• header

Glass i Kungsan

För oss är det inte riktigt vår förrän vi har ätit vår första glass i Kungsan! Så idag köpte vi oss varsin mjukglass och satte oss där i solen. Min mami var här hos mig i helgen och hon tog med sig min gamla militärgröna vårjacka som jag köpte på H&M för sisådär två år sedan. Den hade jag nästan glömt! Så den fick åka på idag för omväxlings skull.

Nu till varför jag gråter blod. Alltså jag vill typ dö. Okej inte riktigt men jag är så arg på mig själv. Varför lär jag mig aldrig att ta hand om mina prylar?

Jo, nu har jag fått två repor på min kameralins. Ja, på min nya G11 som kostade 6000 jävla spänn. Jag vet inte hur eller när reporna kom dit (förmodligen i Egypten när jag torkade linsen med handduk/kläder med sand på eller något), men de syns iallafall när man fotar lite i motljus utan blixt. Syns som två ljusa fläckar. Kolla t.ex. på bilden jag la upp imorse, där syns det som fan. Bajs. Någon som vet om det går att fixa? Byta ut? Laga? Heeelppppp mmmeee bittttttteeee! :(

237 Comments

Ester

Testa lämna in den, tror det går att fixa och om det gör det, köp ett linsskydd när den är lagad, är som en plastskiva man trycker på linsen, har en på min canon G 11 och den skyddar den riktiga linsen från allt. kostar inte så mycket, i alla fall inte nere i asien där jag fixade det. men är i alla fall värt vartenda öre! :)
håller tummarna!

Reply
Linn

Det borde gå på hemförsäkringen. Då får kanske betala självrisk… men kolla det!

Reply
Lena

Nu ska du tårka blodtårarna på kinden, seru, jag ska hjälpa dej. Kålla om du kan se vad som e på linsen. Svårt och förklara men jag försöker; alltså, tänd på en stark lampa och håll den där under och kålla efter om det är en skråma eller en fläck, ifall det är en fläck kan du försiktigt försöka skrapa bort den med någon microfiberduk eller något liknande. Glasögonsputsduk går bra! Linsen tål nog om du försöker lite skrubba bort det, men om det är en ordentlig skråma så ska du gå till kamerabutiken och fråga ifall du får garanti/om dom kan fixa den. :) Hoppas jag kunde hjälpa, kram!

Reply
Kim

Du kan byta ut linsen. Köp ett skydd till linsen nästa gång. Alltså inget linslock utan linsskydd, det är genomskinligt och kostar inte mycket. Det sätts på linsen för att skydda. Så slipperm an köpa en helt ny lins! :D

Reply
Caroline

Jackan ser verkligen superfin ut, kan inte du visa en bättre bild där man ser hela jackan? :) Snällaa!

Reply
Kalmarflickan

Det ska inte vara några problem att byta ut, men det kostar en del :/ Det du kan tänka på i fortsättningen är att ha ett UV-filter ovanför linsen. Kostar par ett par hundra och det är ett filter som är helt genomskinligt, men med “skydd” mot UV, tar bättre kort i solljus helt enkelt. Och skulle du komma åt och det blir en repa är det så himla mycket billigare att bara köpa ett nytt filter! Man skruvar bara på det ovanför linsen.

——

Säljer just nu RIKTIGT SNYGGA KLÄDER TILL GRYMMA PRISER på min blogg. Ta en titt du med! http://kalmarmingel.se/blogg/kalmarflickan/2010/04/12/saljes-byxor-kjolar/

Reply
Julia

Hej Kenza har en bra fråga, du är ju arton snart 19 men har ju varit 17 år och jag ska snart till stockholm och är 17 och vill veta om du har några tips på roliga kvällar med mera i Stockholm?

Reply
J O S E F I N [Josselee]

Skulle aldrig ha lagt märket till det om du inte sagt det, var tvungen att leta lite för att se.. men när man väl har upptäckt det så ser man det hela tiden (iaf en själv), så förstår att du är lite förbannad=)
Men det går nog att fixa tror jag , borde gå att byta lins, är nog inte gratis med det går säkert ;)

Reply
elina

halloj! =) har varit jäkligt sugen på att beställa en nokia n97 mini och läste för ett tag sedan att du hade en.. undrar om det finns åäö på den eller måste man trycka på ”synonymer” för att få fram dem? står inte på internet nämligen.. min kompis har en LG med tangentbord (heter det så?) och hon måste gå in på ”synonymer”, därför jag undrar =)

Reply
EmmyA

heej, jag tänkte bara fråga var du köpt din jacka :) den är riktigt snygg! jag gillar verkligen såna gröna naturfärger:)

Reply
Sarah

Om det är små fläckar gåre att ta bort super lätt i photoshop :) går att skaffa sånt gratis *host* :P och väldigt lätt att lära sig med det verktyget som går att redigera bort med :)

Reply
julia

Ajajaj, aldrig tvätta linsen med handdukar, kläder osv! Det finns speciella dukar, kostar inte alls mycket! Linsen går nog att byta, om du lämnar in. Inte gratis men inte omöjligt.

Lycka till!

Reply
Becka

Underbart och se att vovven får vara med så mycket, jag har med min nästan överallt :) + att du är såå sjuukt vacker! såg dig i Thailand, vadåå bruuun.

Reply
Madelene

heeej….jag tror att du kan byta ut din lins men d kostar nog lite´….det du däremot kan göra efter att du bytt lins för att inte upprepa skadan så finns det som ett “extra” skal till linsen fungerar precis som vanligt skillnaden är bara att det är den extra linsen som tar skada. det finns o köpa på tex expert för ca 300 kr tror jag. be bara om något som skyddar din lins.
bara något o tänka på =)

hoppas det ordnar sig kram

Reply
Agnes

Det beror på, är det repor på själva objektivet går det inte att fixa. Eller, det går säkert men blir nog väldigt dyrt.
För att det inte ska hända igen så finns det genomskinliga linser för ca 50-100 kr som du kan sätta ovanpå den vanliga linsen. Blir det en repa på den är det inte så farligt mycket pengar att köpa en ny jämfört med att byta ut hela objektivet.

Hoppas du fixar det! :D

Reply
kanske till hjälp

Man kan byta ut bara linsen, jag antar att du menar linsen som sitter på objektivet och det finns massvis sådana att välja mellan! Men tänk på att aldrig torka av linsen med kläder osv!! Finns särskilda dukar att ha till det, t.ex sådana som finns att torka av glasögon med :) det hade vart värre om objektivet vart avskruvat, och en repa hade kommit in där! där ska inte ens dammkorn komma in ;) hoppas det löser sig!

Reply
Sara

Hej! skulle inte du kunna visa hur din jacka ser ut när du inte har den på dig? om du förstår hur jag menar. :) tack för en bra blogg!

Reply
Suzy puzy

Kenza! Man ska alltid ha på ett UV-filter på sin kameralins, det är lättare att byta ut filtret och dessutom myyyycket billigare än att köpa nytt objektiv/kamera.

Reply
nathalie

om du har skaffat ett UV filter så är det ett as bra och “billigt” ifall det blir repor på.. (vet ej om de finns till just den kameran, men det finns i olika storlekar lite överallt. Mitt till min Nikon D90 kostade runt 400kr, den “dåliga” varianten x) det finns ju “lyx” varianter också, men dem i affären säger att det egentligen är inte så stor skillnad. Sen om du torkat den med något med sand på, köp en liten sån där fin “kamera-duk” istället så slipper du sånt (: hihi, hoppas det hjälpte liiiite! (:

Reply
isabella

usch va tråkigt de med kameran! tycker ändå inte att det syns så bra på bilderna? :) som ett tips till nästa gång, så ska man aldrig torka av linsen med annat än såndär specialduk som man kan köpa i t.ex. foto affärer. Man får inte heller torka med runda rörelser, utan man ska dra rakt över bara. De e för att också bara dammkorn kan skråma linsen. Hoppas det ordnar sig!
många kramar och positiv respons åt dig sådär annars! gillar din stil!

Reply
anonym

de där e ingen fel på linsen.. det är en ängel som vakar över dig jag lovar.. jag e häxa

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*