• header

Don’t blame it on the sunshine

Ännu en härlig vårdag med mina närmsta vänner (Dilay, du är otroligt saknad varenda jävla dag!!). Vi möttes upp för lunch och hamnade på Grodan som vanligt. Åt god mat, njöt av solen, snackade lite skit, skrattade en massor och planerade lite inför min födelsedag nästa vecka. Är lite kluven där med hur vi ska fira… Jay vill ordna en stor fest på Caféet men jag trivs ju allra bäst med mina närmsta bara. Vi får se!

Efter ett snabbt besök hos tandregleringen gick vi till Ginatricot för att kika på baseballjackorna ni tipsat om men de var ju tråkigt nog tröjor, väldigt tunna… Har dock beställt en “egendesignad” från en hemsida. En marinblå med ett stort vitt K. ;-) Vill fortfarande ha den röda från Bikibokiiii dock, tror att jag har den på g. Vår härliga dag slutade iallafall med lite häng i Kungsan!

Nu sitter jag och kikar på hotell i Rom. Det verkar som att det blir av! Kul! Vet dock inte vart “centralt” är? Vart ska man bo? Centro Storico-området? Vill ha nära till bra shopping och mysiga restauranger. Uppskattar alla tips ♥

Dagens bilder. Sprang in i Jays vän Lazee!

267 Comments

hanna

kan du inte visa vilka sminkprodukter du använer, tex vilken mascara och vilket puder och sådär?
och sen kanske hur du sminkar dig :D

Kram.

Reply
m

Åh Rom är en härlig stad! Var där förra sommaren, bodde i ett mysigt hotell nära kyrkan Santa Maria Maggiore. Det var gångavstånd till typ allt. Annars ligger tågstationen Termini väldigt centralt så någonstans där i närheten?

Reply
Lisa

Don’t blame it on the moonlight
Don’t blame it on the good times
Blame it on the boogie ;)

Härliga bilder. Äntligen vår! :D

Reply
elisa

Snälla säg vad den hemsidan hette? Har letat efter en sån hemsida, du svarar nästan aldrig på kommentarer men snälla svara :)

Reply
Sanna

I like lazee! btw jag vet var du kan hitta bikboks basebolljacka, om jag inte minns fel så finns det kvar på bikbok i Norrköping, det finns bara en bikbok i Norrköping så du lär hitta dit:) annars skulle jag kunna köpa den åt dig och sedan skicka, men tyvärr har jag gjort sluta på 3000 tusen spän denna månad så jag har inge pengar kvar:(

Reply
adina

omg, kenza! fan vad du är nice alltså som svarar på kommentarer så jävla bra! :D älskar din blogg (L) DU SVARADE PÅ MIN FRÅGA OM TOM, TACK SÅ MYCKET!

en till th-fråga; har du kramat någon av killarna? :)

Reply
Lisan F

Hej!
Jag och min pojkvän var i Rom för två år sedan. En vecka tillbringade vi i denna underbara, romantiska, magiska stad där man nästan kan höra historiens vingslag i vinden.
Vi vandrade till fots runt hela staden. Allt är centralt. Vi bodde på ett litet pensionat nära Spanska trappan, där kan man blicka ut över den glamorösa gå gatan Via Condotti. Helt fantastiskt. Vi tog en dag för att promenera till Peters Kyrkan och det blev verkligen en heldag. Jag har dokumenterat hela resan på resedagboken, hör av dig om du vill ha lite tips.

Kram Lisan

Reply
Bekhta

Hej! Kikar in på din blogg lite då och då, och måste säga att jag gillar dina Converse! Vad har du för skostorlek? :)

Reply
Catja

så nära forum romanum som möjligt är väl mest centralt, super fint och det finns hotell som man inte dör av proserna av!:p

Reply
Lina

Hej!
Jag var precis i Rom och vi bodde på Hotel King som låg på Via Sistina, som är typ vid spanska trappan och väldigt nära shopping. Inte så lyxigt, men helt ok!

Reply
M

Jag har varit i Rom två gånger och om du vill ha nära till shopping och sånt ska du försöka bo så nära fontana di trevi eller spanska trappan. Jag tycker personligen att det är mysigare vid fontänen för där är det jättemycket smågator och om man går en bit så kommer det en lång gågata som leder hela vägen till spanska trappan där det finns massa shopping. Om du vill ha lite mer dyrare märken så ska du bo närme spanska trappar för om man fortsätter rakt ner från den hamnar du på en gata där det bara att märkes affärer. Där hittar du märken som Dior, Tiffany, Gucci, valentino osv. Hoppas ni får det mysigt. Ät mycket glass! det är en godaste som finns! :)

Reply
Sebastian

Kenza, du har ju missat de bästa butikerna. Caliroots har skitfeta baseball jackor, precis vad du är ute efter. Dom är lite dyrare men dom håller verkligen länge, har en själv från stussy! kan länka lite här under.

http://caliroots.com/cali/product.asp?id=21385v
http://caliroots.com/cali/product.asp?id=20921

Tror den sista jag länkade (röd från carhart) är exakt vad du är ute efter, och dom är verkligen varma! Kostar runt tusen lappen.

Hör av dig om du väljer någon av dessa! puss

Reply
Vicki E.

jag har själv bott i Rom i tre månader och det är en underbar stad, centrum kan ju vara av olika uppfattning, Jag anser att via nazionale är centrum då det är nära allt.
Ett hotell som ligger mitt emot min gamla lägenhet är st. George på via giulia är superflådigt däremot och sist vi kollade gick det på ca 400 euro per natt.

För mysiga restauranger och barer kolla in campo di fiori som är ett litet pittoreskt torg i närheten av floden.

via del corso är it-stället för shopping. De är en lång lång gata som har alla möjliga butiker från H&M och Zara till små italienska boutiqer. Var nog där minst en gång i veckan.

Glöm inte att slänga ett mynt i fontana di trevi för att återvända till Rom och njut av tiden ni har där. Jag saknar redan staden och alla personer man lärde känna där

ha det så bra!!!!!

kramar

Reply
Sanna

Hihi på ena bilden ser det ut som du tänder sparka undar Armani “Nej, jag vill ha all uppmärksamhet på bilden!”
Ser lite kul ut x)
Men bara för att jag är övertygad om att du aldrig skulle göra något sådant!

Du är så vacker och bra Kenza, keep up the good work! :)

Reply
Stella

Halloj!

Är en avlägsen läsare från Finland, läser din blogg nu o då och den är trevlig o du är fantastiskt vacker, haha!

Rom är BÄST! Och jag rekommenderar varmt Trastevere (lite hippt och artsy) på andra sidan floden Tibern, Spanska trappan och Fontana di Trevi. Tror det borde gå att söka hotell just utgående från de områdena, åtminstone på ebookers.com. Termini är kul (ett par km promenad till centrum då, fast det såklart också är centralt) men om du/ni bara har råd att lägga ut lite extra så bo enligt min rekommendation ;) De är de vackraste ställena, såklart massor av turister, men trevliga turister!

I Trastever finns de bästa restaurangerna tycker jag.

Hoppas ni får en härlig resa. Shoppingen är super, o alla lyxiga butiker finns kring Spanska trappan, bara att gå runt o runt där o dregla ner sig, lovar :P

Kram

Reply
AMANDA

jag är så avunddjuk på dig :( Inte att du har en känd blogg oså utan mer dina fina vänner du verkar ha..
Alla verkar så snälla runt omkring dig!
Ta hand om dig, kram

Reply
sanna

Termini e bäst!:) Annars Campo de Fiori, Piazza Navona…Rom e sjuuuuuuukt stort så det är lite svårt att säga ett riktigt centralt ställe. Termini är typ som Stockholms Centralstation, finns en Sephora där också och alla bussar/t-bana går därifrån.

Reply
Helena

Klicka dig in här:
http://maps.google.com/maps?hl=sv&q=rom+karta&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Rom,+Italien&ei=IaXES4HJM86SON6l5JoP&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&ved=0CBAQ8gEwAA

Nu gör vi som alla skummisar i filmer och förklarar skiten mha klockan ;) Titta “klockan två” från den lilla “nålen” med ett A så borde du se två metrosymboler “Repubblica” och “Termini” (Termini är den stora centralstationen i Rom). Vet att det ligger fina hotell precis vid Plaza del Repubblica..

Zoomar du sedan ut lite så ser du en metrosymbol “klockan fem i tolv” som heter Flaminio? Under den finns ett eliptiskt torg och sedan, snett nedanför en gata med namnet Via del Corso? Shoppinggatan med stort S ;)

Hoppas jag inte krånglade till det alldeles för mycket nu..
Lycka till och ha det underbart!!

Via del Corso heter den stora shoppinggatan där alla fancy affärerna ligger..

Reply
Therese

Om ni ska ha nära till allt, ska ni bo vid centralstationen! Har varit där 2 ggr, och det är helt underbart!

Reply
Elle

Som ovan nämnt är tågstationen termini otroligt centralt belägen, går bussar till allt. Finns en speciell informationskiosk typ där det står olika turistattraktioner och vilka busslinjer som går dit, otroligt bra:) så där i närheten kanske? hotel champagne vet jag ngt hotell hette i närheten av där vi bodde, dvs jättenära temini. Minns inte vad vårt hette, men det var ett pyttelitet ställe. Ett råd: satsa på ett lite större och lyxigare hotell. Btw är frukost i princip obefintlig;)

Reply
fanny

Vid pantheon bor man jättebra, gångavsånd till flera sevärdigheter plus shopping :) Pantheon ligger vid ett mysigt torg med fler mysiga restauranger.

Reply
ebba

Spanska trappan är mycket centralt och nära till både lyx och budget.
Bo dock nedanför trappan, ovanför är det mer turistigt .
Finns mängder av mysiga hotel i området
Ha det så skönt!

Reply
S

Hej!
Jag har varit i Rom några gånger, och jag skulle rekommendera att ni bor i området runt Spanska Trappan. Då har ni nära till shopping och visst nöjesliv. Sedan så är det inga problem att ta sig någonstans i staden, det är bara att gå. Fram kommer men tillslut! Så bekväma skor är ett måste.

Partyområdet ligger i Trastevere, en kulle som har ett par gator some bara har klubbar och pubar längs dem. Be en taxichaffis köra er dit och stanna när ni hör musiken. Kan dock vara lite svårt att få taxi vid 5 tiden på morgon då ALLA vill ha tag i en dock, så var ute i god tid ifall ni är där.

Hoppas ni får det kul! (PS om någon runt Colosseum (och andra turisplatser) ger er flyers för partyn…gå inte på det! Fejk och rånvarning!)

Reply
Kerstin

När jag var i Rom i somras bodde jag nära piazza dei popolo. Superbra läge, eftersom bästa high street-shoppingen finns längs via del corso. Vill du lyxshoppa är det området vid spanska trappan som gäller ;)

Reply
Nina

Bor sjalv i Italien och anser att det hade varit bast att boka runt Santa Maria Maggiore omradet, finns metro som tar dig overallt annars :) In bocca al lupo!

Reply
maria

il corso. Gatan med alla affärer, och parallelgatorna har massa mysiga resturanger. Colosseum osv får man gå / ta bussen till

Reply
♥MODE inspiration ^- ^ KiZnic ♥

♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE

Är det inte varmt med en sån stor halsduk =D

Ps. kika gärna förbi och bli inspirerad inom mode och trender!

♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE♥MODE

Reply
Helen

Kenza, du verkar vara en sjuk fin och härlig person! Och ditt utseende är ju verkligen galet! :) Du är sådär naturligt söt, och har otroligt fina kläder! Keep up your good work, YOU ROCK! Hoppas du får forsätta ha en underbar dag, och ta ingen skit! Du är min favorit bloggare!!!:)

Reply
amanda

DAGENS FRÅGA KANSKE ?

har du solpuder i hela ansiktet eller bara på visa ställen? :p

och sen vad vare för läpp sak du hade ?

Reply
Victoria

rösta på mig som veckans blogg :) All info finns i min blogg, och de som röstar belönas med en överaskning :)

kram <3

Reply
Elin

Hej du fina! Jag kom hem från Rom i söndags och jag lovar att det är helt underbart! Vi bodde nära centralstationen “Termini”, där har du nära till allt. Det är otroligt lätt att ta sig runt med en karta i handen eller ta tunnelbanan. Om man vill bo i de lite finare kvarteren skulle jag tipsa om området kring “Piazza Navonna” och “Spanska trappan”.
Den bästa shoppinggatan är “Via del Corso” eller den vid “Spanska trappan” där alla märkesbutiker finns. Jag har en massa information och tips att komma med om du är intresserad:) Jättefin blogg Kenza! Och ha en underbar resa!

Reply
vicky

hej Kenza! jag vill bara tipsa om att den jackan från BikBok även finns även i blått (skitsnygg) har sett den i min jobbstad, Kristianstad. Det vore kanske nåt?

Reply
Karin

Jag bor nära staden Luleå, vet inte om du vet vart det ligger men det är långt uppe i norrbotten…Iallafall, i den enda bikbok affären som finns där har de ett helt lager med sådana tröjor som du vill ha :) Både i rött och blått, i alla storlekar :)
Tyvärr, så bor jag inte allt för nära Luleå, utan det tar ca 2 timmar med bil och 3 med buss, och därför skulle det ta ett tag för mig att fixa en sån Jacka/Kofta.
Skulle gärna vilja he en själv men tyvärr har jag absolut inte råd :(
Ha det bra, awesome bloggare iallafall :D

Reply
Martina

Jag älskar dina kläder dom är jätte snygga! Jag klär mig så töntigt fast jag är ju bara 13år;)Kan jag få din msn?

Reply
Linda - ndaiL

Jag tycker att alla har sånna härliga megastora halsdukar.
var köper ni dom?

Var har ud köpt din?

har letat o letat i evigheter nu..

Reply
:O

OMG är det riktiga kända artisten Lazee ? :O! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Bea

Hej!

Jag och sambon skall till Rom i Juni. Boka hotell nära centralstationen! där är det gångavstånd till allt..samt tåg osv går till allt man vill se! nära till centrum!

Reply
Lovisa

Vid Piazza Navona, Colosseum är bra, första gången bodde jag vid Colosseum, andra gången vid Piazza Navona. Bäst var runt Piazza Navona enligt mig :)

Reply
Marie

I’ve just been to Rome and lived near Termini (the main station) but wouldn’t recommend it. That part of town is very ChinaTown-ish. Shopping was much better near the spanish steps…

Reply
Hanna

Hej snygging! Vad kul att ni ska till Rom! My favourite place.

Jag har en lägenhet vid Piazza di Spagna, eller spanska trappan som den heter på svenska. Gatan fram till spanska trappan är fylld av lyx. Burburry, gucci, chanel etc etc. Dyker du sedan in på smågatorna finner du mindre butiker, tex Diesel ligger en gata bort och fortsätter ni promenera runt kommer massa små mysiga butiker med unika kläder. Matstråk finns det överallt så mat lär du inte bli utan! (;

Lycka till, hoppas ni får det trevligt. Själv ska jag dit i maj ;)

Reply
Eliana

Hi Kenza! I’m from Italy but I don’t live in Rome… It would have been so nice meeting you… you’re great <3
anyway you wanna tips? The best zone to find accomodation: Centro Storico of course, and you won't miss the best ancient roman monuments, most glamourous shopping in Via Condotti, and not to miss Trevi's fountain, if you throw a coin in the water you can make a wish, and you will come there again one day (that's the legend). Any simple guide-book will help you anyway, and I'll try to tell some bloggers from Rome to come here and give you advice :P
Hope you enjoy Italy ;) Eliana

Reply
Miss M

Hej

Försök fixa hotell så centralt som möjligt nära de historista platserna, annars finns det många hotell runt termini stationen som är typ central stationen :) Lycka till rom är en otroligt romantisk stad, jag och min kille absolut älskade staden som vi besökte förra året :)kraam

Reply
Christina

DAGENS FRÅGA/TODAYS QUESTION:

Hej Kenza! Jeg undrer mig om du har taget kørekort? Hvis ikke, hvorfor ikke? Går ud fra, at man kan tage kørekort, når man er 18 år ligesom i Danmark.

Du har en super blog!

//

I’m wondering if you’ve already got your driver’s license? If you haven’t, how come? I suppose you can take your driver’s license when you’re 18 years old just as in Denmark.

You have a great blog!

Reply
erna

skulle tipsa om att bo så nära spanska trappan eller pantheon, där är det centralt och lätt att ta sig fram till fots :)

Reply
josefin

Rom är helt underbart! Var där för ett par år sen nu och vill tillbaka. Jag skulle nog rekomendera att du kollar efter boende i kvarteret Trastevere, bara en promenad bort från centrum. Det är verkligen jättemysigt, ett äkta italienskt kvarter :) Vi hyrde en lägenhet av en italiensk firma men vill ni hellre ha ett hotell så kanske det finns också. Väldigt mysigt kvarter iaf! Åååh jag vill tillbaka nu!! :)

Reply
Hanna

Okej. Jag var i Rom våren 2008 där vi bodde på ett tvåstjärnigt hotell. Dock var det inte det fräschaste hotellet, men MYCKET prisvärt! Dessutom ligger det så centralt man kan bo i Rom – nära till allt! Dock är det mycket gammalt med antika möbler och genuin italiensk stil. Här är en länk om du vill läsa mer! http://www.erdarelliromehotel.com/

Reply
Louise

Centralt och bra ställen att bo på i Rom är som du nämnde “centro storico”, runt om kring via nazionale,
via del corso med parallell och sidogator.
Largo Argentina och corso vittorio emanuele II.
Även Vatikanen och området Trastevere är riktigt trevligt.
Trastevere är för övrigt dit man ska gå för mysiga restauranger kvällstid.
Det finns ett enda stort “no no” när det gäller boende i centrala Rom och det är Piazza Vittorio Emanuele och området mellan det och centralstationen Termini.
Har du några frågor eller tips på saker att se så är det bara att maila hälsar en fd Rom-bo ! =)

Reply
Paulina

Har precis varit i Rom, helt underbart kan jag säga. Det är lite svårt att veta vad som är centralt i Rom då det bara är en massa gator och kvarter och fontäner och hotell ÖVERALLT. Det som är bra är att det är gå-avstånd till nästan alla sevärdheter och därför spelar det ingen roll var i Rom man bor. Jag tror nog att Spanska Trappan (Via Condotti) är centrum i Rom.

Reply
Ellenor

det går rätt fort att prommenera sig fram i Rom och dessvärre vet jag inte var “centrum” är riktigt. uppfattade Rom som utspridd lite finare butiker här och var. kring spanska trappan var det ett par vad jag kommer ihåg (var aldrig in i någon så jag kanske är ute och cyklar)

Reply
Tess

Del Corso är det bästa shoppingstället. Där är det också nära Fontana di Trevi, spanska trappan ligger även nära o det finns mycket att se. Jag bodde i Bolonga när jag var där, men det går tunnelbanor så man tar sig överallt. Så himla fin stad, jag vill tillbaka dit igen!

Reply
elinpelin

KENZAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! jag behöver VERKLIGEN din hjälp!! min syster konfermerar sig om några veckor och jag har inget att ha på mig elr ha på fötterna, snälla har du några tips? en snöt klänning, och några grymma skor?!!
din blogg är FANTASTISK!! :D kram

Reply
Bella

Jag var också i Kungsan idag och det var mycket folk då. Det är så härligt med värme och glass i vårsolen :)

Reply
Siri

När jag var i Rom i höstas, åh vackra stad, bodde vi i stadsdelen Trastevere. Väldigt mysigt med massor av barer och restauranger som var öppna hela nätterna. Nära de flesta sevärdheter men en bit från “shoppingstråket”, men lätt att ta sig till fots eller med taxi :) Ett tips bara! Hoppas ni får en underbar helg med mycket solsken och kärlek! :)

Reply
Marianne

Jeg anbefaler å bo i området rundt Piazza Navona i Roma; veldig koselig strøk og nært til det meste!! Jeg anbefaler ikke å bo i nærheten av togstasjonen, fordi dette er regnet som et dårlig strøk med mye kriminalitet..
God tur!!

Reply
http://ilovemusique.blogg.se

Om du ska till Rom i helgen så tänk på att det är en gigantisk fotbollsmatch (derby) på söndag kväll där stadens två lag, Lazio och Roma möts. Så det kan vara väldigt mycket folk ute. Kan dessutom bli obehagligt. Jag åker själv till Italien i helgen men Milano i norr då. Det kanske blir ett besök i Rom under söndagen också men får helt enkelt kolla läget när jag är där

Reply
kitty ♥

Jag var i Rom när jag var väldigt lite och det enda jag kan komma ihåg är ett par ryssar som gick omkring i stora pälsmössor medan jag gick omkring mer eller mindre naken, haha. Men om du ska upp i den stora kyrkan St. Peterskyrkan – måste du ha lång kjol/byxor annars fär du inte komma in!

Kram !

Reply
Luciano

Postat av: Lina
Hej!
Jag var precis i Rom och vi bodde på Hotel King som låg på Via Sistina, som är typ vid spanska trappan och väldigt nära shopping. Inte så lyxigt, men helt ok!

Håller med helt, jag kommer från Italien och har fullt av släktingar i Rom. Brukar vara där en hel del, om du vill bo centralt till allt och precis bredvid dem dyra mode affärerna ska du bo vid spanska trappan. Då är du så nära som du någonsin kan komma shoppingen samt att du får uppleva spanska trappan och det är enbart någon minuts gångsavstånd till den vackra fontänen som heter fontana di trevi.

Reply
bella

centrum (där alla stora märkesaffärer är, bla fendi huset, och i närheten av spanska trappan) ligger vid via del corso. du kmr älska roma, världens mest underbara stad. allt ligger princip nära, du kmr ha dt bäst.
Puss hoppas du får en bra vaca :)

Reply
Emily

Haha, alltså världen är så jääävla liten!
Du känner Jay, som känner Lazee. Lazee är storebror till en av mina klasskompisar från gymnasiet.
I repeat – världen är liten! =)

Reply
Sandra

Hej Kenza!
Jag var i rom i november och jag kan verkligen rekommendera att bo nära termini(deras centralstation). Nästan alla bussar går dit, så det är jättesmidigt att ta sig hem, tunnelbanan var också smidig men trångt med mycket mycket folk under rusningstid. Termini ligger hyfsat nära allt, på kvällarna gick vi till colosseum och åt middag sen gick vi därifrån till fontana di trevi och satte oss bland alla turisterna och åt glass från glassbaren blue ice(gå dit, du blir INTE besviken!) I närheten av fontana di trevi ligger även deras bästa shoppinggata(nu kommer jag tyvärr inte ihåg vad den heter) som är som drottninggatan ungefär. Vill du ha lite mer exklusivare affärer men även lite mindre dyra så ligger dem vid spanska trappan. Hoppas ni har det grymt i Rom! /S

Reply
nina

du kan ju köra två firanden:D ena kvällen stort party och kvällen efter en lugn hemmakväll med vännerna :D

Lazee är grym!

Reply
Abbe

Kul med Rom, jag åkte dit förra sommar’n, jag fick se poven till och med :DDD!

Reply
lovan

jag var där förra våren. heeeeeeelt underbart! vi bodde i typ gettot eller va man ska säga, det låg skit bra. jätte nära till colosseum, spanska trappan, fontana di trevi mm.
sen låg det väldigt nära ett suuuuper litet mysigt område som heter Trastevere. DIT MÅSTE NI GÅ!! sen åkte vi till en skit mysig park med appelsinträd och hade picknick med oss, det låg jätte fint!!

Reply
Sofia

Ett tips bara boka inte hotell vid Stazione Termini området bara och inte heller runt Colloseum-Forum Romanum ;) Trevlig resa!

Reply
sofia

Bo nära spanska trappan, det är nära till allt. :)
Borta vid Colosseum, i de trakterna, är det inte riktigt lika fint och typiskt italienskt som det är på andra ställen. Iof riktigt mysigt att bara traska runt i Rom med=)

Reply
S

Hej!
Jag var faktiskt i Rom med min klass i november så jag kanske kan ge dig lite tips. :)
Om du vill bo centralt så ska du bo vid “Termini”, det är typ som deras version av Centralstationen. Det är jättebra för nästan alla bussar och alla tåg går dit och folk vet vart det ligger också.
Bra (men dyr)shopping finns vid Piazza di Spagna. Jag hittade en Bershkabutik när jag var där som ligger precis vid utgången av tunnelbanestationen “Giulio Agricola”. Älskar verkligen den butiken och den är billig också så tänkte att du kanske ville kolla där. :P

Hoppas du har det kul i Rom!

Reply
Madeleine

Kan tipsa dig om att basebolltröjan från Bik Bok finns i Eskilstuna, eller den fanns i helgen i alla fall! Ta tåget dit!! Hoppas du får tag i den!
Kram

Reply
Julia B

Har haft en sjukt down dag så kikar man in din blogg och blir genast på bättre humör. Tack för att du vände på mitt humör:)

Reply
Paula

Jag är i rom ungefär varje sommar (min faster+kusiner bor där) så du får gärna mejla mig om du har frågor. Absolut mest centralt är ju “spanska trappan”, i alla fall mest centralt när det gäller shopping. En annan sak jag tänkte tipsa om är ett glasscafé som heter “giollitti” (hehe glass på italienska), det ligger iaf vid den italienska typ ambassaden (eller vad nu den enorma byggnaden med en massa flaggor heter). De har den absolut BÄSTA glassen, det är förstås en kedja som finns på flera ställen men just det cafét är det bästa! Sedan ville jag bara säga att det är ingen idé att gå in i Collosseum, onödigt dyrt och efter allt inte alls lika intressant som man kan tro, de har byggt om en hel del där inne så allt är typ ändå i trä… Sen mitt sista och antagligen bästa tips är väl egentligen att bara “go with the flow” och låta dig uppslukas av de oändligt romantiska gränderna och allt annat som Rom har att erbjuda! Den finaste staden jag i alla fall har varit i! Lycka till, och hör som sagt av dig om du har frågor! Kram

Reply
Karolina

Fyller också år snart, om två veckor. Vill också fira det med mina närmaste, men vad tusan ska man göra? Finns tyvärr inget skoj i Malmö längre, så har ingen aning om det blir utgång, men något vill jag ju göra =)

Reply
Jo

Hej!

Fortsätter att kommentera här som värsta stalkern,men eftersom jag bor i Rom så kanske jag kan ha några fesliga tips!

Om jag skulle komma hit bara över en helg så skulle jag nog försöka hitta boende så centralt centralt som möjligt för att hinna se så mycket som möjligt! Rom är en gigantisk stad och för att “göra en dag så måste du ha två”. Vad jag menar är att det tar väldigt lång tid att förflytta sig..sen här i Italien kan man heller inte alltid räkna med att bussarna kommer i tid..om de ens kommer..

Shopping har du på Via del corso och en massa mysiga barer..Själv bor jag nära vatikanen och här hittar man också en massa fin fina äffärer och så påven såklart!

“Nedanför” vatikanen ligger området trastevere dit man går på aperitivo och har romantiska middagar, dock inget disco dans ställe eftersom allt stänger klockan två.

kram kram

Reply
LISA :D

Rom åar ingen bra shoppingstad!!! dit skal man INTE pka bara för att shoppe. dem endaste butikerna där är dem svindyra. så det går inte att “shoppa loss” .. just saying…

Reply
tilde

Hej, undrar bara vart du brukar köpa dina strumpbuxor någonstans? Har lite brist på sådana just nu och eftersom jag tycker att du alltid har så snygga så vill jag gärna ha liknande..
(okej, nu blev det lite för mycker smör…)
nej, men vore väldigt tacksam för svar! (:

Reply
Alezandras

Skulle tipsa om att bo på hotell “Hotel Gladiatori Palazzo Manfredi”
väldigt centralt och ett stenkast från coluseumet och nära till mycket som shopping o annat fint i underbara Italien:D hotellet kan du lätt hitta på hotels.com om du vill veta mer och jag rekommendera detta mycket!

har spenderat 8 år i italien så vet lite om landet :D
lycka till och kan du fortsätta visa kläder från din garderob?:D

Reply
Eva

När jag var i rom bodde vi på Domus Romana som är ett fyrstjärnigt hotell och ligger i roms “historiska centrum” mellan piazza barberini och via nazionale. Jättemysigt hotell med nutella till frukosten ;D (iaf sommaren 2007) Ni måste besöka colosseum också, det är awesome.

Reply
Zarah-Lou

Precis som de flesta redan sagt; allt är centralt, det är gångavstånd till allt nästan! Rom är en väldigt liten stor stad! :)

Vi bodde uppe vid Villa Borghese, men det var nära att gå till allt ändå!
Gillar ni mysiga restauranger ska ni se upp för Piazza Navona, men gå dit och titta på det fina torget!
Piazza de Popolo var vi och åt flera kvällar, supermysigt där! Ganska nära Spanska Trappan. Annars finns mycket mysiga restauranger i gränderna kring Fontana di Trevi och Piazza Navona.
Har är lite av vår resa: http://zarlei.com/category/resor-2009-rom/

HAVE FUN!!!

Reply
Emma

Jag har inga direkta tips på matställen osv. men om du inte vill att asiatiska turister skrattar åt dej- sporta då inte gladiator sandaler när du besöker colosseum! haha, var ju lite pinsamt att matcha med dem som jobbade som gladiatorer där! ;D

Reply
sofia k

Hej, jag var i Rom i höstas och ett tips är att bo så nära Termini som möjligt eftersom i princip allting är centralt. Bussarna går hela tiden och ett veckokort kostar 16 Euro men det är lika kul att gå överallt eftersom det är så vackert överallt, räkna med att bli uppmärksammad också… italienarna är inte snåla med komplimanger! Tar man tunnelbanan fyra stationer på kvällen så kommer man till världens partygata! att rekommendera, grymt roligt och som svensk kommer man in gratis överallt! Jag skulle dock säga att det inte finns så mycket shopping, (iaf inte i min smak) och de är mest små lokala butiker som förekommer :) men sånt är ju kul det med.

kram sofia

Reply
anna

Trastevere har underbart mysiga restauranger och caféer. Piazza Navona samt Spanska trappan är också sköna! Rom är en härlig stad, trevlig resa :)

Reply
Cia

Försök undvika kvarteren runt Colosseum, dem är inte allt för säkra på natten och det är där de prostituerade brukar vara på kvällarna.
Piazza Navona och Campo de Fiori är väldigt centralt med många restauranger, baren och nattklubbar.
Man går VÄLDIGT mycket i Rom så ta bekväma skor med dig! ;)

Reply
Nette

Hej!

Jag var till Rom förra året i augusti med en kompis. Vi bodde nära Termini station, vilket va så gott som gångavstånd till det mesta. Plus att Termini är ju den största stationen så därifrån var de lätt att ta sig vart som helst :)

Rom är en jättefin stad att fara till :)

Reply
erika

Var i Rom sommaren -07 bodde då på ett hotell (kmr ej ihåg namnet) som låg på gatan “Viale Giulio Cesare”, relativt centralt. Vi utgick då från “Piazza del Popolo” & shoppade på “Via del Corso” som är smockat med affärer. Du kan ju även utgå från Spanska trappan (Piazza di Spagna) & gå längs Via Condotti som har en massa märkesbutiker.

Kanske inte var någon ny info men hoppas du får en bra resa! Italien är helt klart bästa landet :)

Reply
Frida

Jag var i Rom med min pojkvän i september förra året. Vi bodde i och för sig hos hans moster och hennes familj(då han både bor och kommer ifrån italien) så kan tyvärr inte tipsa om något bra hotell. Men all shopping och sevärdheter ligger väldigt nära varandra i Rom. Jag skulle nog bo nära Fontana di Trevi, Spanska trappan eller Pantheon. Nära och bra till allt!
På gatan Via Condotti (ligger nära Spanska trappan) såg vi Claudia Schiffer när vi var där! Där hittar du även de stora märkesaffärerna såsom Gucci, Louis Vuitton, Dolce&Gabbana etcetc. :)

Reply
Sandra

Rom är underbart! jag har bott där i circa 6 månader och är helt förälskad,både i staden och människorna. Talar flytande italienska & vet det mesta,så behöver du tips så är det bara att fråga =) annars,buon viaggio e salutami Roma!

Reply
Linda

Älskar Rom =) Vi va där i höstas och bodde vid santa maria maggiorekyrkan. Det är ca 500 m från centralstationen.. men du som gillar uteliv kanske ska bo i trastevere, det är lite livligare där på kvällarna =)

Reply
Nicole

Det mest Centralaste är “Statzione termini” men dock är det kanske inte det bästa på kvällen. Men du är nästan precis vid fontana di trevi ;)

Reply
Emma

försök att hitta ett hotell nära “spanska trappen”. Jättebra shopping för båda stora & små plånböcker.
Lycka till.

Reply
Anette

Bo i området rundt og over Spansketrappen! Helt klart det fineste området i Roma. Og crazy bra shopping! =) God tur!

Reply
Cecilia

Det är gångavstånd till de mesta sevärdheterna i Rom så du kan i stort sätt bo var som helst. Vi bodde ganska nära Fontana Di Trevi när jag var där förra hösten och det var ca 15 min promenad från Colosseum och Pallatinen. Annars finns det tunnelbanan som är väldigt lätt att använda. :) Tänk på att om ni ska besöka Colosseum och Forum Romanum under samma dag så gå först till Forum och köp biljetten där! Samma biljett gäller nämligen på Colosseum så då behöver ni inte stå i kö en gång till där :)

Reply
nanna

Heej! Måste bara säga att din blogg är braaa! Härliga bilder och mycket kul att läsa om :)

Jag har varit i Rom flera gånger, Italien är tha best! Vi har alltid bott på “Hotel Due Torri”. Ett mysigt, ganska litet, helt underbart hotel. mycket bra rum och frukost också! Tror att det kan vara lite dyrare än de flesta, men helt klart värt det!

Hoppas ni får en underbara helg i Rom, NJUUUT! :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*