• header

SARDINIA

Pictures from Sardinia

En härlig resa som jag minns är vår vecka på Sardinien. Vi var där för exakt ett år sedan och det var så himla fint! Vi bodde vid stranden i Alghero, väldigt nära till stan (som var så jäkla mysig, full med trevliga restauranger och cafén) och väldigt nära till den fina stranden Maria Pia. Vi hyrde bil några dagar och åkte runt till byarna & stränderna bredvid Alghero. Sista bilden visar hur det ser ut när man åker längst kusten. Magiskt!

Jag kan verkligen rekommendera Sardinien till er. Har ni något sydeuropeiskt litet resemål ni rekommenderar? Har varit på Kreta, Rhodos, Cypern, Algarve, Mallorca, Alanya etc. Vi ska iväg i slutet på månaden. Är lite sugen på någon grekisk ö! Eller Italien igen (pizzaaaaaaaaaaaaaaaa♥)

// I will always remember our week in Sardinia. We were there last summer and it was so beautiful! We stayed at a hotel by the beach in Alghero, it was close to the town (the old town was so cozy with many nice restaurants) and very close to the beautiful beach Maria Pia. We also rented a car for a few days and went to other villages/beaches, it was so nice to drive by the coast. Just look at the view in the last picture. Amazing! I really recommend Sardinia. Do you know any other good destinations in southern europe? We’re going away by the end of the month. I think I want to go to some greek island! Or Italy again (pizzaaaaaaaa♥)

460 Comments

Christina

Min sambo och jag ska åka till en grekisk ö vid namn Karpathos. Den ligger mellan Kreta och Rhodos och ska vara helt underbart fin!
Vi åker 11/7-18/7 så kan ge update sen. Men ska vara lite lugnare än de lite större öarna med fina stränder.

Reply
Ida

Skiathos i grekland är min absoluta favoritö! Världens mysigaste stad med ett enormt utbud av restauranger. Finns oändligt med stränder så mitt tips är att hyra vespa/fyrhjuling och upptäcka så många pärlor som möjligt!

Reply
Rebecca

Var där för ett par år sedan… Jättefint, men inte helt nöjd dock! Jag skulle gärna vilja tipsa dig om att åka till ön Rab i Kroatien, lite liknande Sardinien kan man säga, men så mycket bättre allting (maten, staden, mindre folk osv..)

Kram! Rebecca

Reply
Linnea

Santorini rekommenderas, en väldigt mysig och romantisk liten vulkanö i Grekland :-)

Reply
Almedina

Rekommenderar Budva starkt, det ligger i Montenegro. Fråga Alex han borde känna till det! Där är verkligen jätte fint!

Reply
Jelena

Hej! Rekommenderar er varmt att besöka santorini. Min pojkvän och jag var där förra året och det var helt fantastiskt. Solnedgången i Thira är det vackraste och mest romantiska som jag varit med om ! Det är väldigt liten ö med mycket historia, så det finns mycket att se plus att människorna är vänliga och hjälpsamma!! Hoppas jag har hjälpt er lite :D kramiiis <3

Reply
Johanna

Hej! Jag känner verkligen för att rekommendera öarna Naxos och Paros ute i den grekiska ö världen. Helt underbara och de har verkligen de små mysiga gränderna. På Paros bodde vi i Naoussa och på Naxos bodde vi vid Agios Prokopios, som låg precis vid stranden och nära till byn. Tjugo minuter med bussen, där fanns verkligen en massa dina gränder! För att ta sig hit “båtluffar” man, alltså flyg till Aten och sedan båt till öarna. Vi åkte med Blue Star Ferries och till Paros tog det fyra timmar med båt från Aten. Tar lite tid, men såå värt det!

Reply
Malin

Om du vill åka till en vacker ö så ska du åka till Skiathos!De spelade in en del av scenerna till mamma mia där. Jag har vart där två gånger och det är såååå fint! har vart på många öar i Grekland, men den ön är underbar!

Reply
Giovanna

Fortunately I live in Alghero: ) I always follow you kenza, even from here! : )

Reply
Erica

Kos! Var där för 2 veckor sen och staden är heeeelt fantastisk med alla mysiga restauranger och människorna, dom ska vi inte ens tala om! :) Sen finns paradise beach, och det var ett RIKTIGT paradise! Och 40+ varje dag :)

Reply
vendela

santorini är skit fint. var där förra året. jätte fin grekiskt ö, vacker stad, många restauranger. dock är det ingen sandstrand. men annars väldigt vackert.

Reply
Hedda

Var på sardinien förra veckan! Finaste ö jag någonsin varit på i Europa! Helt otroligt :O Om ni har möjligheten så åk dit haha :)

Reply
ajša

Platanias på kreta. 10 minuter ifrån “storstan” chania. De har bäst resturanger och trevligast människor. Stränderna är riktigt fina, finns en mindre ö man kan åka ut till och kolla delfiner osv.

Reply
Anna

På fullaste allvar åk till santorini Grekland. De är så jävla magiskt. Jag kan fan inte beskriva det. ÅK!!!!

Reply
Ebba andersson

Skopelos är hur fint som helst! (Grekland) på den ön spelade dom in mama Mia filmen! Där är knappt några turister alls, där finns massa små mysiga resturanger med äkta grakisk mat! Min mammas man kommer den Grekland så därför jag jag varit på väldigt många av dom grekiska öarna, detta är lätt min favorit. Det kan kanske vara lite knepigt att hitta båtarna som går dit men det är det värt

Reply
Amanda

Hej Kenza! Kul att du skriver om Sardinien. Jag och mina två kompisar bokade en resa dit igår och nu får du mig att längta ännu mer! ;)
Är det något vi inte får missa på ön, eller i Alghero, där vi oxå kommer att bo?
Skulle även vara kul om du kunde säga vart sista bilden (i inlägget) är tagen. Rena rama drömbilden juh!!

Kram

Reply
Croatian girl!

Dalmatinska kusten i Kroatien! Split, Zadar, Dubrovnik, Makarska, Vodice, Trogir… Så himla fint! Antar att Aleks kan språket vilken underlättar lite! Härligt land, stränder och mat! Man kan ta båtturer till öarna Krk, Hvar och andra små öar. Även kryssningar över till Italien är inte långt borta! Kroatien är nog europas vackraste land, rekommenderar starkt! :)

Reply
Emma

Åh jag kom precis hem från alghero! Bodde på ett hotell vid stranden som hette san Marco, kan verkligen rekommendera det! Kram!

Reply
amanda

Jag har varit på både parga, Zakynthos och Santorini, och jag rekommenderar verkligen Santorini, det är en lava-ö, vilket gör den väldigt speciell med stenar istället för sand på standen, ön har också himla intressant historia, och minns jag inte fel, ligger staden Ria där, där europas finaste solnedgång finns, det ska även vara i den staden där många av de grekiska vykorten tas! Iallafall, extremt mysig ö! :D

Reply
Sofia E

Korsika!!!! Var där för tre år sedan och det var så fint där!!
Malta också! Var där förra året och de va lika fint som på Korsika om kanske inte lite finare !!

Reply
EMELIECATRINE

Var på Sardinien för en månad sen, det var verkligen jättefint! Parga i Grekland är otroligt fint och mysigt har jag hört, kolla det =)

Reply
sara

you MUST go on Santorini, it’s magical. i’ve been there before and i would go again anyday.

Reply
Amanda

Kanske de Eoliska öarna kan vara nåt? Inte varit där själv men läste om det i Elle nr 7. ;)

Reply
G

Albanien är väldigt fint med både kust och mysiga städer, framförallt rekomenderar jag städerna Vlorë och Sarandë!

Reply
Josefine Nyberg

Sicilien är heeeelt fantastiskt! Rekomenderar er att bo i Giardini-Naxos. Därifrån är det nära till staden Taormina, med buss eller om man vill gå, men det är bara uppför. Man bör dock promenera till Castel Mola, det ligger högt över havet och det är så värt det att ta en promenad upp dit. Fantastisk liten stad, det är som att tiden har stått stilla där. I Giardini hittar du världens godaste pizza på Bussola.

Reply
Elin

Jag kom hem från Sardinien igår! Love it ! Vad bodde du på för hotel när du var där?

Reply
Sara

Frankrike är fint :) Har bland annat varit i St Cyprien i södra Frankrike, nära spanska gränsen.

Reply
Anesa

Jag ville rekommendera Kroatien, men vill du åka till en ö så är ön Brac eller Hvar i Kroatien super mysiga. :)

Reply
Jasmine

La Rochelle + Isle de Rhe i Frankrike. Så fint och otippat resmål! Går att kombinera med en avstickare till Bourdeaux!

Reply
Evelina

Kalabrien borde du åka till om du älskar Italien! Jag själv har blivit helt förälskad i Italien och nästa sommar åker jag iväg till Kalibrien med familjen, ligger i södra Italien och är en gammal stad som är byggd uppe på klippor. Precis nedanför klipporna ligger vita sandstränder med turkosblått vatten. Har aldrig varit där själv, ska som sagt dit nästa sommar, men man kan väl aldrig bli besviken på Italien?!

Reply
Sara

Ni måste åka till Skiathos i Grekland! Helt underbart är det där, kan varit det finaste stället jag någonsin sett! jätte fint där och alla människor är så himla trevliga och jätte bra mat! det är ju där mamma mia spelades in så det var jätte kul och åka runt och kolla alla scener osv! kram

Reply
Johanna

Åk till Nerja utanför Malaga i Spanien.
Haha, det är bara för att jag ska dit och det hade varit så himla roligt att träffa dig, haha, kram!

Reply
Emilie

Härligt! Jag ska just dit i sommar!
Tänkte kolla, finns det nån shopping i Alghero?

Reply
Ida

Korfu är en ö i Grekland. Mysig ö med god mat, mysiga o fina butiker o trevliga människor. Var i staden sidari som jag verkligen rekommenderar. Finns både festa hotell och lite mer lugnare hotell. Varmt o fint hav, helt turkost vatten! Simma gärna genom kärlekstunneln som finns i sidari.

Ön Korfu rekommenderar jag verkligen, särskilt staden sidari :)

Reply
Lina

Korsika är vansinnigt vackert med god mat, fint vatten/stränder och mycket att göra. Inte så turistigt utan bara helt underbart.

Reply
Viktoria

Jag kan STARKT rekommendera Samos, en grekisk liten ö nära Turkiet. Väldigt litet men otroligt fin och grön. Vi bodde på pythagorio, men finns fler små byar att bo på. Det är mitt favorit ställe i värden faktiskt, åk dit! :D

Reply
Alma

Rekommenderar verkligen lanzarote!! Och även kos (Grekland), båda dom ställena är huuuur fina som helst. Hoppas ni får en bra resa!! Du är en stor förebild till mig kenza <3

Reply
Clara

Samos är en väldigt fin ö! Ganska liten, nära Turkiet och finns båtturer till små vackra öar.

Du e bäst Kenza!<3

Reply
Hannah

Menorca! Påminner lite om Sardinien, pittoreskt, galet fina stränder, rent, god mat etc,

Reply
Anonym

Santorini! Ca 90% av alla foton på grekiska vykort är tagna på den ön, så du kan tänka dig vad fint det är :)

Reply
J

Amalfikusten i italien är fint. Bodde själv där i en mysig lägenhet i en stad eller by är det nog egentligen, conca de marini. Mysiga stränder med branta slutningar där husen låg. Bodde i denna lägenhet om jag minns rätt, fanns en fin butik med massa charkvaror och så vilket resulterade i flera mysiga måltider i lägenhetens trädgård och terasser :)
http://www.in-italia.se/italien/campania/conca-dei-marini/amalfi-51/

Reply
Athina

Grekland så klart, tusen ggr bättre stränder och maten är bara sååå god…! Jag rekommenderar Symi, Paxoi eller Santorini. Lite lugnare öar men väldigt väldigt vackra!

Reply
Emelie

Vill börja med att berömma dig för din stil, din nya klädlinje och din blogg, kanonbra!! Du inspirerar.

Jag rekommenderar flera gånger om Skiathos, världens finast plats enligt mig i Grekland. Över 60 stränder och en mysig stad att äta och dricka gott i. Ni kommer inte att ångra er! Jag vill lätt tillbaks dit igen! Att hyra en fyrhjuling är ett tips, det finns mycket att se!

//Emelie

Reply
ivana

visit Croatia! islands Hvar and Brač and cities like Dubrovnik, Split, Trogir,Šibenik, Zadar

Reply
Anouk

If you’re looking for a Greek island, Kos is really nice! I’ve been there last year and it’s a nice, small island where you can ride your bike to the beach or to the nice restaurants :)

Reply
Anna

Kan rekommendera grekiska öarna Santorini och Naxos varmt! De är otroligt vackra, speciellt Santorini och vulkansluttningen ner mot havet vid solnedgång… ♥

Reply
Em

Jag skulle verkligen rekommendera Menorca. Ligger alldeles intill Mallorca men det är enligt mig helt annorlunda. Vattnet är klarare, folket trevligare, stränderna längre och vattnet är faktiskt varmare. När jag var där var det över 25 grader i havet faktiskt. Ha det bra! :)

Reply
Anna

Jag har varit på väldigt många grekiska öar men måste rekommendera skiathos :) den är känd för Greklands bästa och finaste stränder och har flest stränder per kvadratkilometer. Googla på stranden Lalaria får du se ett exempel! Den ön är både mysig, romantisk och otroligt vacker. I augusti åker jag och pojkvännen till vår nionde grekiska ö, lefkas. :) trevlig resa kenza och hoppas ni finner ett bra resmål! Kram

Reply
A

Kan varmt rekomendera sicilien, har varit där flera gånger och det är underbart. Cefalu på öns norra sida är ett underbart resmål, inte alltför mycket turister, mycket kultur och en underbar stad. Kan också rekomendera den lilla ön Favignana precis väster om sicilien. En liten ö med mångs underbara stränder, alla inom cykelavstånd.

Reply
Frida

Amalfikusten! Det är lätt det häftigaste jag har sett i hela mitt liv. Det är sådär tappa-andan-magiskt vackert.

Reply
Amanda

Santorini är helt fantastiskt! Jag bodde i en liten by, men de två små städer på ön går att bo i också. Utsikten är helt magisk från Fira, massa mysiga gränder och god mat. Det låter inte särskilt speciellt men jag har också åkt runt i Medelhavet men inget är som santorini!

Reply
Hanna

Hej Kenza! Jag och min pojkvän var på en ö i Grekland förra sommaren, och om några veckor ska vi dit igen! Ön heter Kefalonia, och är otroligt vacker. Många känner inte till den, men ändå så finns en utav världens mest berömda stränder där, Myrtos. Tycker verkligen att du ska kolla upp lite bilder på ön och överväga den! Du kommer inte ångra dig.

Reply
Julia

Har du varit på Santorini? hur fin ö som helst, verkligen magisk!! Paros/Anti paros är också väldigt vackra öar i Grekland :)

Reply
Mikaela

Kan varmt rekommendera lilla ön “Skiathos” i Grekland. Det är så romantiskt där! :)

Reply
Elsa

Du kan göra som Foki och åka till Amalfikusten. Det är helt fantastiskt där!
Annars finns det ju hur många vackra och soliga ställen i Italien som helst! :)

Reply
Bella

Jag kan verkligen rekommendera Montenegro! Har varit där och det är hur fint som helst och super mysigt! Stranden där är också fin, finns flera olika stränder! Rekommenderas!
Kram!:)

Reply
alessia

hi Kenza!so happy you liked my beautiful Alguer!I cant but suggest you other Italian places, such as Ischia and Capri, but also Calabria is sooo damn beautiful

Reply
Rebecca

Greklands öar Lefkas eller Skiathos är jättemysiga och med superfina stränder! Goda restauranger nere vid hamnen :) kan verkligen rekommendera de öarna!

Reply
Jane

Kenza you should go to Santorini, Greece ♥♥
it’s beautiful
PS: I love your blog and I love you

Reply
Natalie Norrköping

Hej Kenza! Måste säga att det var väldigt vackra bilder! Tack för tipset! Då vet man vad man mer kan fundera över när man ska åka! ;) Har en liten fråga till dig.. Var har du köpt den virkade/stickade byxdressen? Den var riktigt fin och du passar riktigt bra med den! Ta hand om dig! Kram Natalie från Norrköping

Reply
Nathalie

Efter att ha sett bloggerskan Tuulavintage resa till Zakynthos i Grekland så vill jag sååå gärna åka dit. Checka hennes blogg (om du inte redan gjort det!) och kolla hennes bilder från resan! Man vill åka dit på momangen!!

Reply
L!

Jag och min sambo har tittat på Saranda i Albanien, himla fint och är inte så turistat ännu – men har läst recensioner därifrån och alla verkar ha varit supernöjda och jämför det med de grekiska öarna :)

Reply
Sagis

Jag har rest väldigt mycket i Grekland då min styvmamma kommer där ifrån och jag kan utan tvekan säga att det absolut finaste stället jag varit på är Parga. Dock är det ett av Grekernas favoritresemål och extremt populärt i agusti så om man ska dit bör man åka i juni/juli om inte till och med i Maj. Jag var där i mitten av agusti och kunde knappt se staden för det var så mycket folk. Sen var jag faktiskt där 1 maj i år och jag tror vi träffade på sammanlagt 15 pers som inte bodde/jobbade där.

Om man annars är sugen på Grekland och vill ha dom vita sandstränderna kan jag rekomendera Chalkidiki! Åk INTE till Rhodos/Kreta osov… Bara en turistfasad…

Reply
Nora

En grekisk ö som du borde åka till är santorini! Var där i Juni i år och det var verkligen såå vackert där! :)

Reply
maja

Zakynthos, alltså man behöver inte ens ha nåt bra hotell för att älska det. Bodde på ett skithotell men kunde gå till stranden på 3 minuter wiiiee

Reply
Paulina

Hej! Jag vet att du varit i Turkiet (Alanya) och det är inget jag själv rekomenderar MEN eftersom jag själv bor i Turkiet allt som oftast så har jag två riktiga pärlor att rekomendera och på första plats så har vi en liten liten by som heter Akyaka, (Gökova) och ligger i distriktet Mugla. Det finns ingen klubb eller nå sånt utan är helt enkelt ett lungt härligt paradis med MASSA god mat, riktig turkisk mat och fantastiska frukostar. http://www.iliketurkey.com/gokova_e.htm <- för bilder.
Alltså ja skulle kunna rekomendera frukost/lunch/middag för en hel vecka. och dessutom ligger det bara ca 30 min ifrån Marmaris om man vill ha lite andra aktiviteter med bazar och nightlife. Men i akyaka kan man även kitesurfa vilket jag verkligen tycker du borde testa på, it's gonna change your life ;)
Nu har ja skrivit så mkt om mitt första tips så jag låter de bara bli det. ÅK dit! Det är vackert och erbjuder massa smaker och annat roligt. Man kommer enklast dit via Dalaman flygplats. Det här är det riktiga turkiet, och inget turist jippo som Alanya. Skicka ett mail vettja om ni väljer att åka dit så kommer det en novell tillbaka med olika tips om det mesta. kramar

Reply
Katja

Hey Kenza! Kroatien ar underbart! Google bara Split, Dubrovnik, Pag (Zrće), Vodice, Brač, Hvar, Makarska… Det ar tusen ganger vackrare och biligare an i Grekland eller Italien! Kroatiska havet ar varmt, och italienska stranden ar so ful i komparison!

In Kroatien there so many beautiful beaches, and parties in the open, on the beach, people dancing and drinking all day!

And it’s not expensive, one beer cost 15 kronor! Google all those places, and you’ll see how beautiful it is. Sardinien can’t even be compared with let’s say ISTRA (BRIJUNI, PULA) in Croatia! Just compare sea and beautiful beaches in Croatia, and then take a look at that beach without anything green you’re lying in the picture!

ps. Jag har lart mig att prata lite svenska tack pa din blog jag alskar! Halsningar fran Kroatien!!! :***

Reply
Mariaaa

Hej på dig finaste!
En fråga ? Har du planerat att designa en ny jacka nu till höst? En nr 11 alltså..
Tacksam för svar ! Du är bäst! <3

Reply
Emma

Vet inte om det räknas som sydeuropeiskt, men Kroatien är otroligt fint! Och väldigt trevliga invånare! Bara ett litet tips! ^^

Reply
Emma

Lefkas är en otroligt mysig ö i grekland :) de har en av greklands finaste stränder som kallas porto katsiki så fruktansvärt fiiint! :D

Reply
Mina

LIBANON! Libanon har allt, god mat, fina stränder, nattlivet är underbart, 36 grader under augusti månad, shopping och folket där är väldigt trevliga! Du kan sola och åka skidor på samma dag! Jag rekommenderar libanon starkt!

Reply
Eva

Oh, I was also in Sardinia last year in August! It’s beautiful! My dad was brn in Sardinia, we still have family there :)

Love from Belgium

Reply
Jenny

Zakynthos är en fin och mysig ö! Det är en grekisk ö. Googla på det, hur läckert som helst!

Reply
Alice

Tipsa om Naxos och folengrandos
Folengrandos är mer än liten mysig ö där det finns klippor man hoppar ifrån och om man tar bussen så kan man komma till jätte mysiga restauranger det är jätte fint hav också
Naxos är en ö som det finns mer en by där det finns mer affärer men det finns ett jätte bra hotell precis vid stranden jätte fint vatten dör med
Lycka till :)

Reply
Pauline

jag och en kompis ska iväg till en av greklands alla öer, kefalonia, verkar riktigt fint där :D

Reply
Nea

Min rekomendation är inte sydeuropeiskt men absolut inte sämre för det! :-) Den karibiska ön St.Martin är verkligen för härlig <3 Vita stränder, turkost vatten, fantastiskt ljus, så helsikkeeees go mat (!), trevliga människor och fin stäming. Ett minus är att de t blivit mer kriminaliserat på sistone, men det går att undivika med sunt bonförnuft ;-)

Reply
LISA

JAG REKOMMENDERAR VERKLIGEN EN Ö SOM LIGGER BLAND GREKLANDS ÖAR, DEN HETER AMORGOS. VERKLIGEN EN MAGISK Ö MED EN JÄTTE GULLIG LITEN BY OCH EN FIN STRAND MED MAGISKT TURKOST VATTEN. MAN FÅR “BÅTLUFFA” UT DIT FÖR Ö:N LIGGER VÄLDIGT LÅNGT FRÅN FASTLAND. MEN MAN KAN STANNA PÅ ANDRA FINA ÖAR PÅ VÄG UT TILL DEN PERFEKTA Ö:N AMORGOS! HAHA AJA VERKLIGEN EN REKOMMENDATION I ALLA FALL :):):)

Reply
Malin

precis kommit hem efter en underbar vecka i alghero! Love italy!! Åk till Sicilien, Taormina!! Så romantiskt o vackert, ja helt magiskt!

Reply
Emelie

Oia på Santorini, en grekisk ö, är ett måste att besöka! Den mest romantiska plats jag någonsin har besökt. :-)

Reply
Jag ✌

Kroatien rekommenderar jag! Det är jätte fint och trevligt där! Dubrovnik är en fin stad! ;)

Reply
elin

Var på höstlovet på italienska rivieran vid staden Ventimiglia! Det var så himla vacker natur där och omgivningen var sagolik!! så fanns det också många fina, små turistställen t.ex byn Dolceacqua som var en medeltida by som det ännu bodde folk i, och de naturliga poolarna i Roccetta Nervina! det är en resa som jag aldrig glömmer, rekommenderas!!

Reply
Hannah

Hej! Ville tipsa om Sisilien; var där för tre veckor sedan och det är så vacker miljö och fantastisk mat! Besökte vulkanen Etna, som var värt att besöka! En annan jätte vacker och härlig plats vid medelhavet är Malta med fina huvudstaden Valletta med överraskande bra shopping, magiskt vackra ön Comino dit man tar sig med en timmes färja, bra utgång/barer och sedan finns det massa andra fina ställen att besöka där :) och på Malta MÅSTE man äta Millie’s Cookies-glass: mjukglass där du får välja sås och hembakat cookie (finns massa sorter på bägge två!) som mixas ihop, bästa glassen jag nånsin ätit! :) sedan har jag aldrig ätit lika god pizza som på Malta, mums!

Reply
Linn

Ser underbart ut! Hur bokar du dina resor, allt i ett paket genom något resebolag eller flyg och hotell för sig? Jag sitter och kollar på massor resor nu till slutet av sommaren så vore jättesnällt om du kunde berätta på hur du brukar boka och tips på fina och mysiga ställen! Jag är med sugen på någon grekisk ö typ, som ser ut så som man tänker sig Grekland och med klarblått vatten! :)

Reply
Julia

Jag rekomenderar starkt Parga! Det är en jättefin stad som ligger på Greklands fastland fast som verkligen har en ö känsla. Det är inte sådär superstort och känd stad heller vilket gör det mysigare och inte den där “turist” känslan. Hoppas det låter bra kolla in bilder för det är verkligen jättefint!

Reply
MadeleneH

Du har ju missat Kroatien! Så sjukt fint där och väldigt rent och klart vatten. Dit måste du åka nån gång, du kommer inte bli besviken :)

Reply
Karolina

Jag ska til Malta, om några veckor. Det är ju lite speciellt inte så många som reser dit vad jag känner till personer! Men det ska vara superfint! Kram

Reply
Anna

Om du vill til en grekisk ö skulle jag rekommendera Paros, Naxos eller santorini! Jätte mysiga öar!

Reply
Caroline

Åk till Kroatien! Ta flyg till Split (Ryan Air flyger dit) och ta sedan båt till ön Brac och bo i Bol, eller till Hvar och bo i Hvar stad. Kristallklart vatten, underbar snorkling, sjukt trevliga människor och lätt att hyra en lägenhet. Helt klart det bästa resemålet i Europa. Har själv varit där fem gånger och längtar tillbaka :)

Reply
emma

jag är på den grekiska ön Lefkas at the moment på en plats som heter Nidri! Här är skitmysigt, söta resturanger o härlig “feeling”, inte sådär överturistat såååå rekommenderar!

Reply
Marysia

CROATIA, eller Kroatien. Super fint och lite speciellt. Finns nog många fler platser vid kusten, än där jag var. Jag var i Porec och skulle gärna åka tillbaka (men gärna till sandstranden) i så fall. Det är extremt varmt mitt i juli, men också bra väder. Typ ta med dina tjejkompisar och res dit!!! KRAM

Reply
Nathalie

Jag kan VERKLIGEN rekommendera Sicilien! Speciellt ön Favignana som ligger lite utanför Trapani. SÅ mysigt och romantiskt. Fantastisk mat också, vilket i alla fall jag tycker är rätt viktigt :-)

Reply
Vickan

Santorini i Grekland! Super fint var där nyss på Anemos beach, kan verkligen rekommendera, och i så fall måste ni äta på Seaside en super bra restaurang! :)

Reply
Stina Anderson

Amalfikusten! <3

Flyg till fiumicino )eller hur det stavas) i Italien, hyr en bil och kör neråt söderut längst kusten. Stanna en natt i Terracina (i byn uppe på bergen) Ät på St:patrick, de har en vinkällare från kristus tid och en matsal endast för två.

Åk sen vidare (se till att inte åka in i Napoli, vi irrade runt där i 4 timmar och kom fan aldrig ut) och så kör ni amalfikusten, stanna till i de små bergsstäderna på vägen. Helt jädra fantastiskt! Vyerna, maten, de små stränderna insprängda i bergssluttningarna, ahh!

Hett tips!

//Stina

Reply
Andrea

Jag kan verkligen rekommendera Kefalonia, den största av de joniska öarna. Heeelt underbar natur, fina stränder, mycket att kolla på och göra och ön är heller inte så turistig. Var där en vecka och det va för kort tid, hann inte med allt jag ville göra och kolla på så ska helt klart tillbaka något år. Kan verkligen tipsa om den ön, invånarna är jätta söta med:)

Reply
Azalea

Marbella, puerto banus är verkligen underbart! Sjukt många stränder, och fina restaurangskedjor, shopping och klubbar överallt!

Reply
Wilma

Korsika (utanför Frankrike, nära Sardinien (tror jag?)) är så sjukt fint, var där förra sommaren i Calvi och det var så himla fint! Super mysiga städer, god mat, underbara stränder. Ett tips från mig :)

Reply
Mia

Du har ju varit på Mallorca men port de soller på Mallorca är en fantastisk hamnby med restauranger och stränder.
Franska Rivieran, Antibes är en underbar liten stad ganska nära Nice.
Sicilien, vackert
Malta, en jättehärlig ö med mycket variation och turkost vatten.
Venedig är ju sjuuuuukt fint men kanske inte så sol och badigt..

Reply
Linda

Min sambo är på Samos, Grekland och är helt dökär. Han har redan planerat nästa semester dit fast han bara varit där i 2 dagar haha. Så som andrahandskälla: Samos, Grekland :)

Reply
Karin

Skopelos i Grekland är alldeles fantastiskt!!
Filmen Mamma Mia spelades in där!

Reply
Mia

Du borde åka till Croatien. Fantastiskt väder och fina stränder. Har varit där 6-7 gånger och alltid haft det lika bra! Finns en fest-ö också som man kan åka till, Zrce heter det !

Reply
Gabriella

Hej Kenza! Jag skulle varmt rekommendera Cefalù på Sicilien. Underbar mysig liten stad med fantastisk italiensk mat! Fina stränder också! Kram!

Reply
Fanny

Hej! Vart har du köpt din svarta bikini som du har på bilden åvanför? Snälla kan du svara på mitt meddelande skulle betyda jätte mycket :) kram

Reply
Wilma

Hej,
vad kul att du gillade Sardinien! Ska faktiskt dit om ca 2 veckor. Ett ställe i Europa som jag tipsar om är Korsika. Ön ligger precis ovanför Sardinien och tillhör Frankrike. Även om ön är fransk så har dom mycket Italiensk mat vilket jag tyckte var bra. Vi var i norra Korsika men även där var det bra väder.

Tipsar verkligen om det och jag tror att stället vi bodde på hette L’Île-Rousse och vi bodde på hotellet Napoleon Bonaparte som var centralt o bra. Vi hade nära till stan men även nära till stranden som var hur fin som helst. Perfekt ställe med många fina butiker:)

Reply
mirnish

Hej! Du skulle verkligen besöka Kroatien! Dubrovnik, Split, öarna Hvar, Korcula, Brac…. guggla dem! :D Kroatien är billigt så det också är ett plus för dig! Man kan äta mycket fina mat här och avnjuta vårt hav och kust! Här är några bilder…

http://www.google.hr/search?q=croatian+seaside&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.48705608,d.Yms&biw=1366&bih=677&um=1&ie=UTF-8&hl=hr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ncTVUYLLLuK04ATQvIGYCg

Hälsningar från en svenskstuderande från Kroatien! :*

Reply
mia

Poros,Grekland är jättefint! Två öar en liten och en stor, den lilla är partyön och shopping och den stora är lugnare. Men det är en bro mellan dem och det var så fint och mysigt där!

Kram!

Reply
Andie

En grekisk ö som jag älskar är Skiathos, fantastiska stränder, otroligt bra mat och massor av trevliga människor. Dock ingen fest ö, mest romantiskt och mysigt!

Reply
Tania

Secilien rekommenderar jag väldigt mycket. mysigt och jäkligt goda pizzor, Gud! Lugnt och avslappnat samtidigt som det finns saker att hitta på, sevärdheter, mafffiiiiiaaa… Hahaha marknader osv.

Reply
emily

Jag kan rekomendera den grekiska ön Sifnos, det är en liten ö som inte är så turistig. Jag bodde i byn Kamares, som är den by man kommer till med färja från Aten. Man måste först flyga till Aten och sedan ta färja från hamnen, rekomenderar verkligen snabbåten (2 timmar), jag åkte en gång den långsamma båten som tog sex timmar. Väl där är det bäst att hyra moped och åka runt på ön till olika stränder, så som Faros, Kastro och Vathy. På en del ställen finns det klippor som man kan hoppa ifrån! Jag rekomenderar att bo i Kamares då jag tror det är den största byn och där finns många resturanger, och sedan besöka de andra ställena som är mindre under dagarna! Keramik är ett måste att köpa med sig hem då ön är känd för sin keramik! Glöm inte att ta med snorkel och cyklop! Det är verkligen en liten idyllisk ö med små kyrkor på bergstopparna!

Reply
Isabelle

Kan verkligen rekommendera Dubrovnik i Kroatien, sååå vackert! Har dock inte varit i Dubrovnik men jag har varit i Kroatien hos min farmor och farfar alla somrar under min uppväxt och det är så otroligt vackert! Har hört att Dubrovnik ska vara så romantiskt! Kram

Reply
Anna

Cykladerna Grekland. Öarna Naxos, Paros, Antoparos , Amorgos. Flyger gör man till Santorini sen färjor. :)) fantastiskt mysigt !

Reply
Lisa

Ni måste åka till Kroatien. Brac eller Hvar utanför Split, som Grekland fast bättre!

Reply
elma

Kroatien helt klart: Split, Dubrovnik är några favoriter =)sen ett bonus är ju att du har en kille som talar flytande =)

Reply
Joanna

Jag och en vän var på den grekiska lilla ön skopelos förra sommaren, det var otroligt fint! Dock väldigt lugnt och att ta sig till alla fina stränder bar genom buss eller att hyra bil. Man landar på grannön skiathos vilken är en större ö, har hört att det är otroligt fint där också plus att det är med rörelse där. Älskar Grekland!

Reply
Anonym

Montenegro är hur underbart som helst! Ligger brevid kroatien och nedanför serbien. Vackert och lite gammelmodigt. Budva är bästa staden när det gäller allt,jättefina stränder lugna stränder samt stränder där dom har barer musik osv. Och på kvällen är det helt galet ! Bästa staden någonsin . Rekomenderas !!

Reply
Erica Rosander

jag har varit på ön Santorini, den vackraste ön jag har upplevt och har varit på Naxos, Kreta och Rhodos innan men inget slår Santorini!

Reply
Rebecca

Hej!

Jag kan verkligen rekommendera Cinque Terre vid italiens västkust. Jag var där för 1 månad sen med min pojkvän och det va såååååå vackert! Man kan flyga till Milano och ta tåget ner:)

Reply
Amanda

Åå men jag var ju på Sardinien i Alghero för ett par veckor sedan! :)
Vi hyrde också bil och åkte också längs kusten på bilden längst ned! Haha vilket sammanträffande. :)
Visst är den italienska glassen och pasta/pizza/risotton god? ;)

Reply
Angelica

Hej Kenza ! Åk till Sicilien ! Världens finaste Ö . Taormina eller Cefalu, kan starkt rekommendera dessa resemål. kram kram Angelica

Reply
Olivia

En grekisk ö som är supermysig är zakynthos! En liten ö men med fina stränder och otroligt god mat!
Kram och tack för en superblogg!!

Reply
Sofie

Jag kan starkt rekommendera Kefalonia! Åk i såna fall till en strand som heter Myrthos beach.

Reply
Elsa

Samos! En ö i Grekland som är superfin, inte mycket folk, jättrfint att åka bil runt! Det är ett stort berg i mitten så det finns många bergbyar och är allmänt väldigt fint!! Tips!!

Reply
Irma

Åk till Kroatien! Helt underbart och ni lär inte ångra er. Likt Italien btw :)

Reply
Alyssa Hartwick

You should go to Mykonos!!!! I was there a few years ago and it was so beautiful <3 Perfect blue water and white washed buildings by the sea

diarylamode.blogspot.com

Reply
Carro

Jag kan verkligen rekomendera några grekiska öar! Jag och min familj har öluffat i 4 år nu och varje år har vi åkt till samma öar för vi tycker om dom så pass mycket! Kan verkligen rekomendera koufonissi som är en så himla vacker ö, det är dock en väldigt liten ö som inte många vet om, det finns inte så mycket att göra på ön men vattnet är verkligen koralblått! Den ön är verkligen hur fin som helst! Sedan har vi Naxos som också är en fin ö! Staden erbjuder pubbar, restauranger och verkligen allt man letar efter! Du kan hyra bil, motorcykel m.m på ön, gå på bio då det inte finns något tak! Tror nog du skulle tycka om den ön om du gillade Sardinien så pass mycket. Sedan har vi antiparos som också är en liten ö, lite som Naxos som du nog också skulle älska! Hoppas du får lite tips nu! Kan VERKLIGEN rekomendera Greklands öar, dom är helt gudomliga

Reply
Annie

I would recommend you Zakinthos it`s in Greece. It`s realy beautiful and the water is very clean.As much as the restaurants there are some that are realy nice.I wish you a nice day Kenza :)

Reply
Cajsa

Hej! Den grekiska ön folegandros är otroligt fin! Du måste bara dit!! Den har allt detdär man vill ha, jag lovar! Kraaam!

Reply
Rebecca

Sicilien, syracusa och tamorina är underbart. Flyg till Palermo och hyr bil. Sjukt mysigt att åka och inga jätte avstånd. Dock sjuk trafik i palermo

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*