• header

26e augusti 2010

God morgon!

Hade ni en mysig kväll igår? Det hade jag.. NOT. Kvällen började med att jag åkte in till sjukhuset för att jag mitt lilla svidande när jag kissade som hade pågått i 2-3 dagar (tänkte ju att om jag häller i mig vatten och juice så försvinner det av sig själv) gick över till världens mest obehagliga känsla, trodde att jag skulle kissa på mig hela tiden. Urinvägsinfektion alltså. Fick Penicillin iallafall men det värsta började när jag kom hem från sjukhuset.

Satt på toaletten i flera timmar och grät (och drack flera liter) för att det gjorde så ont. Har haft urinvägsinfektion en gång förut för flera år sedan och det är verkligen riktigt jobbigt. Nu på morgonen känns det mycket bättre iallafall. Nu kan jag sitta och gå utan att det känns som att jag ska kissa på mig haha. Usch. Skönt att det värsta är över nu iallafall! *pepparpeppar*

Tack till mina fina vänner som tog hand om mig igår :) ♥

157 Comments

Anna

Lider verkligen med dig, har haft det själv ett antal gånger, det är verkligen HEMSKT. En sak som faktiskt håller det borta (peppar peppar) är Tranbärskapslar, finns på de flesta hälsokostbutiker. Ha det fint & tack för en härlig blogg!

Reply
Louise

Tranbärsjuice är jätte bra för urinvägarna och citronvatten.. Drick det ibland i förebyggande syfte :D

Reply
Linda

Usch då! Det lät inte som någon höjdare :-(! Tur att det går över iallafall….

Reply
Doktorn hehe

Urinvägsinfektioner beror på en rad olika saker Kenza! Först och främst beror det på dålig hygien, tyvärr. Hoppas du inte tar illa vid dig nu! Då kvinnor har ett kortare urinrör (4 cm) än män och anatomin ser ut som den gör, är det mycket vanligare med urinvägsinfektioner hos kvinnor och därför självklart mycket viktigare att en kvinna håller sin hygien!
Som profylax om du ändå ska dricka juice, så råder jag dig att dricka tranbärsjuice, du kanske har sett en del tjejer ute på klubben dricka en “rödliknande” drink? Och som antibiotikum hoppas jag att du fick Selexid 1 g x 3 i 5 dagar.

Krya på dig!
/ Doktor (ja, på riktigt)

Reply
Jakob Andersson

Någonting som många säger funkar jättebra vid urinvägsinfektion är att dricka tranbärsjuice, så testa det Kenza! (om du inte redan gjort de?) Iövrigt, krya, krya! :)

Reply
J

Jag får urinvägsinfektion efter VARJE gång jag haft sex. Måste äta antibiotika efter varje litet mysigt tillfälle i sänghalmen för att det inte ska bryta ut. So i know the feeling. HEMSK!

P.s Tranbärsjucie är bra att ha hemma!

Reply
steffi

Kan rekomendera en sak; CITRONER!!! Ät citroner, drick vatten med staaaark citron koncentrat! Det är inte särskilt gott, men toppen toppen!!
Finns ju såna flaskor med citron koncentrat på mataffären. Ta typ en liten colaflaska, fyll 1/4 med citron och resten vatten. Man kan ta starkare oxå. Men det är ju så jääkla surt! Men efter ett tah blir det liiite “gott”.

Finns fan ingen värre känsla än urinvägsinfektion!! Lider med dig!! :(

Kenzas svar: Det är det jag har suttit och druckit hela kvällen och natten, hehe.. Och tranbärsjuice.. Kram!

Reply
Emmy

Vet PRECIS hur du känner dig, haft samma sak här i ett par dagar oxå, man vill bara gå under jorden :( Krya på dig!!

Reply
Cecilia

Jag fick också urinvägsinfektion förr.
Skit trist, men bästa tipset är att alltid gå upp och kissa efter du haft sex!!
Funkar bra för mig. Fick det ofta förr. Mindre nu efter en sköterska sa till mig att göra så. :)
Krya på dig!

Reply
JOSEFINE- MeandMyMusic

Åhh stackare, krya på dig!! vet inte om det är en myt men ja har hört att just tranbärsjuice ska påskynda tillfrisknandet om man dricker det när man käkar pencillin.

Reply
Nette

När kommer Kenza 4 jackan te försälning på Nelly.com?! Vill ha den nuuuuu! :)

Reply
Natasha

usch det där e inte roligt. Själv är jag jätte känslig och får detta hur lätt som helst så det gäller att vara varm om fötterna och i nte sitta på kallt. Lite tips hehe :)

Reply
annie

Jag har också haft det ett antal gånger, dom frågade om jag hade pojkvän och isf att han måste tvätta snoppen ordentligt och att jag ska kissa efter samlag. Att det kunde bero på det, hehe… Men det kanske dom redan sagt till dig :)

Reply
steffi

sv till : Kenzas svar: Det är det jag har suttit och druckit hela kvällen och natten, hehe.. Och tranbärsjuice.. Kram!

Ah, va bra!!:D haha.. Hoppas det försvinner snart då!:)

Kraam!

Reply
Linnea

åh stackare! urinvägsinfektion är bland det värsta som finns! drick massa surt, tranbärsjuice är jättebra och ha citron i allt vatten du dricker. finns stor risk att det kommer tillbaka direkt efter att man har haft denoch slutat med penicillinet, så drick jättemycket. det spolar rent och tar bort alla bakterier. krya på dig!
din blogg är fantastisk. stora kramar.

Reply
iThiger

Så bra att det försvann.. själv så är jag
på väg till tandis efter ha fått en
sten i maten.. ouch.

Reply
Amanda

Äppelcidervinäger, ca 1 matsked två gånger om dagen i ett glas vatten brukar hjälpa! :)
Krya på dig! Kram

Reply
Mimmi

Drick tranbärsdryck och äppelcidervinäger, äckligt som fan men det går över. Och mot smärtan kan du ta ibumetin, de funkar faktiskt.
Drick massa vatten och kissa varje kvart hur jobbigt det än känns!
Har haft urinvägsinfektion 3 gånger om året sen jag va liten :( De är bästa metoden, lovar!

Reply
Hanna

Det bästa man kan göra är att dricka vatten med massa citron i men det är innan det faktiskt brutit ut. Ett annat tips är att spola vatten samtidigt som du kissar, det hjälper jättemycket, tar bort smärtan helt.

Krya på dig!

Reply
Linda

Vet pecis hur det känns när det svider där nere när man kissar… såååå jävla ont..
fast jag hade drygt 20 vattenblåsor där då… och det kan jag säga att de va inte de skönaste när man kissa..

Men har ett tips, ställ dig i duchen och ta duschslangen och sätt på lite vatten och sen så håller di den typ över=P så det kommer vatten samtidigt så du kissar.
Kanske låter lite äckligt. MEN det hjälper en aning.
Många gravida gör så också.

Kram

Reply
Tess

Usch, jag vet precis hur det är. Jag själv har stora problem med återkommande urinvägsinfektioner, har dock bara ätit penicillin mot det två gånger. Istället borde du testa att köpa tranbär, antingen juice eller frysta bär som du gör en smoothie av. Tranbär hjälper då det gör att bakterierna inte kan sätta sig fast i urinvägarna, vilket gör att de spolas ut när man kissar. Jag dricker tranbärsjuice varje dag nu, och har inte haft urinvägsinfektion på flera månader! (vilket är rekord för mig) dock hade jag det nästan hela tiden i ett halvår innan jag kom på hur jag skulle göra för att hålla det borta. Det är inte bra att äta penicillin för mkt heller, för bakterierna blir tillslut resistenta mot det och då kommer det inte hjälpa. Tranbär ska de va :D Kram ^^

Reply
maria maciel

Det låter ingen bra alls :(
Har själv haft det.. Det var i vintras det var inte kul kan man ju säga. Själv så sitter man och har en hemsk förkylning :(

Reply
liljan

Hej. Drick mycket te, tranbärsjuice (minst 1 liter om dagen. helst den med mest tranbärsjouice konsentrat i sig. det står på innehållsförteckningen.) och vatten med citron ska du dricka varje dag så länge du lever haha. har själv haft en jätte krafig urivägsinfektion som va påväg upp i njurarna så jag vet vad jag pratar om. och just de ja, kissa efter du har haft sex, vänta en stund och kissa sen igen. Jag hoppas du mår bättre snart. xoxo.

Reply
emelie

Stackars! Vet precis hur det är. Sjukt vad många tjejer som verkligen lider av urinvägsinfektioner. Ett år tror jag att jag hade 6 st vid olika tillfällen… helt sinnesjukt. Har hur många kompisar som helst med samma problem. Som många redan sagt, kissa efter sex.. vet hur jobbigt det kan va när man bara vill ligga kvar och mysa.. men lätt värt att kriga sig upp!

Kramkram!

Reply
Lucy

Jag vet att det här kanske låter dumt, men drick en öl. För det första är det vattendrivande = du blir kissenödig mycket fortare. Och smärtorna går bort helt efter att du väl fått kissa ut allting. Jag får urinvägsinfektion med jämna mellanrum, det är en genetisk grej, jag pissar efter att jag knullat osv, men det ända som räddar mig när det börjar bli obehagligt är som sagt en öl :)

Reply
Sara

Jag ser att det är många som har tipsat om Tranbärsdryck. Och de funkar. Vad fick du för penicillin? Inte Selexid hoppas ja (funkade inte för mig de antal gånger jag har ätit de). Jag har, sen jag var 16 år gammal, stadigt drabbats av UVI. För ca 2-3 år sedan så träffade jag en underbar läkare som gav mig en långtids profylax av penicillin. De innbär att jag varje dag äter en svagare dos av penicillin (Trimetoprim). Vissa säger att de inte är bra att äta penicillin så ofta eftersom kroppen kan bli resistent av de. Men eftersom du vet hur de känns, för de gör förbannat jävla ont, så kanske du förstår att jag gladeligen äter dessa piller varje dag.
Jag satt nästan och knep ihop benen när jag läste ditt inlägg för jag kom då att tänka på första gången jag fick UVI. Och sen den första gången så har jag haft UVI säkert 30-40 gånger. Har inte fått penicillin alla gånger, utan då har jag lyckats druckit och kissat bort de av mig själv.
Jag hoppas att du mår bättre snart! Krya på dig!
Keep up the good work!

Reply
sofia

ursäkta men snyft snyft för lilla dig. Jag åkte in akut för en månand sen och blev inlagd med dropp för en njurbäckeninflammation och 40 graders feber. Det är alltså vad som händer när en obehandlad urinvägsinfektion sprider sig. Obeskrivlig smärta i hela ryggen och magen, antibiotika gavs intravenöst. Tar ytterligare fyra fem måndader innan jag kommer känna mig 100 igen. Men lipa, det gjorde jag inte…. Så kom igen??? liiiite överdrivet va.

Reply
Amanda

Det finns tranbärstabletter du kan ta, det är förebyggande så man slipper sånt där skräp! :)

Reply
carro

tranbär tranbär tranbär.

syster har haft urinvägsinfektion fleera gånger, men nu, så fort hon får känningar, så äter hon kapslar.

O håll dig varm om de nedre regionerna. ;)
Inte små shorts på kalla stolar.

Reply
Ingrid

Jag har haft urinvägsinfektion en gång i hela mitt liv. Kände också som att jag skulle kissa på mig hela tiden, men tänkte att det skulle gå över precis som du. Så en dag fick jag ont i ryggen också, men tänkte inte alls på att det kunde ha något samband, så jag gick med ryggont i nästan en vecka innan vi kom på att det kunde vara njurarna. Så jag åkte till doktorn, och visst var det njurarna. Fick penicillin för det och det gick över. Men dom sa också till mig att jag skulle kommit in tidigare. Hade jag gått med det där för länge så kunde det resultera i feber och det skulle isåfall berott på att mina njurar höll på att kollapsa, så jag är glad att jag åkte in i tid.

Reply
Lina

Som tidigare skrivet! Citron med vatten och tranbärs juce gör under (riktigt gott dessutom) så fort du får känningar! Riktiga husmorskurer!

Är van då jag bor i kiruna, då urinvägsinfektion är mer en regel än ett undantag under vintern!!

Men krya på dig nu! fast pencilinet har nog börjat värka nU!

Reply
nellie

jag kan också rekomendera tranbärsjuice joks brukar jag dricka när jag får att. krya på dig!

Reply
Anna

Hej kenza! Tänk på att kissa efter sex ;) annars är det kört för mig iaf med urinvägsinfektion :) haha

Reply
Linnéa

ojoj..det gör ont! köp en sån liten förpackning med måltidsdryck med citronsmak..sen blandar du den ganska starkt och dricker massor..det brukar släppa för mig ganska på en gång..hoppas det funkar för dig också så du slipper ha ont..

Reply
Ellinor Hiltunen

Det är verkligen inte skönt. Jag fick själv tips om att man ska dricka vatten med citron i. Det kan hjälpa, annars är väl tranbärs juice bra! =)

Reply
emma

drick tranbärsjucie, då kan det gå bort utan pencilin. dricker du den nu så kan det göra att det inte svider så mycket. det lindrar! har ofta urinvägsinfektion ..

Reply
n.

Feel ya. Fyfan. Har haft det 2-3ggr och första gången låg jag vaken från 5 på morgonen, grät, satt på toaletten, kissade blod och jag fattade verkligen inte vad det var. Ringde närakuten när det öppnade på morgonen och fick komma dit direkt. Hade en “allvarlig urinvägs infektion”. Har lärt mig en sak nu iallafall: Kissa ALLTID efter sex. Och om det är kallt ute och du vet att du ska sitta ute länge: Ha inte på dig kjol och bara trosor. ;)

Reply
Linda

Du, jag fick akut-UVI en gång (jag brukar ha det flera ggr om året så jag blev iofs inte förvånad..) och fick gå på toa säkert en gång varannan minut, ända tills jag började kissa blod :’c Så fick jag åka in till akuten, var inte okej! Haha, men krya på dig och drick en massa tranbärsjuice nästa gång när du börjar känna av – så ska det nog gå bra :*

Reply
Anonym

Åh, stackars dig! Jag själv fick det första gången när jag var liten o har sedan dess fått det flera gånger. :( Har inget direkt knep utan brukar alltid gå till doktorn och få medicin. Senast jag hade det var i somras, fick det några dagar innan jag skulle på handbollsläger. O när man har urinvägsinfektion så ska man inte svettas så det var ju bara att ställa in.. Men krya på dig! :)<3

Reply
Emily

Hej hjärtat! TIPS är att dricka tranbärsjuice även om du äter medicin! Och duscha med varmt vatten, då går smärtan över för stunden iallafall! Många kramar till dig!

Reply
mia

jag är nog expert på sånt, gått igenom alla olika penseliner som finns tror ja. ja har haft urinvägsinfektion minst 25 gånger senaste åren, alltså var och varannan vecka. så lite tips tranbärstabletter som finns att köpa på helsokost e kanon (speciellt en vitburk med rödtext kostar 249 har ja för mig) man kan ju även dricka juicen men de sliter så på tänderna har ja märkt så tabletterna är bättre. citronvatten är också en grej. probion basic är också tabletter som e bra, de e goda tarmbakterier som ökar imunförsvaret och tänk på att äta bra. för om man engång fått de så är de jätte svårt att bli av med så gäller att ta hand om de ordentligt.. krya på dig

Reply
Naliita

Drick äppelcidervinäger med salt (skit äckligt) men det hjälper lite iaf. Brukar dricka det och jag har stora problem med urinvägsinfektion. Men när jag dricker det så hjälper det

Reply
linn

usch ja jag får jätte ofta urinvägsinfektion! men som alla andra säger så drick tranbärsjuice och citron, sura saker är bra :) och litet till sak, det är jätte viktigt att gå å kissa direkt efter att man har sex för då minskar risken för att få urinvägsinfektion! :)

Reply
Ellie

Usch jobbigt.
Man kan ju göra lite saker för att förhindra att man får det. T.ex. kissa efter man haft sex, gå och kissa så fort man känner sig kissnödig, dricka citronvatten och tranbärsjuice.

Reply
Nickey

Usch. Har själv haft problem med urinvägsinfektion hela livet, och jag är immun mot penicillin för att jag har fått så mycket genom åren. Hemskt, men det enda man kan göra är att dricka tranbärsjuice (utan socker, för socker hjälper bara bakterierna att frodas) och massa citronvatten. Undvik gärna socker och koffein i allmänhet under urinvägsinfektionen också, jag lovar, det gör skillnad. Lycka till!

Reply
Johanna

Ahh, tranbärstabletter bör du köpa om du börjar få mer besvär. Så behöver du bara ta en direkt om det börjar kännas jobbigt att kissa. Juicen hjälper knappt eftersom man måste dricka så mycket för att det ska ge effekt.

Mvh EXPERTEN med minst 10 infektioner om år innan någon nämnde tranbärstabletter!

Reply
Jenny

Kissa alltid efter samlag och en sak att tänka på, bär inte så tighta byxor eller leggins. Det blir bra.

Reply
Sofi

Du gör verkligen ett fantastiskt jobb. Är så glad för din skull. Hoppas urinvägsinfektionen försvinner snart, krya på dig stackarn, ha en underbar torsdag. =) KRAMAR!!

Reply
Sofia

usch vad jobbigt! fick aaaalltid urinvägsinfektion förut. bara sådär. perfekt när jag skulle ha nationellt prov i engelska b. haha. sen började jag ta tranbärskapslar. och sen dess har jag inte fått tillbaka det. :)

Reply
Malin

Usch, vad jobbigt! Jag hade stora problem med urinvägsinfektion senast förra året, hade det flera gånger om året och det är ju verkligen det värsta som finns! Är hellre sjuk med feber och ligger död i sängen än att ha urinvägsinfektion för det är så jävla hemskt när det känns som att man, precis som du skrev, ska kissa på sig hela tiden och man blir ju helt begränsad och kan inte göra någonting utan att det finns en toalett i närheten.

Men hoppas att det gått över nu iaf! Det ska ju gå över inom 1 dag efter att man har fått medicinen.
Ett tips är att alltid ha tranbärsdryck hemma (utifall att du skulle få det igen), det brukar göra det hela lite bättre iallafall om man råkar få det på kvällen eller något då vårdcentralen inte är öppen. KRAM på dig! ♥

Reply
Sara

Et tips for å få bort smerten i alle fall:
ta et bad i varmt vann med grønsåpa i. Det funker som faen og demper smertene raskt :)

Reply
Robine

Värm öl och drick, det är världens äckligaste men det hjälper!

Jag gjorde det när jag hade urinvägsinfektion och det gick över hur fort som helst! :D

Reply
Elin

Usch, lider med dig!

Hade kronisk urinvägsinfektion innan sommaren, som jag hade haft i 2 års tid. Fick räkna med ca 3 st infektioner varje månad (ibland mer), i två år.
Sedan satte de mig på långtidsbehandling med antibiotika (äta 2 kapslar varje dag, i 2 månader). Sedan det har jag varit fri från det! Jag hoppas jag slipper återfall.

Reply
Linde

Gråtit? Herregud, du måste ha en extrem form då, har också haft det ett antal gånger, och visst, et är no fun, men inte så illa som din form låter :S krya på dig!

Reply
elin

det där har jag en gång i månaden :(

jag har så ont (hela tiden, dygnet runt) att jag måste sitta i duschen och skrika av smärta.

det gör oxå att jag inte kan ha sex, någon gång ALLS, under hela månaden..

Reply
Helena

Hoppas det försvinner snart,du får krya på dig iallafall. Själv så har jag ett väldigt dåligt minne från när jag hade det,urininfektionen gav mig blodförgiftning och jag va nära på att dö så illa va det,så är väldigt rädd när jag får det så det är bra att du gick till doktorn tidigt.

Reply
Ida

Usch… Jag har också haft det en gång. Jag tycker synd om dig :(
Tipsen att hålla infektionen borta:
* Kissa efter samlag
* OM man börjar känna av urinvägsinfektion så kan man mota bort den genom att dricka massor av Proviva (Nypon sägs vara bäst)

Reply
Annika S

Du kanske redan vet, men kissa alltid efter samlag
Och drick tranbärsjuice, inte särskilt gott, men det hjälper faktiskt.

Krya på dig

Reply
Danni

Usch, vet precis hur det är. Jag hah haft jättemycket problem med det själv. Men det där med att kissa efter sex har jag hört bara är en myt, så du vet. Men som sagt, tranbärsjuice och citroner, själv tycker jag citroner funkar bättre! Sedan har jag hört att bikarbonat är bra, men dock är det vääldigt svårt att svälja, haha. Hoppas du blir bättre!

Reply
jasmin

Jag lider med dig :( bokstavligen. Har så freaaaking ont just nu och vill bara lägga mig för typ…ahhh! Helt galet alltså. Skönt att du är på bättringsvägen <3

Reply
Elise

usch, vad bra att du mår bättre nu!
Hade det nu för någon månad sedan också, men efter 2 dagar av allt svidande blödde det också, så tur att det inte gick till det <3

Reply
Kimberly

jag lider verkligen med dig..
Har oxå urinvägsinfektion och det gör så himla ont !
hehe

Reply
beffs

Tips från en som får urinvägsinfektion lite titt som tätt…

1. drick mycket vatten
2. tranbärsjuice och kapslar (funkar bra)
3. drick c-vitamin om du får känningar fungerar bra det med
4. kissa efter sex
5. använd inte string så mycket tydligen är inte det så bra hahahhahah

Reply
Sarah

Någon Steffi skrev att det inte finns någon värre känsla än urinvägsinfektion.
Det finns en värre “version” och det är när urinvägsinfektionen går upp till njurarna och blir njurbäckeninflammation. DET gör ont, kan jag tala om.

Dock vet jag att en vanlig urinvägsinfektion är jobbig nog. Krya på dig Kenza!

Reply
Ina

Hej, tänkte bara ge dig ett litet tips ang. urinvägs. jag har haft det konstant sen jag var 3 år och fram till något år sedan (totalt 20år) då gav min mamma mig en intimtvål från alovera och jag har inte haft det alls sen jag börja använda den!! Ett enkelt tips för den som får det väldigt lätt!
Förresten bra blogg!!

Kram

Reply
Susanne

Åkte du verkligen till sjukhuset för en urinvägsinfektion? Till akutmottagningen? Har du ingen vårdcentral/jourcentral?

Reply
Fanny

Jag har haft urinvägsinfektion 5 gånger det senaste halvåret, så jag vet precis hur det känns! Jag hade det som senast i Måndags. Skönt att du kryat på dig :)

Reply
Mia

ja vet PRECIS hur du känner dej! har samma problem ibland och fyfaan va otreevligt det är! :S krya på dej! :)

Reply
Kerstin

Det finns bara en sak som hjälper (som någon annan också skrivit) = KISSA EFTER SEXY-TIME! Jag hade urinvägsinfektioner flera gånger på rad under en period, men efter att jag fick detta tips från en icke-frigid läkare så har jag sluppit det :) Halleluja!

Reply
Alexandra

Jag minns när jag senast fick det…dagen efter min student (lite bakfylla på det med)!! Alltså fy faaan! Kändes som man skulle kissa på sig konstant..usch. Krya på dig!

Kram kram

Reply
Seth

Det är så otroligt hemskt så det finns inte ord, det drabbade mig när jag var på flygplatsen en gång. Precis innan mitt flyg enda från Iran till Sverige skulle gå så ropade dem upp mitt namn då jag hade fastnat på toan och inte kunde ta mig till gaten, blev att skita i att ta det flyget. Mitt var värre, det där “värsta” gick inte över förrens 4-5 dagar efteråt, trodde seriöst jag skulle dö! Aldrig varit med om värre.

Reply
Sanna

Usch stackare :( det är jobbigt med urinvägsinfektion! härligt att det gick över då :)

Reply
Nathalie

Men snälla, jag fick sån allvarlig urinvägsinfektion att jag kissade blod och jag fick detta pga sjukhuset, efter en bukoperation. Grät jag? Nej inte direkt, beror kanske på vad man vart med om i livet..

Reply
Nathalie

Men snälla, jag fick sån allvarlig urinvägsinfektion att jag kissade blod och jag fick detta pga sjukhuset, efter en bukoperation. Grät jag? Nej inte direkt, beror kanske på vad man vart med om i livet..orka skriva minsta lilla grej i en blogg med

Reply
dance it blue

Uhh.. det kan göra sjukt ont det där. Hade det i vintras efter att jag hade suttit i kall snö med jeans. Fyfan, det var den värsta smärtan. Mensvärk gånger 100..

Reply
frida

Jag har aldrig hört om en person som har så mycket otur som du har, fast ändå så himla mycket tur! Du måste ha ett fullspäckat liv!

Reply
Elin

Krya på dig! Det jag brukar göra när jag får känningar av urinvägsinfektion är att ta 3-4 c-vitamin tabletter, sånna brus du vet i ett glas vatten och dricker det tre gånger dagligen. Det hjälper garanterat!

kram på dig!

Reply
josephine

Själv har jag haft urinvägsinfektion 6 gånger under ett år, om någon som har suttit på toaletten i flera timmar och gråtit så är det jag. Haha.

Reply
Almedina

Jag är bara 15 år och har haft urinvägsinfektion MINST 17 gånger i mitt liv. Fick de första gången när jag var en bebis =( Fick ofta gå till akuten och sånt för att bli undersökt och kissa i muggar. Dom kollade också på mina njurar och blåsan me ultraljud. Fick fleeeera olika tabletter och sån flytande att dricka men aldrig penicilin. Hade sist urinvägsinfektion för 3 dagar sen. Fick äta några gula små tabletter 3 gånger dagligen, 5 dagar uuschh.. kämpigt. Denna gången hade ja också blod i kisset. Fan som jag grät. Visste ju inte haha. Jag satt kanske 2 timmar på toan och så snabbt som jag tog på mig byxorna så sved det igen så fick ja sätta mig igen. Fast det är bättre nu. Drick heller inte mycket cola, skadar njurarna så man får infetkion lättare, min läkare sa så iaf. Han trodde jag hade diabetes, fick ta blodprov för att dom hittade socker i kisset :P Men tänker inte dricka cola så ofta längre.

Krya på dig Kenza, vet exakt hur det känns :'(

Reply
linnea

Fy fan vad jag lider med dig. Inget man önskar sin värsta fiende i princip… jag brukar ha det med några få veckors mellanrum och vill därmed inte äta penicillin varje gång utan bara härda ut det, tror du det är kul :) fast nu har jag inte haft det på 6 månader peppar peppar ta i trääää

Reply
Elin

Urinvägsinfektion är inge vidare. Men jag ser att de flesta råder dig till att dricka tranbärsjuice, men om du ska göra det så ska det vara ÄKTA och inte JOKK!! tranbärsjuice innehåller mycket socker så om du dricker mycket av det så ansamlar sig socker i urinen och då trivs bakterierna bättre och frodas..så mitt bästa tips är att dricka citronvatten. Jag har hade en period då jag åkte på några infektioner men nu dricker jag citron/lime vatten regelbundet och har inte fått någon mer uvi. Kram

Reply
amanda

jag har haft problem med urinvagsinfektioner i over tre ar och har gatt pa sa mycket penicillin att jag idag inte vagar ta det da jag ar radd att bli resistent.
har gatt igenom atskilliga undersokningar for att forsoka reda ut varfor jag far det hela tiden, men lakarna har inte hittat NAGONTING fel med mig.

har nu bott i England i snart tva ar och efter nagra infektioner har foreslog lakarna att jag skulle gora en s k “cystoscopy” vilket innebar att man far en slang uppkord i urinroret (ar ungefar lika trevligt som det later).
syftet med undersokningen ar att lakarna ska kunna titta pa urinblasan inifran MEN slangen dom for in gor att urinroret vidgas lite – och detta botar besvaren.

jag har nu inte haft en enda infektion (peppar peppar) pa over ett halvar sa detta ar verkligen nanting jag kan rekommendera for nagon som har sana extrema besvar som jag brukade ha.

jag har skrivit om hur undersokningen gar till pa http://misslewis.blogg.se/2010/april/utkast-april-21-2010.html

Reply
Camilla

Vet precis hur det känns. ;D Hade fem urinvägsinfektioner denna sommar, och det var precis inget vidare… Hoppas det blir bättre snart för dig iaf!

Reply
Malin Pettersson

Fy bubblan för urinvägsinfektion… haft det en del gånger i vuxen ålder men hade det konstant när jag var liten.. då skall du testa att få Njurbäcksinflammation som jag haft… det är urinvägsinfektion x 1000!!!! Smärta på mycket hög nivå!!!! Men pencellin är det bästa och som en annan skrev KISSA ALLTID EFTER SEX!!! Hoppas du hade kul i Göteborg.. synd att jag missade dig! =) Kram

Reply
e.

alltså palla att alla ska skriva samma sak tusen gånger, om någon redan har kommenterat att hon ska dricka tranbärsjuice varför måste då 50 till göra deT?? skärp er för fan. så jävla löjligt. Och whats up med att alla helt plötsligt ska “bonda” med Kenza bara för att “blööhööö jag vet hur det känns, en gång hade jag också blablablablal ” Palla berätta hela ert liv bara för att jäveln var så kortad att hon har oskyddat sex och inte orkar bry sig om sin hygien. Kallar du dig verkligen för en förebild? Vad fan är det egentligen för budskap som du ger ut till unga tjejer?
Omoget, du är fan vuxen, så väx upp Kenza!

Reply
Anna

Vilken grej att du tar upp det här i bloggen! Lite av en revolution :) Känner så sjukt många tjejer som skulle tycka att det här var jobbigt att berätta för sin bästa vännina.

YOU GO GIRL! Skönt att du mår bättre nu!

Reply
- | | Carro | | -

Ucch sjukt jobbigt..
jag fick de våren 2008 och har det fortfarande till å från..senast igår då man blir tokig för man tror man ska kissa på sig.. men har snackat med läkare å de “behandlar inte” mer typ utan kroppen ska få ut det själv, så länge det inte kommer ofta..daah vill ha lite medicin :P

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*