• header

Skitungarna

Jag måste tipsa er om en helt fantastisk blogg som heter skitungarna2011.blogspot.com

Jag hittade den här bloggen för några dagar sedan och tårarna bara rann när jag satt och läste igenom inläggen. Jag grät mest av glädje, för att jag blev så glad över att se vilka fina människor det finns. Emma har lagt hela sitt liv åt sidan för att rädda & ta hand om 14 gatubarn i Uganda. Det började med att hon och hennes vän Therese praktiserade på en organistation där nere som arbetade med utsatta barn. De lyckades få ett gäng killar att lämna gatulivet bakom sig och komma och bo på organisationen. Tjejerna började samla in pengar för att hjälpa dessa barn, killarna började i skolan och tjejerna åkte hem till Sverige igen. De fick uppdateringar från “director”  (chefen på organisationen) om hur bra killarna hade det, om hur bra de gjorde ifrån sig i skolan m.m.

När Emma bestämde sig för att åka tillbaka dit märkte hon på en gång att något var fel. Det visade sig att pengarna inte alls gått till mat & kläder m.m. till killarna, utan de här barnen hade istället blivit både fysiskt och psykiskt misshandlade av “director”. Torterade. Det Emma berättade för mig var fruktansvärt, hur kan man utsätta ett barn för något sådant!! Emma gjorde en anmälan och det hela slutade med, efter en tuff kamp, att hon drog igång en egen verksamhet. Snart ett år senare bor hon fortfarande med barnen och tar hand om dem. Hon har gett barnen en chans att få vara barn, gå i skolan, spela fotboll, mat & framför allt trygghet.

Jag bestämde mig genast för att hjälpa till och nu har jag ävan mailat lite fram och tillbaka med Emma. Jag blev så glad när hon berättade för mig vad hon planerat att göra för min lilla julklapp jag satte in på deras konto. Förutom skolavgifter, skolmaterial, kläder & skor m.m. så hade pojkarna önskat sig en stor julfest med god mat & vänner. Det tycker jag att de förtjänar! Från ett tidigare liv där de var helt ensama små barn som sov på gatan, åt ur sopor & tog droger – till unga killar som går i skolan, leker, aldrig lägger sig utan mat i magen och det viktigaste av allt…..att de nu har människor som älskar dem.

Allt tack vare de svenska tjejerna. Ni är helt underbara! God jul på er och killarna! ♥

Om ni vill hjälpa Emma & Therese med arbetet där nere så hittar ni mer info på deras blogg.

102 Comments

Josefine

Började också läsa den för ett par dagar sedan. Helt underbart helt enkelt!! Superbra inlägg och budskap! Helt fantastiskt med människor som Emma!

Reply
Annika

Så fint att du bryr dig Kenza! Det visar verkligen hur äkta och jordnära du är. En vän som du är få förunnad:)

Reply
Clara

Gud vad kul att läsa något sånt här! Blir alldeles varm i hjärtat. Var på en föreläsning om en kille i somras som gjort precis samma sak i Uganda direkt efter studenten. Sjukt vad ett liv kan förändras. Genom att hjälpa andra så pass mycket så hjälper man ju även sig själv att bli en bättre människa. Du är lyckligt lottad som har chansen att kunna skänka pengar och hjälpa dessa tjejer! :D

Reply
Clara

Hehe blev lite konstigt där på slutet men jag menar att du har den ekonomin och kan skänka till så pass mycket välgörenhet!:D

Reply
Sandra

Tänk att det finns människor som kan göra en skillnad <3
Och vad less man blir på organisationer som ger sig ut för att hjälpa och sedan missbrukar folks förtroende och pengar :(

Reply
Emma Sandberg

Det är ett otroligt och bra jobb Emma och Therese gör =) Hyllar dem till allt för idag finns det inte annat än slag i mitt hemland. Jag blev själv svårt slagen av min egna mor och min äldre syster med men kan bara tacka min pappa till allt som kunde fly med oss till sitt Sverige. Kanske blev jag lyckligt lottad att ha en vit pappa som ser slagen som en skam. Jag kom till Sverige när jag var 5år och idag är jag 20 och kan fortfarande vakna av slagen men bara den tryggheten min pappa gett mig till denna dag har lindrat stora sår. Idag kämpar jag för en by i Tanzania och kanske en dag får jag se min mor igen.

Tack Kenza för ett väldigt bra inlägg för de utsatta och de som fortfarande ser slagen som en lära (när det verkligen inte är de!)

Krami

Reply
Ida

Du är en så jäkla fin människa Kenza! Fler borde vara som du så skulle världen var en lite vackrare plats! <3

Reply
Ganimete

Hejsan.
Mitt namn är Ganimete Hajra och jag är 22 år gammal.
Jag driver en blogg som handlar om mitt liv i princip. Bland annat
handlar den om när jag rymde hemifrån för att få leva med min svenska
pojkvän.
Jag har under mitt år som bloggerska fått många mejl ifrån tjejer som
befinner sig i samma situation som jag gång befann mig i. Tjejer som
vill ha min hjälp.
Nu försöker jag använda bloggen för att nå fram till andra tjejer, för
att de ska våga leva sina egna liv och göra det jag en gång gjorde.

Jag tänkte med tanke på att du har läsare ifrån hela världen se ifall
du kanske kunde hjälpa mig med att länka mig för att fler tjejer ska
kunna ha möjligheten att få hjälp.
Jag har precis börjat med detta.
Men jag har många tjejer som jag hjälper och om allt går som det ska
hade jag tänkt försökte komma igång med att föreläsa om sådana saker.

Jag hoppas du har möjlighet till detta.

Tack på förhand.

Kram Ganni

Reply
spiderchick

Vad roligt att du skriver om det här :-) Jag är också otroligt berörd av dessa fantastiska tjejer!!! Helt otroligt vilka eldsjälar det finns och all cred till dig att du varit med och bidragit! Härligt :-)

Reply
Ganimete

Om du går in på min blogg och väljer kategorin min historia så får du lite mer inblick på vad jag pratar om. KRAM

Reply
Liza

Blir seriöst tårögd när jag läste detta. Så jävla fint att det finns såna människor. You go Kenza för att du uppmärksammar detta!!

Reply
kaj

ÅH vad fint!!! Exakt sånt här motiverar mig att kämpa igenom mina gymnasieår så även jag en dag kan få hjälpa till! Värmer så fint i hjärtat att se <3

Reply
Marie

Tack gode gud för att sådana här människor existerar!!! Bra att använda din blogg för att marknadsföra detta viktiga arbete!!!

Reply
Maja

Du hittade? Du kan väl iaf vara ärlig o säga att det var en läsare som tipsade dig!

Reply
Christie

Glad to see serious stuff on your blog as well as the fun stuff (I liked the silly pictures below).

Emma is inspirational! To do all of that for no other reward than knowing you helped someone… amazing. :)

Reply
Marja

Det är underbart att se att det finns så omtänksamma människor i denna värld! Som vill hjälpa andra få det bättre.

Reply
elin

Vad fin du är som engagerar dig och donerar pengar till folk som behöver :) Vad kul att höra att de har fått ett bättre liv!

Kram

Reply
Sandra

Den bloggen är verkligen superhärlig!!! Har läst den nu ett par dagar och gillar den bara mer och mer. Så jäkla bra (och smart) av tjejerna att starta en blogg om deras projekt. Ett underbart sätt att få fokus på problemet och marknadsföra sig på!!!!!!

Reply
Linnéa

Fantastiskt att det finns så fina människor i världen, de här tjejerna gör verkligen en skillnad i världen. Och det gör DU också, Kenza, du utnyttjar ditt kändisskap och din blogg vääldigt bra när du göra sådanna gär grejer. KEEP IT UP!

Reply
Mire

Du är en otroligt fin människa Kenza. ♥ Att du tar upp detta.. det glädjer mig.
Önskar dig all lycka i livet. Du är alltför underbar, Kenza. ♥

Love, Mire.

Reply
Fanny

Åh, det är sånt här som får en att vilja syssla mer med välgörenhet!
Älskar din blogg Kenza! :)

Kika gärna in på min också, om ni kommenterar får ni alltid en kommentar tillbaka! :D
PUSS!

Reply
Josefin

Oj, jag bara bläddrade igenom bloggen! Har nog kommit till sida 10 eller något, barnen verkar jättegulliga!

Gud va fint gjort av dig Kenza! Förebild!

Reply
Malin

Vad sägs om att gå ihop med bloggare och göra en insamling till dessa barn? T ex som Hanapee (Hanna Persson) gjorde med cancerinsamlingen – tror hon fick ihop över 5000 kr på sin egen blogg alone.

Vore väl fint? :D

Reply
jaaadu

Äntligen gör du något vettigt :D Har du chansen och nå ut till så många bloggläsare varje dag så tycker jag att man ska ta vara på det och försöka göra något vettigt än bara skriva om vad man ätit till frukost och fester man varit på. Ingen klapp på axeln från mig får du, men gör du fler välgörenhets grejer så blir du min favorit bloggare, tills dess är Blondinbella bättre :D

Reply
Johanna

gud så kul att du hittade till just dem! Jag skulle ha en bake sale i skolan för att samla in pengar till någon mer behövande för ett litet tag sen. Jag frågade min kompis som volontärarbetat för ett barnhem i Indien om det skulle vara en bra idé att skicka pengarna dit, tyvärr tyckte hon att det var ett alldeles för korrupt ställe och att pengarna inte skulle gå till rätt saker, så istället tipsade hon om Skitungarna! Jag har också haft lite kontakt med Emma, och imorgon ska jag ta en tur förbi banken så att de äntligen kan få sina pengar! :)

De har gjort ett så bra jobb och jag tycker att det är superfint av dig (som verkligen kan) att lyfta fram några så godhjärtade och ärliga människor som de verkar vara.

Reply
Isa

Äntligen! Bra gjort, jag stödjer också så mycket sånt där jag kan trots att jag i princip lever på A-kassa! Dock borde väl du som typ är miljonär göra ÄNNU MER? jag skulle få så dåligt samvete om jag visste att jag hade pengar över varje månad som kunde rädda hundratals liv och lägga dem på alkohol istället. Visst man måste ju få leva livet, men hur bra människa är man egentligen om man inte hjälper sina medmännniskor när man verkligen kan! (kända bloggare till exempel)

Reply
Emelie

Blir så varm i hjärtat! Vilka otroliga människor det finns, och du är helt otrolig du också som hjälper till!
Har kollat igenom deras blogg ordentligt nu och läst och läst och jag börjar fan gråta, för jag blir så lycklig och varm i hjärtat för att dom nu har det bra!
Så söta allihop.

Kram :)

Reply
sherin

har en klump i halsen..du har verkligen ett gott hjärta och tjejerna också! jag blir så glad av att höra att det finns människor som inte bara snackar utan GÖR också! <3

Reply
Dixi Wonderland

Efter att jag sett att en av dina läsare tipsat om dom så tog jag också kontakt med tjejerna för att jag ville göra ett inlägg om de dom gör! Helt underbart, man blir så glad av att läsa sånt här :D

Reply
kajsa

Blir bara så glad över att det finns så fina männsikor ute i världen som vill hjälpa andra!! :D
<3

Reply
kampenmotcancer

Vad fint!! Jag tycker du kan kolla in den här bloggen, http://www.kampenmotcancer.webblogg.se Det är 2 tjejer, 18 och 17 år, som börjar samla in pengar för att hjälpa ungar med cancer.

Man kan skicka pengar eller gåvor så tycker du kan kolla in det :)

Reply
C

Förstår inte varför vissa klagar på att de tycker Kenza skänker “för lite” pengar. Vad har ni själva bidragit med? Jättefint av Kenza att hjälpa till, så otroligt bra förebild. Tack vare detta inlägg skänkte även jag en liten slant. Så alla, varför inte bidra med en liten julklapp till dessa pojkar? Många bäckar små som man brukar säga. :)

Reply
EMMiE

åh va fint att se det finns såna människor som hjälper till i världen! det borde finnas fler som dem

Reply
Ronja

åh gud vad fint <3 det är underbart att det finns så härliga människor i världen som lägger allt åt sidan för att hjälpa andra som behöver det. speciellt när det finns så otäcka människor som "director" asså fyfan, the nerv :( jävla äckel.
men super fint skrivet! <33

Reply
christina

var i uganda för några veckor sedan då jag jobbade med mitt projektarbete och då besökte jag bland annat en skola där. Det är verkligen helt sjukt vad annorlunda det är från vad man är van vid, det går nog aldrig riktigt att förstå om man inte varit där och upplevt det själv. Känslan när man var där var att man verkligen vill hjälpa dom som har det svårt. Att gå förbi en liten flicka på kanske fem år som låg och sov på gatan, alldeles smutsig och utan trosor var fan bland det värsta jag gjort :/ Sån tur det finns människor som Emma! och bra gjort av dig som stödjer hennes arbete!

Reply
Justice

MER SÅDANT HÄR KENZA!! UNNA NÅGRA INLÄGG ÅT VÄLGÖRANDE ÄNDAMÅL, DU HAR ETT STORT INFLYTANDE PÅ UNGA MÄNNISKOR I SVERIGE – TROR ATT DET ÄR BRA FÖR DEM ATT FÅ LÄSA OM SÅDANT HÄR OCKSÅ!
MER SÅDANT HÄR!!

Reply
onlyerik

Jag jobbar som säljare på rädda barnen ! jag samlar pengar till rb och 1000 kr räddar en hel familj med mat . och bara 50 kr gör så man får bort svält och ger dom behandling mot infektioner i fötterna och tar bort lung och diare besvär som är mycket skadligt !

Det är klart jag lägger in 100 kr där :D

Reply
Frida

Åååh den där bloggen är så fin!! Var i Uganda i påskas för att besöka vänskolan vi har där nere, gick dock i nian då. Men vilken upplevelse det var! Man förstod då att små problem vi har här i Sverige inte betyder så mycket egentligen…
Kram!

Reply
L

Jaadu: Haha, du är ju så rolig du! =D Som att Kenza gör saker får att vinna din approval, när hon redan har hundratusentals fans som kan tänka lite mer som normala människor. Men håll du dig till Blondinbellas blogg, så slipper jag läsa dina kommentarer. En ny Estetica månne?

Reply
mamma till vanessa

Det var ju inte du som hittade bloggen, det var en läsare som tipsade dig om bloggen?

Kenzas svar: Ja, och på det sättet hittade jag den? Alltså hur orkar ni klaga på något sånt!

Reply
jfkfkffk

inte du som hittat den

MALIN

kolla in denna hemsidan, det handlar om två tjejer som tar in barn från gatan i uganda och ger dom mat, skola och hem. nu behöver dom pengar för att fortsätta sitt projekt och du som tjänar så jävla mycket kan ju skänka en slant.. kram

http://skitungarna2011.blogspot.com/

Kenzas svar: Jävlar, vilka tjejer! Man blir så otroligt inspirerad och glad av sånna här fina människor.

Jag har nu suttit och läst igenom deras inlägg och jag blev så rörd. Vad de har kämpat för pojkarna! Bestämde mig för att sätta in en liten julklapp på deras konto, som jag hoppas kan hjälpa dem med alla konstnader för en månad iallafall. Har mailat tjejerna för att jag vill veta lite mer om deras arbete och planer, vill hemskt gärna hjälpa till mer!!

Reply
Nathaly

Jag blir så glad när jag läser detta. Att det finns så fina människor som inte bara tänker på sig själva. Vackert.

Reply
caroline

Det är så fint att du som är en av Sveriges största bloggerska visar ditt engagemang i välgörenhet. Inte många stora bloggare som är lika givmild som du och för vara så ung blir jag så oerhört imponerad!

Sann och ärlig förebild är du allt unga tjej.
Ha en fin helg.

Reply
Sandra Karlsson

Asså hur orkar ni ens kommentera att det var en annan som tipsade henne om bloggen?
Det spelar väl ingen roll hur hon hittade den?
Vad ville ni att hon skulle göra? Länka till personens blogg som tipsade henne?
Haha löjligt! Tror hellre Kenza väljer att länka till denna bloggen :)

Och Kenza, väldigt fint gjort att bidra med pengar! Det tyder på att du är en omtänksam och äkta person :)
Kram

Reply
Matilda

Läser du spiderchicks blogg? Hon länka denna för några dagar sedan. Det är rätt coolt ändå att när en länk har varit hos en blogg så ser man de överallt. Bra blogg är det verkligen iaf :)Din med!

Reply
Eco Baby

Åh jag saknar Uganda (kampala) så mycket! Jobbade volontärt där på en skola för två år sedan.
Tänkte tipsa om EGGS FOR EDUCATION – en svensk non-profit organisation som hjälper skolor i Ugandas huvudstad Kampala att starta upp kycklingfarmar så att barnen får mer näringsrik skolmat samt att skolkostnaderna sänks drastiskt.

Deras blogg hittar ni här: http://eggsforeducation.com/blog/

Reply
unknown

Vi borde ta ett steg bakåt, lägga av vår stolthet och låta de som lever i skuggan lysa. Nu är det deras tur, nu är det deras steg framåt!

Reply
Adeeee

dock är det jäkligt snällt av dig att göra något sånt, det uppskattas när man själv är från ett sånt fattigt land! :)

Reply
S.

Hej Kenza! Hoppas allt är bra med dig!

Tycker Du ska titta in till Gryningsbarnen!!

En vän till min kusin som startat detta, dom kan behöva all hjälp dom kan få så att dom kan bygga ett hem till barnen!

Tycker du om sidan får du jätte gärna publicera den på din blogg, skulle vara fantastiskt!

http://www.gryningsbarnen.se

Kolla även in klippet när alla barn får fotbollsskor:)
http://www.youtube.com/watch?v=k4tc863rd2g

PEACE!

Reply
ELLEN - eecederholm

Hörde hur mycket du hade skänkt till skitungarna Kenza. Emma är min kusin så det var därför. Du är ju för underbar! Dom är evigt tacksamma.

Kram & Godjul :)

Reply
Karro

Åh min kompis var och hälsade på dem när hon var volontär i Uganda! (visste du förresten att Uganda är det mest farliga landet i världen för homosexuella?)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*