nu!

Kram :)

Reply
Ida

Härligt att det känns bättre!
Själv fick jag precis sådär för bara ett tag sedan. En allergisk reaktion fick jag förklarat av läkarna. Jag är nästan säker på att det var för att kvällen innan hade jag använt en ny klänning när jag gick ut och röjde, utan att tvätta den innan. Finns sjukt mycket kemikalier i tyget som kroppen är känslig mot.

Men om jag förstår rätt så började det på magen för dig. Min mormor är sköterska och hon har sagt till mig att om man får utslag som börjar på magen så beror det på något man ätit.

Klådan är i alla fall värst, så skönt att den är borta! Se till att återfukta huden hela tiden också. Blir du torr så kliar det ännu mer!

Kram, Ida

Reply
Linnéa

Vilken tur! Att ha klåda på kroppen är nog något bland det mest frustrerande som finns i den kategorin. Otroligt fin bild!

Reply
canez

HEJ KENZA, ALLT BRA MED DIG? JAG GILLAR VERKLIGEN DIN BLOGG DU ÄR TOPPEN :) JAG HAR PRECIS SKAPAT MIN EGEN BLOGG MEN HAR INTE SÅ MYCKET BESÖKARE, UNDRA IFALL DU KUNDE SKRIVA ETT INLÄGG MED MIN BLOGG? DET SKULLE VARA JÄTTE GULLIGT :) DU FÖRLORAR JU INGET PÅ DET, PUSS PUSS // CAANEZ <3

Reply
Nathalie

utslagen kan bero på stress och för lite sömn, det hände en jag kände. bara så att du vet

Reply
elle

hey kenza!
i have i question: is your real hair color the dark brown or light brown/ dark blond?? and if it's the dark one, do you know maybe the nr. of the color of the light one?!
btw, love your blog!!
xoxo elle!

Reply
JOSEFINE

Såna allergiska reaktioner e fan farliga, fick en förra året med nässelutslagöver seriöst hela kroppen, fick åka till akuten där jag föll in o ut ur medvetslöshet tills jag fick en allergispruta! Du kanske borde boka ett läkarbesök o kolla vad det var du tydligen var allergisk mot, inte för att skrämmas men sånt är skitviktigt!

Hoppas du mår bättre snart! :=)

Reply
annelie

men jag måste ju bara säga att du är så totalt grymt olagligt snygg! jag dör för ditt utseende, tänk aldrig en negativ sak om dig själv, jag är avundsjuk till tusen, haha! :)

Reply
Emma

Skulle kunna vara så att du har fått en reaktion av virus.. Jag får alltid sådana utslag när jag är på väg eller har varit sjuk. På vissa människor så reagerar kroppen på ett ämne som viruset "skickar" ut.. Tänkte bara säga att det skulle kunna vara… :P

Reply
Kerstin

Du borde gått till läkaren, en allergisk chock ska man aldrig sköta själv. Så jag tycker du ska ringa läkaren och få en tid och sen skriva upp allt du ätit dagen innan och även den dag du upptäckte utslagen. Vill bara tipsa dig då jag är stamkund på hudmottagningen pga olika sorters allergier.

Reply
Idah Vendel

Hejsan! Jag är en av tusen säkerligen i din blogg.
Och en av några hundra som kommenterar, en på jorden. Här är jag, Idah Vendel. Jag gör inte detta för att synas. Men Kenza, du är otroligt fin, du ser fin ut hur du än gör.
Om du så klädde dig i en sopsäck och gick så på stan skulle du ändå få blickar på dig, blickar som beudrar dig. Blickar som betyder 'gud vad fin tjejen är'. Jag bli nästan lite knäsvag och ja visst, avundsjuk på ditt fina och helt underbara utseende. Du är helt underbart fin, fin som en solnedgång och lika fin som den enda månen som jorden. Du är som månen som vi har, stark och lyfter dig upp fast än det finns hinder till det.
Du är även en jättebra förebild för unga läsare. Keep going girl! Jag hejar på dig.
Det skulle vara roligt om du svarade, wwww.missvendel.myshowroom.se. Gärna kolla och se hur jag ser ut om du undrar, men du är underbar Kenza.

Reply
Emelie

Jag har fått nässelutslag till och från i drygt tio år nu och det finns inget mönster i det, det verkar inte vara något jag är allergisk mot. Eftersom jag fått det så himla ofta så vet jag det. Så det kan alltså komma utan att du är allergisk mot nåt särskilt. Tyvärr.

Reply
Jennifer

Fick likadant ungefär för ett år sedan men de va stora bölder på hela kroppen som kliade som satan, fick sen veta att det var en allergisk reaktion mot alvedon :O

Reply
Rebecca

Skönt att de gick bort. Utslagen kommer vara kvar i några dagar. Men håll koll ifall de blir värre, då är de värre.

Reply
linda

Tja! Nu har jag kört igång med hiss eller diss igen på min blogg! säg din åsikt, nu! :) Puss & Kram <3

Reply
sandra

Skönt att det inte kliar längre! Jag vet själv hur det känns, brukar få eksem i armvecken och det är ingen rolig historia. Nu måste du bara komma på vad det var som du fick det av ;)

Reply
ÅSA

Fan vad drygt med utslag =/
Jag brukar få nå slags utslag när jag kliar mig :P Tror jag har gift under naglarna

Reply
elin

om du äter echinae mot förkylning så kan detta vara en anledning. för att bli av med utslagen helt kan drickbar cortison behövas.

Reply
emma

hej kenza,du är en stor förebild för mig!! du är en sån härlig person :D skulle bli superduperglad om du kunde länka min blogg ! deet skulle betyda as mkt

Reply
stella

varför kan inte jag vara lika vacker som du? :P hoppas du tar åt dig av alla komplimanger för du förtjänar dem! :)

Reply
Belloo

Skönt att det blev bättre. Jag får ibland sånt där, är allergisk mot nötter och även fast jag inte äter nötter så finns det spår i allt möjligt. Har varit på akuten otaliga ggr..jag får utslag, kramp i magen, kräks men det värsta är att min syn försvinner den stunden..aaalllt är helt vitt. Skitläskigt!! Aja hoppas du mår bra nu =) kram

Reply
...

Min brorsa fick likadant för ngn vecka sedan. Han fick reaktionen för att han åt äpplen….

Reply
Emelie G

Hej, jag hade exakt samma problem för två veckor sen – det kliar så man vill krypa ur sin kropp! Usch, jag var till läkaren och det enda dom gjorde var att dom sa till mig att ja antingen var torr(yeah right?) eller att det var något jag ätit och att jag skulle hålla koll hädanefter… Mina utslag försvann efter en skolvecka iaf!

Reply
Emma

sånt där fick jag för ett tag sen med! det var en reaktion från något jag åt men jag fick samma tips som du. Men jag tycker du ska kolla upp dig för mina försvann inte istället blev det värre och hela min kropp svällde upp hela ansiktet föttera händerna ja allt!! Och det var nära att halsen skulle svälla! Så skynda dig till doktorn! / Emma

Reply
N

Hade det för några veckor sedan. Var tydligen allergisk mot kylan?! Fick lite cortisontabletter och ngt smärtstillande, sen gick det över på en vecka :) GOOD LUCK!

Reply
Jenny

Vad för tvättmedel har du? Jag hade exakt likadant för ett år sen, läkarna kunde inte utreda vad det var, fick byta allt mot parfymfritt sen försvann de. Nu kan jag använda luktagott i tvättmedel igen, men överdoserar jag sköljmedel ( som jag har för vana att göra) så kommer de tillbaka…

Reply
sara

min kusin hade samma utslag och hon tog en salva som heter: hydrokortison eller hur det nu stavas ;p
hon tog även en kalktablett och dagen efter var alla utslagen borta!
+ det var nesselutsalg hon hade

Reply
Anonymous

åååååh herregud vad fin du är människa!:)
kan inte du skriva ett inlägg om hur man ska tänka för att få bättre självkänsla, för du har säkert självkänslan på topp! ;)

Reply
Anonymous

skulle kunna göra vad som helst för att få dittt utsende ! sjukt bra blogg också <3

Reply
Sofie

läste om dina utslag och dom ser precis likadana ut som mina gjorde, dock hade jag över HELA benen, armarna, höfter och händerna. Mina var även dubbelt så stora, stora "bubblor" som man bara ville ta rivjärnet och klia!! Blev galen och troligen så fick/får jag dom pga av kylan. Besökte läkare och han sa att det var nässelutslag, så fick en medicin som jag ska äta varje dag. Det har blivit mycket bättre. Mina händer och fingrar svullnar inte upp som stora boxningshandskar längre och "bubblorna/blåsorna" på kroppen har börjat försvinna., Dock så har nu istället min kropp börjat att sluta reagera på medicinen så måste uppsöka läkare igen, det kliar så förbaskat och jag blir helt gaaalen! hahaha usch, jaa du vet juh hur det känns :P Ge oss vår och värme så vi slipper den här skiten, min kropp klarar inte kylan längre :/ haha Lycka till med dina utslag tjejen! :)

Reply
maggie

vet inte vad jag ska säga, helt perfekt :) verkligen en jättefin bild kenza.

Reply
therese

tuff tävling på bloggen, vinn valfritt smycke ifrån aldora.se , läs bara inlägget på bloggen för å se hur du går till väga!

Reply
Anonymous

äre sant att du pullat i en video och lagt upp på bloggen? skit mycket rykten om det, själv tror jag inte på det. tycker du ska skriva det i din blogg också, så nte alla tror på det ^^

Reply
Emma

kan även bero på att du är allergisk.. Jag hade alltid nässelutslag förr då jag var allergisk mot kvalster, var tvungen att ta medicin varje dag för att inte få tillbaks det, men gick över med åren :)

Reply
Tips

De där har hänt mig. Kanske inte ser ut så men de jag hade såg ut som om ja haft nått kryp under skinnet och sen känner man pulsen genom det. Men ja skulle kolla dina lakan. Tål inte nya lakan som innehåller ett visst ämne. Just a tip..

Reply
Debbie

Va sjukt, jag hade också nässelutslag för några dagar sedan, kom på kvällarna, tre dagar i rad :S Aldrig haft det förut, fattar inte alls var det kom ifrån heller. Åt allergitabletter så då dämpades det. Men verkligen konstig grej det där.

Reply
Josefine

När jag var liten så tålde jag inte ett tvättmedel,
Jag tror det var Ariel jag inte tålde – min mamma kom inte ihåg men som sagt idag kör vi med ett annat som jag tål dvs :)

Hoppas det gick bra på akuten!

Reply
Linnea BEHÖVER VETA SVARET (:

Gud du är så sjukt vacker! vill så ha ditt utseende, det äe helt galet. Men måste bara fråga har du ngn spray eller något som håller ner håret när du har den där toffsen eller har du bara ditt vanliga hår? Skulle verkligen bli supertacksamm om jag fick svar. kram

Reply
Becca

Hejhej, asså jag tkr du är sjuk snygg. Jag ska typ börja på make-up artist linje om nåt år men ja bara undrar asså sminkar du de själv. För du har alltid sjukt snygga sminkningar:)<3

Reply
Evelina

Hej! kan inte du göra ett inlägg där du visar hur du sminkar dig, vad du använder för kropps- och hårvårdsprdukter osv? du ser ALLTID så himla fin ut! älskar din stil och ditt utséende ;P

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*