• header

7e april 2011 – i Dubai

Good morning! ♥

Här är klockan nio, det är strålande sol ute & jag ska strax kila ner till Annikas rum där jag ska sminkas & stylas för dagens plåtning. Igår plåtade vi sommarmode (och lite bikini) i trädgården och vid stranden, idag ska vi bara plåta beachbilder! Massa fina bikinis, virkade plagg och…en kamel! Det ska bli så sjukt jävla kul!!

Jag är lite trött trots att jag har sovit hyfsat länge, man blir rätt trött av (härliga) värmen.. Igårkväll efter en stor och efterlängtad middagsbuffé drog vi till Mall of the emirates.. Gryyymt köpcentrum! De hade alla butikerna jag älskar att shoppa i när jag är i storstäder.. Typ Bershka, Stradivarius, Pimkie, Pull and bear, Forever 21 (dock hade de inget fint alls)… Och en H&M fullproppad med Conscious Collection! Det blev lite shopping där inne och när de stängde drog vi till Jumeirah beach och tog en drink. Ikväll ska vi till Dubai mall och jag hoppas på mer shopping!

Nej nu måste jag kila ner. Dags att jobba. Vi hörs! Puss!

Vi har inte hunnit se så mycket av Dubai än, men av vad vi har sett….SÅN JÄVLA BALL STAD!

132 Comments

Johannes Rutström

Fina ni är! Förrästen, vilka är de andra två tjejerna?? Har inte kollat bloggen på ett tag så ni får hjälpa mig.. :D

Reply
Sara

Ååh, har conscious collection redan kommit ut där?? Vill att den ska komma till Sverige nu! :)
Härligt, lycka till med plåtningen idag!

Reply
Linn ^_^

Oh, gud jag älskar pimkie.
När jag var på Lanzarote på sportlovet köpte jag världens sötaste tröja!

Reply
A

ohhh :) vad köpte du för fint inne på H&m?:) Skönt att slippa kriga om plaggen här i Sverige ;)

Reply
Jenny

Wow Kenza!!! Jag känner ine dig men blir helt lycklig för din skull! :D Hoppas du ska rida på kamelen haha!!

Reply
Madde

Hej kenza ! Jag var i Dubai i december och det otroligt fint där!! Jag ska absolut åka ditt Sen .. När jag har tid men jag planerar att köpa en lägenhet på Palm Dubai :)

Ha de så bra kenza där !!

Reply
Karolina

Du kommer älska dubai mall! För det första är det så stort så du kommer tappa bort dig ibland = stört många butiker, för det andra är det världens vackraste mall med supercool inredning och för det tredje har du allt från AP till Marc Jacobs och Bloomingdales!

Reply
okand

Om du gillar Forever 21 sa kommer du att ALSKA Dubai Mall. Glom inte akvariet dar inne och fontanspelet pa baksidan som borjar kl 7 och haller pa en gang i halvtimmen tills kl elva. At pa Karma Kafe i Souk al Bahar (mitt emot over “bron” over vattnet vid fontanen)samma koncept som Buddah Bar och asgod mat. Sen tar ni er till The Address (det hoga hotellet bredvid dar i vitt och blatt) och tar en drink pa baren Neos pa 63 vaningen och avslutar kvallen med pump i Armani Hotel Club Prive i Burj Khalifa (det hogsta tornet)

Har bott har i tre ar och haft manga besokare genom aren so I know it all :)

HA KUL!

Reply
Hedvig

Är det inte för varmt med jeans :O ?

Kenzas svar: Nejdå, om kvällarna sjunker temperaturen rätt mycket och det är ju AC i alla malls. Det är ju väldigt turistit här så de är ju vana vid lättklädda tjejer så det är ok att ha shorts eller t-shirt, men samtidigt vill man visa lite respekt. Till alla ni som undrar – jeansen är från Miss Sixty! :)

Reply
mrs.reaper

Wow, gud vad härligt det ser ut! :D
Och det syns att du hittade massa snyggt när du var inne i butikerna, det ser ut som du bär 3-5 kassar! ;)

Reply
anna

Du kommer älska Dubai Mall! Det är min favorit. Mycket fräschare och lyxigare än Emirates. Alltså den är grym, så sjukt, sjukt stor. Är ni där på kvällen måste du gå ut till fontänen. Varje halvtimma har de jättefina vattenspel där. Får du tid över tycker jag du ska unna dig att göra naglarna eller någon annan behandling på Nivea Haus. Det ligger på andra våningen precis vid ingången. Bredvid Starbucks ungefär.

Reply
TIDSTJUVEN

Det låter verkligen so om du har en underbar resa/jobb. :)
Pimkie finns i Berlin också märkte vi när vi var dit förra året, och shit vilken bra affär det är! :D Det finns typ allt där, och jättebilligt dessutom.

Reply
Sofia Frisk

Var kommer dina jeans ifrån? sjukt snygga, skulle veeeeerkligen vilja att du svarar.!

Reply
Emma

Men bakom den “BALLA” staden gömmer sig en sjukt vidrig arbetsmarknad för de fattiga, egyptiska kvinnor i hopp om att tjäna pengar till sin familj men istället blir slavar till rika män&kvinnor som slår och våldtar dem. bakom alla fina gallerior är det endast slavarbeten och hemska arbetsvillkor. hade inte åkt dit för alla pengar i världen ;) hah men fina bilder!

Reply
H

conscious collection har redan kommit ut, iallafall en del utav kolletionen.. Såg de virkade shortsen, virkade västen och en utav klänningarna igår. I Göteborg då såklart ;).

Reply
Johanna

Du verkar vara så jordnära, Kenza! Riktigt härligt att se dig med din egen stil, vara smart, tränar hälsosamt och äter vad du vill!
Din blogg är härlig och inspirerande och inte byggd på massa provokationer och skit! Riktigt bra läsning och snygga stiltips! Sen blir

Reply
Franka

Gud vilka snygga byxor, vart är de ifrån? :D lycka till med plåtningen idag!

Reply
rebecca

Jag tänkte åka till USA och har du något förslag till vilka afärrer man ska åka till ?:D

ha det så roligt , vilket man ser att du redan har :)

Reply
Katarina

snälla, rara kenza, hade du inte kunnat visa upp kläderna från consious collection eller bara ge tips på vilka som var fina i verkligheten också? Ibland är vissa plagg nämligen finare på bilder och ibland tvärtom. Så, jag hade verkligen uppskattat om du kunde ge lite tips (har typ samma stil som dig för det mesta), bara så man vet vad man ska sikta in sig på när kollektionen kommer hit! hehe. :)kramis.

Reply
Jenni

Wow fantastic pictures.. you are so lucky! I want to visit Duabi too but its so expensive… :(
I think you have a great time there!
Greetings from Germany <3

Reply
Angelica

Vilket underbart jobb du måste ha! Att få resa och se så mycket nya städer och ställen! Jag önskar jag också kunde resa, det finns så mycket jag vill se =)

Reply
josefin

åh, ni måste åka till dubai mall, den största har jag för mig plus att den är mycket trevligare än emirats, tyckte jag i alla fall. ha det bra!!

Reply
Emilia

HAHAH conscious collection? I Dubai? Vilken jävla dubbelmoral, då Dubai är så lyxigt just på grund av att de importerar billig arbetskraft från länder som Pakistan, Indien och Filippinerna. Sedan behandlas byggarbetarna som skit och kvinnorna som arbetar inom städhjälp blir våldtagna av arbetsgivarna dagligen.
Och för att du inte ska tolka detta fel, det är dubbelmoral från h&m sida… att etablera sig i Dubai och sedan släppa klädkollektioner med namn som “conscious” “No war” och liknande bullshit i ett korrupt land.

Reply
Olivia

Jag vet inte hur mycket du läser på om varje land/stad innan du reser.. Dubai är fantastiskt, Men, det är byggt på lånade pengar. Landet har en skuld på 200 miljoner kronor till utländska banker.. homosexualitet är inte accepterat, många kvinnor är förtryckta och den flesta befolkningen jobbar som slavar, åt västerländskar. Jättehäftigt på ytan..men mindre jättehäftigt under… :/

Reply
sara

Åh jag blir så avundsjuk! jag var i dubai på sportlovet och längtar tillbaka varje dag… forever 21 är MYCKET bättre i dubai mall än i mall of the emirates! :) kram

Reply
Nora

Mall of the Emirates is AWESOME! Var i Dubai i januari när dem hade shopping festival! Massa rea på Harvey Nichols… :)
Gå inte vilse i Dubai mall bara, över 1200 affärer! HELT ENORMT!

kram kenza!

Reply
Benitah

Asså jag var där för någon månad sen och du kommer dööö om du åker till Dubai mall det är så jääävla stort jag älskar verkligen Dubai !!!!

Kram / En 12 årig tjej:)

Reply
marrre

Heej :D
Vart i Dubai är du nånstans?
Brukar själv oxå vara ofta i Dubai, det e skit fint där ju :-)

Reply
little me!

Pull adn bear!!!
Gu va avis jag blir på det.
Bläää…varför finns inte den affären i SVERIGE?!?!
Synd att dom inte hade något, brukar ju ha massa fint.
Hehem kom på mig själv med att jag just nu har en tröja från Pull and bear på mig nu, hehe.
Ha de bra!!

kram.

Reply
Miriam

hejsan! vart har du köpt jeansen som du har på dig på bilden? skitsnygga! letar efter såna snygga jeans med låg midja men hittar det aldrig så var bara tvungen att fråga eftersom de var såå snygg! :D

Reply
lindababby

Sjukt sammanträfande! Kom hem från Dubai idag! Var i Sky bar på hotellet på bilden (Burj Al Arab) i förrgår!

Hoppas du gillar Dubai lika mkt som jag! Ps. Är det fortfarade disigt på dagarna? Det var det våra tre sista dagar, men det var ändå 37 grader..

Reply
Amanda

Så söta ni e!(:
Sjukt snygga jeans, var köpte du de?
Snygg tröja också! (:
Kram! (:

Reply
Sanna

Hej Kenza, hoppas du får det trevligt i Dubai.
Vilka snygga jeans du har på dig, vart har du köpt dom? :)
Massa kramar Sanna

Reply
meeli

Åå vart har du köpt dom snygga jeansen någonstans? Letar efter precis såna.. låg midja osv :)
Jätteavundsjuk på dig just nu haha :( <3
Hoppas du har de bra!

Reply
DANNI'

I det köpcentret var jag också när jag var där. Tyckte det var coolt att de hade typ avdelningar för olika städer,, precisom du säger. Och jag äälskar Dubai! :D

Reply
Hanna

Jag bor här, det finns ingenting som denna stad. Det är som thailand mixat med typ new york på samma gång, men 1000 gånger lyxigare. Husen där går inte att förställa sig. Du borde komma ner hit någon gång i sommar med dina vänner, riktigt mycket fester och härligheter då. Fast var beredd på super hetta, kan var upp åt 55+. Fast man blir brun och det är huvudsaken!

Reply
frida

Hej!
Jag komm hem från en vecka i Dunai i fredags, och jag bodde faktiskt på jumeirah beach hotel, och åt middag på burj al arab. Tycker också att dubai är super coolt. Kramisar <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*