• header

Tränat

Zumban var inställd men det var inte en ursäkt till att strunta i träningen! Körde 45 minuter i högt tempo på löpbandet och crosstrainern, är helt slut nu! Det känns iallafall jättebra som vanligt, skönt att jag har fått igång träningsrutinerna igen men jag vet att det kommer skita sig på semestern. Kommer ta med löparskorna men vet att de bara kommer ligga längst ner i resväskan hela resan. :P

Hur brukar ni göra på semestern? Brukar ni träna då med? Har ni något tips?

109 Comments

Sara

Har man semester så har man.. ingen träning=) Sen får man ju alltid lite motion när man simmar och promenerar.. det får räcka så tycker jag!

Reply
Modellblogg

Jag brukar simma mycket på semestern! Man är ju ändå vid havet/poolen hela dagarna så då kan man lika gärna köra lite träning också :)

Reply
liisa

Ett tips kan va att ta på sig träningsskorna om man ska gå och strosa på stan en dag, då håller man gärna ett lite högre tempo! :)

Reply
Mari

En morgonpromenad längst strandkanten är ju en ypperligt bra idé på semestern. Vackert om inte annat. Spela strandtennis eller simma några extra vändor i poolen funkar ju också….kör på =)

Reply
rebecca

Far ut och spring längst vattnet på morgonen innan det hunnit bli föör varmt, för då orkar man inte annat än att bara ligga och dega! Kombinerat med bra musik i lurarna så blir det inte bättre än så!

Reply
ilona

På semestern brukar jag bara simma längder i poolen för att det är för varmt att springa tycker jag. Hur härligt som helst och avslappnande också!

Reply
Stephanie

Ofta när jag är på semester så går vi väldigt mycket. Man ser så mycket mer då och det är väldigt mysigt. Så på så sätt får du ju röra på dig. Men du/ni kanske kan ta en powerwalk/joggingtur? Har alltid själv velat springa på stranden, verkar så mysigt! Annars kan du ju typ göra ett visst antal situps/plankan/armhävningar/annan övning varje dag. Men som sagt, promenader är nog den enda träningen jag fått när jag rest. :) Lycka till

Reply
Matilda

ABSOLUT INTE!!! Det ær dærfør det kallas semester haha! Dem ska man bara æta loss. Kalorier som slinker ner på semestern ræknas ændå inte. Dem bara slinker rakt igenom ;)

Reply
Linnéa

Sprang varje dag i en vecka, när jag var i Grekland.
Åt jag frukost, sen sprang jag och sen ett dop i de blå! Världens bästa känsla att bada i de svala havet efter en löpning. Mådde så bra den semestern!

Reply
Johanna

Har alltid med mig ett hopprep i resväskan. Hoppa 1000 hopp/dag så får du upp pulsen på ett bra sätt och kan njuta av resten av dagen med gott samvete :-)

Reply
Shade

Det är ju skitbra att du tar med dig skorna ;) Jag brukar vilja ta prommisar (finns ju så mycket att kika på när man är utomlands) så grabba din karl och släpa runt honom i högt tempo i någon timme om dagen ;)

Reply
Yvette

Det brukar bli rätt dålig med träning på semester. Annars kan man ju bara försöka dra sig ut på en promenad istället för att springa eller så. Det är ju en form av träning och man hinner dessutom se lite av platsen man är på :-) Och om du vill köra lite styrka, får ett litet gummiband plats väldigt fint i resväskan.

Reply
Cornelia

Mina morgonrundor är jag aldrig utan. Är riktigt skönt när man är iväg på ett varmare ställe, att ta på sig joggingskorna och ge sig ut på en PW eller löpartur och sedan njuta så otroligt av hotellfrukosten. Ett tips är också att de på de flesta turistställen har olika utegym som kan vara roliga att testa :) Två flugor i en smäll då också, du blir både brun och får fina muskler :)

Reply
fridah

ett tips är att gå många promenader längs stranden :) bra träning och blir brun samtidigt (om du vandrar i bikini såklart) ett annat tips är vattenlekar, simning eller helt enkelt sluta upp med bil och hissar ;) haha

Reply
Sara

Jag tränar vanligtvis handboll 7-8 ggr i veckan så jag tränar alltid på semsterna men brukar ofta smita undan lite. Men det är alltid skönast vid fem tiden på efter middagen, att springa i sportbh och få lite killar att vissla, alltid lika kul hehe. men man får se mer av staden då och sen kan man alltid slänga sig i poolen, värt efter som fan! :)

Reply
Jemima

Jag brukar gå ut på morgonen innan frukosten, typ ut o gå på stranden:)
De är faktiskt jätteskönt, bara man har bra peppmusik så går de bra:)
Älskar din blogg! Kram

Reply
Paulina.

Jag brukar faktiskt göra det! Jag gör det precis när jag vaknar på morgonen, så att jag inte ska dra ut på det och det sen tillslut inte kommer bli av.
Ett tips är att redan från kvällen innan ha ute alla kläder så att man känner sig tvungen till att träna på morgonen efter. Då brukar det antingen bli en springtur eller en promenad för min del. En promenad kan man ta i ett område man inte har sett än, så man inte känner att man slösar tid på träningen!

Lycka till nu!! ;D

Reply
Julia

Jag vet, det är fett svårt att ta tag i sig själv och träna på semestern MEN jag brukar springa på stranden och det är helt underbart men sjukt jobbigt! Testa ;)

Reply
sofi

om det finns ett gym på hotellet brukar jag köra på de! Annars tycker jag att hoppa runt i vattnet en hel dag räknas som träning ;P

Reply
Nathalie

Åh, bra av dig att du tog dig an träning ändå.. rutinerna kan försvinna så fort. Tränade i stort sett varje dag innan, men nu har skolan tagit överhand och har inte pallat mig till gymet på över 3 månader! Men åker utomland och ska försöka ta upp träningen då! Det är alltid härligt med morgon promenader eller morgonjogg.. annars att ta en sväng till gymmet eller lite simning har aldrig skadat. Ett annat tips som jag kan ge om man är utomlands är att aktivera sig på stranden, det ger både färg och motion! Ha det bäst! (btw, hade fullständigt missat modelljakten men tagit ikapp detta nu!!! längar till nästa säsong ;)

Reply
Jemima

Ja brukar gå ut o gå på morgonen innan frukost,
Typ nere vid stranden o så måste man ha bra powerwalks musik:)
Älskar din blogg:)
Kram

Reply
Sofia

Jag är fotbollsspelare och när jag är i södern brukar jag springa i sanden. Man kan springa intervaller.
Men man måste komma ihåg att vila dubbelt längre än vad man springer. Så om du springer i en minut med 80% fart så ska du vila i 2 min. Det är väldigt tugnt men du orkar nog :)

Reply
chris

tkr inte att man ska träna på semestern det är då man ska njuta av allt och strunta i att vara sund och bara leva livet :)

Reply
Wilma

Blir väl inte att man tar sig en löprunda eller åker till gymmet när man är ledig haha.. Men har alltid hästen som ska ridas, rätt bra träning ;)

Reply
Hilda

Hej när jag är utomlands brukar jag inte träna så mycket hårt utan jag brukar gå ut och gå på t.ex stranden i högt tempo :) btw din blogg är jättebra!! följer den varje dag! :D <3

Reply
sheida

Klart nt man tränar ihjäl sig innan och efter semestern de e ju därför de kallas semester;)

Reply
Nathalie

Läste en gång någonstans att de va en kille som alltid tränade när han var utomlands. först tänkte jag vafan… men sedan insåg jag att man lär ju se mer av staden när man tar sig en liten springtur. solbränd blir man också, testa!

Reply
Liv

Hej Kenza!
Villa bara säga att jag älskar dig och din blogg! Du ger så mycket inspiration:)
Kan inte du ha en tävling då man kan bli länkad på din blogg?
Skulle jättegärna bli det!

KRAM!

Reply
rebecca

ladda mobilen med massa taggade låtar sedan upp tidigt på morgonen innan det blir alldellens för varmt, och som belöning en stor hotellfrulle! för extra bra träning spring längs sandkanten.

Reply
LINN

Det är ju bara att stoja i havet eller i poolen! Man håller ju igång på ett annat vis när man inte är hemma.

Reply
Clara

Man kan bara ta med löparskorna till beachen och springa längs strandkanten efter lite bad. Man blir ju VÄLDIGT seg av att sola så ett tips är ju att göra det innan man gäser i 1 timme. Heheh!

Reply
amanda

nej jag brukar inte träna på semestern, då ser jag till att koppla av. dock brukar jag simma mycket i poolen eller gå på en lång morgonpromenad/kvällspromenad runt området, vilket både är skönt och kul:)

Reply
Matilda

jag har varit i kapstaden och där hade dem jätte fina strandprommenader man kan jogga på, sen på vårt hotell hade dem vattengympa!

Reply
Linnea

Jag brukar simma några längder i poolen, vara med på aktiviteter som beachvolley, tennis mm. Belöningen är att springa rätt ut i havet med träningskläderna på! Underbart!

Reply
Cilla,

Jag brukar gå upp rätt tidigt innan staden/orten riktigt vaknat, sätta på gympaskorna och “power walka” runt och upptäcka nya vägar, områden och uppleva reseorten på ett helt nytt sätt! Typ en 30-40 min varje morgon och hitta runt, samtidigt som man får upp pulsen och känner att kroppen får jobba lite – sjuukt skönt! sen tillbaka till hotellet/hostlet och äta en riktigt god frukost – perfekta starten på dagen när man är på semester! :) lycka till !

Reply
Alice

Jag börjar alltid med att gå in på gymmet på morgonen innan frukosten. Direkt när klockan ringer så sätter man sig på träningskläderna och skorna, då man man ju inte så mycket annat att välja på än att gå dit.. haha.

Reply
Mimmi

Hej Kenza, eftersom jag tränar 5 gånger i veckan så tränar jag även på resor för att hålla igång. Finns det något litet gym i hotellet? Se till och använda det,ta med löparskor,short och en lätt linne och spring en halvtimma 2-3 gånger på resan. Innan frukosten&stranden. :)
Kram

Reply
Josefine

ingen träning på semester, ha’ det roligt istället! :)

kolla ind min blog: admin.nextfashion.se/josefineanderssons/

Reply
BincCi

May I ask how often do you train? :D Because it doesn’t seem that you do it a lot but then again you are in a perfect shape! :D

Reply
Mikaela

Ett superbra tips är att kliva upp och träna på morgonen då förstör man ingen tid man skulle kunnat haft i solen. Också möter man oftast gamla hurtiga människor som är trevliga så det mesta blir mycket roligare! :D

Reply
Johanna

När jag är på semester så tänker jag mest att njuta av livet. Hur bra man egentligen har det! Ultimata träningen är att gå strandpromenader och promenader, gå hand i hand med sin älskling. Man förbränner en massa och svettas en hel del. Det var mitt bästa tips. Kram!

Reply
ida

Skojar du eller?! Klart man inte tränar då om man inte är en träningsnarkoman. Och varför ska du göra det som redan är så smal?!

Reply
Olivia Leanderson

Hej! Jag skulle rekomendera en tidig löptur innan frukost.. Behöver inte vara längre än 30 minuter typ. För då kommer du att känna dig duktig resten av dagen + att det är så himla gott att äta frukost. Och du somnar gott när du lägger dig på stranden! Där har du mitt förslag!

Reply
Em

Jag brukar alltid ta med mig löparskorna och gå ut och springa eller ta en PW innan frukost – innan det blir för varmt. :)

Reply
emelie

brukar nästan alltid finnas gym på hotellet, då brukar jag köra något pass dagen innan vi åker hem, då känns det bäst tycker jag ! :), sen är det ju långa strandpromenader på kvällarna då :)

Reply
Sara

Jag tränar för visso på elitnivå så att skita i det är inget alternativ. Men när jag är på semester ser jag till att träna det första jag gör. Gärna innan frukosten. Att börja dagen med ett härligt träningspass gör mig pigg och glad resten av dagen. Dessutom känner jag mig extra snygg i bikinin ;)
Diggar din blogg massor.

Reply
Emma

Förstår din känsla, man blir ju extra lat på semestern. Men min mamma brukar alltid tvinga med mig ut på mornarna, och även om det är en pina att lämna sängen så är det fruktansvärt härligt när man väl springer där på stranden. Det skönaste är badet efteråt, vilken känsla. Och då har du redan träningen avklarad och kan lata dig resten av dagen.

Reply
Isabell

Det är inte riktigt alla i din ålder som kan åka på 14dagars semestrar 2-3 gånger per år så det är nog lite av ett i-lands-problem – hur man gör med träningen på semestern.. De flesta i vår ålder, 20-25, pluggar eller jobbar häcken av sig på “golv-arbeten” där man varken har råd eller möjlighet att ta ut så mycket ledighet. Naivt och lite stötande “problem” tycker jag..

Reply
Malin

Jag brukar alltid ha med mig träningskläder och dem kommer oftast alltid till användning, brukar springa innan hotellfrukostarna vilket gör att man kan känna sig lite extra stolt vid frukost bordet sedan. skönt att träna på morgonen också innan det blivit så fruktansvärt varmt.

träning på semestern känns som ett måste då man kan känner sig nästan lite “äcklig” om man låter bli att motionera kroppen. haha aja nu vet du hur jag brukar göra men det är ju olika från person till person :)

Reply
Lovisa strid

När vi är på semester tar vi en lång strandpromenad eller springpromenad på morgonen före frukost och det är riktigt skönt faktiskt så testa! :D

Reply
Agnes

Jag och mamma/kompisar brukar alltid ta en snabb powerwalk på stranden vid 8-tiden innan det har hunnit bli riktigt varmt. Efter det äter vi en stoor god hotellfrukost, sen är man pigg hela dagen och håller igång konditionen!

Hoppas du lyckas;)
haha

Kram

Reply
Sofia

Det är när jag är utomlands som jag tränat mest.
Tänk på det tråkiga springbandet så kommer du springa massor, det är ju supertråkigt att springa på band :)

Reply
sofia

ett starkt tips är ju att tex jogga på stranden kanske en eller två km bort från där du har dina saker. Sedan när man blir trött och antagligen ganska varm eftersom att det är soligt så är det bara att hoppa i badet och svalka sig! :)
det är så jag håller i gång mig iallafall lite hehe när jag är på sol-semester!
kram!

Reply
Sandra

När jag brukar åka på semster brukar jag jämt ha träningskläder, men bruckar dock inte träna varje dag , men någon gång sådär. Om det finns gym är det skönt att gyma innan frukosten. Men jag har även sprungit tidigt på morgonen längs en lång strand och det var riktigt härligt.
Min familj är väldigt träningsfreeks så det hänger alltid med träningskläder på semstern:) .

Du har en super fin blogg kenza!!!!!!

Reply
Ruth

Hej Kenza! Tänkte bara ge dit ett stort tips angående att du skulle ta med dig löparskorna till Sydafrika. Det skulle jag skippa om det inte är för att du ska ha dem när du tränar inne på ett gym dvs. För det är seriöst livsfarligt att sticka ut på en löparrunda där. Man gör liksom inte det. Jag kommer därifrån så ta det från någon som vet. Hoppas du får en fantastisk resa. Kapstaden är fantastiskt. Du kommer aldrig vilja åka därifrån =) Kram

Reply
Hanna

Jag brukar träna på semestrarna, ett bra tips är att spela tennis, om det inte är för varmt då så klart. Jag var på Kreta i somras där det var ca 30+ i skuggan och där var det ändå ganska okej att spela mitt på dan, blev i och för sig i puttad i poolen av en kompis innan så det rekommenderar jag, Först i puttad i poolen och sedan tennis = den perfekta träningen (;

Reply
Daphne Verhoeven

When I go to vacation with my parents to thailand, indonesia, or other places, my father normally runs on the beach, and some hotels have a gym :) And sometimes you see people on the beach playing futeboll, feel free and join them :)

Reply
Rebecka

Ett roligt träningstips till semestern:
Spring på stranden vid havet! Gärna barfota, hur härligt är inte de!?
Kanske inte mitt på dan när det är stekhett eller fullt med människor där, men i soluppgången eller solnedgången är det väldigt härligt!! :)

Reply
mathilda

Du kan göra lite småsaker för att va aktiv :-D Typ strandtennis, både på land och i vattnet, riktigt jobbigt att röra sig i vatten faktiskt.. :-) Kasta frisbee, kasta någon boll, spela beach volley.. :D

Reply
Isabelle

Finns det inga spännande grejer ni kan boka in er på där nere?:) Det är kanske trögt att ge sig ut på en springtur själv men när man är bokad går det ju lättare:) Typ, klättring lr nån slags tränings-utflykt:)) nåt lite mer spännande än gym;)

Reply
emiliasophia

Promenader är den perfekta aktiviteten/träningen under semester :-) Du behöver inte slappa till dig helt, samtidigt som du håller igång lagomt. Dessa riktiga träningspass kan du ta upp sen när du kommer hem :-) Hoppas ni får en go semester & massa värme!

Reply
belinda

En bra grej kan va att nån gång gå på lite tidigare och springa vid stranden ! :D då har man ju hela dagen sen i alla fall. En annan grej kan vara att göra grejor som är kul :D köra volleyboll, fotboll, ta en promenad men man ska absolut inte känna sej tvingad till nått men de är grymt skönt efter :D

Reply
Elin

Tycker det är jätte härligt att träna på semestern! Särskilt när man är på solsemester. Man känner så himla fräsh efter en lång springrunda i solen! Gillar man inte att springa får man se det positiva med att man blir fortare brun när man rör på sig ;)

Kramar!

Reply
Frida

Den ända träningen jag ser till å få på semestern är när jag svettas i solen och den kraftansträngningen för att gå till å från stranden å från hotellet till restaurangerna..du behöver inte ha dåligt samvete för å inte träna,det kan du ta igen när du kommer hem,på semestern ska man njutaaaaa ;)

Reply
annika

Hej! TIPS!!! I Kap Staden finns det massa grymma saker som man kan göra. Promenera upp för Table mountain. Finns snälla sidan som är enkel men ok. Bara kolla så att det inte är ligor som håller på att råna turisterna. Sen finns det den bakre vägen upp på berget. D vill säga inte lika många turister, lite tuffare passager men otroligt vackert. Finns massa läckra träningscenter i city center en är Dragon Power med grymt bra muay thai träning. Åker ni upp för garden route mot knysna (glömt stavningen) så finns världens högsta bungy där=) Helt sjukt galet och adrenalinet motsvarar ett träningspass.

Glöm inte att slappna av Kap Staden har några av världens bästa kök. Så för guds skull tänk inte på vikten.

Vingårdarna är också helt underbara, min favorit är helt klart vergelegen och tokara. Ta taxi överallt så fort det blir mörkt=)

Uppe i Zansibar så kör på val haj safari och simma med jätte sköldpaddor!

Ha en super trevlig resa och vill du ha tips om restauranger med mera så skicka ett mail. Min bror bor där nere och är ute på äventyr hela tiden!

Reply
emma

ett bra tips om du vill hålla igång/träna under semestern är att inte tänka på att du tränar utan att du tex går istället för att åka taxi/bil, ta en powerwalk längs stranden och sånna små saker :) det blir ofta svårt att hitta ett gym och att springa i hög värme är jobbigt och inte bra för din kropp när du inte är vann vid det :)

Reply
Monica

Själv anser jag det är skönt att ta en 30-60 minuters löplänk längs stranden på morgonen. Dessutom brukar man ju säga att solen tar på bättre när man svettas ;) Ha så kul på semestern!

Reply
Tea

Jag brukar simma flera längder i poolen varje dag hoppas du har det så mysigt på semestern

kram <3

Reply
Charlotta

Semestern är till för så mycket annat än träning. Före jag blev sjuk i min anorexi var löparskorna alltid med på resorna, vare sig jag ville det eller inte. Det hörde bara till liksom, antagligen för samvetet och känslan av att inte få koppla av helt om jag inte tvingade mig ut på åtminstone EN löprunda under semestern. Nu har jag varit sjuk flera år och är på god väg mot ett nytt och helt friskt liv. Har varit på några resor under min sjukdomstid, och HIMMEL vad skönt det har varit att inte behöva ta med löparskor eller ens tänka på någon träning (det är inte alls tillåtet för mig nu så). Jag har kunnat njuta av det man ska på resor.. Sol, värme, upplevelser, kultur och förstås mat i den mån det nu gått med denhär sjukdomen. En sak är säker, aldrig mera tar jag då med träningskläder på en semester… :)

Tack för en toppen blogg och ha det så skönt sedan på semestern! :)

Reply
sara

Det finns nog ingen skönare träning på semester än att springa på stranden, precis där vattnet når stranden så det skvätter upp på benen, när man sprungit/ Joggat så långt man vill så tar man ett dopp och joggar eller springer tillbaka :) så jäkla härligt ! :D

Reply
sara

Vet inte om någon läser kommentarerna men då kanske ni kan bort den kommentaren där jag råkade skriva min mail som bloggadress? hade varit jätte snällt

Reply
Josefine

Jag brukar alltid springa längs stranden på morgonen innan solen har hunnit gå upp, men är du ingen morgonmänniska eller inte tycker om att springa så kan du ju simma i poolen! Vill du ha mer styrka och något som även är pulshöjande kan jag rekomendera tabata-intervaller. Riktigt jobbigt men det känns väldigt bra efteråt och det bästa med det är att det inte tar långt tid så man hinner med att sola och bada också!:)

Reply
kimberly

såg att det inte gick att bifoga länkar här, men kolla på “zuzana” på youtube. grymt bra övningar, som ger snygga och slanka muskler. de flesta av videosarna använder hon sig bara av sin egen kropp vilket är lätt att göra på semestern, behövs inga löparskor! tack för en fantastisk blogg!
(hur får du sånt fint svall på håret förresten? superfint!)

Reply
sandy

Hey! Bra blogg Kenzis. Tänkte fråga om du kunde lägga upp hur dina träningsrutiner ser ut, typ hur du tränar? Hur länge du springer löpband och hur ofta du tränar armar, mage m.m. Thanks! Merry christmas btw :)

Reply
Cheima

ÅÅÅH jag tränar också där, exakt samma ställe, på lidingö! :D haha fan va kul om man såg dig där :S

Reply
Felicia

Jag skulle rekommendera att gå ut och jogga/gå på morgonen eller på kvällen när det börjar svalna. På dagen vill man ju helst ligga och steka i solen :)
Jag tränar innebandy 8 ggr i veckan så i sommras när vi var i Grekland gick jag ut och sprang intervaller i 40 graders värme för att jag vlle sova på morgonen och kvällen skulle vi ut. Kan varit det jobigaste jag gjort + att man fick väldigt snygga solränder! Så föredrar att springa på eftermiddagen! Det är faktiskt rätt skönt att gå ut och jogga lite och se sig runt. Det är bara köra!:)

Reply
Jessica Olsson

Haha själv har man en pojkvän som älskar att träna, när vi var på semester var han i gymmet varje dag! Så har man det som jag är det ganska lätt att bara haka på honom till gymmet :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*