• header

Thai red curry with chicken

Nu ikväll lagade jag thaimat till mig och min pojkvän! Receptet är från lilla häftet han fick när han och grabbarna gick på matlagningskurs i Thailand. Har dock ändrat lite i receptet eftersom att jag inte hade vissa grejer hemma men det blev suuuuuuuuupergott! Ni måste testa detta! :)

Började med att bryna kycklingen (körde på 3 filéer, vi gör alltid mat till typ 4 pers så vi kan ha till lunch dagen efter) i olivolja, sedan i med hackad lök (en gul lök), vitlök (4 vitlöksklyftor) och salt, peppar & cayennepeppar. Stek det tillsammans med 3 msk röd currypasta. Sänk värmen och i med wokgrönsaker (jag körde på Coop’s thai wook) och röd paprika. Grönsakerna ska bara bli varma nu (inte stekas) för de ska inte bli mjuka utan de ska vara lite krispiga! Sedan i med en burk kokosmjölk, 2 msk fish sauce & 1 msk palmsocker. Hacka i lite citrongräs också och pressa lite lime över! Låt det puttra några minuter och ha sedan i 5-6 thai-basilikablad. Klart! Servera med ris :)

/Kock-Kenza

116 Comments

Anna

Hej Kenza!
Jag undrar vad du har för storlek på din vita kavaj från Topshop? kram

Reply
tara

Vad är grejen med pälsen på din jacka? Var inte du emot äkta päls? Och det ska ju inte spela någon roll om det är secondhand eller något? Fattar inte hur du tänker…jag har also alltid undrat hur känns att tjäna så mycket lättförjänta pengar?

Reply
olga

sounds effin yummy!! :)
aaah I wish I spoke Swedish so I could read it in a ”normal” language and not with the help of the all-mighty-translator ha-ha :)
But hey..good job with all the cooking, Kenza!!

Reply
Matilda

Hur fixar du ditt hår när du har lockar. Med vad för locktång ?eller något sånt hehe. Du fattar vad jag menar :D

Reply
TIDSTJUVEN

Det här kunde ha varit ett inlägg i vilken matblogg som helst – om det inte vore för bilden längst ner i inlägget.
Du var bara tvungen att göra det, eller hur? ;)

Reply
ylva jansson

Har man i pastan och steker den i stekpannan eller kokar man den och har i efter? :) Bra att du har med sånt som du inte brukar ha med i bloggen, då kanske mer klickar in på den. Jag tycker iallafall jättemycket om din blogg. Kram! :D

Reply
Josefine

haha åh älskar sista bilden :D du bjuder verkligen på dig själv Kenza, det är så jävla härligt och se att du gör det:D

Reply
ann jedlinsky

hello Kenza ;) big kiss from Poland again. ;)
i habe to ask you, why are you don’t writing in english? I think it’s easier to read to your fans from Europa.
(sorry for my English ) :)

kiss you – Ann.

Reply
Julia

Ser jättegott ut ju ;)
Måste bara fråga en sak…
Hur var det att prata med killarna i Tokio hotel?
Var Tom trevlig?
Haha

Kram

Reply
Två anonyma tjejer

Hej vi undrar om du vet hur man bakar cupcakse? För du värkar vara duktig att laga och baka <3

Reply
Jele

Amen det ser jättegott ut :)) Men jag har en annan fråga till dig, hahah vilken foundation använder du? Snälla kan du svara ???? :((( Puss

Reply
Diana

Hrm, den där sista bilden ger rätten lite dålig reklam… ;) I övrigt så låter det jätte gott, jag är en sucker för asiatisk mat.

Reply
Laserkatt

Thai-basilika? >_>

Skulle ju förvisso kunna googla, men är alldeles för lat och skickar en ful kommentar istället.

:D

Reply
Tina

Hur ofta händer det att du lagar mat till dig och din pojkvän? Och är du duktig på det? Kram

Reply
Nono :)

Hejhej Kenza, tänkte fråga om du brukar gå in i andras bloggar o kollar?
asså jag har inte bloggat länge alls.. och det känns så att min blogg e ganska tråkig.. kan du säga något tips om min blogg? skulle va jättesnällt !
btw: ha en bra dag :)

Reply
alexandra

ska kommentera taras kommentar som jag väldigt väl inser att hon inte kommer läsa, så varför ens skriva? Åh, jag vet inte, I need to. Förlåt i förhand, jag inser att detta inte är ett forum.

Jag tror du syftar på äkta skinn, inte äkta päls och om du menar päls kanske du syftar på ullet? Dom styckar inte fåren, dom rakar av det, vilket dom måste göra inför sommaren hur som helst. Så no worries ;)

Om du menar skinnet så, ja, circle of life baby, circle of life. (titta på lejonkungen för mer information)

Reply
Alexandra

Tara kanske menade halsduken?:O
(och av ren irritation) det känns jättetråkigt att du förutsätter att kenza inte gör något, hon har säkert arbetat hårt för att komma dit hon är idag.

Jag ber om ursäkt för onödiga kommentarer

Reply
Moa

Det ser gott ut! Själv beger jag mig till Thailand nu, om bara några få timmar. Härligt värre! :)

Reply
Mikaela

säljs din skinjacka 3 i konjaks brun färg?? :) vill så gärna ha den!!!!!!! KRAM DIN BLOGG ÄGER!!! :D

Reply
Anna

Hej!
Först vill jag bara säga att jag tycker att du är otroligt vacker och du utstrålar så mycket härlig och positiv energi!

Nu är det så att jag är ute efter en snygg skinnjacka och veta att du har designat en del kläder och nu undrar jag om du vet vart jag kan hitta och köpa just denna jacka i storlek 36?

Skinnjacka Kenza 3
Jofama

Tuff skinnjacka i MC modell med snygga detaljer.Designad av en av vår tids största bloggerskor.Flätat band på axeln.Reglerbart band i midjan med tre nitar.Kenza-emblem i metall nedtill. Två innerfickor.
Blommigt innertyg. Väldigt fin och välarbetad jacka i bästa kvalitet. Tillverkad av 100% läder. Endast proffessionell läderengöring.

Är tacksam för din hjälp och ditt svar!

Kram Anna

Reply
Agnes

Tipsar om ett par snygga shorts inne på BIKBOK, för bara 99 kr!
Skulle passa fint till något av dina linnen :)

Maten ser sjukt gooood ut ! Det gillas !

Kram

Reply
DArling

oooooooooooommmmg sååååå gott det ser ut ska tipsa min kille om att vi ska laga det ikväll:D har du inte i matlagningsgrädde eller så så att det ska bli saftigt??

Reply
Elise

cussypaste är så sjuuukt starkt, tur att du skrivit ut hut mycket man ska ha ;)
förresten, älskaaaaaar din jofama-jacka jag fick hem häromdagen ;)

Reply
tamy

Ååh! mitt favoritkäk jag alltid beställer när ja käkar på asiatisk restaurang! tack som fan för receptet! varje gång jag har försökt göra det hemma själv så har jag köpt färdig thai red curry blandning från mrs cheng’s, fyfan det äckligaste jag käkat! åååååh nu blev jag så jävla sugen & hungrig haha, tack för den

Reply
Elin

skulle du kunna ge detdär receptet som stod i häftet? Jag hade tänkt göra den till ett prov i huslig ekonomi i skolan så det skulle vara bra om man har det riktiga att gå efter :)

Skulle vara jättesnällt!

Reply
M

Receptet är ju nästan identiskt med det som står på baksidan av Red Curry pastan..

Reply
katarina

inte så mycket “thai” över det där, förutom fisk saucen och currypastan. palmsockret var föorestän också rätt. men det blev säkert gott ändå :)

Reply
Emma

Standardrecept för thaimat. Röd currypasta, vitlök, kyckling och grönsaker dränkt i kokosmjölk.
Helt. Jäkla. Underbart.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*