• header

24e september 2011 – i Turkiet

Hej bloggen!! ♥

Jag har inte kunnat uppdatera idag på hela dagen, dels för att vi varit upptagna med annat men även för att internet inte vill funka här. Nu har jag suttit i en timme och kämpat med att ladda upp bilder och jag blir galen!!!! Fick upp några stycken iallafall.

Vi har iallafall haft ännu en härlig dag på stranden här i Alanya. Det var så sjukt varmt idag, det gick verkligen inte att ligga still i solen! Jag låg mest och flöt i havet på en madrass. :)

När vi skulle käka lunch fick vi äntligen tag på ordentlig ceasarsallad. Här om dagen när vi beställde det (på en restaurang som hade ceasarsallad på menyn) fick vi in sallader som bestod av saltgurka, tomat, majs, oliver och någon slags fetaost. När jag frågade vart ceasardressingen var så kom han in med en skål med….PESTO. Haha alltså vi bara skrattade… Men idag hittade vi helt ok sallad, men det roliga där på restaurangen var att de hade ett litet husdjur. En vit söt kanin som skuttade omkring där i trädgården, den kom även fram och nosade på oss. :)

Nu ska jag smyga in på rummet (sitter på balkongen) där Humlan sover och själv ta en liten powernap. Puss! Ha det bra!

Några bilder från idag;

121 Comments

Anna

Ser ut som en härlig dag!!! Hoppas du har det bra!
Älskar din blogg, läser den varje dag.
Kram Anna♥

Reply
Hej!

Alanya är en stad i turkiet där det är väldigt många turister, så det är inte konstigt att du inte hittar bra mat eftersom de anpassar sig så mycket efter turisterna. Åk till en annan stad i turkiet om du åker igen, exempelvis kemer,side,bodrum….

Reply
Ejmana

Så jävla god salladen ser ut!
Och din bikini är så fin, var köpte du den? <3

Reply
Linnéa

Aaaah!! Läskig kaniniii!

En polare var med nyligen i Turkiet och klagade även han på käket. Verkar sjukt B i Turkiet. No offense men jag känner inte alls sug efter att dra dit, känns så turistigt you know. Dock lockar ju alltid sol och fest ;) Fo sho

Reply
S

Åh… Cleopatra beach… typ precis där ni ligger har jag också solat… underbart!!!!

Reply
Nadia

Fina bilder :) Har alltid undrat vem det är som tar bilder på er när både du och alexsandra är med på bilderna, frågar ni random människor om de kan ta bilder på er då eller haha :)

Reply
Hanna

Känns som den kaninen slutar på tallriken efter att ha varit där ett tag =((

Reply
frida

heej vad heter stranden där ni är? ser ut precis som den stranden jag va på clopatra stranden elr hur det stavas haha har precis kommit hem därifrån
:) hare så bra ! :)

Reply
lydia

turkiet har typ vrldens bästa mat!!! så skit i turist-ställena och gå på ett genuint turkiskt ställe! :) (fast kan va svårt atthitta i alanya..)

Reply
Klaudia

Jesteś piękną i naprawdę świetną dziewczyną!
Codziennie czytam Twojego bloga i jestem pod wielkim wrażeniem!
Ja jestem z Poland i muszę Ci powiedzieć, że masz tu wielu fanów!
POLAND LOVE KENZA !!!!!!!!!!!!

Reply
Hanna

BRA RESTURANG!
Jag var i Alanya i början av augusti i år och i hamnen bortom Östra stranden ligger en bra resturang som heter Marina. Dom har väldigt bra pasta och så är det mysigt! Sedan kan man gå i marknaden efter som ligger bakom huset! :D Hoppas ni har det suuper!

Reply
josefin b

åh vad det ser skönt ut, låg själv på den där stranden för precis två år sen! :) och känner förresten igen mig en aning i det du skriver om maten haha!

Reply
evelina

Hej Kenza! Hoppas du mår bra, har det roligt.
Jag undrar dels vilket hotell du bor på?.. och om det är samma klock-tider i både turkiet, sverige.. ?
Tacksam för svar , ..

P.S: ÄLSKAR DIN BLOGG ÖERHÖRT MKE. <3(STAVNING)

Reply
belle

vilken läskig kanin…

heta ni är

skulle aldrig beställt sallad två gånger på en åtta-dagars semester xD

Reply
Elina

Hej Kenza! Jo, jag undrar om det är någon tisskillad i Turkiet? Ledsen om du har skrivit det och jag har missat det men.. Nu undrar jag det iallafall ;) Ha det så toppen där borta nu, du o humlan :) kram från elina! :D <3

Reply
navruz

tjena kenza ! … jag undra om du kunde ta lite kort här och där i Turkiet ! … är själv från Turkiet men har it rest dit på länge , så jag har saknat Turkiet så skulle bli glad om du kunde ta lite kort :)
och jag älskar verkligen din blogg !

Reply
özlem

Äsch sallad kan ni äta hemma ;)

Turken rekommenderar:

– Om ni väl äta kebab. Ät “Iskender”. Det är skiiiitgott!!

Efterrätt

– Künefe med glass. Det är en söt krispig grej med seg ost i. Låter kanske konstigt med ost i men det är jättegott.

Har bjudit en hel del svenskar på detta och de älskade det verkligen!

Reply
Julia

När jag var i Turkiet, när jag var typ 6-7? Så var det små söta sköldpaddor i rabatterna på en restaurang där. ^^ Dem var så söta! Fast långsamma… Lol.

Reply
Selen

Hej Kenza! Turkiet är i topp tre i världen när det gäller bäst mat och det e synd att du inte har provat riktigt turkisk mat ännu.Gå inte in på de typiska restaurangerna där de för det mesta serverar turister..Turkar ser inte sallad som ngn maträtt utan äter d helst till maten och därför e d inte lätt o hitta en god sallad som man äter i Sverige därnere.Prova traditionella turkiska maträtter o d finns även många goda fiskrätter(om du tycker om d).Tycker du låter lite nedlåtande ibland när du kommenterar o du verkar inte ha koll på turkisk matkultur överhuvudtaget..Besök riktiga turkiska restauranger..Prova restaurangen Lokanta Su,rekommenderar den! Ha en trevlig semester.

Reply
diiyana

herregud vart fan är kaninen söt ? den skrämmeeer mig, blä vilken läskig och ful kanin

Reply
Fashionpuppet

Var i Alanya en gång, och det är alldeles för turstigt för mig. Jag föredrar Side mer men om man gillar party så ska man åka till Alanya.

Men du måste gå/ ta taxi upp till den gamla borgen. Superfin utsikt där !!

Reply
emelie

strandliv med en god sallad och en skinande sol skulle inte sitta fel alls nu, eller att ha din polares rippade kropp. shit!

Reply
Anna Heuser

Låter ju inte dumt att förlänga sommaren med en solsemester så här i början av hösten:-)

Kolla in min blogg och följ mig på min stora flytt från Schweiz till Norge.

Reply
julia

men döööö va snygga :O sen undrar jag vem som tar fotona på er tillsammans :) frågar ni typ nån random ?

Reply
Yasmin

Tycker det är sorgligt när turister åker till Alanya och hoppas på bra mat/boende m.m. Alanya är lågbudgetort dit knappt turkar från Turkiet åker till för att semestra. Nästan hela befolkningen är turister. T.ex. Bodrum är rena paradiset, lite mer överklassmänniskor och lite dyrare, dock sjukt vackert och grym nattliv. Och ni som säger att man åker till Alanya bara för att supa och festa ska då inte förvänta er mer än så. Ingen bör dra någon slutsats över Turkiet om man inte har varit i Istanbul och upplevt den “riktiga” turkiska kulturen. Turkar är riktigt duktiga på mat och service. Sluta snåla och sedan gnälla, lägg lite pengar på ordentliga hotell och bra restauranger så får ni se vad Turkiet har att erbjuda.

Reply
Sandy

Hallo. Wow vad härligt ni har det. Jag har dock funderat på en sak rätt länge, Vad jag har förstått så solar du vääääldigt mycket när du semestrar, och är väldigt brun. Har även läst att du brännt dig ett par gånger. Är du inte rädd för hudcancer? Föressten, tränar du mycket? Vad isåfall och hur ser din kost ut? Du och Humlan har sjukt snygga kroppar :)

Reply
Mari

Det ser inte alls fel ut nu att ligga på en strand å steka, fan vad gött! :) å vilken söt kanin, den ser ju knappt verklig ut. :) ha en fortsatt trevlig resa. Kram mari

Reply
Maddo

hahaha…. vilken kul bild på kaninen!
Ser super mysigt ut, önskar att jag med kunde åka utomlands så härligt!
Då skulle jag ta med min karl.
LOVE!Maddo

Reply
Snorpan

Hej Kenza! Vet inte varför, men just den här månaden har jag fått Kenza-feber! Och jag tänkte att det skulle vara roligt att spana in din blogg lite grand- då upptäckte jag att vi har varit på exakt samma ställe i Turkiet. Fast jag var där den 10-17 september. Kul! Kanske att du skulle kunna kika in på min blogg ngn gång, bara för att lixom kolla lite?? Skulle betyda så mycket för mig!!
Många kramar <3

Reply
s

då var det shoppskasallad ni fick. riktigt god sallad. finns överallt i bulgarien t.ex. alla borde prova den. mums! :)

Reply
ator

har en fråga som inte har med bilderna att göra… men undrade bara om du va oskuld? :)<3

Reply
aylin cakmak

här i Stockholm är det kallt :( men hoppas du har det bra lilla gumman.<3

Reply
Ida

Waaah, den där kaninen ser ut som den i alice i underlandet, haha! Riktigt härliga bilder du lagt upp :)

Reply
Rebecca

Åh härligt! Åkte hem från Alanya i fredags.. Riktigt varmt! Men sista dagen (torsdag) – ojoj vilket oväder!
Ett tips om ni tycker om grillat kött: Ta er till Old Istanbul steakhouse en bit in på “östra sidan” och ät meat shish ;) SÅ gott! Riktigt trevliga och roliga killar som jobbar där också!

/R

Reply
Olivia

Haha skulle aldrig våga käka sallad utomlands på sånna ställen :p
Har hört att dem sköljer grönsakerna med deras vanliga kranvatten (som man inte ska dricka utav) .. Hoppas att ni klarade er iaf :D
Puss

Reply
Regina

Åh, snygg kropp hon din kompis har (du också såklart)! Sådär snyggt lagom vältränad, tänkte på magen..

Reply
E.M

Hitta de riktiga turkiska restaurangerna. Priserna går inte ens jämföra och maten är supergod. Iskender kebab, lamajun, adana kebab är några exempel på goda maträtter. Om du vill ha en god sallad däremot förslår jag att ni köper lite av varje i affären istället, otroligt mycket billigare och betydligt godare än den man får på restaurangerna.

Reply
Bella

Den stranden känner man igen :D jobbar mannen kvar där som hela tiden säger “ding ding, ding dong” när man fått sin beställning haha?:D

Reply
malin

hej kenza, vad har ni kompis köpt sin bikini, de hon har när hon tar kort med dig?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*