• header

8e maj 2013.

God morgon solstrålar!

Sovit gott? Det har inte jag, och jag är trött som fan. Seriöst, min hund har börjat bete sig konstigt om nätterna, han hoppar upp och ner och krafsar på sängen/täcket. Han väcker mig typ 30 gånger per natt. Vad är felet? Om han ändå kunde prata?! Är det för varmt? Mår han dåligt? Iallafall, trött som ett jävla as så gick jag upp vid sju, rastade hunden och sedan gav jag mig ut på en 5 km löprunda. Det var SÅ varmt och jag ville dö varenda sekund av rundan, men nu känns det bra iallafall.

Nu ska jag ge mig ut i det härliga vädret för att……sitta inne på kontoret hehe. Ha en bra dag! ♥

// Good morning sunshines! Did you sleep well? I didn’t. Seriously, my dog has been acting weird lately. Every night he jumps up and down and pawing the bed, and he wakes me up like 30 times per night. What’s wrong? Oh I wish he could talk?! Is it too hot? Is he sick? Anyway, I got up at seven tired as hell, went for a walk with the dog and then I went out for a 5km run. It was SO hot and I hated every second of it, but now it feels great. I have to go to work now. Have a great day!!

Igårkväll åt jag middag i kvällssolen med mina vänner :)

81 Comments

Maria A

Hej Kenza! Jag hoppas verkligen du kan svara på dessa frågor, det skulle betyda så mycket.
1) Kommer vi få reda på när kollektionen släpps? Alltså vilken tid och dag? Jag måste sitta bänkad haha! :)
2) Jag undrar om du skulle kunna skriva namnet eller länka aztec tröjan som du hade på dig den dagen ni plåtade till din kollektion? Jag har kollat missguideds hemsida men hittar den inte.. vill så gärna ha den!
3) Eftersom att du är en stor inspirationskälla för mig undrar jag vad du tycker, jag tar nämligen studenten i år och har inte hittat en studentklänning än (är alltid ute i sista sekund) vilket är jättedumt.. såg att du hade en vit klänning på din födelsedag, tror du man kan ha den på studenten eller blir det för mycket? Sedan undrar jag vad du hade för skor till din outfit då du aldrig la upp en outfit bild.
5) Vad har du för storlek i dina Jeffrey Campbell Rum Moto Boot, Jeffrey Campbell Rumble och Jeffrey Campbell Perfect? Det står på Henrykoles hemsida att vissa är stora i stoleken och att man ska gå ner en halv storlek, och eftersom att jag också har 37-38 ville jag bara fråga dig. 6) Skulle du kunna göra ett inlägg om bara studentklänningar och skor till? Och sen säga vad du skulle ha på dig? Älskar när du gör sådana inlägg, har sett att många vill ha tips på studentklänningar.
Jag längtar verkligen till att få se kläderna från din kollektion, sparar pengar redan nu! Du är BÄST! Min förebild utan tvekan! Förlåt att jag tog din tid <3

Reply
Cecilia

För ett år sedan så gnydde min hund flera nätter i rad. Han gnydde och krafsade på mig om nätterna, och jag förstod inte vad som var fel. Efter någon vecka så sprang han runt som en dåre i lägenheten på natten, och gnydde. På morgonen hittade jag blodiga fläckar. Hans analsäckar hade varit så infekterade så att de hade sprängt. På små hundar så infekteras analsäckarna lätt om man inte tömmer dem. Töm hans analsäckar(om du inte gjort det) och se om han håller sig lugnare om natten. Far till en veterinär om du är osäker på hur man gör.

Reply
isa

Ring och kolla med en veterinär :-) brukar inte kosta något och då behöver du ju inte oroa dig för hans hälsa iaf :)

Reply
Sarah

Hej Kenza!

Jag har också en Chihuahua (chihuahuan Chucky som jag nämnde i ett mail en gång om du kommer ihåg^^)
Han kan också bete sig annorlunda i perioder men sedan blir allt som vanligt igen. Det kan bero på att dom är oroliga, nervösa och kanske är lite extra keliga i perioder. Min chihuahua kan ibland gå upp och gå i sovrummet flera gånger på en natt och det vaknar jag utav och då står han liksom bara där, han gnäller inte eller behöver inte rastas men av någon anledning så går han ut och in ur sin koja.

Jag tror mani bara är i en period, han blir nog som vanligt snart igen :)
Men jag förstår din frustration, man önskar verkligen att dom kunde prata!

Kram på dig!

Reply
Cecilia

Hejsan!
Jag har en liten hund på 4 kg,som började bete sig riktigt underligt förra året. Han gnydde och krafsade på mig flera nätter i rad. Jag förstod förstås inte vad det handlade om. Han höll på så några nätter, och en natt blev han riktigt rabiat och sprang runt som en dåre och gnydde. På morgonen hittade jag blodiga fläckar. Jag gick till en veterinär, och han sa att min hund hade inflammerade analsäckar. De hade alltså sprängts under nattens gång, och min hund hade haft väldigt ont. Det är få som vet av att hundar kan få inflammerade analsäckar, men det är viktigt att kolla upp det. Det kan vara därför Mani är orolig. Töm analsäckarna, eller gå til en veterinär om du är osäker hur man gör.

Reply
Emmelie Lodén

Min hund höll också på så jag vet inte riktigt varför men min mamma började då gå ut med henne varje dag på kvällen innan hon skulle gå och lägga sig efter det har hon skärpt sig men vet inte om det va problemet och sen är ju alla hundar olika :) hoppas du får bra sömn snart :) <3

Reply
Minnie

Min hund brukar “störa” mig på nätterna när hon behöver gå på toa, så det kanske är samma med din? Om de dricker mycket innan läggdags så brukar de alltid behöva gå under natten. :)

Reply
Camilla

Min hund (Tibetansk spaniel) brukar bete sig likadant när hennes mage är orolig. Vi brukar ge henne några droppar örtextrakt (egentligen menat för människor med magproblem) och då brukar hon lugna sig lite.
Mvh Camilla

Reply
Emelie Lundberg

Hej kenza!!! Du vet det där bandet ” de vet du” dem har gjort en ny låt kär i en kändis! och de sjunger om dig. Så himla kul! du kanske redan visste det men ifall du inte visste. Puss på dig

Reply
Sara

Hoppas han inte är sjuk :/ Vår katt ska också hålla på att krafsa, men han vill ut på balkongen ;)

Reply
Lina

kan inte du tipsa om några fina klänningar som man kan ha på sig ifall man ska gå på bröllop i sommar? eller andra roliga evenemang :D kram!

Reply
Emelie S

Min lilla hund gör ofta så mot sommaren, är nog för varmt så hon blir rastlös och hittar ingen bekväm plats så därför krafsar hon omkring hela tiden, så har börjat öppna fönstret på natten eller sätter på en fläkt och då blir hon mycket mer lugnare.
Som en annan sa ovan om att tömma analsäckarna, gör det någon gång ibland..det får vi göra på våran lilla tjej är inte mycket som kommer ut men ändå bra att göra.
Eller så har han lite ont i magen av gaser och finner ingen ro.
Sen så tror jag inte att det är något direkt med honom utan mer bara kanske för varmt på natten :)

Reply
Ida

Jaa, som nån tidigare skrev, kolla så analsäckarna inte är “för fulla” ömma, innan det går för långt och de spricker, (tryck lite runt analöppningen och se hur han reagerar tex gnyr, sätter sig ner)om de är normala; foderintag har du nog redan koll på, annars, var noga med att han äter som vanligt. Bajsar han som han ska eller är det förstoppning, diarré, han kanske kissar men det kommer inte ut något kiss, då är det allvarlig -> urinsten kan det vara. Du kan ju undersöka honom själv, genom att kolla igenom hela honom, tänder, tandkött, så det inte är nån inflammation i munnen, kolla slemhinnefärg o.s.v, om det inte är nått av det ovan och om han inte bli bättre på ett par dagar, ring en veterinär för att rådfråga, det är det bästa! :)

Reply
Helena

Kenza,
Vill vädja till dig att ta dig tid och ta med lilla Mani till veterinären. Beteende han uppvisar är inte normalt. Det du beskriver tyder på någon form av stress. Kan vara pga av sjukdom eller att ni fått ändrade rutiner i familjen. Har själv en liten chipojke som vi fått lägga mycket tid på att få frisk efter att han utvecklade kronisk mag och tarminflammation.

Reply
Sara

E han kastrerad? Om inte kan det bero på sexuell frustration bland annat .. Om han inte är det rekommenderar jag dig att göra det för att minska risken av många sjukdomar blandannat testikelcancer plus att du ger honom en stor ro i livet. Sen tycker jag iallafall att du ska ta honom till en veterinär eller ringa och rådfråga för om en hund plötsligt beter sig annorlunda beror det 9 av 10 gånger på något .. Dom gör inte så för skojs skull.. Lycka till!

Reply
Amanda

Min lilla chihuahua-tik kan göra likadant i perioder och just nu är vi inne i en sådan period. Läser här ovanför om chihuahua ägare som har liknande problem vilket får mig att tro att det kanske bara har med deras vakt/alarm-instinkt att göra? Han kanske vaktar? Andra alternativ kan ju vara att det är löp-tikar i närheten, att han har blivit sjuk eller att han bara är orolig. Ibland kan det vara att dom bara vill in under täcket, men jag antar att du redan testat det.

Tycker definitivt att du skall kolla upp det även om det inte verkar allvarligt, du kommer tacka dig själv för det senare om det blir allvarligt. Frågar man inte så får man inga svar!

Ha det gott och håll oss uppdaterade!
Mvh Amanda

Reply
Marina

Ändrat beteende på hund som hänt bara över en natt är något man ALLTID SKA ÅKA IN TILL VETERINÄR FÖR!!!!! Det är DITT ansvar och sådana här beteendeförändringar beror ofta på att en hund har ont. Kan inte förstå att du själv inte har förstått detta så som han hållt på, det kan vara dyrt att åka till vetten fast med de pengarna du bär på borde det ju inte vara ett problem!

Valpar och äldre hundar har svårt att hålla sig om natten speciellt mindre raser när de blir äldre. Men först och främst hade jag uteslutat UVI samt analsäckarna (då båda är vanliga förkommande oh kan komma trots att hunden haft det förut) så att man vet att det inte är något utav detta innan man börjar med att tro att han bara är lite nödig och måste gå ut oftare.

Sen om du har bytt foder kan det ju vara så att han blir mer bajsnödig nu än tidigare eller att kanske någon tik löper i huset fast då brukar man prata om andra beteenden och inte detta.

Reply
Emma

Kanske är värt att gå till veterinären? han kan ju ha ont någonstans och vill därför ha uppmärksamhet.
Många är dåliga på att kolla upp saker när djur verkar må dåligt och de kan ju inte prata. Så ta det säkra före det osäkra och gå och kolla upp det!

Reply
Bibi

MIn chihuahua sover i min säng och det vill nog din också göra. Du borde kanske ta med din vovve ut o jogga så han blir av med lite överskottsenergi. Min vovve hatar vara ensam hemma kanske det han känner och är orolig över…Dösöt är din och min är det finaste jag har…

Reply
Le-le-le-Nea

Hej Kenza!
Din hund är så pass gammal att jag inte tror att det är någon typ av “hormonchock”, så det vill jag utesluta. Jag skulle starkt föreslå att du inte går ut med honom för det (om du inte märker att han har diarre) för han kanske märkt att du vaknar, och ni går ut då. Det kan ju finnas en “ny löptik” i området som får honom att bli lite tossig.. Säkert tillfälligt!

A-O gå aldrig ut med hunden på natten, skapar dåliga vanor. (Enklare än man tror att skapa ett beteende). -Inte för att jag vet om du går med honom då eller ej. Men till alla, gör det ej! :)

Take care!

Reply
Elli

Min hund gör samma sak. Tik på 8 månader. Började igår natt men inatt hoppade hon upp och ner säkert 20 gånger. Jag antar att det är för varmt i sängen och för kallt på golvet så dom vet inte var dom ska va. Väldigt jobbigt dock, för man vaknar varje gång.

Reply
Maja

Vart köper du dom mesta av dina klänningar ifrån? Hoppas du kan svara i ett inlägg för just nu är jag helt insprationslös! :) Kram på dig

Reply
Sohohousewife

Jag är så glad att jag inte har hund längre! Alltför mycket jobb att ha en hund tycker jag! Klarar mig så mycket bättre med katt! När jag hade hund brukade han gå runt på säng karmen när jag skulle sova :/

Kika gärna in min blogg om mitt liv i New York! Växjötjejen som lämnade allt för kärleken & livet i USA! Livet ÄR bättre på andra sidan! Ha en din dag!

Reply
Sara

Du är så himla söt verkar även snäll o jordnära Kenza. Dessutom tror jag att det kommer gå superbra med ditt företagande!

Kram

Reply
luluu

hej Kenza du är verkligen jättevacker ,jag undrar vad du använder för parfym? har du nån favorit eller använder du inte det överhuvudtaget eller bara ibland? ha det bra i vårsolen!

Reply
Emelie

Det kan vara analsäckarna, vilket är vanligt hos äldre hanhundar.

Ta honom till veterinären om detta fortsätter!!(!!!!!!!!!!!)
Det är viktigt att han får hjälp då det inte går över av sig själv.

Reply
Sofia

Min hund gjorde samma när han började bli gammal men jag kunde upptäcka blodfläckar senare. Jag tror att det kom från rumpisen, eller snoppen för han kunde slicka där väldigt mycket. Det gick över efter ett tag men jag hade nog kollat upp de om han inte blir bättre!! :)

Reply
Camilla

Hej! Har själv två chihuahuor som börjar bli till åren. De gånger jag varit med om det du beskriver är när de är akut kissnödiga och/eller bajsnödiga. Kan ju vara diarré på gång. När min ena hund blev ca 8 år kunde han i perioder kissa otroliga mängder, väldigt ofta, men veterinären kunde inte hitta något fel. Läste då att det kan bero på över- eller understimulans. Han kanske är stressad eller uttråkad?

Hoppas det löser sig!

Reply
Sabine

Samma med min chihuahua. Brukar hjälpa att klippa klor och päls vid tassarna :)

Reply
Johanna

Har är säkert hungrig för så gör min hund också… Så då är det bara att ge dem så man kan sova vidare sen :)

Reply
Erika

Jag tror att det har att göra med löptikarna! Min hund sitter och skriker och ylar om dagarna, han har precis blivit könsmogen och dör typ av alla dofter. Jag har listat ut att det har med löptikarna att göra för det kom förbi en grannhund som löpte och Tage skrek i typ 2 timmar efter det att hon gått därifrån. Och han juckar på sig själv, äckelpäcklet.
(Men om din hund är kastrerad bör du ju såklart kolla upp det) annars får man leva med kåta karlar, alla är de lika ;)

Reply
Emma

Ring en veterinär, för det kan vara nästan vad som helst. Min dobber kan hoppa upp och ned om det är varmt, men eftersom du har haft din hund länge och det är ett nytt beteende är det bäst att höra av sig till vet. Berätta gärna hur det går för honom!:)

Reply
Jessica

Jag har en hund som beter sig ungefär lika dant, men ja är rätt säker på det är för att han tycker det är så varmt. Han hoppar upp och ner i sängen/soffan och gå o lägger sig på golvet o sen upp i soffan osv. För att han tycker det är varmt, tror de är för de gick så fort från varmt till kallt så han inte hunnit tappat all vinter päls:)

Reply
emelie

Har jobbat på olika kliniker och fått in hundar med samma problem. det kan vara som de andra säger analsäckarna, om du tittar bak på honom ska det inte vara svullet eller rött och irriterat om det är det så är det troligtvis inflammerade analsäckar som han inte riktigt kan tömma själv. Annars kan det också vara att han inte har tömt blåsan så bra på kvällspromisen utan behöver gå igen, vet ju inte hur gammal han är men äldre hundar brukar ha en tendens till att behöva göra sina behov mer än yngre hundar. Men ring till en klinik och rådfråga, de brukar ge bra tips på vad du ska göra i denna situation eftersom det inte är så kul att ha en hund som väcker en på kvällarna.

Reply
Linnea

Hej Kenza älskaar dit hår! Och undrar om du lockar det varje dag eller om du har själv lockigt? Om det är så att du lockar det, skulle du kunna göra en video när du lockar det? <3

Reply
hejhej

spöken kanske.. haha nejdå men ta honom till veterinären så att det inte är något fel på honom, stackars lilla armaniii :(

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*