• header

8e december 2010

Hej hej!

Jag är på asbra humör!! Fick nämligen ett mail nyss från Ving …. “Din resa till Thailand närmar sig!” Iiiiiih!! Nu är det bara två veckor kvar tills jag och Aleks sticker iväg på vårt lilla äventyr. Vi har ännu inte bestämt vart vi ska resa (förutom Bangkok då de första dagarna) utan vi tänkte köpa en bok om Thailand och sedan bestämma det på planet. Det ska bli så kul!!!! :)

Jag håller på och planerar Aleks födelsedag också.. Han fyller år på juldagen! Jag har aldrig varit i Bangkok så har ni nå tips på roliga grejer där så får ni gärna tipsa mig. :) Och medan vi ändå är inne på tips… HUR svårt är det inte att köpa julklapp till sin pojkvän? Kommer fasen inte på något!!

Åh vad jag vill snorkla i Thailand igen!! Men man har ju blivit lite skraj efter hajattackerna i Egypten…. Läskigt ju, även fast hajar normalt inte attackerar.

167 Comments

Malle

Det är skit svårt med julklappar till pojkvännen! Så jag och min kille köper alltid något tillsammans som vi båda vill ha! Så iår ska vi köpa ett löpband! Annars känns det ju lite som att man bara byter pengar med varann. Fast det blir ju lite annorlunda när man inte bor ihop. Men ge han en upplevelse i Thailand kanske? bungyjump? Klappa tigrar?

Reply
Agnes

Är det verkligen särskilt lockande att åka till Thailand när det finns gott om maneter i vattnen som dödar på fyra sekunder där? Jag menar, själv tycker jag tom att vanliga maneter kan vara lite obehagliga, vem vill då stöta på maneter som dödar? Är det verkligen värt priset liksom? :P

Kenzas svar: Hmm.. Kubmaneterna har ju funnits där ett bra tag nu och även förra året vi var där.. Vi hittade till och med en (död). Det gäller att vara försiktig! Och hoppas på att oturen inte kommer. Men läskigt är det ju…. :S Kram!

Reply
Elin

åh, jag vill med! :D
jag har köpt en skjorta och slips till min pojkvän i julklapp som jag tänkte att han kunde ha på nyårsafton. vi bestämde att vi inte skulle köpa något typ romantiskt utan något som man behöver eller så :)

Reply
Anna

Just i Thailand bör du just nu akta dig för kubmaneten. Ha en superkul semester. Härlig blogg!!!

Reply
Jasmine olsson

Jag köpte ett armband i silver förra året med en bricka som jag graverade in en text på till min pojkvän :)
Super snyggt med smycken på pojkar och armbandet uppskattades =)

Reply
Johanna

Jag och min kille åker till Thailand i Februari..vi tänkte göra västkusten,Koh Lipe och Koh Mook ska vara sjukt fina öar!

Reply
Linda Sandqvist

Om du åker till Bangkok måste du gå in och shoppa på MBK ett galet stort köpcenter! :-) Där kan du säkert hitta något åt honom ;-) kram

Reply
Julia

Hejsan!! Shit vad kul med Thailand, har varit i Bangkok och tänkte tipsa en shoppingbrud som dig om MBK, det är ett helt fantastiskt shoppingcenter, du kommer inte bli besviken. :D Kram

Reply
Linn

JAG VET! jag har haft ångest sen typ mars då jag och min pojkvän blev tillsammans. haha

Reply
Jea

Det är även oroväckande hur många döds-maneter som befinner sig runt Thailand nu..

Reply
Sofie

Vi ska till Thailand i januari, men jag har inte tänkt på hajarna däremot på maneterna, de varnar ju för dödsmaneterna i thailand nu, så jag tror det blir att hålla sig till polen :(

Reply
Sandra

Vad har du för storlek på din blåa klänning med stenar runt halsen från Nelly?
SÅ himla snygg!<3

Reply
Thea

Julklappar och presenter är skitsvårt till pojkvännen, agree! Men upplevelser är ju alltid najs. :) Så min pojkvän fick presentkort på ett fallskärmshopp på Sthlm Fallskärmsklubb! MYCKET uppskattat kan jag säga. :) Eller varför inte en provtur i en av KTMs nya värstingbilar? En manlig upplevelse som är skitkul för alla. :)

Reply
stina

Hej! Besök Chinatown, MBK, Siam Center, Siam Paragon & självklart Central World, något du verkligen kommer älska!!
Tänk på att Bangkok är en riktigt stor stad, mycket trafik så utnyttja skytrain!! du kommer ingenstans med taxi..

Ha en riktigt bra resa! Vi kanske ses i Bkk!
Riktigt bra blogg..
Hls
stina

Reply
Viktor

Enkelt:

– Koh Chang
– Koh Tao

Skit i Koh Phangan och alla pundare som håller till där.

Om ni vill längre söderut:

– Koh Muuk
– Koh Phi Phi

Där har ni allt ni behöver. Finns inga farliga hajar i Thailand, så det är bara att slappna av.

Voila!

Reply
Michelle

Hej kenza! Har varit många gånger i Thailand och några av mina favoritställen är barerna på banyan tree o Chrysler building( inget för folk med människor med höjdrädsla, du sitter nämligen högst uppe på skyskrapan) men det är en riktigt cool känsla! Shopping : MBK, suan lum night bazaar och weekendmarket!! Rekommenderar detta starkt! Ha en trevlig resa!

Reply
Daphne Verhoeven

I have been to Thailand 4 times and I loved it, be carefull with the cars! Koh Chang is nice, Krabi, Ao Nang… Day 11 I am going to Indonesia (: <3

Reply
Ida

Har varit i Thailand ca tio gånger och har en mamma som är född där. Så jag vill tipsa om en Weekend market som heter chatachak.. Helt galet stort, och de säljer ALLT.. Mycket billigare ( så billigt det kan bli helt enkelt) än i de billigast varuhusen ( MBK. Jätte smidigt att ta sig dit genom skytrain.

Det ska finnas en snurrande restaurang med panorama fönster med utsikt över hela bangkok. Jag har inte hittat dit haha, men tror att det kan vara rätt ballt!

Det finns en gatan mellan MBK och Stadion också, tror att det heter siam street eller något sånt. Där finns massa egen designade kläder och skor m.m!

ha en bra resa. sawadee ;)

/ Ida

Reply
Olivia

jag var i thailand i sommras. flög till bangkok sedan vidare till en liten jätte mysig & lugn fiskeby 4 timmar bort. kommer tyvärr inte ihåg va den heter men nått med “koh” i början…hehe. sedan åkte vi till en stad 2 timmar från bangkok, hua hin. DENNA STAD REKOMENDERAS! i hua hin bor kungen på sommrarna. där finns massa asbra köpcentrum, där dom säljer converse för 219 svenska kronor typ! om ni åker till hua hin bo på hilton hotellet där de är så sjukt fint o har stranden precis brevid hotellet och poolen. ett tips bara, hare bra!

Reply
Emma

Oroa dig inte för hajattacker i Thailand, den enda attacken som någonsin skett där är den som var med i “the beach”-filmen ;)
Live it har häftiga upplevelser, som att få provköra några av världens häftigaste bilar eller provåka ett stridsflygplan. Kostar skjortan men tror nog du har råd ;)

Reply
Emilie

Der er ikke hajer i Thailand, bare rolig! De har slået dem ihjel for at lave hajfinnesuppe! :D

– Puss fra Danmark!

Reply
kajsa

När jag var i thailand för 5 årsen så åkte vi till ett tigertempel som låg en bit utanför bangkok. där bor det en massa munkar som tar hand om tigrar så dom inte ska dö ut. där får man även klappa tigrarna och ta kort när man sitter brevid dom. SKIT häftigt!

Reply
linnea

Ni åker ju när det är hög sesong.. det är ganska svårt att få boende då. så ni får förbereda er på att på på skit ställen några nätter…speciellt detta året när reckord många svenskar åker dit, i fall ni åker till Kho lippe ska ni verkligen inte bo på taratoua eller lippe resort, Det är groze!! kram linnea :)

Reply
lisa

Börja med en drink på 63e våningen i Sirocco Sky Bar och ät sedan middag på den tillhörande restaurangen. Världens högst belägna sky bar där priserna på drinkarna är i samma klass som hemma i Stockholm. Du finner Sirocco på hotellet Lebua State Tower, där jag bodde i en vecka och INTE blev besviken. Service i världsklass och en upplevelse man aldrig glömmer.

http://www.lebua.com/en/the-dome-dining/sirocco-restaurant/

Reply
Vicki E.

Kände samma ångest inför att köpa julklapp till min pojkvän vi pratade lite om det och det visade sig att han kände samma press, så vi sa att vi helt enkelt skiter i att köpa julklappar till varandra i år och hittar på något mysigt ihop istället. Typ en härligt lyxig middag eller något liknande. Har än inte bestämt vad men det är jätteskönt att ångesten kring julklappen är borta och dessutom har jag något att se fram emot =)

Reply
Johanna

En jul fick min pojkvän en dyr whiskey som det bara fanns ett visst antal av i hela världen.
Iår ska han få en whiskeybok som han önskar sig och första säsongen av How I Met Your Mother.

Reply
Presenttips

Jag har tre tips på present till pojkvännen. Oftast så brukar de inte önska sig något speciellt (så är det i mitt fall), de uppskattar en liten, personlig, genomtänkt present. Här kommer tipsen:
1. Ett trevligt sällskapsspel, så man kan skratta tillsammans
2. En fotomugg med ett kort som betyder lite extra för honom, gärna med en passande text
3. Köp två påslakan-set och tryck passande sångtext (t ex om ni har en EGEN låt) med textilfärg. Något tidskrävande men uppskattat
Lycka till och ha det så skoj i Thailand :)

Reply
Lisa

Läste på Katrin Z’s blogg (inlägget är från idag) att det finns människor som dött av maneter i Thailand på sistone.
Så fråga badvaketer (om det finnns) om läget är OK!

Reply
Carro

Svinsvårt det där med julklappar till pojkvännen, men tänkte i alla fall tipsa om vad jag köpt. Tog bort min bloggadress för säkerhets skull, haha. Min kille gillar att läsa så jag beställde hem lite klassiker till honom: Dostojevskijs ‘Brott & Straff’, Kafkas ‘Förvandlingen’ och Hellers ‘Moment 22’. Ifall din pojkvän gillar böcker kan ju något liknanade vara en fin present :) Tänkte försöka komma på något lite mer gulligt och personligt att köpa också, men på den biten har jag fastnat lite.

Reply
Ellinor

Härligt att åka till Thailand! :) Var där för några år sen, skriver som många andra gjort, åk till MBK!! =) Sen var vi även på Grand Palace, ett jättehäftigt ställe! Vi åkte även båt på vattnet, var roligt och man fick en annan syn på stan. Tänk på att många av de som kör tuk-tuk försöker lura en på att åka. När vi skulle till Grand Palace så lurade de oss att det var stängt men att det skulle öppna om nån timme. Men i själva verket var det öppet. Så de lurade på oss att åka till två andra ställen innan. Men det var kul att se dom ställena, så det gjorde inget. Men de försöker trycka på en saker.
Hoppas ni får en bra resa!! :)

Reply
johanna

det finns inga hajar i thailand, iaf inga vithajar för det var en vithaj som attackerade kvinnan i egypten. så du behöver nog inte oroa dig för hajarna men däremot maneterna

Reply
emma

har du inte hört om maneterna i thailand då?, kubmaneterna?
en flicka höll på att dö i april och en kvinna dog på 10 sekunder efter hon blivit bränd

Reply
Malin

Heej! :D Super-duper braa blogg och ja måste bara fråga… Hejattacker?? inte på dej elr? :S :D

Reply
Daniella

JAG DÖR. Så avundsjuk är jag, seriöst!!!!! När jag har pengar nån dag ska jag också resa till Thailand över jul och nyår.

Reply
Sofia

Jag var i Thailand för ca två år sedan och jag bara älskar Bangkok, sån himla härlig och fin stad. Du kommer älska den!
Du måste såklart besöka MBK, världens bästa köpcenter.
Jag rekommenderar även att besöka Erawan national park. Där finns det ett jätte stort vattenfall i sju olika nivåer.De är hur fina som helst. Om ni vill åka till någon ö rekommenderar jag Koh lipe. En jätte mysig liten ö som även har jätte fin snorkling.

Hoppas ni får en trevlig resa!
Kram<3

Reply
Michelle

Sorry en förvirrad Michelle gav dig en byggnad i new york haha! Byggnaden som har har den coolaste baren ( sirocco) heter state tower! Finkläder är ett måste annars kommer man inte in! O upp!

Reply
T

När ni är i Bangkok bara måste ni besöka det gigantiska varuhuset MBK Center! Ofattbart stort och man kan hitta Allt där och det är jättebilligt:D Verkligen värt ett besök ;) Önskar er en lyckad resa i förskott :P

Reply
Nathalie

Jag rekommenderar Ko tao! Det är ett paradis nästan turistfritt på rätt delar av ön. Litet paradis med billigt boende och sjukt bra snorkling.

Till present till min kille (fyller 25 nästa år) har jag gett en matlagningskurs, ölprovning och sist fick han Nike+ med mössa med inbyggda lurar från coolstuff. Lite tips som vart uppskattade :)

Reply
G K

Det finns ett hotell som heter Banyan Tree som har en supermysig bar/resaurant högst upp på taket, Vertigo heter baren. Tyvärr är maten på restauranten inte prisvärd men mitt tips är att ta en drink i baren vid solnedgången.Inte så långt därifrån finns en bazaar där man kan shoppa loss!

Reply
Johanna

Jag och min bästa vän åker iväg till Thailand den 17e och blir borta i 3 veckor. Börjar med Khao Lak några dagar och firar nyår på Phi Phi Islands, sedan blir resten ett äventyr :) Hoppas ni också får en toppenbra semester där! (och att maneterna håller sig undan)
Kram

Reply
Regina

Vad härligt! :D Jag fick mejl också
från ving fast vi har 9 dagar kvar ;D
Kram kram

Reply
Tilde

Hej! Jag bara måste tipsa dig!! Jag var i Bangkok för två år sedan och då besökte jag en marknad några km utanför bangkok. De är en av världens största marknader. På veckodagarna är det en vanlig matmarknad men på helgerna viddgas den enormt!! Marknaden är flera km lång och har allt! Jag vet inte hur mkt snygg billiga kläder och smycken den hade!! Varje dag drömmer jag tillbaka dit och ångrar att jag inte handlade mer. Jag tor att du skulle älska den marknaden :) allt från mass kopior – tshirtar till egen designade klänningar. För att inte tala om alla skor som fanns… Har inte namnet på marnaden i huvudet men om du vill kollar jag gärna upp det. Ha världens bästa resa, älskar din blogg.

Reply
Malin

Ett bra tips att fira din pojkväns födelsedag är att ta med honom på en av alla Skybarer som finns i Bangkok.
Det är en grym känsla att vara på en av dem utomhusbarerna och ha hela bangkok under sina fötter! Bör ej missas.
Sirocco skybar heter en av dem, och där är det grymt!

Även clubben/restaurangen BED är en upplevelse…

i shoppingväg skall ni inte missa Weekend market. Det absolut bästa i shoppingväg i Bangkog, den är ju dock endast på lördag/söndag. Även varuhuset Siam Paragon är grymt…

Ha en bra resa! Bangkok är världens bästa stad!

Reply
airaM

Såg att någon redan kommenterat det, men i Thailand är nog kubmaneterna lite mer aktuella att vara rädd för än hajar.. Hur som helst, så är det nog ingen fara.

Apropå julklapp till pojkvännen – liveit.se löser det mesta! ;)

Reply
Ronja

normalt och normalt…nej det trodde väl inte de som väl blev attackerade av hajar heller? nej men inget kommer nog hända, men lite extra rädd om dig får man allt va!

Reply
Emma

Hajar attackerar inte dykare lika ofta som snorklare sa någon haj kille på ett klipp på aftonbladet. När man sprattlar i ytan tror hajen det är något djur som är skadat men är man nere i djupet kan man oftast putta iväg hajen om den kommer :P

Reply
Alex

Ora dig inte för hajar =) Men det har vart en del allvarliga attacker i Thailand när det kommer till maneter, vet inte vilken sida dock men bee careful!

Reply
Johanna

Hej Kenza!
Jag är ingen direkt “expert” på Thailand.
Men ett grymt ställe jag måste tipsa om är Kho Lanta, Lanta villa resort.
Ett underbart paradis. Och där har ni allt Thailand har att erbjuda på ett och samma ställe.
Det går inte att missa.
Kram

Reply
hanna

Kul att jag ska till egypten i april..
Fast vi ska inte dit där hajarna attackerade som tur är!

Reply
Melodie

Hej Kenza. jag började läsa din blogg förra året då du också reste till Thailand, jag kommeterade då och gav tips om vart du kunde åka för jag bor i Thailand 4 månader om året och ÄLSKAR det, så jag förstår verkligen att du åker tillbaka.( jag gillar Phuket bäst även om det är sjukt mycket turister, men några dagar skadar inte tror jag :) ) Bangkok- på helgerna finns där en helgmarknad, det är sjukt stort och dom har allt möjligt, givetvis mest kläder, skor och andra livsnödvändiga grejer. Chatuchak weekendmarket. Du får bara inte missa det! Det är absolut det bästa shoppingtipset jag kan ge dig med över 9000 stånd! Ha det bra i värmen!

Reply
jenny

åk till ao nang, krabi! och koh lanta.
Du gillade det ju förra gången så varför inte, då vet du ju att du inte blir besviken!

Reply
Emma

Hej Kenza, hur länge ska ni vara borta? Mina tips är i Bangkok att besöka en marknad som bara är på helgerna som hete Chatuchak, där hittar du allt från kläder som ungdomar har designat till djur och inredningsprylar. Jag tycker även att Mbk är värt ett besök (är ett stort köpcenter med allt möjligt). Det finns även ett annat köpcenter som är roligt, är lite mer inriktat mot lokalbefolkningen, kommer dessvärre inte på vad det heter. Sen på koh san road finns det mycket unga självständiga thailändare som designar egna t-shirts och säljer illegalt på gatan, deras grejer är grymt häftiga.

Sen tycker jag ni ska besöka Koh tao, Kho Samet och Koh Chang som är tre helt underbara öar och jag tycker ni ska gå på matlagningskurs också, man lär sig sjukt mycket. Kram ha en bra resa!

Reply
Rebecca^^

Om ni är i Bangkok lär ni besöka det stora varuhuset MBK. Tror det var 7 våningar var av en våning med bara teknikprylar. Det är både riktiga affärer med “vanliga” priser och en hel del stånd där man kan pruta:)
Kram kram

Reply
siri

hej, tips om saker man kan göra i bankok. Det finns många fina budahtempel, roliga shopping varuhus som man bara måste se som MBK tillexempel. Det finns en jätte fin resturang vars namn jag inte kommer i håg tyvär , man kan också åka på en slags båt utflykt i havet som är sådär kul enligt mig men kanske spännande för andra! aja, hoppas du fick lite nytta utav mina tips, kramar <3

Reply
Helen

Ge honom ett album! Med massa bilder på er tillsammans och lite gulliga texter och värser ;D Ska jag ge min kille iaf ^^

Reply
Mia

jag ska till egypten, sharm-el-sheik om 6 dagar.har längtat som fan efter att snorkla för det är så jävla kul och så hör man detta en vecka innan..inte på topp precis och så nu är alla stränder avstängda tydligen…buhu =(

Reply
Emelie

rädd för haj attackerna?
om jag vore dig så skulle jag oroa mig för maneterna som dödar människor på bara några sekunder. inte läst om de i aftonbladet?

Reply
Sanna

Säger som många andra: Fråga Foki ang Bangkok :P

Och ang julklappen så håller jag med om att det är skitsvårt. Det gäller liksom att lyssna in typ under hela året ifall man kan snappa upp nåt som de säger att de vill ha i förbifarten :P själv är jag döstolt för att jag lyckades snappa upp att karln ville ha tofflor, och det ska han minsann få :P

Reply
Jimmy

Jag har varit i Thailand 9gånger nu, och om du vill ha det fint och skönt så tycker jag du ska fara till Koh samet, Koh chang eller Koh lanta, Mycket fina ställen! kram jimmy

Reply
Julia

Kan du inte göra ett inlägg med julklapps tips till pojkvännen i olika prisklasser?:)

Reply
Emelie

Om ni ska till bangkok, så måste ni till MBK! Det är ett jätte stort shoppingcenter. var där för flera år sedan, så det har kanske förändrats. Men jag kommer ihåg att det var grymt.

Reply
Malin

Köp en kamera man kan fota under vatten med! Sjukt värt i thailand när det är så fint under ytan och han gillade väl att fota?

Reply
Fanny

Jaa Bankok är mitt andra hem haha. Du ska absolut till MBK. Det största köpcentrumet i stort sätt. Där är allt du vill ha. Affärer, restauranger osv. Bankok är en oändlig stad men världens roligaste! Allt är kaos där, vilket är så jävla underbart. Där finns vattenland och allt möjligt. Sky-train och sky-walking, alla rosa och blåa taxibilar, alla matstånd utanför och alla munkar och grejer. En annan sak i BAnkok som är kul det är att ta en båt(billigt). Det är som en buss med hållplatser men man får se så jädrans mycket påvägen. Man ser gamla byggnader, de fattiga husen men även de rika. Och en annan rolig grej som ni kan göra (när ni åker båten) det är att hoppa av på China Town. Det är exakt som att vara i Kina haha lite coolt va? Har du frågor och så, så kika gärna in och fråga mig något. Hoppas ni får en underbar resa. Kram!

Reply
Maria

Hej hej! Thailand är ett underbart land och Bankok är helt otroligt. Jag har varit i Thailand 4 gånger 3 veckor varje gång. Bankok varje gång. Jag tipsar lätt om pratunam marknaden där an kan hitta jättemycket fina saker, jag har köpt ett underbart tiffany’s armband där som ser helt stört äkta ut. min kompis armband är äkta och exakt likadana. Kolla även in alla skyskrapor där jag inte minns fel så kunde man åka upp i den högsta och kolla på sajk utsikt. Finns många marknader sen har bankok även ett stort varuhus de är kända för, komer dock inte ihåg namn men står på reklamer överallt. Hoppas du får en underbar resa och har lite nytta för mina tips! Kram

Reply
siri

tips på present till sin pojkvän:
mitt ex har alltid en silver-kedja på sig sedan länge så jag köpte en rektangulär berlock (platta med ögla) som jag graverade. på framsidan stod det S hjärta V (fast ett riktigt hjärta) (siri <3 viktor) och på baksidan skrev jag:
20S
08S
10V
04P
det är våra initialer och datumet vi blev tillsamman (2008-10-04)

han blev jätteglad och trädde på den på sin kedja och hade på sig den fram till dagen han gjorde slut med mig men det är en annan historia.
men kan ju också gravera ett armband el liknande, eller göra ett fint tryck på en tröja…
lycka till :)

Reply
Emma

Jag vad ska man säga “lider” av samma sak, jag vet heller inte vad jag ska köpa till min pojkvän!! Och nu närmar det sig jul! Jag har köpt en huvudmassage sak som jag vet att han tycker om att leka med när han är hemma hos mig. Han säger inte vad han vill ha!! Jag blir galen xD

Reply
Ana

Man kan göra ett collage pà datan och sedan printa ut den som en affish och rama in den om man vill:)

Reply
Johanna

Hej! Jag kan rekommendera att äta middag på toppen av state tower i bangkok, eller bara ta en drink i baren och titta på den underbara utsikten. Väl värt ett besök!

Reply
Martina

Ta dig en tur på floden som går igenom Bangkok, och sen bara MÅSTE du besöka MBK! Säkert ett gäng som redan rekommenderat det, men då förstår du ju också att du måste dit.. Skitstort shoppingcenter på flera våningar, och där är de märken som säljs äkta.
När jag var där sist fanns också en affär med stooooora storlekar, vi snackar många X framför L. Lite kul att gå in där och titta, faktiskt… ;)

Reply
kajsa

ett litet julklappstips till sin kille kan vara att köpa skit sexiga underkläder till dig själv och slå in dom och när han öppnar tänker han för WTF!? sen tror jag han förstår:) då får ju du också lite kul för det :D

Reply
Kajsa

Jag ska till Egypten till just det stället som hajaatackerna har vart, på tisdag.. ganska så skraj haha ;) men ha de bra i Thailand! :)

Reply
Nettiz

Det största köpcentrummet i bangkok har tyvärr brunnit ner. (allra största). Men du måste till Safari World o se alla fina djur och till Dream World om du gillar bergodalbanor o sånt!

Reply
Tove

Ja, hajattackerna verkar skitläskiga. Ska flyga till egypten på lördag och känner mig skraj för att bada i havet. Hahaha. Hoppas ni kommer på någonting kul att göra på Aleks födelsedag!
Love your blog

Reply
Fanny

HEJ SE HIT!! :D
jag har vart i thailand flera gånger.men en av de roligaste upplevelserna var när jag var på den vackra ön Koh chang. vi var på ett ställe i djungeln där vi klättrade i hinderbanor uppe i träden,vi åkte linbanor och massa annat skoj! jag tror att detta definitivt skull passa dig och alex! det är roligt och spännande! om ni gör det är jag nästan säker på att du absolut inte kommer ångra dig! vill ni ha tips på hotel i Koh cang är paradise resort & spa jätte fint.

hälsningar fanny

Reply
evelina

Jag och min pojkvän åker till Phuket den 19 December! :)
Det ska bli så härligt!
Hoppas ni också har en jätte bra resa! :D

Reply
elin

En kompis till mig skulle köpa ett silverarmband med en bricka där det var inskrivet med deras namn & datum, då dom blev tillsammans! Väldigt fint och uppskattat tror jag! Gick på tusen lappen!

Kram!

Reply
Sanna

Åk till antingen Koh pangang eller Koh tao (sköldpadd ön !) koh tao är nog finast tror jag :) !! åk inte till pataya eller dom där nej de är inge bra där om man inte gillar charter

Reply
mari

hej,
du som nu har upplevt många äventyr nu under “Kenza & Tyra” show.
får nu ta ut pojkvännen på lite äventyr tycker jag… :)
jag å älsklingen var där i vintras. vi avslutade våran tripp i Bangkok. och vi ville så gärna besökt ett munktempel som ligger lite utanför stan. men vi hann tyvärr inte. dem går runt med sina egna tigrar. dem uppfostrar sin egen tiger som sin egna lilla “bebis” :) och du får klappa, ligga på dem, pussa på dem…etc
det är en riktig upplevelse. inte ofta man får komma nära en tiger så. och att uppleva en dag på ett munk tempel är ju också en upplevelse i sig. :)

men vad det heter kommer jag tyvärr inte ihåg. men det är bara att fråga. alla vet där vilket tempel det är.

lycka till, och ha en underbar resa.
själv ska jag till haj-havet=röda havet till egypten den 28 januari….scary! :)

kram!!!

Reply
A Girl ^^

Åh Thailand vad härligt!
Bankok är en cool stad. Men jag tyckte att det var väldigt mycket avgaser. ÅK INTE BIL SJÄLV!! livs farligt. Självklart finns det massa varuhus som är roliga att besöka. MBK är ett stort varuhus med bara piratkopior. Så köp inga teknikprylar där. Sen finns det varuhus med dyra kläder också. Sen kan ja rekommendera en jättelång marknad. Som har allt. Från ett liten häftstift till en ko. Jag kan också rekommendera ön Koh samui. En jätte fin ö ifall planerna hamnar fel ;). Ha så kul!^^

Reply
Stella

Platinum mall i Bangkok (Pratunam).

Massa massa massa massa söta, snygga, you name it, kläderrrrrrrrrrrrrr till tusen. Och Siam paragon såklart, nk gånger 1000.

Reply
Rebecca

Jag var i bangkok precis och det finns så sjukt mycket häftigt! Under andra dagen var vi på en cykeltur med en svensk guide, Arne! Bangkok by Bike, kan du söka på facebook så får du fram det! man cyklar inte i själva city utan man ser den gamla delen av bangkok, ser hur “vanliga” thailändare bor. Det var skithäftigt!!! Om ni ska vara där på helgen rekomenderar jag marknaden Chatushak (stavning??), den är enorm o där finns sjukt mycket grejer men den har bara öppet på helgen :). Lättaste och billigaste att ta sig fram är med Skytrain, så var inte rädda för det!

Hoppas ni får det super!
PEACE! /Rebecca

Reply
Gabbi

Det är verkligen sjukt svårt att komma på present till sin kille! Själv grubblar jag över julklappen just nu. Man vill ju liksom hitta den “perfekta” presenten av någon dum anledning… Men det ska nog gå!! :) Jag funderar tex på att sno ett fint kort från vår utlandsvistelse i sommar och förstora och rama in och så.. En bra start i alla fall! :)

Reply
Amanda Hermander / Maandymoe

Hej!
Ni MÅSTE gå in på MBK. Det är några våningsplan då varje plan är ca ett ICA MAXI. På vissa våningar är det riktiga märkeskläder, riktigt bra och dyra märken. Och på vissa plan är det skitstora marknader då allt kostar ca 2kr :)

Reply
Matilda

jag har vart i Thailand 3 gånger och åker dit en 4:e gång på lördag. Så himla kul. Phuket är ett litet tips att åka till och så klart Krabi. Bankok tyckde inte jag och familjen om eftersom det är så himla stort, rörigt och ja du vet, inte vår typ. Det är lixom stressigt hela tiden. Men, det är värt att prova och se vad du tycker, alla tycker inte likadant. När vi var i bankok så var vi på ett jätte stort köpcenter, det tog aldrig slut. Vi han typ gå ett plan på timmar, haha! En våning är massor av kläder, en våning är elektronik m.m Tar aldrig slut. Ett liten mini tips är att åka såna hära tåg i luften, jag vet inte vad det heter men istället för taxi så är det supersmart. Man sparar pengar och tid. Tyvärr vet jag inte vad köpcentret heter men ni kommer nog på det.

Reply
Amanda

Hej Kenza!
Jag och mina tre tjejkompisar var ute och reste runt i Thailand förra året under fyra veckor. Vi besökte Phi Phi, Koh Lanta, Koh Samui, Koh Tao och Bangkok. Lite olika typer av ställen där man får lite blandad kompott. Det vackraste ställena var utan tvekan Koh Tao som jag vekligen tycker ni ska besöka. Lite på östra sidan om Thailand och är en väldig liten ö. Många dykare besöker ön då det finns bra dykmöjligheter. Ganska nära ön ligger, cirka två timmar med båt ligger Koh Samui som är väldigt mycket större. Där är det mer hotell och mer expolaterat. Kan vara kul som omväxling till Koh Tao då det är lite lugnare.

Läs vidare på Aftonbladet, de har bra guider. Men som sagt, kan verkligen rekomendera östra sidan av Thailand OCH välj ej för många ställen att åka till, njut av att bara vara (:
Ha en trevlig resa!
/Amanda

Reply
Carro

Jag hade jättesvårt att komma på julklapp till min pojkvän. Men sen kom jag på att han har en svensk whisky (han är värsta whiskyfantasten) som han inte vill öppna för det är första utgåvan från den enda svenska whiskyn. Så jag ska boka whiskyprovning för två person för att prova på alla Mackmyras (svenska whiskymärket) whiskys. Jag tror han kommer bli sjukt glad och längtar så mycket tills jag får ge honom det! :)

Reply
linnea

Åk till Koh Samet! En jättefin ö 20 mil bort från Bangkok.
När du är i Bangkok tycker jag att du ska gå på Siam Center, Central World, Siam Paragon och även Siam Discovery!

Reply
sandra

tänk på att inte ha något som blänker när du badar/snorklar. typ smycken eller nån bling bikini ;D för de älskar hajarna.., asså inte bling bikini, utan sånt som blänker. haha xD dom dras till det.

Reply
Julia

De ljuger om att det inte vart attacker innan. De har försökt gömma alla, tagit bort alla journalister och allt. Men nu kom sanningen fram ändå, bad for them. Och ändå försöker de ljuga att det är folkets fel och inte deras.

Reply
Jennifer

Hej Kenza,
Jag har spenderat nästan tre månader i thailand och bangkok har MASSOR
att bjuda på, sirocco skybar är ett måste. Klassad som en av dom tio bästa i världen och jag håller med! Ta med din kille dit på hans födelsedag. Väldigt fancy men ooj så vacker utsikt.

De finns MILJONER med marknader tex pratunam market, OJ det går inte att beskriva MÅSTE upplevas!
Mbk, platinum är väl två köp centrum du kommer kunna spendera massor med tid i. Bangkok Zoo om man gillar sånt? Det finns massor av vattenparker om man vill det. koh san road bör man ta sig en tur till.
Se till att välja ett hotell med pool värmen är OLIDLIG i januari!
OM du är ute efter att tattuera dig gör det i bangkok!

Bege er neråt i thailand, KOH LIPE är den coolaste ön i hela thailand.
Utbudet är STORT som du kanske redan vet :)
Ett tips att chiang mai, tiger kingdom, du får leka med bebistigrar, något av det häftgaste jag gjort iallafall,

Det finns miljoner med olika öar att besöka annars koh samui eller koh samet massor1! Skippa alla turist fällor som hua hin phuket vissa delar av krabi.

Om du tar dig till Koh Lanta, (lungt familje ställe) Dock MÅÅÅÅSTE man besöka Emerald Cave en lagun, man simmar genom ett berg (i totalmörker) för att komma in i mitten av berget med öppen himmel ovanför SÅ HÄFTIGT!

Ää listan kan göras lång, maila om du vill ha mer tips !

Ha det kanon i Thailand!

Reply
caroline

Hej Kenza, ta med din pojkvän upp på Banyantree hotel. Det är ett jätte fint hotel och killar får inte visa knäna, alltså inte ha shorts och får inte ha öppna sandaler och tjejer måste vara snyggt klädda. Om jag minns rätt är det 63 våningar högt och längst upp finns en bar utan tak som är jätte fin! Där ser man utsikt över hela bankok om man man står längst kanten och tittar ut kan man känna att byggnaden svajar. Något av det ballaste jag har varit med om! – Drinkarna är underbara där uppe. Då ska ni vara där vid solnedgången, då är det som vackrast!

Reply
Matilda

Det finns ett köpcentrum i Bankok som heter MBK, centrumet har hela 2500 butiker! Dit måste ni verkligen åka! En sak är iallafall säker, att man kommer att hitta något som man gillar! ;)

Reply
Sofie

Boka bord på Banyan Tree eller State Tower, skyskrapor på 55-65 våningar där man sitter uppe på taket och äter och dricker, HUR mysigt som helst :) Kram ha en bra resa!!

Reply
Sofia Jönsson

DU måste till köpcentret MBK!!!!
Ett av Asiens största shoppingcenter!

Reply
Emma Daisley

Hej kenza!
kan du inte åka till Ao Nang i år :) jag vet att du va där förra året också, (det va jag med men jag såg dig tyvärr aldrig) hade vart roligt att få träffa dig i thiland! :) såg dig även i Gbg i fredags :)

Reply
Linn

Hej Kenza
Själv älskar jag Bangkok. Tycker absolut att ni ska välja ett finare hotell vid floden när ni är där och uppleva lyx för en jämförelsevis med Sverige en liten peng. Har själv bott tillsammans med min sambo på Millenium Hilton i en svit. Då hade de fina erbjudanden när vi åkte dit och fick rummet för halva priset. Fick tillgång till en lounge under hela dagarna där det förs serverades frukost, afternoon tea och coctails på kvällen med tilltugg. Otroligt mysigt att sitta på 30:e våningen och titta ut över floden och stan. Sedan tar man sig lägg in till centrum genom en båt man åker på folken och sedan skytrain som man färdas med lättas.
Trafiken är verkligen kaos i Bangkok och livsfarlig.
Skytrain går som ett tåg över marken och den övriga trafiken.
om ni inte är sugna att bo vid floden rekomenderar jag ett hotell nära skytrain. Verkligen inte koh san road. Fy vilken hemsk gata.
Med skytrain kan ni även ta er till den omtalade weekend market som endast äger rum lördag och söndagar men är helt otrolig, billig och svettig.
Finns verkligen hur mycket shopping som helst och mängder av billiga convers ;)
lycka till och hoppas ni får en underbar resa.
kram

Reply
Luu

Missa INTE köpcentret MBK i Bangkok .. där finns allt ! U gonna lööööv it! ;)

Trevlig resa!

Reply
L

Härligt! Har själv börjat nedräkningen :) Åker på tisdag till thailand! Öluff i tre veckor, lovely!

Reply
tippy

hi kenza! i’ve just returned from Bangkok and posted some photos on my blog! there are tons of places to shop:

Accessories, bags: Platinum Fashion Mall. If you want any discount you will need to buy more than 1 of an item but it’s still cheap if you buy just 1! Lots of leather bags for 150-300B (which in U.S. currency is just a few dollars!)

Souvenirs, trinkets, DOG CLOTHES and ACCESSORIES: Chatuchak weekend market. I’m going to do a post on my blog soon but this is THE place to go for super cute but cheap dog clothes, they sell 3 pieces for 100B which in U.S. is $2.50! Unbelievably cheap and cute. I will post pic on my blog soon :)They also have puppies there for sale too :(

Upscale/Euro stores: Siam Paragon. This is the most upscale mall in BKK where you can find all designer brands. Stop in for afternoon tea in the middle of the mall owned by the Mandarin Oriental. They also have a really nice foodcourt (MK is my favorite). At Paragon they also have Siam Ocean World, it’s super cute and worth checking out! It’s a huge aquarium and if you buy a special package pass it includes a tour, a boat ride, and fish pedicure!

Siam Square: where lots of young people hang out. Many hair salons here too.

MBK: another crazy place to shop. The only thing I got here was handbags but they have shoes, electronics, cute iphone/blackberry covers, etc.

Central World: upscale shopping mall. I love B2, it’s a simple bookstore/stationary store but their stationary stuff is really cute!

Food: my husband and I got sick while we were there so be careful of what you eat! Don’t drink the tap water and always request no ice :( We ended up in the hospital (Phya Thai-should you ever need to go to one, always request a private hospital!)

Silk: Jim Thompson House. They offer a great tour, delicious cafe for lunch, and have a gift shop which sells Thai silk items with cute prints (elephants). They also have a big main store at Surawong (any driver will know where it is).

Transport: We hired a chauffer because taxis are unpredictable, skytrain was inconvenient for all of our stops and shopping. Should you need the contact number feel free to email me! He speaks fluent English too.

Spa:
Dahra in Silom was lovely, professional, and relaxing. Just don’t get any nail services there. Massages are good. It’s owned by a man from Holland, I believe.

Hotels:
Chatrium Suites is relatively new and located on the water. At night the view is gorgeous, it’s a big hotel but quiet and private.
Lebua State Tower: in a very busy area, super crowded but popular place with famous restaurants and bar (Sirocco) up top (for the view)

Other places to check out:
Day trip to Kanchanburi to visit the famous Tiger temple
Beach resort about 2 hours away from BKK, we stayed at the Intercontinental, amazing and new resort!
Koh Samui-totally romantic, about 2 hrs from BKK by plane
Chiang Mai if you enjoy nature, hiking and famous Mesa elephant camp.
Floating Market-something that is a must see in Thailand. About 2-3 hrs from Bangkok by car though if you go to the REAL one (Damnoeng Saduak). You sit in a mini speed boat and go through the market. They sell everything from food to souvenirs but beware the prices are very inflated and high so we typically don’t purchase much here.

Enjoy your trip feel free to ask any questions! xo

Reply
Lisa

Är halv thai så har varit till Thailand under alla mina 19 år haha. Men jag har varit lite överallt i Thailand, min mamma är från norra delen. Men gud jag vet inte vart jag ska börja eftersom inlägget kmr blir hur långt som helst då^^^. Men det finns ett stoooort köpcenter som heter SIAM PARANGON och där längst uppe är det värsta våning med thaiboxing och bio längre ner osv, men det är super trevligt, hoppas jag inte blandar ihop det med någon av dom andra men men. Sen i pattaya natt staden tkr jag verkligen att ni ska åka till !! Härlig stad som aldrig sover. Sen utanför pattaya finns det en stad som heter chon buri ngt där ska det finns delfin shower !! Där kan även få bada med dom och lära sig att göra små tecken som dom gör trick av osv. Men norra thailand vet ej om ni kanske åker dit, med tanke på att 2 veckor för mig är lite haha. Men norra Thailand är super vackert. Chang mai andra största staden som är facktis 10 mil från där min mamma kmr från. Men där finns världens zoo haha. Med ett av asiens största undervattens grejs med fiskar osv. Sedan finns pandorna där uppe !! Hoppas du fick en liten mini tour guide haha. Love from Lisa <3 ^^

Reply
diana

du borde ju köpa en riktigt jäkla flashig och snygg klocka till honom! det är alltid uppskattat av de flesta killar!

Reply
Mintra

Kenza ta med din pojkvän på middag på Sirocca sky bar, köp present till honom på Siam paragon eller Gaysorn köpcentret, där dom har alla kända varumärke som Gucci mm som är garanterat ÄKTA!

Jag förstår att MBK är populärt bland turisterna för att det är ett stort varuhus som har alla möjliga saker att shoppa, många fejka varumärken att köpa till mycket billigare pris.

Tycker du om att gå på nöjespark som gröna lund då ska du inte tveka att åka till Suan siam(siam park), jag har varit där 4 gånger. Nästa helg ska jag dit igen :) Det finns också ett till ställe jag som aldrig vart på med hört att den är också bra, heter Dream World, där har dom fejk snö och där kan man även åka skridskor på isbanan.

Uteliv. Ta taxi till ett område som heter Sukhumvit, du kommer inte bli besviken!

Missa inte thailands största marknad som heter Chatuchak. Dom har bara öppet under helgen året om. Åk dit tidigt för affärerna börjar stänga kl 4 på eftermiddag.

Hoppas du får det jätte trevligt i thailand och sök efter mer info om ställena på google! :)

Reply
Johanna

Hej, har varit i Bkk många gånger, och de första tre hatade jag det! Då var jag dåligt förberedd, bodde på Kho san road med backpackers i billiga rum. Nu älskar jag stan! Men det är stort, smutsigt och överväldigande, så jag rekommenderar att bo på ett fint hotell, gärna vid floden, så man har ett bra ställe att dra sig tillbaka till. Det bästa (tycker jag) hotellet är Lebua, det går inte att jämföra med något! Flera har tipsat om Sirroco skybaren, det är hotellbaren! Sjukt lyxigt, balkong (sist var vi på 62 vån. helt ok utsikt!). Boka i förväg, då kan man få en bra deal (tror vi betalade 800 per natt sist, det går inte att få den lyxen till det priset någon annanstans i världen!. Jag avskyr MBK som alla har tipsat om, billigt, fula kopior, skrikigt och stökigt. Tycker i stället att du ska shoppa i Central world (finns bland annat forever 21), riktiga käder och saker till suveräna priser, och missa för allt i världen inte restaurangen högst upp. Helt fantastisk. Sedan är Sum lum nightmarket trevligt, om man nu ändå vill ha lite kopior, jeans, t-shirts, väskor, plånböcker, smycken… och där finns också mycket mat och dryck. Trevligt!
/Johanna

Reply
lollo

BANGKOK: Där kan man bo hur fint som helst till en billig penning. Missa inte MBK + shoppingcentret bredvid. Flera våningar av bara shopping!! Glöm ej o pruta!!
Sen finns det en massa andra saker att göra oxå.
Tiger templet, weekendmarket, vattenmarknaden (marknad på vattnet liksom:) å ala guldbuddah som finns:)
Hur mkt som helst med andra ord!
Ha en trevligt resa o njuut!

Reply
L

du MÅSTE till MBK, størsta shoppingcenter jag någonsin sett! typ sju våningar o de går att pruta pruta PRUTA!!!

Ni måste ju också inom khao san road o shoppa længs garutmarknaden som ær dær, och æta o festa.
Bangkok ær grymt!!!

Reply
Jenny

chatuchack weekend market…MBK…siamcenter…är grymma shopping ställen. Sen får ni inte missa att ta en drink på skybar..som ligger i bangkoks högsta byggnad..sjukt fin utsikt!

Reply
johanna

I bangkok finns det ett sjukt stort shoppingcenter som heter MBK, ni måste gå in där! På de nedre våningarna så finns det bara prutnings stånd(såna som finns efter gatorna) men på de övre våningarna är det riktiga affärer, finns converse i hur många färger som helst, skojar inte om att de finns typ 80 olika par. Jag köpte med mig 12 par hem, och det är äkta vara! De kommer du märka. Ha en super bra resa :) Kram

Reply
Josefin

någon har säkert redan tipsat om detta, men i Bangkok finns ett gigantiskt köpcentrum som heter MBK eller MKB eller nått i den stilen, sex våningar var av tre med kläder! ett absolut måste :)

Reply
Wilma

Jag var i egypten för typ en vecka sedan, och vi var 100 m ifrån hajarna när vi snorklade! Vi kunde dött hihi :)

Reply
erika

hej! när ni är i bankok, åk till MBK, det är dtt sjukt bra shoppingcentrum med 12 våningar och varje shopping plan är emormt stort, det finns allt från väskor skor filmer och kläder mm. Ha en bra semester! <3

Reply
Jonna

Boende i Bangkok som starkt rekomenderas är Lebua at State tower, superfint hotell med skybar och restauranger på 64 våningen.
Min favorit ö i Thailand är Koh Lanta! Måste besökas!

Reply
s

Ett litet tips på julklapp till pojkvännen: Köp en snygg tröja (gärna stickad) och brodera in en personlig text/citat på innersidan, precis vid hjärtat! Väldigt personligt och sött!

Reply
Cajsa

Hej Kenza. jag har varit i Thailand 3 gånger, åker en 4de gång i februari, och varje gång har vi börjat med Bangkok och där äter vi alltid på en resturang som heter Oriental. Vet inte om du hört talas om den!? Men den rekomenderar jag starkt, underbar resturang, typ 3000 olika maträtter o deserter. Det är ganska dyrt men helt klart värt det! Kram

Reply
Mikaela - mamma till Vincent

Bangkok is the shit!!
Köp en dagsbiljett på sky train och åk runt till dem olika varuhusen! Du kommer älska Siam paragon! Alla världens designer i ett och samma gigantiska köpcentra.

Om du har tid så kika in på min blogg under kategorin Thailand 2010. Vi både började och avslutade vår långresa där i just Bangkok!!

Reply
Anna Larsson

Hej Kenza! Nu kommer jag göra som alla andra och tipsa om den billiga shoppingen men jag tycker ändå man ska ta sig tid att uppleva kulturen och en del sevärdheter också! Besök den liggande buddhan (enorm, 46 m lång), Guldbuddhan (5 ton rent guld), kungens paradbåtar, jättevackra, tänk bara på att åka båt dit, taxichaufförer hittar inte dit tro mig. När vi var där tog det evigheter och när vi blev avsläppta hade vi kommit över 5 km fel!
Gör ett besök på kungens palats och smaragdbuddhan också. Det är jättevackert, och eftersom platsen är så helig känns det verkligen i luften, man blir förvånansvärt lugn av att vistas inne på palatsområdet. Det enda ni ska tänka på ärr att man måste ha långa byxor eller lång kjol, urringningen får inte vara för djup och man får inte heller visa bara axlar.
Ni kommer få det helt underbart och jag är så avundsjuk! Dock är det ju högsäsong så var bara medvetna om att boende kan bli svårt att hitta.
Ha det bra!
Kram!^^

Reply
Jenny Classon

Vi ska också åka till thailand i vår o jag är snarare nervös över alla dessa förbaskade maneter som dödar folk!! Läskigt!

Reply
stina

Sitter just nu i Thailand, pa KOh Chang en jatte harlig o ganska nara bangkok :) i bangkok maste du besoka mbk center!!! Ett sjukt stort kopcenter med typ 7 vaningar!!
nastan alla vaningar har klader men den vaning fyra e bara elektronik! ascoolt!!

Sen finns det manga skybarer i bangkok… HIHI :D ha det gott

Reply
Tessie

Hej!

Jag har inte läst igenom dina 167kommentarer, så jag skriver ändå :)
Men besök MBK i Bangkok, är en stor köpcentrum med 7-8våningar och huuur mycket som helst. Allt från kläder till frisörer, och en timme räcker inte där utan flera timmar. Och det bästa av allt, dom har Starbucks där!!
Sen är också en väldigt turist-grej, men en upplevelse är att ta sig till Koh san road. Det är en upplevelse, folk från alla håll och kanter ifrån hela världen, massa restauranger, och en väldans hålligång!
Sen åk tuktuk! de va nog det roligaste jag gjorde på min resa, men ta med dig papper – helst våtservett för man blir riktigt skitig i ansiktet utav det – skojar inte, men mitt papper blev svart utav 10min åk på en tuktuk!

Hoppas ni får en underbar resa! / Tessie

Reply
maria

Ni måste åka till KOH CHANG!!!!!!!!!!!
Ta ett flyg från Bankok till TRAAT,
KOH CHANG är en underbar ö med regnskog och vackra stränder, fina vattenfall, och vackra öar utanför som man kan öernatta på, vissa har bara elektricitet från 8 på morgonen till 10 på kvällen.

Öde stränder och öde öar hittar du här…

Kramar

Reply
Michelle

Hej!

Kom hem i förgår från Thailand och besökte b la Bangkok. Vi reste runt en del, så har du frågor är det bara att maila.

Ett MÅSTE är Chatuchak marknaden (även kallad J.J market) där finns ALLT. Men se till att verkligen öppna ögonen o kolla runt, för det är lätt att missa mycket fint. MBK är också ett måste. Åk dessutom taxameter, blir mycket billigare än att bestämma ett fast pris eller att åka tuk tuk. (: Phi phi island utanför patong är värt några dagars besök! Otroliga strandfester och där dök även jag på 15 meters djup, med tub och allt du vet. Testa det, för det var så otroligt häftigt! Betalade ca 3400 baht vilket är ca 700:- det är ett MÅSTE!

Dessutom, va inte rädd för varken hajar eller kubmaneter. Hajar finns där inga “farliga” för det är fel vatten. Kubmaneterna hörde jag inget om när jag var där, se bara till att hålla er ifrån att bada när det är mörkt, och när det är väldigt mycket högvatten. Då är risken störst, dock är den ändå väldigt liten. Thailändarna har bättre koll än vi tror =)

Trevlig resa!

Kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*