• header

En dag i Kapstaden

Äntligen har jag fått upp lite bilder från dagsturen vi gjorde i Kapstaden! Vi började i Hout bay där vi tog en båt ut för att titta på hundratals stinkande sälar :)

Försöker le lite men ville bara hålla för näsan. FYFAN, de luktar ju som…jag vet inte vad!

Det låg verkligen sälar överallt. Och justja, det var ju blåsigt som fan när vi gav oss ut med båten. Jag trodde att jag skulle dö. Det var så höga vågor och jag var säker på att båten när som helst skulle välta.

Glad över att vara på land igen haha! Solen kikade fram när vi gav oss vidare. Där nere ser ni Hout bay igen.

En lång och ödslig strand. Vi ville stanna här och rida på hästar längs stranden men vi hann inte!

Istället åkte vi till Cape point och promenerade upp till fyren. Då såg man den här vackra utsikten! Vackra utsikter fanns det gott om på hela utflykten, Kapstaden är så otroligt vackert. Vi promenerade även ut till självaste Cape point-udden. Efter detta åkte vi vidare till Godahoppsudden.

Bra info om någon får för sig att simma ;-)

En struts ställde sig mitt på vägen och ville inte flytta på sig.

Och justja, massor med babianer fanns det! Och varningsskyltar. Överallt stod det hur dessa små jäklar är farliga och kommer sno dina saker, stäng & lås bildörrar och fönster. Och vad såg vi då? Jo, en babian bärandes på en handväska som den förmodligen stulit ur en bil med öppet fönster. Haha.

Dagens höjdpunkt!! På Boulders beach vid Simons town besökte vi de små pingvinerna som promenerar fritt bland alla människor. De var så söta att jag dog lite (förutom när de, bokstavligt talat, SPRUTADE ur sig bajs. Aleks råkade få det på bild också, euw haha. Någon som vill se? ;-)). Tog denna bilden för att man skulle kunna jämföra med mig för att se hur små de var!

Hejhej!

194 Comments

anna :)

hej kenza! dina bilder är jätte fina och nu vill jag verkligen åka dit! :D
det kanske låter lite konstigt men jag skulle vela se bilden på bajset ;) hahaha
he en fortsatt trevlig resa.

Reply
Ebba

Åh vad vackert! Kenza du är bäst, hihi. Man blir så glad av att läsa din blogg

Reply
Hilda

Hej Kenza! Det har verkligen varit jätteroligt att följa din resa i Sydafrika, Cape Town. Jag var nämligen där förra året vid den här tiden. Jag har varit på samma platser och gjort samma utflykter som dig och känner verkligen igen mig, vilket är jätteroligt. Sydafrika är verkligen en helt underbar plats. Hoppas att du har det underbart på Zanibar och njut ordentligt för hemma i kalla sverige är vädret inte på topp.
Måste också tillägga att du är världens bästa bloggare, det är alltid din blogg jag kollar först. Du verkar vara en sån underbar tjej Kenza och det är verkligen jättekul att följa din blogg. Ha det så jättebra, kramar från mig!

Reply
Michi

I checked out your blog for the first time. You’re damn beautiful and i love how you’re blogging nearly everday. It’s real fun to click through all the pages.

Reply
Sara

Hellooo, can you please tell me which Camera you use on this Pictures? And which lense/objektiv? Grüße aus Deutschland :)

Reply
helana

ni verka ha levt livet i afrika, är det någonting du kan tänka dig göra igen eller ???

Reply
S

Hej Kenza!

Din pojkvän Aleks är ju serb, firar han inte jul idag?
iaf GOD JUL/Srecan Bozic! =)

Reply
Ellen

Vad har du för kamera eller använder du dig ännu av canon G12?
Är bilderna i detta inlägg i såna fall tagna med den? :) Dom är sjukt fina!

Reply
Marie &+Louise

Hej !

Vi är två tjejer som ska flytta till Turkiet (Side) 20de maj i år som har startat en blogg om livet i Sverige innan vi åker och förberedelserna:)I bloggen svarar vi även på frågor. Kanske även du ska eller vet nån som ska till Turkiet 2012? :)

http://heartishome.blogg.se

/ Louise & Marie

Reply
Sanna

Så himla fina bilder från er resa! :)
Ser gärna bajsbilden då jag har en dålig dag, haha.

Reply
belle

Du MÅSTE lägga upp bilden när de sprutar bajs, snällasnällasnälla!! Varna känsliga tittare om det nu behövs men nu måste jag ju se. tack på förhand!

Reply
maria

DU ÄR DEN FINASTE MODELLEN JAG NÅGONSIN HAR SÄTT !
fortsätt med bloggandet kenza ! you rock girl !

låt ingen trycka ner dig !
du är så stark!

lämmna gärna en kommentar i min blogg.. har inte så många läsare där ..kanske 5 om dagen … :(

kram

Reply
Isabel

Vakre bilder! Du er kjempe pen:-) Hvilken størrelse har du i kjolen din fra Jones and Jones? UK 8, eller 10? eller.

Reply
Nadine

OH WOW !! It’s beautiful there !!! Africa is very beautiful, I stayed in North Africa but want to see South Africa too :)

Very very beautiful :)

Greets from Germany

Reply
Bella

Varför stranden är så ödslig på bild nr 5. Är för att det finns hur mycket hajar som helst som simmar vid stranden! Hahaha ;)

Reply
Jossan

Hahahahahh bara jag som tyckte det var skitroligt med babianen??? Hahahahah tänk o se en apa gå runt med en handväska!!’

Reply
Naghmeh

Cape town is really gorgeous! that photo of the view from the lighthouse is just incredible and omg those penguins are SO cute!!
xx

Reply
Sofia

Fantastiska bilder !

Du Kenza är så jävla vacker! ♥
Följer din blogg. :)

kram

Reply
sara

härliga bilder, måste bara säga att du e fin som du ee. med smink och utan smink så e du vacker!! jämfört ,med kissie, assååå omgaaard hur fan kan man gilla kissie eller ens tycka att hon e snygg överhuvudtaget, hon ser ut som en ihjältrampat docka eeeuuuw bliir fan skrämd när jag ser henne,

Reply
Linda - träningsbloggen

Vilka underbart härliga små pingviner, det är precis sånt som gör att en resa känns helt underbar, när man får uppleva något typiskt lokalt eller sånt som inte finns här hemma.

Reply
charlotte

ååh , det är alltid så kul att kolla din blogg och dina bilder osv. sjukt bra insperation ! älskar dessutom bloggen. kram :)

Reply
Felicia

hej.
ska länka lite på andras bloggar så jag får högre statistik så jag ska väll fixa,så checka gärna in min blogg och kommentera lite?
kram

Reply
Ronja

Fan vad gulliga pingviner! Och shit vad coolt att ni såg babianer! Ingen normal syn i Sverige direkt, haha.

Reply
matilda

Asså jag fattar inte hur du kan vara så extremt snygg? Helt galet ju, du hade kunnat ta på dig vad som helst och de hade ändå suttit perfekt! Du är verkligen en förebild Kenza :)
Kram

Reply
annonym

Hur fan vågar du säga att sälarna stinker?!
Haha driver bara men skulle inte förvåna mig om du fick en sån kommentar. Ser helt fantastiskt ut! Rådiggar dina bilder. Kram!

Reply
johanna

åååh jag har varit på exakt samma ställen för 5 år sedan! sydafrika är fantastiskt!

Reply
Elin Sjödin

Vad använder du/Aleks för KAMERA?
Vad heter modellen?

Grymt snygga bilder !!

Reply
tade

Hej Kenza! Jag tänkte bara säga om du inte redan vet, att de flesta hästar som finns till för uthyrning utomlands (rida eller åka vagn) har det väldigt, väldigt dåligt. De är ofta väldigt magra och deras ben är helt förstörda, utrustningen passar inte osv. Så kolla upp hur det fungerar och hur hästarna har det innan, så att du inte råkar bidra till det.:) Kram

Reply
SIRI

as fina bilder Kenza! asså hörru, gör det nått om jag tar den där bilden med väg skyltarna? :D
för den var verkligen as cool, jag kommer såklart säga att den är från din blogg! :D

Reply
Narin:)

Ser så underbart ut… Blir inte lite avundsjuk nu ;) Hur länge har du & Aleks varit där nu? & Hur länge till ska ni vara där? :)
Ha det underbart :D & jag hoppas att du inte saknar Sverige. Sämst väder! :P ♥

Reply
nelly

Åh gud va härligt!! Så avundsjuk så det inte är sant haha <3
Ps. SHOW THE POOP!! ;)

Reply
moa

åh, jag önskar att jag också kunde åka runt på såna där otroliga, fantastiska resor och få uppleva allt det där, ser så härligt ut!

Hur som helst, ha en fortsatt trevlig resa! :)

Reply
Julia

Haha, är det bara jag som vill se bilden då pingvinerna bajsar? Dem där pingvinerna var så sjuukt söta, svårt att tro att de kan bajsa så mycket! Visa bilden Kenza! ;D

Reply
Cajza

Hahaha babianer!! :D Du skriver så jäkla bra! Å pingvinerna var sååå söta!!

Reply
Beckychu

Det var ju ett par amerikaner som gjorde en artikel om och studerade hur hårt pingviner bajsar! HAHA! Det är sant! De är lika mycket tryck i en pingvinstjärt som i ett vanligt bildäck. BRA ATT VETA.

Reply
ada

oj oj oj. 9 år sedan bodde jag 6 månader i kapstaden och besökte ungefär exakt samma ställen som du. Jag blir så glad och tänker på alla fina minnen. Nu när jag läser detta så vill jag verkligen åka tillbaka nån dag i framtiden :)

Reply
karin

DET ÄR SJÖLEJON!!! Tycker du att dom ser ut som vanliga små sälar från kolmården eller? Sjölejon är närmare besläktade med valrossar än med dom sälarna..

Reply
C

Jättehärliga bilder.
Ville bara säg att en sådan stolpe med skyltar om hur långt det är till vissa städer finns också på sveriges sydligaste udde, nämligen Smygehuk.
Kan rekomendera att åka dit på sommaren. Så himla mysigt och fint där. Ett gammalt Sverige ser det ut som. Eller det gjorde. Jag har inte varit på smyge på säkert 10år. Så hur det ser ut idag vet jag faktiskt inte :P

Reply
lovisa

haha har också vart där ock känt stanken…lider lite med dig där men hoppas du får en fortsatt otrolig resa!

Reply
Josefine

Ser ut som de små pingvinerna tänker “Nu ska vi hälsa på Kenza” :)
Där du skrivit Hejhej! :)
Jag vill mer än gärna se en bild på när den bajsar :)

Reply
Elsa

Åååh, för ett halvår sedan befann mig på samma ställe i Kapstaden. Ridturen på stranden var underbar och ett minne som jag bär med mig livet ut! :)

Reply
Cissi

Åh vilken resefeber jag fick. Jag har själv spenderat 2 månader då jag resta runt i SydAfrika. Jag har rest runt halva världen, men sydafrika var utan tvekan min favorit. :)

Om du reser lite innåt landet så finns det mycket kultur att se :) Eller i för sig, nu kanske du åkt därifrån kom jag på. Annars kan man också få gå in i Nelson Mandelas fängelsa och få en guidad tur av en av fångarna som satt i fängelse tillsammans med honom.

Reply
john

Asså varför är alla dina shorts höga ? upp över navlen, fy fan va osexigt.. sånt hade man på 70 talet, finns inget fulare.

Reply
Carolina

Du borde förminska dina bilder till den storleken du infogar dom i. Vad är det, 500 eller 600px typ? För då går det ju snabbare för dig att ladda upp och det blir bättre kvalité. Nu ser dom väldigt komprimerade ut :(

Reply
Lovisa

Sjukt att se dig på EXAKT samma ställen som mina kort haha :D ville bara säga att den “långa och ödsliga stranden” i fint väder är seriöst den finaste stranden jag sett i hela mitt liv. Kolla om du kan öppna länken, den gör sig inte rättvis på bild men ville aldrig åka därifrån. Var helt tagen av den stranden. Så synd att du inte fick se den i all sin prakt!!

http://lolahrydqvist.blogg.se/images/2012/18338_396405625607_814305607_10397497_993785_n_183886422.jpg

Reply
Lovisa

Jag vet inte hur det funkar på din blogg om du måste godkänna först eller om min dator är knas och min kommentar helt enkelt inte kom med.. ville iaf bara säga att det är sjukt att se dig på samma ställen som man själv varit :D har en bild på den “långa och ödsliga stranden” som jag måste bara säga att guuuuud av synd att du inte fick se den i all sin prakt! det är den finaste stranden jag sett i hela mitt liv, SERIÖST. ville aldrig åka därifrån. klistrar in länken till bilden här nere så kan du jämföra ;) !! kram på dig och tack för en alltid lika fin blogg !

http://lolahrydqvist.blogg.se/images/2012/18338_396405625607_814305607_10397497_993785_n_183886422.jpg

Reply
Anna

Hej! Riktigt härliga bilder!

Jag undrar hur ni flög ner dit, och om det var dyrt att flygga dit och där nere??

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*