• header

8e februari 2011

Hej bloggen!

Idag vaknade jag upp med fjärilar i magen.. Som jag skrev igår så ska jag till East Street Tattoo för att bättra på två av mina tatueringar…. En av dem är C:et på sidan av handleden som jag gjorde i Thailand.

Lyssna nu och ta mitt råd. Tatuera er inte utomlands, speciellt inte på någon semesterort i Thailand. Redan där på plats kände jag att han inte riktigt var helt 100 men tänkte.. “äh, ett C kan väl INGEN göra fel” men efter när han var “klar” var jag tvungen att försöka förklara för honom att han missat här och där, måste göra lite tjockare där osv. Inte så lätt eftersom att han inte var den bästa på engelska.

När skorporna lossnade så såg jag att tatueringen är ojämn i färgen, mörkare på vissa ställen och ljusare på andra. Och konturerna är helt hackiga. Kul! Men jag får skylla mig själv. Ångrar inte tatueringen alls utan jag älskar ju den, men det suger lite att jag måste fixa till den nu eftersom att det där stället, på sidan av handleden, var det värsta stället jag någonsin tatuerat. SÅ ONT!!

Så ta mitt råd och tatuera er hos en seriös studio här hemma istället som ni vet ska vara jäkligt bra.

När jag tatuerade mig i Ao Nang, i studion som även har ett café precis utanför. Fick en kommentar från en läsare som också tatuerat sig där och berättade att hon var tvungen att fixa till sin hemma också. Don’t go there!! Säger det inte för att vara taskig mot honom men fan, en tatuering ska man ha hela livet och man vill inte att det ska bli fel!

85 Comments

ANNE

ajdå, hoppas det löser sig utan att bli en ful, tjock klump.. det syns ju rätt mkt på handleden..

Reply
Frida

Kenza!
Nu komemr jag förmodligen ställa en sjuk fråga men så här ligger det till. vi hade en sjuk diskussion på jobbet där en av mina killkompisar var helt övertygad att du hade sillisar och jag tvär säker på att du INTE har det. Vore skönt om du kunde konsataera att du inte har det så jag får sätta min jobbkompis på plats;)
PUSS!

Reply
bella

hej ville bara säga att samma sak hände mej fast jag gjorde den i rhodos, ha hört att dem flesta som gör tatueringen utomlands så lossnar färgen av o är helt knasig :/ jag ångrar inte min men e lack att jag inte väntade med att göra den här hemma i sverige :/

p.s din blogg e bäst ska du veta gryym eru!!

Reply
Jenny

Oj, lycka till kenzii!! :D

När kommmer din smyckes kollektion ut?? Jag väntar :(
Kramis!

Reply
ILoveMandy

Du borde tatuera dig på Heavenly Ink Tattoo and Piercing! East Street är bra, men Heavenly har grymma tatuerare! Åtminstone min favorit. :)

Reply
Elly

Jag tatuerade mig i Thailand för ett halvår och har fått otroligt mycket beröm om hur rakt och fina linjer det är.. Det är skrivstil 8 rader på revbenet.
Så ja.. väldigt olika. =)

Reply
Elin

har en vän som också har tatuerat sig i thailand och den blev hon tvungen att fylla i ganska snart när dom kom hem. det är ju lite tråkigt för tycker inte man ska behöva det efter så kort tid :P

Reply
airaM

Jag tatuerade mej när jag var i Thailand, på Kata Beach, på en studio som ligger bredvid Kata Seafood. Den har hållt sej jättebra och är hur fin som helst. Så det har nog inte med Thailand eller Sverige att göra, du gick till en dålig studio helt enkelt. Såna finns i Sverige också. =)

Reply
Alex

För det första så kan det ha med o göra att du fick skorpor. Det är inte svårt att hålla skorpor borta, men om du fick skorpor på ett litet “C” så har du inte skött om den, därför lossnar även färgen.
Och skorpor ska inte lossna… dom ska läka.
Du ska tvätta och smörja din tatuering hela tiden till den är läkt och en tatuering ska aldrig som oläkt utsättas för sol eller bad, så det är jäkligt dumt att h’änga ut tatueraren när det är du själv som inte skött om den.
Läs på ordentligt om hur du sköter om en tatuering, och tatuera dig inte när du ska sola och bada, förstår inte varför alla får för sig att tatuera sig utomlands…?

Kollade du upp ordentligt om han är noga med hygien osv.. Om allt är sterilt, om han tar nya nålar varje gång.. Inte så gött att åka på en blodsjukdom direkt..

Reply
anita

hej tänke fråga ifall du vet vart man kan få tag på såna där spetsshorts som funnits på modekungen.se/eller liknande? du är ju bra på såna grejer :D

Reply
Jos

Aj då, då vet jag det! :) Men snälla Kenza! Kan inte du tala om för mig vart du fick tag i dina ljusa jeansshorts som du satte nitar på?! Så snyggaaaa! :) puss snyggfan!

Reply
Hanna

Jag gjorde tatuerade ett litet hjärta i turkiet, och den blev också ojämn i färgen och i konturerna..så ja, det smartaste är nog att tatuera sig hemma i sverige, om man inte gjort lite research om bra tatuerare innan man reser! :)

Reply
Hej

Kolla alltid upp taturaren innan. Oavsett landet du befinner dig i.. och sen brukar det inte vara smart att kombinera semester & tatuering då dte innehåller sol, bad & alkohol som inte riktigt är bra för en tatuerad hy

Reply
mrs.reaper

Min kompis Marie har tatuerat sig på båda händerna, det är snyggt men måste ha gjort skitont! :)
Men hon har en piercing i tungan, hade tänkt skaffa det men av en tråkig anledning kan jag inte det? :(

Reply
prettyinthedesert

my friend’s got tattoos when we were in Koh Phangan and they were both unhappy with them. I wanted to get one, but decided to wait until we got to Bangkok. I got mine done in ko san road and I love it. It’s pink and he did a great job. Even my friend got one done at the same studio in bangkok and it turned out really well. I think I would recommend getting one done in the city rather than the islands.

Reply
Jen

Du kan inte bara dra över alla tattueringsstudier i thailand för jag gjorde min andra där, min mamma gjorde sin andra där och min syster med. OCH alla våra blev jäättebra! Men de e klart att vissa ställen är mer profsiga än andra men då gäller de bara att hitta den bästa;D

Reply
elin

attans att du måste fylla i den igen! Jag kan däremot säga att det inte alls har varit några problem för mig då jag har tatuerat mig flera gånger utomlands, bl a i Thailand och Bali!! Utan mina tattoos har blivit mkt fina och jag har inte ens måsta fylla i dom än, flera år senare! Så det är nog väldigt olika vem man går till!
mvh en trogen läsare

Reply
emelie

Jag gjorde min g-klav mellan skuldrorna på Gran Canaria, efter att ha sett tatueringar på en tjejkompis som hon gjort där, och den blev hur bra som helst :) Så jag gissar på att det är som här hemma i Sverige, vissa är bra, andra inte :)

Reply
KiZnic - EN höna och TVÅ ägg

Har också gjort en i Thailand, ett hjärta som är mindre än en 50-öring. Blev ojämnt och inte alls som jag hade bett han om, vet många som kommit hem med super snygga och ordentliga så alla är inte oseriösa dock få om dem.

Kram ;-)

Reply
Linnéa

Haha, jag undrar hur din smärtgräns är! :) Jag har gjort en tatuering som går över magen och lite på revbenen. Och revbenen alltså, DET GJORDE ONT! Känns så roligt med dina små tatueringar i jämförelse, haha.
Inget illa menat alltså. :)

Reply
Therese

Ser nästan inte ut som du på bilden, ser så annorlunda ut :p Inte för det, du är ju alltid lika fin, men ser ganska rolig och söt ut! ;D

Reply
Sara ~ Candis

Men det vet man väl innan att man aldrig ska tatuera sig utomlands för de är inte samma standard och regler som hemma?!?!?! Sånt pratas de ju om hela tiden :P skulle aldrig falla mig in att göra det.

Reply
felicia

om tatueraren du ska till nu också är seriös borde han inte låta dig fylla i den redan, eftersom det var så kort tid sen du gjorde den. och den är inte helt läkt innuti.
säger detta för din skull och inte för att klaga :)

Reply
Sara Ellström

räcker ju egentligen med att titta på hans egna tatueringar, dom är ju inte särskilt snygga…. :/

men hoppas att den blir bra nu iaf! :)

Reply
Josephine

Måste bara säga som precis som någon annan här hade kommenterat. Att det har nog inte med att du va utomlands att göra utan att ni helt enkelt gick till en inte så duktig tatuerare och sådana finns det massvis av här i Sverige också. Felet många gör när de tatuera sig på semestern är att de bara gå in i en studio utan att först höra sig för och kolla upp den. Hemma i Sverige skulle de flesta höra sig för och kolla upp om studion har bra tatuerare medan man utomlands ta typ första bästa som ser ok ut. Har själv en som är gjord av en som jobbar på teneriffe inc – Mario Oviedo. Och mina linjer är skit fina. Känner honnom privat me och ha sett många av hans verk och de är mycket bättre än flera verk av personer som jobba på svenska studios. Så har som sagt inte med var i världen du befinner dig utan vilken tatuerare/studio du går till. Rådet jag ha till alla om ni ska gadda er kolla upp studion och tatueraren vare sig ni är i Sverige eller någon annan stans i världen.

Reply
Ida

Alex – skorpor uppstår inte alls nödvändigtvis för att man misskött tatueringen. Sårskorpan är en del av läkningsprocessen och finns delvis där för att såret och huden under skorpan ska kunna bilda nya celler och läka ifred, utan risk för att bakterier tar sig in. När huden under är läkt, faller skorpan bitvis av. Jag har skött alla mina tatueringar som man ska, fått skorpor på de flesta och alltid varit nöjd med hur de läkt ut. Sen är det ju dessutom utöver blod och död hud, även en del färgrester på en färsk tatuering, vilket kan resultera i en tjockare sårskorpa än på ett vanligt sår. Dessutom vet du ju inte om hon solat och badat med tatueringen, såvida du inte satt bakom en buske och iakttog henne hela semestern.

Reply
- - M a j a s B i l d e r - -

Det första jag tänkte när du berättade att du hade gjort en tatuering i Thailand var: Nej hur vågar hon? Men jag antog att du visste vad du gjorde och gick till en bra tatuerare. Men du hade tur i oturen att et bara var ett litet C och ingen stor tatuering… ;)
Kam

Reply
anna

va har dina tatueringar kostat? :)<3 är det dyrt att tatuera såna här små som hjärtat elr hope? *har ingen koll* älskar verligen dina små, lite gömda tatuering, så söta :)

Reply
Jessica

Jag har tatuerat mig hos samma tatuerare två gånger nere i Turkiet. Otroligt duktig, och sjukt nöjd med båda! Ska göra min tredje där nere denna sommaren. Tycker det är synd om de som får dåliga tatueringar, men tycker också det är synd att dra alla “utomlands tatuerare” över ens och samma linje..Miami Ink är utomlands..;)
Men tråkigt att det blev dåligt såklart!

Reply
Soffan

Man kan få hiv. Chansen är mkt större utomlands än i Sverige. Förstår inte de som tatuerar sig utomlands de kan ju inte vara rädda om livet..

Reply
sanna

har aldrig fattat varför folk ska tatuera sig utomlands:/ tycker att man får skylla sig själv!

Reply
Lina

Jag tatuerade mig i bangkok för 3 år sedan och min blev toppenbra! skitfin i färgen och den är fortfarande snygg! dock gjorde jag en på Rhodos i somras och den är lite ojämn,så jag tror man får välja sina studios med omsorg bara:)

Reply
Julia

eller så går man till en seriös studio i Thailand. några av världens bästa tatuerare finns i där, har själv gjort två stycken i Thai och jag kan inte vara mer nöjd, varav en gjordes av en som kunde inte de minsta ord engelska (hade en tolk i början, sen var jag on my own). har gjort en här i sverige och den ser ut som skit jämförelse med mina andra. så om man är verkligen seriös med sin tattoo så går man inte till första bästa utan letar och jämför. man tittar ju även på vad dom gjort förut, de flesta jobbar även som konstnärer vid sidan om, så där kan man också se deras talang…. döm inte alla efter din urusla studio som låg i någon turistpackad stad/by/ö….

Reply
Gabriella

Man måste i stort sätt alltid gå tillbaka och finputsa en tatuering för att den ska bli bra.
och det är nästan ett måste när man tatuerar på en solbränd hud, för vi fjällar och då blir färgen på tattueringen sämre så de måste bättras på :)

Reply
mia

min kompis tatuerade sig på bali på fingret. När skorporna lossnat, fanns INGENTING kvar av tatueringen! Helt sjukt.
Så stort NEJ till tatueringar utomlands. Betala istället mycket mer o gör hemma i sverige.

Reply
Crouching Tiger

På sådana ställen finns det i stort sett bara “hobbytatuerare”, som köper sina prylar för en billig peng och bygger upp en studio som ska se så proffsig ut som möjligt för att locka turister. I Thailand finns inte de regler som i Sverige, här finns ju oräkneliga hobbytatuerare, men de får inte lov att äga studio och sälja sina tjänster.
Jag har bara tatuerat mej i Thailand och har alltid blivit väldigt nöjd därför att jag gjort det i proffsstudios som ändå är billigare än sverige : )

Reply
Vendela

Av Tyra och mig så var Kenza den bästa på att sköta om sin gaddning. Hon smörjde hela tiden, undvek vatten och sol and so on.
Man SKA få sårskorpor av gaddningar, det är så ett ärr blir till. En tattuering är typ som ett ärr fast med färg i plus :) Killen var hygeinsk, jag och tyra hade gått in i varenda tattoparlor vi såg och spanat läget/portfolio och utrustningar. Har själv 4 gaddningar så jag vet vad jag ska titta efter för att veta om det är helt och rent. :)

Defakto är även att alla typer av nålar/färger inte fungerar inte fäster lika bra på alla. En av mina vänner fick göra om sin gaddning på foten efter den hade läkt (3 mån) på grund av att den vart “fläckig”. Det har även med att göra hur spänd/elastisk huden är där du tattuerar dig :)

Så sluta skyll på Kenza nu!

Lycka till på East Street, själv ska jag till Swahili Bob snart.

Kram

Reply
Sara

Intressant, min pojkvän gjorde också en där förra året, av precis samma kille.
Den är tyvärr skitful nu, han har länge planerat att gå och fixa till den här hemma i Sverige.

Så VERKLIGEN, don’t GO THERE!

Reply
emilia

hej! jag var i ao nang samtidigt som dig och tatuerade mig på “the king tattoo” och blev riktigt nöjd. hade bara hört massa bra saker om killen som jobbade där. ett tips om du ska dit igen och vill gadda dig kanske(:

Reply
Andrea

Hej Kenza! Synd att den blev så ojämn. Alltid tråkigt när man behöver fylla i den direkt efter och på ett ställe där det gör Jätteont! Dock kan ojämnheten ha olika förklaringar. Te.x att huden kan liknas vid ett papper och människor har olika hud som “suger/absorberar” färgen olika. Mina mörka tatueringar var svåra att få jämna i färgen medan dom färgade är hur fina som helst! Konturerna är jämna och svarta men ifyllnaden på vissa ställen ser ojämn ut. Såvida jag inte vill fylla i dom 3 gånger så får jag nog leva med det och acceptera att min hud är svår att tatuera mycket svart på :)
Alla är gjorda i Sverige av samma kille och han är superduktig. Andra svarta/tribaler/bokstäver som han gjort har blivit svarta och jämna! Så kanske är din hud lite svårare att få det jämt på bara? Eller en kombination av det och en lagom kass tatuerare ^^
Ha det bra! Din blogg är den bästa!

Reply
marcella

ooops, I’m planning on making tattoo at the same place, did it really hurt so much? because of the bone?

love your blog btw :)

kiss from CROATIA

urbanprettygirl.blogspot.com

Reply
elina

ibland byter dom inte heller nålen, som gör att färgen kan bli ojämn, i och med att nålen blir oskarp då.. =/ så..

Reply
Rebecca Lönnberg

Tatuerade mig också hos honom. Samma sak hände mig. Tatuerade in en fjäril, men när “skorpan” lossnat så var färgen ojämn och han hade missat grönt i ett ett område i vingen. Så ska antingen fylla i den eller ta bort den..

Reply
malin

Gör den i bambu i thailand, dom är ju inte bra på maskiner.
jag gjorde min i bambu hos Koh Changs bästa tatuerare, för 250-300 kronor ungefär, stå mitt namn i Thai på skuldran.
den är äckligt snygg och ser äckligt bra ut! :)

men kör på bambu, det är deras speciallitet.

Reply
malin

men du kan tyvärr inte dra hela thailand över en kam?
vi har en skit dålig tatuera här där jag bor i sverige, .. inte tror jag att hela sverige suger röv för det?

Reply
Jenny

Helluu ! Tro det eller första gången jag kollar in din blogg. Sicken söt liten blogg du har , eller aah inte så liten kanske..aja.^

Funderade på att tatuera mig i Aonang! Tur att jag inte gjorde det då. Hoppas det blir bra!
kram på dig!

Reply
Amanda - En blogg om glaskonst

Underbart att du skriver detta när jag funderat i ett par dagar att göra en liten tatuering nu när jag drar till koh tao om 2 veckor.. har tvekat lite men bestämde mig för att göra den idag.. tror jag faktiskt väntar tills jag kommer hem och gör den hemma ist :)
tacktack för varningen.

Reply
sarase

Jätte trist att tatueringen inte blev bra :-( Jag chansade nu och gjorde min tatuering i Aonang men den blev som tur hur bra och skarp som helst…trots att det var jätte liten text på sidan av underarmen. När jag kom hem fick jag höra av mina kompisar som är i den branschen att den va riktigt bra gjord. Så jag hade väl tur som valde det stället jag gjorde…men egentligen fattar jag inte hur jag våga tatuera mig där….när man inte kan garantera att kunden blir nöjd på samma sätt som i Sverige

Reply
Verna

Jag har tattuerat mig utomlands :) På ett turistställe i Filippinerna. Innan jag gjorde det så gick min pappa och min ingifta morbor och kollade in studion, kollade in grejerna de hade osv. Och jag är hur nöjd som helst med min tattoo :)

Reply
ramona

Min sambo tatuerade sig där i maj 2010 på hela smalbenet och det vart hur snyggt som helst.. precis där du tatuerade dig… men tatuera er inte på koh chang, där vart det inge bra…
:)

Reply
Melissa

Hej Kenza! Gillar verkligen din blogg :) Vad skönt att du kunde rätta till den här hemma i Sverige :). Jag ska själva snart till Thailand och ska följa ditt tips om att inte göra en tatuering där :). Har du några andra tips, om resemål och resor thailand som är kul att göra??

Ha det bäst :)

Melissa

Reply
Malin

Hej Kenza!
älskar din blogg måste jag bara säga!
du verkar vara en super gullig och snäll tjej :)
jag undrar bara, din tatuering på nacken/ryggen kanske man säger, vad är det för typsnitt ? :)

kraaaam

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*