• header

Recept?

Jag har 2,5 liter nyplockade blåbär från igår så idag hade jag och tjejerna tänkt göra blåbärspaj! Jag har aldrig gjort det förut så jag har googlat runt efter lite recept. Om någon av er har ett grymt recept så får ni mer än gärna dela med er av det! :)

Ska strax kila iväg och möta upp dem vid tunnelbanan. Måste även in på Coop och köpa en massa vaniljssås!

117 Comments

stina karlsson

Hej.
Jag tycker vanlig smulpaj är helt klart godast! Väldigt enkel att göra också…

Reply
Malin

Jag tycker faktiskt det är godast med en enkel vanlig smulpaj =)
Det finns dom mer “spejsade”pajerna, men smulpaj är godast =) Yummie, sen dränkt i vaniljsås såklart

Reply
Maria

Den absolut godaste är den man gör med smördegsbotten och blandar blåbären med cremefraich, ägg, socker och häller i den i formen med degen, in i ugnen och servera sedan med glass MUMS!

Reply
Therese

Vi brukar bara köra vanlig smulpaj – snabbt och enkelt. Smörj en form, i med bären, sockra lite vid behov och blanda ihop 125 g smör och 3 dl mjöl som du strör över. Du kan även strö lite socker över som får färg. Efter ca 30 min på 200 grader servera med vaniljsås – klart!

Reply
matilda

1.5 dl kokosflingor
1,5 dl råsocker
1,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
200 g kallt smör

Nyp i hopp kokosflingor råsocker havregryn vetemjöl och smör till en smulig deg
smöra en form och häll i så mkt fyllning du vill ha sen e de bara att smula över degen. ugn: 200 grader gräddning 25 minuter. testa! den blir grym!!!

Reply
Malin

Jag har ett enkelt recept på en smarrig krispig blåbärspaj.
Fast kanske är svårt att förstå hur enkel den faktiskt är när man läser vad jag skrivit.

Ingredienser:
blåbär
florsocker

mjöl
socker
havregryn
smör/margarin

1. Önskad mängd bär i en ugnsform.
2. Pudra lite florsocker över bären och blanda om så alla sidor får aningen ljusare nyans. (detta för att suga upp vätska så bären håller formen och inte blir till saft av värmen. tag inte för mycket för då blir bären en seg kräm istället.
3. Blanda lika delar mjöl, havregryn och socker.
4. Tillsätt smör/margarin och blanda ihop degen med fingertopparna tills allt håller samman men degen fortfarande smular sig fint.
5. Smula degen över bären.
6. Grädda i ungen på ca. 200c i ca.10-15min, eller tills den fått gyllenbrun färg.

Låt svalna innan servering :)

Reply
:)

Jätte enkelt recept, kalorisnålt faktiskt, men ack så gott!

2ägg
1,5dl socker
1,5dl vetemjöl
pärlsocker
smör
blåbär

Vispa ihop socker och ägg,
rör ner vetemjölet.
Häll smeten i en smörad form,
blanda i blåbär(så mycket ni själva tycker är lagom).
Hyvla över lite smör och släng på pärlsocker:)

175grader i 25-30 min!

:D

Reply
F

blåbärspaj med smulpaj är ju bara goast!!! sök bara recept på smulpaj, gör dubbelt så mkt smulpaj än vad det står o ha i lie mer socker! YAMIE!

Reply
Tanten

Gör en smulpaj, bären i formen och smulorna ovanpå! Till detta vaniljglass/sås! Det KAN INTE bli fel, jag lovar!
PS: smulorna skall bestå av mjöl, socker, vaniljsocker, smör. Ha gärna i en matsked ljus sirap eller två i “degen” också, det blir sjukt gott!

Reply
Joanna

Jag har ett sååååå enkelt recept på smulpaj, och gör den själv väldigt ofta, senast igår, fast med skogsbär! :D

Det du behöver är:
200gr smält margarin
1dl socker
3dl havregryn
3dl mjöl.

Blanda allt till en smulig deg och strö på bären som ligger i pajformen. Är degen för kladdig så kan du hälla i lite mer havregryn.
Innan du häller över degen på bären så kan du strö lite socker över dom också, så dom inte håller sig så sura.
Sen grädda bara i ungefär 30 min tills den får en brun färg, och servera med självklart vaniljkräm eller vad ni själv känner för!
Denna mängden räcker för ungefär 6-8 pers.

Lycka till!

Reply
Nea

Jag har det *absolut* godaste receptet på smulpaj

1,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
3 msk strösocker
100 g margarin

Blanda alltihop och strö över blåbären i pajformen. 20-25 min i ugnen eller tills den är gyllenbrun. *Färdigt*

Reply
Annia

Det är jätte gott med vanlig smulpajsdeg över blåbären med gräddglass! Hur gott som helst :)

Reply
Bullbagerskan Elvira

Hej! Ett annat suupergott tips och som är såå mycket godare än paj..:
Gör en halv sats bulldeg utan kardemumma som du efter jästiden kavlar ut till 4 runda plattor, ganska tunna och i den storleken så att det får plats två på en plåt. Strö på blåbär på plattan (täck ordentligt), lämna en marginal på lite mer än 1cm som du, efter att du har lagt på blåbären, kramar/rullar upp till en kant runt blåbären. Det tar ett tag och ett par nyp innan marginalen “accepterar” att agera kant. Blanda ett par tskad potatismjöl med ett par dl strösocker och strö det över bären så blir det inte så vattnigt. In i ungnen, 225 grader, till bullkanten är gyllenbrun-aktig i färgen.
Lycka till :)

Reply
Annie

Gör smulpaj -grymt gott och väldigt snabbt och lättlagat! Ös på med smör och socker så det blir riktigt krispigt! :o)

Reply
Paulina

DU MÅSTE PROVA MITT RECEPT KENZA!
Plättenkelt och så himla gott!

Smält 250 gram smör i en kastrull
Blanda sedan de med 4 dl havregrym, 1 dl farinsocker och 4 dl vetemjöl. Tryck sedan ut smeten i en form. Lägg på blåbär så de täcker smeten. Grädda på 200 grader i ugnen i ca 15 min.

Vispa grädde och klicka över blåbären när den är färdig och sedan strö på yttligare lite blåbär ovanpå grädden. KLART!

Den här pajen tar ungefär 15 min att göra plus 15 min i ugnen. Nyttigt och så himla gott!

Reply
Nevena

Du kan alltid göra smulpaj,det är både enkelt och går snabbt. Du hittar bra recept på recepten.se. Där har du både recept för smulpaj och “vanlig” paj. Där hittar jag en hel del av mina recept :)

Reply
sofie

godast är att göra en helt vanlig smulpaj, 100g smör, 3 dl mjöl, i dl socker, blanda ihop o hälla över blåbär. grädda ca 20 min 200 grader… KLART

Reply
H

gör blåbärsbulla mke godare, de är inte alls som vanliga bullar :) men tusen ggr godare!

Reply
Linn =)

Ta 2 dl socker, 2 dl havregryn och 2 dl ströbröd och blanda ihop i en skål.
Håll i blåbär i en pajform och ha sedan på den torra blandningen.
Sen ÖSER du på med sirap och efter sirapen skivar du på smör.
Sätt ugnen på 200 grader och sätt in pajen.
Den är klar när det ytan har blivit gyllenbrun och “Knäckig”.

VÄRLDENS GODASTE PAJ, dock förjävla onyttig hehe…:)

Reply
Sheila

Herregud vad god den där pajen ser ut att vara!! :D
Har ingen aning på recept, hoppas du får ett mumsigt!

KRAMAR

Reply
Felicia

Smulpaj är bland det godaste! Skippa sockret på blåbären så blir det ännu godare :D Och har du inte potatismjöl hemma kan du strö på ytterst lite mjöl ovanpå bären men tror inte att det behövs alls med tanke på att du har färska bär :)

http://www.smulpaj.se/blabarspaj

Reply
Kim

Hej =)
Min dotter plockade också blåbär. Så vi gjorde sockerkaka med massor av blåbär i. Jätte gott.
Även blåbärsmuffins är gott. Eller bara blåbär med socker och mjölk! Mmmm sugen jag blev på blåbär!

Reply
Maria

Blåbärspaj är riktigt gott! Det finns massa recept på internet, om du inte hittar något bra kan du alltid göra en äppelpaj och byta ut äpplena mot blåbär.

Kolla gärna in mina egendesignade smycken på http://shinystuff.blogg.se Jag tror du skulle gilla örhängena med vingar!

Reply
Nathalie

Något som kan få dig att rysa pga godhet är att du kör på ett helt vanligt recept men att du även i pajen sätter lite vaniljsås, du skulle bara veta hur gott det är!

Reply
julia

tänk på att blåbär har mycket saft i sig. så ta inte för mkt. och strö lite mjöl över bären. annars blir det väldigt mkt saft och lite bär!

Reply
En helt vanlig Isabell

Här har du ett jättegott recept på en smuldeg :) bara knåda ihop och lägg antingen både under och över bären eller bara på och in i ugnen :)

Smuldeg
2 dl Vetemjöl
1 dl Havregryn
½ dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
120g tärnat och kallt Smör

Reply
vic

hade de bästa någonsin men sen flyttade vi och nu är de borta :( suger verkligen för jag älskar blåbärspaj!

Reply
SANDY

JAG VET DET BÄSTA RECEPTET!!! Bor på landet och har gjort samma recept flera gånger i veckan, varje år.

Ta ungefär 100g smör (lite mjukt)
1,5 dl socker
resten mjöl. Kanske 3-4 dl.
Smula ihop allt och “tryck” till en botten.

175grader i ugnen, 25 minuter

Reply
Louise Olsson

Jag tycker ni ska äta blåbär med mjölk. Det är supergott! Eller varför inte istället för kvällsgodis i soffan nu när du ska komma i bättre form ;) Kram

Reply
Lucy

Jag har aldrig bakat egen blåbärspaj men åh, har lust att göra det nu när jag ser den bilden! ;)

Reply
agnes

Jag har “typ” levt på blåbärspaj i sommar,
och det godaste receptet:

sätt ugnen på 175 grader
3dl vetemjöl
250g rumsvarmt smör
2msk socker
2msk vatten

Blanda alltihop och ställ sedan in i kylen cirka 20 min.
dela degen i två halvor, en lite “större” och en lite “mindre”
ta den “större” och lägg ut som en botten i pajformen.
ställ in i ugnen i tjugo min.
sedan tar du ut den och häller på blåbären, och tar den “mindre” delen av degen och gör *som på din bild*i inlägget/alltså: lägger ovan på blåbären.
sen ställer du in hela pajen i cirka 20 min. på lite högre värme.

Reply
Forgman

Jag har inget recept men jag brukar tycka att ju enklare recept, desto godare paj. Ser fram emot en bild på skapelsen! :)

Reply
veronika

Hej!

Man gör en vanlig smuldegspaj och trycker ut i en pajform. Och så låter man den stå i kylen i 30 min, under tiden gör man fyllningen. man blandar 3 dl blåbär med 2 dl creme freshe (stavning?!). Sprid ut fyllningen i pajformen och sätt in i ungen på 200 grader i en kvart, sänk till 150 grader och låt den stå där yttligare en kvart, ta ut när den fått fin färg!
hoppas det smakar!

kram

Reply
Julia

Smält 175g smör och blanda ner 3dl vetemjöl, 1,5dl socker och 1tsk bakpulver. Lägg ut smeten i en smörad pajform. Bara strö över blåbär och sista smular du bara sönde resten av pajdegen ovanpå. 30min i ungen på 200°C.

Enkelt och super gott :)

Reply
Emelie

Vi fick det här receptet av min mammas kompis och det är den godaste pajen som finns

200 gram smör
1,2 dl socker
vispa ihop smöret och sockret blanda sen i
1 ägg
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
och ungefär 1 tsk vaniljsocker beror på hur mycket man vill ha själv. Vispa sen ihop det till en smet. SMöra sen en form och häll i smeten och sen i med bären och in i ugnen på 200 grader i 20 minuter. try it jag lovar det är värt det.

Reply
Emma

Jag brukar göra Arlas smulpaj. I receptet står det att man ska ha i nektariner också men man kan strunta i det.. viktigaste är att man har i havregryn i smuldegen då blir den sådär riktigt crunchy och god! :) receptet finns på arlas hemsida tror jag! rekomenderar också att blanda i lite hallon, blir extra gott!

lycka till

Reply
olivia

Du måste ha florsocker på blåbären eller något sött för jag åt en utan och det blev inte gott haha!

Reply
Johanna

Världens enklaste paj: blanda 2 dl mjöl, 2 dl havregryn och 2 dl socker.

Häll blåbären i en pajform, häll över mjölblandningen täck sen alltihop med smör (smöret kan skivas med osthyvel) Ställ in det i ugnen (ca 200c) och ta ut när det ser gott ut.

Reply
mums

sjukt god blåbärspaj som jag bjudit mina vänner på i helgen. kul med nåt annat än smulpaj som omväxling. fick ställa mig och göra en till samma kväll för ingen kunde sluta äta :)

smält 150 g smör. blanda 3 dl mjöl, 1/2 dl socker och 1/2 tsk bakpulver. häll i smöret och blanda ihop till en deg. tryck ut i en form och förgrädda 10 min, 225°C. häll i blåbär och strö över 2 msk socker. har du mkt bär kan man strö på lite potatismjöl så blir det inte lika rinnigt. in i ugnen 15-20 min och sen är det mums med vaniljsås.

Reply
Ronja

Åh gott! jag gjorde mig en snabb, enkel men framörallt god blåbärspaj igår :) Jag själv tycker det är godast med smulpaj, annars blir det liksom för “mäktigt” i smaken tycker jag :) Men här har du ett recept som är grymt!
1/2 liter blåbär (ta gärna mer, det är ju så himla gott!)
Sen blandar du:
75 g smör
1 msk socker
2 dl mjöl (tror det är 2 haha)
Sen blandar du:
1/2 dl socker
2 msk potatismjöl
(blanda det försig)
Sen häller du först över socker och potatismjölblandningen över blåbären, därefter häller du på den anda blandningen. Sen kör du in den jävla pajen i ungen (mitten typ) på 225 grader i ca 20 min. Sen klaaaar! :) Hoppas det gör detta underbara recept :D Kram

Reply
maria

Min mamma brukar alltid göra med 3dl vetemjöl och 1 dl strösocker och 125 gram margarin/smör som man sedan knådar ihop i en bunke och sedan lägger man bären i en form och her på smuldegen som blir. ugnen ska vara på 200 grader och stå i ca. 20-25 minuter, ser den blek ut kan den stå lite längre. Det är jätte gott och går jätte snabbt. smuldegen räcker precis till en pajform! det är någonting du borde testa! :)

Reply
Malle

Här kommer det bästa receptet! Det blir lixom lite “knäckigt”, smarrigt! Jag har aldig gjort med blåbär dock, men det blir säkert lika gott!

150 g margarin/smör smältes i en gryta
blanda i
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
½ dl grädde
½ tsk bakpulver
½ dl sirap
koka upp och rör i kring
häll över valfria bär

175 gr i 25 min

Reply
Linnéa Sandberg

Det är riktigt gått att göra den som en smulpaj, du lägger bara blåbären i båtten, stror över lite potatismjöl som du blandat i lite socker och sedan gör en vanlig smulpajsdeg och smular över. kanongott och riktigt enkelt :)

Reply
Lotta

ett jättebra recept är fööööljande!

Du lägger 5dl blåbär i en form eller vad du nu vill ha pajen i. Sen så behöver du socker och potatismjöl att först lägga på blåbären.
4 msk socker
2-3 msk potatismjöl
Sedan så blandar man sockret och potatismjölet och strör sedan över bären.
När du har gjort det så är det bara smuldegen som återstår.
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 – 1 dl socker
300 – 350 g smör
Blanda dessa ingridienser till en smuldeg som du sedan strör över.
Efter det så sätter du på ugnen på 200 grader och ställer in pajen i 10 min. Men ibland så kan du ha inne den längre så du kan kolla till pajen så den får en fin gyllenbrun färg! Lycka till!

Reply
therese

har ett bra tips till dig, som min mormor från österrike lärt mig. oavsätt vilket recept du väljer, gör alltid dubbelt av smuldegen, lägg lite i botten sedan bär och mycket över. och blanda i lite sirap i själva degen så blir den så där underbart seg men också lite krispig. häll socker över bären och även potatismjöl :)

Reply
tereas

Jag har en bok som heter smulpajer och den har massa goda pajer! En med blåbär och marsmellow!

Smulpaj
150 g smör
1 dl socker
2½ dl mjöl
1 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
5 dl blåbär
2 msk socker
1 msk potatismjöl
50 g mörk choklad
2 dl mini-marshmallows
Ugn: 200 grader Gör så här:
1. Hacka samman alla ingredienser till smulpajen i en matberedare eller blanda ihop allt i en bunke och lägg hälften av smulorna i en pajform. Tryck till dem lite och grädda skalet på 200 grader i 6-8 minuter.
2. Vänd runt blåbären i socker och potatismjöl, lägg det i formen.
3. Hacka chokladen och blanda ihop det med pajsmulorna. Fördela smulblandningen över blåbären.
4. Grädda pajen i 20-25 minuter.
5. Lägg på marshmallows och grädda ett par minuter så att de får färg.
6. FÄRDIG! God med vaniljglass ;P

Reply
KIKKA

heej :D
här är ett recept på helt vanlig god kassisk pajdeg!

150 g. smör
2 dl socker
1,5 dl mjöl
1 dl havregryn

ugn: 175 grader ca. 15 minuter.

puss <3

Reply
jessica

VÄRLDENS GODASTE OCH ENKLASTE RECEPT!

100g smör/margarin (rumsvarmt eller smält)
2 dl mjöl
1 dl socker
1-2 tsk vaniljsocker

Häll allt i en plastpåse, knyt åt och gegga ihop.
Tryck ut i en form, häll i blåbär och smula lite deg över!
In i ugnen 15-20 min

Reply
magdalena

Smulpaj med cocos i är det godaste!!

1 3/4 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kokosflingor
75 g smör eller margarin.

sen smular du över degen över blåbärerna, alltså ingen underdel! om du vill att det ska bli extra krispigt ska du använda osthyveln och hyvla smör/margarin och lägga över pajen innan den ska in i ugnen. (men det blir extra fettigt hehe)

Reply
Sanna

Jag gjorde faktiskt blåbärspaj igår och den blev väldigt god. En enkel smulpaj och vill du se bild, finns det på bloggen!

125 g smält smör
1 tsk bakpulver
1½ dl socker
2 dl mjöl
( vill man ha lite mer deg, så får man ta mer av varje)

Lägg blåbär i en form, strö socker på. Strö sedan över “smuldegen”. In i ugnen i 20 minuter. 200 grader!

Lycka till :)

Reply
clara

Min mamma gör en jättegod! det är som en vanlig blåbärspaj fast man häller marängsmet på! Underbart gott! :D

Reply
emma

jag kör alltid på känsla.. smälter smör i en kastrull sen blandar socker,mjöl oh smöret i en bunk. känns i hur mycke de behövs. den ska va halv kladdig men smulig på sammagång. sen så tar du en form. lägger sbåten och längst kanter sen blåbär, ta gärna lite socker på blåbärna för de tar bort den sura smaken. sen tar du resten av degen och smular över pajen. in i ungnen på ungefär 200, sen när den är gylende brun så är den klar. sen äta med vanlijsås eller vaniljvisp.
de är de bästa recepet, mycket socker brukar behlvas så de blir en go smak på smeten. smöret och så varierar hur stor paj du ska ha. tycker alltid att gå känsla blir bäst på blåbärs paj. lycka till! kram

Reply
Elin

Gjorde denna krispiga, kola aktiga blåbärspajen igår och herre Gud vad god den blev. Går superfort att göra, dock lite tid i ugnen, men det är det värt! :)

2.25 dl socker + 1 ägg= vispas poröst
2.25 dl mjöl + 2 tsk bakpulver= blandas i den vispade äggsmeten
120 g smör- smält och svalna, blandas i sist

Tryck fast ett bakplåts papper i en form med löstagbar botten och tryck ut smeten.
Häll på 2 dl blåbär + lite kokos och pärlsocker om du har.
In i ugnen i 1 timma och 10 min på 175 grader.

Reply
Jennifer - Blåbärsmummsaren ;'3

Här har du ett HELGRYMT blåbärsmuffins recept !
De blir jättegods & saftiga * Mumms *

Färdigt på: 35 min

Ingredienser
100 g smör
2 st ekologiska ägg / vanliga ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g blåbär

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.

4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*