• header

19e september 2011

Hej bloggen! ♥

Usch vilket tråkigt väder idag! 12 grader och spöregn. Nu har hösten verkligen kommit ordentligt och det suger. Inte ens vovven vill gå ut och promenera i det här vädret, utan han vänder direkt vid trappen och vill gå in igen. Så det blir många men korta promenader idag istället.

Varvar promenader med städ & räkningar. Boring.. Men imorgon lämnar jag tråkiga vardagen & regnet och åker till….sommaren!! Imorgon åker jag och Humlan till Turkiet! Jag har aldrig varit där så det ska bli jättekul, inte för att vi hade tänkt åka runt och se saker men…. Det enda vi vill se är en kall öl i handen, en sandstrand och ett blått hav, haha.. (vi får inte glömma maten också…. RIKTIG turkisk kebab, sååå gott!!)

En bild från Cypern i våras, direkt hemkommen från stranden. Åh vad kul att få lite färg på kinderna igen! :)

103 Comments

Sofie

Själv tycker jag att det är supermysigt med det här vädret (i lagom mängd). Att sitta med en mysig tröja i soffan, en kopp te i handen och höra hur det smattrar på rutan är ju underbart! Försök njut av det istället, och funkar det inte så behöver du ju inte misströsta eftersom du ska iväg imorgon ;D Kram!

Kenzas svar: Haha ja det är mysigt om man inte har en hund som måste gå ut haha :( Kram!

Reply
Anna

Hej Kenza !
Har du någongång funderat på om alla dina läsare bara vill titta på dina bilder eller läsa dina inlägg ?
För du har sjuktfina bilder, hela du är fin !

Puss och kram // Anna <3

Kenzas svar: Hej! Tack så mycket! Hmm ja det är väl olika, kanske både och? Kram!

Reply
Dixi Wonderland

Jag älskar din blogg när du är utomlands! Hoppas ni får en grym semester :D

Kenzas svar: Jag med!! Nu har jag haft 0 inspiration de senaste dagarna, och egentligen borde jag väl ta semester när jag åker på….semester, haha.. Men det är ju så kul att blogga när man är utomlands! Lägga upp massa härliga strandbilder och så.. :) Kramis

Reply
Emelin

Den här bilden är fan hur fin som helst. Naturlig skönhet är du, du anar inte hur vacker du är!

Kenzas svar: Tack tack tack!! <3

Reply
Hanna

Ska du inte visa din nya tatuering snart? :)

Kenzas svar: Jag har ju sagt att det blir när den har läkt!! Och när ni slutar tjata era små tjatmajjor haha! :P Det är iallafall två svalor på insidan av handleden. Puss! :)

Reply
- | | Carro | | -

Bli inte lurad av kebaben bara, om du ska köpa det så fråga vad det är för sorts kebab. Jag käka det på en restaurang och fick som “köttfärs”-kebab på spätt..smakade iallafall köttf’ärs..var nog nermald kebabkött.. inte lika gott som den kebab vi är vana med här i Sverige ^^

Du har fortfarande inte skrivit VAR ni ska åka?.. är det Alanya, Turkiets största turistort typ :P? där var ju vi i 2 veckor nyligen..

Kenzas svar: Hmm, jag menar ju RIKTIG kebab! Inte sån vi får här i Sverige.. Min favorit är adana kebab, vilket är köttfärskorvar. Såååå gott! :) Yes vi ska till Alanya! Högsäsongen (iaf bland ungdomar) är ju typ slut så vi hoppas slippa det allra galnaste partyt.. Typ spyor överallt haha! Kram

Reply
lavin

heej, ha så kul i turkiet imon
sj var jag där i somras,
kan bara säga att det är underbart där, jätte kul där
havet, maten, miljön o shoppingen
ett riktigt bra ställe att åka till
så ha så kul!
älskar din blogg!! <3

Reply
nyfiken läsare

Har din läsare ökat sens Perez Hilton länkat till dig?

Kenzas svar: Jag har legat på stabila 150 000 – 160 000 unika läsare om dagen i flera månader nu, när Perez bloggade om mig (han länkade inte till kenzas.se utan till google’s translate sida, det ger inte mig något) så ökade det med endast 5000 i några dagar sen gick det tillbaka till det normala. Kram! :)

Reply
Bella

Hej Kenza! Vart i Turkiet ska ni? Jag o min pojkvän var i Kemer för 2 veckor sen o det var helt underbart! Längtar tillbaka så mkt dagar som denna….Hoppas ni får en skön o härlig resa!!! Kram kram

Reply
Nanna

Hej Kenza. Har du tjekket vejret i Alanya? Har selv siddet de sidste dage og kigget på last minute rejser, og der er bare dårligt vejr overalt:( Øv!! Nu endte det med en tur til Tenerife for mit vedkommende, vejret er ikke perfekt, men håber det bliver en god tur trods alt!
Kram

Kenzas svar: Väderprognoserna visar 30+ och strålande sol :) Kram!

Reply
Weee

Hi! How often you read your emails and do you answer to them?

Kenzas svar: Maybe 5-6 times every day! I get like 200 e-mails everyday from readers, and I read all of them but unfortunately i can’t answer them all. I have to prioritize the most important emails, such as work and stuff from all the people & companies i work with.. Hugs!

Reply
sara

Jag var i turkiet för ca 6 månader sen, vänta dig ingen riktig kebab haha det är typ jätte konstig kebab och så får man 3,4 KALLA sega pommebitar överallt om man beställer med pomme. så är det alltid på alla resturanger.. jag och mina vänner längtade hem till sverige för att få smaka på den riktgia kebaben, bli inte besviken! haha kram

Reply
Christie

Are you going to visit any of the other historical sites while you’re there? Beaches and bars are fun, but don’t miss out on all the other culture! Have fun! :)

Reply
Anneli

Åhh.. du kommer få det alldeles fantastiskt i Turkiet! De har såååå god mat. Deras bröd och såses man ofta får till förrätt kan man dö för…=) Och Alanya är ett bra ställe också. Mycket party men något lugnare nu när skolorna har börjat igen. Som sagt, det kommer blir super!

Reply
Isabelle

Haha, jag är i Cupern nu och de är 30 grader varmt! De är jätteskönt! :)

Reply
Åsa

Ni måste bara prova att gå på turkist bad/spa helt klart bland de bästa med turkiet man bli skrubbad tvättad massera. De fins ett ställt i alanya som ligger lite bakom stora gatan där som ligger som i en källare typ som tydligen är de bästa i alalyana så värt att gå dit . Fråga er fram. Ha en underbar resa.

Reply
Merve S.

Hej Kenza :D ! Jag är en person som besöker Turkiet varje sommar i två månader! P.g.a att mina föräldrar är därifrån men det är alltid kul :) ! Du kommer inte bli besviken!! // Kramar från en liten 13 årig sak c:

Reply
Caroline

Behöver nog inte säga hur grym du är, då får tillräckligt med sådana kommentarer varje dag. Men du är verkligen otroligt, Kenza!

Är du och ni andra suga på höst-inspiration? Kolla in min nystartade blogg och ta del av mina tips och min nya snygga jacka från Zara, plus massa mer! Ge mig gärna tips på vad jag ska skriva om!

Kram

chanelno5.devote.se

Reply
Lisa

Åh, imorgon ska min lillasyster också åka till turkiet!! :) GUD vad avundsjuk jag blir om Ida får träffa dig ^^, hahha!

Reply
malin

jag och min kompis ska till alanya (igen) nästa vecka, vi kanske ses! partyyyy :D

Reply
Alice

Oj oj, att de flesta tror att den “kebab” som serveras här i Sverige är “riktig” kebab… Fråga efter “döner” i Turkiet så får du äkta vara serverad :)

Reply
emma

du är så fin :) är riktigt avundsjuk för att ni slipper detta skitväder och får dra till värmen :D

Reply
airaM

Turkiet är fint och maten är bra, har varit där tre gånger. Men jag måste verkligen varna er, nu när ni åker bara två tjejer. Turkarna behandlar inte västerländska tjejer med respekt. Tyvärr. Förra året var jag där själv och en turkisk kille som jobbade på hotellet tog reda på mitt mobilnr genom bokningen och trakasserade mej under hela resan. Bl.a. ringde han 28 gånger på mindre än ett dygn, satt utanför min dörr mellan två och fem på natten och bankade, skrek och grät. Ett nej är tyvärr inte ett nej för många där nere och det gäller även de som jobbar på restauranger och i klädaffärer. De tror att allt är en lek och när man säger ifrån ordentligt så blir de förolämpade.
Jag åker aldrig tillbaka till Turkiet, men jag hoppas verkligen att ni ska slippa baksidorna och bara få njuta av allt som är fantastiskt med Turkiet, för det finns mycket bra också. Kram på er!

Reply
Malta Johanna

Här på Malta har vi 33+ och strålande sol idag! Skulle önska att min ansikte också skulle vilja suga åt sig lite färg men ikke.. Ett år på Malta och fortfarande sverige-blek i fejjan!

Reply
Paula

När du är i turkiet så akta dig för var/vad du äter, känner många som blivit sjuka av deras mat där borta!

Reply
Sandra

Måste bara säga jag älskar din blogg! Du inspirerar mig helt sjukt mycket. Ska också till alanya nu i veckan! Kram

Reply
jw

finns ungefär 150 olika sorters kebab, haha :) men något vet jag iaf och det är att det kan vara lite knepigt att beställa det, dom räknar lite annourlunda där, kommer inte ihåg hur.

Reply
C

Hej!

Jag har också en chihuahua som hatar att gå ut i detta väder, får tvinga ut honom (bära) en bit bort sen går han hem och gör det han måste på vägen. Hur ofta går du ut med Mani under såna här dagar och hur kort promissar blir det då? I fint väder, hur ofta går ni ut och hur länge?

Hur tvingar du ut honom detta väder? Bära är ju bara omständigt känner jag och godis är han inte alls intresserad av i regn och rusk…

Tack på förhand!

Kramkalas

Reply
Sara

KENZA!!! DU MÅSTE SMAKA KEBABPIZZAN MED SMÄLT OST OCH VITLÖKKKKKK!!!!! :) kram!

Reply
linus

turkiet har ju en liten “stämpel” eller vad man ska säga, men det är ta mig fan bland det bästa stället att åka till! Har varit där 5 eller 6 gånger och kan verkligen tänka mig att åka dit igen, man känner verkligen att man är utomlands! hoppas resan blir suuuuperbra :D

Reply
Aaannaaaaaa

en riktig hundmänniska lämnar bort hunden och åker på semester ofta! varför har du ens en hund`?

Reply
Linnea

var i Alanya för ett par veckor sedan. Det var helt underbart! Jag vill tillbaka! Du kommer att få en underbar semester!

Reply
anna

Hur mycket kostade din vita tröja från nellt trend ?

om du kommer ihåg vad den kostade o vet du om den kommer ha igen på nelly sidan och när köpte du tröjan iår eller ?

Reply
- | | Carro | | -

Kenza: Okej, jo jag föredrog iallafall “vår” sorts kebab än köttfärs-stilen jag fick där. Maten är för övrigt rätt “dyr” eller ja, svenska priser kanske men ska man ha gott får man lägga ner 100kr + (28 TL betalade jag som mest en kväll ;P) men har man pengar är det inga problem :) var jag och pojkvännen som drog dit och vi är ju “fattiga unga” haha, och vi var inte där för att partaja mest för att slappa, bada, utflykt..men visst blev nån drink/öl ibland men inte så man blev full.. =)

Ska ni ut nån kväll och dansa så är det ju vid hamnen allt händer, där har det många uteställen, många stora i rad. Var beredd på att de kommer köra samma låtar var ni än befinner er..haha..jag tror de hade typ 10 låtar som de körde om å om igen på restauranger, hotellet m.m.. ;) men ha det så kul och glöm inte å hoppa i vågorna vid Kleopatra :D

Reply
sofia

Hoppas ni får trevligt! :) Har varit i turkiet 2 gånger när jag var yngre bara. Det är riktigt skönt att bara få komma bort.

Reply
Louise

Hej kenza! Jag kom hem från alanya för ca 2 veckor sen! Kleopotrastranden är jätte bra! Hoppas no får en toppen semester! Vill även tipsa om utestället the doors, lagom stort och bra musik! :D

Reply
Wendy Darling - Dead is the new alive

“…lämnar jag tråkiga vardagen”

Tycker du verkligen att din vardag är tråkig med Sveriges största blogg, skivkontrakt, kompisar som du nästan träffar varje dag, pojkvän, osv?

(allt som inte jag har, så nu kanske jag påminde dig om att din vardag faktiskt är helt fantastisk? :P)

Reply
barbiegris

Åh, jag tänkte åka till Turkiet en vecka nu också. Men så drar jag till thailand i vinter istället och kör en liten resa på 3 månader runt om i asien :) det borde du passa på att göra nu medan du kan!

Reply
sofie

hej Kenza! Tycker det är jättekul att se att du svarar på kommentarerna, du är min favoritbloggare och du är så vacker – jämt! haha, kramiiiis

Reply
Ros

ville bara säga att kebab kommer ursprungligen från KURDISTAN!!, Det finns någon miljon kurder i Turkiet och eftersom dem är förtryckta i det landet så är ALLT “turkiskt” där! Men så är inte fallet! CIAO.. (var tvungen å skriva för hatar när folk säger att det är turkiskt).

Reply
Louise Mode Inspirationn Livsstil

Gud va kul det ska bli att du åker utomlands, till och med jag som inte ska med sitter här och längtar efter massa goa bilder från värmen! Förresten, Turkiet är helt underbart – men akta dig för maten, blev magsjuk typ två gånger där! Kanske bara otur, men känner fler som blev det i Turkiet men så är det väl…. Haha annars ha en helt underbar semester!!

Reply
Astrid Sastrid

Jag vill inte låta dum, men träffar du inte din pojkvän skitlite? jag menar först modelljakten och sen Turkiet :P fast förresten ni kanske bor tsm:)

du får ha det så skönt i Turkiet! vill också bort från hösten även om jag fyller år om 2 dagar :D

Hejsvejs!

Btw, du ser bajs söt ut på bilden! ^^

Reply
Sara

Vart i Cypern var du? ska dit nu om en månad i närheten av ayia napa, fig tree bay heter det (: har du någiot bra tips på vad man borde besöka? Och var havet fint där? Har hört att det ska vara gudomligt fint vatten (: kram

Reply
Jennifer

Du förstår nog inte hur bra din mamma och pappa lyckades när dom fick ut en utav världens vackraste människor ! Du är lyckligt lottad Kenza ! <3
Kram !

Reply
Angelica

Hej!

Vad roligt att du ska just till Alanya! Där har jag bott hela sommaren :) Och det är ju just precis, ett festställe. Så det är bra att du valde denna stad om du är ute efter fest ;) Tänkte ge dig lite tips på de olika uteställen som finns där.
Robin hood: Drogernas palats typ. Ta ett extra vakande öga på din drink. Annars är det helt okej längst upp (latino club) skön musik.
The doors: Skandinaviskt ställe. Litet och alldeles för mycket folk MEN nu har det börjat lugna ner sig så det är ett väldigt härligt ställe att vara på nu.
James Dean: Dom med pengar hänger där. Sjukt bra musik. Dock litet dansgolv.
Bellman: Stor klubb, därför ser det ut som att det inte är mycket folk alls där just nu. Eftersom det inte är så jätte mycket turister här som i Juli.
Hollywood: Nytt och fresht ställe. Det är här jag jobbar. Dock är musiken inte något hitt men det är helt okej ändå :) Massor av AC’N som uppskattas sjukt mycket.
Queens Garden: Kan inte förklara. Man måste gå dit för att fatta. Det är ingen klubb utan mer ett ställe utan tak. Grym underhållning, bra blandad musik (mycket gamla klassikers) billig öl.

Sen tycker jag att ni borde besöka Casablanca/Lambada som ligger mitt emot Robin Hood. Det är mer ett förfest ställe eftersom det inte är någon klubb. Men dom har så sjukt goda strawberry diquaries där! Dock kan drinkarna vara lite starka. Men det tackar inte många nej till ;) Och killarna som jobbar där är störtsköna.

Sen restauranger.
Kervans (ligger nedanför robin hood) Här har dom sjuuukt god pizza som du bara måste testa! Billig öl har dom också.
Kordon (ligger en restaurang ifrån robin hood) och där har dom mer kvalité mat. Jätte god plankstek! (finns inte många ställen i Alanya med gott kött. Men då har dom annat som dom är bra på att laga. Kebab ;))

Sen finns det ett stort köpcenter som heter Alaniyum. Dom har jätte fina (äkta) kläder där :)
Ha så roligt!

Reply
Ina

Kenza, dere må dra på en restarant som heter happy viking, roliga kelnere:) spesielt en kelner med stora tender, haha. hvis han fortsatt jobber der da.. =)

Reply
Rebecca

Skönt att åka bort. Var i Turkiet ska ni? Jag var där förra året, 2ggr, men en av gångerna åkte vi bara runt och såg saker. Riktigt kul. Vi åkte till ett ställe där det sägs att om man badade i vattnet skulle man se 10-20 år yngre ut. Vi var även till ett ställe där allt såg ut som is och snö fast det var sommar och skit varmt. Skit häftigt. Senv ar vi vid massa varma vatten källor med vatten som kom från jorden. :)

Ha så kul därborta! Tänkte att det kunde vara kul att veta vad som finns att se. :)

Reply
Bella

såg att det var alanya ni skulle till :D, jag åker också dit, fast på lördag, så hoppas man får se dig nere på stranden kanske ;) kram!

Reply
Annie :)

Hej :)
Jag har varit i Turkiet 5 gånger nu (tror jag) när jag var där sist hitta vi en fantastisk sandstrand och när man skulle bada slapp man alla dem tråkiga stenarna på botten. Stranden hade massa resturanger med fantastisk god mat och det var heelt underbart! Stranden ligger i Marmaris men jag vet tyvärr inte var men om du ska till Marmaris måste du söka upp stranden för den var underbar! :)

Reply
Nyfiken

Hej! Det här är verkligen inte en kritiserande kommentar utan jag är bara nyfiken. Reser du alltid så som du gör? Solsemester och charter liksom? Känner du aldrig ett behov av att upptäcka staden/landet/kulturen du åker till? För mig låter det så himla märkligt att en 20 åring med ekonomin du har bara reser till i princip “vilket varmt land som helst” bara för att ligga på stranden, när du skulle kunna upptäcka så mycket på dina resor!! Aja, jag antar att alla är olika, hoppas du får en bra resa iaf! Eller en bra bränna, fattade inte riktigt skillnaden…

Reply
Danni

Alanya är underbart! Se till att gå till Havana Club, bästa partyt. Åk en båttur där får man både grym färg och det är såååååååååååååå vackert och underbart. Sen måste du testa världens godaste kebab Beyti kebab med yoghurt som du kan äta på dom lite mer mindre turkiska restaurangerna :) Ha en underbar resa!

Reply
Amanda (Moe)

Hur går det med din tattoo när du är i solen då?

TIPS!: vill ni komma bort från alla svenskar som är överallt i Alanya så dra till ett ställe som heter LATINO och ligger över Robin Hood. Bra blandning av folk och riktigt bra musik! dra inte heller till The Doors. Bara 18 åringar som juckar mot varandra. ej okej

Reply
Anna

hej! Jag undrar lite hur du tänker kring allt ditt resande ur miljösynpunkt, du verkar ju resa en massa och flyga hit och dit ganska ofta. med risk att låta som nån moraltant tycker jag att det kan verka lite ansvarslöst…

Reply
Ramona

Oh vad skönt.. Ni bara måste gå på ett Hamam (turkiskt bad), skrub & massage i ett, det e såååååå skönt o man blir av med alla gamla hudceller så man blir snyggare brun o får behålla brännan längre. inte för att du har problem med det, du e ju alltid så snyggt brun. Turkiet är tydligen som jag fått veta på mina 5 resor dit en av dem 3e bästa köken i världen ;)Njut ordentligt nu!

Reply
sandra

Kenza du som reser mkt, är du inte intreserad av att se nåt annat än strand och party? Göra och se sånt som inte finns i Sverige. Upptäcka själva landet, kulturen och maten? Bara en undring :)

Reply
Lena

Jag vill också åka till nåt varmt ställe, hihih! :) Ha det jättehärligt, din blogg är så bra när du är ute och reser! :D

Reply
rebecca

Så himla söt man kan bli på ett foto då!! :D
Har du något smink på dig?? och hur behandlar du din hud/ansikte om dagarna? skulle verkligen vara jätte kul att höra eftersom min hy inte är lika fin..:/
KRAM

Reply
a :)

kenza, du är sjukt vacker. önskar att jag var lika fin, men så är det tyvärr inte :( har du några tips för håret eller något som bara gör att man blir lite mer vacker utan smink? skulle verkligen uppskattas!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*