• header

Vakna med the Voice

Nu imorse gästade jag Vakna med the Voice på Kanal 5! Vi snackade mest om Modelljakten eftersom att sista avsnittet kom upp idag. Vi pratade om lite annat med, bland annat frågade de om jag har haft någon speciell “första dagen på jobbet”-upplevelse, där jag svarade att förutom sommarjobb i klädbutik när jag var 15-16 så har jag aldrig haft det som folk kallar ett “riktigt” jobb. När de sedan frågade om jag aldrig haft ett jobb och jag skämtade till det och sa “..men hallå jag är ju ung!” så kände jag direkt efter att det lät som att jag är en bortskämd snorunge som lever på mamma och pappa.

Ibland råkar man säga saker i intervjuer som kan låta lite fel och så finns det inte tid för att rätta till det (speciellt inte i sändning liksom), tack gode gud att man då har en blogg man kan förklara sig i haha. Jag har tjänat mina egna pengar sedan jag var 15 år gammal och inte tagit emot ett öre från mina föräldrar sedan dess. Jag startade upp mitt eget företag när jag var 17 och fortfarande gick i skolan, och trots att jag ofta satt söndergråten och rädd instängd i mitt rum så hade jag bestämt mig; Jag ska lyckas! Jag har jobbat som programledare för MTV, haft min egen webshow (Sveriges största) och jobbar nu som programledare för Modelljakten/Kanal 5. Jag har dragit in flera hundratusentals kronor på modelljobb, designat skor, har en väldigt populär smyckeskollektion hos Guldfynd och så får vi inte glömma Jofama by Kenza som säljer för 6-7 miljoner per år. Och såklart, Sveriges största blogg med upp mot 170 000 unika besökare om dagen, en blogg som drar in sexsiffrigt….varje månad. Ibland glömmer jag själv att jag bara är 20 år gammal.

Jag vill absolut inte skryta eller “buhu jag jobbar hårt som fan” utan jag kände bara för att förklara mig själv eftersom att jag fick lite ont i magen efter vad jag sa på the Voice, jag vill inte framstå som en lat bortskämd “pappa betalar”-tjej för jag är en väldigt driven ung kvinna (haha ok…tjej), och även om en hel del är ren tur så satsar jag helhjärtat på det jag gör. Det jag menade är att jag aldrig har haft en arbetsplats att gå till, utan att jag jobbar väldigt mycket utspritt med mina projekt.

Så, nu förväntar jag mig massvis med kommentarer om vilken idiot jag är och hur dumt det är att jag tjänar så mycket pengar (de kommentarerna rullar alltid in så fort jag pratar pengar). Till er som undrar vad jag gör med mina pengar.. Det mesta går till Skatteverket. Haha nejdå, jag spar undan nästan alla mina pengar. Jag hjälper även min familj och SJÄLVKLART skänker jag  till välgörenhet. Bland annat så är jag aktiv världsförälder hos Unicef och just det, att hjälpa andra, är något jag vill & ska jobba med i framtiden. Det är meningen med allt det här. Jag bara känner det i hjärtat.

Med the Voice-gänget (minus Josefine och plus Malin från Fråga Olle dokumentären)

Obligatorisk hiss-bild…check!

242 Comments

Johanna

Äsch tänk inte på alla kommentarer som är negativa! (: Tycker du är GRYM som gör det du gör, och tjäna pengar gör väl vilken arbetande människa som helst! Sen om vissa tjänar mer än andra det är väl en annan sak (:

Reply
Terese

Att kommentera något negativt som ni tycker är så jävla barnsligt, det är exakt lika barnsligt att då direkt tro att det ska gå hand i hand med avundsjuka. Det är så jäkla tröttsamt.
För så fort en negativ kommentar dämper ner bland kenzas kommentarer, ja då ska en jävla massa läsare hacka på den personen. Vi har faktiskt yttrandefrihet i Sverige och vill man säga sin åsikt, då ska man få göra det. På vilket språk man vill, engelska, svenska, ovårdat eller vårdat.. Kenza är faktiskt ingen gud som vi måste slicka hennes röv för. Jag tycker själv att Kenza tjänar på tok för jävla mycket och det står jag för. Men då ska jag också få stå för det, utan att en hel flock läsare kommer och tjatar på mig.

Bara en åsikt från mig. Kram.

Reply
daria

du skulle förklara dig i detta inlägget (ja du lät bortskämd, och på ett sätt är du det) men det ända du gjorde var och tjtatade om hur mycket pengar du tjänar?! 6 siffrigt VARJE månad, osv osv. det där var bara för att skryta.

den här komentaren kommer verka väldigt avensjuk, kanske för att den är det lite också. vem är inte liksom? nånting som jag oroar mig för varje dag, trotts att jag bara är 14, behöver du knappt ägna en tanke åt. ditt liv är ju helt perfekt, så vacker så man seriöst tappar andan, pengar som bara rasar in, vänner, pojkvän, egen lägenhet, resor hela tiden + massa modelljobb & roliga jobb. visst du kanske har kämpat för att komma dit du är, men det är en jävla massa tur också. du har aldrig riktigt “slitit” på flera JOBBIGA jobb (servitör, på mcdonalds, tråkiga jobb) pluggat hårt, eller så. du hade mest tur. och jag blir så avensjuk att jag inte vet vart jag ska ta vägen, vägen är så orättvis.

Reply
Micaela

ALLTSÅ! Stackars Kenza. Seriöst! Hon är en människa, en levande människa, precis som vi. Vi har känslor och kan bli sårade, det kan också hon! Vi alla människor skriver och säger fel saker, oavbrutet. För INGEN är perfekt. Hon försöker, hon lyckas. Detta är hennes jobb, svårt för vissa att förstå det eller? Sluta klaga på henne, stackarn. Förstår ni inte hur hon kanske mår av alla dessa kommentarer? Hur många gånger hon kanske varit ledsen och velat stänga ner och avsluta hela skiten – för att folk är taskiga och även klagar på HENNE och på hennes jobb. Hur skulle DU känna om någon gjorde likadant till dig. Kanske kom till ditt jobb (ett kontor då om det låter bättre) och klagade på vad du hade för skor sen dagen och klaga på hur fel du gjorde ditt arbete? HALLÅÅÅÅ??? Öppna ögonen. Det är trots allt hennes blogg ni besöker och ingen har bett er till det heller. Så om ni inte har något bra eller vettigt att säga, håll då käften.

Reply
Elina

I’m not Swedish so I pretty much don’t know how big the money you make counts in Sweden, but in my opinion it doesn’t matter at all.
I have been reading your blog for a while, and have been reading other popular blogs also (Swedish blog obsession haha). I love how YOU don’t try to live up to something unachievable, you don’t brag about brands etc, you are down to earth and value your family and friends.
You’ve got style and class, and the most important (and rare) thing- inner beauty (which is what most successful and good looking girls lack).
I hope you never lose that!
Because when seeing how insane the world is (or how insane and f****d up the people are- Kissie etc.), it is just so nice to see a good role model among loads of bad ones!
Keep going Kenza, you are beautiful! <3

Reply
Jennifer

Jag ville skriva en speciell, fin och lång kommentar. Men det räcker nog med en kort bara du vet att den kommer från mitt hjärta! Du är bäst Kenza, du verkar inte dryg eller otrevlig på något sätt! Kör på bara!♥

Reply
S

Sid: Ja, för det är absolut omöjligt att utbilda sig efter 30 år. Dessutom tror jag också att du vet att Kenza antagligen är set for life, men du skriver så för att kunna hitta en hånvinkel. Nice one. =P

Reply
Sarah

Jag är inte ditt största fan men jag tycker att du ska ha mycket beröm för vad du gör, det är inte så många som skänker så pass mycket pengar som du gör. Va stolt över att du lyckats och skit i vad folk tycker om vad du gör med pengarna. Men somsagt, jag tycker du ska vara stolt över dig själv när du skänker pengar och hjälper andra. Mina vänner träffade dig för en månad sen och de tyckte att du var jätte trevlig! Absolut inte dryg som någon annan sa att du var. Kram på dig Kenza!

Reply
emma

DETTA ÄR VAD JAG TYCKER!!

de är väldigt själviskt av dej när vi lever i en tid där klimathotet är väldigt skrämmande och en STOR varnings klocka. Själviskt av dej, att köpa kläder som en manisk person. Resa fleeera ggr om året och totalt strunta i miljön.

Människor som verkligen kämpar står där handfallna o kan inte göra ngt för människor som beter sej som du.

Kläder,skor,smycken osvosv är inte lycka o du som har sådan makt över unga tjejer borde vara ett bra exempel så de lär sej att tänka annorlunda o sluta förbruka och förstöra våran planet.
Vill du inte att dina barn ska få växa upp?

Reply
evelina

du är en bra tjej kenza! du förtjänar verkligen inte alla dumma kommentarer, de vet ju inte vad de snackar om. som om de vet bättre än du liksom.. haha vilket skämt. ha det så bra! :)

Reply
Elin

Du är ingenting annat än grym! Sjukt vad vacker du är dessutom.

Och som många andra sagt så är det en självklarhet att dina jobb som du gör i branschen drar in pengar! Det vore konstigt annars. Dom som tycker något annat tänker inte klart eftersom att du utför arbetena och idéerna själv, till mestadels. Som sagt, du är grym och en galet bra förebild!
Jag och många andra tjejer där ute ser upp till dig, keep going Kenza!!

Reply
Jessica

no words girl.. du fortsätter att blow my mind hela tiden! Fan vad jag älskar dig haha! Jag fick faktiskt tårar i ögonen nu när jag läste ditt inlägg, du är bara FÖR bra.
Alltid när folk frågar “om du fick välja en person att vara för en dag, vem skulle du välja?” Så blir det alltid du. Du har den mest UNDERBARA garderoben (haha) och sen är du en så otroligt härlig person att man inte tror det är sant, och sen är du så JÄKLA snygg också.
Du är så genuint god att man blir avis och jag hoppas att du får allt du drömmer om.

All lycka till dig! :D

Reply
Mirre

Egentligen är jag inte så intresserad av modebloggar, eller storbloggare över huvudtaget. MEN, du är intressant. Jag älskar det här inlägget och jag tror nog att alla som gett dig en ärlig chans förstår att du är en sådan som förtjänar all framgång. Du är en av få som har kvar fötterna på jorden och du verkar så himla härlig och stark! Så kul att det går bra för dig. Ser fram emot att följa vad du tar dig för i framtiden och jag tror allt du tar dig för kommer bli succé. Spelar ingen roll hur “tur” man har. Hårt jobb ger grymma resultat! Imponerad av dig, och du är en fantastisk förebild för alla unga tjejer! Och andra också! Tack!

Reply
Emma

Lägger aldrig tid på att kommentera bloggar, inte för att jag lägger speciellt mycket tid på att ens läsa dem. Har fasnat för din och måste verkligen säga att du är grym på det du gör! Så driven och engagerad. Va stolt över dig själv för det är inte många som är så godhjärtade och tänker på sina läsare som du gör! (:

Reply
Lina

Tycker det är helt okej att du tjänar så mycket pengar. vad ska du göra, avstå från din lön?
Vad jag dock tycker är “fel” är att hålla på att vifta med pengar i ansiktet på människor. Vissa människor(inklusive mig själv) jobbar hårt som fan, och får ändå knappt in nånting- så ja, jag är avundsjuk på hur mycket du tjänar. Men jag missunnnar dig samtidigt inte, tycker bara att du ska tänka till en extra gång vilka det är som läser din blogg, och det är inte så trevligt att berätta hur mycket du tjänar. Och ja du kan kalla mig svensk, och bla bla, men samtidigt, hur ofta hör man Tyra Banks eller Eminem prata om hur mycket pengar dom drar in? Hmm, inte speciellt ofta. Men visst, forstätt vifta med dina pengar i folks ansikten, om du känner att du får ut nåt utav det.

Reply
Nathalie

Brukar inte kommentera med passar på nu för jag vill att fler ska få upp ögonen för det fantastiska som bla en av barndomskompisar gör nu. Dom är 5 personer som vandrar från Bangkok till ett barnhem i Phuket, en sträcka på 900 km! Syftet är att samla in så mycket pengar som möjligt och skänka till barnhemmet! Dom har många sponsorer och även privatpersoner som skänker en viss summa per km. Dom började den 26 oktober och nu har dom ca 14 mil kvar till sitt mål så det finns fortfarande tid kvar att skänka pengar!

Här kan ni läsa mer: http://happywalk.se/

Det vore jätteroligt om fler kunde gå in och skänka en liten summa, för det är verkligen en fantastiskt sak dom gör!

Reply
Evelina

Alltså, det är bara människor som är dels väldigt oinformerade, dels sjukt avundsjuka på hur bra du kämpat och tagit dig fram. Jag är också avundsjuk, men har ju bara mig själv att skylla :) Alla har ju unika talanger, sen att du har de talanger som krävs för att tjäna mycket pengar: good for you! Stå på dig genom att ignorera dessa människor som inte är vuxna nog att vara objektiva. Jag älskar att läsa om ditt liv!

Reply
Rebecca Haddadian

Brukar inte kommentera dina inlägg så ofta men blev nästan lite arg när jag läste kommentarerna till detta så kände mig tvungen.
Vill börja med att undra hur fan folk kan säg “meh vad är 10.000 kronor för dig” VA?? Precis lika mycket som för någon annan gissar jag. Sen att folk inte har lika mycket pengar som dig är väll en sak men att de är mindre värda för dig fattar jag inte. Alla som sitter o gnäller över att du inte skänker tillräckligt skulle jag vilja se skänka något över huvudtaget. Alla kan inte göra allt, oavsätt hur mycket pengar man har. Men alla kan göra något med både mycket eller lite pengar. Jävla gnäll på alla svensson människor. Fan ni e ju snålast i världen! Lägg in en kommentar om att ni själva också skänker och visa samhället att ni bryr er på riktigt ist för o bry er om vad andra människor gör hela tiden. Ingen människa är skyldig att skänka pengar men man kan ju tycka att det är en generös grej om man har tillgång till det. Jag tycker absolut att alla som kan ska skänka det dom kan även om det inte är mycket. Men snälla sitt inte o gnäll på en tjej som tjänar “mycket” pengar i lilla sverige. Kolla alla superstars, rika, mäktiga gubbar som sitter med miljader i världen osv. Vad fan skänker dem är frågan.

Reply
Maria

Personligen tycker jag att du verkar vara jätte falsk Kenza. När folk vill ta kort med dig tror jag inte ens att du vill det. Ett gott exempel. När du och din vän var på nångon konsert så skrek du på ett jäkla fan. Har du inga som alls jävla skuldkänslor eller. Hur gammal är du egentligen? Du leker så mycket du inte är. Du hade tur som fick en sådan stor blogg eftersom du var bland de första som bloggade. Denna kommentar du får här är inget hat eller så men det är bara ren sanning. Ska du inte publicera denna kommentar i ett inlägg och skydda dig själv så alla tycker synd om dig eller? Att du svarar på en kommentar ovan att “haha om någon är pinsam är det du”.. Vad tänker du med? Ush

Reply
Fanny

Tycker du borde lära dig att tackla negativa kommentarer på ett bättre sätt, att svara otrevligt tillbaka hjälper knappast, varför bryr du dig ens när du får tusentals postiva som du kan koncentrera dig på?

Reply
Martina

Orka att folk klagar, dom gör säkert inget själva ens. Om du håller på med massor med välgörenhet så tycker jag du borde kolla upp sea shepherd conservation society, snart ska dom ut igen och slåss mot japanska val flottan i södra oceanen ( antarktiska oceanen) kommerciell valfångst där man dödar valar för deras kött blev olagligt på 80-talet nu får man jaga valar (harpunera dom med ett spjut) för forsknings syfte. Japan dödar valar och kallar det forskning fasten de bara är ute efter köttet, de har själva sagt att det är en tradition att äta det och de vill inte sluta och de har kört på flera av sea shepherds båtar en liten av deras båtar sjönk de har kastat bambuspjut på deras uppblåsbara båtar. Endå får de fortsätta. Japanska regeringen ligger bakom det och man förväntar sig att efter alla katastrofer i Japan så lägger man alla pengar på det men de har bestämt att lägga 187 miljoner EXTRA! på valjakt, finns en hel del information och videor om man googlar sea shepherd. En annan sak som de inte kan göra något åt men de bevakar är delfin slakten i Taiji, man hugger spjut genom delfiner enormt stort antal både vuxna och barn finns en dokumentär om det som heter the cove ,rekomenderar den. Hela viken Av vatten blir färgad röd av allt blod från de torterade delfinerna, Hayden penetiere åkte dit med några andra för att försöka stoppa det, japanerna högg med spjuten mod dom, snälla kolla upp det här.

Reply
ida

Förstår att du känner att det var bäst att förklara dig annars påpekar folk vad du säger. Men självklart är det jättelätt att säga nåt som låter lite konstigt eller inte blir rätt.
Däremot förstår jag inte varför du alltid skryter om pengar.
Tycker dock du har lyckats oerhört bra!!

Reply
Louise

kenza, kan du skaffa en julkalender på bloggen med kläder osv de flesta inte kan köpa som är rätt dyra, som Jeffrey Campbell skor?

Reply
anonym

Haha, Kenza. Om jag var du, med ditt snygga utseende och pengar, skulle jag säga upp alla jobb jag hade, säga upp alla kontakter jag hade, vara lite ego för engångsskull och REST RUNT. Inte bosatt mig någonstans riktigt, utan bott på flera hotell, paradiser, se världen, roliga sevärdheter, roliga saker att göra, festa, bli kär, få mitt hjärta krossat, vara i new york ena dagen, egypten nästa, japan veckan efter det och chile veckan efter, strippa för en natt i las vegas, modell för kinas kläder osv osv osv osv osv. Du har ALLA möjligheter som finns med din framgång. JUST FUCKING DO IT och ta bara med dig datorn så du kan tjäna en viss summa i månaden iallafall! Lev lite för engångsskull, i typ ett år eller två, och sen kan du bosätta dig i stockholm igen med en massa andra nya spännande projekt. :) Haha men du är inte jag, jag är mer ego och vill ha kul, dock har du världens möjligheter haha. Diggar dig! Puss

Reply
Klara

Tyvärr så låter du alltid skrytsam när du talar om pengar. Varför måste du ens prata om ngr belopp? Räcker det inte med att skriva vilka olika projekt du jobbar/jobbat med? Folk som arbetat hela livet förlorar jobben i sviktande tider och du pratar om “sexsiffriga belopp varje månad och hundratusentalskronor på modelljobb”. SKRYT är vad det är, och inget annat. Sorry.

Reply
Kim

Brukar aldrig kommentera Kenza men läst din blogg länge. Ville bara säga att jag gillar din inställning att du ska göra något vettigt av pengarna (hjälpa andra) och att du är stolt över att du fixat allt själv. Det imponerar på mig. Kör hårt! (:

Reply
Jessica

Du är så duktig! Du förtjänar varenda öre! (trots att jag är väldigt avis…) Njut av dem! :) Gillar att du är så snäll mot din bror som tar med honom på shoppingrundor :)

Reply
jenny

alltså, jag kommenterar aldrig men nu blir jag så jävla förbannad.

förbannad på att folk kommenterar att kenza är bortskämd osv. man bah, vafan. ni känner inte henne (vilket jag inte heller gör) och ni har väl för sjutton ingen koll på hur mycket pengar hon skänker (och ni har väl inte med det att göra, va?)

klart som fan man är avis! kenza är snygg, verkar vara jävligt bra på det mesta, tjänar feta cash osv men COME ON man behöver inte vara svinig bara för att man är avis.

kenza är den den enda storbloggaren som har SUBSTANS i sitt bloggande. jag tvekar på att någon annan bloggare gör lika mycket nyttigt för tex djurrättigheter och välgörenhet som kenza. ja, förrutom blondinbella då som bloggar om att förändra världen, men hittils har jag inte sett något resultat på det (tex fonden som hon ville starta för att tjejer som blir våldtagna etc utomlands skulle kunna ta sig hem, eller “anorexia-föreningen”).

kenza är JÄVLIGT BRA. hon är den enda bloggaren som faktiskt kan vara en förebild, och även om hon säkert inte bett om det så tar hon på sig ansvaret som kommer med att ha en blogg.

så lägg av att snacka skit, det tyder bara på att ni själva borde jobba lite på självförtroendet.

jag tycker du är awesome! men det förstod du redan ;)
/Jenny

Reply
anonym

Jag gillar när du skryter lite. Tycker det är imponerande att en svensk bloggare kan tjäna så mycket pengar på sin blogg. Sluta gnäll alla sura människor. Ni kan också skänka pengar. Har svårt att tro att vissa som kommenterar skänker lika mycket pengar (procentuellt sett). Det hänger faktiskt inte bara på de som tjänar mycket pengar. Jag blir förövrigt mer imponerad än provoserad av ditt skryt. Som förresten inte är något skryt, mer information till nyfikna läsare. Du är bra och duktig!

Reply
Tabita

En kommentar som inte alls har med texten i inlägget att göra, satan vilken fin kavaj/jacka du har på bilden :)

Reply
Felicia

Ärligt talat så tycker jag att du verkar grym! Många verkar ha hakat upp sig väldigt mycket på hur mycket du tjänar (dessutom verkar dom tro att du har fått allt serverat gratis, liksom whaat??).
Tycker att du verkar vara en asgrym tjej, inte bara snygg och omtänksam, du verkar vara astrevlig och rolig också!
Och dessutom tycker jag att det är väldigt starkt av dig att gå ut direkt och säga att du tyckte du sa fel. You go girl!

Reply
Kejsarn

Grattis till dig, fortsätt så och skit i alla avundsjuka idioter, kom ihåg, haters gonna hate. Det jag undrar på tal om jobb och så är vad din pojkvän Aleks jobbar med? Du har kanske redan skrivit det innan, men jag är inte inne på din blogg dagligen så jag har ingen aning.

Kram Kejsarn

Reply
lehna

Gud i himlen.. När jag först läste allt du gjort/gör som drar in pengar, så tänkte jag att jag skulle tänka “skryt”. sen “guud vad avundsjuk jag är. Det slutliga resultatet blev: Gud så himla odriven jag känner mig. Du har kämpat som f*n och jag sitter hemma och hoppas på att pengarna ska trilla över mitt huvud.. Men HUR blir man så driven?? Jag känner mig alldeles för lat.. Så fort jag börjar skriva lite på min blogg så känner jag mig leds efter ett par dagar. Jag orkar aldrig lägga upp bilder och så..
du är GRYM!

Reply
tanja

jag hoppas du menar det fina du. att du är en av rätt få; vackra, lyckade, rätt förmögna människor som faktiskt brinner för att rätta till några av de oändliga fel som finns i samhället. hoppas du leder vägen. all lycka till dig.

Reply
Angelica

Det kanske är för att jag har läst din blogg i flera, flera år som jag reagerade som jag gjorde men jag tänkte inte ens på att det svaret var konstigt, du har ju inte riktigt haft ett jobb där du haft din “första dag”, när du liksom har gått till ett jobb och varit där varenda dag. Tror dom flesta förstår hur du menade, du har ju ett annat jobb än ett 9-17 jobb :)

Reply
Helen

Du gör tillräckligt för dig o det du tycker om, vilket är viktigast. Att du aldrig haft eg en “riktig” jobb gör inte mycket, dock att du känner att du måste redogöra sånt o hur mycket du har, får mig tycka att du är lite osäker kring att du kanske känner att ändå haft de lite mer tursamt än hårt jobb, för du började blogga när det var nytt så det var i stjärnorna att de skulle unna dig, om du förstår. Men som sagt, du gör o satsa på ditt, och det är det är viktigast.

Reply
linda

Fattar inte varför du vill förklara dig..? :) Jag tror inte det finns nagon som följer din blogg som tror att du lever pa dina föräldrar, känns ju inte speciellt troligt med tanke pa hur mycket du tjänar ;D

Reply
Netty♥

Din blogg är ditt jobb! Du gör kläder, smycken och mycket mer och jag kan lova att det finns inget som hade klarat av det som du gör. Du är fantastisk <3

Reply
Chris

Av ren nyfieknhet.. hur mycket tjänar du cirka totalt på en månad/år? :P annars vädligt inspirerande & imponerande allt du gör! kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*