• header

Ha en fin kväll!

Åh hjälp vad jag svettades ihjäl på zumban idag. Det var en hel del ny koreografi för mig så jag fick kämpa för att hänga med. Nu känns det som vanligt skitbra!! :D Jag och min man står i köket och  lagar mat nu, sedan hade vi tänkt se filmen “Nawals hemlighet”. Den verkar spännande.

Och justja, vi har äntligen hittat ett fint hotell vid en av de finaste stränderna i Kapstaden! Dock från den 30e så vi får ta 2 dagar på ett hotell i stan där det finns massor med lediga. Vid alla stränderna är allt fullt. Håller även på och kikar på hotell på Zanzibar, vi vill ju ta en vecka där också. AAAH jag kissar på mig av längtan till värmen!!

Nu måste jag hjälpa till här. Puss, ha en fin kväll! ♥

Brun tjej på Rhodos!

166 Comments

Louise

Kan verkligen rekomendera Breezers beach club på Zanzibar! Bästa, bästa hotellet!

Reply
sa

Du verkar ha allt i livet, kenza är du lycklig? på bloggen är du den tjejen alla önskar sig vara…

Vi stöter på hinder varje dag, lögner, avundsjuka mm men även möjligheter, kärlek mm.

Men vägen till lyckan? När är man lycklig?

Reply
Lena

Vad spännande :) Åhh vad man längtar till sommaren när man ser din bild, jättefin bikini också.

Reply
Agnes

Hej kenza!!
Vilka är de bästa shopping sidorna på nätet(svenska och som man kan lite på) enligt dig? Nelly och andra liknande i all sin ära men vill veta nya sidor med fantastiska kläder till ett pris som inte svider i plånkan;)
tack på förhand:))

underbar blogg!

Reply
cecilia

Hej! Jag har bara en undran om ditt hår- är det färgat? Och är ditt vågiga hår självfall eller lockar du det? Det är vackert! // Ceciia

Reply
Cathrine

Det er en kjempe bra film, anbefalles! Ha en fortsatt god søndagskveld. klem fra oslo

Reply
LN

Hej tjejen!
Du inspirerar mig att börja träna haha! Hur håller du din kropp i trim? Gymet? Dans? Simning? Yoga? Allt?
Ha det fint! Kram

Reply
micka

Så du flyr till värmen? Själv är jag trött på att det aldrig blir riktigt kallt. Jag vill att det ska bli upp mot 30 minus någon gång!

Reply
Maria

Jag kan varmt rekomendera “The one 8” i Kapstaden,ett boutiquehotell i närheten av the Waterfront. Suveränt fint och gudomlig service!

Reply
Helene

Kenza du har blivit otroligt dålig på att blogga.. 3-4 inlägg om dagen?? det håller inte, jag känner att jag snart slutar kolla din blogg och jag tror inte att jag är den ända. Vill inget ont utan tvärt om, roligare om du bloggar minst 5-6 inlägg/dag!

Reply
Paulinr

Min syssling har 3 as lyxiga hotell längs stranden och och dem heter Baraza , Brezes och Palms det nyaste är Baraza och jag var där för ett tag sedan och det var verkligen bra och värt varende öre Asså ! Rekomendrar grovt ! Ha det bra och du är bäst kram Pauline

Reply
Marie Hjalmarsson

Men vilken härlig bild!!
Jag skulle oxå vilja åka men har precis köpt lägenhet så blir ju lite tight med stålar xD

Hoppas ni får det Bäst!! Kram!

Ps: As nice body!!

Reply
BECKA

Åh, vad avundsjuk jag blir! Det regnar och blir slasksnö här uppe i Norrland… Jätte trist – och halt som bara den.

Reply
Sussie

Jag har länge tänkt på att testa på de där med Zumba men de har ju liksom aldrig bivit av! Måste verkligen testa de snart!

Reply
Pernilla

Jävla vad brun! :O

Jag vill också åka utomlands! Har aldrig varit utomlands och det verkar vara sååå skönt! :)

Hoppas du får riktigt roligt när du åker iväg :)

Reply
Frida

hej,
Jag var med min gymnasieskola på Zanzibar och vi bodde påett hotell som hette någonting med Crystal Resort, alldeles vid stranden, små bungalows! Riktigt mysigt, värt att kolla upp!

Reply
Marilia

Det är så kul att du ska åka till Afrika! Är jätteglad för din skull, men även för dina läsares! :) Tycker det är mycket mer inspirerande att läsa om folk som reser till intressanta ställen coh ser något annorlunda, än när de bara åker till Rhodos eller Kreta där det bara är svenskar ändå! No offence asså, men nu verkar du ju ha växt ifrån såna ställen, vilket jag tycker är väldigt kul :D

Reply
frida

gud vilken resa & upplevelse du kommer få vara med om på din resa!! jag är så avundsjuk kenza :D

Reply
M

Hotell Fire and Ice är det coolaste hotellet jag nångonsin har bott på, och är helt grymt! Ligger mitt inne i Kapstaden, verkligen något jag skulle rekommendera!

Reply
c

ett STORT tips på hotell i kapstaden är antrim villa. svensk ägare, världens bästa personal, grymt fräsht och jättebra frukost.

Reply
Helena

Åh! Den filmen är helt sjukt bra. Men kanske lite svårt att hänga med om man inte vet lite av libanons historia med inbördeskriget… Alltid lika kul när folk blir förvånade över att 30% är kristna där. Mellanöstern är full av överraskningar ;). Är i Meknes (Marocko) nu och varenda stad har en traditionell judisk stadsdel med tusen år på nacken. De flyttade alla ut 1967 till Israel… Varför kan man allt undra. Om det nu var så hemskt här, har nog inte blivit så mycket bättre där =/.

Och juste, Nawals hemlighet är inspelad i Jordanien ;). Mitt favvoland! Hm, jo. Alltså. Jag är helsvensk lite motvilligt sådär.

Reply
Elvira

heej kenza! jag var på zanzibar förra julen och vi stannade på ocean view hotel i stone town och sen i nungwi med samma hotellkedja. vi var där i en vecka och de hotellen är verkligen jättefina och har fantastiska lägen, i stone town bodde vi väldigt centralt och hotellet erbjöd skjuts in till centrumet av staden. rekommenderas verkligen!
kram!

Reply
Sara

Ett litet tips till era två första nätter, ni verkar ju vara ett par som gillar att ha kul. På Long Street mitt i staden så finns det grymma backpackerhostels! Penthouse on long har jag stannat på två gånger och alltid haft så satans kul. Bara massa sköna ungdomar från världens alla hörn! Man kan hyra allt från enkelrum till dubbelrum eller bara stanna i dorms och hänga med alla andra. Ashanti är också bra, lite finare och mysigare, passar egentligen kanske bättre till par :) Och ett drinktips! Cape to Cuba på Long street gör HIMMELSKA cocktails! Hoppas ni får världens bästa resa, kram!

Reply
Get Well Tanzania

Visst längtar man till värmen och framför allt Zanzibar? :)
Nu är det så att vi är fyra elever från Viktor Rydberg Gymnasium Odenplan och vårt 100-poängsprojekt går ut på att bygga en brunn på just Zanzibar! Det skulle vara jättekul om någon som når ut till så många som du gör Kenza bara kunde länka vidare vår hemsida eller säga några korta ord. Hemsidan heter http://www.getwelltanzania.se. Hjälp oss att hjälpa över 4000 bybor från en för tidig död! Get Well Tanzania – För allas rätt till rent vatten.

Reply
Klara

Härligt! Jag såg också den filmen ikväll! Riktigt bra och fängslande :) Ta hand om dig!

Reply
Ulrika

Hej Kenza! Tänkte bara säga att jag själv vart i Sydafrika och det är ett av de vackraste och mest spännande stället jag besökt! :D Men bered dig på att ni inte kommer bada speciellt mycket(i alla fall inte i Kapstaden) i havet för att vattnet är sviinkallt(Stilla havet). Dessutom finns det hajar och oftast så har det inte satt ut hajnät vid kusten där nere. Jag tänkte bara berätta så att ni vet om detta och inte blir allt för besvikna ;) I övrigt så finns det så himla mycket kul att göra i Sydafrika. Vi åkte bl.a. på safari, guidad tur i kåkstäderna, godahoppsudden(pingviner ÖVERALLT;)), delfinsafari, vi besökte monkeyworld och vi badade i indiska oceanen som man kan göra om man åker lite mer österut på kusten. Det finns massa fler saker man kan göra men det här var bara lite tips;) Men ha det BÄST när ni är där!
Ps. Du har lugnt bästa bloggen! ;D

Reply
jennifer

vänta här…. om den där kuk-vagina-tjejen sa att DU har så pass stor navel att en kuk skulle passa där så undrar jag vad för små pittar hon har stött på haha. eller ja… inga förstås, hon har väl helt enkelt ingen koll på hur stor en kuk är på ett ungefär. lika bra om man går in för det utan för höga förväntningar antar jag! :D

Din navel är helt jävla normal kenza, det vet du.

Reply
Lisa

Hvilken strand skal dere bo ved? Var i Cape Town i 5 uker i januar i fjor, du må glede deg!! :)

Reply
Sierrah:D

Va sköönt me semester & sol! :D
Underbar kropp du har Kenza, och vilken nice solbränna. ;)

Reply
Sara

Hej! :) Älskar din blogg. Jag har en liten fråga om vilka krogar man kan gå till på nyår..? Bor inte i Stockholm och känner lite panik över vart jag och mina kompisar ska dra! (yngsta 21år) Vore jättetacksam om du skulle vilja svara på detta :)God Jul!

Reply
Lovisa

Kan tipsa om Kendwa Rocks på Zanzibar, bodde där 2008 och det är nog det finaste stället på jorden. Inget har då kunnat mäta sig med det hittills ;) Knallturkost hav och stranden är som potatismjöl under fötterna. Älskar också Thailand, men inget slår Zanzibar. Skulle varmt rekommendera er att dra på safari också om ni ändå ska till Tanzania… Det är ju ett av de länder i världen med det finast bevarade djurlivet! Verkligen en helt fantastisk upplevelse! var där i 3 månader så hann se endel. Finns på min gamla resdagbok om ni skulle vilja veta mer. http://www.resdagboken.se/m/lovisa_h85
Ha en underbar resa :)

Reply
Annelie

Hej fina du! Tänkte bara fråga dig när din snygga röda skinnjacka kommer ut i butik? Och i vilka butiker, samt internetsidor. Den är grymt snygg! U rock..

Reply
Sev

Kenza!! Nice bild :)
vet du om tokio hotels nya app de ska släppa ut om en dag? följer du toms blogg? hej! <3

Reply
Lala

Hahaha jag älskar att du skiter ner dig och kissar på dig så mycket Kenza! :)

Reply
Sofia

I love those bikinis! I think I saw red ones in stockholm one time. I was so stupid for not buying them!

Reply
Felicia

hej!! jag bara älskar din blogg. Alltid när jag har tid över klickar jag in på din blogg. Du har verkligen blivit en förebild för mig!! <3

Reply
Olivia

Jag rekommenderar starkt Breezes beach club & spa som hotell pa Zanzibar! jag var där för några år sen och det var helt underbart! Ligger precis vid stranden, har supergod mat och jättebra service :)

Reply
Charlotta

Hejsan, Har du hittat boende och andra grejer du behöver i Kapstaden? Annars kan du kontakta mig så kanske jag kan hjälpa dig. Är här från Sverige och gör min Internship på ett Destination Management kontor! Kapstaden är grymt!! :) Hälsningar Charlotta

Reply
Julia

Jag har varit på zanzibar, finaste platsen på jorden! Åk till dolphin view, på alra södraste zanzibar och ta en delfintur. Jag och min familj simmade med delfiner i cirka en timme mitt ute i öppna havet, en turkos varm dag. Det var det bäst jag gjort i hela mitt liv! rekomenderar starkt!
Förresten, kodioxidkompenserar du för alla dina resor?

Reply
hanna

När du ändå är i Kapstaden, snälla lägg en halv dag på att besöka någon av alla townships och se lite riktig Sydafrikansk kultur. Sjuk upplevelse, de ekonomiska skillnaderna går inte ens att föreställa sig… Det man ser vid Kapstadens stränder är tyvärr långt ifrån verklighetens Sydafrika (även om det är hur gött som helst att det finns möjligheter till sol och bad!).

Reply
Viktoria

Hej! Jag och mina vänner hade tänkt åka på en resa i sommar för att fira studenten. Jag undrar om du, som har rest mycket, kunde tipsa om något ställe som erbjuder massor med fester, värme, sol och som är relativt billigt? Vi kommer att åka i Juni. Tack på förhand!

Reply
Anika

I’m following your blog for some months now and yesterday on the Llandudno Beach in Cape Town I thought for a second I saw you? However, I love your blog, enjoy South Africa!

Reply
Madelene N

hej kenza, jag har varit på zanzibar och kan varmt rekommendera paje beach, som är den bästa stranden på zanzibar. Stället som vi bodde på hette kinazi upepo och de har suuuuuuperbra mat & mysiga men enkla rum. Det finns även lyxigare hotell på paje om ni vill ha det.

Önskar er en trevlig resa!

Hälsningar
Madelene

Reply
Emelie

Hej!
Jag var i kapstaden i februari och bara så du vet är det jätte kallt i vattnet, där blir aldrig mer än 13 grader. Annars är det jätte fint på stränderna och glöm inte åka på olika turer som table mountain (bussarna går från hamnen) och de där man får se pingviner och babianer.
Ha det bra!

Reply
Mia

Kan rekommendera Karafuu Hotel på Zanzibar.
Uuuuunderbar frukost och mat samt bar i polen och massa annat underbart!!!
Boka in er där ;)
Mia

Reply
Angelica

uääh är sjukt avundsjuk på din bikini!
finns nog ingen somjag som är ute på jakt efter den…
Har du någon aning om vart man kan hitta någon liknande?
Om du inte vet så kan du säga till mig om du ska ha nån bloppis nån gång? DÖÖÖÖDAR för den bikinin alltså x)

Reply
kristina

har varit flera gånger i afrika,bästa hotellet hittills har varit Kempinski hotellet i zamani zanzibar. Ända minuset är att om man ville “simma” vid stranden(som ni sekert vil) så måste man ta hotellets buss dit som tog ungefär 5 minuter. Det var ett super fint hotell.Tror ungefär 4-5 stjärnor,med jätte privata rum och så.Man kan även hyra bongolos lite längre bort från självaste hotellet som man kan ta golfbilar till och där finns just eget pool o.s.v. Men hoppas ni hittar något bra,kram!

Reply
Zanzi

Har själv varit på Zanzibar i 3 veckor förra vintern. Kan tipsa om att ni ska undvika Stone Town, man blir snabbt less. Kör på östra sidan om ni vill ha lugn och vara ensamma på stranden, södra om ni vill ha turistfällor och nordvästra (nungwi och kendwa) om ni ska ha vita stränder, lagomt med turister och beachpartys!

Reply
Ulrika

Kan rekommendera “The Z Hotel” på Zanzibar (Nungwi) Helt underbart! Stränderna i Nungwi är såååå fina, Kiwengwa är mysigt också :)

Reply
Ida Oscarsson

Hej! Jag vet inte riktigt vad ni söker, men jag var på Zanzibar i början av februari i år, på östersidan, Jambiani och där fanns ett väldigt mysigt och fräscht hostel som heter Fairytale Hostel. Det var en dansk snubbe som ägde det. Bara femtio meter till stranden, inte så jätte turistigt och supergod frukost! Jag trivdes riktigt bra där för det var så lite turister. Jag och min vän bodde ensamma i huset på bestod av två eller tre rum med dubbelsängar tror jag. Och det fanns en jättefin uteplats på andra våningen där man kunde välja om man ville sitta under tak eller i solen. I området så finns det både lokala hak med potaisomelett (chipsmayai) men även mycket andra resuranger. Bara ett tips ifall ni have no clue! Runt Stonetown kan det vara ganska hetsigt. :) Ha det fint och hälsa en kille vid namn Idi om vi väljer att bo där.

Reply
Emma

kan du inte göra ett inlägg, om hur du fick en sån snygg kropp? asså med tips osv ?
Snälllla !
Kram!

Reply
E

Härligt! Jag och min kille var på Zanzibar förra vintern… vilken underbart magisk ö! Rekommenderar Zenji Hotel i Stone Town, litet, intimt, mysigt och deras frukost på takterassen, wow har fortfarande värsta cravings efter deras frukost. Annars rekommenderas kryddsafari i djungeln, samt ta en tripp upp till norra zanzibar, typ Nungwi. Trevlig resa!!

Reply
Saga

Hej! Jag har en fråga! Var har du köpt din vita bikini?? Har letat överallt men inte lyckats hitta någon till ett rimligt pris.. Kram :)

Reply
c

googla antrim villa eller bickley house. två små men desto finare hotell, båda har samma svenska ägare!

Reply
Zandra

ÅÅh Kenza när jag läser att du ska till Zanzibar blir jag s AVUNDSJUK att mitt lilla gröna monster på min axel inte vill försvinna!Har varit där flera förea gånger, min pappa gifte sig där, och nu senast var jag där i November. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på hotellet men jag vet att det låg precis på stranden och att de hade trappor som man kunde kliva rakt ner i havet. Kan kolla med min far om han komme ihåg vad de heter om du vill ha tips :)

Ha de bra!

Reply
Nick

Hej Kenza, du ska bara veta att jag älskar din blogg! Du är så vacker och fin, fortsätt så!

Reply
TANZANIA

ETT TIPS PÅ HOTEL PÅ ZANZIBAR: Shooting Star.

Helt underbart hotel. Jag bodde där i somras och kan verkligen rekommendera det!!
Kempinski på Zanzibar ska oxå vara helt fantastiskt. (Det ligger brevid Shooting Star)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*