• header

31a juli 2011

Hej bloggen! Jag har legat i sängen hela förmiddagen med droppar i öronen, haha. Medan jag har legat där har jag sysselsatt mig med att läsa. Har fastnat för norska författaren Jo Nesbø och hans kriminalromaner! Har läst färdigt Rödhake som jag tyckte var riktigt bra, och har nu börjat lite smått på Smärtans hus. Jag läser väldigt mycket böcker så om ni har tips på nån bra bok så tar jag gärna emot dem! Alla hemska självbiografier har jag redan läst dock.. Det är riktigt irriterande för jag står alltid inne på Pocket shop vid fakta-hyllan och ba….vad fan, har ju läst alla!! Föredrar sånna böcker men älskar kriminalromaner också.

Nu ska jag fixa lite grejer här. Hörs snart, puss!

Jag och Humlan på Josefinas igår. Efter middagen med Nadia mötte vi upp Humlan för en drink! Behövde verkligen komma ut och träffa folk, men jag tog det lugnt och var hemma tidigt så att öronen inte skulle bli värre..

275 Comments

lina

hey kenza jag verkligen beundrar dej! love din blogg men du vad heter denna app på iphonen?

Reply
Simone

Kallocain är en riktigt bra lättläst bok lite 1984 på det hela, om en totalitär stat som verkligen är helt otrolig, det får en att tänka och har allt man behöver i en bok. En klassiker som måste läsas någon gång i livet. :)

Reply
majanylund

Kan du inte ge lite tips på bra böcker som du rekomenderar?=D Jag älskar också att läsa, men jag har ingen bra känsla för vilka böcker som är bra/dåliga…

Reply
Jullan

har du läst vingklippt ängel? :) Eller när livet stannar? Två gripande självbiografier.

Reply
sofia

jag älskar också att läsa, och om du vill läsa riktigt bra deckare ska du läsa alla mats ahlstedts böcker, dom är grymma !! mari jungstedts böcker är också riktigt bra :)

Reply
sara

hoppas du blir bättre snart<3
och kan du lägga upp bilderna från eran semester? e så nyfiken på att se dem! :D

Reply
Emma

har du läst Inspärrad? Skriven av Theresa Cooper och det är den hemskaste bok jag någonsin läst! handlar om hur hon under hennes tonår blir brutalt misshandlad och nerdrogad på ett “behandlingshem”. Riktigt bra, riktigt hemsk.
Sen har vi Snabba cash som är skriven av Jens Lapidus. Det är den bästa boken jag läst. Antar att du redan har hört talas om den, men den handlar om knarkhandeln i stockholm.
Hopppas du blir bättre snart!
Kram Emma
Ps. var på mallorca samtidit som dig, såg Alex i en affär och sprang runt och letade efter dig, men du va inte med. haha så nära men ändå så långt ifrån från att få se sverigest kanske vackraste kvinna i verkligheten :)

Reply
MALIN

– varför gråter inte emma! – läs den! asbra,
handlar om mamman som förlorade båda sina barn i arboga-morden!
kram

Reply
malin

litet tips för dina öron, finns ett ljus att köpa som man sätter i örat (låter lite konstigt jag vet) för “avslappning” men jag provade det när jag har öroninflammation och det hjälpte faktiskt!! finns att köpa i hälsokost butiker! Kram

Reply
Hanna

Tycker verkligen du ska börja läsa på Christina Olssons Askungar, det är väldigt bra! Hennes första roman mycekt bra! kram

Reply
sofija'

Två bra tips är Inspärrad (original titel: pin down) och Om det så skulle kosta mig livet.

Men Kenza, jag har en fråga. Kan inte du göra ett helt inlägg om Grekland, Kreta? Vilket hotell, vilket är bäst förboka hotell + flyg eller bara flyg, vilka restauranger, vart ska man shoppa, vart kan man se grejer och vilka ständer och vart man kan festa?

Och dessutom, vart i Stockholm det finns bäst uteservingar, alltså typ Kebab House utanför Sergel? Med sådana beskrivningar. Behöver verkligen hjälp innan sommaren är slut!

(:

Reply
My

Shopaholic böckerna är riktigt bra! Och Nicholas Sparks är också en grymt bra författare om man gillar kärlekshistorier, det är ju synd bara att hans böcker bara finns på engelska :/ Om du inte vet vem det är så är det han som har skrivit böckerna bakom The Notebook, A Walk To Remember, Dear John och The Last Song :D

Reply
sophie

En bra författare jag nyligen upptäckt är den svenska författaren Jonas Moström som skriver bland annat hjärtats mörker. Dock tror jag att hans böcker är skrivna i någon ordningsföljd så rekommendationen är att leta upp första boken och läs den först då jag är osäker på vilken det är.

Reply
Amina

hej Kenza :) du måste läsa “The host”!! den e så bra så de inte e sant. Från samma författare som skrivit twilight-böckerna fast den här e hundra gånger bättre och mer spännande :D krya på dig

Reply
Elim

Flickan under gatan av Roslund och Hellström är galet bra. Handlar om en hemlös flicka som bor i Stockholms kloaker. Baserad på sanna händelser.

Reply
J

Hej Kenza!
Håller på att läsa Portia de Rossis bok ‘unbearable lightness’ nu, den skulle jag tipsa om. Det handlar om hennes stressiga liv som modell och skådespelare och samtidigt brottas med sin sjukdom anorexia. Så om du inte har läst den, så borde du verkligen det!
Jag har den på engelska men den är väldigt bra skrivet och lättläst så det är inga problem.
Lycka till med bokjakten! /J

Reply
johanna

har du inte läst 14 år till salu eller uppföljaren till den, tkr jag du ska göra det !! fruktansvärt hemsk bok men såå bra!

Reply
Emmas Artwork

Skulle också vilja läsa någon kriminalroman, gillar ju kriminalserier men har aldrig riktigt fastnat för det när det gäller böcker.. ;D

Hugs

Reply
Ingrid

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann är jättebra! Den fastnar man verkligen för och i.

Reply
Maria

Levande bränd är super hemsk självbiograf, Kan inte du tipsa om hemska böcker också, ja älskar sånna böcker ja med! Tack på förhand!

Reply
sara

Läs Arvtagar-serien (the inheritance)! Eragon, den äldste, brisingr och arvtagaren heter böckerna, svinbra, fantasy dock

Reply
Manda

Sofi Oksanen har skrivit fantastiska böcker! Baby Jane är grym och Utrensningen och Stalins Kossor också! Man fastnar från första meningen! Dom kan jag verkligen rekomendera! :)

Reply
Helena

Jag är nu inne på Ann Rosmans tredje deckare och de två tidigare är skitbra! Första heter Fyrmästarens dotter, andra Själakistan och den tredje Porto Francos väktare. Läsläsläs!

Reply
Alexandra

En väldigt bra självbiografi, som jag iaf inte tror att du har läst, är Moonwalk. Du kan kanske lista ut att det är Michael Jackson som har skrivit den, men den är verkligen bra.

Krya på dig, Kenza!

I love ya! :)

Reply
Tina

Har du inte läst Hammarbyserien borde du göra det! Jag läste del 2 häromveckan, mamma pappa barn heter den. Riktigt spännande, så nu har jag köpt del 1 och 3 :)

Reply
Andrea :D

Åh! Jag älskar böcker verkligen!
Du gillar ju kriminalromaner men vill tipsa om 2 jättebra gripande böcker som heter Flyga Drake och Tusen Strålande Solar!

Reply
rebecka

Hoppas öronen blir bättre snart! :) Antar att du fått galet mycket tips men jag måste ändå dela med mig av ett som jag fick av en flygvärd en gång. Jag får alltid sjukt ont i öronen när jag flyger och när jag landar vill jag bara slita av mig öronen och skrika som ett litet barn, det gör gaaalet ont! Har fasen provat allt, nässpray, tuggummi, öronproppar speciella för när man ska flyga, ja you name it! Öronpropparna är väl det som funkat bäst men det är ändå inte bra. När jag var på väg hem från frankrike en gång så kom en flygvärd (man säger så va om det är en man?) fram till mig eftersom han såg att jag hade ont och gav mig två plastmuggar och i dem så hade han stoppat pappershandukar som han hade blött i kokande vatten. Han bad mig hålla dem mot öronen och sa att ångan från det blöta pappret skulle lätta på trycket i öronen. Det funkade!!! Han blev helt klart min hjälte, haha! Lovar dig att det är världens bästa tips! :D Lycka till!

Reply
Malin

Hej Kenza!

Om du gillar Jo Nesbøs böcker så MÅSTE du läsa hans bok Snömannen. Den är riiiiiktigt bra :D

Reply
linda

Fallen ängel och förlorad ängel av Becca Fitzpatrick,
Frost av Maggie Stiefvater,
Pansarhjärta av Jo Nesbø, Hammarbyserien(Mammapappabarn,Pepparkakashuset, Vyssan lull,Helgonet) av Carin Gerhardsen
Sandhamns-serien (I den innersta kretsen, I de lugnaste vatten, I grunden utan skuld, I natt är du död) av Viveca Sten
Hypnotisören och Paganinikontraktet av Lars Kepler
Vecka 36 av Sofie Sarenbrant
Svinajakten och Svärmaren av Anna Bovaller
Fyrmästarens dotter och Själakistan av Ann Rosman
Den svarta löparen av Kristina Appelqvist
Cirkeln av Mats Strandberg

Där fick du en hel hög av riktigt bra böcker

Reply
Anna

Jag rekommenderar “INTE SOM ANDRA DÖTTRAR” av Deborah Spungen.

Hon skrev en bok om sin dotter som var tillsammans med Sex Pistols – medlemmen Sid Vicious. Fruktansvärt bra bok! Fast den är ganska gammal.

Finns på biblioteket iaf, eller att beställa via nätet.

Reply
Angelica

Läs Hypnotisören och Paninikontraktet av Lars Kepler samt Kristina Ohlssons kriminalromaner! Du kommer att älska dem :)

Reply
Elim

Boktips!: hungerspelen en triologi som ligger i klass med twilight! Sååå bra! Även om det är ungdomsböcker så fastnar man!
Krya på dig!:)

Reply
Hannah

Du borde läsa Mons Kallentofts bokserie, finns en för varje årstid plus en femte om jag inte har fel.. Midvinterblod heter den första :) As bra böcker!

Reply
Zara Hedlund

Varför inte åka till Marocko, eftersom du är en halvmarokansk tjej :P Jag vet det är dyrt, eftersom jag själv är där ifrån, men prova kan ju va bra?:)

Reply
Johanna

Älskar att ha bra böcker på sommaren! Har precis läst ut den andra boken av Sofi fahrman, Elsas värld. Båda böckerna var riktigt bra och svåra att lägga ifrån sig, rekommenderas!! Krya på dej =)

Reply
Nathalie

Läs Lilla Stjärna och alla andra böcker som John Ajvide Lindqvist har skrivit;)

Reply
Emelie

Läs “FLICKAN MED SNÖ I HÅRET” du kommer älska den! En svensk kriminalroman, rekomenderar den verkligen!!

Reply
catharina

Svärmaren av anna bovaller är bra, man fick den till elle för något nummer sen :)

Reply
Ros1

jag tror det finns en bok som heter “kirurgen” om jag inte minns fel, den var riktigt bra! dock har jag glömt författarens namn1

Reply
Bella

Har du läst Jag överlevde av Mietek Grocher? Riktigt hemsk. Lätt bästa boken jag någonsin läst, och jag läser MYCKET. Tror jag blir extra berörd av den just för att jag träffat honom och hört hans upplevelser med egna öron, sett smärtan i hans ögon. Men har du inte läst den, så gör det!

Reply
anna

Jag läste precis ut Sofies värld, såå bra!! Vet att det är en ungdomsbok, haha, men den var så fantastiskt bra! Spännande som tusan, först fattar man ingenting och sen dras man in i nån slags mystisk berättelse… Läs den, om du inte redan har gjort det (men varning, läs inte OM den på tex wikipedia, för risken är att det spännande avslöjas)! Skriven av Jostein Gaarder.

Reply
Cissi

Mons Kallentofts kriminalromaner är riktigt bra! :) JSälv har jag just läst ut Mötley Crues biografi “The Dirt” och det var bland det sjukaste jag läst! Det gick bara inte att sluta läsa.

Reply
Camilla

Hejsan!

Vill bara tipsa om boken Judasbarn som är skriven av Carol O’Connel, otroligt bra och läskig kriminalare! En av de bästa böckerna jag någonsin läst..

Reply
Emma

En bok jag starkt kan rekomendera är “Kråkflickan”. Kommer inte ihåg vad författarna heter, men den ligger på topplistan i de flesta bokhandlarna. :)

Reply
Fia

Gillar också den typen böcker. Är så coolt att vissa ens orkar kliva ur sängen. Förstår inte hur dom orkar.

Har du inte läst Roslund & Hellströms böcker borde du göra det. Dom är sjukt bra! Borde klassas som kriminalroman tror jag.

Paulo Coelho skriver också bra böcker. :)

Reply
Emma

Om du har missat Camilla Läckbergs böcker så rekommenderar jag dig verkligen att läsa dem. De är riktigt bra!

Här kommer även lite andra tips!
Flickan med snö i håret av Ninni Schulman (deckare)
I det tysta av Vicky Jaggers (en självbiografi, kanske du har missat den?)
Fallen ängel(bok 1) och Förlorad ängel (bok 2) av Becca Fitzpatrick (riktigt bra serie, som är i samma stil som Twilight. Dock med änglar istället för vampyrer. Finns även en tredje bok)
Frost (bok 1) och Feber (bok 2) av Maggie Stiefvater. (även denna är i samma stil som Twilight, dock med vargar istället för vampyrer. Kommer en tredje bok).
En flicka som kallas Alice är är riktigt bra också, men jag kommer inte ihåg vad författaren heter. Men leta upp den, verkligen värd att läsa!!

Hoppas det var någon som du inte har läst :)

Reply
E

Tips: Allt för min Syster skriven av Jodi Picoult. Gillade du filmen så läs boken för den är ännu bättre! :)

Reply
Lisa

Harry potter böckerna är ju riktigt bra ju.Och böckerna är ju inte samma som själva filmen.
Dödsrelikerna är jätte bra har den boken hemma riktigt bra måste jag säga.
Ha det skönt <3

Reply
Mimoza

Läs ‘Det Blodröda Palatset’. En riktigt grym bok, handlar om en flicka som bor i USA men är halv rysk. En dag reser hon iväg med sin familj (det som är kvar av den i alla fall) till Ryssland, där helvetet börjar. Utspelar sig under revolutionerna i Ryssland. Författaren heter Jacqueline Briskin, du kommer inte ångra dig.

Reply
tiara

zusak “boktjuven”, “påven johanna” författare ?, “en geishas memoarer”, “marathonmarschen”. några av mina favoriter!

Reply
Malin

Skrivet i eld av Simon Beckett är bra, och även alla Hunger Games böcker som är skrivna av Suzanne Collins :)

Reply
Cissi

Just kids av Patti Smith. Det är en självbiografi så den har du väl kanske läst redan men den är så otroligt bra! Hon har haft ett sjukt coolt liv.

Annars är Scar Tissue av Anthony Keidis en grym biografi. Han fick droger av sin pappa när han var 11 och han och hans kompis brukade hoppa från höghus ner i pooler bland annat. LÄS DEN!

Reply
Evelina

Har du läst “pojken som inte fanns” och “pojken som kallades det”. Dom är ganska hämska och det är självbiografer:)

Reply
Katja

Åh, du måste bara läsa serien Sagan om Isfolket av Margit Sandemo om du inte gjort det redan! Man blir så trollbunden av böckerna, heeeelt awesome!!

Reply
Jessica

Har du läst 3069 dagar? En ganska nyutkommen bok utav Natascha Kampusch, handlar om hennes liv i fångenskap (hon blev indragen utav en man i en skåpbil och han höll henne sedan inlåst i 3069 dagar) Vet att du sa att du har läst alla men ville bara vara på den säkra sidan ;) den är grymt bra men hemsk.

Reply
Alexandra

Mossvikenfruar – chansen, skulle jag vilja rekomendera, härligt skriven, mycket humor och ironi samt lite tårar och sex eller också kan jag rekomendera en kriminalare, “Nattfjäril”.

Reply
Linda

Mons Kallentoft är helt fantastisk som författare. Hans kriminalromaner (5st) om Malin Fors är superbra!

Reply
Hannah

Inom kriminalromanngenren är jag en hejare!

Camilla Läckbergs samtliga böcker.
Johan Theorins samtliga böcker.
Mari Jungstedts samtliga böcker.
Lars Keplers samtliga böcker.

Och Stieg Larsson, givetvis. Enjoy!

Reply
Patricia

Hej.
Jag har lite boktips till dig. Jag själv älskar verkligen Camilla Läckberg och Liza Marklund, det är typ samma stuk som Jo Nesbø.
Ha det bäst,Kram Patricia

Reply
Sofia Eleonora

Inspärrad av Teresa Cooper, Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf, Säg det inte till någon: ett barndomshelvete i magdalenatvätterierna av Kathy o’Beirne,

Reply
Sara

Jag är också galen i böcker. Camilla Läckbergs kriminalroman serie om fjällbacka är galet bra. Serien början med isprinsessan, rekommenderar dom böckerna starkt.

Reply
Anna

Du borde (eller måste) läsa The mysterious incident of the dog in the night-time (kort titel), av Mark Haddon. Den handlar om en pojke som har aspergers. Är ingen kriminalroman eller självbiografi direkt, men absolut en av de bästa och sötaste böckerna jag har läst!

Reply
sara

En av de böcker som berört mig mest är “nu vill jag sjunga dig milda sånger” skriven av Linda Olsson Det är ingen kriminalroman men det är en väldigt fin bok med lite mystik om jag inte minns fel(läste den för några år sen)

Jag kan även rekomendera Dick Sundevall´s bok Peter Rätz-Nio år som undercoveragent.

Reply
Malin H

Tjena! En författare jag fastnat för är Karin Alvtegen och hennes böcker. T ex boken svek är super bra! Massa spänning :) Jag slukade den boken på två dagar.

Reply
Linn

Andra bra böcker är Genom dina ögon och alla Twilight såklart, Stephanie Meyer är otrolig!
Och Vampire Diaries är grymma och gossip girl är bra!
Alla som Sophie Kinsella har skrivit är också väldigt bra.

Reply
Julia

Jag gillar också kriminalromaner och har precis läst de två första böckerna av Lars Kepler. Paganinikontraktet och hypnositören, dom är hur grymma som helst! Jag rekomenderar dom starkt!

Reply
Frida

Vampire Academy av Richelle Mead är riktigt bra. Annars är en bra deckare The angels game av Carlos Ruiz Zafon.

Reply
Ester

Åhhhh, du måste läsa Liza Marklunds böcker!! Alla är jätte bra men de absolut bästa är Sprängaren, Nobels testamente, Livstid och Enplats i solen asså jag dööör så himla braaaaaaa

Reply
angelica:)

leif GW persson, anne holt och unni lindell är ju bra :) och knut nærum är en bra norsk krimförfattare som också skriver med en stooor dos humor:) du MÅSTE läsa hans parodi på da vinci koden: Madonnagåten! man skrattar så man gråter ibland!

Reply
Sofie

Om du gillar sånna böcker måste du läsa böcker av Michael Connelley, Lee Child eller Harlan Coben! Läs de gärna på engelska så blir de om möjligt ännu mer spännande =)

Reply
Johanna

Om du gillar kriminalromaner skulle jag starkt rekomendera en serie som jag håller på med nu av den svenska författaren Måns Kallentoft. “Sommardöden” heter boken som jag läser nu och är den andra i serien, riktigt passande just nu i sommar. De är riktigt bra och spännande och han skriver på speciellt och enastående sätt. Rekommenderas starkt!

Reply
mb

kan inte du göra en lista på de faktaböcker du läst (eller ja, eftersom att du läst alla, de du gillat bäst av dem!)? typ betygsätta dem från 1-5 där 1 är “oj, hemskt” och 5 är “så hemskt att man måste spy” typ..

Reply
jennifer

tycker att du ska läsa ”pojken som kallades det” om du inte redan läst den! riktigt hemsk självbiografi, men bra!
älskar dig blogg också, du är bäst kenza!♥

Reply
josefin

Jag tycker också om sådana böcker, men har svårt att hitta någon, kan du inte köra lite boktips några gånger/någon gång i veckan, då du berättar lite sammanfattat om en bra bok du läst? kram!

Reply
ida

om du inte har läst jessica anderssons bok ” när kalla nätter plågar mig med minnen om hur de var” så tycker jag att du ska läsa den nu!

Reply
Ann

Jo Nesbo är riktigt bra, en av mina favoriter oxå. Snömannen är nog min favoritbok av hans än så länge, inte läst alla.
Annars ett tips som jag läser just nu är Hungerspelen av Suzanne Collins, en triologi som kommer på film nästa år. Mycket bra böcker.

Reply
Johanna

Detta är ingen kriminalroman eller faktabok men den är så grymt läsvärd ändå så jag tycker du ska testa: Påven Johanna. Helgrym!

Reply
sara

vilken är bästa självbiografin du har läst? hatar böcker annars, men hemska självbiografier är så bra!

Reply
julia

Du måste läsa “miraklet i anderna”. Verklighetsbaserad. Världens bästa bok. Borde verkligen vara en bibel till världens befolkning. Så bra budskap i den!

Reply
Ella

Läs “Vindens Skugga” av Carlos Ruiz Zafón. En fantastiskt duktigt spansk författare. Han har även skrivit “Ängelns Lek”. Jag älskar dock Vindens Skugga. Den är så spännande, vacker, romantisk, hemsk, och mycket mer. Den är en perfekt blandning av allt. Läser om den varje år. Tänk dig Barcelona efter inbördeskriget, en grå stad insvept i dimma. Bortglömda böcker, män i långa rockar, kärlekshistorier du sent kommer att glömma… Åh, den är såå bra. Läs den! ;)

Reply
Ida

Kenza ! Hade själv problem med öronen förut, ett tips är att riva en hel gullök, lägga löken i en kökshandduk och lägga den mot örat, det luktar inte jättegott med det funkade för mig !

Reply
Agnes

vet inte om du redan kanske har läst denna då. men flickan som inte fick finnas är väldigt bra :)

Reply
nathalie

En väldigt bra bok är Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen. Oxå en kriminalare som verkligen är grym! Jag hatar att läas böcker, fastnar aldrig för dom. Men denna boken kunde jag knappt sluta läsa sen..

Reply
Therese

Ett tips på några riktigt bra böcker ät Jean M.auels serie på sex böcker om cromagnoflickan Ayla som växer upp med neanderthalarna. Bland dom bästa böckerna jag någonsin läst!!

Reply
Jenny

Mötley Crües bok Dirt! Tror jag den heter.. Läs den! Eller vill du ha en riktigt feel-good bok ska du läsa Typ Trettio av Lisa Jewell, urmysig och hur bra som helst! Kramiskramis

Reply
Lisa

Om du gillar kriminalromaner kanske du skulle gilla Agatha Christies deckare, Poirot och Miss Marple. :) Jag älskar dem, intrigen är väldigt skickligt uppbygd. De är pusseldeckare, alltså får läsaren alla ledtrådar som behövs för att lösa mordet. Det är lite gammaldags språk, men om man inte stör sig på det är de bra. :)

Reply
frida

Fin bild! :D
Magnus Nordin skriver väldigt bra böcker, det är deckare och jag tror jag har läst alla, och dom rekomenderar jag väldigt mycket! kan säga några utav dom böckerna som är väldigt bra, Svart drama, Förföljaren, Prinsessan och Mördaren och Årstamödaren. du borde läsa dom, för dom är sjukt bra!

Kram! :)

Reply
Blöta Fötter - Nadja

Hej Kenza! :)

“Främligen” av Diana Gabaldon är början å en jätte bra bokserie :) Handlar om en Clair, som jobbar som sjuksköterska under andra världskriget. Men genom en slump färdas hon tillbaka 200 år i tiden och hamnar i Skottland, där hon blir tvungen att gifta sig med Jamie för att överleva, och efter det händer det en massa :)

Rekomenderar den starkt! Jätte bra :) Eftersom att det är en serie på 7 böcker och varje bok är rätt så lång så tar det ett tag att läsa igenom dem :)

Kramar från Nadja :)

Reply
Johanna

Hej! Jag kan verkligen rekommendera Mari Jungstedts deckare. Riktigt bra stories i dem! Dessutom självbiografin av Slash (den kända gitarristen), den är inte många som hört talas om.

Kram

Reply
Elin

Har du läst En blomma i afrikas öken? Det är en självbiografi och den bästa boken jag någonsin läst. Det finns även en andra bok som jag inte vet vad den heter :)

Reply
[email protected]

jag har hört att boken Skadad av Cathy Glass är riktigt bra, har dock inte läst den själv. Sen såg jag även att det ska/har kommit ut en bok som handlar om morden på de små barnen Max och Saga i Arboga för några år sen. Hoppas du fick några tips. kram :)

Reply
Petra

Om du inte läst Slash’s eller Ozzy’s självbiografier GÖR DET. Lite små hemska på ett sätt, samtidigt som dom är sjuktroliga!

Reply
Moa

Jag läser Isfolket, jag verkligen älskar dom böckerna. Det är en serie på 47 böcker (jag är på 34:e boken). Det är också en norsk som har skrivit dom böckerna, Margit Sandemo.

Reply
erica

Har du läst “Gömda” “Asyl” (nåntill) & “Emma mias dotter”
av Mia Eriksson jävligt bra, men dom påstår att det är en verklig berättelse, men dock bara nån procent som är sant. finns en bok som heter Sanningen bakom Gömda också som berättar hur det verkligen va.
Bingo Rimés självbiograf är väldigt bra också!
och alex schulmans “skynda att älska” & “att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött”! Världens längsta titel men bra ändå! :)

Reply
Emelie E

Om du gillar kriminalromaner och inte redan läst Camilla Läckbergs böcker så tycker jag att du ska göra det. :) De ligger alltid så fantastiska historier bakom varje bok och man vet aldrig vem mördaren är. Alla historier är fint inlindade i detaljer. Tyskungen är min favorit av alla hennes böcker, så det är mitt hetaste tipps :D

Reply
Marie

Alkemisten av Paulo Coelho är väldigt bra. Det är ingen faktabok och inte heller någon kriminalroman (vilka oxå är mina favorit genre) men den är verkligen inspirerande och ändrar sättet man ser på världen!!! HELT otrolig bok – min fvorit!

“Att läsa Coelho är att vinna egen erfarenhet, att blicka ut från en bergstopp, se en horisont av möjligheter och välja de bästa vägen” – Gazetta Delsud

Reply
Fia

Mons kallentoft har 4 riktigt bra böcker! Midvinterblod, Sommardöden, Höstoffer och Vårlik :) det har nyligen kommit ut en till bok som heter Den femte årstiden, den har jag inte läst men dom andra fyra kan jag starkt rekomendera!

Reply
Ida Thörn

Hej! Antar att du redan har läst den men Gömda av Lisa Marklund är riktigt bra. Likadant Marilyn Mansons biografi! God läsning :) ha en trevlig kväll!

Reply
Mikaela

Jungstedts böcker är riktigt bra, början i den första boken är dock ganska seg men sen blir de så jäkla bra. Finns sju av dem om Knutas på Gotland, läs dem :)

Reply
zandra

Läs boken En sorts kärlek!

As bra du kommer tycka den är så hemsk men så intressant på samma gång!!

Reply
Nikki

En väldigt bra bok är min bästa väns dotter, själv läser jag inte särskilt mycket men denna boken älskar jag!! LÄS DEN!! Kram!

Reply
Hannah

Vill du läsa en självbiografi med lite (rå/snuskig)humor måste du lära Magnus Skoglunds “Mänscykeln”… man får en liten uppfattning över hur män tänker!

Reply
Katrin

Läs Flickan med snö i håret. Den är helt underbar, en riktigt bra krimroman ,intressant handling och bra karaktärer.

Reply
Soletraveller

Shantaram, om du ikke allerede har lest den!
Har aldri blitt så bergtatt av en bok før tror jeg.
Morsom, trist, provoserende, forklarende – den er alt.

Reply
Sarah

Åh, jag vet vad du menar! Jag läser också väldigt mycket, och det blir irriterande när man inte hittar något nytt, haha.
Två tips på kriminalromaner dock – En Sista Bön & Dödsscen av Richard Montanari (böckerna hör ihop i en serie).
Verkligen de bästa kriminalromanerna jag har läst!

Reply
jennie

hejhej!
bok tips, lite smått hemska böcker av Katarina Wennstam är väldigt bra. Tror det är tre stycken i “serie” de är inte jätte sammanhängande men karaktärerna är återkommande. Första boken är väldigt bra Smuts heter den, andra boken med tredje har jag inte läst ännu. Rekommenderas!!
kram!

Reply
Amanda Johansson ♥

Jag kan rekommendera en blogg där en tjej skriver om sitt förflutna. Om hur hon rymde som 14 åring från sina föräldrar och hamnade på fosterhem, bytte skolor, trasslade med soc och massa annat.

Hennes blogg heter http://youcanrunbutyoucanthide.blogg.se/ och under kategorin “the ugly truth” skriver hon sin historia.

Jag har läst alltihop, man kan knappt fatta att det är sant. Så otroligt hemskt är det. Men om du gillar hemska självbiografier precis som jag så tycker jag att du ska läsa den bloggen. Dock har hon inte uppdaterat den kategorin på ett ganska bra tag.. Men kika in där så får du se. :)

Reply
Jenny

Om du vill läsa bra deckare så kan jag tipsa om författaren Jeffery Deaver och hans serie om Lincoln Rhyme! :)

Reply
E M+M+A

Jag har läst alla Jos böcker och dom är riktigt grymma :)
men den första är fladdermusmannen sen kommer kackerlakorna efter den är der rödhake, smärtans hus, frälsaren, snömannen och sen pansarhjärtat :)

Reply
anna

Alla Mari Jungstedts böcker är grymma! Läst Jo Nesbos men måste säga att både Anna Jansons och Mari Jungsteds är bättre.

Reply
simone

Magnus Nordin är otroligt bra, särskilt Prinsessan och mördaren & Djävulens märke, helt oväntade slut – men som är otroligt bra!! :D

Reply
Madde

En riktigt bra bok du ska läsa är “hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” skriven av Jonas Jonasson:) som handlar om ja en hundraåring som inte vill vara kvar på ålderdomshemmet så han rymmer ut genom fönstret en bok med humor, historia och är lite spännande m.m :)

Reply
johanna

Hungerspelen rekomenderar jag starkt! En hemsk dystopi som inehåller mycket spänning, kärlek och vänskap. Grymt bra bokserie!

Reply
jade

Har du läst Anna janssons böcker, skitbra!
Hemska finns det flera jag inte sett på pocketshop, t.ex I det tysta, hur kunde hon, bedragen, skadad. Dessa är väldigt bra!

Reply
Vanessa

Har du läst Lars kepplers böcker? Hypnotisören och Panaginikontraktet? Dom är riktigt bra kriminalromaner!:)

Reply
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

om du inte läst dom så måste du läsa Mons Kallentofts så jäkla jävla bra krimserie om polisen Malin Fors.
Bland de absolut bästa mest spännande otäckaste böcker jag läst.
Midvinterblod
Sommardöden
Höstoffer
Vårlik
Den femste årstiden

kram
//Anna
http://www.avanna.se – webshop med snygga plagg, väskor, posters och smycken.

Reply
helen

Pröva Vindsträdgården serien av Virginia Andrews! Skitgammla böcker som min moder läste när hon var ung, och dom föll även mig i smaken :)Lite psykiskt hemska böcker som handlar om hur fyra syskon får spendera en stor del av sitt liv på en vind, instängda av deras mamma och mormor. I böckerna får man följa hur allt påverkar dem generation efter generation. Riktigt spännande, du får googla lite, jag hittade ingen bra länk till böckerna tyvvär.

PUSS PÅ DIG GODING, nyp mani i rumpen från mej;)

Reply
johanna

Hungerspelen, fatta eld och revolt, Alla hör ihop. Riktigt bra böcker, äventyrsböcker. Tycker egentligen inte om såna med dessa var bland dem bästa jag läst, rekommenderas verkligen!! :)

Reply
Matilda

Du måste läsa hungerspelen! Den blir snart film och jag kan lova att det kommer bli den nästa stora triologin efter nu de sista harry potter filmerna och twilight haft premiär. Lovar att du kommer älska den!

Reply
Sandra

Hypnotisören med Lars Kepler är ett måste om du tycker om spännande böcker !! :) plöjde igenom den på tre dagar och älskade varje sida :)

Reply
Emilie

Läser just nu: Viveca Sten, superbra! :) Krininalroman om Sandhamn, finns 4 st böcker i serien. Läs dom :)

Reply
Louise

Läs Johan Theorins Skumtimmen! Jag köpte den som ett impulsköp bara, visste inget om varken författaren eller boken men den var så sjukt bra! :D
kram

Reply
Lise

Jag gillar Camilla Läckbergs böcker väldigt mycket. Sen gissar jag att du har läst Pojken som kallades Det då, för den är ju en klassisk hemsk självbiografisk bok men väldigt bra. Samma med 14 år och till salu, tycker jag.

Reply
Frida

Jag kan tipsa dig om “Säg det inte till någon”. Dock var jag påväg att sluta läsa i mitten av boken för att den var så grov och hemsk. Värd att läsa!! Man får sig en tankeställare..

Reply
Agnes

Hej fina du! Härliga bilder från Mallorca :)
Snömannen med Jo Nesbo är riktigt spännande, läs den om du inte läst den redan?
Hoppes ni har det soligt och fint hemme i Sverige för här i London regnar det bara :/

Kram kram!

Reply
Linda

Nora Roberts trilogier är riktigt bra! Blå dahlia, svart ros och röd lilja rekommenderar jag varmt.

Reply
Isabelle

Kenza! Ge mig lite boktips! Älskar att läsa men känner att jag har fastnat lite och vet inte vad jag ska ge mig på här näst. Ge mig dina favoriter! Nu! Tack!

Reply
Jaana

Det här är ingen fakta eller kriminal roman, men serien Black Dagger Brotherhood av j.r ward är äääckligt bra!

Reply
Hanna

En bra författare är Peter James. Hans böcker är spännande så man inte kan sluta läsa.. Levande begravd är nog favoriten..

Reply
elin

heey! Boktips? Den nionde insikten med James Redfield! Jag har just läst ur den och jag är en helt ny människa! skojar inte. Den har fått mig att vakna upp och lära känna mig själv och omvärlden. Fantastisk bok, tung, men väldigt väldigt lärorik!!

Krya på dig girl! /Elin

Reply
E-K

Jag vill tipsa om en serie böcker som utspelar sig på sandhamn ganska nära där jag bor av Viveca Sten!!!

Finns fyra böcker, dem är super bra!!!!!!!! ;)

Reply
Emma

känn pulsen slå & vinklippt ängel – de är nog de bästa böckerna jag någonsin läst! ganska extrem och djup.
en självbiografi som handlar om hur hennes liv förstördes av att växa upp i ett akoholiserat och depprisivt hem, och vid sjuårsålder blir hon utnyttjad sexuellt. för att sedan vid 16 års ålder bli våldtagen. hennes liv fylls med droger, självskadebeteende och blodbesattshet, även sexmissbruk, gör allt hon kan för att förnedra sig själv eftersom hon tror allt som hänt är hennes fel. hon är shizofren och psykotiskt sjuk också. flyttas runt på olika behandlingshem. hela boken handlar om hennes resa ur allt det. livets resa!

Reply
Vaiho~

Hungerspelen. En bok som alla måste läsa. Hur grymt som helst. Handlar om hur 24 ungdomar random väljs ut ifrån deras hem och blir tvingande in i en Arena där den sista som överlever får komma hem.
Sjukt bra! Första boken kommer att bli film den 23:e mars, och just i denna stund så filmar de in den!
Spänning, action och kärlek i en brutal framtid.
Rekommenderas!

Reply
karin

Åh jag har precis börjat läsa alla böcker av Torey Hayden, hon är barnpsykolog och böckerna handlar om hennes olika fall och specialklasser, riktigt gripande!

T.ex. Rävungen, Bara Barnet, Burpojken och Andras ungar!

Reply
Sanna

“Mamma, pappa barn” av Carin Gerhardsen är en av dom bästa böckerna som jag har läst! Sen är “I mördarens nät” av Val McDermid riktigt bra. “En sista bön” av Richard Montanari kan jag också rekommendera, och “Drömmen förde dig vilse” av Anna Jansson! :)

Reply
Sofia

Jag hoppas verkligen att du inte har missat Vingklippt ängel av Berny Pålsson. Min favorit! Dock så är den väldigt mörk…

Reply
Katta

Chansar på en självbiografi i alla fall: “Lång väg hem” av Ishmael Beah, handlar om en före detta barnsoldat. Hans tid i armén och hur han blev “avbehandlad”. Läs den. Punkt.

Reply
louise

Mons Kallentofts böcker är bra, började läsa hans första bok, Midvinterblod, nu i sommras och kunde inte sluta läsa. Tycker annars att kriminalromaner kan vara ganska långtråkiga. Så var verkligen inte den här, man ville inte sluta läsa och sen när man fick reda på allt blev man chockad, verkligen inte som man trodde :) ett plus är ju att det är en serie av böcker

Reply
:)

om du gillar kriminalromaner rekommenderar jag hypnotisören av lars kepler starkt!

Reply
Lisa

Du mååå lese bøkene til den norske forfatteren Unni Lindell. Hun har skrevet flere kriminalromaner, hvor Cato Isaksen er hoverperson. U. Lindell er en av norges desidert beste forfattere (:

Reply
Julia

två riktigt bra självbiografier är, hur kunde hon? och min mamma sa att jag var sjuk. Om du inte har läst dom så måste du göra detta! båda två är väldigt hemska, men väldigt bra. Rekommenderas starkt! :)

Reply
Hanna

Två riktigt jävla bra böcker är paganinikontraktet och hypnotisören med lars kepler, kriminalromaner båda två.. den första jag nämnde tyckte jag var lite bättre 600 sidor på tre dagar, kunde inte lägga ifrån mig den!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*