• header

16 april 2013.

Hej på er ♥

Jag läser alltid nyheterna via mobilen när jag är ute med Mani på morgonrundan, och imorse läste jag om det som hänt i Boston. Det är helt fruktansvärt. Det är fruktansvärt var än i världen det än händer, att civila får betala för andras idiotiska beslut & handlingar (från båda hållen) är hemskt.

Jag har alltid varit glad över att jag bor i Sverige (det är jag fortfarande). Att jag kan gå på våra gator och känna mig trygg. Allt man läst och sett på tv om bombdåd runt i världen har liksom känts så himla….långt borta. Sedan smällde det här i Stockholm också, julen 2010. Mitt i julhandeln på Stockholms fulla gator. Precis där man själv gått en miljon gånger. Självmordsbombaren var den enda som skadades & dog, men det hade kunnat vara fler. Någon av oss. Kanske jag själv eller min lillebror, nån gammal bekant eller grannen. Plötsligt kände man sig inte lika trygg längre. Men jag kan ändå inte riktigt sätta mig in i den skräcken så många människor runt om i världen lever med varje dag. Mina tankar går till alla där ute som drabbas.

// I always read the news on my iPhone when I’m out on the morning walk with my dog. This morning I read about what happend in Boston. It’s terrible. It’s always terrible, no matter where it happens. Civil people paying for other’s stupid decisions & actions (from both sides), it’s awful. I’ve always been happy about living in Sweden (I still am). I felt like I could walk on our streets and feel safe. Everything you’ve read and seen on tv about terror attacks & war all over the world felt so…..far away. And then there was an attack here, december 2010. In the middle of the christmas shopping on the packed streets of Stockholm. Where I’ve walked a million times. The suicide bomber was the only one who got killed, but it could have been more. One of us. Maybe myself or my little brother, some old friend or a neighbor. Suddenly I didn’t feel so safe anymore. But I still can’t really imagine the fear so many people around the world live in every day. My thoughts go out to all of you.

För att bara avsluta med en fin bild. Mani på sin favoritplats i fönstret.
// To finish with a beautiful pic. Mani on his favourite place in the window.

61 Comments

Francesca Lopez

Det är verkligen riktigt hemskt hur dessa människor gör för att visa deras makt, eller bara för att visa sig. Att så många människor, vuxna som barn ska bli drabbade.
Jag kommer nog aldrig förstå varför just människan funkar så!

Jag hoppas du får en trevlig tisdag!
Kram

Reply
Bunny

Bra skrivet! I Finland har det varit mycket skolskutningar de senaste åren, men ändå känner jag mig trygg här. Det sägs ju att det är en lottovinst att få födas i Norden och det håller jag med :)

Reply
Sanna

jag delar helt den känslan med dig att man känner sig ganska trygg här i Sverige, men som du säger. Plötsligt så kan det hända och det är så sjukt fruktansvärt. Jag är uppriktigt lättad och tacksam för att det bara är självmordsbombaren var den enda som dog och ingen annan.

Vi lever i en ganska skyddad värld här och jag har fan svårt att sätta mig in i hur det måste vara att uppleva en sån grej som en eller två bomber i Usa eller ett attentat på husen. Det är helt omöjligt att tänka sig hur man lever vidare efter en sån grej.

Att ett 8 årigt barn dog nu är helt jävla hjärtskärande oxå =/

Reply
Christie

What about the 55 people who died in car bombings in Iraq over the past 24 hours?

Why is everyone so quick to commiserate with the people of Boston, but ignore the regular horrors people in Baghdad have to endure?

I genuinely feel sorry for the people of Boston, but I am sick of how people act as if American lives are more important than the lives of non-Americans!

Reply
louise

du kände dig bara tvungen att kommentera bombningarna, precis som alla andra bloggare?
“trygg att bo i Sverige”…precis som du skrev…kan hända/har hänt i sverige. Inget är tryggt någonstans längre, tyvärr.

Reply
JULIA

Ja verkligen! Jag är väldigt glad att jag bor i Sverige, speciellt nu när det börjar bli varmt igen, hehe

Reply
Lisa

Ja du har rätt. MEN. USA skickar drönare genom Pakistan och Yemen.
Fram till 26 mars har 2 537 människor dödats i drönarattackerna.

Reply
Aurora

Ja det är fruktansvärt. Men i jämförelse med allt annat som händer i världen är det INGENTING. Men bara för att det är USA blir det sååå viktigt att nyheterna gör extrasändningar.

Reply
:/

Jättetråkigt och hemskt, men alla barn som dör varje dag i krig i andra länder då? Dom är precis lika oskyldiga som den här lilla killen. Han hade troligen ett bättre liv än barnen i tex Syrien.

Reply
Eline

Is there an App of your blog? If there isn’t an App wouldn’t be a good idea to make one? For Andriod and Iphohne? I would love to download it!

Reply
z

Det är sorgligt att du ALDRIG talar om det som sker i mellanöstern pga dessa idioter där folk dog igår. hmm hyckleri?

Reply
M.

Alla barn i Syrien, Afghanistan, Palestina? Det verkar bara vara så hemskt och uppståndelse så fort det handlar om USA.

Reply
Julia

Fint skrivet. Och nej, vi kan nog aldrig föreställa oss och det är väl det som gör det svårt för oss att vara så tacksamma vi faktiskt borde vara. Vi vet inget annat. Men Sverige ÄR ju ett väldigt fint land. Tänk bara en sådan sak som att kunna gå ut i skogen hur man vill?

Reply
Katrine

Det som skjedde i Boston var helt forferdelig og selvom jeg bor i Norge føler jeg meg ikke trygg etter alt det som skjedde med oss sommeren 2011 når bombe gikk og flere ble drept. Jeg forstår meg aldri på sånne mennesker som skal oppnå og gjøre dette. Det er helt forferdelig.

Reply
erika

HEJJJ! KAN INTE DU SNÄLLA SKRIVA OM NÅGRA SNYGGA ‘BOYFRIEND’ JEANS TILL BRA PRISER? :) litar verkligen på din smak ;) !!!!

Reply
amanda

Jo många har idag pratat om denna hemska händelse som skedde igår i boston. Undrar egentligen varför folk bryr sig? Jag ser ingen blogga, skriva på facebook eller prata om händelserna i syrien, kongo eller något annat land som slits ihjäl av konflikter. Några amerikanare dör på amerikansk mark. Då jävlar blir det prat, stackarna. Vad sägs som att visa empati och medkänsla för de andra, de icke-vita utanför västvärlden? Skriv ett inlägg om syrien kenza, där dör barn varje vecka på grund av bomber. Eftersom vi inte bryr oss om “de andra”, varför bry oss om detta? Hoppas mitt budskap kommer fram i detta deppiga inlägg. Förhoppningsvis bryr sig folk mer än vad det ser ut nu att göra, om “de andra”, långt därborta utanför västvärlden.

Reply
Ninon

Yeah, it’s horrible how human being can be… But I wanted to tell you to remember that on the same day there was an attack in Irak which made 37 dead people and also one in Somalia where 34 people died. And I think it’s a shame that medias only speak about USA and not mention other countries in the world at all. It’s only when it happens to western countries that we hear about it.
I just wanted to say that, not to blame you or every one who read the newspapers but to blame medias and the sick sad world we live in…

Reply
Emmy

Superfin bild på Mani!

Och det här med Boston.. Jag ber inte bara för Boston, utan hela världen och alla människor som någon gång i livet drabbats av stor sorg och förlust.

Reply
Orättvisan är sanningen

Tycker ni som tar upp händelser i andra delar av världen här på kommentatorsfältet och klagar är idiotiska. Kenzas blogg handlar inte om politik/samhället utan om mode och om hon nu blev berörd över att ha läst nyheterna och sett stora rubriker och hemska bilder om bombdådet i Boston så får hon väl säga det? Jag är helt övertygad om att hon vet vad som sker i övriga världen också men om hon skulle blogga om ALLT skulle hennes blogg bara handla om det… Var istället glada över att folk berörs av det som inträffar och får sig en tankeställare än att man bara skiter i ALLT.

Fan blir arg på er…..

Reply
emelie

Så söt hund!! har en lika liten vars hennes plats också är i fönstret! Hopplöst att tvätta fönstrena då hon är där med sin nos direkt, haha! ;)

Reply
emma

sitter typ och glor på bilderna från attentatet och försöker förstå, försöker inse att det är fucking riktiga ben som gått av på mitten som det sprutar blod från. att det är någon som gråter bredvid tjejen han precis skulle fria till när hon gick i mål men så dog hon istället.
men det går inte. kan inte ta in det. om man kunde ta in allt hemskt som händer så skulle man ju inte överleva dock.

Reply
M

100 döda barn i Syrien av en bomb – ingen reaktion. 3döda i usa – kollektiv hjärtinfarkt och storbloggarna som når ut till tusentals ylar.

Reply
Sofia

Även om inte bloggen är politisk så har de som lyft vad som händer i övriga världen en poäng. Ett fint skrivet empatiskt inlägg blir just bara ett fint skrivet empatiskt inlägg och bara det. Vad hjälper det liksom? Och vad skickar det för signaler? Icke-amerikanska och icke-europeiska liv är väl minst lika mycket värda och förtjänar uppmärksammas. Om det nu är så att Kenza vill skapa förändring på riktigt för människor som lider så hade hon kunnat göra ett inlägg och uppmanat alla de männikor som nås av hennes blogg varje dag att skänka en slant till alla de drabbade i Syrien där krig har pågått i snart 3 år exempelvis. Där har betydligt många fler liv spillts men folk skiter i vilket.

Reply
V

Hon visar ju empati för alla i hela världen. Visst att hon bara nämnde boston där i början men syftet i hennes inlägg är ju att hon skänker en tanke för alla drabbade i hela världen.
Det är så jag förstod hennes inlägg.

Reply
Amanda

Det händer hemska saker i världen. Ser att många klagar på att folk skiter i Syrien, Irak osv.

Det är till en viss del sant, men det är egentligen inte så konstigt. Om det sker bombdåd dagligen i t ex Syrien (ett land väldigt olikt Sverige) så blir man avtrubbad. Det känns avlägset. Någon slags försvarsmekanism, man kan inte hantera all olycka i världen.

Att man däremot reagerar så mycket på Boston är för att det inte är vanligt att bomber smälls av under ett stort maraton. Det känns närmare än krigsdrabbade länder.

Media skriver mer om Boston för att det uppfyller 3 av 4 viktiga kriterier:
1. nyheten behandlar politik, ekonomi, brott och olyckor
2. har inträffat nära läsarna geografiskt eller kulturellt
3. är överraskande eller sensationell
4. handlar om elitpersoner

Reply
Mari

Something that doesn’t have anything to do with this subject:
Mer bilder av Mani, han är så jävla söt :)!

Reply
Elin

Alltså jag fattar inte hur du orkar med att blogga såhär, Kenza. Oavsett vad du och de andra bloggarna än säger så får ni ju bara skit av en massa gnällfisar..

Reply
lewa

Hej, jag och min tvillingsyster vill jättegärna ha en hund och jag undrar bara vilken ras din hund har (om det är en blandning) , jag vill helst ha en Pomeranian men ska kolla runt lite! :)

Reply
sodapop

so cute Mani! a french reader
= il est si chou ce mani. une lectrice française

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*