• header

HÖJDSKRÄCK

Ok, de här skorna var visst högre än vad jag trodde. Men fan så mycket snyggare också!! Stjärnorna ser vita ut på bilden men de är silvriga. Märket är Jeffrey Campbell och jag köpte dem på nastygal.com för ca 1200 kronor och jag fick betala 400 kronor extra i tull och andra avgifter när jag hämtade ut det här paketet (endast skorna). Det andra paketet från samma hemsida med kläder till ett värde av ca 6200 kronor fick jag betala hela 2200 kronor (!) i tull för.

Vet inte riktigt hur det här med tull/skatt/moms funkar när man beställer något utanför EU det verkar som att jag fått betala 1/3 av värdet i tull. Det är dyrt att beställa från amerikanska hemsidor! Skriver detta så att ni vet det när ni beställer, glöm inte att räkna med tull!

53 Comments

Linda

Usch hatar när man får skatten, det är ju lite random/otur. Det är inte alltid som man behöver skatten… men sjukt ovärt när det händer :(

Reply
GJ

Så grymma! De måste vara minst 16cm med platån inräknat. Riktigt snyggt med ett par snygga slanka ben till!

Reply
Linnea

Hej! Jag tror att tullsatsen ligger på omkring 25%, men jag är inte helt säker. Sen måste du även betala moms på vissa varor. Det gäller att tänka sig för innan man beställer saker ibland, annars kan det bli dyrt!

Reply
Amanda

När du beställer från hemsidor från USA så välj “GIFT” när du ska skicka det hem, då brukar man få slippa tullen :)

Reply
raisa

It happened the same thing to me!! I ordered a lita shoe in revolveclothing.com and even if I paid 117€ for it, when it arrived here I had to pay more 37€ !!!! :S

Reply
Josefin

Tullavgiften ligger på upp till 20%. För kläder är den 12%. Sedan tillkommer även svensk moms 25%. Man betalar moms på både varuvärdet, fraktkostnaden och tullavgiften.

Reply
Sanne

Det är en viss procent av paketets värde man får betala i tull avgift så dte beror helt och hållet på hur tullen värderar paketet också. Jag brukar själv beställa från utlandet och min tull brukar inte bli så där jättehög, ett par hundra iaf.

Reply
Dixi Wonderland

Man blir så arg för alla snygga kläder, skor, accessoarer kommer från USA och det går ju inte att beställa där ifrån för som du skriver får man fetaste tullavgiften ever. Skit tråkigt tycker jag ;( Glöm inte att visa oss resten av beställningen ;D

Reply
Mia

Jag har gjort exakt samma misstag från exakt samma hemsida.. Det är otroligt surt när man står där och försöker lista ut varför jag helt plötsligt fick betala nästa det dubbla av vad det egentligen skulle kosta.. Men man lär sig av sina misstag! Sjukt snygga grejer har dem dock :D

Reply
andz

I am really curious what clothes you have ordered. Can you show us some? Shoes are really nice but to high for me haha

Reply
fanny

En gång när jag beställde från en amerikans sida så sökte jag runt lite innan och hittade något man kunde skriva in som en kod som gjorde att de inte drog lika mycket tull. Minns tyvärr inte vad det va jag skrev men om folk är intresserade av det så kan man ju googla lite. Sen vet jag att det finns sidor där man kan få en “fake” adress typ så de är som att den är inom usa, har aldrig fattat det dock, låter fett lulligt och läskit haha

Reply
josefine

Men fyyy vad snygga! Dom vill vi se på snart!! Synd att det är så mycket onödiga tullavgifter och sånt, men ja åker till usa om två veckor så får passa på att shoppa loss ordentligt då :)

Reply
Viktoria

Vad har du för storlek på skorna? Jag har 38 och beställde storlek 8. För på nastygals egna “size lista” stog det att 8 us var 38 i europa. Men är ändå osäker då det står olika överallt :/

Reply
mikaela

Sen får du betala tull på frakten så om frakten vart 500 kr säger vi betalar du även 17% tull på det

Reply
Frida

Det är då det är bra att känna nån i landet man beställer ifrån. För jag har skickat hem många saker till mina föräldrar, och kommer skicka hem mina saker när jag flyttar hem igen. Det enda man behöver göra är att skriva att det är en gåva på adresslappen på paketet så kostar det ingenting att hämta ut det.

Reply
Johanna

Kan du inte ta kort på dom när du har dom på? för det hade vart kul o se + att man verkligen hade sett hur höga dom va!!

:)

Reply
Siri

Det er desverre sånn, så man kan liksom ikke slå seg løs å kjøpe ting pga toll og moms, det er det du må betale. Ikke nok med at de belaster deg moms messig i forhold til det landet du bor i, du må også betale tollvesnet en sum der igjen. Så det blir regning på regning, og de kjører hardt. Haha!
200kr er det man kan slippe igjennom uten og betale, 1000kr dersom pakken er en gave (regler i Norge, regner med det er ganske så likt i scandinavia).
Det er nesten synd hvis man handler “dyre” ting, fr det blir bare enda dyrere når avgiftene kommer.
Kjære tollvesnet, leave us alone.

Ps: love Your blog Kenza ;)

Reply
Sara

om paketet har ett värde under 1400 kr inklusive frakt så slipper man betala tullavgiften :)

Reply
Rebecca - Life in New York City

Jag bor i Usa men åker hem periodvis, så jag kan alltid fixa med beställningar om du vill, eller beställa det hit (till min lägenhet i New York) och sedan skicka det som vanligt paket för att undvika tullavgiften!

Reply
Lisa

Om du ber de skicka paketen som en present (gift), så slipper du tullavgiften, så har jag gjort när jag har beställt ifrån USA :)

Reply
Andy

Tycker inte att det är så konstigt att man får betala frakt, tull och moms på varor man köper från länder utanför EU. Det är en av idéerna med den inre marknaden.
Varför ska varorna man själv importerar vara billigare än de varor man köper här i landet eller i annat EU-land? Företag som importerar till Sverige och andra EU-länder från t ex Asien måste ju betala frakt, tull och moms på sin import och då ta betalt för dem i priserna.

Reply
Wama

Jag beställer ofta från amerikanska sidor, och ja, 25 procent måste man alltid lägga till.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*