• header

Samsung NX100

Jag fick en julklapp av Samsung! Deras nya kamera NX100. Jag är nöjd med min G12 men blev ju såklart sugen på att testa denna nu. Har läst lite om den och grejen med den är att det är en systemkamera fast i formatet av en kompaktkamera. Den har alla högkvalitativa funktioner och finesser som krävs av en systemkamera, men är mindre och lättare att ha med sig överallt.

Den ska tydligen ge kristallklar skärpa (och video) och djupa, mätta och naturliga färger, brusfria bilder även när ljuset inte är det bästa. Den har även supersnabb autofokus vilket är bra om man ska fota något som rör sig snabbt (hej hoppbilder!) plus en massa andra bra funktioner.

Har någon testat den här kameran? Jag tar nog med denna till Thailand också! :)

105 Comments

KLACKARNA I TAKET

Ååhhhh, vi behöver verkligen en ny kamera. Säg till om den här är bra, så vi vet om det är något att önska sig i julklapp… ;)

/Elina & Linnéa

Reply
Iris

Du ska vara glad att du får gratis kameror! Här får man 80:- i månaden och sparar till en systemkamera :(

Kenzas svar: Jag är såklart väldigt glad för det! Gladast är nog mina nära och kära som får mina “gamla” grejer. När jag var i din ålder (antar att du är född 97 enligt din mail) så ägde jag inte ens en kamera men jag var lika glad för det ändå. :P

Reply
marina

att du alltid ska få skit sköna produkter GRATIS!! Du är inte ens värd de DU BLOGGAR BARA OCH TROR ATT DU FÖRTJÄNAR ALLT GRATIS

Kenzas svar: Men du förstår väl ändå att det inte handlar om att “förtjäna” här. Utan de är ju smarta och skickar ut gratisgrejer till oss för att de vet att vi förmodligen kommer blogga om det. Alltså får dom en massa bra marknadsföring! Kramis

Reply
Frida

Åh fan vad spännande! Du måste berätta vad du tyckte om kameran sen! Jag älskar kameror och kan gå och impulsköpa en när jag känner för det och har råd förstås! Det är så kul! :)

KRAM

Reply
sara

Reklam om något eller?

Kenzas svar: Men det är väl klart att jag ger reklam tillbaka om dom varit snälla och skickat mig en sån dyr julklapp. Jag vill ju ge något tillbaka!

Reply
Therése

jag lovar, grymmaste kameran du kommer testa!!! 10 gånger bättre än G11 :)

Reply
lisa

vart ska du till thailand? ska du till koh chang eller kossamet? :) svara fort !! kram

Kenzas svar: Vi vet inte än! Kram

Reply
Issis

hejsan kan alla ni som ser denna kommentar så please kan ni kolla min blogg och jag vill gärna ha frågor jag svarar alltid med vänliga svar :D

Reply
kathrin

Hej kenza :)

du har et Canon G12, det samme kamera har jeg også og jeg ved at man kan tager billeder i sort og hvid og andre farver, men jeg kan ikke finde ud af hvordan man gør, jeg har læst om Canon G12 og set videoer om det men uden held.

så jeg håber at du kan svare mig :)

jeg håber at dig og din kæreste får en god tur til Thailand :)

Kram fra din største fan fra danmark – kathrin :D

Kenzas svar: Hmm, om jag fatta rätt så undrar du hur man tar bilder i svart/vitt osv? Tryck på func set, bläddra ner två gånger (till penseln med OFF på – MY COLORS ska det stå) och där kan du sedan välja massa olika färger till höger.. T.ex. så att hyn ser lite brunare ut, träden ser grönare ut, svart/vitt, sepia m.m. Kram!

Reply
Pauline

Byt liv med mig!!
Haha, om man nu vore lika känd som du och kunde få en massa sponsorer, det hade inte suttit fel.

Men ha det så kuli Thailand, fyfan vad skönt att komma till värmen!!!!

Reply
DIAMANT

åååh fan va kul :D “fick en julklapp av samsung” sådär spontant o kul, haha :D själv önskar jag mej en kompaktkamera, för bara 250 euro! olympus 800 uz sp, nåt sånt :) verkar skitbra! den är oxå som en systemk. men just behändligare hoppas ja på ! de e ju de ända som e dåligt med systemkameror, de tar så mkt plats .. KRAAAAM vackring!

Reply
Janina

Hej! Undrar om du skulle kunna skriva ett inlägg(elr bara svara hit) lite om G12:an? Typ plus och minus sidor och sånt:) funderar på att köpa en och skulle vara rolit att höra din åsikt om den! Kram

Kenzas svar: Den får bara plus av mig!

Reply
nina

Hej kenzaa!!<3<3<3 Jag är jättejätteglad för din skull! för du förtjänar det!! du förtjänar absoluuuut det!!!! PS: LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOVE DIN BLOGG!! DU ÄR BÄST!!!<3<3<3<<3

Reply
sandra

Kenza, vad tycker du om isabelle strömberg? :) om du vet vem det är alltså :D god juul <3

Reply
Zita

Kenza, man ser så TYDLIGT hur Samsung gett dig kameran för att du ska göra reklam, tjäna massor av pengar och samtidigt få en asbra kamera. Säg istället att du blivit sponsrad! Och ja, jag är avundsjuk. Vem är inte det?

Reply
Felicia Lundqvist

när du har testat den får du säga om den är så bra som de påstår! :D

Reply
Fanny

Nej Gud vad jag är avundsjuk! Har kollat länge på NX100 och bara drömt om hur bra den värkar! (: Har kollat på flera “klipp” hur skärpan och allt värkar bra, skulle jätte gärna vilja ha en sådan! //Fanny från Finland :D

Reply
Karin

Åh fan, om den är bra måste jag kolla på en såndär… vore perfekt ju!
Om den inte kostar typ tjugo tusen.

Reply
AnnaPanna

Asså på julafton tänker jag köra på något enkelt för vi brukar fira mest på juldagen. Jag har köpt ett par svarta jeansleggins men har ingen aning vad jag ska ha till, jag vill ju ändå inte se för vardaglig ut! Har du något tips? Skulle vara jätte tacksam! Kram:)

Reply
E M M I E

Skulle du inte kunna lägga ut en liten “recencion” eller vad man ska säga om den snart. När du vet hur den funkar osv :) + några bilder du tagit med den. T.ex hoppbild, vattenbild, macrobild osv. Skulle vara jättekul :D

Reply
ellen

den är skit bra! jag har därimot funderat på g12 för att jag saknar några funktioner, skulle du rekommmendera den? :p

Reply
Robin

Berätta gärna om din nya kamera när du har testat :) Jag älskar kameror och så. Nu har jag chans att ber dig att fota intressant bilder i Thailand när du är där, inte bara ego bilder! ;) Gå ut på kvällar i thailand och fota för jag vet att det ger vackra bilderna.
Bara en fråg; vad vet du om dövhet? Kan du teckenspråk? Jag är nyfiken för att jag själv är döv :) Kram, ps. God Jul ds.

Reply
elin

det är konstigt att de med pengar får det mesta gratis, medans de som inte har några pengar får betala precis allt. borde i så fall vara tvärt om.

Reply
sofia

Hon kan inte såga kameran även om hon skulle vilja, för hon har blivit sponsrad och måste tala gott om den. Roligt dock att hon inte kan stå för att hon blir sponsrad utan säger “julklapp”. Pinsamt, men är man nitton så är man…

Reply
alicia

vad tror du att den kameran kan kosta?
vart lite sugen på att köpa en sådan… :)

Reply
Yasmin

Shit vad företagen ska vara glada över att ha bloggare som “reklamstolpar”! Jag klickade precis hem en sån kamera (efter att ha läst det här inlägget) och då är jag INTE en person som gör spontana köp när det gäller lite dyrare produkter. Lättpåverkad? hahaha Aja, hoppas jag blir nöjd nu! :D

Reply
malin*

Åhh gött för dig! :D Den kameran är jag väldigt sugen på! har alltid velat ha en systemkamera men tycker att dom är lite för stora, klumpiga och dyra :O Man vill ju kunna ha med sin kamera överallt i sin lilla väska :) Tycker du att den håller vad den lovar?

God Jul!

Reply
Anna

Berätta så fort du vet något om den, måste köpa en ny kamera och jag har hört mycket bra recensioner om den! :)

Reply
belle

haha, köpt inlägg eller? ^^

men men, vet inte vilken min bästa kompis har, men det är typ också en systemkamera i kompaktförmat, och den är sjukt bra =)

Reply
Anna

Skulle du kunna lägga upp bilder som du har tagit med olika funktioner osv för att se hur bra kameran är? Skulle uppskattas! Kram

Reply
Johanna

Funderar på att köpa G11 som inte är alltför dyr nu. Måste bara höra.. Du som haft båda. Är G11 en bra kamera eller skiljer sig kvalitén mellan den & G12 mycket? Vore grymt om du svara, ha de bäst! :)

Reply
Gabriella

Ledsen att behöva göra dig besviken.. Den här kameran har “allt” som en systemkamera har.
Förutom att sensorn är inte alls lika stor som på en systemkamera, och det drar ner kvalitén på bilderna betydligt.
Går inte att jämföra med en systemkamera.
Sensorn är inget som “vanligt folk” känner till, utan dom kolla ju mest på objektiv/pixlar/osv.
Men min chef (jobbar i en fotoaffär) talade om detta för mig.. riktigt pissigt=/ hade också velat ha den annars.

Reply
Maria

ååh gud va avis jag blir! jag har gått och suktat efter den kameran sen den har gått på reklam!! ååååhh

Reply
Elin

lägg av?! fick du den? åh, så avundsjuk jag blir! skulle gärna vilja ha den men har absolut inte råd :/

Reply
Foppis

Söt du e !

Frågor: Hur gör man såna hjärtan ? Läser du alla kommentarer som du får? För du får ju väldigt många.. ;)

Ps. Svara gärna på min blogg ! :D Om du svarar.. :S

Reply
Sara Josefina

åå! är grymt avis på dig!
Har varit inne på att be mamma och pappa köpa den åt mig i julklapp men har inte gjort det, vill ju ha den så det blir nog att köpa den själv ;)
Men du måste lova att skriva om den är bra eller inte.
Lova det!!

älskar din blogg :D <3

Reply
Jennifer

Hej Kenza!
jag är ute efter en kamera… Men jag vet inte vad!! Men var den där kameran godkänd från din sida?:)
ha en fin kväll!

Reply
Merima

Sån tur du har som får gratis grejer..

Om du inte gillar kameran kan jag gärna få den i julklapp av dig :D Kramis

Reply
Lollo

Ja, du måste absolut göra ett inlägg senare om hur den nya kameran är, om den är bra/dålig. Visa gärna upp flera olika bilder som du tagit med den sen :)

Reply
John Doe

“Den ska tydligen ge kristallklar skärpa (och video) och djupa, mätta och naturliga färger, brusfria bilder även när ljuset inte är det bästa.”

Du borde bli Copywriter. :) Borde vara annons-märkning på sådana här inlägg.

Reply
Olivia

Hej Kenza!
Vart i thailand var ni förra gången? svara, snälla. Jag funderar på en resa dit och vill ha tips :)

Reply
Lisa

Åh! Grattis till din fantastiska julklapp! :) Suktar som bara den efter just den kameran, den verkar jätte bra enligt allt jag har läst. Skriv gärna någonting om den sen när du använt den, tänkte spara ihop och köpa den någon gång nästa år!
KRAM

Reply
Moa

perfekt! tjänar 20 gånger mer än oss andra, och ändå har du lägenheten full av hemskickade gratisprylar. just perfekt…

du får ursäkta, jag har en dålig dag..

Reply
Rebecka

Förstår att folk blir avundsjuka när du får en sån kamera hemskickad. Det gör dock inte dig sämre som person. Vi ska väl glädjas åt att du har lyckats få både jobb och gratisprylar.

Däremot tycker jag verkligen du ska recensera kameran också. Vi lär väl få se en del bilder med den tagna i Thailand (glöm att inte skriva under vilka bilder som är tagna med den).

Nu är iofs Samsung smarta som skickar den till dig för att de får ju reklam mot att du får en kamera gratis. Inget snack om saken! Däremot vill jag påpeka att Sony NEX-kamerorna är mycket bättre än Samsung NX-kameror. Den har större sensor och om du googlar efter jämförelser mellan dem (och t.ex. Panasonic GF-kamerorna och Olympus EP-kamerorna) så kommer du att förstå. Vet inte vad jag vill få ut med detta. Mer att alla som är sugen på en spegellös kamera bör satsa på Sony NEX-kamerorna. Utan att tveka! Ska själv köp en.

Kan verkligen poängtera att spegellös kamera (Sony NEX eller dess konkurrenter) är mycket bättre än vilken kompaktkamera som helst. Bättre än din G12 även om den är en av de bästa kompaktkamerorna. Det som är så trevligt med spegellösa kameror (och speciellt Sony NEX) är att de är lika små som kompaktkameror men där du ändå har möjlighet att byta objektiv. Resultatet är överlägset!

Önskade att Sony skickade dig en Sony NEX också så de kunde få lite reklam (plus de kunde få se skillnaden). Fast det verkar gå så bra för deras kameror så de kanske inte behöver din reklam. Vem vet.

Grattis till kameran i varje fall! Om du nu läser detta ens. :P

Reply
Rebecka

Gabriella 2010-12-19 @ 19:44:02

Måste bara kommentera din kommentar. Det stämmer att det är en annan sensor i dessa spegellösa kameror. Du får dock tänka på målgruppen för dem också. Det är inte meningen att spegellösa kameror ska ersätta de allra mest avancerade systemkamerorna. Både varianterna har sina för- och nackdelar.

Fördelen med spegelreflexkameror är ju det självklara. De är grymma på bilder! Fördelen som spegellösa kameror har gentemot spegelreflexkameror dock är att de först och främst är mindre. De är i storlek med en kompaktkamera vilket för många betyder mycket. Jag har själv använt en Nikon D70 och även om det känns jävla häftigt att springa runt med en så stor kamera så finns det många tillfällen där storleken är en stor nackdel.

Sen är det ju också så att när man ta bort spegelreflexen så förbättras filmande avsevärt. Alla spegellösa kameror filmar mångdubbelt bättre än spegelreflexkamerorna. Så vill man ha en grym stillbildskamera som samtidigt kan filma bättre än många renodlade videokameror (särskilt i samma prisklass) så är en spegellös kamera perfekt.

Sist men inte minst. Det finns flera anledningar till att jag rekommendera Sony NEX-kamerorna framför deras konkurrenter såsom Samsung NX, Panasonic GF och Olympus EP. Det är för att Sony NEX har bättre sensor och hantera bilder och mörkerbilder betydligt bättre samt brus. Så har man höga krav på bilderna och filmningen så är Sony NEX det solklara valet. Däremot är Panasonic GF väldigt bra också sett till filmning. Däremot är dess stillbilder inte lika bra. Skulle rekommendera Olympus EP framför Panasonic GF när det gäller stillbilder. Trots att de har samma sensor är Olympus EP bättre…

Slutligen. Passar du in i målgruppen för spegellösa kameror? Köp då en! Din chef (på en fotoaffär?) verkar glömt att man kan inte jämföra äpplen med päron. Ska vi snacka bra sensor så kan du ju betänka att det finns fullformatskameror också. Det är dock troligt att proffsfotografer kommer bli de som är sist med att gå över till spegellöst. Framtiden ser ut att gå mot spegellöst, men innan de prestera lika bra som värstingkamerorna så kommer inte proffsfotograferna överge sina hus.

Fast jag tror verken Kenza eller vi tillhören den gruppern. För en fullformatskamera är t.ex. Canon EOS 5D Mark 2. Den kostar dock ca 30.000 kr och vem av oss vanliga döda köper en sån? Vi har ingen nytta av den heller (betalar för mer än vad vi själva kan se/förstå).

Ska du köpa en i mellansegmentet t.ex. Canon EOS 550D så är den faktiskt inte så mycket bättre än Sony NEX. Det beror på vad du söker. Canon EOS 550D har några fördelar men det har Sony NEX också. Canon EOS 550D och alla andra spegelreflexkameror är jobbiga att filma med. Detta eftersom de är inte är skapade för det från början. Sonys har ju faktiskt skapat nya objektiv till NEX-kamerorna som just är gjorda för att även klara av filmning. Det roliga är att dessa objektiv även fungerar för deras ny filmkamera (ja, som man kan byta objektiv på också!).

Låter säkert som jag jobbar för Sony nu men tyvärr gör jag gratis reklam. Sony borde skicka mig en NEX-kamera om någon. ;)

Reply
louise

Hej Kenza!
jag undrar om din “gamla” kamera är bra ?
var inne och kollade på nätet och hittade en sån som du har.
det stod att den bara hade 10 megapixlar.
är den bra trots det? och är den värd priset?
hoppas du kan svara så snabbt du kan, för vill ha en sån här i julklapp :D
kraam!

Reply
Emelie

Tjena!
Hoppas du delar med dig om omdömet av kameran. Är lite nyfiken då jag ska köpa en systemkamera :) Har varit inne på den modellen, men vore bra att veta om den tar skapra bilder! Kram

Reply
linn

du är bäst kenza, jag undrar vad kostar kameran och vet du om den är bra på konserter? vill nämligen ha en bra kamera när jag ska se rihanna :D hehe snälla svara! kraam

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*