• header

29e september 2011

God morgon allihopa!

Sovit gott? Jag har haft konstiga drömmar om Britney Spears men annars har jag sovit gott, haha. :) Klev upp vid nio, pussade älsklingen hejdå som drog till jobbet, gick ut och promenerade med Mani och nu sitter jag här och äter frukost. Kaffe, rostade mackor och en skål müsli. Sååååååååååå gott med normal frukost igen!!

Som jag skrev förut så SÖG frukosten på hotellet i Turkiet, så vi skippade alltid frukost och åt stor & tidig lunch istället, men det var skitjobbigt för oss båda som älskar frukost. Vi vågade inte heller testa på frukosten som restaurangerna hade på menyn, för maten i övrigt var inte så god någonstans (vi åt goda måltider max tre gånger, varav en var på Burger King haha). Det blir väl så på turistställen…

Jaja, nu ska jag fortsätta äta min frukost framför Grey’s Anatomy och sedan göra mig i ordning. Jobbar senare idag (med Kanal 5) och innan det ska jag luncha med mami! ♥

Jag just nu, i min fina morgonrock. Där bak står det KENZA på ryggen, och där fram K.Z och ett hjärta. Fick den i födelsedagspresent av några vänner! :D

68 Comments

A

Hej, Kenza hoppas du får en bra dag:) Men nu undrar jag när du visar din nya tatuering? Dör av nyfikenhet!

Reply
Nathalie

Hej Kenza! Du har så fin kropp, kan du ge tips på hur man får så fin mage? Platt mage! Har du några träningstips?

Reply
zetnoz

nej vad rologt med en så speciell morgonrock ^^ Det hade jag också velat ha <3 =)

Hoppas att du får en underbar dag idag Kenza! =)
Kram! <3

Reply
bella

tråkigt att höra om maten, frukosten kommer jag också ihåg från det hotellet att den var skit! men resten av maten i Turkiet är ju jätte bra, verkligen synd att ni haft sådan otur..

Reply
bettan

mami och papi.. varför duger inte mamma och pappa mer ? :P bara en liten fundering, varför mami ?!

Reply
marte pedersen

Jeg elsker maten i tyrkia! Men. Jeg drar til et lite sted som heter icmeler. Det finnes mye dårlig mat der og, men etter å ha vært der 7 ganger så har jeg lært hvor det er god mat ;) anbefaler det stedet veldig! Det er en litt liten og lugn by, men det finnes selvfølgelig nattklubber der også. Også er det bare 10 min med buss til marmaris hvor de har kjempestore nattklubber og barstreet! :)

Reply
Em

Synd att ni hade san otur eftersom Turkiet annars har den bästa maten!

Och Bettan: Varför duger inte mami och papi? Är som smeknamn, alla säger väl olika.

Reply
Michaela

När du skrev att du skulle till Alanya så tänkte jag direkt ett stort “oh no” eftersom jag vet att du älskar mat, hehe.
Jag har varit i Turkiet, Alanya 2 gånger & varje gång har maten varit äcklig! Inte ens den äkta kebaben går att äta.. Så jag var övertygad om att du skulle bli besviken! Trist att du blev det också..
Men brun & fin blev du iaf :)

Kram!

Reply
Jessica

Då har ni nog ätit på fel ställen och fel maträtter. Turkiet har den bästa maten och är känd för sin goda mat. Men ni kanske hade otur och åt på de lite dåligare ställen.. Man skall nästan aldrig äta på de ställen som ser finast och lyxigaste ut, dom har oftast dåligaste maten.

Reply
Clara

Vilken otur du hade med maten :/ jag har vait i Turkiet två gånger (åker för tredje gången nästa vecka)och ÄLSKAR maten där!

Det landet med den bästa maten är nog Thailand, men Turkiet ligger inte långt efter! Absolut bästa är tesi-kebab. En köttgryta som tillagas i en lerkruka som sedan tas fram till bordet där den tas söner (går bara i två delar). Det är ett måste för den som inte provat!

Reply
Carrooo

YES tack!! Äntligen, jag har läst så mycket om hur folk diggade maten och jag har inte hållt med alls! :O

Jag skrev flera inlägg till dig förut under din resa om hur jag upplevde maten i Alanya, det var precis som du skrev.. vi käkade två gånger “dyrare” mat på restaurang, för över 112 kr och fick plankstek osv..det var ju gott men dock är det inget man gör varje dag för så mycket pengar har man inte ;) så vi käkade 4-5 ggr Burger king-mat på de 2 veckor vi var där.. sjuuukt gott haha(godare än BK i Sverige och billigt!!).. Frukost käkade vi aldrig på hotell/restaurang..vi köpte bröd, smör, ost/korv i affären så vi kunde käka direkt vi steg upp ur sängen..så det funka iaf hyfsat bra :) Men ja, over all så var maten en stor besvikelse, både till pris och vad man får! Men turkarna tänker nog på att det kommer turister med pengar så de kan höja priserna lite.. Om vi ska till Turkiet igen drar vi till min sambos morsas ställe, hon har ett hus på västkusten och det är inte ett så typiskt “turistställe” och har därför inte lika höga priser. Sen hoppas jag de har bra kvalite på maten också :)

För en stor del av njutningen på en resa är ju ändå maten, right? man vill ju lata sig och svulla upp när man äntligen har semester ;D

P.s.. Det bästa köp vi gjorde var dock läsk (cola osv) 2 ½ liter för runt 10 spänn :D även Magnum-glassar (double som ej finns i Sverige) för 12 spänn..hääärligt haha! :D

Reply
Carrooo

MEN OJ vad långt det blev, sorry Kenza men är så kul att diskutera när man själv nyss var där typ ;P

Reply
sandra

Turkiet och alanya har as bra mat! man ska däremot inte gå till b resturangerna utan till de finare som oftast inte kostar mer än 30 kronor mer! Så gott!!

Reply
emmis

Haha vi var också nyss i Turkiet, på ett hotell som heter hacibey. Vidrigaste frukosten!!

Reply
Emilia

Hej kenza! :) undrar bara när du ska visa din nya tatuering, e så sjukt nyfiken hihi :D.

Reply
Olivia

Har också varit i Alanya, men på det hotellet jag var på var det JÄTTE god mat! :D hotellet hette Club Dem

Reply
carro

Hej. Är jag helt efter eller har du inte visat din senaste tatuering? Är supernyfiken på vad du gjorde :)
Ha det bäst!

Reply
Aisha

hm, vad konstigt, turkisk mat är ju en riktig delikatess :) synd att ni inte fick uppleva det, men det är antagligen så på turistställen…

minns när jag o min man var på smekmånad i marocko så åt vi väääääääärldens godaste mat, spec frukosten! Det var typ ett smörgåsbord och så fick man välja mellan massvis med gott bl.a. varmt sconesliknande bröd, sylt i små burkar, äggröra, små korvar och liknande. Minns att vi fyllde hela tallriken med mat och sen orkade vi inte ens äta upp allt (och då var vi ändå övermätta). Det i kombination med dem otroligt mysiga hotellen gjorde susen. Kenza varför åker du inte till Marocko nån gång med din kille? Eftersom du har varit i hans hemland är det väl dags att han besöker ditt andra ;)

Reply
Josefine

hej kenza!
På bilden skymtar lite av din nya handledstatuering, skulle du kunna visa en bättre bild på den? sååå nyfiken!!

Reply
seyda

Men vad va det för hotell?. Jag menar jag har varit där flera gånger och andra turistställen i Turkland. Furukosten på alla hotell jag bott i har haft värsta buffen(stavnig) och sä jävligt mycket man kunde välja mellan. Jag bor alltid i en 5 stjärnig hotell. Du kanske hamnade på en dåli hotell, halvpension? Eller så va bara hotellet skitig när det gäller deras mat. Annars föreslår jag Bodrum och Marmaris, mer lyxigare hotell, mer ungdomlig, mer clubbar , mer modern ifall du åker dit igen:)
Alanya/ Antalya är en familjeställe, inte “lyxiga” jämfört med Bodrum och Marmaris, jag tycker att du hade otur helt enkelt :( … Jag menar det ju är Turkiet, en av de bästa när det gäller mat :)

Reply
Demet

Hej,

Ni semestrade i Alanya, som är en av Turkiets största turistställen, det finns svenska restauranger där, så man kan inte förvänta sig att få riktigt god turkisk mat.

Inne i Alanya city finns det dock flera restauranger som har god mat, men det kan ni ju inte veta första gången som ni åkte.

Synd, för Turkiet har verkligen riktigt god och bra mat. Bättre tur nästa gång helt enkelt.

Reply
tara

hej kenza jag älskar din blogg. eller… jag älskade din blogg. fast nu har jag tröttnat för du gör verkligen exakt samma inlägg HELATIDEN! det finns ingen variation överhuvudtaget! T. ex. sånnahär innlägg med koppen i handen i ditt kök har du laggt upp typ 1000 gngr! rulla ner en bit också och ta en titt på hur många bikinibilder det finns på dig själv?

ta det som konstruktiv kritik! / puss tyra :))

Reply
Hanna i norrland.

Nu ser man lite av din nya tatuering..! ;)
Kan du inte visa hela nu? (tjat, tjat, tjat) Den måste ju ha läkt nu när du har kunnat åkt utomlands och så?! :)

Ska bli kul att se den då jag, för några veckor sen, också tatuerade in två svalor, men bakom örat! :)

Reply
michaela

kan du inte visa din nya tatuering snaart?? man ser en liten glimt av den på bilden, men jag vill se meeer :D

KRamar

Reply
jossan

Jag har en fråga som jag JÄTTEGÄRNA skulle vilja ha svar på. Vad använder du för att fylla i dina ögonbrun? Själv använder jag en penna men tycker inte om den speciellt mycket, och dina ögonbryn är skitsnygga!

Jag skulle vara extremt tacksam för ett svar!

Reply
mika

hej finaste kenza, hoppas du ser detta och svarar på min fråga:/ men kan du inte visa upp din nya tatuering :(

Reply
Emelie

Hörru, vilket hotell bodde ni på i Turkiet? Vore somsagt schyst å säga det så att man inte bokar det hotellet..Frukost är SÅÅÅÅÅÅÅ viktig.

schyrre! btw drömde jag att du valde mig av top 5 i modelljakten inatt, hahaha!

Reply
frida

Du har inte uppdaterat om varken träning eller sång på sistone… bara påminner hehe ;) Ser så mycket fram emot när du blir en världsstjärna inom sången!

Reply
Lina

När jag var i Alanya för ett och ett halv år sen så blev jag också riktigt besviken på maten!! Jag tycker maten är en stor del av resan för jag älskar god mat och vill gärna äta gott på semestern liksom!

Reply
Alexandra Kjellman

Usch ja, maten i Turkiet är inte alls särskilt bra. Jag och min bästa vän var där i somras, och även vår hotellfrukost var usel. Vi hade ungefär tre måltider som var riktigt bra, annars var allt medelmåtta och sämre :/

Reply
Lana

Hejhej!
Jag undrar hur du får allt hår uppsatt? Använder du nått till håret innan du sätter upp det?
När jag gör det på mig själv sticker det ut lite hår här och där.. Är du snäll och gör ett inläg om det här tack :D

Reply
Katie

Åh, jag som var i Alanya för ett par månader sen tyckte att maten va underbar! Men jag vet inte, kanske hade tur. Hittade lite egna favoriter & inte de som är med i alla guider. Synd att du inte var lika nöjd bara. Däremot frukosten kan jag hålla med om, de går ju knappt att få tag på :s

Reply
Serma

oh Tokio Hotel mugg! vill så gärna också ha en sån, men var kan man köpa dem? och det var så längesen du skrev om dem Kenza, du var ju lite galen i tokio hotel förut tror jag men är det borta nu? :( <3

Reply
Julia arvidsson

HEJ. Älskar din bloggg och du är den snyggaste människan i hela världen i just saying. Jag undrar om du har någon ny tatuering? vilken är din senaste? Kram <3

Reply
Molly

Hejsan!
måste bara säga att du är naturligt vacker och verkar vara en super fin tjej och verkar ha lika fin in sida som utsida.
poängen jag ville komma till är att du är mogen, dels att du inte försöker ”öppna upp” morgonrocken för att förska visa bröten som dessie och kissie! jag förstår inte bara varför dem inte lägger upp naken bilder då lika bra!
nä kenza, du är king fortsätt som du gör.

Kram :)

Reply
Mathilda

Trist! Kom precis hem från Turkiet, vi var i Antalya. Perfekt för dig, tror jag :) Väldigt fina hotell, vi bodde på Delphin Diva med all inclusive. Fanns allt!!! Maten var underbar och fanns tillgång till mat dygnet runt. :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*