• header

Jag har tagit körkort!

Herregud vilken fantastisk känsla! Kan inte sluta le haha! :)

I fredags gjorde jag teoriprovet och idag gjorde jag uppkörningen. Båda klarade jag på första försöket och jag är så himla stolt över mig själv. För 2,5 månad sedan hade jag aldrig kört och nu har jag körkort! Jag har aldrig haft någon att övningsköra med så för mig blev det 25 lektioner hos Ropsten Trafikskola. Nu när jag är klar kan jag varmt rekommendera dem. Väldigt härliga lärare och man känner sig trygg och säker!

Totalt gick allt på 25 000 kronor för mig. Det inkluderar alla lektioner och sedan halkbana, körkortstillstånd samt kostnaderna för teoriprovet och uppkörningen. Och så kostar ju syntest och sånt också. Bara allt det där “extra” går på några tusenlappar totalt. Det är dyrt att ta körkort, men så värt det. Värt allt plugg och alla tidiga morgnar med körlektioner.

Jag var nervös när jag träffade kvinnan jag skulle köra med där ute i Sollentuna. Blev lite lugnare när vi hoppade in i bilen och gjorde säkerhetskontroll (inre) men när vi skulle göra iväg kände jag hur mycket mitt vänstra ben skakade, kunde inte släppa upp kopplingen tillräckligt försiktigt så det blev lite hackigt i början men sedan gick det bättre. När vi kom tillbaka kände jag väl innerst inne att jag hade klarat det för jag gjorde inte direkt några fel, men jag vågade inte hoppas på för mycket. När hon sa att jag blev godkänd blev jag så glad att jag typ skrek till. Hon log knappt haha.

AH, fan vad skönt det känns. Nu fattas det bara bil! I veckan ska jag ge mig ut på biljakt. :)

EH så glad att jag inte märkte att jag höll pappret upp och ner.. Har blodat ner hela pappret nu också för att jag skar mig men det gör ingenting, för om några dagar kommer mitt körkort på posten! Och justja. Den rosa tröjan valde jag idag för att jag skulle se snäll ut. Haha.

326 Comments

Sandra Andersson

haha fan mitt körkort kostade 20 000 och ändå hade jag övningskört en del innan :s

Reply
Waa

Jeg måtte betale ca 29000 for førerkortet her i norge, og jeg hadde ikke halvparten så mange kjøretimer som deg en gang! Alt er billigere i sverige……:( haha

Reply
Jossan

Asså faaan vad dyrt ditt körkort blev!! :o Mitt kostade mer än 10 fucking tusen mindre och då fick jag ändå göra om min uppkörning en gång! Vill bara kommentera för att säga att det MÅSTE inte vara sådär dyrt väl? Du skrämmer ju säkert alla som vill ta körkort men är osäkra på att dom har råd! Eller är det så stor skillnad i pengabiten om man tar körkort i linköping eller sthlm? SJUKT isf!! GRATTIS iallafall…kul för dig :)

Reply
elina

Du är ju bara för bra! Grattis antar jag att man säger. Smart tänkt också med tröjan, men du ser snäll ut hur som hest! <3

Reply
Ank

haha skönt, för att se snäll ut! grattis, såfort du börja me körkortet visste jag att det skulle gå bra för dig :))

Reply
Madeleine

Grattis! Jag minns den känslan från då jag själv tog körkort för fem år sedan :-) Frihet i ett litet kort, skulle man kunna säga.

Reply
sofie

Åh gud vad roligt. GRATTIS!! Kan verkligen inte vänta på mitt körkort, men min körskola SUGER verkligen, får aldrig några tider och dem jag får ställs in ):

Reply
Cecilia

Stort grattis till dig, hade också min uppkörning idag men klarade det tyvärr inte! Menmen nästa gång hoppas jag att det ska gå! :)

Reply
Karin

25000?! Jäävlar va dyrt! Mitt gick på 4000:-, men då tog jag ifs inga lektioner :) Grattis igen!!

Reply
gina

grattis. själv har jag kört i över ett år och många månader till kommer det att bli tyvärr :/

Reply
Angela

STOOOOOOORT GRATTIS!!!! Vet precis vilken känsla det är. Trots att jag har haft mitt i 12 år så kommer jag aldrig glömma den dagen =)
Lycka till med biljakten =)

Reply
Anastasia

Guuuuuud, så hiiiimla vacker!! Jag dör, bokstavligt talat.
Jag vill också ha så lockigt hår!!

och grattiiis!!!!!!!!!!!! :D

Reply
saga wihlsson

Grattis, vad duktig du är! Själv är jag bara 17 år så ska inte köra upp fören om sju månader. Kommer inte heller köra hos en trafikskola utan hemma. Så i sommar blir det att plugga hårt och köra mycket! :)

Reply
Ss

Haha att först låtsas som att du är sparsam vet vad “dyrt” är, och sen i slutet skriva lite halvprovocerande med en smiley på slutet att du ska “ut på biljakt i veckan” går inte ihop. :|

Reply
jojjo

GRATTIS :) jag tog mitt körkort för cirka 2 månader sedan och det är en nice känsla när man har kortet i sin hand :)

Reply
Anonym

Grattis! Visste inte att kvinnor kunde köra bil!
Var beredd på att du knappast kommer få någon respekt där ute!
Finns inget värre än kvinnliga bilförare.
“Female Driver No Survivors”

Reply
Magdalena thors

Kommer ihåg känslan! Underbart!!! Jag började gråta och kastade mig om halsen på gubben jag körde upp med. (också Mr sten-ansikte) Haha!

Reply
Jasmine

GRATTIS! :D

Kolla gärna in min blogg – bloggar om kampen mot en ätstörning och vägen tillbaka till livet.
KRAM!

Reply
Julia

Grattis ännu en gång! Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan mitt körkort! En av de bästa sakerna att ha ju! :)

Reply
sofia

Så mycket? mitt vart 13 000 och ja hade aldrig kört innan.. fast iofs är allt mkt dyrare i sthlm

Reply
Lisa

Åhh jag minns när jag fick körkortet.. Eufori!! Hahaha förstår verkligen känslan, köp nu en bil och ta en spontan roadtrip utan destination, kör bara runt på E4an och njut!

Reply
Maria

Herregud vad dyrt.. mitt gick på 14500:- och jag hade mer lektioner än dig.. Man ser verkligen skillnad på storstad och småstad.. Ush säger jag för det priset!!!!!

Reply
Sara

“VAD LITE LEKTIONER TÄNKTE JAG”, men så såg jag att Ropsten kör 70-80 min lektioner, vilket är rätt mycket!

Reply
AnnaLaily

Åh blir helt sugen på att ta det själv nu! Grattis!<3

Checka gärna in min blogg. Är en 20 årig tjej som verkligen vill satsa på bloggen och har precis börjat skriva igen och ska verkligen ge allt nu! Är sjukt charmig. Har en stor kärlek för kläder och älskar att leva livet! I min blogg kommer du får läsa och se allt möjligt! Ge den en chans. Hade betytt jätte mkt<3 Pussar och kramar

Reply
Ninni

Grattis!! De är verkligen en frihet att ha körkort.

Jag tog mitt samma dag som jag fyllde 18 och har snart haft de i 4 år. Jag älskar mitt körkort och jag ÄLSKAR att köra bil!

Reply
Dixi Wonderland

Fan va glad jag är för din skull :D Så gulligt att du höll pappret upp och ner haha xD Hoppas du hittar en riktigt fin bil som ni (du och minifamiljen) kommer trivas med :D

Reply
Alice

Kolla gärna in min Musik & mode blogg, för tipso m de senaste nya låterna och det senaste inom mode! :)

Reply
Linn

Grattis! Tog teori provet och uppkörningen samma dagar som du och klarade de också! Tuta och kör!!

Reply
alaa

Ska du köpa en miljövänlig bil? jag vill ta körkortet när jag blir 18 men jag är också en väldig miljö-människa, och du vet det här med utsläppen av koldioxid och sånt.. så jag blir alltid tveksam. Men hur ska du göra? :)

Reply
Sofia

Stort, stort grattis Kenza! Vad duktig du är :D
Haha dööör “den rosa tröjan valde jag idag för att jag skulle se snäll ut” HAHAHA du är så skön. Kram på dig, och lycka till med biljakten!

Reply
Lina

Åh! Grattis! Minns än idag känslan (5 år sedan).
Jag tabbade mej som fan när jag skulle backa runt gathörn och backade upp på trottoaren. Efter det var jag sur hel körningen och trodde jag hade kuggat. Men sen när vi kom tillbaka så godkände farbrorn mej iaf, han förstod att jag var toknervös!
Du sa att du skrek, jag började grina – av lycka! Och farbrorn bara “ja, eh, grattis. Ta pappret här nu och kliv ur bilen. Har en till körning nu.”
Haha! Han blev nog lite obekväm!

Grattis igen, var rädd om kortet, då får du behålla det HELA LIVET! Såå vääärt!

Reply
Millan

Åh, förstår dig! Kunde inte heller sluta le när jag hade tagit mitt körkort, så härlig känsla! Stort, stort GRATTIS!! :):)

Reply
Sofi

ÅH GRATTIS KENZA! har precis själv tagit körkort, världens bästa känsla typ, haha! Så loggade jag in här, och såg att vi tagit körkortet det samma dag! GRATTIS IGEN!

Reply
sara

grattis! det är så skönt och befriande att ha körkort, något av det bästa jag gjort i mitt liv! :D

Reply
Jojo

Hahahha… Vad rolig du är som tog den rosa tröjan för att se snäll ut. Men det funkade ju uppenbarligen! :) Men mest för att du var duktig på att köra tror jag. Stort grattis!!! Ps. Jag ska också ha rosa tröja på min uppkörning… :)

Reply
My

Grattis till körkortet.Du verkar vara en ung tjej med huvudet på skaft.Tyvärr inte så vanligt i alla fjortisbloggar.
Det är stil o klass på dej trots att du lever ett liv med fester o kompisar.
Flera såna föredömen för unga tjejer.

Reply
Julia

Grattis!! :D SÅ avundsjuk! Jag ska köra upp nästa vecka, men känns som jag kommer göra många misstag och inte klara det :P Mycket hänger ju också på vad man får “uppkörningsmänniska”, om den är petig och sur. Några kompisar kuggade för minsta lilla misstag, andra klarade det fast dom gjorde misstag. Så jag hoppas på en bra, snäll, haha! Självklart vet jag att det hänger på att man själv kör bra, hehe. Men ändå. Sen har jag också funderat på vad man ska ha för kläder! Nåt som man ser snäll och söt ut i, haha :)

Reply
Malin

Grattis! Fasen vad kul! :D Det är verkligen en fantastisk känsla när man har klarat det! Lycka till med biljakten :)

Reply
Julia

Grattis till körkortet Kenza!
Jag hoppas nu innerligt att du kör med måtta och kontrollerat, dels för din egen skull, med tanke på olyckor osv. Men framför allt för jorden och naturens skull! Att köra bil tär väldigt mkt på miljön och i framtiden om vi ska kunna leva på denna planet kan inte alla köra bil. Jag själv har avstått från att ta körkort pga hur dåligt det påverkar miljön. När du nu köper bil, snälla se till att köp en så miljövänlig bil som möjligt! Du har ju pengarna och du påverkar och har sånt otrligt stor inflytande på Svenska (och utländska) ungdomar. Det skulle verkligen vara guldvärt( även bokstavligt) om du nämde ngt med miljön. Dessutom flyger och konsumerar du otroligt mkt. Vi är många människor på denna jord som ska få plats!
Annars verkar du vara en toppen tjej! kram :)

Reply
elin

Jag kommer ihåg när du körde lite i K&T show, saknar den. Skulle vara jätte kul med en ny K&T show :)

Reply
alin

But you don’t need a car? You live in the middle of everything ????? You just want a car because u have money

Reply
ida

Du är så duktig och lyckad!! Lyckas med allt du vill. Och du är så himla rolig när du pratar/skriver. Du verkar väldigt lik mig i sättet. he he Kram!!

Reply
Lillknoddan

Grattis!!
Ut och kör med dig, första turen utan lärare/förälder är en otroligt härligt och samtidigt skrämmande känsla! :))

Reply
Katrine

Haha, du er så søt! Gratulerer så mye igjen, Kenza! Dette fortjente du etter all det harde arbeidet du har gjort for dette! :-)

Reply
Anonym

Hej Kenza!
Jag har ett problem… Jag ska ha skolavslutning nu på onsdag och vill ha mitt hår som ditt! Med det vackra svallet! Kan du vara snäll och säga hur du gör?? Har panik :(

Reply
Nadja

Åååååh, jättestort grattis till körkortet Kenza! Så himla glad för din skull! Har själv bara teori och uppkörning kvar och blev ännu mer taggad till att fixa det nu! :D

Reply
IDA

Grattis, världens bästa känsla, själv har jag haft mitt kort i två år nu! :D

Reply
Alva

Grattis! Nu får du skjutsa runt dina vänner konstant i två veckor för att vänja dig vid känslan av frihet ;D

Reply
Alexandra

Grattis!! :) jag håller också på med mitt körkort, hoppas jag med får de snart..

Reply
J.

Häärligt! Vilken känsla det måste vara. Jag håller själv på att köra hemma nu o ska snart börja ta lite lektioner. Men 25tusen?! Sjukt mycket ju :p här nere (halmstad) brukar man säg att de nästan e mkt om det ligger på 10-15 tusen. Men beror kanske på att sthlm e sthlm liksom o hur mycket man kört innan. Grattis i vilket fall!

Reply
Linda

Härligt:) Stort grattis! Första gången man kör efter uppkörningen känns det nästan lite naket:) utan körskoleläraren vid sin sida men sen när man känner sig trygg finns det ingen härligare känsla än att få sitta ensam i en bil och bara flyga fram på vägarna och lyssna på sin bästa musik.

Reply
tova :)

hej!
jag har en fråga om hur du får till ditt hår?
lockar du det eller hur gör du? :)
tacksam för svar då jag tycker ditt hår är jättefint och vill ha det ungefär så på skolavslutningen ;)

Reply
alexandra

ÅH stort grattis Kenza hoppas du kommer köra massor nu och hoppas du kommer hitta en fin bil som passar dig:D åh längtar också till körkort nu…tihi:)

Reply
Linda

Tjooohooo! Grattis!!! Bra jobbat att ta körkortet på så kort tid:D Ha en trevlig kväll! Kram

Reply
Matilda

Åh, gud vad kul. Grattis :)
Nu kan du ju komma och hämta mig nere i Småland så jag kan få träffa dig :D man kan alltid drömma !
Kram!

Reply
Wilma

Hej Kenza! Jätte kul och ett stort grattis till körkortet! längtar bara tills att få se bilen du kommer att köra! Men det jag tänkte säga var att du gjorde ett inlägg om några kjolar som är lite längre bak och korta fram så att man kan visa lite ben? Hittade en kjol på Gina nyss när jag tittade lite som är aprikos. Den skulle vart jättefin på dig till din bruna hy. Den finns även i svart också! Bara så att du vet! Och igen STORT grattis till körkortet! Kram Wilma

Reply
Stina

GRATTIS! Kommer ihåg när jag tog körkort, jag har nog aldrig varit så lycklig :) Herregud, det är ju 6 år sedan nu…..

Reply
S

Grattis grattis!!! Så himla bra jobbat. Jag hoppas att jag också kommer lyckas på första försöket…. Bara därför att. Men jag har inte hört många som klarat det, typ ja kenza liksommm. Vilken super tjej du är! Se till o köp värsta bilen nu då ! Kram

Reply
Me.

Grattis! :)
Men du, jag måste bara slänga iväg en fråga till dig… Ångrar du någonsin någon utav dina tatueringar?

Reply
J

Grattis Kenza! 25k var inte speciellt mkt om man tänker på att du körde i Sthlm och hade värsta snygga övningskörsbilar, trodde det var dyrare än så. Bra jobbat! :)

Reply
Ida

Åååh Grattis!!! kan knappt vänta tills jag får ta mitt eget körkort! övningskör för fullt!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*