• header

Jag har tagit körkort!

Herregud vilken fantastisk känsla! Kan inte sluta le haha! :)

I fredags gjorde jag teoriprovet och idag gjorde jag uppkörningen. Båda klarade jag på första försöket och jag är så himla stolt över mig själv. För 2,5 månad sedan hade jag aldrig kört och nu har jag körkort! Jag har aldrig haft någon att övningsköra med så för mig blev det 25 lektioner hos Ropsten Trafikskola. Nu när jag är klar kan jag varmt rekommendera dem. Väldigt härliga lärare och man känner sig trygg och säker!

Totalt gick allt på 25 000 kronor för mig. Det inkluderar alla lektioner och sedan halkbana, körkortstillstånd samt kostnaderna för teoriprovet och uppkörningen. Och så kostar ju syntest och sånt också. Bara allt det där “extra” går på några tusenlappar totalt. Det är dyrt att ta körkort, men så värt det. Värt allt plugg och alla tidiga morgnar med körlektioner.

Jag var nervös när jag träffade kvinnan jag skulle köra med där ute i Sollentuna. Blev lite lugnare när vi hoppade in i bilen och gjorde säkerhetskontroll (inre) men när vi skulle göra iväg kände jag hur mycket mitt vänstra ben skakade, kunde inte släppa upp kopplingen tillräckligt försiktigt så det blev lite hackigt i början men sedan gick det bättre. När vi kom tillbaka kände jag väl innerst inne att jag hade klarat det för jag gjorde inte direkt några fel, men jag vågade inte hoppas på för mycket. När hon sa att jag blev godkänd blev jag så glad att jag typ skrek till. Hon log knappt haha.

AH, fan vad skönt det känns. Nu fattas det bara bil! I veckan ska jag ge mig ut på biljakt. :)

EH så glad att jag inte märkte att jag höll pappret upp och ner.. Har blodat ner hela pappret nu också för att jag skar mig men det gör ingenting, för om några dagar kommer mitt körkort på posten! Och justja. Den rosa tröjan valde jag idag för att jag skulle se snäll ut. Haha.

326 Comments

Maja

Grattis, va kul! Jag vill bara säga att din dip dye är assnygg!! Vill ha en likadan men mitt hår passar inte så bra för det. P.s. kolla in min blogg om du orkar!

Reply
Lena

Det är ett gäng bittra människor där i Sollentuna! Körde upp med en jätteotrevlig kvinna där, påminde om henne du beskrev! Grattis till lappen!

Reply
Lina

Grattis!! Vet precis känslan :) men 25000? Mitt gick på drygt 5000, men då fick vi gratis lektioner via skolan :)

Reply
Frida

Grattis! Att ta körkort är verkligen en superhärlig känsla, och som du skriver så är det verkligen värt allt slit (att plugga och övningsköra). Drive safe :)

Reply
s

Grattis till körkortet! :D Måste säga som dom andra att det är sjukt skillnad i priser i sthlm och i småstäderna.
Mitt körkort kostade mig 8000:- med allt och 8 lektioner.. :p

Reply
sofia

det är en sådan häftig känsla att få köra själv för första gången sen :) många många grattis och hoppas du hittar bil du trivs med! :)

Reply
Filippa ekblad

Jag har en fråga skulle verkligen vilja att du för ett inlägg om hur du fixar ditt hår så där OTROLIGT FINT! Har undrat över det längre nu. Hur du får halv vågig & helt perfekt?! Andvänder du någon tång?SNÄLLA GÖR ETT INLÄGG MÅSTE VERKLIGEN VETA!!!!! GRATTIS FÖR KÖRKORTET OCKSÅ!!!’ kram! Tycker verkligen att du är hur fin som helst!

Reply
Erica

Läskigt, soulmate? Hahaha, klarade också allt på 25 lektioner, 25.000:- och första försöket på teori och uppkörning! Uuuunderbar känsla, vi ses på vägarna :p Haha.. Grattis!

Reply
Sanna

GRATTIS!! :D Minns känslan!! Om ett tag kommer du inte fatta hur du någonsin klarade dig utan den där plastbiten… Jäkligt duktig på så kort tid och dessutom i storstan!! Ser fram emot bilspaningen ;) Hoppas vi får följa med!

Kram

Reply
Sara!

Grattis vad kul :)!! Jag tog mitt när jag var nitton i Dalarna och det blev mitt efter 2,5 intensiva veckor :) Sedan var det en annan sak att lära sig själv att köra mitt i Göteborg ;) Nog rätt bra att du körde i stan direkt, Grattis igen!

Reply
Sara

hej Kenza, först och främst stort grattis! Men jag undrar , det var ikryssat att det skulle finnas villkor för dig att ha körkortet? Vad innebär det?

Reply
Therese

haha som “jag har tagit stundenten” fast i ditt fall nu “jag har tagit körkort” :D Så glad för din skull, du har förtjänat det fina Kenza! Lycka till ute i svängarna ;)

Kram!

Reply
ida

du liknar leona lewis lite faktiskt hehe, satt precis å lyssna på henne & tyckte att ni var lite lika!
gillar din blogg & självklart dig

Reply
Maria

Till Anonym:

Det är pga såna som dig som inte respekterar andra som det sker olyckor, IDIOT!!

Dessutom så är 90% av alla som kör onyktra MÄN…

…bara det säger en del.

Reply
Madeleine - the faschist

vad kul :’D! Grattis

Btw tänkte på detta nyss när jag såg dig.. du har några drag från jessica alba?! ;ooo

Vissa tycker ju leona lewis men du är mer lik jessica alba?!
du har lite små drag som jag har med megan fox (:

Reply
Moa

Allstå de där stela människorna som är kontrollanter? Vad är deras problem? Jag missade min första uppkörning och körde upp en gång i Stockholm och en gång i Umeå. Båda fantastiskt otrevliga och mest som ett blankt papper…

Haha, jag kunde inte heller koppla i början! Känner verkligen igen att benet skskade.

Men världens största grattis, att ha körkort är bästbästbäst :D

Reply
Alexandra

Stort grattis till körkortet. Och till er som betalat typ 10000kr för erat körkort så är det väl så att ni betalat ovanligt lite. Att ett körkort kostar 20000kr eller mer är ju inte alls ovanligt. Mitt kostade säkert minst lika mycket som Kenzas. Och tittar man på vad körlektionerna kostade, typ 800kr för dubbellektion så kommer man ju inte alls långt på 10000kr. Inte om man tänker på att man även ska betala teorin, betala proven, halkbana osv. Så det är nog mer realistiskt att tänka att ett körkort kostar ca 20000kr, klarar man sig på så lite som 10000kr ja då måste man nog köra en massa hemma och klara sig på väldigt få körlektioner på trafikskolan.

Reply
Claudia

Grattis! Det är en obeskrivlig känsla. Jag tog den nyligen också. Fick tårar i ögonen hehe. Bra jobbat:D. Lycka till med bilköpet i veckan:)

Reply
amanda

Grattis! :)
Själv ska jag på min första körlektion idag och jag är nörvös som satan. har inte kört på ett tag :P

Reply
Alan

Klart att du inte kugga hahah, de där gamla gubbarna tänker bara på f*tta när de godkänner brudar som inte ens kan köra. Inte för att du inte kan köra, men du förstår.

Reply
SANDRA-EN BRA+BLOGG!!

GRATTIS!! :D När jag satt i bilen och vänta på svar och han sa jag blev godkänd skrek jag som en liten unge för att jag blev så jävla glad! Sån underbarkänsla verkligen! :)

Reply
Malin

FAN vad HÄRLIGT Kenza!!! Nu blev även jag inspirerad till att fixa mitt. Ha de SKOJ med körkortet och GRATTIS!

Reply
Caroline

Stort Grattis till körkortet:-) minns själv känslan när jag fick mitt. (7 år sen.). Vilken frihetskänsla det var!:-)

Reply
Sofie

Stort grattis! Kommer ihåg känslan av att få körkortet. Båda gångerna, haha. Körde nämligen liiiite för fort när jag hade fått det första gången och fick ta om det. Gör inte den missen, hur kul det än är att köra snabbt!

Reply
Filippa

grattis som FAN :D Haha!

Men måste bara ge dig ett STARKT semester tips haha :D
BALI! Om du gillade Thailand kommer du ÄLSKA bali.
Jag har rest runt I asien, thailand bla. Men folket här är myckiet trevligare, har inte sett ett dugg av sex köp osv.iaf,
Suuper vackra stränder, perfekta surfing lägen, underar shopping med massa märken man inte får tag på i Sverige osv.
absolut solsäkert! Har varit här 2 månader, inte en enda solfri dag! :D

Men italien är ju fantastikt det med :)
Kram

Reply
Emma

tjatja!

bara MÅSTE kommentera om det dära med att din uppkörningstant inte ens log åt dig när du körde upp.
Så var det för mig också när jag tog körkort, ja typ blev så glad så att jag ville ge honom en kram.. men kändes inte direkt som att man fick någon medglädje. haha

Reply
H

GRATIISSSS KENZA!!! :D
Ska själv också göra proven snart är så himla nervös :( tänkte ha på mig glasögon för att se smart ut haha :D. Borde kanske göra som dig också, ha på mig rosa tröja :D

Reply
Emma

Hej älskar din blogg! och ditt hår! kan du visa hur du vaknar med sånt perfekt hår? kanske göra en video innan du går och lägger dig som visar hur du sätter upp håret?

Reply
Kiana

SKRYT MER DIN LILLA BITCH DU TÄNKER BARA PÅ DIG SJÄLV HOPPAS MÅNGA TYCKER DET MED!. Fattar inte hur aleks står ut med dig hoppas ni gör slut ska be till Gud! Undrar när den dagen kommer och han ser dig som en liten billig människa.

Reply
Sanna

Önskar att jag / min familj också råd så jag kunde ta körkort och skaffa bil ;/ vissa har antagligen det bara lite bättre :(

Reply
kim

I can feel your joy. it was just about three months ago I got my license and my joy is still sparkling. congratz!

Reply
dude

wow thats realy fast, a bit too fast maybe! I took 1 year for myself to learn how to drive on my own, you have no expierience at all now! You better be carefull or your new car will be dead in no time girl

Reply
Cladde

GRATTIS KENZA!! Jo kvinnor kan köra, Jag är själv Schumacher i trafiken ;)haft mitt körkort sen 5 år tbka, men det man alltid ska tänka på i trafiken är att ngn annan kan alltid göra ett fel i trafiken som kan göra så man är med i en olycka och det gäller alla, så man måste alltid tänka att (även om ngn “dum idiot” som egentligen bryter mot lagen genom att köra för fort) tyvärr så finns de idioterna i trafiken men man kan inte gå på att man har RÄTT i trafiken enligt lag alltid, man måste samarbeta även om ngn bryter mot lagen och kör farligt, så är det bättre att stanna för de “idioterna” än att bara köra ut framför dom och gå på sin rätt i lagen, (de kan kosta liv) remember that!! arbetar även med import av bilar :)! Älskar bilar, borde fixa en bil till dig Kenza höhö :D look at our homeside : http://www.bilshopen.se

Reply
Catrin

STORT JÄKLA GRATTIS TILL DIG!

Håller själv på med körkortet, så förhoppningsvis upplever jag snart samma lycka som du precis gjort :) Kram

Reply
Liz

Jag har läst din blogg ett bra tag nu men aldrig kommenterat! Nu vill jag bara säga: grymt jobbat! Jag tycker det är otroligt imponerande att du ej kunde köra bil för två månader sedan och att du nu har körkort! Awesome!

Reply
Elin

Grattis Kenza!! När jag skulle köra upp började jag med ett motorstopp ;) Men det gick ändå, 6 år sedan i år, men jag minns fortf känslan när ha jag körde upp med sa att jag var godkänd :) Lycka till nu och kör försiktigt!!!

Reply
Melina

Åh va kul! håller själv på med körkortet, har halkbana idag! Hur är halkbanan? är de svårt eller jobbigt? vilken app använde du dig av för att plugga teori? :)

Reply
Michelle

Grattis! Jag håller också på att ta körkort :) Jag undrar vilken app du använde dig av för att plugga? :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*