• header

8e januari 2012 – på Zanzibar

God morgon! Internet verkar funka på morgnar och sena kvällar då ingen annan använder det så jag sitter och laddar upp flera bilder nu.

Vaknade upp med träningsvärk i rumpa och mage. Igår bestämde vi nämligen oss för at träna här på “gymmet” (ett litet rum med en motionscykel, en yogamatta och lite vikter typ haha). Jag hade inte tränat på över 2,5 vecka så det var verkligen dags! Vi körde bara ca 40 minuter men vi ska försöka träna idag igen. Kan ju lika gärna passa på när det inte finns så mycket annat att göra här!

Vi ska dock se till att åka på någon utflykt här på ön innan vi åker hem. Ni som har varit här, har ni någon att rekommendera? Fiska, simma med delfiner, eller någon av de turerna där man får träffa lokalbefolkningen och lära sig om deras kultur? Tipsa gärna om ni vet något bra! Det går nämligen runt väldigt många killar på stranden och försöker få en att köpa någon utflykt men jag har läst på nätet att de ofta lurar folk så vi är lite tveksamma.

Nu ska vi ner och käka frukost! Ska bara klä på mig. Såhär såg jag ut på stranden igår i jeansshorts från One teaspoon (mina favvisar att ha på stranden), virkad väst från Dorothy Perkins och bikinin som jag köpte i Turkiet. Brillor från Vogue. :)

128 Comments

Naima

Kom hem därifrån igår, tycker ni ska åka in till stonetown, se red monkis (en apsort som bara finns där) och åka ut med en liten träbåt och snorkla!

Reply
Annie

Tjeena, hoppas du har det grymt på Zanzbar, senast jag va där va 2006! då åkte vi på en rundtur i stan och fick ta del av zanzibars historia som till stora delar handlade om slaveriet, som var väldigt intressant! Efter det åkte vi på en kryddtur, där vi bla fick se hur olika växter och kryddor växer,en växt som man förr använde som läppstift, vanilj, kaffe, socker mm. Ta kontakt med hotellet de måste erbjuda er en taxichafför och en guide! ha det så kul!

Reply
Moa

Åk på kryddsafari, låter inte så kul men det är det med den rätta guiden!:)

Reply
Anonym

Simma inte med delfiner! Det är det som gör att dom inte får vara i friheten. Dom vill kunna simma fritt i havet inte simma med människor. Om du vill att dom ska vara i fångenskap, simma med dom. Men tänk på dom först.

Älskar din blogg! Kram :)

Reply
Sharlet

Hej kenza!
Ett kul tips om ni är intresserade av matlagning så finns de en utflykt där dem lär ut 3 rätter traditionell mat. Sen avslutar man med en tre rätters middag med vin på stranden. De som va så kul med detta va att man lagade maten vid stranden (: kostade 200 pp.

Sen testade vi med Delfinsafari (: jakt efter delfiner ! Ochså jättekul!
Good luck !

Reply
Anna

Åk på kryddsafari! De odlar otroligt många kryddor på Zanzibar, och det är jättespännande att åka till en kryddgård och se hur alla kryddor växer :)

Reply
Rebecka

ÅK TILL HAMNEN I STENSTADEN OCH SMAKA PÅ SKALDJURSSPETT!!! ATT SIMMA MED DELFINER KAN VARA KUL MEN NÄR VI VAR DÄR SÅ BLEV DET ALDRIG ATT VI SIMMADE MED DEM FÖR DE DÖK INTE UPP FÖRRÄN EFTER 2 TIMMAR. MEN VI FICK SE DEM IAF. MEN SERIÖST KENZA ÅK IN TILL STENSTADEN OCH KOLLA I DE SMÅ BUTIKERNA DÄR, JÄTTEMYSIGT! KÖP MANGO OCKSÅ, SKITGOTT! PUSS!

Reply
Julia

Dem luras ej! Vi o jättemånga åkte med dem o åt världens godaste fisk med cocosmjölk ris. Skulle dock ej rekommendera mnemba Island..

Reply
Julia

Dem luras ej! Vi o jättemånga åkte med dem o åt världens godaste fisk med cocosmjölk ris. Skulle dock ej rekommendera mnemba Island..

Reply
Sofia

Om ni har chans: åk till chumbe. Det är en paradisö kanske en halvtimmes båttur från zAnzibar (beroende på var man bor då givetvis). Det är så fantastiskt vackert. Naturreservat och “marinreservat”. Det är bara ett visst antal människor som får vara där samtidigt. De är kända för sin mat och snorklingen. Man kan bo där i bungalows som är så FINA. Personalen är grym och ja jag vet inte. Det var det vackraste ställe jag vart på! Väldigt genuint!

Annars rekommenderar jag prison Island, en ö utanför med enorma landsköldpaddor som vandrar runt. Absolut värt! Även hört att stone town är cool med väldigt god mat speciellt från de små “gatuköken” på gatorna. Inte varit just där men det är ju med bland “sevärdheterna”!

Men chumbe! GO THERE. Det är såååååå fint.

Kram!

Reply
Malin

När jag var på Zanzibar åkte vi till en av skolorna på norra delen av ön, den delen som inte är menad för turisterna. Det var otroligt, människorna och barnen var så himla välkomnande och hela miljön var verkligen värd att se (både skolan och där de bor). Så om du vill veta lite om “riktiga” Zanzibar och samtidigt uppleva riktigt häftiga miljöer så rekommenderar jag verkligen att försöka hitta någon som tar er till och runt Makunduchi. Kanske svårt att arrangera det på så kort tid men det var verkligen värt besväret att ta sig dit, och om ni tar med er något litet som tex godis eller pennor kommer det verkligen uppskattas.

Reply
Annika

Hej Kenza!

Hoppas du har en bra semester med din kille:-D

I november 2011 så var jag i Afrika i 2 veckor. Första veckan på rafari i Kenya och andra veckan sol och bad på Zanzibar!!

Om jag gissar rätt utefter dina bilder bodde jag och min familj på hotellet till vänster om er. Ocean Paradise hette det.

Jag tycker att du gör rätt i att tveka på strand försäljarnas utflykter! Dom är inte försäkrade och vill åt dina pengar. Ofta är det så att dom lovar att du ska få se ex delfiner, men dom kan faktiskt inte garantera det. På hotellen är dom ärliga och pålitliga.

Jag var på några utflykter som hotellet erbjöd, en var en guidad tur i korallstaden. Den rekommenderar jag inte. Det var en grå och tråkig stad och inte alls speciellt intressant (enligt mig och resten av min familj) dock hade vi en jätte rolig guid. En kort lite skäggig kille :-)

Vi åkte även på en utflykt till jätte sköldpaddorna. HUR kul som helst och många söta skalmans haha:-) samma roliga guide också!

På Hotelet fanns också såna fritids ledare som hade någon liten utflykt planerad varje dag. Vi följde med på en strand promenad, när vattnet var sådär långt bort, för att se koraller, sjöborrar, sjöstjärnor och annat. AS COOLT och vackert. :-):-)
Kan tipsa om att ha skor för att man inte ska göra sig illa, men ha inte såna vanliga flippisar!! Det hade jag och de var skit svårt att gå med!!!!

Jag har precis börjat Blogga lite smått o privat och har lagt upp ett par inlägg med lite bilder från min resa, mest från safarin Om du är nyfiken:-)

Önskar er verkligen riktigt bra sista dagar i solen och hoppas ni har haft det bra!

Kram Annika

Reply
Lisaa

ni tycks ha det bra :) har det varit väldigt oroligt där ni varit under semestern? ni hade ju fått varningar men har ni själv tyckt det? ha en skön semester:)

Reply
christine

Ni måste ju bara dyka!! Zanzibar har ett av världens vackrastes korallrev. Hitta några erafarna och duktiga dykare, och åk ut en bit med deras fiskbåt. Om ni inte testat förut, så se till att ni får dyka tillsammans med någon- jag hade en super lärare som höll mig i handen hela tiden. Det var första gången för min del vad gäller dykning, men redan då dök vi ned på 15 meters djup… Så du tror mig säkert om jag säger att det gick bra:-)

Lycka till och njut av semestern!

Reply
Elin

Oj, shit vilket turkost vatten det var!:D Zanzibar verkar som värsta paradiset ju!! Dit bara måste jag åka någon gång alltså!:)
Simma med delfiner låter väl jättespänande!?
Annars kanske det finns någon typ snorklingstur, för det finns väl massor av färgglada fiskar där??:)

Hoppas ni har haft det bra! Och fortsätter ha det resten av resan också!:)

Reply
Martha

Du er så heldig, her er det -17 grader! Skulle også bare si at jeg synes du burde bytte header til en som er litt mer “deg”, der du får vist fram den hverdagslige stilen din :-)

Reply
Hanna

Simma med delfiner! Jag gjorde det för 1,5 år sen utanför Zanzibar, åkte ut med lång träbåt, lite lik longtailbåtarna i thailand. Kändes fantastiskt, det var bara jag, min vän och båtföraren och dussintals delfiner…. Otroligt! Mycket bättre än skitturerna med båt i thailand med 50 andra turister och 100 andra båtar med lika många turister i varje :p

Reply
Veronica

Härligt med Zanzibar! Var där (och i Kenya) 2004 och kan varmt rekommendera dykning. Indiska Oceanen är fin även under ytan. Om ni inte har dykcert så går det ju alltid att göra ett Discovery Dive. Fiske är också otroligt roligt, om det nappar…
Minns att vi bokade utflykter vi hotellet just av den anledningen du nämner. Ha en fortsatt skön semester!
//Veronica

Reply
erika

Min familj var där för inte så länge sedan. Och vi simmade både med delfiner och träffade lokalbefolkningen och det var minesvärda upplevelser båda två.

Men om jag var ni skulle jag inte lita på de som går runt på stranden. Gå upp till hotellet och fråga i receptionen om det har några anordnade turer eller om det helt enkelt bara kan fixa det till er. Så att ni är säkra på vad ni ger er ut på.

Ha en bra semester;)

/erika

Reply
Saga

Hej!

Jag var där 2 veckor förra vintern. Då åkte vi till Stone town en dag vilket var helt okej. Funkar att göra över dagen, men inte längre. Vi gick och kolla i ett museeum ( det var en stor vit nyggnad nära vattnet) där fick man höra om zanzibars historia, mest om sultaner och så, det var intressant.
I Stone town finns det även en marknad att kolla på, men det var inte jätte mycket att se. Tror även att det fanns ett museeum och slavhandeln, vilket antagligen är väldigt intressant.

När vi var i Nugwi åkte vi ut på snorkling med en båt en eftermiddag. Snorklingen var inte fantastisk men helt okej. Det som var kul var att man fick se lite mer av Zanzibar och SOLNEDGÅNGEN! Så fin!

Sen skulle jag inte rekommendera att bada med delfiner för vi pratade med folk som varit där och dem tyckte inte det var så speciellt. Man fick hoppa ned i vattnet när delfinera simmade förbi om jag förstod rätt.

Oj det blev kanske lite negativt, men ärligt. I övrigt så tyckte jag att Zanzibar var FANTASTISKT!! :D jättefin strand och vatten :)

Reply
Emma

Efter att ha sett “The Cove” som är en dokumentär som visar sanningen bakom delfinarium och i vissa fall kunna simma med delfiner, rekomenderar jag att ni göra något annat. Det finns så mycket annat man kan göra än att uppmuntra det hemska som händer! Ha en bra semester! :)

Reply
Angelina

Simma med delfiner är något som jag tycker ALLA borde prova, verkligen en upplevelse man sent glömmer! :)

Reply
Sofie Blomqvist

Helt otroligt hur brun du är, måste säga att jag är en aning avensjuk ;) och vad är det för små söta båtar i bakgrunden dom ser ut att vara leksaksbåtar :D?

Reply
Alva!♥

jag har aldrig varit där du är, men leta efter nåt vattenland, det brukar oftast vara jätte kul eller så går ni på nåt tivoli! ;) kram på dig♥

Reply
Sandra Andersson

Inte simma med delfiner! Gick på den själv och kom till ett ställe där delfinerna såg haldöda ut, det var sunkigt och personalen var otrevlig, tyckte så fruktansvärt synd om delfinerna :(

Oavsett hur fina korten är när de försöker sälja turen till er så är det inte alls så :(

Reply
Emily

Du måste åka till Stone town en dag och åka till Prison Island! Där är det ett sköldpaddereservat! Eller så åker du på spice tour! Det är riktigt häftigt! Man får se hur kryddor och frukter växer! :D

Reply
ida

Ja, så är det ju självklart att när inte så många använder internetet så funkar det ju snabbare.
Träna utomlands?! Vem gör det?! Finns väl massa annat att göra, eller bara slappa! Hallå!

Reply
Sanne

Åk absolut Inte med de som går runt på stranden eller gatorna och säljer utflykter! Fråga istället på hotellet om de har kontakt med seriösa företag eller vet populära som folk reckommenderar. Slarva inte med säkerheten .. Hoppas ni hittar någon rolig utflykt :)

Reply
cassandra

jag har aldrig varit där du är men jag har simmat med delfiner när ja va i usa å de e bland de roligaste jag gjort, ni borde verkligen prova om ni får chansen :D

Reply
erik

Hej Kenza! Jag spenderade en vecka på Zanzibar förra Julen, helt underbart.
Vi åkte ut med en liten båt, nu menar jag verkligen liten, för det var en konstig träbåt och snorklade. Det var väldigt fint, men om man har snorklat i rödahavet så måste man vara medveten om att det inte riktigt är samma sak..
Annars kan jag rekommendera att åkka på en ”kryddutflykt”, det gjorde vi.
Då pkte vi till ett litet ställe där dom odlade alla olika sorters kryddor, man fick en guidadtur av en jättetrevlig kille som inte kunde sluta prata om att matTina hade varit där och spelat in ett program, haha!
Min pappa och bror dök även på Zazibar och dom pratar om det även idag, så det är nog en häftig upplevelse!
kram, och lycka till :)

Reply
Linda

Åk in till Stone Town och kolla in den staden, riktigt coolt! Det är som en labyrint, lite som gamla stan men mycket mer inpackat och coolare. I ett hörn dekorerar dom lampskärmar och bakom det andra hörnet har en snickare sin verkstad, typ.

Den finns även en ö, Prison Island, ett gammalt fängelse som nu är ruiner av det och tortyrkammare. Det är som en dagstur, lunch och bad och grejer.

Det finns faktiskt lite Delfin grejer men då måste det vara en skicklig kapten om han ska hitta dom, det krävs mycket tur i allting, sen om man vill bada med dom måste man ha ännu mer tur.. Kizimkazi delfintur.

Reply
ida

Ett alternativ är ju att åka rätt över land till fasta Tanzania! Där finns en himmelskliten by som heter bagamoyo! Jag var själv där för ett år sedan och det var u n d e r b a r t. Det fanns en konstskola där som blev tvungen att stänga ner men eleverna fortsätter måla så det finns massor med lokala konstnarer som säljer trä och tingtinga konstverkt. Om man fortsätter söderut ngn timme söderut så finns det en ö som heter Lazy Lagun! En lite ö mitt i havets mäktiga vågor! deftnitivt värt att se! det finns en liten pool och små bungalows på starnden, de har himmels mat, dock inte så stort urval utan det ligger i princip mellan två- tre olika rätter! För 15000 shilling kan man få en trerättersmeny! :) Rekomenderar det starkt! Har somsagt själv varit där och bilder finns här: http://jonssonsofias.blogg.se/2011/march/that-s-right-it-s-tanzanite.html alla bilder är inte därifrån dock men kanske en tredjedel! :)

Reply
Mikka

Hej!
Kryddturen kan jag varmt rekommendera. Dem var jättetrevliga och man fick veta massa om frukt och kryddor och man fick även smaka på deras egna frukter och teer så som ananas, apelsin, mango, banan, kanelte, ingefärste, citrongräste och massa annat!

Reply
Cicci

Glöm inte Table moutain när ni är tillbaka i Cape Town igen. Riktigt fin utsikt! :)

Reply
agnes

Man ska absolut inte bestämma något med killarna som går runt på stranden och försöker sälja olika turer! Vår hotellchef (när vi var på zanzibar) berättade om turister som blivit lurade av dem. De betalar hela resan och när de väntar på att bli upphämtade kommer det aldrig någon..

Reply
Ella bensch

HAR ETT HETT TIPS VAD MAN KAN GÖRA PÅ ZANZIBAR!

Hej Kenza. Jag besökte Zanzibar för 2 år sedan och bodde också på norra sidan. Jag och min pappa hyrde cyklar en dag och då hittade vi ett litet litet stenbrott där de bodde massa stora sköldpaddor som hade skadat sig. De behöll dem där tills de att de var redo att ge sig ut i de fria igen. Jag älskar skölddpaddor, så jag fråga om vi fick bada med dom, och det fick vi såklart! Det bar en helt fantastisk upplevelse som jag verkligen rekommenderar, tog typ 10 min med cykel från där jag bodde. Ha en fortsatt härlig resa, Kram Ella!

Och just det. Vi besökte även en skola som låg i närheten och hav de lite grejer, vilket var väldigt uppskattande och roligt.

Reply
Selma

Man kan ta en båt tur. Då fick vi se sköldpaddor
, båten stannade ca4 gånger och då fick man bada i klartvatten
Det var så underbart man kunde se allt under vattenytan fiskar och den underbara sanden. Vi fick mat och dricka på köpet vid båtturen . Båten var ganska stor om man jämför med alla andra båtar. Solstolar fanns det på båten översta delen där du kunde sola och lyssna på musik:)
Trevlig resa

Reply
Emma

Jag tycker definitivt att du ska dyka när du är här på Zanzibar. Om du aldrig har provat innan så är det bara att ta chansen. Hoppa i poolen först med en instruktör för att se om det är nåt du gillar. Jag jobbar som instruktör på ett dykcenter i Nungwi, hör av dig om du vill prata mer om det.

Reply
MALIN

ett år när jag var på kanarieöarna så fick vi reda på innan att det också ofta var killar som gick runt och lurade en på resor som inte fanns. vi träffade på en kille som började snacka om en amazing strand med en ö som såg ut som en palm, vi såg bilder och jag blev helt förälskad. pappa var dock riktigt tveksam och tackade nä. tre dagar senare när vi åker hem åker vi förbi stranden, såg den fantastiska färgen på vattnet och ön som, precis som han beskrev det, såg exakt ut som en palm. lite besviken där

hoppas ni har det bra därnere och att ni hittar någon utflykt som inte lurar och som är jätterolig och en upplevelse! kram

Reply
Mandie

Hej Kenza, det ser helt underbart ut och jag är inte lite avis, saknar solen som bara den. Ang. det här med att simma med delfiner så tycker jag inte att ni ska göra det. Jag tycker att alla borde se dokumentären “The cove” som handlar om delfinindustrin och hur människan utnyttjar dessa fantastiska djur. Mvh Mandie

Reply
Camila

Jambo rafiki! :) Jag bodde där förut och kan absolut rekommendera att: simma med delfinerna, helt otroligt, man åker dit väldigt tidigt men får simma bland vilda delfiner.

Sedan är “Spice-tour” enormt kul också, ni får gå runt och lära er allt om alla kryddor, som att se kanelträd, kolla på kakaon, hur vaniljen växer och äta en massa frukt.

Åk in till stonetown och gå runt och kolla, en otrolig fin liten stad.

Reply
Frida

Simma med delfiner, men se till att åka ut tiiiidigt på morgonen för då är dom vid ytan. Senare på morgonen är det så många andra turistbåtar etc så då håller dom sig på djupt vatten(du kan fortfarande se dem). Va dock beredd på världens chock, jag är lite smårädd för djupt vatten och vi var mitt ute på havet när han stannade båten å skrek “GOGOGOGOGO, IN TO THE WATER!! NOOOW” och hade förmodligen knuffat i en om man inte gjorde som han sa.. Men värt de!

Reply
Fanny

Jag och min familj har snart varit har i 3 veckor! Vi akte pa en bat tur dar vi fick bada, snorkla och ata valdigt gott (30 dollar ar ett bra pris, ta inte de for 65!). Ni maste aven aka till Blue Lagoon! Otroligt fin strand och underbart vatten, det ar inget sjogras alls! Som de ar pa de flesta stallen! Det ar ingen bra upplevelse att bada med delfinerna, vi har hort att batarna gasar ikapp delfinerna och ropar “JUMP! JUMP!” sa att man hamnar mitt i stimmet. Vilket ar otroligt stressande for djuren! Nu ar vi i Stone Town och idag akte vi ut till Prison Island och tittade pa de enorma landsskoldpaddorna! Det ar verkligen se bart! Det finns en jattebra restaurang i Paje , Ki… nanting, det ar ett trahus med blaa persienner, otroligt goda pizzor, sushi, thai mat m.m ! Spice tour och djungelturen med apor ar bra!

Reply
Sofia

Hej Kenza! Kikade in på din blogg första gången på länge och såg att du befinner dig där jag befann mig för exakt ett år sedan! Efter en underbar rundresa på fastlandet i Tanzania åkte vi över till Zanzibar för en veckas sol och bad. Något jag verkligen kan tipsa om är en båttur och simma med delfiner tidigt på morgonen. Det häftiga är om man hamnar i en stor grupp med unga delfiner osm är nyfikna och närgågna. En annan sak ni måste göra är att åka in till Stone Town som ni säkert vet är huvudstaden och ta en Savannah Cider på the Africa House och titta på solnedgången fårn deras terass – magiskt! Även kryddtur och turen Blue Safari är sjukt bra. Kolla min reseblogg på bilder jag la up i februari förra året om du vill se mer

Reply
JJ

Holy shit… you’re so UNBELIEVABLY good looking.
Your face is actually normal, so much like them other swedish girls. But ur body just PUSH’ YOUR LOOK TO THE MAX,, hahhaha…nb for real u got the body EVERY girl would die for!! I swear i will get my´dream body to summer! :p

BWT pls. Change ur ‘header’

BYYYYYYYYYYYYEEEEEEEEEEEEE BEATYYYYYYYYYYYYYY

Reply
Lina

EN FRÅGA!
Hur många bikinis har du?
För du har typ alltid en ny bikini på varje bild;) SVARA SVARA SVARA!:D

Reply
hanna

När jag var där åkte vi å kolla på deras kryddodling, Rekommenderas varmt!

Reply
Elvira

Åh kenza, du är så snygg! Btw, jag såg en exakt sån där virkad (assnygg!) väst från Forever21 hihi :)

kram!

Reply
Elvira

Åh kenza du är så snygg! Btw, jag såg att Forever21 har en exakt sån där virkad väst. Dom är så jäkla snygga, är sugen på att köpa! :D

kram!

Reply
Matilda

Från flera utav stränderna nära Nungwi går små segelbåtar till korallrev där man får snorkla och se på alla färgglada fiskar. Vi stannade också till på en obebodd paradisö någon timme från land och blev serverade god barbeque på stranden!

En sak som jag också rekommenderar är att hyra cyklar och cykla längst de (ofta gropiga) vägarna och på så sätt komma nära lokalbefolkningen och kanske stanna till vid ett av de många “world supermarket” som egentligen bara är små butiker på 10 kvm och snacka med ägaren och få lära sig några nya ord på Swahili.

Som många andra också tipsat om är kryddturen intressant, med guider som visar och berättar om kryddorna (vi hade turen att få en guide som till och med varit i Sverige en gång – så han glänste med att kunna flera utav kryddorna på svenska!) och bjuder på alla möjliga sorters frukter som de klättrar upp och hämtar själva.

Nära Stonetown besökte vi också SOS barnbyar och träffade alla söta barnen och såg deras hus och skola. Om ni ändå är i Stonetown innan ni åker till fastlandet igen rekommenderar jag verkligen, förutom en runda bland stadens marknader, ett besök på något av stadens museum. Jätteintressant och med bra guider.

Ha en fortsatt bra resa!

Reply
hanna

vad kul att det fanns ett gym! kan behövas ibland även på semestern! tycker du kan njuta lite åt mig på stranden eller om det blir dykning eller vad det blir! stora kram på dig fina du!

Reply
Johanna

Gud vad du är brun!!:D jättefint!:) jag tycker att du är så vacker! Jättefin bikini också!:)

Reply
Charlotte

En tur till stan (stanna kvar under kvällen och ät där, trevlig lokalbefolkning :)) och snorkling är vad jag kan rekomendera. När jag var där fixade hotellet flera utflykter och hyrda ut både det ena och det andra så hör med erat om de anordnar något. Nappa inte på alla som säljer på stranden ;)

Reply
KristineT

Hej Kenza!
Jag var på Zanzibar för lite mer än ett år sedan. Vi var först i Stone Town i två dagar för att sedan göra som ni och få en veckas sol och bad. Tror inte vi är på samma del av ön, eftersom vi var på den delen där det inte alls var många turister. Vi sysselsatte oss med att dyka vilket var jätteroligt, och stone town rekommenderar jag verkligen också, Ritigt intressant! Nej ni borde fråga hotellet om turer osv, eftersom många av dessa som går på stranden lurar en som du sade. Vi åkte till en liten by i zanzibar för att verkligen se hur de har det och så lagade byborna mat åt oss och det blev dans och allt möjligt, väldigt roligt! Vi gjorde en kryddtur också, det var väl helt ok.

Reply
Ellinor

simma med delfinerna i söder är verkligen något jag rekommenderar!!! lika så att åka ut till de riktigt fina reven och snorkla. det är som en helt ny värld under vattnet. Vi hann även med ett besök i regnskogen, en heldag i stonetown (super mysigt!) och kryddsafari (låter lite trist, men jätte intressant). Dock var vi där i två veckor, så vi hann ju lite mer.

Sola på en kritvit strand och bada i turkost hav kan man göra på många ställen i världen, men det andra är mer unikt för just Zanzibar. Passa på!! Sköt om er

Reply
Sanne

Hej!
Om jag minns rätt så köpte du den bikinin i Alanya va? Du råkar inte minnas vart i Alanya isf? :)

Hoppas ni får en fortsatt fin semester!

Reply
Sara

Hej kenza du är ju för underbar! Vart har dy köpt den bikinin? Den var sp din har nämligen brist på bikinisar vore kul om dy kunde säga vart du har köpt den!?!

Reply
Malin

Spice tour tycker jag ni ska på, finns mycket kryddodlingar där och Zanzibar är ju känd för att vara kryddön. :)

Reply
Petra

Ni måste ju bara RIDA! Alltså jag red när jag var i Mexiko och man får se så mycket av det då man rider både i “jungeln” och bland byar bland människor! En otrolig uppplevelse. Prata med hotellpetsonalen så har dom nog något ställe att rekommendera :)

Reply
Anna

Hej Kenza! Ville bara fråga dig om du har några bra tips på online butiker på snygga jenasleggins! Nelly är en sida jag shoppar mycket ifrån men de har inte direkt några jeansleggins i demin blå! Tycker du har jättesnygg stil och bra klädsmak och vore jättesnällt om du ville hjälpa mig! tack för en väldigt bra blogg <3

Reply
Anna

Hej Kenza! Ville bara fråga dig om du har några bra tips på online butiker där de har snygga jeansleggins. Har letat överallt och Nelly har inga direkt i min smak. Tycker du har shysst och bra klädstil så skulle bli jätteglad om du ville hjälpa mig! tack för en mycket bra blogg

kram Anna :)

Reply
Michaela :)

om ni har chans och vågar lita på någon så tycker jag absolut att ni ska ta chansen att simma med delfiner! vi gjorde det och det var edt bästa jag har gjort! dom är verkligen underbara djur:D sen tycker jag stt ni ska åka till stenstaden och äta av den fantastiska skarldjursbuffén och passa på att äta ovanliga och underbara frukter! :D kram

Reply
Londs

Jag var i Kapstaden för runt 9 år sen med familjen. Vi tog en helikopter, och vi blev då flygna över staden vilket var jättehäftigt till en jättemysig vingård där vi åt lunch, de borde ni göra ifall ni har tid. Sen så vid där alla sälar finns så gick en färja där man åkte ut för att se solnedgången vilket också var väldigt lyckat

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*