• header

3e augusti 2010 – i Barcelona

God morgon allihopa!

Jag och Dilay vaknade upp här helt uvilade imorse klockan nio. Igårkväll efter middagen drog vi nämligen tillbaka till hotellet och sov, vi var helt slut! Utgången får bli idag istället.

Vi har precis varit och käkat frukost och nu sitter vi och googlar lite Barcelona-tips. Vi sitter också och väntar lite på att (om?) det ska klarna upp lite för nu är det molnigt ute. Blir det inte finare väder får vi väl strunta i stranden och kolla runt här istället.

En videoblogg kommer upp här lite senare. Kram! :) ♥

75 Comments

Anna

Men alltså, du är ju så fantastiskt snygg. Måste bara fråga. Är det inte väldigt jobbigt ibland att se ut som du gör? Alla killar som bara glor på dig och alla tjejer som bara är avundsjuka på dig?

Reply
evelina

vill berömma för en jättebra blogg! :)
men ja har en liten önskning! har kollat runt på bloggen, men hittar inget om smink! så undrar om du inte kan skriva lite om vad för smink du använder och hur! kram

Reply
Lina Berg

Kära Kenza, ser att du bor på ett hotell längst Las Ramblas. Jag bodde i Barcelona i tre år och lyssna på folks varningar. Ramblas är INTE en plats där tjejer borde gå ensama på kvällen, även om det finns folk runt omkring. ta alltid en taxi till hotel dörrarna, har haft väldigt obehaglia saker hända till mig och nära och kära. Du är i en av Europas bästa städer och du kommer ha det underbart men det är väldigt viktigt att vara försiktig, det finns inte mycke respekt för kvinnor där.

Reply
Louise

Hej! Drar till barcelona imorgon den 4 augusti, då kommer de vara ett stort pool party på kvällen, de får ni inte missa. Maila mig om ni är intresserade//Louise

Reply
andrea murcia

KENZAAAA! I will go this afternoon in your hotel , I want to see you *OOOOOOOOOO*

Reply
Hanna

Hej Kenza!
Barcelona är helt underbart!
Har lite tips till dig jag tänkte dela med mig av.
För det första SE UPP FÖR FICKTJUVAR, de finns överallt i Barcelona. Speciellt på La Rambla om ni går där vilket jag tycker ni ska :)

Sen MÅSTE du besöka butiken BERSHKA det är som Zara blandat med Top Shop med H&M priser, kanon!

Du som verkar älska mat måste gå till buffé ställen. Där har de allt från sushi, till grillspett, skaldjur tillbehör färdiga rätter o allt tillagar de åt dig på de flesta ställen. Beställ in vitt vin, de har jätte god lite bubbligt vitt vin i Barcelona :)

Ska ni ut kan jag rekommendera SOLO, OTTO ZUTTS och ställena vid stranden.

/Hanna

Reply
rebecca

haha, bor ni på la rambla? :) stackars kvinna. den värsta semester jag har gjort var när jag bodde där. ;) hahah

Reply
issa

När ni är där nere måste ni verkligen besöka fotbollsstadion. Det spelar ingen roll ifall man är fotbolls intresserad eller inte, den är skit häftig! :D
Den ligger på höjden och de finns massa bra förbildelser.
kram :)

Reply
Karin

Skippa stranden för en dag för tusan :) Du som tycker om musemum är ju i paradiset. Ni måste besöka parque guell, guell-museo, sagrada familia och SÅKLART camp nou och få en visning av stadion…. har du tur springer du på zlatan eller messi i någon trappa ;) have fun brudar!

Reply
nicolebica

GUD VAD HÄRLIGT MED BARCELONA!
Ha så trevligt där!

Hihi, måste bara nämna att jag har likadant linne. Supersnyggt när man är brun :)

Reply
Nathalie

Nu när du väl i Barcelona så MÅSTE ni gå hela La Rambla. affärer överallt och roliga statyer (levande människor står helt stilla, oftast) och kan ibland skrämmas. Jätte härliga! Ni hade älskat att gå där!
Ha de bra där nere! :)

Reply
hannabanan

jaha så ni bor precis vid la rambla? :D
då måste ni gå till mat marknaden och äta deras frukt “boxar” super goda!

ett annat tips om ni vill se hela staden är att åka turistbussarna, både den blåa och den röda turen, man ser verkligen allt :D
puss

Reply
M

oh, ni bor på ramblan. nice! testa placa real ikväll, där finns många klubbar. sidecar har riktigt bra dans!

Reply
affen

Ni måst till apollo, det är crappy tuesday idag. Den ligger på gatan paralelle, gatan går parrallelt med ramblan. Ottozutz är även det en bra klubb. :9

Reply
linnea

Ni måste besöka Barcelonas absolut bästa second hand’kedja’. Le Swing, de har tre butiker med olika teman och en bar som alla ligger i El Raval (området till vänster om las ramblas om man kommer nerifrån stranden, sväng efter matbutiken vad den nu heter så kommer ni lagom rätt). De har världens coolaste utbud med en uppsjö av väskor och andra prylar från Chanel, Dior, Marc Jacobs, Miu miu, och massor av andra fina saker… så glöm inte att kolla där!!! Ni kommer inte bli besvikna, i El raval finns också de coolaste butikerna med lokala designers blandat med massor av grym second hand och andra små fina butiker.. mitt favoritställe i hela Bcn även om det hänger en del skumma typer där, man får ha ögonen med sig =)

http://www.leswingvintage.com/

Reply
Emelie

ÄR INTE DE DÄR SAMMA STÄLLE SOM DESSIE BODDE PÅ!? det ser ut som den balkongen iaf.

Reply
Sarah

Kenza! Gå till gamla stan, du kommer att tappa bort dig på vägen dit, när du väl är där och på vägen tillbaka. Men det är också charmen med Barca’s gamla stan. Det är så fruktansvärt vackert i deras små gränder och gångar att man knappt vet vart man ska ta vägen. Där kan du hitta helt galna butiker också.

Ett tips är att gå lite utanför stadskärnan las ramblas och sätta dg på något tapas ställe, oftast brukar det komma locals och slå sig ner och spela lite spanska klassiker. Du kommer inte att bli besviken, det lovar jag! :)

Reply
josefine

Ett tips på ett bra uteställe i barcelona är opium längst stranden! Superbra! Kolla deras hemsida för att se vad det är som gäller för kvällen, dom brukar ha lite olika tema aktiga dagar! Kram!

Reply
sofia

heej jag är intresserad av att åka till barcelona i höst, kan du tipsa om hotell, det är så svårt att veta vart man ska bo:)

Reply
Des

Ni missa ju Nasty mondays som är på måndagar på apolo ju.
Men idag är ett liknade even som heter Crappy thusday. Gå dit. :) Även shoko och opium eller catwalk är bra !

Åk till sitges om ni har tid, helt underbar liten stad och jätte vacker strand ligger bara 20 minuter i från med “pendeltåg”

Reply
victoria

hi kenza! I will be this wednesday in Barcelona I would love to see you there! I’m sorry but I just speak spanish and english! byebye!

Reply
åsa

gå på mojito bar (ev mojito club?) ta en taxi och säg att ni ska dit. det är inträde och så får man en drinkbiljett. det är ett jätteroligt dansställe

Reply
Pontus

Om vädret är molnigt borde väl Barcelona kunna bjuda in till lite trevlig shopping? Jag har för mig att man brukar kunna höra en del om just Barcelona och klädesplagg.

Mvh
Pontus

Reply
Sara

Gå till the W hotel nere vid stranden o ta en drink vid poolbaren på kvällen, jätte mysigt!

Reply
Nina

Hejsan KEnza hoppas allt är super!
Men jag har bara en fråga!
Jag har sätt att du ävvänder en tub bh eller top vet inte riktigt va de heter.och då undrar jag bara va du har köpt dom letar överallt men hittar dom inte.
Skulle va tacksam för ett svar!
Älskar dig blogg kram<3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*