• header

Strutsar, sälar, pingviner och fantastiska utsikter

Det har vår dag bestått av! Vi drog iväg klockan nio imorse och kom hem nu. Vi har haft det så himla bra! Sett mycket av denna vackra stad. Stannat i små byar, åkt båt ut till sälarna, ätit lunch i hamnen på östra sidan vid Indiska oceanen, stått på den allra västsydligaste punkten i Afrika, samt där Atlanten och Indiska oceanen möts…och hälsat på pingviner! Och en hel del mer. :)

Har såklart massvis med grymma bilder, går igenom dem senare ikväll för nu ska vi ut och äta middag och sedan packa (vi åker till Zanzibar imorgonbitti). Så länge får ni tre bilder jag tog med min iPhone!

20120103-190639.jpg

20120103-190645.jpg

20120103-190651.jpg

74 Comments

ella

hej kenza, vill bara säga att din uppdatering är grym fast du är på semester:) puss

Reply
Sylvia!

Jag beundrar verkligen att ni har tagit del av dom två världarna i Syd-Afrika. Ni kommer ha växt som individer tillsammans och enkilt. Ni kommer inse vilken fantastisk resa ni har varit på när ni kommer hem till Sverige, hoppas ni verkligen åker på en riktig Safari där ni får se på en massa vilddjur ute i friheten.

Hoppas du kan skriva när du kommer hem allt du har lärt dig från denna resa till Afrika, dina förväntningar som du hade innan och om dom mötte det som du fick uppleva. Är det stor skillnad mellan Marocko och sydafrika? det är ju trots allt samma kontinent.

Ha det bra och njut av tiden där nere!

Reply
liine

har varit i zanzibar, sjukt underbara stränder finns de!
jag kommer tyvär inte ihåg vad de stället hette..
men nikanske ska åka till stone town? :)

Reply
Maja

Idag blir det köttfärslimpa a la Kenza som står på menyn :) Min pojkvän är dock inte så förtjust i den eftersom “den inte smakas som hans mammas” men det skiter jag i för din är supergod!

Reply
Maja

Shit vad coolt att du fick se pingviner! Å, jag önskar att jag också kunde åka utomlands lika ofta som du kan.. Men du, kan du inte lägga upp fler bilder från er ”safari” eller ah, eran dag, eller ah du fattar tihi :D skulle va awsome! :) <3

Reply
T

Exotisch! Ni ser ut att ha det bra. Blir lite lätt avis. Men glad för eran skull. Njut!

Reply
- silly dreamer

Strutsar är läskiga djur. :(

sillydreamer.blogg.se
Känner du dig ensam, och rädd för ångesten? Hör av dig, så stöttar jag dig bäst jag kan.
ensam må vara stark, men tillsammans är vi starkare.

Reply
maria

Underbart att ni ger roliga leksaker och godis och pengar.Jag tror att det är bra att turisterna ska hjälpa till dom på alla sätt man kan att dom får le och skratta och ha bra stunder i livet och se hur turisterna bryr sig om dom och uppskattar deras land…det är väldigt vackert där=D…Vill nu också dit=)

Ha en bra fortsatt resa <3
kramisar

Reply
Dixi Wonderland

Låter som en helt underbar dag! Va och såg Happy Feet 2 idag i 3D och den va galet rolig :D Tänkte på de nu med tanke på din pingvin bild ;)

Reply
Sara Kasljevic

SNÄLLA FILMA BARNEN O STÄLLERNA DEM BOR I, så att vi får känna och se hur det kan vara, på film!!!!!! detta verkar så sorgligt snälla filma

Reply
annapanna

Det som förvånar mig att det finns folk som INTE vet att det ser ut såhär. Trodde det var självklart för alla, men tydligen inte.

Reply
Clara

Höhö, lite högre standard kanske än här… Om man är tre pers som delar badrum här, brukar det uppstå krig, undrar hur det är där man är sex pers på en lägenhet… Hm.
Kolla gärna in min fotoblogg & lämna en ärlig kommentar :)

Reply
Sanna

Underbara bilder :)
Ville bara tillägga lite information om kåkstäderna som är viktigt:
-PLÅTSJULEN där folk bor brinner ofta upp, då de försöker koppla elektricitetledningar på farliga sätt.
-VINTERN I KAPSTADEN kan lätt gå ner på 7 grader.. Ofta blåser det med..Då blåster plåttak av och det är KALLT.
– 29% av befolkningen i kåkstäderna är HIV-SMITTADE.
-De få människor som inte är arbetslösa å får jobba hos en rikare familj för ca 1000 rand = 1000 kr i månaden åker taxi för ca. 600 kr/mån i genomsnitt till jobbet..Då har de 400 kr att försörja en hel familj.
Matpriserna är bara ca 25% billigare än Sverige.

Reply
Sara

Hej Kenza! Läser din blogg varje dag men har aldrig kommenterat något tidigare. Men nu kan jag inte låta bli! TIPS TIPS TIPS! Var nämligen i Zimbabwe, Zambia, Tanzania och Zanzibar, och Kenya med Rosa Bussarna förra vintern. Och jag måste bara får tipsa om att, flyger ni till Stone Town bör ni ta er tid att åka till Nungwi på norra delen av Zanzibar. Det tar ca 1-2 h med bil dit. BO DÄR! MINST halva tiden ni är på Zanzibar. Det mest fantastiska stället jag var på på Zanzibar. Snorkla och se delfiner, bada med havsköldpaddor på räddningscenter, gå längs med vattnet när det drar undan och hitta små avstickare upp från stranden på olika ställen med underbara stånd som säljer allt från talvor, till smycken, saronger, väskor osv. Stone Town är mysigt och ni bör gå på deras matmarknad på kvällen, men missa för fan inte NUNGWI!! Goooooglaaaaaa! ;) Ha en fortsatt fin resa!

Reply
sofie

heej har en liten snabb fråga åt ni får huvudet??????
isåfall så är du väldigt modig det hade aldrig jag vågat hehe!!!!<3<3

PS: Ursäkta om det är något fel stavat hehe!!!

Reply
Julie

har en liten fråga? :) hur länge har du och din pojkvän varit ihop? och hur träffades ni? ( nyfiken ) :P ni är jätte gulliga tsm! har nyss börjat läsa din blogg och det kommer jag fortsätta med! mkt intressant att läsa och se :) gillar verkligen dina bilder :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*