• header

Glass i Kungsan

För oss är det inte riktigt vår förrän vi har ätit vår första glass i Kungsan! Så idag köpte vi oss varsin mjukglass och satte oss där i solen. Min mami var här hos mig i helgen och hon tog med sig min gamla militärgröna vårjacka som jag köpte på H&M för sisådär två år sedan. Den hade jag nästan glömt! Så den fick åka på idag för omväxlings skull.

Nu till varför jag gråter blod. Alltså jag vill typ dö. Okej inte riktigt men jag är så arg på mig själv. Varför lär jag mig aldrig att ta hand om mina prylar?

Jo, nu har jag fått två repor på min kameralins. Ja, på min nya G11 som kostade 6000 jävla spänn. Jag vet inte hur eller när reporna kom dit (förmodligen i Egypten när jag torkade linsen med handduk/kläder med sand på eller något), men de syns iallafall när man fotar lite i motljus utan blixt. Syns som två ljusa fläckar. Kolla t.ex. på bilden jag la upp imorse, där syns det som fan. Bajs. Någon som vet om det går att fixa? Byta ut? Laga? Heeelppppp mmmeee bittttttteeee! :(

237 Comments

Kristina från Desajn.nu

Otroligt söt hund du har! :D

Kom gärna till min design och inredningsblogg!:D Full av inspiration, bilder, senaste trenderna, shopping-tips, Vintage, tävlingar och massa fler överraskningar ;)

Reply
Caroline

Nemen gud, stackars dig. Jag fick världens största repa på min mobil jag fick i julklapp. Och jag fattar att du blir ledsen för det är skit tråkigt när saker man har får reper eller så.

Reply
Josefine

Såna saker brukar ofta gå på garantin, även om det är självorsakat. Det är alltid värt att testa det!

Reply
Francy

Vet tyvärr inte hur man fixar det… Hoppas du har försäkring på den! Sen hoppas jag att det löser sig :(
Fin jacka förresten! <3

Reply
carolina

har du inget uv-filter (typ en skyddslins)? om inte så är ju själva objektivet repigt men jag tror att det finns ngt att sätta på så att det blir mindre repigt, typ en “salva” :)

hoppas det ordnar sig. kram på dig

Reply
TUVASNUVA - EN GRÄSTUVAS VARDAG :D

Du kenza, till nästa gång. Det finns som små linser (som genomskinliga lock) som man sätter på kamera linsen så att det skyddas så att inte hela objektivet förstörs. Så det kan vara en fin inverstering! (de kostar typ 3 dollar på ebay! ;) )

Reply
Carro

Vet inte om det går att fixa … antagligen kostar det en del, men skaffa lins skydd och ha på hela tiden förutom när du fotar så blir det inte fler repor. Tycker inte det syns på bilderna faktiskt :P

Reply
Jade

ååh, vad det ser härligt ut! o synd det där med kameran, bilderna du har tagit med den är så fina, att jag själv sparar till en sån..

Reply
Julia

Jobbigt, jag har också fått nått på linsen så det blir en mörk fläck på bilderna. ser ut som flötfläckar på kläderna haha ;p

Reply
Anna

Tråkigt med Kameran.. :(
Vad härligt det ser ut på bilden..
en fråga? har du använt dig utan löshår någon gång? isf hur?
Nyfikad :D

ha en trevlig kväll kram anna

Reply
frida

Det går att laga, allt på kameror går på något sätt att fixa ;) ! Det är säkert inte heller jättedyrt, skulle chansa mellan 500-1000lappen. Billigare än o köpa ny kamera i alla fall! Ett litet tips är o kolla upp vilken bredd du har på linsen, det kanske finns någon typ av systemkameralins som man kan sätta på i skyddande i syfte! :) om du nu väljer att byta ut linsen! :) Om du har garanti kbar så kan du säkert fixa reporna på den! :)

Reply
läsare :D

du kanske har garanti ? då funkar de ju säkert
att byta ut. härligt de ser ut, här blev man
lite avis ;)

Reply
Ida

Synd det där med kameran :( men endå jätte skönt väder ;) Jag tkr inte att det syns endå :)

Reply
Carina

Verkligen underbar bild!

Och hunden, mer än söööt ju!!

Hoppas det där med kamera linsen löser sej!! Good luck!

Reply
gossiprightnow

åh samma hos mig med min Ipod, jag hade den i jackan med nycklarna ARG är jag på mig själv hade sparat i hop till den i ett halv år och förra veckan när jag skulle lyssna så var det en stor fet repa över hela jäkla fucking ipoden, du gjorde mig arg igen haha! men jag tror det är ganska enkelt att byta ut linsen! det kanske kostar en 500 hundring men det är det säkerligen värt! jag måste verkligen köpa skydd till min nya ipod som jag som tur fick i mot garanti! Kram på dig Kenza :)

Reply
Ottilia

Sätt på ett UV-filter på objektivet nästa gång, det är som en billig försäkring, för skulle det bli repor så blir det ju repor på filtret och inte på själva objektivet.
Ett UV-filter är väldigt billigt (www.tvspelsweb.se har bra och billiga!) så det lönar ju sig!

Reply
Tina

det finns en affär som heter Foto&Video inne i stan. Man går på drottninggatan (mot gamlastan) och svänger upp till vänster efter Cubus och de är grymt trevliga och kan fixa typ allt för jättebra priser! Hör med dem:) kramar!

Reply
Ida

Har du garanti på kameran så borde reporna ingå i garantin, eller också så räknas reporna som självrisk och då kan du inte göra så mycket :/ Min Nikon pajade för ett tag sedan när det kom damm i objektivet, men det ingick i garantin. Så ta med kameran dit du köpte den och försök finta dem så mycket som möjligt så att de kanske lagar din kamera kostnadsfritt ;)Ta med alla garantipapper också.
Lycka till, du är helt underbar! <3

Reply
Alice

Men man tänker inte ens på det.
Det tog tom tid för mig att hitta fläckarna på bilden efter att du berättade om det. So dont worry ifall den inte går att byta. :)

Reply
Freja

Hej Kenza! :)
Jag försöker gå upp i vikt lite, till ca 57 eller nåt (väger 52 nu) och jag bara undrar.. För du skrev förut typ att du har tvingat i mig några extra portioner och att du nu väger precis så mkt du vill väga och att du aldrig känt dig snyggare. Har du tränat samtidigt som du gått upp? Jag är lat, men jag skulle till och med börja träna för att gå upp lite mer!
Tacksam för svar!
Och jättefin blogg btw :)
/Freja

Reply
micka

hmm jag ser ingenting på bilden?
kan det inte va så att bara du ser det, du vet hur det är, man ser sånt som stör än men ingen annan ser det riktigt?

Reply
nattieochvikkie

Intresserad av att läsa en tvilling-blogg? Besök då gärna vår blogg! Vi skriver om allt från hur våra vardagar ser ut till musik,mode och mycket mer! För att lätt hitta det du mest är intresserad av så kan du även bläddra bland våra kategorier. Det finns säkert något för alla och det kostar inte att ta en titt, eller? ;) Hoppas att vi ses i vår blogg sötnos <3

Reply
Elin

Ser jätte härligt ut :) <3

kika gärna in på min sida där jag säljer plagg, skor ect ur min garderob! :9

Reply
julia

Ajdå, det där låter som något som garanterat skulle hända mig. Min nya Knokk klocka, till exempel, har redan fått x antal repor på sig, fastän jag fick den för en vecka sedan. Liiite synd, hehe =)

Reply
Micha

Jag har hört att man kan använda lite vodka och rengöra linsen med. Har aldrig testat själv dock men det ska enligt en väldigt kunnig vän till mig fungera om man fått inte allt för stora repor :) lycka till! kram

Reply
Jessica

Man kan köpa ett medel som tar bort repor, jag vet inte vad medelet heter men vet att man kan köpa det i Clas olson…
Du kan bara fråga de som arbetar där om namnet

Reply
Hedvig

Du kan byta ut ditt objektiv. Arbetar som fotograf och har själv en G10, dock med orginalobjektivet. Men har vänner med G9 och G11 och allt möjligt som bytt ut sina objektiv. (Så kan du byta mot ett vidvinkels-objektiv eller porträtt-objektiv t.e.x om du vill). Och kvalitén på dina bilder kommer dessutom att bli bättre.

Reply
Martine

ser nesten ikke noe på bildene. men vet hvordan det er. selv om at andre ikke ser det ,så er det fan så irriterende for man selv ser det :/

Reply
Cerise

Du kan först prova tvätta av med tandkräm, utan slipningsmedel. Fungerar på mindre repor. Sen så finns det på olika affärer, såsom Clas Ohlson lite mer grundligt repareande. I värsta fall så går linsen att bytas ut :)

Kolla gärna in min blogg :)

Reply
nina

fan va irriterad man blir när sånt händer på saker man har betalat mycket för och man älskar :P

Reply
Louise

Snygg väska! ;) (haha jag har oxå sån)

Jag åt också glass idag, jag och min kompis köpte glass och satte oss på en bänk i solen och sjöng med i tokio hotels låtar. Våren är fan här nu! :D

Och tråkigt med din kamera :( Kan ingenting om kameror dock men har haft sönder min ett antal gånger så vet hur det känns! Fast min är inte lika dyr, haha “/

Reply
Josefine

Åh vad härligt!! Hmm.. är det någon extralins på ? Då går det ju att byta billigt, men om inte, så vet jag faktiskt inte. Lycka till!!

Reply
Agnes

I bästa fall täcks reporna av garantin, annars kanske du kan lämna in den till någon form av fotobutik som erbjuder sig att reparera den. Kan vara svårare att reparera objektivet på en kompaktkamera i och med att det sitter fast, men det kan ju vara värt ett försök.

Reply
Vic

Sv: Hände exakt samma grej med min G10, förstår verkligen inte. Blir suddigt för mig med! Men hoppas du köpte försäkring så är det bara att lämna in och betala självrisk. Brukar gå runt 500 :)

Reply
Daniella

Det går på garantin om du tecknat någon! :)
Annars går det att få linsen utbytt, även om det handlar om en svinig summa pengar ><

Reply
Julia B

Va mysigt de ser ut, de är så härligt att våren äntligen är här. Jag har vart ute nästan hela dagen, underbart:)

Reply
viktoria

Hej kenza :D kan du snälla ge lite tips för klänningar till balen i nian? :P <3

Reply
AMANDA

kenza kenza kenza.. det finns något som kallas för filter som skyddar linsen så att den inte skadas. Vad gör man helst? Köper ett UV-filter för 150 kr eller en ny kamera för 6000? men kolla om dessa reporna går att fixa, garanti t.ex. OCH KÖP ETT FILTER SEN!

Reply
Rami

Köp en putslins till kameran, finns på Synsam och andra glasögonbutiker. Den är bättre till linser istället för handukar, jag tror inte att garantin kommer täcka skadan men du kan alltid lämna in den hos en verkstad. Ha det gött!

Reply
Sandra

Ja inte behöver du gråta i alla fall:) Ser att de flesta redan tipsat om filtret som man sätter på linsen så att det bara är att byta ut den istället för linsen på objektivet. Det är verkligen en räddare i nöden:)

Kram

Reply
Ann-Louise

Du kan köpa ett rengörningspaket och kolla om det kanske bara är lite skit som gömmer sig i kamera huset, vid speglarna om nu du har sån? Antar det för det är som en system. För repor ska inte göra att det märks på bild, speciellt inte små repor!

Blås dock aldrig med munnen i kamerahuset för du kan blåsa med massa annat och fukt/spott, ett tips.

Reply
Daniella

Garantin täcker inte såna skador men har du köpt till en försäkring så ska den täcka såna skador vad jag vet.
Eller om du har självrisk (drulleförsäkring) kan du få en ny kamera och du betalar en del av den nya.

Mvh Daniella

Reply
mb

jag ser inga ljusa fläckar, så för mej är det lugnt. det hade inte spelat någon roll ändå för jag älskar fortfarande att läsa din blogg, och det förändras inte bara för att två ljusa fläckar är i vägen på bilderna. Så snälla gråt inte blod!

Pussochkram matilda <3

Reply
olivia

åh fan va störigt.. nu kommer jag tänka på det varje gång du lägger in en bild!!!

men annars tror jag man kan köpa ngt medel på CO :)

Reply
Rebecca

skaffa ett linsskydd (minns inte vad de heter, men det är som ett slags uv-skydd, fast utan uv :D) innan det blir värre!:)
KRAM

Reply
Selma

Så himla söt du är när du ler(och inte ler såklart!)
Men ser faktist inte ljusfläckarna du pratar om på din kamera :S Förstår att du är ledsen, Tappade min kamera i golvet dagen innan jag skulle åka till Italien, inte så kul, men fixade den med lite ilska ^^

Reply
Trash. Crash. Stash.

Äsch, det ska väl inte vara nåt problem, man kan väl byta ut linsen?

Din bild är riktigt härlig, påminner mig om när jag och min kusin var yngre o så satt vi på den där trappan och gjorde braids på varandra och spanade på killar. Those dancing days!

xoxo

//TCS

Reply
Linnéa

Hej,

Jag ska till Kreta i sommar med en kompis och jag bara undrar vilka ställen du tycker att man ska besöka när man är där, alltså typ klubbar/barer. Vi ska bo i Agia Marina (chaniakusten) och om jag inte minns fel så har du vart på chaniakusten?

Tacksam för svar :)

Reply
fia

fan nu ångrar jag att jag flytta från sthlm, när man kan äta glas ute i kungsan , på djurgården osv.. dammit! :(

Reply
Anneli

Jag vet ej om det går att laga linsen, men troligtvis. Sedan när du fixat den så gå för bölvulen och köp ett linsskydd, och nu menar jag inget sånt svart lock, utan en genomskinlig plastbricka man “tejpar” på utanpå linsen så att själva linsen aldrig kan repas. (Man fotar alltså bilderna genom den.) Borde finnas i vilken fotobutik som helst. Lycka till!

Reply
hanny

Om det är till någon tröst kenza så ser i alla fall jag ingenting! märkte det inte förns du sa det.. Men man kan ju byta ut linser på kameror, kram ;)

Reply
simone

Lämna in den innan garantin går ut – annars ta på försäkringen du har!

Här i gbg var det shortsvarmt idag, wunderbart! :D

Reply
Sanna

Hej!

Man kan byta ut linsen, det är dock ganska dyrt – därför ska man ha ett UV-skydd utanpå linsen (är inte så dyrt) och det ger både bättre bilder samt ät lättare att byta ut om det skadas. Det sitter utanpå linsen och skyddar därför.

Hoppas det hjälpte! Tråkigt med kameran.

Kram

Reply
Mallan

Du bör ju kanske kolla upp om du kan ha på ett UV-SKYDD på linsen? Vet inte vad du har för kamera men på min systemkamera har jag uv-skydd som man sätter på linsen, en billig försäkring för linsen! Blir det repor byter man bara ut uv-skyddet och köper ett nytt.

Reply
Anna

Ja det är väl inte omöjligt att det går att fixa MEN det är troligtvis inget billigt kapitel.

Reply
föredrar anonym

kenza, det här vore en perfekt dagens fråga. pleeease!
Jag har vänner problem. och du verkar ha så himla bra vänner.
hur får man till det så att man inte verkar påflugen och ihärdig när man bara vill hänga med sina vänner.
Jag har ett gäng vänner som på ett vis är sitt egna lilla gäng på 3 personer. hur kommer man in ?
hur gör man så folk vill vara med en? känns hopplöst!

Reply
Norskan

Leser bloggen din hveer dag, men dette er förste gang jeg faktisk kommenterer på et innlegg. Det er kanskje fordi du ba om hjelp, og jeg faktisk har litt kunnskap om systemkameraer. Hehe=)

Men håper du har garanti, for om selve linsen på kameraet har fått en ripe så er det svårt å fixe.

Man må alltid kjöpe et linseskydd når man kjöper fine, dyre systemkameraer. Den koster typ 200-300 spenn, og kan lett byttes ut om det blir riper.

Håper virkelig det fikser seg, og husk; ALDRI törk av linsen med noe annet enn en linseduk!!

Good luck!=) Hilsen en norsk tjej som håper dette hjalp deg litt=)

Reply
Sara

Hej Kenza! Jag kan bara säga att det bästa tipset jag kan ge om systemkameror (har en själv) är att alltid alltid köpa ett skydd för linsen. Man har på den hela tiden även när du fotar. Om du repar den så kan du bara byta ut själva skuddet och inte hela kameran. Jag kommer inte ihåg vad skyddet heter men om du går till en elektronik butik så kan du bara fråga. Skyddet kostar runt 200 spänn så det är klart värt att köpa det än att köpa en helt ny kamera. Jag har ett sådant skydd på min kamera lins och när jag var utomlands slog jag till linsen men jag bytte bara skyddet så funkar den som ny. Tur för mig för annars behöver jag köpa ett nytt objektiv som kostar 7000!!!!!!

P.S Torka aldrig linsen med kläder/handuk ta en sådan servett man får med till solbrillor och torka med den.

Lycka till! :D

Reply
erika

Jättehärliga vårbilder, men kan inte du lägga upp lite bilder från “Punk Kenza” om man får säga så =)
Ha en bra kväll!
kram

Reply
Maria Karlsson

Jag har en systemkamera, lyckades få ett stort märke i objektivet, men som tur var gick det på försäkringen, så fick lämna in objektivet sen när det kom tillbaka var det som nytt :) Om du inte har försäkring kan de bli svårare, en del jag känner har fått köpa helt nyaa objektiv.

Reply
Anna - Foto, design m.m

Det har nog ingenting med linsen att göra. Utan eftersom du har en kamera med större objektivhus, så tror jag du fått in smuts innanför objektivet.
Gå till butiken du köpt den och säg åt dom, så lovar jag dig att de kommer bjuda på en rengöring :)
Annars är det bara att köpa en ny lins, kostar någon hundralapp :)

Reply
Tyra

Om du har försäkring på kameran så är det bara att lämna in den där du köpte den så fixar dem det :)
Tar lite tid dock, och du måste sedan betala för en ny försäkring, men det går att fixa!
Går om du inte har försäkring också, men då kostar det ganska mycket..

kjamis

Reply
sara

du borde väl få det på garantin? kolla upp vad som ingår i den. kanske inte självorskade repor..
går det att sätta en lins på kameran? typ uvskyddad lins? då slipper man repor..

Reply
Elin

Om du har ett UV.skydd/filter så kan du byta ut det. Det sitter precis innan linsen. Men om du har repat själva linsen så får du göra det bästa av situationen eller köpa ett nytt objektiv. Gå till återförsäljaren och fråga hur du ska göra! Kram

Reply
oa

Varför har du inte den extra kameralinsen på? Den som man byter ut om den får repor mm, som ska skydda den riktiga linsen..

Reply
isa

ett stort pllus till din bra uppdatering! :) Söta ni är och tråkigt det där med kameran :(

Reply
Lisa

hejsan!

jag vet att det finns typ rep-polering så är den inte jätte stor(djup) så kanske det funkar. brukar finnas på typ clas ohlsson!

Reply
Emelie

Hahaha det klart det går att byta… tror jag xD men det kostar nog ett par tusen :/

älskar din blogg btw :) <3

Reply
Linda

Hej!
Ang kameran och linsen. Gör som de flesta redan skrivit, kolla om garantin gäller. Annars: Besök en “kameradoktor” det finns en del sådana affärer i stan. Googla på det. Sen när du fått linsen lagad så vill jag rekommendera dig att köpa ett filter till linsen. Det finns till de flesta objektiv och borde absolut finnas till din. Det filtret kan man sedan ha till andra objektiv av samma märke. Filtret sätter man på själva linsen (bilderna blir detsamma, ingen skillnad) och får man skit på filtret så tar man bara och skruvar av det, gör rent och sen sätter på igen. Perfekt! Filtret kan man tvätta med vatten och allting.

Lycka till!

Reply
nella

Eftersom kameran är så ny borde det väl kunna gå på garantin, kanske? Vet hur jobbigt det är när nya saker går sönder, jag lyckas också alltid vara vårdslös med mina nya saker, fast jag tänker att jag ska vara försiktig! :(
Dock har jag lyckats hålla min nya kamera repfri, och den köpte jag i höstas! Wei till mig :)

Reply
molly

När du har fått bort reporna på nåt vis så kan du gå till Media Markt eller någon teknikaffär och köpa ett UV-filter för att förhindra andra kommande repor. Det borde funka för din kamera också, det är bara att fråga efter ett UV-filter :) Åker den på en repa så är det bara att köpa ett nytt. Brukar gå på mellan en 100 spänn till 150, billigt o bra!

Hoppas det löser sig!

Reply
Boosse

Såg inga prickar på morgon bilden men det suger verkligen apa! Du tecknade ingen försäkring på kameran? Köpte nyss en kamera, dock för “bara” 4000 vilket är skitmycke pengar för mig men jag lade 400-500 kr extra för försäkring i två år som täcker allt! Jga skulle kunna fota från balkongen och tappa ned den och få en ny.

Reply
mirjana

jag är också klantig, min NYA mobil har jag råkat spilla aceton på på baksidan så det ser ut som en massa streck på den, sen så råka jag spilla aceton på mitt tangentbord så den fräte ner 5 knappar.. dubbel V knappen funkar inte :c
buuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. men jag har köpt din jacka och alla EXAKT ALLA borde ha en sån för dom är sköna, fina , underbara o allt.. minns inte om jag har skrivit det men jaja.. oooj vad mycket text det blev :O

Reply
Line Malones

Hei Kenza. Riper på linsen går ikke inn under garantien, da det ikke er en produksjonsfeil fra leverandøren sin side… Men det går nok an å reparere det, kontakt de du kjøpte det av, så finner du nok en løsning! Hva det vil koste vet jeg ikke (jobber selv på elektronikkbutikk, men ikke på kameraavdelingen).

Reply
Emma

Ååh vad det var längesen man åt riktig mjukglass,
vill ha sommar nu!:P
Titta gärna in på bloggen:)

Reply
Therese

Hej! Jag ser inga prickar alls på bilden du la upp i morse? kan inte du ringa in prickarna och lägga upp en bild? för jag ser verkligen inte (L)

puss Therese

Reply
Sandra

Ajfan det var ganska klantigt ja :( Hoppas det går att åtgärda utan alltför stora kostnader..

Reply
malin

eftersom att du förmodligen (och förhoppningsvis) har garanti på kameran är det bara att gå tillbaka till stället du köpte den på och lämna in den på reparation :) min mamma fick sand i objektivet en gång (självklart en olyckshändelse, vilket reporna också var på din kamera), så hon behövde bara lämna in den och det gick på garantin, kostade ingenting :) förhoppningsvis räknas din skada som en olyckshändelse också, så det ska inte vara någon fara!

Reply
jennifer

om du har garanti så kan du ju lämna in den så den blir lagad
jag tror inte det kostar någor om du har garanti så försök med det
det är ett tips;)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*