• header

4e augusti 2010 – i Barcelona

K-K-K-K-KIIIILL MEE! Alltså det spelar ingen roll hur mycket man lovar sig själv och varandra efter en utekväll att “vi skaaa upp klockan tio och gå till stranden!” My ass, det går inte.

SJUKT kul hade vi igår iallafall!! När vi flög ner till Barcelona träffade vi på Tobias och hans tjejkompis och vi bestämde att vi skulle träffas och ta en drink. Så igårkväll gick vi ut och käkade vid havet, sedan bar det av till en klubb vid namn Sota vento (?) och efter det den grymma klubben Catwalk. Det var urban night och det var awesome! Grym låt efter grym låt och vi dansade arslena av oss. Så jäkla kul!

Strax efter fyra kom vi hem och stupade i säng. Jag har varit besviken på Barcelona hittills för jag tycker varken att maten, shoppingen eller stranden är bra (hittills! vi ska kolla runt ännu mer) men nattlivet…. Det är BÄST!

Snodde några bilder av Tobias, mer kommer upp sen! Nu ska vi ut och kolla vädret, vi bor i en grotta typ så vi kan inte se ut…haha. Ha en underbar dag allihopa!! :)

Vi alla vid middagen

Gratis champagne på Sota vento!

71 Comments

Emmeli

HEJ KENZA!
Ville bara säga att duu är SJUKT vacker på omslaget på VeckoRevyn nr 16 ^^,
Ha det najs.

Reply
Mari

Vad roligt…Men tråkigt att du är besviken på Barcelona, hoppas det vänder innan du åker hem =). Synd det där med Blog Awards också….helt sjukt..

Reply
Linda

Hej Kenza! Här kommer tips på shoppinggata och en sevärdhet i Barcelona:

– Passeig de Gracia (gata med exklusiv shopping men mycket annat också, och i början av gatan ligger det stora shoppingcentrumet Corté Ingles.)

– Parc Guell (park designad av Gaudi med små “smurfhus” m.m, plus underbar utsikt över hela Barcelona. Ta och promenera dit upp, ni kommer inte att bli besvikna!)

Reply
Emily

Samma sak för mig, jag lovar mig själv att vakna kl 10:30 för att kolla på Våra Bästa År hahahah. Men kan absolut inte vakna då. Idag gick jag upp 12:30… Blää!

Reply
Fia

Den bästa shoppingen hittar ni längre upp mot paseig de gracia. Där finns alla grymma märken!! Det finns massa bra restauranger, men även många som har äcklig mat..hoppas ni hittar någon bra! Ett tips är att ta sig till el born där finns många mysiga restauranger. Stranden suger i barcelona, man måste åka utanför, tex till sitges eller castelldefells..mycket finare stränder där och renare! Jag har bott i barcelona i snart 5 år så trust me I know ;) kram

Reply
Turist

Vet av erfarenhet att den kan vara svårt att hitta bra matställen..men en som vi tyckte var bra i nödan(bra salladsbord, ,wok, pasta, pizza, efterrätt) om man vill ha mer “vanlig” mat för under 10€ är kedjan Fresc Co som finns bla i shoppingcentret Maremagnum…Dock är det inte helt tradiotionellt Spanskt mat.

Reply
Pontus

Var det en random person som tog den översta bilden? :P Synd att beachen och shoppingen gjorde er besvikna, men det går nog att råda bot på. Det gäller väl bara att hitta till rätt ställe :).

Mvh
Pontus

Reply
Angelica

Den bra maten hittar du på någon tapasresturang! Man beställer in massa smårätter så får man det som man vill.

Oftast finns de bästa resturangerna långt ifrån turiststråken :)

Hoppas ni hittar någon bra resturang.

Reply
Maddie

Snacka inte skit om Barcelona! U aint seen nothin yet! :D

Själva city e ju nästan oändligt stort om man bor i Sthlm så de e lätt hänt att man missar alla guldkorn till butiker. Man ska vara där ett tag så man hinner gå runt och snoka. BCN e verkligen världens bästa stad. Utelivet e ju givet, alla klubbar! Om du gillade Catwalk kommer du nog också gilla Opium. Lovar. Jag åker själv ner till BCN igen om ett tag.

Ska du ner något mer? :) Kram

Reply
Kim Engström

Om du inte tycker om shoppingen kan ni inte kollat runt så mycket, shoppingen är ju bäst i Barcelona :D Kolla upp de stora galleriorna på nätet och kolla upp smågatorna längs La Rambla och fråga er fram, fick massa tips när jag stannade brudar som jag tyckte hade grym stil. Åker själv ner i september endast för att shoppa och festa såklart, Barcelona är perfekt för den partygalna. Ha en fortsatt trevlig resa :)

Reply
Andy

Hej jag bor I Barcelona och tankte tipsa om bra strander. Dom basta stranderna finns utanfor stan och inte alltfor langt ut heller. Ta taget fran catalunya mot mataro, och hoppa av vid badalona. Eller vid nagon fin strand ni ser genom fonstret. (taget aker namligen langs med stranderna). Annars ar Sitges alltid vart att se, det ar en liten stad som ligger ca 20 min med tag fran Barcelona.

Vad galler shoppingen sa beror det pa vad man ar ute efter. Pa passeig garcia finns det manga markesafferer. Tex Jimmy Choo, Gucci etc. Jag kopte ett par skor pa Jimmy nyligen for halva priset da det ar rea. Affaren Cos finns ocksa pa paseo gracia. Annars sa ar BImba&Lola en fin affar, calle valencia 272. Ligger pa en sidogata av passeig gracia. Dom har bra acessoarer och skor till bra priser.

Vad galler maten finns det massa bra stallen i Raval. Restaurangerna brukar ocksa ha menyer innan klockan 3. Sa att det blir bra och billigt. En klassiker ar Rosa Raval. Som fokuserar pa smarriga burritos och nachos.

Tillsist, hall er undan fran Ramblan!

Reply
CHIRRE

KENZA NI MÅÅÅÅÅSTE GÅ TILL MAREMAGNUM(shopping center) DÄR ÄR DET SKITBRA:D jag äslkar barcelona!!!:D

Reply
linn :)

heejsan, jag var i barcelona med min farmor för några veckor sen, och du sa att shoppingen inte var den bästa, isåfall leta upp 10 vånings köpcentret:
“el corte ingles,”
jag spenderade en hel dag där och kom bara till våning 7, men kolla in de så kasnke du hittar någonting att ta med dig hem :)

p.s älskar din blogg :D

Reply
linda'

En fråga bara ,
hur många resor har du vart på iår ? ( asså utomlands )

kram Linda :D

Reply
Hanna

Bershka (vet inte hur de stavas) och stradivarious (vet inte heller hur de stavas) men de är två jätte bra spanska affärer om du nu inte redan vet de :)

Reply
tess

Måste tipsa om en grym restaurang! Jag var också besviken på barcamaten tills vi hittade en restaurang som heter princesa 23 och ligger som det låter på carrer de la princesa 23 i centrala barcelona. världens bästa mat (vi beställde in en massa grymma smårätter och inte alls den vanliga tråkiga spanska maten, allt från mozzarellasallad och spansk omelett till nachotallrik med guacca och smältost) och ett grymt skönt ställe i orientalisk stil! Trevlig semester, barca är grymt:)

/Tess

Reply
Nena

Haha jag var också på Sotavento när jag var i Barca för några veckor sedan :P Grymt att man kan gå runt mellan klubbarna på stranden!

Reply
lisen

Vill tipsa om en as mysig coktailbar.
Den heter Sub Rosa.
Man går till Plaza real (nära la Rambla) Sen ligger den 50 meter in i den minsta gränden ni kan hitta där ifrån.
Det brukar vara en resturang på Placa real där folk står o köar. man går förbi den kön, sen kan ni se gränden. Så mysig bar!!!

Reply
!

Asså du skrev ju häromdagen att du var intresserad av historia och att du älskar att gå på muséeum?? om du nu är så “kulturell”, hur kommer det sig då att du bara dömer denna vackra stad på stränder, shopping och mat??? (som förrsten den också är helt fantastisk, du kanske bara går på alla turistfällor!)

Jag vet att du markerade ordet hittills, och sa att ni ska kolla runt ännu mer… men vafan.

Vet du ens vem Antoni Gaudí är???????????????????????????
Om du inte vet det när du lämnar Barcelona, då har du inte lyssnat på dina läsares tips, och dessutom missat en STOR del av denna otroliga stad.

jag vill inte tappa respekten för dig, så snälla, skärp dig!

Kenzas svar: Åh nej, nu måste jag skärpa mig för jag är så rädd för att du ska tappa respekten för mig. Öh? Om du hade förmågan att tänka ett steg längre så kanske, bara kaaaanske, du förstår att jag kanske är här med en vän som kanske inte riktigt tycker att sånt är kul och vill hellre spendera dagarna på stranden. Jag gör vad jag kan för att tjata på henne och imorgon har vi bestämt oss för att leka turister.

Hoppas att det duger för dig så att du inte tappar respekten för mig!!!!

Reply
mamaa

Ni MÅSTE till Razzmatazz! Världens bästa klubb jag lovar! Den har flera våningar med helt olika stil så ni kommer garanterat hitta nåt ni gillar.

Reply
Estefania

Barcelona är inte så speciellt roligt, men om du åker till Kanarie öarna, Mallorca, Marbella osv Det är sjukt fint och skönt. Barcelona är väldigt tråkigt. Maten och shoppingen suger, men till nästa gång åk till dem ställerna jag skrev ovan!

Reply
elin

Tråkigt att du inte finner BCN lika bra som jag! Tyvärr verkade du inte så positivt inställd från början heller eftersom att du inte ens ville åka..gör väl lätt att man blir ännu mer kritisk.

Reply
hej

shoppingen i barcelona är jättebra! Har du kollat upp Passeig de Gracia, av. portal del angel osv?

Reply
jay

om du vill ha bra mat finns en tapas-restaurang vid plasa del sol (i högra hörnet uppe) som är känd för deras goda tapas. Det är sjukt trångt men mysigt som tusan och fantastiskt mat.

Reply
jay

man kan även ta tåget ut till ställen som caldes destract och sitges. där finns det fina stränder. eller bara ta ett tåg och hoppa av där man tycker att det ser bra ut :)

Reply
Gisela

Hi Kenza! Come to Valencia!!!!! It’s better than Barcelona! haha!!! Here you could eat a real Paella, because Paella is from Valencia so, here is the best!
In Valencia ( or Castellón or Alicante) beaches are better than in Barcelona too, so the next trip, como here!
byeeee!!

Reply
Anna - RESTAURANG TIPS

RESTAURANGER I BARCELONA!!

Maten är överlag inte så jättegod i Barcelona! Men på Plaza Real vid La Rambla finns en Italiensk restaurang som har god mat, speciellt Risotton! På Via Laietana (nummer 64) ligger en mexikansk restaurang som heter Rosa Negra som har goda burritos o sånt o självklart goda mojitos o margaritas! Sen finns även en restaurang som heter Udon, har jätte goda nudelrätter, nudelsoppan Chicken Ramen e god!
Ha de bra!

Reply
Ellinor

Jag var i Barca i början av sommaren och längtar nu tillbaka så galet mycket när jag ser dina bilder!
Jag älskade staden men tyckte dock det var tråkigt med alla turister. Men utelivet makes up for it all! Opium, som också ligger vid Olympica, slår Catwalk med hästlängder. Så mitt tips är att pallra er över gatan dit :)

Reply
Isse

Jag MÅSTE verkligen tipsa om “El Corte Ingles”, ligger precis vid toget liksom, uppe på Ramblan alltså the big way. :) Mycket bra shopping!!

Reply
Louise

har ni åkt till passeig de gracia? (stavning?) tror stationen heter så, på den gatan finns jättemånga olika affärer, lyxiga och mindre lyxiga, om ni är ute efter bättre shopping, den har i alla fall mycket bättre utbud än Las Ramblas.. tar lååång tid att gå hela gatan, så se till att ha gott om tid! :)

spring in i gränderna i gamla stan, där finns säkert fler spanska restauranger :)

Reply
Yazmine

synd att du är besviken .. barcelona är verkligen en härlig stad, oh well .. alla kan inte tycka likadant ;p hm, kanske är du i fel del av barcelona? ;p haha

Reply
J O H A N N A

hej, visst har du en nokia n97 mini? om du har det vilken färg har du den i och vart köpte du den? skulle verkligen uppskatta svar antingen i bloggen eller på min mail!

:D

Reply
Lizette Pressfeldt

Hej! jag kom hem från fuengirola i lördags natt och måste säga att fuengirola är mycket bättre vad det gäller matställen och shopping. Vi hyrde en lägenhet vid donna sofia med strandutsikt :) Många marknader också. Hoppas det är bra i barcelona ^^

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*