• header

2a oktober 2011

Hej bloggen!

Hur är läget? Har ni haft en fin helg? Min har varit underbar! Väldigt lugn och härlig. Har laddat upp rejält inför den kommande jobb-veckan nu!

Idag fick det bli en nyttig frukost. Som jag berättat förut så är jag lite känslig mot gluten, vilket är jäkligt jobbigt för mig eftersom att jag är en sån jäkla pasta- & brödälskare (testat glutenfritt, gillar det ej..). Jag försöker dock vara snäll mot min mage åtminstone ett (helst två) mål om dagen, men när vi t.ex. är ute och spelar in eller när man lunchar med någon så får man ju ta det som finns, eller typ de stressiga morgnarna då jag bara hinner slänga i mig några mackor.

Därför försöker jag vara extra snäll mot magen på helgerna! Idag fick det bli yoghurt med äppelbitar i, och lite kanel över. Blir självklart inte mätt på bara det så jag kokade ägg till också. Supergott! :) Annars på kvällarna, alla dagar i veckan, lagar jag och min pojkvän alltid nyttig mat, som lax med en redig sallad och någon god sås till. Då mår min mage väldigt bra.

78 Comments

ebba

Man kan inte vara “lite känslig” mot just gluten, antingen är man allergisk mot det eller ej. Käkar man det även fast man e glutenallergiker så förstörs ett sorts “hår” i tarmarna som inte kommer tilbaka, och man blir jättesjuk. Så du kanske bara e känslig mot tunga kolhydrater?
/Från en som vart glutenallergiker heeela sitt liv.

Kenzas svar: Jodå, hur känslig man är varierar från person till person. Så är det med alla allergier. Nu har jag fått höra att jag är känslig mot just gluten (när jag gjorde tarmsköljning, euw), men jag bör gå och kolla upp det med blodprov hos en “riktig” läkare. Kanske det bara är att min mage inte gillar tunga kolhydrater! Försöker undvika det vilket som. Kramar!

Reply
elin!

KENZA SNÄLLA SVARA!!.. VAD HETER DEN HÄRA APPEN DU TAR KORT MED PÅ DEN HÄR BILDEN.. ELLER ÄR DET EN EFFEKT ELER VADÅ? TACKSAM FÖR SVAR SNYGGING! :)

Kenzas svar: Instagram

Reply
Elin

Hej snygga Kenza!

Vad tråkigt att du är känslig mot gluten, jag är glutenintolerant. Kan inte äta nått annat än glutenfritt, så tänkte bara slänga iväg en kommentar eftersom jag med älskar pasta mer än allt nästan haha, kör på Sempers pasta, dom är absolut dem godaste. Jag har testat alla. Ett tips :D hoppas du haft en bra helg! KRamar ( och förresten, glutenfri kladdkaka är waaaay mycket godare än vanlig ;) )

Reply
Clara

jag tror det finns tabletter på apoteket som man kan ta innan man äter gluten så mår magen bra efteråt. Det finns för laktosintoleranta i alla fall, det borde finnas för gluten också :)

Reply
Josefine

Hej Kenza!
Jag undrar ifall du skulle kunna visa upp din vinröda tröja från Cubus? Och vart har du köpt din leopardmönstrade jumpsuit? Den ser så mysig ut

Kenzas svar: Det är en Ziperall!

Reply
Emilie

Hey Kenza, I also can’t eat gluten! But I have to do this 24/7… I never eat wheat, bread, pizza, noodles. But there are many glutenfree products, so it’s not so bad =)
Greetings from Germany, Emilie

Reply
zetnoz

Härligt med en nyttig frukost. Ska jag vara ärlig så har jag lite problem att äta frukost på vardagar just =P Jag mår liksom illa om jag äter för tidigt..
Några tips på lätt frukost att äta?? ^^

Kram! <3

Reply
Glutenintollerant

Kan ta och berätta för dig att antingen tål man gluten eller så gör man det inte. Det är inte samma sak som med laktos. Om du TROR att du är glutenintollerant ska du testa dig hos läkare och om det visar sig att du är det är det FRUKTANSVÄRT dumt av dig att fortsätta äta gluten då det kan få många allvarliga konsekvenser. Så, sök läkare eller sluta ‘tyck synd om’ dig själv. Sorry asså men så är det.

Reply
Johanna

låter jobbigt :/ jag tål inte gluten och jag hatade glutenfri pasta, åt inte pasta på flera år men så testade jag spaghetti från schär och dom va faktiskt riktigt bra, smakade på sambons spaghetti och kände inte stor skillnad. Kan ju vara värt att testa :)

Reply
Ida

Denna helgen har varit skit! Spenderats med pojkvännen på ett sjukhus och åkt hem med skitbesked :( Livet är inte alltid rättvist!

I övrigt så ÄLSKAR jag också pasta och bröd! Hade aldrig kunnat bli en LCHF-are.. Kolhydrater <3

Ha det bra :)

Reply
Emma

Jag är allergisk mot gluten och äter bara glutenfritt. Om man är allergisk mot gluten så kan det faktiskt bli farligt till slut om man äter för mycket utav vanligt mjöl. Man förstör bara för sig själv. Det kan leda till diabetes och om man har riktigt otur kan det leda till cancer. Jag har varit allergisk i 10 år nu, så har alltså inte ätit vanligt mjöl sedan dess. Det var jobbigt i början, men man vänjer sig snabbt. Nu kommer jag inte ens ihåg hur vanlig pasta smakar osv, men självklart kan jag bli sugen på vissa saker jag inte kan äta ibland… Men var försiktig Kenza o tänk på din hälsa! :)

Reply
ebba

hej :)
jag har också instagram och jag undrar om man kan spara bilderna i mobilen när man har gjort t.ex en sån ram du har på bilden ovan ?

Reply
Linda

Jag läser bloggar genom rss-flöde, för tillfället via Google Reader. Tidigare såg man dina inlägg i sin helhet, nu ser man bara de första raderna och då måste jag klicka mig in i bloggen. Tyvärr gör det att jag slutar läsa bloggar där man måste klicka sig vidare. Både din och Tyras blogg har detta hänt med. Om du ändrar i dina inställningar så att hela inlägg visas i rss-flödet så hade jag (och säkert flera) blivit väldigt glad. :)

Reply
m

hej kenza, vad har du för storlek i din kenza 4 jacka?? måste veta för jag har tänkt att köpa en på nätet men vet inte riktigt hur storlekarna är! kramis

Kenzas svar: 34!

Reply
Anna

Kenza! Har inte din tatuering läkt än?! Vi vill se!! Nyfiken :)

Kenzas svar: Jodå, den har läkt för länge sedan och den är superfin! Ni har ju redan sett den på flera bilder och i videon jag gjorde här om dan. Kram!

Reply
Alice

Hej sötnos! Tänkte bara säga att det inte är bra för levern om du äter klutengrejer om du är allergisk mot gluten, så du vet. Pozz!

Reply
M

Gluten är ingen allergi utan en intolerans. Finns inga tabletter mot det. Som någon skrev innan, tarmluddet förstörs och man blir jättesjuk. Antingen är man glutenintolerant eller så är man det inte. Är man det så kan man inte äta gluten vissa dagar.

Ha en bra dag! :)

Reply
a

Toppen ännu en bloggare som undviker kolhydrater? Snart finns bara egoina och blondinbella kvar.. x(

Reply
R

Är det pga magkatarr du blivit känslig kanske? Jag själv har sådana problem periodvis, pga min magkatarr tydligen – ibland kan jag absolut inte ta gluten, ibland inget med laktos, och ibland kan jag äta vad som helst.:p

Reply
Linnea

Min mamma är glutenintollerant, det finns faktiskt ganska så stort utbud av glutenfria varor på affärerna om man anstränger sig lite. celiaki.se är en hemsida med en del tips och googla lite också. Bröd finns ju också glutenfritt på affärerna. Lycka till och ta hand om din mage!

Reply
Michaela

Guuud vissa är ju dumma i helahuvudet ;) klart man kan vara lite känslig mot gluten, det står ju känslig inte allergisk det är två helt olika saker. Jag är känslig mot mjölk men inte allergisk. Är man känslig så visas det inte på blodprov vilket gör det jobbigare än om man var allergisk.

Reply
Lina

Jag läste igenom komenterena ovan och mitt konstaterande blir ungerfär, du äter vad du vill så länge du känner att det går bra. Och när de inte gör det kan man ta det då.
Intolerans och allergier kan tyvärr hindra vardagen mycket och då är det enligt mig bättre att leva ett kortare roligt liv än en långt byggt av gränser och andra saker man inte får göra.
Jag är inte glutenintolerant så jag kan inte svara för det, men jag är jätte allergisk mot vete och råg.

Reply
Jessika

Hej!

Det låter som att du snarare lider av något som heter veteallergi/veteproteinallergi. Glutenintolerans är något som man antingen har eller inte har, man kan inte vara “lite känslig” mot gluten eftersom detta INTE är en allergi! Vet att några har skrivit om detta innan men var bara tvungen.

Man kan vara mer eller mindre känslig mot vete (eller andra sädesslag) om man har veteallergi och symptomen uppkommer oftast ganska snabbt efter man har ätit det.

Med glutenintolerans så är symptomen så diffusa, man kan få ont i magen, bli trött eller gå ner i vikt. Men dessa symptomen försvinner inte över dagen om man inte äter gluten den dagen, dessa symptomen finns kvar i månader/år efter att man har börjat på en stabil glutenfri diet!

Kan vara jobbigt att feldiagnostisera sig själv med glutenintolerans så mitt tips är att gå till en läkare och be om lite tester så kan man se det rätt lätt :) För glutenintolerans är jobbigt att leva med, har gjort det hela livet.

Ville bara hjälpa till :)

Reply
Frida

Jag vet hur jobbigt det är, jag ska avstå från både gluten och mjölkprotein vilket betyder inget vetemjöl och inga mjölkprodukter överhuvudtaget. Skitjobbigt är det verkligen och svårt när man bara ska ta nåt snabbt att äta eller fika med kompisar. Dock har jag faktiskt hittat bra alternativ och det blir lättare efter ett tag. En del mjölk/glutenfria saker är till och med godare än vanliga :)

Reply
evelina

hej kenza! älskar din blogg! jag är också gluten och är verkligen inte nöjd med det, tycker att det är hur tråkigt som helst! men jag måste faktiskt säga att det finns gott bröd i vissa affärer om man letar på rätt ställe! t.ex glutenfria baguetter tycker jag själv är jätte gott! kram!

Reply
Linni

Köp glutenfri pasta! (skruvarna), den smakar som vanlig pasta! Du bör nog gå o kolla järnvärdena, dem kan bli riktigt dåliga. Är tyvärr glutenintolerant o det är värdelöst! Tarmluddet tar jävligt mycket stryck o fortsätter man äta gluten så finns risken att man inte kan få barn ! Plus att man mår apdåligt i allmänhet..

Reply
Annie

Jag är glutenintolerant, och har varit det i 7 år. Jag föddes med det men upptäckte det först när jag var 10år. Om du är glutenintolerant så borde du kolla upp det, man kan få allvarliga konsekvenser. Jag tyckte inte heller det glutenfria bröden/pasta och sådant var gott i början. Men man vänjer sig. Fast själv föredrar jag att man bakar egna bröd, det är mycket godare än köpes (som brukar vara torra och smaklösa).

gluten är inte en “allergi”, det är en intolerans. En sorts “sjukdom” i tarmen som förstör tarmludden.

Reply
Nina

Om du är minsta gluten allergisk ska du väl inte käka det alls, kan ju bidra till cancer i magen :(

Reply
Maria

Jag brukar aldrig kommentera men nu känner jag att jag bara måste..jag tycker att du ska gå och kolla upp ifall du är glutenintollerant, det är viktigt tänka på framtiden Kenza..:) Gluten kan nämligen orsaka benskörhet och man kan även få svårt att bli gravid om man inte äter glutenfritt.. Jag lovar dig att sempers spaghetti är supergod det finns även glutenfri kladdkaka som är tusen ggr godare än vanlig. Det finns även supergott glutenfritt bröd exempelvis Te-kakor och fria grova, vita och limpa. Jag ville bara tipsa dig..
Kram

Reply
malin

du borde vara försiktig mot magen om du är känslig mot gluten,min läkare berättade att du skadar dina tarmar och de tar lång tid att läka, dessutom är risken för tunntarms cancer mkt större om du äter gluten. (eftersom dom ständigt är skadade)
man ska va snäll mot magen
ta hand om dig

Reply
Pastel

Är själv känslig mot gluton och var väldigt ledsen efter jag tycker att den glutenfria pastan är svinäcklig :( men min mamma köpte en pasta till mig som heter tre colores (typ) med märket kung markatta. Det finns i de flesta Ica butiker, och jag tycker verkligen att du ska testa det, till och med jag tyckte att den var god! (tycker att den är godare än vanlig pasta tillochmed) =D

Reply
Rebecca

hej!
kan du inte göra så att man kan läsa hela ditt inlägg i RSS-feeden igen? Du hade så man kunde det innan men det verkar ha försvunnit!

Reply
Sara

Hahaha “en redig sallad till”, har du börjat prata göteborgska som din pojkvän nu också :D du är rolig du, kram

Reply
c

så ni som skriver att man absolut inte kan vara känslig mot gluten utan antingen är allergisk eller inte säger alltså emot mina läkare också då eller?

Reply
JS

Allergi och intolerans är två helt olika saker…

Till “Pastel” kung markattas tres colores innehåller dinkelmjöl = gluten. Googla dinkel ;)

Reply
karolin

Vet inte om du läser detta, för du får ju så himla mycket kommentarer, men det finns receptfria tabletter på apoteket som man kan ta precis innan man ska äta något med gluten i osv, dem hjälper direkt & är hur bra som helst :)

kram på dig, & förresten, så är din blogg BÄST!
Älskar den <3

Reply
sune

glutenintolerans, celiaki, är en autoimmun sjukdom. kroppen “attackerar” sig själv.

glutenallergi, spannmålsallergi, är ett samlingsnamn för allergier mot olika spannmål. kroppen är känslig/allergisk mot ett ämne.

Laktosintolerans eller överkänslighet mot laktos orsakas av relativ brist på enzymet laktas. Detta enzym bryter ner laktos till de enkla sockerarterna glukos och galaktos. Vid enzymbrist bryts laktosen istället ner av tarmbakterier, vilket leder till buksmärtor, gasbildning och diarré.

Reply
Sjk

Jag är också bara “lite” känslig mot gluten, man kan faktiskt vara det! Jag har fått diagnosen genom blodprov och gastroskopi av en specialistläkare :) testa att baka eget glutenfritt bröd, det blir mycket bättre (lailas mjöl är bäst). I vanligt köpebröd utan gluten lägger de i ett slags gelatin som ska göra brödet saftigare eftersom glutenfritt mjöl är ‘torrare’ men det blir bara äcklig konsistens hehe :) har ett bra recept om du vill ha :)

Reply
sasa

Hej Kenz!
Tråkigt med din känslighet gentemot gluten men testa att köpa glutenfritt bröd/pasta/mjöl osv så du inte hamnar på en non-carb diet. för alla vet att hjärnans bränsle består av just kolhydrater!

Reply
sofie

jag är gluten och har varit det sen jag var 8 månader, jag tycker inte alls att pastan är äcklig (har iof inte ätit annat), och det som är lite nice är att man får hem kartonger med pasta, kakor, kex och massa gott :D och det är myyyyyyycket billigare än att köpa i affär! och du säger att du är känslig mot gluten, det är faktiskt olika, jag har haft det hela mitt liv och det kommer aldrig försvinna men man kan faktiskt bli mindre känslig mot det även om man kanske inte kommer kunna äta det :) men du ska vara lite försiktig för att det är faktiskt tarmen som skadas och det behöver inte hända nåt men man kan ju aldrig vara säker..
ha det toppen och din blogg är bäst! puuuss :D <3

Reply
Maud

Hej , jag tycker att du ska prova majspasta , skitgod tycker den slår vanlig också. kram

Reply
ida

hej, du är så sööt ! :)
vad är det för app som du tog kort med ?
kolla gärna min blogg & släng in eller fler kommentarer är du snäll :) men du väljer själv !
vill så gärna träffa dig! <3
kram // ida

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*