• header

SKYDIVING

Ok, det har var det galnaste jag någonsin gjort. Jag vet inte om det är på ett positivt eller på ett negativt sätt, men det var bara galet. Självklart en riktigt mäktig känsla och jag är ju glad över att jag gjorde det men det var så konstigt. Helt jävla stört.

Att se människorna innan mig (som gjorde typ sitt 1000:e hopp) hoppa ut ur planet som att det inte vore något konstigt alls var så himla knäppt. Och sedan jag då sist av alla, när jag stod där på kanten och tog ett djupt andetag och sedan hoppade ut. Alltså fyfan, det går inte att beskriva hur det var. 4000 m upp i luften. Föll fritt i ca 45 sekunder och de första tio var riktigt äckliga. Han jag hoppade med gjorde ett riktigt dåligt hopp sa han själv, och vi snurrade runt upp och ner och jag vet inte vad (alltså inte med flit), men jag överlevde. De övriga 35 sekundrarna kändes såklart också i hela kroppen men det var mer som att man flög och att det blåste en massa, inte att man föll så snabbt. Eller jo, det är klart att man kände att man föll men det gick ju att andas och det kändes inte alls som att magen skulle vändas ut och in.

Sedan när fallskärmen vecklades (på typ 900 ms höjd) svävade vi i luften i ytterligare 5 min. Det var så otroligt vackert där uppe och det var så stört att dingla med benen så högt uppe vetandes att jag bara satt fast i honom med 4 krokar. Jag var såklart rädd då men jag kände mig ändå trygg.

När jag kom ner var jag helt skakis. Jag kunde inte fatta att jag gjorde det. Allt var så overkligt och gick så himla snabbt. Jag måste hoppa igen och då kunna “njuta” lite mer av det. Om det går att njuta dvs, haha.

Innan hoppet. Försökte se cool och avslappnad ut.

Men egentligen skakade jag av rädsla och tillslut kunde jag inte hålla tillbaka tårarna

Haha, ser ni oss? Detta foto togs en stund efter att fallskärmen vecklats ut. Det var så högt uppe att planet bara var en liten fjutt och man fick verkligen anstränga sig för att kunna när hopparna hopppade ut, de såg ut som små små sandkorn (stod och kollade på när andra hoppade innan)

63 Comments

Sabina

Shit va kul det verkade. Men det måste ha varit hemskt kallt?

Kenzas svar: Det var freeeeeeeeeezzzzin!!!! Trots handskar så frös mina fingrar ihjäl haha

Reply
Liz

Modigt av dig att hoppa. Jag skulle aldrig göra det eftersom man är mycket höjdrädd, så tummen upp. :)
Kenza en liten fråga och jag hoppas verkligen om du kan svara på min fråga. I december fyller jag och min kille 1 år tillsammans och jag vill att det ska vara speciellt och vill göra något,så jag undrar om du vet något bra, typ i den stilen som du gjorde med din kille på den Yasuragi spa. Något likande om du vet något. :)

Kenzas svar: Åh, det är så himla svårt att komma på sånna där saker tycker jag!! Men hmm.. Laga god mat, ta med er en massa mysiga filtar och champagne ut på balkongen och sitt där och titta på stjärnorna :) Haha jag vet inte.. Är sämst på sånt där..

Reply
Sofie

fy så läskigt, aldrig i hela livet att jag skulle hoppa ut där

bloggar om livet som mamma, nygift och lite smågalen

Reply
din läsare såklart

SHIT VA LÄSKIGT!!! KAN INTE ENS TÄNKA TANKEN!!!! DU ÄR FAN MODIG ;-) BRA GJORT KENZAAAAA

Reply
sofie

gud vad läskigt, menändå häftigt att få hoppa, skulle faktiskt vilja göra det själv någon gång! :)

Reply
Jenny

Hej! Förstår helt vad du skriver, hoppade själv för en vecka sen, GALEN känsla..!! Vill göra det igen och då som du säger njuta!

Reply
Ida

Så sykt! Jeg kan virkelig føle på din redsel når jeg leser. Tøft gjort! Kommer det en video av dette på Kenza&Tyra Show?

Reply
Maria

asså de här skulle jag aldrig klara av :o. min kompis hoppade bungy jump för ett tag sedan och de måste vara lika läskigt de också :p

Reply
Jennifer

Shit va coolt! Jag har alltid velat hoppa, berätta hur det kändes! Fick du adrenalinkick!? Kram

Kenzas svar: Jag vet inte om man kan kalla det adrenalinkick men jag var ju minst sagt uppspelt efter och det är jag fortfarande :P

Reply
kerstin

Aldrig i livet jag skulle utsätta mig för detta är extremt höjdrädd. nej jag säger som Linus Ida i Madicken: hade gud velat att människorna skulle flyga hade han gjort fögglar av dem!

Reply
linh

Åh vad kul! :D Älskar att hoppa fallskärm, gjorde det på nya zeeland från 12000ft och det var helt underbart. Nu väntar bungee vid victoriafallen i zambia… :)

Reply
julia

Att hoppa fallskärm är min dröm. Jag vill göra det på min 18-årsdag. Mina föräldrar skulle aldrig tilllåta mig, haha.

Reply
Amanda

Åhhh undrar hur det känns o bara ståå där dom sista sekunderna innan de e dax haha ,

En fråga bara, varför det just va du som hoppade och inte tyra hehe. Men sjukt modig va du ;)
Snälla svara :*

Reply
Jenny

Jag har också hoppat, gjorde det i sommras. Jag var livrädd innan, började gråta två gånger :P men jag tog modet och hoppade, och det är det bästa jag har gjort i hela mitt liv! vilken känsla det var :D riktigt häftigt!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*