• header

Solat

Gick förbi ett drop-in ställe med solarium påväg till gymmet, så jag gick in och solade 20 minuter! Kände mig så grå och ful. Jag solar inte solarium så ofta, bara under vinterhalvåret och då blir det väl max 4 gånger (och det här var första gången denna vinter). Dels för att det är farligt och dels för att det är så jäkla tråkigt haha, blir så rastlös..

20111209-133825.jpg

57 Comments

Julia

Hej Kenza!
Jag undrar om du inte kunde visa upp några fler av alla dina söta fodralklänningar! Minns att du hade några inlägg “ur Kenzas garderob” eller nåt i den stilen för en tag sedan :D Skulle vara jätte roligt att få se fler av alla dina klänninngar!
Kram Julia

Reply
kebecka

Jag gjorde detsamma igår, sååå skönt ju! Somnar ju nästan ;) Första gången på flera år jag gjorde det. Och fick lite färg som la sig rätt bra. Ha en underbar dag!

Reply
ida

Trodde aldrig i livet att DU solade solarium…..inte för att det är nåt fel med det. Jag brukade själv göra det. Men trodde inte du gjorde det bara.

Reply
connie

hei.

kan du skrive på bloggen hva merket på den vinrøde lange kjolen og samt legge med bilde, den du hadde på deg i bryllup i sommer :)))

den var bare såå flott!! :)

Reply
Christie

Don’t understand why you do it. You look so beautiful with your natural skin, and tanning gives you skin damage. It makes soft skin look rougher and it’s dangerous, like you say. People should be happy with their natural skin, black, brown or white.

Reply
Anna

Fan jag gillar dig! Du är grym,. MEN Helt jävla seriöst. Ta INTE en solarium-bild för fan. Shit Hej fjortis. Vad fan är du? Du är väl 91? Som jag. 20 jävla år. Gör inte så då. HAHAHA

MEN DET ÄR BARA VAD JAG TYCKER.

Reply
anna

ta bort detta inlägget… alltså du får andraatt vilja börja sola vilket innebär att de farligt

Reply
Hanna

WHAHHA FAKE! DO you want to get cancer ? And girll damn look at yourself in the mirror ur drawing your eyebroys way to much look how fake whahhaa

Reply
Isabelle

Har aldrig solat solarium, men har man underkläder på sig då? syns d efter en gång?:)

Reply
Paula

äsh farligt ja men man får så där härligt pepparkaksbrun, dessutom alla kommer ändå dö bättre att se snugg ut om ung.

Reply
Emelie

Hahahahaha fan vad patetiska folk är!!!! Vafan gör de om man solar då & då? Kenza skrev att hon kanske solar Max 4 ggr under vinterhalvåre. Hahaha vilka idioter de finns. Då hoppas jag att ni som e så negativa mot solarium att ni inte heller vistas i solen på sommaren, den riktiga solen är 3 ggr starkare än ett solarium. Blekrövar!

Reply
Malin

Hej kenza vill bara rekomnedera en riktig grym solusch maskin för hemmabruk, färgen håller mellan 5-7 dar, den ger verkligen en fin solbränna utan en massa fläckar el att man blir orange el flammig. Du kommer att älska den. Jag köpte den på hälsomässan i nov. Maskinen heter Get air Tan finns att köpa hos eleven.se så jävla grym e den….. Cant live without ingen mer solarium
för min del… Läs mer på www. gettan.se

Reply
Astri

Solar du med skydd för ögonen? Skulle aldrig våga öppna mina ögon under tiden jag ligger där inne..
Hur vågar du? :S

Reply
Amanda

Då ska jag säga detta, det är inte farligt att sola, varken ute i luften på sommaren eller i solarium. Kroppen och vi behöver D-vitamin och det får vi genom att sola, eftersom vi lever ute i solen så himla mycket, och solar man inte så blir man alldeles deppig och sur(för många). men dock så är det farligt att bränna sig, där har du det farliga, tillsammans att man brukar oftast smörja in sig med solkräm om man har bränt sig, FY på er som gör det! jag varnar er, det är livsfarligt! bränn er inte! Lita och tro på mig! så fortsätt sola i solarium eller vad ni nu solar i, men för guds skull, bränn er inte! :)

Reply
Sara

Det skadar ögonen enormt att öppna dem inne i solariumet sådär! :S Det försämrar ögonsynen och i vissa fall kan det även ge dig konstiga syner, att du ser svarta “fläckar” framför dina ögon, sken, ljus eller konstiga färger som egentligen inte finns där! Sedan ska vi ju inte ens nämna ordet cancer i detta fall, för det vet du ju att solariumet orsakar…

Reply
Jag är 25 år och har hudcancer..

Jag tänker inte agera moralkärring nu, alla får göra precis som dem vill. Och sola så mycket dem vill.

Vill bara berätta min historia.

Efter jag fyllt 18 år och börjat jobba så började jag sola ganska mycket solarium. På somrarna och när vi va utomlands solade jag väldigt hårt, och va ganska dålig på att använda solskydd. Jag har egentligen ganska ljus hud med många leverfläckar.. men jag ville ju bli brun precis som alla andra.

För ett halvår sedan upptäckte jag en leverfläck på mitt ben som hade vuxit. Den såg nästan inte ens ut som en leverfläck.. den va mörk i mitten och ljusare runt omkring. Jag gick och kollade den och då sa doktorn att det inte var något farligt och att jag inte behövde ta bort den om jag inte ville.

Men jag bestämde mig för att ta bort den ändå. Inte bara för att den faktiskt såg ganska ful ut utan för att jag tyckte att det va obehaligt att den växt sig så stort på så kort tid.

En månad efter ringde samma doktor igen och sa att jag va tvungen att komma in akut. Dem hade hittat farliga celler(!). Jag åkte in igen och dem tog bort ännu en hudbit på benet, där leverfläcken suttit.

Efter ännu en månad så ringer doktorn igen och säger att jag måste iväg till en kirurg eftersom dem hittat mer farliga celler. Innan dess får jag åka till en hudspecialist som kollar hela mina kropp efter misstänksamma leverfläckar.

Jag åker till kirurgen, dem skär i mig för tredje gången på 3 månader. Såret har inte ens läkt sen förra gången dem skar i mig. Då kände jag mig bara så trött och utmattad. Jag orkar verkligen inte gå runt och vara ledsen, orolig och ha ont längre! Men dem får skära i mig.. för att jag vill leva!

Ärret är nu ca 7 cm långt.. och jag har en inbuktning i benet eftersom dem tog ända ner i fettcellerna.

Nu för någon månad sen så va jag inne i gen hos kirurgen. Då skulle dem skära bort 2 leverfläckar på magen. Så nu har jag ännu ett ärr som påminner mig om att jag aldrig mer får sola solarium! Aldrig mer får gå ut i solen utan solskyddsfaktor 30 +. Att jag alltid måste vara uppmärksam på nya förändringar i min hud.

Sola försiktigt tjejer! För det är verkligen inte skoj och vara 25 år gammal och veta att det kan komma tillbaka när som helst. Det sägs att efter 5 år så är 70 – 80 % botade. Men hur ska man kunna veta att man inte är dem sista procenten.

Jag ville bara berätta min historia.

Reply
haha

Dame! Your nose is like XXXXS or something? Usually people’s noses look big in that kind of close up pics, but you..? NO..

Reply
moni

Men hallå vadå “Sola försiktigt tjejer! “, killar kan väl också sola solarium? Dame för trångsynta människor haha

Reply
H

Jag förstår verkligen inte heller varför man utsätter sig för de där extra UV-strålarna när man vet att de kan orsaka hudcancer! Precis som att röka, när det är vetenskapligt bevisat att rökning är den allra största riskfaktorn (tätt följt av alkohol) för att utveckla cancer, och inte bara lungcancer, utan ALLA typer av cancer! Så himla dumt :( Människor är bara så naiva ibland.. Jag menar inte att man ska vara tråkigast i världen och vara värsta moralkärringen men man kan väl överväga för och nackdelar med saker ibland och ta hand om sin kropp istället för att förstöra den.. Det finns även en framtid!

Reply
malin andersson

Min pappa dog för 1,5 månad sen i hudcancer. Och han var inte ens en sån som gillade att vara ute i solen på sommaren. Han var ute när han behövde de, men inte mer än så.

Så man kan dö i hudcancer & varför öka risken att få de igenom att sola solarium.

Reply
Petra

Jac älskar mina nya Get air Tan soldush för hemmabruk…det är en produkt som har kommit till Sverige en sån som svenska holywood fruarna annvänder.

Reply
Lulu

Dear Kenza,
Ive been following your blog for a while but surprisingly this is the very first time i post a comment and i dont even know if you reply to ur fans!-May I mention there are lots of reasons why i ‘follow’ u, one of them is that u inspire me!-
Back to my question, I was wondering since you do not like to go tanning on a tanning bed, how do u keep that great caramel colour? I would be very grateful if you reply!
Hugs from Amsterdam xx

Reply
Emelie

Hudcancer är väll inte än av dom vanligaste sorternas cancer…. Men ändå är alla medvetna om att den finns men man tänker det kommer inte hända mig ändå. Men för 11 årssedan när jag var 4 år gick min mamma bort i hudcancer för att hon övertala sig själv att det var sån lite risk att det inte skulle hända henne något! Jag min inte så mycket som jag skulle vilja, men jag mins att hon var hemma den sista tiden för att få dela sista tiden med sin man och sina två barn. Jag sov brevid henne sista natten och när jag vakna var hon borta. Pappa förklara att mamma var en ängel nu och hade det bra. Men jag kunde inte tro vad han sa så jag sprang ner till mitt rum och hämta min doktor väska och tog upp en sak som man lyssnar på hjärtat med, men det var ju bara plast så man hörde inte hjärtat slå..

Så min mening till dig är lev livet, ta vara på varenda sekund för du vet aldrig när det tar slut….

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*