• header

10e januari 2012 – på Zanzibar

God morgon! ♥

Fan vi satte klockan på åtta för att detta är vår sista dag här på Zanzibar och vi vill ta vara på den, men vi snoozade i 40 min! Nu är klockan snart nio och vi ska strax ner till frukosten.

Imorgon lämnar vi som sagt Zanzibar. Vi ska tillbaka till Sydafrika (Kapstaden igen) några dagar innan vi tar planet hem till Sverige därifrån. Det blir en jobbig resa tillbaka till Kapstaden då flygen (man måste byta i Johannesburg) inte matchar varandra, så det blir en hel natt på flygplatsen där i väntan på nästa plan! Och innan det båt över till fastlandet här i Tanzania och sedan 2 flyg dårå, så det kommer ta nästan ett helt dygn totalt att komma fram till Kapstaden. Men det ska nog gå bra ändå.

Har iallafall haft det väldigt mysigt här på ön, men jag ser fram emot att komma tillbaka till livliga Cape town igen. :)

Här om dagen spelade jag pingis med en massaj (!) Det trodde jag aldrig i mitt liv att jag skulle göra, hehe. Han lärde oss massor om massajerna, det var väldigt intressant men även lite skrämmande.

Armanden jag köpte här. Ringen är från Guldfynd by Kenza 

61 Comments

Linda

Fina armband. Ni verkar vara med om en hel del denna resa! :) och se o lära en hel del

Kenzas svar: Ja, vi tycker att det är väldigt intressant att prata med lokalbefolkningen, få höra deras historia och lära sig om deras kultur. Här på Zanzibar har det varit lite svårare eftersom att de inte pratar så bra engelska, men det går! Kramis :)

Reply
sofia -fotoblogg

vilken härlig semester ni verkar ha haft hittills!

Kenzas svar: Ja det har varit helt underbart. Men det har gått alldeles för snabbt!! Vi har varit här i två veckor nu och om 1 vecka är vi hemma. AAH, panik!! :P

Reply
Lovisa

Har ni sett några delfiner eller valar under er resa? Här i LA är det inte ovanligt alls. Idag när vi var i Malibu såg vi en till och med en stor val! Coolt!

Kenzas svar: Näe! :( I Kapstaden är det vanligt att se valar men inte nu när vi var där, de hade dragit sig ner till sydpolen pga värmen. Här på Zanzibar kan man åka ut med båt och simma med delfiner, vi tänkte göra det men eftersom att det inte ens är säkert att man får syn på en delfin så sket vi i det och bestämde oss för att besöka Stown town istället. Jag hade så himla gärna velat se både valar och delfiner! Men när vi kommer tillbaka till Kapstaden ska vi iallafall dyka med vithajar. :) Kram

Reply
Leyla

Ojj vill inte göra dig besviken, men han är inte en riktig massaj.. Går runt en massa fejk massajs i Zanzibar, sådana vit plast tofflor använder inte de riktiga massajerna!

Kenzas svar: Hej! Jodå, jag vet om att det går runt en massa fejk massajs här som försöker tjäna pengar på det, men den här killen är en riktig massaj. Kram!

Reply
Jess

I love how you vacation. You interact with the people on the island and that is awesome!! You seem like a really beautiful person inside!! xx

Reply
josefine

Hej Kenza!
Måste bara säga att du är en otroligt bra förebild för unga tjejer.Tack för en underbar blogg.massor med kramar till dej <3

Reply
sanna johansson

vi upplevde en jätte rolig grej med några massajer en gång!
vi hade kräftskiva med våran släkt, och våra kusiner som vi var med, bodde granne med “afrikahuset” det var ett svenskt par som bott i afrika i tio år.
och just då som vi hade kräftskiva så kommer dom över med 12 massajer, så dom fick sitt livs upplevelse när dom fick vara med på en svensk kräftskiva med så mycket svenskt det bara kam bli! :)
så dom lärde oss att dansa deras danser och kasta sten (dom e ju as grymma på de) har massa roliga kort på detta :D

hoppas ni njuter av er semester! du är bäst :) kram sanna

Reply
Henrik Stigell

Har också varit nere i Sydafrika och det är som du säger, väldigt omständigt att resa runt med flyg… Är väl bara att gilla läget :) Men ser ut som att ni haft det grymt iaf!

Reply
Dixi Wonderland

Din semester påminner om barnprogram när man var liten. Roliga men samtidigt får man lära sig en massa :D Är glad att du vill dela med dig så mycket till oss och älskar alla dina fina bilder. Tråkigt dock att ni inte fick simma med delfiner, men de kommer säkert mer chanser! Pingvinerna slår nog inget :D

Reply
Elsa

Bodde hos massajer några dagar i Kenyas savann. Har aldrig vart så skrämd och osäker i hela mitt liv… Men det var en upplevelse att få se hur de bygger sina hyddor med getbajs o liknande…

Reply
Cassandra

fan vad häftigt har läst böcker om massajer och det är ett väldigt intressant folkslag :) är så avis på eran afrikaresa, har drömt om att åka till Afrika hela mitt liv, en dag ska jag dit också :)

Reply
hanna

Vilka härliga erfarenheter du får av allt ditt resande (jag är avundsjuk) men det glädjer mig att jag kan se en del av det du upplever!
STOR KRAM

Reply
Maddy

Hej! Förmodligen en fråga du fått många gånger, men vart har du köpt din alldeles underbara klänning:)?
Kram!

Reply
ebru

åh det ser ut som att ni har jättejätte kul! och det är intressant att läsa när du berättar om allting!

och kenza,jag är ditt största fan! <3

Reply
sassa

Heeeej Kenza!
Jag var ju i Zanzibar i somras och då var de faktiskt en massaj som sålde exakt ett sånt armband som nu ligger i vårat hus.., fast dock var vi inte på samma plats som ni var!

Älskar din blogg, bästa bloggen EVER.

Reply
frida

såg att du kommenterat på en tidigare kommentar här ang. att simma med delfinerna. Kom hem från Zanzibar/Tanzania igår (underbart!) Vi bodde i Jambiani, ligger på östra sidan, relativt långt ner på ön.. vi åkte inte på delfin saker iheller men alla vi pratade med på Hotellet hade gjort det och sa att det var det bästa de hade gjort och de sa alla att de hade simmar bara någon meter från delfinerna :)
vi åkte på en Island Tour, också kallad blue island safari av vissa och det var underbart! bara jag och min pojkvän och dom tog ut oss så vi fick snorkla och sen till en helt öde ö med fantastisk strand och sen fixade dom lunch med hummer och en massa underbart mat. Verkligen att rekommendera :)

Reply
viktoria

Måste bara säga att om man ska vara på flygplatsen länge så ta med varma kläder, för det är ofta väldigt kallt på flygplatser i varma länder. Ta även med något kul att göra. För när jag var i Tunisen var vi tvugna att åka tidigare till flygplastern eftersom presidenten skulle komma dit. Vi fick sitta i 12 timmar där, utan något att göra (alla butiker var stängda) med AC på så det blev otroligt kallt. Det var inte kul kan jag säga.

Reply
cami

Du är perfekt, alltså verkligen PERFEKT, men är det något du själv inte är nöjd över med i ditt utseende? Något du har/haft komplex över?

Reply
Malva

Jag var i Sydafrika nyår 09 -10 då jag själv bara var 13 år. Våran resa dit gick dock inte riktigt som planerat… Vi åkte hela släkten, men ungdomarna fick åka själva för det blev väldigt mycket billigare.
Vi skulle åka från Gbg till München till Johannesburg och sen vidare till Kapstaden. Problemet var bara att vi hade typ 20 min på oss att byta i München och det var snöstorm i Sverige. Det hela slutade med att vi missade planet och fick åka taxi från München i Tyskland genom Österike till Zürich i Schweiz. Kl. var 3 på natten och vi hade ingen aning om vart vi var! Vi fick reda på att vi var i Schweiz genom att vi fick Automatiska sms till mobilerna, taxixhauffören kunde inte engelska och vi inte tyska..
Vi kom tillslut med planet iaf (efter att först ha sovit på stolar på flygplatsen och sen inte ens haft platser på planet) och kom till Johannesburg. Där fick vi sova på ett konstigt hotell i tre timmar innan vi tog sista planet och kom fram. Dock kom packningen tre dagar efter oss…

Nu har jag iaf firat jul på en flygplats i Schweiz! ;)
(Oj vilken lång kommentar detta blev!;))

Reply
sofia

Åh. Önskar att jag kan ha dina ringar men jag ligger mitt emellan två storlekar! Snälla, utöka med halvstorlekar också. :D 16,5 mm vore perfa. hah.

Reply
Mitt namn börjar på D :)

Kan du berätta lite om massajerna? Skulle varut intressant att veta eftersom jag inte ens vet vad det är! (Finns säkert fler som inte vet.) Ha en bra dag och tack för bra läsning!

Reply
N

Skulle gärna vilja veta vad du skrämdes av angående massajkulturen! Vad var det?

Reply
Malin

Kul att ni passar på att träffa så mycket folk och lära er lite när ni är borta! :)

Reply
Frida

Jag reste med Rosa bussarna för ett par år sedan. Kenya-Tanzania-Zanzibar.Vi var bla till Masai Mara (nationalpark)för safari, var vi besökte en masaiby.Det var väldigt intressant men mycket koskit,getter,flugoooor ;) och det värsta var när dom skulle visa hur dom tömde kossan på blod för att sedan blanda med mjölk och DRICKA! det var pilbågeskjutning i halsen på å kossan,som för i övrigt bara stod där å blodet forsa som när man sätter på en vattenkran,jag mådde illa å trodde rent ut sagt att jag skulle spy.Vi var inne i en av deras hyddor,där det såklart var kolsvart så man inte såg nått.Men intressant var det.Och när jag tittar på din bild så tror ja tamejfan att det är samma massai som vi träffade på när vi var på Zanzibar,för det fanns i princip bara 1 vad jag minns,för vi var på samma plats som du är/var på å det var verkligen Hakuna Mantata med honom ;)

Reply
Amanda

jättefina hoppas du har det bra. Jag är ett stort fan till dig <3 <3 :) Men alla dina bilder är fina!!!!hoppas allt går bra och lycka til!! <3 <3 ;)

Reply
Maria

Vet du vad en massaj är? På riktigt? Killen på bilden är absolut ingen massaj, det är en turistmassaj/fakemassaj. Jag har bott i Tanzania och varit på Zanzibar. Jag har träffat och sett massajer som bor helt ute i ingenstans och som slåss mot lejon. Fjorton år gamla.

Reply
Frida H

Hej! Vad kul det verkar vara där nere :-) Var själv i Tanzania för två år sen och vandrade med massajer i en vecka (var sedan på safari i en vecka). De är otroligt trevliga och jag köpte till och med två stycken spjut från dem, de hänger nu på väggen som prydnad. Alla är så tacksamma för vad de har, folk här uppe klagar ofta på vad de inte har medans de där nere är glada för vad de faktiskt har. Tycker det är något vi kan lära oss av dem.
Ha en fortsatt bra resa Kenza! :-D

Reply
N

Maria, de masai du sett är de som fortfarande lever väldigt traditionellt. Han på bilden arbetar (antagligen, Kenza?) som vakt på hotellet och har alltså valt att leva ett liv som är mer likt oss. Många masaier arbetar som just vakter därför att de har en stolthet djupt rotad i sin kultur, vilket gör dem väldigt pålitliga. En annan hade kanske bara övergett sin post och skyllt på för låg lön om det verkligen hände något, det skulle inte en masai göra. Att vissa masaier valt att leva mer västerländskt utesluter inte att de är “riktiga” masaier som du kallar det. Angående skorna som någon tidigare kommenterade så använder sig masaier av både såna vita och sådana av bildäck, precis som våra kläder har utvecklats så har deras gjort det.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*