• header

11 december 2011

Redan tredje advent! Snart är det jul hoho. :D

Har ni haft en fin helg kära läsare? Min har varit toppen! Denna söndagen började med en lång och skön sovmorgon och nu sitter vi och letar hotell, vi börjar med att leta hotell i Kapstaden eftersom att det är vårt första stopp. Hittade ett superfint hotell mitt på stranden i Camps Bay men det verkar vara fullbokat.. Får leta vidare!

Snart åker vi iväg och jag längtar så mycket att jag spricker!! Det kommer gå så fort, snart står vi där på Arlanda redo för nästan 3 veckor med sol, bad och äventyr. ♥

Jag i våras vid det fantastiskt fina vattnet på Nissi Beach, Cypern

 

120 Comments

Spådamen

Tiden går fort när man har kul. Speciellt under juletid så går det riktigt fort.

Tack för en bra blogg.

Kram

P.S. Fin bild från Cypern.

Reply
Saga

Jag var på Zanzibar förra vintern och vi var både på östra sidan och norra. Norra, i Nungwi, var helt klart bäst! Klarast vatten och mest uteliv. Kolla på hotell där. :)

Sen var vi på fastlandet också i Dar es Salaam och det var inte mycket att se helt ärligt. Vi hittade inte ens ett bra restaurang där tyvärr. Så jag skulle välja en annan stad om jag var er! :)

Vi var även på safari vilket var fantastiskt, har ni tid så tycker jag att ni ska titta på det. Vi åkte med Lepard tours vilket fungerade väldigt bra!

kram

Reply
Zarah-Lou

Så jävla underbart! :D Vi åker till Mexico om 4 dagar och är oxå borta 3 veckor. Ska bli så jävla skönt att slippa allt vad jul och vinter heter här hemma för ett tag! :D

Reply
Moa

sötnos , hoppas ni får det bra!
du är bäst <3
jag har en fråga: vilken ras är din söta hund ?
puss på dig :)

Reply
alexandra

http://www.theranch.co.za/

Riktigt fint hotell jag bodde på förra året i norra SA. Helt underbart, tycker DEFINITIVT det är något ni måste överväga. Framför allt får ni inte missa deras fantastiska Lion Walks där man får gå med vackra lejon. ÅK! Ni kommer inte ångra er!!

Reply
My Thorsson

hej jag undrar vilka sidor kolla du efter solsemester på och när det kommer till hotell och det finns det på samma sida eller hur går du till väga?

Gillar din blogg verkligen!! hoppas ni får bra semester:)

Reply
linn!

hihi, guuud vad coolt! när jag var i sydafrika, kapstaden. så bodde vi på camps bay! det är sjukt vackert i sydafrika. JAG VET att ni ska bada och sola, men det finns en sjukt rolig grej, som ni kanske vill testa på. Det är att man åker i en sele, (sån som man klättrar i) i en lina, över berg och vattenfall, det är roligt, och man ser vackra grejer. så jag tipsar er att göra det, det är skitroligt!!

Reply
Luba

Lås er inte vid hotel som ligger vid stranden. Det är svinkallt vatten där(Kapstaden alltså). Man kan ändå inte bada. Men det finns ett hottel som ligger precis vid ett köpcentrum som är jätte vackert. Kommer inte ihåg vad den heter.

Reply
Jessica

Vi bodde på Parker Cottage när vi var i Kapstaden, litet men otroligt fint (och supergod frukost, haha):D

Reply
Linda

Nu kommer väl en massa kommentarer “Gud vad smal du är!” varför är det ok att säga att någon är smal men man får absolut inte säga att någon är tjock? Det kan såra lika mycket fast man är smal så ni vet!

Reply
Emelie

Hejsan Kenza! ( BRA OM DU LÄSER DETTA)

Jag tänkte ge lite tips för jag var i sydarfika för några månader sen för min farbror bor där nere och en av mina närmsta kompisar var i Tanzania för en vecka sen!

För det första om du vill få ut det bästa av sydarfika tänkte ajg berätta lite vad jag tycker ni ska göra :D
Shopping: Det finns inte jätte mycket billig shopping i sydafrika utan shoppingen ser ut som ungefär i svergie men en affär som jag rekomenderar är Mr. Price butiken är sjukt bra och du hör på namnet det är billigt! Sydafrika är en väldigt kriminell stad alltså åk inte taxi som är vita stanna aldrig helt vid trafikljus, lås alltid dörrar och fönster när du åker bil och om ni tex lånar en bil ha alltid avstånd mellan er och bilen framför. Gå aldrig på ett obefolkat ställe risken är stor att du bli kidnappad eller något annat otäckt! Människorna i sydafrika är otroligt snälla och givmilda.
Oftast om ni köper saker på marknader är det mesta handtillverkat alltså vill man inte pruta så mycket.
Vi var på flera olika ställen i sydafrika men solen är gryyymt stark där(jag var ute i 20 minuter och hade 30 i solskyddsfaktor och jag brände upp hela mig) fick ont i flera dagar). Cape town är en stad för turister mest så alla resturanger är väldigt fräscha! Som jag sa tidigare är alla väldigt slarviga i trafiken vi blev påkörda så var försiktig! Gör fina stränder också!

Tanzania då…jag måste tyvärr säga att han jag känner var väldigt besviken för att maten var dålig och solen var så farlig att de var tvungen att ha på sig lång ärmad och långbyxor även när de badade! Det var ju såklart mycket vackert men när de var ute och snorklade en dag med båt på 30 meters djup åkte båten ifrån dem och de blev kvar där ute tillslut kom någon sjöräddning av något slag ut och hämtade dem! Och de blev även kycklingsjuka av maten där!
Men något som ni måste verkligen göra när ni kommer till sydarfika är att åka på saffari, vi var på 3 saffari och bodde mitt i boshen (stavning?)+ att vi var på något som hette lion park där vi fick leka med lejonungar och kela med dem!+ att jag tycker ni ska åka till en kåkstad, jag fick ett helt annat perspektiv på livet för verkligheten blir helt plötsligt så nära om du fattar vad jag menar :D

Jag kan berätta så mycket mer om sydarfika men nu orkar jag inte mer för tillfället hoppas du fick en liten bild på vad du ska göra och inte göra :D om du vill veta mer och så kan du bara skicka iväg ett mejl till mig eller nått :D

EN av de bästa resorna jag har upplevt i hela mitt liv!
Vi var också på cambs bay unnnder bart fint och ni måste åka upp på taffelberget stört fin utsikt!!
Ha iallafall en underbar resa och ni kanske till och med stöter på min kusin som åker om några dager ner dit ;)

KRAMMMISSSS

Reply
josefine

Så härligt att resa, jag ska också ut och åka nu i jul, en tur till usa fick det bli. Hoppas att ni får det super! :)

Reply
Amanda

Varför föds vissa till statister. Man bara är där, inget speciellt alls. Bara ser till så att huvudpersonens liv blir bättre.

Reply
Elise

ÄLSKAR BILDEN !
hoppas ni får det roligt ! :)

Skulle bli överlycklig om du läste min blogg ! :)
Kraam

Reply
sara

det är rätt kallt i kapstaden nu? det är ungefär som kall svensk sommar, du får kolla upp vädret

Reply
sofia

Åh, gud din jäkel som reser hela tiden!! jag åker typ utomlands TVÅ gånger per år medans du åker utomland freaking TIO gånger per år :-(
Kan inte du typ boka en extra biljett till mig?? eller jag kan nog få plats i en resväska….

Reply
elena

Kenza! Vill bara skriva att ni måste ta det superförsiktigt när ni åker till South Africa! Som den grek jag är har jag mängder av släktingar spridda i SA. Jag har själv varit nere hos dem 4 ggr och 3 av gångerna blev jag rånad på en helt vanlig shoppinggata (i “stängda områden” trots livvakter). Min farbror har ett varuhus (också i ett closed område) som jag har hjälpt honom i och två gånger har jag blivit rånad där inne och en gång skjuten i magen – inte kul o inte snyggt, men jag är tacksam över att jag lever. Så ta det försiktigt snälla nu, ibland läser man om SA i nyheterna och det är underdrifter det som står där. OCH när vi var på Zanzi så blev vi bitna av superäckliga små maskar som lägger sig under huden, som lever i havet – och de bitar bara vita personer, så jäkla äckligt så fråga innan ni badar i havet! Men SA är ett fantastiskt land, är lycklig över att ni ska fara dit” Själva flyger vi ner till Athen över jul o nyår, skönt att slippa svenskt väder lite även om det är kallt i grekland nu med :)

Reply
vicky

var i kapstaden för några år sen vid denna tiden och det var iskallt, verkligen inget land att åka till om man vill ha sol och bad, eller så hade vi bara otur :)

Reply
Ellinor

Hej Kenza!

Du är en sådan som reser mycket och provar på nya ställen verkar det som! :)
Kan inte du göra ett inlägg om vart du varit på alla dina resor och vilken som var den bästa!
Sitter själv och kollar på resor nu och blir sjukt sugen på att åka till bland annat Kuba, Gran Canaria och Cypern sen i vår.
Min drömresa är typ till Abu Dhabi eller Bahamas.
Har varit på Kreta och Gran Canaria och jag verkligen älskar de ställena.
Vill ha lite tips på andra resmål med sol och bad man kan åka till.
Kram på dig!

Reply
Maria

Hade ni någon studentbal? :) Om ni hade det kan inte du visa din klänning? :)
Kram!

Reply
Amanda

shiit , snyggast !!

åker till thailand i 4 veckor , längtar så jag spricker jag också !!

Reply
carro

var i kapstaden i våras och bodde på något som heter Bickley House. det är ett jättefint litet hotel/hus som är drivet av en svensk :) rekomenderas verkligen!

Reply
Cissi

Gud var härligt med sol och värme! :D
Jag har bara en liten fråga, när du är ute och reser, var bokar du flygbiljetter och hotell? Vilka sidor är bäst? :)

Reply
Louise

Vattnet i kapstaden är Atlanten tyvärr.. det var 8 grader i vattnet när jag var där sist!! not okej!

Reply
Olivia

Hej, jag var på Zanzibar i våras och älskade det. Vi bodde i paje hos en kompis till familjen och jag rekomenderar verkligen att ni åker till paje någon dag. Helt underbart och stranden var oslagbar. Vi var även runt och kollade på närliggande turistställen men de var inte alls lika fint. Dock ett ställe som vi var på som låg nästan längst i norr av Zanzibar var super fint, kommer dock inte ihåg namnen började på N iaf, riktigt fint turistställe:). Rekomenderar att ni också besöker Stone town och går på deras marknader och det finns en helt underbar resturang precis vid havet och även med god mat!:)
Hoppas ni får en underbar resa!

Reply
C L A R A!

Tips på boende är Waterfront i Kapstaden. Var där själv och det var hur bra som helst! Det ligger i ett ”gated community” som är nära vattnet och intill ett köpcentrum. Man bo i egen lägenhet och får frukost på ett 6 stjärnigt hotell.
Hoppas det hjälpte :)

Reply
charlotte

Sydafrika är ett fantastiskt land, har varit där 3 ggr. Finns otroligt mycket att se! Det största rådet jag har att ge är att hyra bil, åk till lite olika små städer och passa på att se den fantastiska naturen. Glöm verkligen inte godahoppsudden! Leta reda på de små lokala underbara marknaderna, hitta de fantastiska frukostställena längs vägarna… Överallt finns underbara bed&breakfasts ni inte ska vara rädda för att ta in på :-) ha en fantastisk semester! Och bra att ni åker vidare till ett mer badvänligt ställe sen, kallt i vattnet vid camps Bay (men otroligt fint).

Reply
Julia

Jag har bott i Johannesburg i tre år, så jag var mycket i Kapstaden. Sommar där nu, är jätte avundsjuk på dig haha! Men Table Bay Hotel är jättefint, kopplat till ett köpcentrum också :)

Reply
Nora

Åhhhh kommer snart börja gråtaaa, så jävla härligt med Sydafrika (Kapstaden). Bodde där i ett halvår 2010. Ville bara säga att oceanen vid Camps Bay är så saaaatans kallt att man får ont i fötterna bara man doppar dem. Ni kanske borde leta efter hotell lite mot Goda hopps udden eller den kusten för vattnet är nästan 5 – 10 grader varmare, och det fins supersöta mini pingviner. :D + 100 gånger mysigare, mer naturnära och romantiskt, och man kan ta sig till stan med tåg, som förövrigt kostar typ 10 spänn, på mycket kort tid.

Reply
Nea

Om inte ni hittar i Kapstaden är Commitjie ett bra alternativ, de 4 gånger jag har vart till Syd-Afrika har ja bott där. En bra bit ifrån kapstaden, ca 45-1h , men så värt det! Ett ganska säkert område, dock inte så att man själv kan vandra runt ensam.Verkligen ett super härligt ställe!

Reply
Nora

Va på den stranden på Cypern i septemer helt sjukt fin vi bodde på Sunwing resort typ tio min från Nissi Beach

Reply
Maria

Vad roligt att åka dit!! Vad gör du med mani när ni är borta så länge? Kram!

Reply
Josefin

Jag och två kompisar kom hem från kapstaden för två veckor sedan. Du kommer älska stället! Har sagt till nära och kära att man måste åka till kapstaden minst EN gång i livet. Det finns många saker man måste göra då man är där. En av sakerna är att åka till robben island. Där Nelson Mandela satt.

Kram

Reply
Angela

Hej! Jag var i Kapstaden för bara några månader sedan och vi bodde på ett svensktägd guesthaus som heter Villa Cape Adventure (ligger centralt i ett säkert område). Super trevligt och mysigt litet ställe som jag varmt kan rekommendera. Ägaren Kenneth är dessutom certiferierad guide och hans utflykter är KANON! Vi var på vinprovning utflykt till Cape point/godahoppsudden och hiking upp på Taffelberget (grymt). Kolla in boende, bilder, utflykter och kontaktuppgifter på: http://www.capeadventures.se/boende/ Hoppas ni får kul!!! :) /Angela

Reply
Angela

Jo just det. Kom på att jag har ett jättebra restaurangtips också, Gold Restaurang, på 96 Strand Street, Cape town. Men vill ni åka dit, boka bord då det brukar vara mycket folk. Man får typ 14 olika rätter från olika delar av Afrika serverade vid bordet. Sedan har de också uppträdanden under kvällen där personalen sjunger och dansar, jättebra! Vi var där vår sista kväll i Kapstaden och det blev en PERFEKT avslutning på vår vistelse och stämningen var på topp! /Angela

Reply
Angela

Jo just det. Kom på att jag har ett jättebra restaurangtips också, Gold Restaurang, på 96 Strand Street, Cape town. Men vill ni åka dit, boka bord då det brukar vara mycket folk. Man får typ 14 olika rätter från olika delar av Afrika serverade vid bordet. Sedan har de också uppträdanden under kvällen där personalen sjunger och dansar, jättebra! Vi var där vår sista kväll i Kapstaden och det blev en PERFEKT avslutning på vår vistelse och stämningen var på topp! Se: http://www.goldrestaurant.co.za/ /Angela

Reply
Frida

Ååååh guud ska du med till sydafrika !!!
Jag med !!
Jag åker den 23 december och kommer hem den 12 januari.
När åker du ? och vart ska du mer än kapstaden ?
Hoppas jag ser dig.
KRAM <33333

Reply
Hanna

Hej Kenza! jag var precis på Zanzibar och kan verkligen rekommendera ett hotell på norra sidan av Zanzbar, Ocean Paradise resort. Riktigt lyxigt och väldigt vackert! :) Bara ett litet tips lixom :) Kram

Reply
sofia

hej kenza! :)

underbara cypern !!
(fin bild)

har också varigt på nissi beatch (stavning)
(festas kanske lite för mkt på kvällarna)
men annars helt underbart skönt och lång grunt på ett ställe!
cypern är underbart ställe (har vart där 4 ggr.)

kraam :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*