• header

31a juli 2011

Hej bloggen! Jag har legat i sängen hela förmiddagen med droppar i öronen, haha. Medan jag har legat där har jag sysselsatt mig med att läsa. Har fastnat för norska författaren Jo Nesbø och hans kriminalromaner! Har läst färdigt Rödhake som jag tyckte var riktigt bra, och har nu börjat lite smått på Smärtans hus. Jag läser väldigt mycket böcker så om ni har tips på nån bra bok så tar jag gärna emot dem! Alla hemska självbiografier har jag redan läst dock.. Det är riktigt irriterande för jag står alltid inne på Pocket shop vid fakta-hyllan och ba….vad fan, har ju läst alla!! Föredrar sånna böcker men älskar kriminalromaner också.

Nu ska jag fixa lite grejer här. Hörs snart, puss!

Jag och Humlan på Josefinas igår. Efter middagen med Nadia mötte vi upp Humlan för en drink! Behövde verkligen komma ut och träffa folk, men jag tog det lugnt och var hemma tidigt så att öronen inte skulle bli värre..

275 Comments

Moa Okada S.

Ett tips är “En geishas memoarer” <3 Inte en självbiografi(älskar också dem och läser också jättemycket), min mamma säger att "De dimhöljda bergens gorillor"(dock en självbiografi) är den bästa boken hon läst <3 Kraaaaaaaaam<3

Reply
Susanne

Virker som vi har lik boksmak (jeg ELSKER Jo Nesbø!), så jeg kan prøve meg på en bok jeg tror du vil like. The Secret History (Den hemmelige historien) av Donna Tartt. Den er veldig god, det er en slags kriminalroman, men like mye en fortelling og beretning om menneskene som er i den. Kanskje kriminalroman blir litt feil betegnelse.. God er den i hvert fall, og verdt et forsøk! :) PS: fortsett å lese Jo Nesbø! Mine favoritter er Snømannen og Gjenferd (vet ikke hva de heter på svensk). Fortsatt god sommer!

Reply
Linnea

Hej!

Du eller alla borde läsa hundraäringen som klev ut genom fönstret och försvann. av jonas jonasson tror jag att det var..

Jag vet inte vad som gör den bra men jag såg att jättemånga läste den och så då var jag tvungen att läsa den och jag tyckte att det var riktigt bra fakriskt,, så läs den!

Krya på dig Kram <3

Reply
ronja

Margit sandemos serie “sagan om isfolket” e gaaaaalet bra! den serien borde du läsa! 47st böcker e de^^

Reply
Biebie

Om du vill läsa en riktigt rolig bok, läs “Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Vet att titeln låter lite odd men är seriöst den roligaste bok jag läst :)
Det är typ en slags komedi-kriminalroman ^^

Reply
Emma

hejjsan! om du inte har läst tusen små bitar måste du göra det :) och om du redan har det, varför inte läsa uppföljaren?

//Emma

Reply
ella

hypnotisören är en grymt bra deckare så om du gillar det så ska du läsa den :D

Reply
Jenny :)

Har 3 förslag som jag lovar, att du kommer fastna för om du läser dom. Gömda – Liza Marklund, 14 år till salu – Carolie Engvall (sann historia) och alla Harry Potter böcker – J.K rowling. Jag har läst alla Harry Potter böcker minst 6 gånger och blir aldrig trött på dom. Och dom andra två har jag läst 3 gånger. Du blir inte besviken, kramar Jenny :)

Reply
simonne :)

läs Pojken som kallades det
det är den första av dom tre böckerna
av Dave Pelzer

Reply
Elenor

En bok jag starkt rekommenderar är Baddaren av Emma Hamberg, fantastisk sommarbok, riktigt bra skriven och även väldigt djup. bästa boken jag läst på länge!!

Reply
Cornelia

Bara måste tipsa om en OTROLIGT “BRA” BOK (hemsk historia men som man inte kunde slita sig ifrån!) UT UR MÖRKRET heter den och är skriven av LINDA CAINE, en sann berättelse. Det är den ENDA BOKEN jag alltid rekommenderar folk att läsa! Det går inte att bli besviken och man dras helt med i hennes livshistoria – LÄS!

Reply
Jennü

Har du läst Rivet skinn? Om inte så gör det nu! Av Niclas Jansson, en självbiografi om hans liv från småkriminell tonåring till värsta bad ass ung man, han skrev den under sin tid i fängelset och den är riktigt bra, man tror nästan den är påhittad för det är nästan jämt såhär “så allt var bra igen, men då…” och det blir svängar HELA TIDEN. Jag läste den i sjätte klass, ska nu börja nian och tänker läsa om den igen:) Vill du läsa världens härligaste sommarböcker, så läsa Sommaren jag blev vacker och Ingen sommar utan dig av Jenny Han. Den tredje och sista delen kommer nästa sommar, men alla tre finns redan ute på originalspråket engelska(The summer I turned pretty, It’s not summer without you och We’ll always have summer). Fast ett tips är att inte läsa dem på vintern, man längtar bara ihjäl sig till varmare tider, haha.

Reply
Jennü

Åh åh, Fråga Alice är också bra! Finns ingen författare eftersom hela boken är en dagbok av en femtonårig flicka i USA som börjar med droger. Man får verkligen en helt ny syn på drogberoende. Rekommenderar!

Reply
Hanne Høyland

Du burde lese Gunnar Staalesens bøker om Varg Veum!! Spesielt anbefaler jeg “dødens drabanter”, DET er krim på sitt beste :)

Reply
liiisa

hej, en bok som jag håller på att läsa är en självbiografi (hoppas du inte läst detn) och det är ozzy ousbournes, jag är ozzy. Den är ganska hemsk på sitt sätt och jag rekomenderar den ! :)

Reply
hannah

Läs “en dag” av David nicholls. Underbar bok om hur en tjej och kille möts och sedan är varje kapitel en inblick i deras liv samma datum som när de träffades fast ett år senare. Den följer dem i 20 år. Helt underbar!

Reply
Julia

Min pappa älskar hans böcker, (han har alla, haha). Min läsgalna lilla pappa. ;)

Reply
louise

Hypnotisören av Lars Kepler! Så himla bra för det kommer fram nya vändpunkter hela tiden, och det gör den sjukt spännande. Jag brukar inte direkt gilla kriminalromaner, men fastnade verkligen för den här, så… LÄS!

Reply
Sara

Det här kommer låta riktigt “säljigt”, men det är inte menat så. Jag jobbar på Akademibokhandeln i Forum, och vi försöker alltid hjälpa kunder att hitta böcker som passar dem. Det är bara komma in och fråga så hjälper vi till! Du anar inte hur många bra böcker det finns, och vi kan en hel del! Det gäller säkert alla bokhandlar men vi tycker det är riktigt kul att tipsa om böcker :)

Reply
emelie

Trots att du säger att du redan har läst alla hemska självbiografer så är det ändå värt att testa. Håller just nu på att läsa boken “trasig”. en Hemskt bok, självbiografi då. Har du inte läst den, så läs den! Annars läs “De oskuldsfulla” också en hemsk bok, självbiografi. Bara lite tips! Krya på dig :)

Reply
JEW

Hej! Tips på läsning ville du ha och jag läser gärna böcker skrivna av icke-europeiska författare som motvikt till allt västerlänskt perspektiv som vi ändå överöses av!
Chimamanda Ngozi Adichie är en nigeriansk författarinna som skrivit 3 superbra böcker! Har läst dem på engelska vilket jag rekommenderar. “Half of a Yellow Sun”, “Purple Hibiscus” och novellsamlingen “The thing around your neck”.
En jättebra novellsamling med noveller skrivna av afrikanska författarinnor är “African Lovestorys – an anthology”.

Trevlig läsning! :-)

Reply
Felicia

DE OSKULDSFULLA
SNÄLLA PAPPA NEJ
BAKOM STÄNGDA DÖRRAR
SÄG DET INTE TILL NÅGON

här är några självbiografier som är super bra!
Glöm inte att läsa ONDSKAN heller även om du har sett filmen så rekommenderar jag boken för den är så annorlunda,

Reply
Lisa

Hej Kenza! Jag har 2 böcker som är super enligt mig!
Den ena heter Vinteräpplen och handlar om en kvinna som blir misshandlad av sin man men hon flyr. Samtidigt handlar den om hur hennes mamma växte upp. den låter inte bra nu men den är verkligen bra!
Sen så är det en självbiografisk bok som du förhoppningsvis inte(?) har läst. Den heter “Flickan som överlevde” och handlar om en flicka i andra världskriget (författaren skriver om sin barndom..)
Hoppas du får mycket läsglädje :)

Reply
Veronica

Du som gillar twiligt, läs vampire academy serien, fruktansvärt bra. Tror dock inte de har kommit ut i sverige på svenska, men läs dem på engelska!

Reply
linnéa

Alla böcker utav Dennis Lehane är värda att läsas. Rekommenderar framförallt Patient 67 (shutter island), gone baby gone och ingenting är heligt. Alla är kriminalromaner och jävligt spännande.

Reply
Ella

Boken “Cirkeln” är en ganska ny bok. Den första i en kommande serie, min mamma tipsade mig om den efter att hon hade hört någon prata om den. Jag brukar inte gilla “fantasi” böcker, men denna boken är riktigt spännande, för båda ungdomar (som jag) & vuxna. Kramar.

Reply
Laura

Jag har läst “13 skäl varför”, en riktigt bra bok eller “Aldrig igen”, rekommenderar dessa starkt! Håller med även Sofia “Vingklippt ängel” bör läsas av alla!

Reply
Josefine

John Ajvide Lindquist – Människohamn
Jag har precis börjat, men jag är fast!!!!! SÅ BRA!

Reply
elin

såg att någon hade tipsat om dem redan men alla sophie kinsellas böcker i serien “en shopaholics..” dem är sjukt braa har läst ut typ alla den här sommaren roliga, tjejiga och bara asgrymma haha, tvingar min syster att läsa dem nu, så ja de rekommenderar jag verkligen. Även sophie kinsellas bok: “karriär och köksbesvär” ! :D

Reply
dedi

jag är också en sån där som läser hundra böcker och läser typ bara deppiga självbiografier. men några kriminalböcker jag har fastnat för är lars keplers böcker “hypnotisören” och “paganinikontraktet”. LÄSLÄSLÄS! det går inte att lägga ifrån sig dom.

dessutom är jenna jamesons biografi “att älska som en porrstjärna” helt fantastiskt. den är visserligen väldigt tjock och man får typ ångest när man ser den haha, men satan så snabbt de gick att läsa ut den. den var kung! lätt en av de bästa böcker jag läst :)

Reply
Sofia

Om du gillar kriminalromaner så rekommenderar jag Mons Kallentoft, har precis läst ut den fjärde boken han skrivit ur en serie. Riktigt bra böcker!
Midvinterblod, Sommardöden, Höstoffer, Vårlik och Den femte årstiden heter hans böcker som jag har läst:)

Reply
Jojjo

Du måste läsa serien: Sagan Om Isfolket” !
Det är iof en serie på 47 böcker, men om du tycker om att läsa, så är det perfect! Läs den :D

Reply
Tilda

Jo Nesbo är riktigt bra! Men du har inte upplevt hans främsta verk ännu om du inte har läst Snömannen. Den boken är lätt värd pris som svåraste att klura ut mördaren. Plus att den är sjukt läskig, trots det kan man inte sluta läsa.

Reply
Dessi

Tusen strålande solar av Khaled Husseini (även hans bok “flyga drake” är sjukt bra, vars det gjorts en film om)

Reply
Anna

The Hunger Games 1,2&3(sorry, i dont know the svedish name) are the best books ever!!!
I also read a lot and looooooooov them!

Reply
Nea

Jenny Dahlberg “Tjock!” är en bok som jag nyligen läst som var riktigt bra, hon sätter olika perspektiv på situationen och är väldigt rolig, MVH Linnea

Reply
Z

Precis som några innan redan har sagt så är The Hunger Games ett väldigt, väldigt starkt tips och som jag tycker att alla ska läsa! :D

Reply
Antonia

JENS LAPIDUS Stockholm Noir-serie!!
Snabba cash, Aldrig fucka upp och Livet deluxe.
Kan knappt bli bättre! ;)

Reply
johanna

mina 3 favoriter! 1. tre sekunder med roslund och hellström, 2. hypnotisören med keppler 3.pansarhjärta med jo nesbö! OBS! Börja bara läsa om du har tid att plöja dom på en gång, ingen av dem går att lägga i från sig!! ;)

Reply
katarina

Pröva lars keppler om du inte läst dom böckerna, hypnotisören och paganinikontraktet :) Dom e verkligen rysare i högsta grad. Speciellt hypnotisören e så äckligt bra :D

Reply
vilma

vi var på det där hotellet sammtidigt som du! jag såg dig men vågade inte säga hej och be om en autograf :)

Reply
Anki

Vill du läsa bra och rapp litteratur befriat från glamouröst tjafs??? :) LÄS något av Unni Drougge! Vill rekommendera Heroine och Boven i mitt drama kallas kärlek!

Ha’ det gött!

Reply
Julia

Jag tipsar dig om 3 stycken väldigt bra självbiografier! Skadad, hur kunde hon? Och, vi har ju hemligheter i den här familjen. Skadad, var jag tvungen att ta en paus ifrån, grät stora delar av boken men ändå väldigt bra! Hur kunde hon? Har jag inte läst ut än, den är nästan FÖR hemsk men ändå väldigt bra! Vi har ju hemligheter i den här familjen håller jag på och läser nu och den är väldigt bra!! :) kram <3 älskar din blogg!! :)

Reply
wilma

stephanie meyers twilight serie eller Dan Browns böcker e.x änglar och demoner – da vinci koden :)

Reply
Moa

Läs SYSKON KÄRLEK!
Den låter lite äklig men man måste läsa den!
Puss & Kram Moa
PS: Har du några tips på att se bra utt på foton?

Reply
Malin

Om du gillar Jo Nesbø borde du läsa Unni Lindells kriminalromaner om Cato Isaksen! Hon skriver riktigt bra :) Karin Fossum är duktig även hon.

Reply
Ida

CAMILLA LÄCKBERG!!!!! Hennes böcker om den lilla staden fjällbacka äger!!
Eller typ Hammarbyserien är också ganska bra.
“utan ett ord” av Linwood Barclay är också bra.

Reply
Andii

Jag älskar också självbiografiska böcker och har läst det mesta, men en som jag verkligen tyckte och läste nu i sommar heter “vi har ju hemligheter i den här familjen” av Therese Eriksson, annars finns “äcklig”, “stulen barndom” eller “den bortlämnade flickan”

Reply
eva

nu vet ju inte jag om någon annan tipsat om dom här (för jag orkar inte kolla igenom alla kommentarer :)), men hypnotisören och paganinikontraktet av kepler är riktigt bra och spännande. och jag är väldigt kräsen när det gäller kriminalromaner.. Enjoy!

Reply
Alexandra

Riktigt grymma böcker!
Helena von Zweigbergk – Det gud inte såg, Kärleken skär djupa sår & Fly för livet.
Anne Holt – Utan eko, Det som tillhör mig & Bortom sanningen

Reply
Emma

Southern Vampire Mysteries helt klart, bättre böcker får man leta efter. 11 av 13 böcker är utgivna och de blir bara bättre och bättre. Rekommenderar att man läser dom på engelska så att upplevelsen blir den rätta, men det är absolut ingen svår engelska. Serien True Blood är baserad på böckerna men storysarna skiljer sig helt, det är bara personerna som är de samma. Läs mer på: http://sv.wikipedia.org/wiki/Southern_Vampire_Mysteries

Reply
Louise

Hej Kenza. Har tips på en rad böcker, de är skrivna av Peter James. De heter Ett snyggt lik, levande begrav, död mans fotspår och långt ifrån död. Kanonbra böcker men komisarie Roy Grace. Har du inte läst dem så gör det =)

Reply
Maria

Du MÅSTE läsa The Hunger Games!
Andra mästerliga böcker:
Spill – Sigrid Combüchen
Drömfakulteten – Sara Stridsberg
Den röda grevinnan – Yvonne Hirdman, intressant om hennes mor och mormor som levde under första och andra världskriget när hela Europa var i förändring.
The Handmaidens Tale – Margaret Atwood

Och tänkvärda böcker:
Under det rosa täcket – Nina Björk
Egalias döttrar – Gerd Brantenberg

Reply
sethy

Hej Kenza! Snälla, hjälp mig! jag köpte min första iphone någonsin igår och du brukar alltid ta så himla fina bilder i gammaldags stil eller med tjock svart skal osv, tänkte om det är ngr speciella appar du använder dig utav och isåfall vilka? :DDDDDDDDD puss!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*