• header

10 år

Det har nu gått hela 10 år och det känns fortfarande lika hemskt. Jag var bara 10 år när vi blev inkallade till gympasalen i skolan för en tyst minut. Några grät och jag förstod ingenting. Kan ännu idag inte riktigt förstå. Idag går mina tankar till de drabbade i 9/11 ♥

165 Comments

Tess

Hej. i amerika skriver man 9/11 eftersom de säger September 9. vi svenskar skriver 11 september. Så när du skriver 9/11 blir det 9 november

Kenzas svar: Hej! Jag tror att alla fattar att jag menar nine eleven, som den dagen kallas. Kramar!

Reply
Nicole

känns som 3år max, minns jag var 18år var i flottsbro när jag fick höra om nyheten.

Reply
hmm

Fy fan för Bush.. Att han är villig att gå så långt för att svärta ner islam.. Bevisen kan tala för sig själva!

Kenzas svar: De där konspirationsteorierna känns inte riktigt 100 för mig.. Men vad vet jag! Såg nyligen en dokumentär där de snackade med människor som samarbetat med Bin Ladin (bla ledaren för al qaida pakistan), där fick man veta en hel del om hur de planerade & förberedde sig inför attackerna den 11e september. Inte bara intervjuer, även privata videos. Väldigt intressant. Tror att den hette typ 11e september ur al Qaidas ögon eller något..

Reply
Sara

Är det ngt 11/9 har bevisat är dt att amerikanska liv är 1000 ggr mer värda än andra människors. Tkr att du ska uppmärksamma andra händelser som inte får ngn fokus i media för det här är bara…………….utjatat till makz.

Kenzas svar: Nej, självklart är alla liv är lika mycket värda. Men detta är ändå något som format hela världen.. Om det är okej så kommer jag fortsätta tänka på de drabbade idag!

Reply
Sara

3000 oskyldiga döda den dagen, may they rest in peace. Sedan den dagen har hundratusentals dött i “kriget mot terrorismen”. Synd att de inte får hälften av samma uppmärksamhet.

Reply
Emilia

Hur kan någon skriva att amrikaners liv är värd mer än någon annans? Uh vad sur jag blev på den kommentaren! Själv känner jag en som frivilligt sprang dit för att rädda andra, han själv dog. Han ska HEDRAS! Ingen annan kärlek är starkare än någon som frivilligt springer direkt mot kaoset för att rädda främlingars liv. Ha respekt! Sörjer hansa liv och alla andra som dog för att rädda andra! Som halvamerikan känner jag mig extra patriotisk idag. God bless america <3

Reply
Mimmi

Så hemskt! Man förstår inte riktigt. Jag var 7 år när det hände, jag minns tyvärr inte vad som hände i skolan då. Så jävla IDIOTISKA människor det finns! Att vilja döda flera tusen människor är inte mänskligt. Alla tankar till USA idag. <3

Reply
Elin

hemsk, var bara tre år då och har inget minne av det men mamma och pappa har berättat att jag ryckte till när jag såg det på tv ;( <3

Reply
Elin

Men gud att du inte ens ska få skriva ett minnesinlägg utan att någon kommer och klagar. Merparten av dina läsare kan väl knappast komma ihåg någonting. Jag förstår så mycket mer nu än vad jag gjorde när jag var åtta för tio år sedan, som att det inte alls är särskilt befogat att föra krig i två olika länder, krig som kräver tiotusentals civila liv. Trots att USA har satt sig själv i skiten ganska rejält de senaste tio åren så gör inte det händelsen mindre hemsk och med tanke på att 20% i USA kände någon som omkom i 9/11 (!!) så förstår jag inte alls varför man inte ska få uppmärksamma dagen som förändrade världen…

Reply
Lisa

Jag var uppe i twintowers ett år innan. Kändes grymt konstigt att se filmerna inifrån där man gått och även när husen rasade ner såklart..
Tycker att Bush skulle lära av Oslos krishantering i den liknande situationen i somras.. att inte slå tillbaka utan vara en “större” människa än de personer som står för attentaten, att visa att man är en bättre människa än så..

Reply
ida

kollade på filmen united 93 igår, det planet som enligt planer skulle störta i vita huset men gick helt åt pipsvängen, dock klarade sig en hel del folk pga detta.. hemsk film, men helt klart sevärd! kram

Reply
Anonym

Att alla ska skriva om detta nu. Ja, det har hänt, ja det är hemskt. Men i sommras när det var 16 år för srebrenica massakern där 8 000 människor Mördades så är det ingen som tar upp det i sina bloggar, medans detta är big big news där bara hälften av människor dödades?

Hållar med ovanståande att Människorna i USA värkar vara betydligt viktigare än några andra.

Reply
Jenny

Jag såg en dokumentär igår på SVT2 som handlade om 9/11. Det var så hemskt att se på, alla oskyldiga människor som förlorade sina liv. De sista samtalen från de som fanns på dem kapade planen.. Må de vila i frid! <3

Reply
Seppsi

Detta måste uppmärksammas ja, detta är fortfarande sorgligt ja. Men har någon frågat sig varför just denna dag hade 1000 judar tagit ledigt? Wow, lite konstigt va? och dessutom
Alla människor som dör dagligen i gaza, flera tusen barn. Detta behöver vi inte tänka på. För detta sker dagligen, vi är vana, det är något vardagligt. Vem är det egentligen som sätter värde på människors liv? Varför är den 11 september så vitkigt datum för att flera tusen dog när det dör miljoner i runt om i världen varje dag. Pågrund av USA, ISRAEl b la. Jag säger inte att det är okej, det som hände den 11 september. MEN, och ett stort MEN. kolla runt i världen! öppna ögonen.

jag menar inget till dig kenza, utan till allmänheten.

Kenzas svar: Världen är fucked up, det vet vi alla redan. Men man måste ändå kunna ha en liten minnesstund för de drabbade utan att bli ifrågasatt, utan att folk ska diskutera vilken händelse som är mest tragisk. Tycker jag!

Reply
Sara

iraq war: civilian deaths 102,416. That’s one 9/11 every 3 months for the past 10 years. No monuments. No minutes silence. :)

Reply
Mona

hej kenza såg att du skrev om detta och jag blev rätt så förvånad asså inget illa menat men, du skriver aldrig om saker som händer runt om i världen ex svälten i Afrikas horn eller libya där flera tusen personer dog under den helga måndaden ramadan men så fort det handlar något om usa skriver du om det tycker lite att det är dublemoral. plus det var inte muslimerna som gjorde det utan amerikanerna själva dom vill bara skylla allt på muslimer. sant det är sorligt att många människor dog men du vet inget om hur jävla mycket det har påverkat oss muslimer. när jag var 8 år blev jag retade och man sa att det var vårt fel jag visste fan inget om något jag vara bara 8 och ändå blev jag mobbad för att jag såg ut på visst sätt. så det är inte bara synd om amerikanerna snälla kolla på filmen Mooz-lum så fattar du vad jag menar!!.

ps inget illa menat blev bara lite irriterad att alla ska vakna när det blir detta datumet

Kenzas svar: Helt sjukt att ni alltid ska hitta något att klaga på. Vissa av er är ju helt otroliga! Om du har missat mina inlägg där jag peppar folk till att skänka pengar till svältkatastrofer, naturkatastrofer m.m. så får du ta en extra titt. Nu tänker jag inte försvara mig mer, det är bara löjligt.

Reply
daniella

VF VF VF är denna händelse så uppmärksammat? hundratusentals människor dör varje dag pga. USA men ingen uppmärksammar det. Jag menar inte att säga det som hände USA var rätt. men detta visar bara att amerikaners liv är viktigare och av större värde än andras!!

Reply
naticha

kenza du är bara underbar! sorryy hoppas det inte händer igen!<33 (T-TUNA ÄGEERRRR)

Reply
fridah

mina tankar går också till de drabbade idag! jag har flera svar till de som kommenterat negativt i idiotiska argument/ åsikter, men tror jag låter dom vara kvar i deras egna lilla bubbla när de inte ens har tanke på vad som faktiskt gör den här händelsen till en av de mest uppmärksammade attacker i våran världs historia.

går ett program om 9/11 på 1an just nu om någon vill se, och United 93 (filmen) får på 3an ikväll.

Reply
h

Men snälla människor hon skriver väl va hon tycker är hemskt skaffa egen blogg skriv allt du vill o sluta klaga på andra shiit fan nu förtiden tror jag att alla människor som är såna här är mer hemska än allt som händer. Grymt att Kenza fortfarande har tålamodet!

Reply
Mona

Asså du måste skämta med mig du behöver inte vara så oförskämd jag sa inget taskigt , vadå ni detta är första gången jag skriver något sånt och jag skriver alltid snälla kommentarer till dig och jag läser din blogg varje dag blir lite ledsen att du svarar så när jag värsta öppna mig och säger att jag blev mobbad. Det är inte bara synd om amerikanarna och det är sant., förlåt om jag sa fel men du kunde åtminstone svara på ett bättre sätt som du gjorde till alla. första gången du svara på min kommentar och jag trodde jag skulle få bättre svar

Kenzas svar: Det var absolut inte meningen att göra dig ledsen! Jag förstår att det var jobbigt att bli mobbad, det är hemskt och det vet jag mycket väl själv. Kram!

Reply
Tina

Varför måste folk argumentera med varandra om vems fel det var? Är det verkligen lönt? Vi vet ju ändå inget om det. God bless alla som dog säger jag bara. Vi tänker på er.

9/11/01 – RIP <3

Reply
hhhh

när man kollar på de kommentarer du svarat på så kan man inte låta bli att ifrågesätta, varför skriver du så elakt mot dom som skriver kommentarer som INTE är riktade mot dig utan de som kommenterat innan och snälla kommentarer mot dom som skriver taskiga saker, chilla läs en gång till!

Reply
Amanda

Hej Kenza, jag älskar hur du sminkar dina ögon här t.ex: http://kenzas.se/2011/09/07/7e-september-2011-modelljakten/
Vilka ögonskuggor är “svart/grå/silvrig” kan du skriva namn & nr på produkterna och gärna på de “brun-bronze-guldiga” också. Vore super snällt. För jag gillar färgerna som du använder starkt! Kram på dig<3 Ps. sluta bry dig om de dumma kommentarerna som du får :)

Reply
sara

Hej! De minne kommer ingen att glömma tror jag, mycket sorligt!!
Men man ska inte “dra alla åt en kant”, och säga en massa skit om muslimer, för visst har det dött flera flera tusen människor som tex i Irak, och liksom ingen bryr sig bara för att dom är muslimer, inte rätt vist alls. Jag menar inget illa om kristna eller något, men det här är bara sanningen. Och JAG vill bara säga att Usama Bin Ladin INTE ÄR MUSLIM!! Sånt gör inte muslimer och så står det inte inom islam, men visst säger han att han är muslim…….

Reply
Frida

Vill börja med att säga att jag tycker att det är sjukt bra att en av sveriges störta bloggerska tar upp denna tragiska händelse. Dessutom så har jag några frågor, vore roligt om du hade tid eller kunde svara på dom.
1. Vart har du köpt din gråa t-shirt med fransar på som du hade på dig i Sundsvall?
2. Vart har du köpt din svarta tröja som du har på dig under inlägget “från umeå till gävle”. Den såg jättemysig ut. Pussar

Reply
Ia

Man kan inte mäta vad som är värst hela tiden gott folk.
Ska en mamma inte sörja för att hon förlorat ett barn pga att grannen förlorat två barn (exempelvis), eller vadå?

11/9 var och är än idag en fruktansvärd händelse, precis som många andra. MEN, jag tycker att man oavsett skall få uppmärksamma vad man vill. Och varför är det så hemskt att just Kenza tar upp detta? Bara att skälla på henne när det finns tusen andra okända bloggare som bloggar om detta idag är ju precis den dubbelmoral alla pratar om. Skärpning ;)

Reply
Lisa

Det är så hemskt, och det går inte riktigt att förstå, även nu hela 10 år efter.
Vila i frid och idag går tankarna till de anhöriga <3

Reply
Mona

Det är lungt jag ska öpnna mina ögon nästa gång innan jag säger något tack så mycket kenza att du tog din tid att svara, jag hoppas verkligen att jag träffar dig en vacker dag. Du är en vacker människa du gör min dag varje gång jag läser dig blogg hahah och får mig att skratta. tack vackra du <3<3

Reply
Linnéa E.

Jag är verkligen shockad över allas respons.

Ja, folk dör dagligen i Afghanistan, Irak, Gaza osv. Det är absolut fruktansvärt! Det ska självfallet inte vara så.
Det är inget jag personligen, eller Kenza kan ta tag i, men det är absolut något vi alla kan göra tillsammans, men det tar tid!
USA är i processen att ta ut sina trupper ur Afghanistan, vilket är en STOR GREJ.
Det spelar ingen roll vilka det är som har dött eller blivit attackerade. Vi är ALLA människor, och kommer från samma plats. Amerikaner är inte bättre än andra, men nu är det så att detta hände USA och en sån stor skada tar lång tid att reparera, så ta denna dag och ha alla oskyldiga i dina tankar.

Jag har konstant dem i mina tankar & alla andra som dör i världen p.g.a detta krig.

/En 15 årig amerikansk tjej

Reply
Lina

det där är palestina varje dag, död och misär. När ska dina tankar gå till dem?

Reply
razone

Kenza.. men det som händer i Gaza , libyen osv. tycker inte du det är hemskt?

Reply
J

Jag håller med dig fy fam va hemsk händelse. Sluta skylla ifrån er ni som tror att USA gjorde det.

Reply
Astrid

ni som klagar, om ca 1000 människor dog i stockholm t.ex och några säger;” varför ska vi bry oss om att dom dog, det var säkert deras fel!” hade inte ni blivit irreterade då eller? och jag tror faktiskt Kenza skänker ganska mycket pengar till välgörenhet, som till Afrikas horn….

R.I.P alla som dog idag för 10 år sen! <3

Reply
Jessica

After spending a year in the US, and sharing a classroom with soldiers who’ve fought in the battle against terrorism, and hearing their stories it is hard for me to take the standpoint a lot of non-Americans are taking today. Yes, there is a lot of wrong going on in the world that we do not talk about, and sometimes it is frustrating that American news takes up so much of our media broadcasting. But today, for me, it is about the people affected by 9/11, Americans or non-Americans. I have personal reasons to take a moment to think about the victims, their families, the fire fighters, the police and the soldiers, and there is nothing wrong with that, even if I’m not American.

Reply
flavia

Men vad är det för fel med er. Ni gråter för alla människor som dog i USA å hatar terroristerna, varför tror ni att det i USA ens hände, jo för att USA inte har nån respekt för andra människor, dom har dödat så många fler människor än de som blev dödade i 9/11, terroristerna gör som dom gör för att dom vill hämnas på USA för att USA utan anledning har tagit deras familjer ifrån dom, det som terroristerna har gjort i USA går inte ens att jämföra med allt ont som USA har bidragit med, det är fan rätt åt USA att 9/11 hände, äntligen har dom fått en känsla av hur det känns för alla familjer dom har splittrat

Reply
carolina

det har gått 10 år men jag är säker på att sorgen lever kvar i allas hjärtan som förlorade någon älskad person den dagen , vila i frid alla som gick bort den
11 september 2001 :/ <3

Reply
Ebba

http://imgur.com/gallery/xUkV2

Jag ifrågasätter absolut inte att man sörjer de offer som omkom 9/11. Men jag ifrågasätter onekligen varför ingen sänker en extra jävla tanke till de får städa upp efter de 19 idioterna just detta datumet. Wake up!

Reply
hmm

damn.. All that feedback to ur update!
it’s like, u can’t write anything without thinking what ur readers will say.

Reply
Hedvig

Detta är något av det hemskaste som skett mot civilia människor.Jag önskar att vår värld någon gång blir bra. Att det blir fred. Att terrorismen bekämpas. RIP

Reply
sara

Jag säger absulut inget om att Kenza kan göra något åt saken, och det är JÄTTE bra/modigt av henne att hon tar upp sådana saker, mycket stolt!!
Men när man läser andras komentarer här ovan så känns det som om dom attackerar muslimer.. vem är det som har döttat miljontals männinskor I Irak (amerikaner kanske??) Verkligen värdelöst för vissa men men…..
/EN trogen läsare för Kenza , En Irakisk tjej!

Reply
m.

hmm..varför uppmärksammar ingen dem människor som dör VARJE JÄVLA DAG PGA USA! mer än 1 miljon oskyldiga människor har dött pga USA i bla irak. Tycker det är värt att uppmärksammas!

Reply
Lava

mina tankar går mot både USA och de civila som dödades av USAs soldater, Jag vara bara 1 år när tornen kollapsade så jag kmr aldrig fatta smärtan som ni lite äldre gjorde när ni såg det här på tv bara nåra timmar efter det hänt…

Men det jag tkr är att USA gjorde fel av att be USAs soldater att döda civila, iaf vad jag hört. Och så tkr jag att Al Quaida (vet nt direkt hur det stavas) gjorde fel av att döda civila dom med. BÅda länder borde har gjort nåt mot dom som stod bakom det utan våld men människor har aldrig tänkt klart när det gäller sånt o våld för oss kmr alltid vara FÖRSTA utvägen ):

R.I.P

P.S jag skriver om det jag har fått höra av andra, så säg till om något av det jag skrivit ínte är helt sant :/

Reply
Johanna- au pair i NYC

9/11 dagen då världshistoriens mest lönsamma rivningsprojekt genomfördes. Tack vare försäkringen som täckte terrorattacker gick staten med vinst, dock kostade det tusentals människoliv. Men vad gör man inte för att tjäna tid och pengar, samt att få en anledning till att imperialisera Afghanistan- eller?

9/11 var en terrorattack, plannerad och genomförd av Amerikanska staten !

Jag bor i NYC och i stort sett alla jag pratat med här vet att tornen inte föll på grund av naturlig orsak.

Reply
nora

Americans did this to themselves just to have a good excuse to keep defaming muslims and making war.
It has been proven many times… Only stupid people keep believing in the american official version.

Reply
Dixi Wonderland

Men ni måste väl ändå förstå att 11 september förändrade hela världen? Nu kommer jag säkert låta skit elak men svälten i Afrika har inte påverkat Sverige förutom att vi har skänkt pengar. Men de som hände i USA förändrade alla flygplatser i nästan hela världen. Kontrollerna blev stenhårda och om jag ska vara ärlig så känns de som att de har kommit mycket mer terrorister nu än va de fanns när jag var liten. Kan ju bero på att jag som sagt var liten och inte förstod, men jag tycker inte ni behöver flyga på Kenza och KLAGA när hon vill skriva något sånt här. Vad jag vet så är man inte ens muslim om man tar självmord så för mig har inte muslimer något med detta att göra. De terrorister som säger att dom är muslimer och pratar som sin gud är inte muslimer i mina ögon. För ingen gud vill att man mördar eller tar sitt liv.

Reply
Jossan

Nu får ni alla här ge er.
Grejen är den att man SJÄLVKLART bryr sig om katastrofer i Afrika osv. men detta var ett plan som körde in i en byggnad! dom hade ett val att göra det, det finns inget val med svält osv. Det är där skillnaden är på olika händelser. När människor har val till att skada/döda andra människor så blir det så jävla mycket mer känsligt eftersom man inte kan förstå hur man kan göra såhär mot oskyldiga människor. Om man hade fått välja så hade ingen behövt lida i Afrika om vi måste ta det som ett exempel. Get my point? hoppas det. Sluta säg emot detta, lika mycket som Kenza eller någon annan får bry sig om denna dagen.. lika mycket får ni andra bry er om vilken dag ni vill.

Reply
Anonym

Men det är klart att det är skillnad på människor och människor, det måste det vara. Tex varje dag kidnappas och försvinner barn men ändå var det en VIT, SÖT, FLICKA som fick all uppmärksamhet i media, minns ni henne? Madeleine Mccann.

Hade det varit en mörkhyad människa hade det INTE tagits upp. Och när man tänker på det, hur ofta är det om försvunna/mördade mörkhyade på tv/i media? Aldrig!

Reply
josefine

Ja usch det är så hemskt, har varit på ground zero två gånger vid olika tidpunkter och jag tror alltid att man kommer känna något speciellt, sorgen för så många människors liv, när man är där, oavsett när..

Reply
Frida

Tycker de som hände var riktigt hemskt, fast tycker lite synd om min mamma som fyller år idag.. :/

Reply
e

JESUS vad alla klagar?!
tycker det är ett fint inlägg av dig kenza.

varför 11 september-attacken har fått mer uppmärksamhet än andra attentat, t.ex. libyen, barn i gaza och vad alla nu skrivit i kommentarerna över, är för att USA är dagens stormakt och var även det för 10 år sen! De är, like it or not, det landet som “leder” i världen just nu eller vad man ska säga. USA har stort inflytande på hela världen och handlingarna påverkar inte bara dom, utan även andra i världen och därför har 11 september blivit en sådan viktig dag.

Reply
HM.

Om extrem-islamister ligger bakom dådet (som du såg i din lilla dokumentär) hur kommer det då sig att fjärde våningen exploderade före flygplanet störtade ens i byggnaden? Jag säger inte vem som har rätt eller vem som fel. Men man bör inte ta ställning innan man förstår vad man uttalar sig om… Det finns massa bevis som styrker alla slags teorier.

Reply
miriam

9/11: 3000 döda
västvärldens handelsstopp mot irak: runt 1 000 000 döda
irakkriget: 655 000

Reply
Seppsi

JA kenza det stämmer, och jag håller med dig. Men jag har nu kollat runt på flera ställen och alla skriver om just detta. Den elfte september. Och såklart, jag ifrågesätter inte det. Vafan, det var trots allt människoliv som försvann, det var trots allt civila människor. Och jag gillar varken usama bin laden eller Geroge bush. Det ända jag bryr mig om är människorna som dör och mig själv som MUSLIMSK individ. Elfte september ändrade visst mycket, det var då första gången (var det första eller störta?) vi blev kallade Terrorister. Om du någon gång har tråkigt kolla på en indisk film som heter ”My name is khan, And im not a terrorist” Det handlar om just denna händelse. Då kanske du ser mitt perspektiv och andra människors.

Som sagt, det är fint att du skrivit detta inlägg och jag klandrar inte dig eller någon annan för det. Men jag kan känna att tar man upp något sådant i sin blogg. Så ska man vara villig att diskutera politiska frågor. För den 11/9 är inte bara människoliv utan jag lovar, mycket mer än så. Hade anaginas.com tagit upp detta, så är de för att vi ska kunna diskutera. M
Jag vet att du har tagit upp detta för att du bara vill ”hedra” (om man kan säga så) alla döda människor. Men man kan inte låta bli o börja babla (A)
Sorry!
Fint att du iaf svarar på kommentarer

Reply
Ellen

Jag var också tio år när det hände.

Jag minns att dem pratade mycket om det här på tv och i radion. Det stod mycket om det här i tidningarna. Jag förstod inte så mycket vad det som hände, så pappa förklarade för mig vad som har hänt :(

Reply
Maria

Jag var själv bara 6 år när detta hände, jag minns inte så mycket mer än just vad som visades på tv:n. Minns bara att det var två torn och flygplan, och mina förädrar som sa att detta är för hemskt. Mina tankar går till alla drabbade och de anhöriga. May they all rest in peace.

Reply
Madeleine

nawwww vad söt du är. det dör massa andra människor varje dag men dina tankar går endast till några amerikaner som dog för 10 år sedan LOL <3

Reply
akey

ja världen har inte blivit en bättre plats sen 9/11… trodde inte heller på konspirationsteorierna först men visst är det ganska konstigt att av allt som brann upp så kunde man hitta al Qaida-terroristernas pass utan en enda skråma…. eller det att man aldrig kunde hitta flygplanens svarta lådor…eller det att amerikas flygvapen inte “hann” mobilisera och angripa nästa flygplan som kom en HEL timme senare än det första flygplanet (med tanke på att usa har världens mest avancerade teknologi), men redan exakt samma kväll kunde man sätta igång kriget i irak…..? doesn’t that sound quite suspicious? 40% av amerikas befolkning tror att 9/11 var ett inside job…och även om det var al-Qaida som bombade tornen, så verkar det inte som om usas regering gjorde något för att stoppa det. Synd att 3000 människor var tvungna att mista livet, men usas filosofi går inte att ta miste på: offra några av deras 3000 för att kunna plundra iraks och afghanistans råvaror… varför plundrar man inte indonesien? Där bor ju mest muslimer i hela världen och därmed borde det finnas mest terrorister (enligt er filosofi)? kanske för att indonesien inte har några råvaror… och har du aldrig undrat hur världen sett ut efter 9/11? Abu Ghrayb, Guantanamo, wikileaks publiceringar av hur många (vi snackar hundratusentals) civila usa dödat i irak och afghanistan… när har du uppmärksammat detta? Ok visst du driver en modeblogg och är inte politiskt insatt…men att minnas 9/11 är ju så jävla viktigt även för en modebloggare trots att det dött fler människor pga usa. antigen har du bara dubbelmoral eller så är du hjärntvättad och ignorant… either way I feel sorry for you.

“Dear USA, your 9/11 is our 24/7. Sincerely, Palestine”

Reply
Viki

Jag fyller år idag och jag blev sjukt ledsen för tio år sen. Så nu påminns jag om attacken mer än min födelsedag när någon säger 9/11 men det är ju självklart. Den attacken förändrade hela världen.

Reply
akey

oj juste glömde ju nämna att år 1999 (alltså hela tre år innan 9/11) införde usa sanktioner på irak som gjort att mellan 250 000-300 000 irakiska barn miste livet…. men itne är dem lika mkt värda som 3000 amerikaner :)

Reply
=)

ååh vad irriterande att alla ska blogga om 11 sep… Visst alla kommer ihåg det men där är folk som dör varje dag i de krigsdrabbade länderna och antalet drabbade toppar den här incidenten by far uppmärksamma de istället eller åtminstonne “oxå”

Ta det inte personligt tycker du är dunder! Men varje blogg jag har öppnat idag har skrivit om 11/9

Reply
Noomie

Bush är en jävel i särklass alltså. Vanliga, oskyldiga människor får ta skiten av vad han har ställt till med. 9/11 var den uppväckning som USA behövde… Men det gav dom också anledning att lägga sig i ännu ett krig.

Vila i frid alla… Ni skulle inte behövt dö. Men jag antar att det är väl det som händer när makten hamnar i fel händer.

Reply
Alexandra

R.I.P. The 2976 American people that lost their lives on 9/11 and R.I.P. the 48,644 Afghan and 1,690,903 Iraqi people that paid the ultimate price for a crime they did not commit.

Reply
Julia

Tycker att det är bra att du uppmärksammar vad som hände den här dagen för 10 år sedan! Bra Kenza! :)

Reply
Cajsa

Visst, det är hur hemskt som helst! Men säger som många andra, det händer mycket i nuläget som vi bör uppmärksamma mera.

Reply
amanda

Haha, vilka knäppa läsare du har.

När du skriver ett klokt och fint inlägg om att du sörjer en massa människor som dog, så får många det att låta som att du är dum i huvudet för att du inte bryr dig om att det dör människor varje dag. Det är väl klart att Kenza vet att det dör folk hela tiden och att det är hur jävla hemskt som helst. Men så många vill tydligen att hon ska sitta och skriva varje dag: Idag går mina tankar åt alla som dött. Det är ju helt sjukt?!

Reply
saraa

Vah?? ni som är irriterade på komentarerna ovan , vade FAN BRYR NI ER OM , här kan man diskutera och säga sin åsikt kanske?? eller mäste ni hacka ner er på oss som har emot Usa… ALLT SOM HÄNDER RUNT OMKRING I VÄRDEN ÄR 80% pga Fucking usa!!!! (Kolla gärna in vad som har gjort så att många männinskor har dött runt omkring i världen)

Reply
CAROFLINA.SE ♥ LYXIGA VARDAGAR ♥

3000 människor dog 11/9. 3000 människor som befann sig i USA på dessa platserna vid just den tidpunkten. Det var amerikanare (infödda och nya), turister, judar, muslimer, mammor, pappor, barn till sina föräldrar, vänner och andra släktingar. Jag förstår inte människor som måste hårddra detta och klaga på ett inlägg som detta som i grund och botten är skrivet för att visa medmänsklighet. Det handlar inte för alla om terrorister mot USA som nation, för de flesta människor runt om i världen handlar det helt sonika om vanliga människor som dött på grund av hat och terrorism. Idag tänker jag på alla som omkom och dess anhöriga. Jag tänker på en värld om är totalt fucked up. Kom ihåg att alla tänker olika. Kenza, detta inlägg var rätt av dig från ditt perspektiv och de flesta av oss förstår helt klart vad du menade och har ingen anledning att försöka vinkla det på något motsatt håll…

Tankar till de som på något håll förlorade någon denna dag för 10 år sedan ♥

Reply
ROBERTA

tycker vi ska uppmärksamma de 68000 liv som USA tagit sedan dess också!!! Usa är en stormakt och jag tror att det bara är för deras status dett är ett väldans ståhej. Följ med i disskussionen på min blogg!

Reply
ELIN

R.I.P alla de som har dött på grund av detta inte bara de i USA utan även utanför USAs gränser.

och såklart även allt annat hemskt som händer och har hänt runt om i världen.

Reply
Sara

Hej Kenza,
har oxå kollat på den filmen du skrev om innan.
Ganska sjukt att man överhuvudtaget kan tänka så,tkr synd om alla de drabbdes familjer:O

Ps: Älskar din blogg, du är jättesöt!!!!!!!

pusshej! <3 <3

Reply
Graziella

Rest in peace the 2976 American people that lost their lives on 11/9 and rest in peace the 19,629 Afghan and 864,531 Iraqi people that paid the ultimate price for a crime they did not commit.

Reply
zeinab

Varför tar du inte upp vad som hände efter 11/9?? Varför tar du inte upp att på en dag dog 3000 människor men på 10 år har över 300 000 människor dött i irak? Över 50 000 människor har dött i afghanistan? Hur kan du inte ta upp det oberäkniliga antalet människor som dött i palestina? De som dog i libanon? Alla dessa som dött just pga USA och USAS armé??

Folk sörjer och håller en tyst minut(som jag vägrar göra) för 11/9 när dessa människor emdvetet mördar muslimer runt om i världen speciellt i mellanöstern. Oskyldiga barn mördas varje dag, kvinnor blir våldtagna och män beskjutna pga israels armé(zionster) som stöttas av usa och alla i irak och afghanistan som dödas av USA.

Den dagen ditt land blir attackerat av usa så kommer du förstå varför man inte efter 10 år brytt sig om detta och håller konspirationsteorer om detta.

Börja nämna de andra som dör och inte endast usas 11/9…

Reply
Madeleine

kenza vi menar inte att du ska sluta tycka synd om de “HELA DAGEN” det klart du får tycka synt det är inget fel med det men vi undrar varför du just tycker så synd om ett händelse som hände för 10 år sedan ist för massa andra händelser som icke amerikaner går igenom varje dag. USA:S president bombar ju massa andra länder tex lybien varför tycker du inte synd om de, e det för att de e ostiliga där nere? eller e det för att de inte har blont hår? jag tror dock inte att du tänker så alls men det är konstigt att du just skriver om ett händelse som hände i USA för 10 ÅR SEDAN och struntar i allt annat. Jaa vi vet att du “ibland” tipsar om olika fonder men det har inget med krig eller andra händelser att göra.

Reply
Lina

Jag blir så trött på alla människor som kommer och klagar, det är DE som smutsar ner minnet av alla människor som dog, som kastade sig ut genom fönstren för att komma undan branden. JA, många människor dör varje minut dygnet runt i världen, men varför ska man inte få minnas den här händelsen? Dessutom handlar det om HUR de dog – alla människoliv är lika mycket värda men det tar såna proportioner när någon kapar ett flygplan och kraschar rakt in i en byggnad. Jag är motståndare till kriget i Irak och krig överhuvudtaget, men det här är fan något mer än en rutten självmordsbombare på en buss. (Även om de liven såklart är lika mycket värda.)

Reply
Joanna

Till er alla som kritiserar Kenza för att hon uppmärksammar 11 September attackerna – LÅT HENNE VARA! Vad har ni för problem? Detta är något som Kenza tyckte var viktigt att uppmärksamma just idag i hennes blogg and thats it. Världen är fylld av orättvisor och dagligen sker det tragiska grejer runt om i världen. Bloggen handlar inte om konflikter eller krig utan Kenzas liv. Så om 11 September ligger Kenza närmre om hjärtat har vi ingen anledning att kritisera henne för det.

För det andra. När man går genom alla kommentarer så blir ju gråtfärdig av all okunskap som råder bland ungasvenskar. Ni skriver att 3000amerikanska liv är viktigare än alla andras. Det var 3000individer som dog i attackerna och alla kom från olika världens hörn och kulturer. För det tredje så ändrade denna dag hela världen och avslutningsvis ni som drar upp massa konspirationshistorier, VAKNA!!! Varför tog 1000judar ledigt den dagen, 1000barn där i Gaza varje dag, miljoner dör i Aghanistan och Irak, Bush ligger bakom attentaten etc etc – vad baserar ni er fakta på?!?! Skrattretande

Kenza du är grym! You go girl, bry dig vad dessa personer skriver till dig.

Reply
sara

Hej Kenza,
har oxå sett de dokumentären. Jag förstår inte hur folk kan tänka på det sättet :O
Tycker synd om all drabbades nära o kära..

ps,kenza jag älskar din blogg du är suupersööt!! <3
pusshej<3

Reply
Cornelia

Men vad fan är felet med många av svenskarna nu för tiden? Att ni helt serriöst klankar ner på Kenza för att hon idag sörjer med resten av världen. Jag förstår inte vad USA har gjort för att förarga er så himla mycket! De är hjältar och världens härligaste människor med en skön inställning till livet som alla svenskar tydligen har tappat! Så eftersom människor dör varje dag, så ska man då inte uppmärksamma 9/11? Människorna som dog på den här dagen för 10 år sedan dög för att en grupp med idioter attackerade deras land – om inte det är en anledning till att hålla en tyst minut idag, vad är det då? Skärpning!

/Tjej som är bosatt i USA sedan tre år tillbaka

Reply
z

Jag tycker att du ska kolla på en dokumentär som heter zeitgeist. Om du bryr dig det vill säga.

Reply
Christie

If you’re going to make political posts, maybe you should talk about politics in other parts of the world, like the Arab world. Maybe you could talk about what’s going on in Syria, for example, where people are being killed and oppressed right now, but still trying to win freedom.

9/11 was terrible, absolutely – BUT American lives are worth the same as lives from as everywhere else.

Are people aware that Osama Bin Laden (yes, even OSAMA himself!) offered a truce with Europe if European countries pulled troops out of Islamic countries? PEACE WITH AL-QAEDA. This should have been huge news, but hardly anyone seems to even know about it. Why have we been at war in places like Afghanistan and Iraq, killing people in those countries, when we don’t need to be?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3627775.stm

Reply
Sherre

Hemsk händelse, fattar inte att folk kan vara så “stötande” mot 11/9 (menar kommentarerna)

Krama! ♥

Reply
jojo

R.I.P. the 2,976 American people that lost their lives on 9/11 and R.I.P. the 48,644 Afghan, 1,690,903 Iraqi people and 30,000 pakistanis. That paid the ultimate price for a crime they did not commit. America have 1 ground zero but they have created millions of ground zeros. Their 9/11 is the 24/7 for the people in other countries.
Think about it…

Reply
Niosha

Blir så jävla less på den här dagen. Ja många dog, vi fattar. Det händer överallt, get over it. Men seriöst hur många araber dog inte i kriget mot Amerika? De k*ulla ju sönder dem. Amerikanarna ska alltid få folk att tycka synd om dem. Tro mig det är värre att leva under diktatur än att blir terroriserad, det händer bara en gång men man lever under diktauren i hela sitt liv men ingen verkar bry sig om dem länderna? Missförstå mig inte, al-qaida har fått mig att nästan hata min egen religion, det är inte okej! Detta känns mer som någonting ni bloggare “måste” blogga om eftersom att det är ett så onödigt stort ämne som många bryr sig om.

Reply
g

R.I.P. The 2976 American people that lost their lives on 9/11 and R.I.P. the 48,644 Afghan and 1,690,903 Iraqi people that paid the ultimate price for a crime they did not commit.

Reply
Det spelar ingen roll kalla mig vad du vill, svart, vit eller gul.

”Dear USA, your 9/11 is our 24/7.

Yours sincerely, Afghanistan, Iraq & Palestine”

Word.

Reply
Retardnation

tack kenza! Tycker att det är hemskt att man inte kan hedra människorna som dog under 9/11 utan att folk ska dra upp annat. 9/11 är deras dag! Det handlar om respekt. Man väljer själv om man vill skänka en tanke till människorna som omkom och deras familjer, vill du inte ..fine. För kom igen alla vi vet att folk dör varje dag i palestina, irak, afganistan.. VI VET! och självklart är detta hemskt, tänker på det ofta faktiskt! Må dom alla vila i frid. Varför kan ni inte va medmänskliga och acceptera att denna dagen är tillägnad till offren den 11 sep! Kenza ska inte behöva försvara sig, detta är en stor dag i historien och hela världen blev drabbad, därav situationen idag. Ska vi inte få hedra offren i norge den 22 juni heller?
Jag hoppas ni hör hur ni själva låter…
då kan jag lika gärna säga till er ” och om din vän dog, folk dör varje dag”
samma j*avla innebörd!

RIP alla som okom 9/11 – denna dagen är ER.

Reply
sara

hej kenza..det klart att det är hemskt..men ibland blir man lessen..alla säger att det är hemskt o nämner detta varje år..men vf tänker ni inte på det som usa har gjort i iraq???dödat mer än 17 miljoner hittlis o det som händer i alla andra länder???vf e det bara usa liksom som vi ska tycka synd om???

Reply
Jackie

Alltså Kenza, jag vet inte riktigt va jag ska skriva för att inte låta elak mot dig. (Jag har dig som stor inspirationskälla va gäller styling) Men nu måste jag säga ifrån. Det är inte okej att en tjej på 20-år inte förstår vilka konspirationer som pågår i världen. Jag tycker att någon som är en så stor kändis, stjärna, inspirations modell m.m borde vara MER ALLMÄNBILDAD!
Hur du fortfarande tro på dessa lögner? :(
Ett kort och fullt logisk exempel på att denna attack var anlagd: Flygplanen flög in närmare toppen på byggnaderna. Vilket du säkert sett i “dokumentären”. Alltså borde de båda byggnadernas mitt och botten stå kvar. Det är helt logiskt!!! Om det inte var så att de sprängdes inifrån…
Kenza, jag har tro i dig. Hoppas att du en dag förstår i vilken fårskock du lever.

Reply
C

R.I.P the 2,976 American people that lost their lives on 9/11 and R.I.P the 48,644 Afghan and 1,690,903 Iraqi people that paid the ultimate price for a crime they did not commit..

Reply
Theresia

R.I.P. the 2,976 American people that lost their lives on 9/11 and R.I.P. the 48,644 Afghan, 1,690,903 Iraqi people and 30000 pakistanis. That paid the ultimate price for a crime they did not commit.

Reply
sarja

CHILLLLLA MÄNNINSKOR, MAN FÅR VÄLL TYCKA VAD MAN VILL ELLER ??? (bara för att man tycker att usa har gjort en masssa skit runt omkring i vrlden, öppna ÖGONEN!)

Reply
Amanda

Greetings from the United States. Kenza, that was a thoughtful post and thank you for thinking of us. This tragedy happened to people from 100 different countries. Not just Americans. The new park will allow visitors from all over the world to reflect and be close to their loved ones who died there. It is open to anyone in the world. I’m going there in mid October. Keep smiling and stay strong. Thanks also for thinking of charities. You have a beautiful heart.

Reply
....

R.I.P. the 2976 American people that lost their lives on 9/11 and R.I.P. the 48644 Afghan and 1690903 Iraqi people that paid the ultimate price for a crime they did not commit.

Reply
sara

Blir så lessen över att det finns fortfarande folk som tror att det som hände usa var usama binladen..USAMA BIN LADEN är en som usa hittade på sj o usa visste allt o gjorde allt..FOLK VAKNA HÄR….Prisedenten var på en skola med barn o läste en saga med de..o när han för reda på d så försätter han som inget har hänt o läser sagan med barnen????gå på yutob o hitta informationen själva..vaknaaaa…kolla också på vad de har gjort mot hela världen det är de som är terrorister..dem dödar folk hit o dit..har ni inte tänk på vfr just den dagen alla judar blev sjuka och inte jobbade??????????????vaknaaaaaaaa o hitta inorfationen självaa..o tyck synd om de andra som dör i afrika o i iraq o palastinia o alla andra länder..vf Nämner vi detta varje år????o vf gör vi ingeting för de som dör varje dag??????????????????????????oh my god man blir så arg o lessen o besviken!!!!

Reply
Anna

Mina tankar gick till de 48,644 människor i Afghanistan och de 1,690,903 i Irak som förlorat livet under de år som USA fört “kriget mot terrorismen” där. För ett brott som de inte begått. Just sayin.

Reply
C

åhhh herregud!!!!! de där dokumentärerna är ju gjorda av usa hatare!
svenskar pratar med gör aldrig något själv! vore det inte för amerikanerna skulle vi prata tyska nu!
skulle vilja se hur länge till resten av världen skulle existera om usa slutade lägga sig i resten av världens affärer.
blir så jäkla förbannad på alla er usa hatare!

Reply
shaawty

kan du inte fucking fatta att det var en inside job, de gjorde det för att sedan skylla allt på muslimer och för att de ville starta krig med oss. om du tycker det är tragisk och lägger upp de, varför skriver du inte om alla som blivit dödade i mellanöstern för ett skit dom inte begått.. sluta tjata om något som hände för 10 år sen och försök att bry dig lite om de som FORTFARANDE lider pågrund av 11/9 yani muslimerna som blir torterade av fucking obama. get real dude,. och det där i afrika,. där dör 2 tusen blabla människor som dör av svält varje dag.. orka att du ens lägger ner tid på att ”minnas” det dära.

btw vill inte verka hjärtlös eller något sådant men det är så jävla jobbigt med att dom varje år ska ”minnas” det där skitet när det händer värre saker i världen VARJE DAG !

and yes jag tycker synd om de som blev dödade för ingen orsak me like,.. get over it.

Reply
Emelia

Miste min kusin, saknar honom fortfarande och hade svårt att fatta(som många andra. Farmor kunde knappt prata och min faster hade mist sin son… gick och hatade folk ett bra tag och dömde på vägen – man visste inte hur man skulle hantera sorgen. Men nu vet jag att vi skall vinna över terrorn. De kommer inte vinna. TACK! Tack för att du visar empati osv. Betyder mer än du tror, att någon bryr sig värmer. Kram kram

Reply
Spread the word, snälla..

Om du vill veta vad som hände, ladda hem the arrivals 52 avsnitt, den kan verka konstig i början men lovar dig om du kollar på alla avsnitt du kommer förstå hoppa inte över något, och sluta inte kolla. (varje avnsitt är ca 5-20 minuter) det finns med swesub! Om du tittar på den snälla skriv det i din blogg. take care!

Reply
anonym

Håller med shawty, jag är 110% säker på att det var ett inside jobb, när min morbror jobbat där och berättat hur dom “högst uppsatta/viktigaste för föredaget” fick ett telefonsamtal om att dom kunde ta ledigt och att det fanns inget att göra på jobbet idag. are you fucking kidding me, när finns det inget att göra det? it dosent make sence!! snälla, the arrivals kolla jag ber dig av hela mitt hjärta.

Reply
anonym

9/11 är det 24/7 i palistina , 9/11 2001 dog i genomsnitt 3000 personer (jätte synd ), men tänk att i palistina dör ungefär 3000 per dag hur länge har det pågått? Länge nu
Det är synd att ingen pratar om det.

Reply
Noa

Pinsamt Kenza, väldigt pinsamt Kenza att du skriver detta medans folk i mellanöstern dör dagligen av amerikaner och israeler även runt om i andra världsdelar tack vare dom. Varför skrev du inget om Ship Till Gazaa? Gazaa attackerna? irak? Libanon? Palestina? Sen benämner du Israel i ett inlägg istället för Palestina. Skäms du inte att hylla ett land som dödar små palestinska, libanesiska bebisar och även irakiska? Dagligen dödas palestinier av dessa sionister och du jaaaa, talar bra om dom SKÄMS! Jag är marockan, halv arabisk halv berb och ber dig sluta kalla dig för marockan.

Reply
Duretti

Gillar du muslimer? Är du muslim? Tänker du bli muslim? Är din mamma eller pappa eller släkt muslim?kram och puss

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*