• header

10e januari 2013 – i Australien

G’day mates!

Alltså, ibland har jag så jäkla svårt att förstå vad folk säger här. Nog för att jag är halvt döv men jag kan ju ändå engelska, men när de pratar snabbt med sin australienska dialekt kan jag stå där som ett frågetecken och ba……whaaaaat?! Tur att folk är så trevliga här och har ingenting emot att upprepa sig ett par gånger haha. Här säger främmande människor på gatan god morgon till en när man går förbi, och i butikerna frågar de alltid hur man mår. Glada människor smittar av sig! :)

Igårkväll låg vi i sängen och tittade på film samtidigt som vi vräkte i oss chips & cookies. Och idag kickade vi igång dagen med en powerwalk. Vi gick i 1 timme runt omkring här….i 30 graders värme.. Vi var helt genomblöta av svett när vi kom tillbaka. In i duschen och sedan gjorde vi frukost. Svart kaffe, omelett samt yoghurt med bitar av jordgubbar, persika & blåbär i, som vi åt på vår balkong. Åh vad jag inte vill tillbaka till vintern!!

Vi stannade till vid en utsiktsplats i nationalparken!

48 Comments

bea

Verkar vara helt underbart i Australien, har helt klart blivit ett ställe jag skulle vilja besöka någon gång i livet! :)

Reply
Amanda

Jag vet, kunde knappt förstå min man och hans vänner först heller! men jag tror det är mer all slang som försvårar förståelsen snarare än dialekten, när man väl förstår lingon blir det lättare ;)

Reply
Anna S

åh vilken längtan jag fick tillbaka till australien när jag läst din blogg, bodde själv i Melbourne i ett halv år, besökte noosa även under min vistelse, människorna är verkligen så öppna och glada som du säger :D njut massor! kramar

Reply
Linnéa

Alltså Kenza – HUR kan du vräka i dig chips och kakor och se ut så där!? Fattar inget. Det kallas träning, tänker ni. Men du ser ju ut så där, fast med mindre muskler, när du inte tränar också!? Vill också se ut sådär! Åh!

En en awesome sista tid på semestern, snyggis.

Kram!

Reply
Matilda

Varför flyttar du inte utomlands permanent? Du verkar ju inte alls trivas i Sverige och då är det väl bättre att flytta till ett land man trivs i? :)

Reply
Anonym

Hur kan du vara så smaalll, du har min drömkropp som jag aldrig kommer ofå.

Reply
M

Ojj så kul att du är I australien! Sjelv har jag varit här(Melbourne) I 6 månader nu! Ja det tar sin lilla tid att bli van vid deras Aussie slang med g’day mate, oii, thongs, lollies, keen as och me fast det borde vara my. Underbart visst!? :)

Reply
Carina

Hej! Vad har du för träningsskor? :) du inspirerar mig så himla mycket ! :)

Reply
Monica

Du måste kolla in klädmärket insight51 när du är i Australien!!! Finns i de flesta surfbutiker men är inget vanligt tråkigt surfmärke:)

Reply
The girl you all laugh at

Jag är tjejen i hörnet. hon den där människor ser, men inte riktigt bryr sig om. Jag tror egentligen att det alltid varit så. Jag har varit “hon den där”, varken populär eller direkt mobbad, utan egentligen vem som helst. Jag bär alltid ett leende på läpparna även om jag egentligen inte vill någonting annat än att gråta. Jag mår dåligt, varje sekund, varje minut, varje dag. Jag ser mig omkring i denna uppblåsta värld, inget faller i mitt intresse. Inget jag vill ha, ingen jag vill träffa. “låt mig bara vara” , “Jag vill bara vara ensam en stund” är fraser och ord jag använder dagligen. Och med ett halvhjärtat leende och något så simpelt som “Det är okej, jag mår bra”, tror människor i min omgivning på mig, dem ser inte vad som egentligen är så ytligt. Dem ser bara ett leende, och hör orden’jag mår bra’ och då går dem aldrig djupare än så utan faktiskt låter det vara.
Kanske är det jag själv som satt mig i den sits jag befinner mig i, eller kanske inte. Jag är rädd att jag inte har svaret på den frågan. Det är faktiskt mycket nuförtiden jag inte finner något svar på.

Dagarna passerar likt löpeld, men inom mig känns det som om en månad endast hållt på några timmar. Tiden står still och för varje dag som passerar börjar jag känna mig allt mer och mer ensam.
Saker jag tidigare var glad över, längtade efter och älskade är längre inte något jag prioriterar längre, jag glädjs ingenting längre, jag känner ingenting, endast tomrum. Dagens höjdpunkt för mig är om jag lyckats ta mig ur sängen eller inte. Eller om jag faktiskt lyckas vakna överhuvudtaget.

‘Depression’ säger dem att jag har, läkare och psykologer som försöker få mig tillbaks på benen. “Du kommer klara detta, oroa dig inte” säger hon med ett leende när vi är påväg att avsluta dagens timme. Jag ler snett och sväljer en klump i halsen när jag klivit utanför dörren till hennes kontor. Men skakiga ben och rädsla i magen kliver jag ut i dagsljuset, rädd att möta någon från vad jag kallar ‘det förflutna’, rädd att någon ska se snett på mig, undra vad jag gör där, sprida dumma rykten eller att dem helt enkelt inte bryr sig alls, utan det bara är något jag själv tänker.
Jag kan tillslut andas ut när jag låst dörren om mig till min lägenhet, ensamheten omsluter mig genast, men jag känner endå trygghet, jag värmer en färdigportion från familjen dafgård i mikrovågsugnen, varken ork till att laga ordentlig mat eller diska det hav av disk i hon återvänder jag med min varma rätt till sängen för att öppna ett nytt avsnitt av en gammal serie och återgå till mitt mörket, min ensamhet och mitt liv.

Reply
V

Haha förstår dig, har en amerikansk vän som jag brukar skypa med ibland och han måste alltid repetera sig. Jag måste också be honom prata sakta.

Reply
Annie

Jag har några frågor som jag har tänkt på ett tag nu:
1. hur lång är du?
2. var började du blogga?

Reply
Anan

Ser ju sjukt härligt ut! Kan ju säga att det är rätt svårt att förstå folk här i New York ibland också, ibland får man typ säga “sorry?” flera gånger… Men dom brukar för det mesta bara vara imponerade att man pratar två språk så tror inte dom bryr sig egentligen! :)

Reply
Hanna

Har själv bott i Australien (Brisbane). Att fråga hur någon mår (how are you) i affärer och dylikt är bara ett förlängt sätt att säga hej på. Gjorde själv misstaget att bokstavligen svara på frågan och möttes av en väldigt förvirrad aussie haha! Man svarar, good thanks och så har man helt enkelt hejat tillbaka :-). Men visst är det ett trevligt sätt att säga “hej” på!

Reply
Moa

Har du någonsin funderat på att flytta utomlands, exempelvis till Australien eller något annat varmt land? Du tycker ju om värme, så varför inte resa till kylan för att träffa familj och vänner ibland, istället för att alltid längta bort från landet? Då blir ju Sverige något som alltid är roligt att resa till! Kram!

Reply
Frida

Kom hem från Australien igår och jag vill sååå gärna tillbaka. :( det är alldeles för kallt här. Njut av tiden ni har kvar i underbara aussie.

Reply
Rebecca

Hej!
Vill du läsa en blogg som motiverar? En blogg som inspirerar? En blogg som handlar om att uppfylla sina drömmar?
Titta då in hos mig på lomans.blo.gg
/Rebecca

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*