• header

Möte

Vad hände med vädret? Det var soligt när jag gick hemifrån men nu när jag kom ut från mötet så spöregnar det. Mötet gick iallafall bra, jag känner mig lugnare nu när jag fått all info om alla inspelningsdagar osv. Men jag är fortfarande lite orolig över att vi ska bila överallt (blir så lätt åksjuk så bilresa upp till Norrland får mig att må illa redan nu haha) men vi ska försöka lösa det så att jag kan ta flyg eller tåg de längre sträckorna.

Om 11 dagar drar vi ut på castingturnén så nu ska jag njuta av mina sista lediga dagar! :)

Jag idag

114 Comments

Maria

You look so amazing without curly hair!
Like it so much!

And I want to see Dagens Outfit!

Love!

Reply
Emma

Det har åskat och blixtrat jätte mycket hemma hos mig :/ och det blev strömavbrott i några minuter

Reply
maggie

postafen är en väldigt bra tabletter mot åksjuka! brukar själv använda mig av dom :)

Reply
Maria

Can you show pics from Saturdays party?? )
I love Nelly dress and want to see more pics, please!

Reply
Saris

Köp seaband, finns på de flesta apotek :) det är ett armband som man har på sig, och det blir ungefär som akupunktur :) det funkar faktiskt! Sen kan du ju köpa åksjuketablettet, men dom blir man väldigt trött av :)

Reply
Maria

Ahaha my third comment… i really fall in love to you “how to match” category… can you wrie a new message in this category?

Reply
Linn

kan man fortfarande söka till modelljakten eller är det försent??

snälla svara i ett inlägg för jag vill gärna kunna vara med :)

älskar dig och din blogg :)

Reply
mysan

Testa åksjuk-tuggummi! Tog åksjuk-tabletter innan men dem hjälpte inte alls sen testade jag tuggummin och det hjälpte! :) Du kanske redan har testat, men om du inte rekommenderar jag att du testar det, det kanske funkar för dig med! Kram :)

Reply
Carro

Åksjukearmband, fungerar verkligen!!!!! Finns på apoteket, lovar de fungerar seriöst! :D

Reply
molly

hej kenza. jag har mailat dig och kommenterat din blogg osv men har inte fått nåt svar. Jag undrar om jag som är 97a men inte fyllt 14 än kan vara med i modelljakten. Tacksam för svar ! kram :)

Reply
Sarah

Förstår din oro för åksjukan, jag har också väldigt stark åksjuka. Jag antar att du testat åksjuketabletter, men om du inte har det så borde du! illamåendet försvinner helt men tyvärr så blir man ganska dåsigt och trött. Men hellre trött än åksjuk! Finns massa bra sorter receptfritt på apoteket! Kram och lycka till!

Reply
Frida

Kenza, jag vill ha – MÅSTE HA – dina skinnbyxor! Säljs dom fortfarande? Var i så fall? Mitt största craving nånsin! Sååå snygga :)

Reply
FulAnka

På apoteket kan man köpa “åksjuk-armband” de ser ut som små “svettarmband” man hade för några år sedan. De ska hjälpa mot åksjuka :)!

Reply
Agnes

Prova Postafen! Det är åksjuketabletter, och dom funkar alltid jättbra på mig! Jag kan göra allt då, kolla på film läsa m.m.

Reply
e

det finns åksjuketugummin att köpa på apoteket, dom är jättebra för personer som blir lätt åksjuka!

Reply
jennylinnea

Hej! Jag undrar om jag har någon chans till att söka in mig på modelljakten fast jag är 13år men jag ska fylla 14 år i april, och jag är nästan 170. Snälla kan du svara!
Vet att det är många som har säkert frågat dig det här, men varför ka du då inte skriva ett inlägg om det här så vi vet? Snälla sötaste du! Kram// Jenny

Reply
Emmssiii

Fin du är kenza!! Kommer bli kul att se programmet i höst! Längtar verkligen!! puss

Reply
Liz

Kenza!
Gå till apoteket och köp dig åksjuketuggumi. Jag blir alltid åksjuk vad jag än åker och de funkar så grymt bra.
Så bra att även om jag aldrig kommenterat så måste jag för de är grymma!!

Reply
fanofyours

hej! jag undrar hur man gör för att medverka i modelljakten och hur gammal man måste vara :) Kram Bella

Reply
Sofia

We have the same problem here, one second it’s sunny and the other its cold and raining :(.. I guess autum is coming..

Reply
Yasemin

Min syster är också grymt åksjuk, men mamma hittade åksjuke-plåster på apoteket, receptfritt. Dom funkar otrooligt bra! Man sätter på dom ungefär 24 h innan om jag inte har fel. Och håller upp till 3 dygn! (tror jag, fråga någon på apoteket istället) :)

Reply
Lisa

Jag är också väldigt åksjuk. Men det finns en liten fiffig uppfinning som heter CALMA. Ett tuggummi som finns på apoteket. Det tar bort åksjukan! Man blir inte trött av dom som man oftast blir av åksjuketabletter..

Testa det! :)

Reply
älskar din blogg !

Kenza snälla svara på denna fråga !
Vart kan jag få tag på den GULA färgen på dina naglar nånstans ?!?! :)

Reply
emi

har själv problem med åksjuka , men i ditt fall om ni ska bila mycket så sitt i fram å kolla långt fram på vägen , å vet du att du ska åka så ät men vänta minst 1 timme efter du ätit med att åka vidare ( om de går )
annars kan jag rekommendera sea band ( används mot åksjuka/graviditet osv ) .. har själv såna å de är MYCKET lättare med åksjukan när jag har dom.
finns på apoteket :)
kram

Reply
malin

Ett tips annars: ÅKSJUKEPILLER!! Min dotter blir åksjuk av att åka bil längre sträckor så när vi åkte till min mamma en resa på 30 mil enkel väg så köpte jag postafen åt henne och hon sov nästan hela vägen och mådde aldrig illa! Sen finns det även åksjukeband ju, sådana man har som trycker på handleden och även andra åksjuketabletter såsom Calma finns men de verkar fungera och det kan ju vara ett tips då.

Reply
Emma

Köp åksjukeband, ser lite ut som svettband men så har den en kula som man sätter så att den tycker mot en viss ådra på handleden. Jag blir jätte lätt åksjuk och klarar inte mig inte ens i 10 minuter. Men med dessa blir jag inte åksjuk överhuvudtaget! Trodde inte de skulle funka när jag såg de första gången men det gör dem verkligen. Så det tycker jag verkligen att du ska införskaffa :) Finns säkert på apoteket!

Reply
Amanda

Har du provat åksjuk-tabletter eller åksjuk-armbandet som finns att köpa på apoteket. Är själv väldigt åksjuk och klarar inte av att åka för lång i bil eller buss men sedan jag testat tabletterna och armbandet mår jag mycket bättre och kan åka längre sträckor! Testa ;)

Reply
Dixi Wonderland

Det är fan pain in the ass att åka bil långa sträckor. Jag blir super lätt åksjuk så jag lider med dig om du måste åka bil överallt ;(

Reply
Isabelle

Hej Kenza! Ett tips mot åksjukan, köp SeaBand på apoteket, fungerar superbra! o inga biverkningar som man får av tabletter eller tuggummin.. bara band som man har på handlederna :) Puss!

Reply
Louise

Jag blir med åksjuk men jag tycker att sea-band fungerar bra, åkte från Skåne till stockholm förra veckan utan att känna något :)

Reply
anna

Köp ÅKSJUKEBAND på apoteket. Sätt ett på vardera arm. Funkar helt fantastiskt! Det bara måste du pröva! kramar

Reply
Matilda

Hej! Jag har ett tips till dig om du lätt blir åksjuk,
prova typ postafen tror jag att det heter det är skitbra!

Jag blir hur lätt som helst åksjuk men jag klarade att åka från Umeå (min hemstad) till Stockholm i bil.

hoppas det hjälper eller att ni hittar något annt sätt.

kram

Reply
Veronica

Blir också alltid åksjuk även på flyg men med åksjuketabletten från apoteket (den lilla med en hel del sömnmedel i) så mår man skit bra! Med risk för att somna då.

Reply
Linnéa

jag blir också lätt åksjuk men jag använder åksjuktabletter från apoteket som fungerar jättebra!!

Reply
Lina

Hej Kenza jag har en lösning! det finns tabbletter och tuggummin på apoteket som värker mot åksjuka och sånt och dem är så billiga! dem värker i 3 timmar och man måste ta dem 2 timmar innan man åker ! dem ÄR SÅ BRAAA! jag åkte bil nästan en hel dag och BLEV ALDRIG SNURRIG! <3
ÄLSKAR DIN BLOGG

Reply
sofia

Go Girl, inga diva-fasoner bara =P Lite åksjuka botas med en tablett, musik och gottis! Se till att få i dig mycket vatten och stanna och ta bensträckare =)

Reply
san

Om du tar flyg medans de andra åker bil, då är det de divigaste beteendet jag någonsin hört talas om.

Reply
Alexandra

Ta åksjuketabletter, det tar alltid jag när jag ska iväg på längre sträckor. Funkar utmärkt, känner inte av någonting! :)

Reply
Therese

Hej! Jag blir också lätt åksjuk och kan inte ens läsa ett sms utan att må jätte illa. Lösningen för mej har varit Postafen som finns receptfritt på apoteket. En liten tablett som tas en timme innan avfärd och räcker i 12 timmar. Med en sån kan jag till och med läsa när jag åker bil eller buss. Tar alltid en sån när jag ska nånstans oavsett färdmedel :-) Kan ju vara värt ett försök om du inte redan prövat.
Mvh Therese

Reply
Johanna

Tips för åksjuka människor. Du mår oftast sämre på tom mage. Ta med dig massa makor, någon pastasallad eller så. Snickers kanske. Håll alltid magen igång så kan illamående dämpas.
Akupunktur armbanden funkar också hyggligt. Varför inte kombinera de olika tipsen?

Reply
Lina

Köp Calma, det är åksjuke tuggummin som verkligen är jättebra. Fungerar även om mna redan är åksjuk, finns på apoteket och i vissa matbutiker.

Reply
Bel

” Njuta av mina sista lediga dagar ” ! Du är väl typ alltid ledig? Skulle du vilja prova på det vanliga livet för bara en dag?

Reply
Carro

Först vill jag bara säga att du är GRYMT snygg i platt hår! (även i lockigt såklart) :)

och att jag drömde om dig inatt HAHA!
Drömmen var så att jag hamnade i din kropp (det var meningen) och att jag skulle till din studio och spela in en låt. (med din kropp och röst osv) Det lät jättefalskt trots att du har en fin röst (wierd). haha men sen kom du och då byttes kropparna tillbaka! Då skulle jag hålla din mobil medan du gjorde något. Då gick jag utanför och skulle kopiera ditt mobilnummer så jag kunde lägga in det i min telefon. Då kom du och blev skitarg på mig haha och din “manager” eller nåt blev också förbannad och sen gick jag hem och vaknade. HAHA konsigt va? :)

Reply
Fanny

hej vackra du! Jag tänkte bara tipsa om ett par jättebra akupunkturarmband, som faktiskt hjälper mot åksjuka och även graviditets illamående! Funkar kanon bra, istället för att ta massa äckliga åksjuke tabletter!Finns på apoteket om jag minns rätt! kram på dig! :)

Reply
Jessica

Jag blir illamående så fort jag sätter mig i en bil som passagerare. Bussar är dock det värsta som finns. Då behöver jag bara gå förbi och känna lukten från bussen så mår jag illa. Haha. Jag brukar äta åksjuketabletter. Sedan kan man (om man inte vill köpa akupunkturarmband) trycka med tre fingertoppar på “sidan” av handleden, d v s om du tänker dig halva vägen mot mitten på handleden från vänster håll.

Reply
Matilda

Skaffa åksjukearmband :)Då slipper man må illa och bli trött. Tabletter blir man ju trött av

Reply
Jennifer

Calma finns som tabletter och tuggummi mot åksjuka, fugerar direkt och går att använda såväl i bilen som på gröna lund ;D

Det kommer gå bra

Lycka till med inspelningarna :D

Reply
wilma

Hej kenza! Min syster blir också jätte illamående så hon använder åksjuke tuggumin. Man tuggar typ i tio min. och sen går det över. En gång när jag mådde illa i bilen så fick jag prova ett tuggumi och det hjälpte verkligen! Så det tycker jag att du ska prova. Det finns nog på apoteket. Hehe okej det här lät lite som en reklam men jag tycker verkligen att du ska prova det! Kram Wilma

Reply
Klara

Hej! Tycker du inte att du är lite… snobbig nu? Alla blir åksjuka av att åka bil, länge, men du har ju fått ett jobb.. tycker du spelar lite bortskämd brat faktiskt. Åksjuka, det får man av tåg och flyg också, jävla skitsnack bortskämda kvinna.

Reply
emi

många tipsar om åksjuke tabletter å dom är bra , men de är inte bra för magen i längden
jag har provat .. de blir som laxeringsmedel till slut efter alla tabletterna mot åksjukan .. men du kan varva sea banden å någon tablett :)

Reply
Lisa

Hej Kenza!
Ville bara tipsa dig om åksjukearmband man kan köpa på apoteket som man trär på handleden på en speciell punkt som funkar jättebra mot all typ av illamående. Dom heter någonting i stil med Sea band eller nåt om jag inte minns fel. Jättesmidigt, och funkar på bara några minuter. Och så kan man ju återanvända dem hur många gånger som helst och ha med sig dem i väskan för de tar knappt nån plats.
Kram kram

Reply
Mathilda

Finns jättebra åksjuketabletter på apoteket, ta en timma innan man ska åka så håller de upp till 12 timmar tror jag det är!

Reply
emelie

köp postafen på apoteket(tebletter som man bara sväljer, så det smakar inte äckligt som dom man tuggar på), har också blivit jättelätt åksjuk enda sen jag var liten, men nu känner jag inte av nånting(åkte över hundra mil) dom håller upp till 12 eller 14 timmar tror jag!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*