• header

4 timmars väntetid!

Vårdcentralen hade ingen tid idag så jag drog in till cityakuten där man alltid får hjälp snabbt! Ja, när inte varenda stockholmare har problem med öron, näsa, hals. Den läkaren har fullt upp idag så väntetiden är MINST fyra timmar! Har suttit här en timme, tre kvar. Jag ger inte upp!

Jag hade kunnat ge mig ut på stan och fördriva tiden med shopping men nu är det inte bara öronen som krånglar utan det känns som att jag har feber också. Plus att det inte är så kul att springa på en massa läsare när man är halvt döv och mår skit. Så jag sitter hellre här i väntrummet! Som tur är kommer Mika snart och håller mig sällskap.

87 Comments

Nella

stackare, tur att man har vänner som kommer :) hoppas att allt blir ok med dig Kenza. Krya!

Reply
Kajsa

Alltså, jag hoppas du menar Citykliniken och inte akuten. Akuten är till för AKUTA ärenden, som inte kan behandlas på vårdcentraler eller vid tidsbokning.

Reply
Lotta Eklund

Varför det är så lång väntetid är pga av att sådana som du som har lite besvär åker till akuten istället för att vänta tills vårdcentralen har tid. Har själv jobbat på akuten i Lund och 2/3 har ingenting där att göra så 1/3 som verkligen har ont får vänta i timmar för att folk utnyttjar systemet

Kenzas svar: Det heter Cityakuten men det är inte vad vi kallar “akuten” direkt, dom har vanlig dropin (som kostar) för EJ akuta ärenden som kräver akutsjukhusens resurser/utrustning. Innan ni hoppar på mig kan ni ju googla vad cityakuten är för något.

Reply
k

Vart där förra veckan sedan 13.00 och kom inte iväg förräns 18. En tjänst bara, skulle du kunna fråga om det är vanligt att få hjärtklappningar när man äter pencelin i samband med infektion i kroppen? Tack =)

Reply
Minna

Hej. Du frågade i några inlägg tidigare om några läsare hade tips på bra böcker.
Camilla Läckberg har skrivit kriminalromaner som utspelar sig i Fjällbacka. Har du läst dem? Jag har precis läst klart serien och jag älskade den!
Du skrev att du älskar kriminalromaner. Det gör jag med!! :-D
Tack för fin läsning varje dag. Kram!

Reply
Emma

Hej! Jag har inte kommenterat här tidigare, men jag tyckte att det var dags nu :) Ville bara säga att du verkar vara en otroligt härlig tjej! Hade bra och hoppas du blir frisk snart :) Kramar från Finland.

Reply
Frida

Hej kenza! Vi träffades ju när du var på Alcudia nu för vi bodde ju på samma hotell om du kommer ihåg det? Men i alla fall jag är nu fortfarande kvar på Alcudia så jag undrar om du har några tips på vad man kan göra, för du verkar ha hittat på jätte många roliga saker:) skulle vara tacksam för svar. Ha det bra Kram!

Reply
molly

Hej kenza !
Jag skulle vilja veta mer om modelljakten, castings, vad man ska skicka in, vad man ska ha när man kommer dit osv. Jag vet att man ska kolla på hemsidan men jag hittar inte all information jag vill ha. Du har säkert skrivit om det förut men om du kan skriva mer skulle det va snällt ! Och så undrar jag , jag är 97a men har inte fyllt 14 än. Kan jag ändå söka eller är det kört ? Tacksam för svar :)
Kram !

Reply
josefin

staaaackars dig kenzafisen!!!
det blir nog bra ska du se! : )

hoppas du kommer igång med uppdateringen sen. saknar dig och blöggen! PUSS på dig goding!!!!

Reply
Hanna

Sa vårdcentralen att du skulle åka in till akuten eller? Löjligt av dig att åka dit annars! Vårdcentraler har akuttider som de ger till dem som är i stort behov av akut hjälp då de vanliga tiderna har gått åt. Om du inte fick en av dessa och inte blev tillsagd att söka hjälp på aktuten så slösar du samhällets pengar. Om trumhinnan inte spruckit så behandlas man i regel inte med antibiotika vid öroninflammation, såvida du inte tillhör någon riskgrupp, vilket jag har svårt att tänka mig.. Håll oss uppdaterade om hur det gick!

Reply
Hanna

Sa vårdcentralen att du skulle åka in till akuten eller? Löjligt av dig att åka dit annars! Vårdcentraler har akuttider som de ger till dem som är i stort behov av akut hjälp då de vanliga tiderna har gått åt. Om du inte fick en av dessa och inte blev tillsagd att söka hjälp på aktuten så slösar du samhällets pengar. Om trumhinnan inte spruckit så behandlas man i regel inte med antibiotika vid öroninflammation, såvida du inte tillhör någon riskgrupp, vilket jag har svårt att tänka mig.. Håll oss uppdaterade om hur det gick!
/ SSK-student

.Kenzas svar: Svarar samma till dig. Det HETER Cityakuten men det är inte vad vi kallar ”akuten” direkt, dom har vanlig dropin (som kostar) för EJ akuta ärenden som kräver akutsjukhusens resurser/utrustning. Innan ni hoppar på mig kan ni ju googla vad cityakuten är för något. Och ja, vi trodde att min trummhinna hade spruckit! Men det visade sig att den bara hade skadats men håller på att läka.

Reply
jag

Är det öroninflamation du har? Jag vet att detta låter sjukt, men har du öroninflamation så ska du stoppa in ditt eget kiss i örat, typ en sked. Äckligt nog så hjälper det.

Reply
E.;

Har ochså vart hos doktorna idag, fick vänta 1h..har bomullstussar i öronen :S ush..Krya på dig!

Reply
:) VI!

Din blogg är jättebra!
Besök gärna våran blogg!, skulle du inte kunna ha veckans blogg elr ngt? elr är de för jobbigt? :)
kram

Reply
Nicole

farsta vårdcentral om man ringer akut så får man tid direkt och kostar 180 kr. ity akuten suger för när jag hade öroninfmallamtion väntade 5 timmar kostade 300 kr och fick infektion i ndra örat för att kärringen läkaren stoppade tuben där hon stoppade i den infekterade örat i den andra örat med så fick infektionen i båda öronen. Nej ush dra till fartsa istället eller en annan vårdcentral :)

Reply
Alice

Hej Kenza!

Vad använder du för någon kamera och tar dina bilder med?

Blir jätteglad om du svarar :)

Reply
Anna

men fy…..men å andra sidan förstår jag dig! all väntan är värd för att bli av med en örononflammation…krya på dig!!!

Reply
Ida

Hej
jag undrar hur man laddar ner bilder till bloggen???
har precis börjat blogga så det vore kul att kunna lägga ut bilder oxå.
hur gör ni? kommmentera järna på min blogg hur man gör :)

Reply
sofia

Stoppa in en skalad vitlöksklyfta i örat (såpass stor att den får plats i örat) Det ska tydligen hjälpa ! :D
kram på dig

Reply
Ida

Vad jobbigt det låter! Hoppas du blir bättre snart :)
Ett litet tips som funkar för mig är att sova med vitlök i öronen, jag vet inte om det botar, men det känns mycket bättre! Kanske kan vara värt att prova. Krya på dig. Kram

Reply
annapanna

själv fick man vänta 4 timmar i gröndals vårdcentral på drop in för att komma till en jävla sjuksköterska som sa att hon kunde boka in en läkartid åt mig. Snacka om att jag blev arg…Satt ju faktiskt där och grät av smärta i 4 timmar med feber och öroninflammation.

Är också en såndär öronbarn.. haft öroninflammation sen jag var liten typ 100 ggr och det gör ju så fruktansvärt ont och locken är riktigt jobbiga..Många förstår nog inte riktigt hur det känns när det är som värst. Krya på dig

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*