• header

SARDINIA

Pictures from Sardinia

En härlig resa som jag minns är vår vecka på Sardinien. Vi var där för exakt ett år sedan och det var så himla fint! Vi bodde vid stranden i Alghero, väldigt nära till stan (som var så jäkla mysig, full med trevliga restauranger och cafén) och väldigt nära till den fina stranden Maria Pia. Vi hyrde bil några dagar och åkte runt till byarna & stränderna bredvid Alghero. Sista bilden visar hur det ser ut när man åker längst kusten. Magiskt!

Jag kan verkligen rekommendera Sardinien till er. Har ni något sydeuropeiskt litet resemål ni rekommenderar? Har varit på Kreta, Rhodos, Cypern, Algarve, Mallorca, Alanya etc. Vi ska iväg i slutet på månaden. Är lite sugen på någon grekisk ö! Eller Italien igen (pizzaaaaaaaaaaaaaaaa♥)

// I will always remember our week in Sardinia. We were there last summer and it was so beautiful! We stayed at a hotel by the beach in Alghero, it was close to the town (the old town was so cozy with many nice restaurants) and very close to the beautiful beach Maria Pia. We also rented a car for a few days and went to other villages/beaches, it was so nice to drive by the coast. Just look at the view in the last picture. Amazing! I really recommend Sardinia. Do you know any other good destinations in southern europe? We’re going away by the end of the month. I think I want to go to some greek island! Or Italy again (pizzaaaaaaaa♥)

460 Comments

Hemlis

Om ni vill ha något lika fint och mysigt borde ni åka till Kroatien och på öarna vid split.. Bland annat ön hvar och stipinska är superfina! Man behöver inte åka 12 h för att komma till ett paradis! Beyonce semestrade där förra året ;) Sjukt fint!

Reply
Emilia

Du måste till MENORCA superfint! Lite mer privat om man säger så, kristall klart vatten, har varit i cypern och turkiet och visst var det fint men skulle aldrig rekommendera de ställerna efter menorca. Världens finaste ställe! Billigt också och superbra shopping.

Reply
NICOLINA

Jag tycker du ska prova på Kroatien, så otroligt vackert och härligt !!! Kramar

Reply
Yana

Åk till Thailand, 10 timmars flygresa men så sjuuuukt värt! Det är det bästa stället jag har varit på. Om ni åker dit så måste ni bara besöka Phi Phi Island & Similan Island! Världens finaste ställe med världens snällaste människor! ♥

Reply
Nicola

Tropea, som också ligger i södra Italien är en av det absolut häftigaste ställena jag rest till, både stad och strand-mässigt. Har aldrig upplevt så klart vatten i Europa och staden är helt makalöst vacker! Helt klart värt att resa till!

Reply
Anna

Parga och Lefkas är två otroligt mysiga ställen i Grekland. Rekommenderas !! :-) Parga är grekernas semesterort och hela staden är sådär typisk grekisk.

Reply
Eda

Kusadasi i tyurkiet är ett måste!!!!!!!!!!!!
Rent översatt heter den fågenön!
Eller bodrum också i Turkiet!

Reply
Louiza

Om du vill till en av världens top 10 klassade stränder, grön och magiskt vacker ö utan massturism sä är Lefkas min favorit! Ni kommer inte bli besvikna. Kolla bilder på google :) enjoy!

Reply
Madeleine Marié

Om det är en grekisk ö du bara måste besöka så är det Santorini, var där för två år sen och det var heelt magiskt! Det är vad man kan kalla paradise! :-)

Reply
Frida

Paros Grekland måste jag rekommendera! Det finaste stället jag vart på. Supermysigt ö med små gränder och underbara restauranger både på bergen med utsikt över havet och i dom små gränderna! Love it!

Reply
Ida

Vill du ha en typisk grekisk ö är det Skiathos du ska åka till! Bo gör man bäst i Megalis Amos som ligger med gångavstånd till Skiathos stad. Ön är känd för inspelningarna av Mamma Mia och jag kan verkligen rekommendera ett besök på grannön Skopelos där många av stränderna från filmerna finns. Underbart vackert!

Reply
Allie

Kroatien!! Kom just hem från Makarska, så himla vackert och mysig. Södra Italien var min favvo innan men nu vill jag bara tillbaka till Makarska!!

Reply
Julia

NAXOS i Grekland! Det är en ö som ligger cirka tre timmar(om man tar den snabba båten) från Aten med båt. Det är en ö som är en av Greklands billigaste öar pga att dem inte är beroende av turismen. Du kan hitta hotell och restauranger i alla möjliga prisklasser. Det är en ganska lugn ö men det finns många mysiga barer längs stranden som det blir lite drag i på kvällarna, speciellt under högsäsong.
Jag skulle rekommendera dig att bo i Agios Prokopios. Där finns en fin lång sandstrand med otroligt klart vatten, en hel del mysiga hotell, barer och restauranger. Du kan även ta dig in till Naxos stad smidigt med buss eller taxi(tar ca 15 min). Där finns det mysiga gränder, små butiker som har smycken, skor, väskor, kläder, etc. Hamnen i Naxos stad är också supermysig och fin där det finns en del barer att välja på. Om ni vill ha lite party så finns det några klubbar man kan gå ut på också. Jag har varit på Naxos fyra gånger och älskar det lika mycket varje gång :)
En vecka kan dock vara lite kort att åka dit eftersom resan tar ett tag. Man skulle nog behöva vara där i minst tio dagar. Lycka till med valet av resa :)

Reply
Jennifer

Corsica! En ö som tillhör Frankrike och det är helt underbart där!
Eller Bali i Indonesien om du vill åka långt borta, helt underbart där med! :D

Reply
Elin

Södra Frankrike får man inte missa. Finns en massa små, härliga byar i Provence med vackra stränder. Den sydfranska maten är fantastisk! Fortfarande relativt ovanligt att turista där så det känns verkligen autentiskt!

Reply
Sara Palmér

Om du är ute efter en lugn och skön resa i fin miljö rekommenderar jag verkligen Samos! Mysigaste ön, trevligaste befolkningen, underbara restauranger och man kan göra roliga utflykter :)

Reply
Fanny Sahlin

Hur är det att leva där? Jag menar..är det billigt att äta ute och kanske shoppa lite?

Jag hade åkt till Italien om jag hade varit dig. Där är så mycket att upptäcka..enligt folk :) Jag vill själv dit! Eller varför inte Frankrike? Malta? :)

Reply
grekisk ö

om du är sugen på en grekisk liten ö så ska Ios tydligen vara sjukt najs. Har inte varit där själv, men ska dit i augusti och har hört massa bra om ön. En jag ska dit med har varit där snart 10 gånger nu. Ska både vara bra partyplace men också ett ställe om man bara vill koppla av och njuta. Ska vara väldigt fint :) ett tips du kan kolla in!

Reply
Nina

Jag var i Alghero förra året och gillade det men något som jag gillar ännu bättre är Portugal! Bo i Lagos och hyr bil så ni kan köra runt lite.
Härligt ställe, fint vatten, god mat, surfing och maSsa surfarhak.

Reply
L

Gardasjön i Italien är fantastiskt, har varit i Bbardolino och Malcesine. Jättefint är där! :)

Reply
Lina

Hej! Jag ska till ett ställe i Turkiet som heter türkler :) hotellet vi ska bo på har endast 500 meter till stranden med egen strandbar och vattenland på hotellet :) Türkler ligger typ mellan Side och Alanya :)

Reply
Klara

Hej, rekommenderar starkt en liten ö utanför Sicilien som heter Favingana! Kan nog vara jobbigt en hel vecka men en väldigt mysig ö. Kram

Reply
Johanna

Nice i Frankrike! Vet inte riktigt, du kanske har varit där?
Med det är perfekt ställe där man kan kombinera shopping, supermysiga restauranger och strandäng. Jag antar att det finns en del klubbar också men jag är inte så gammal så har inte koll på det hehe..
Det är också trevligt att bara promenera runt, byggnadetna är fina och gatorna är mysiga. Stranden är en superlång stenstrand, men det finns bitar som de täckt med sand och volleyboll planer! Jättefin och supermysig stad med bra väder (i alla fall nu på sommaren).

Reply
Jenny

Jag vet tips på en super bra grekisk ö! Lesvos heter den. Jag har aldrig varit där, men 5-10 personer på min pappas jobb har varit där mer än en gång & alla tycker det är en av de vackraste platserna. Jag ska åka dit den 28 Juli & bara av att se bilderna blir jag helt varm inombords. Jag tror området vi ska åka till Molyvos & det har pappa hört mycket gott om. Det ska vara så mysigt med resturanger och lite butiker. Vi ska inte göra så mycket där, men man kan självklart upptäcka ön! Hoppas det hjälpte, kram <3

Reply
Marija

You need to visit a CROATIA (my country) – DUBROVNIK (my favorite city)!!!!! :) <3

Reply
Camilla Norman

Naxos är mitt allra bästa resmål! Helt klart värt den lilla båtresan men åh ni bara måste åka dit!! Gamla stan på Naxos är bland det mysigaste jag har varit till :-) plus att Naxos-borna inte verkar vara trötta på turister som på så många andra öar! Jag vill bara tillbaka varje sekund just nu,och då är det ändå 2 år sen och ett x antal resor sen dess!:-D

Reply
Mirella Lundell

Kan verkligen rekommendera kassiopi som ligger i Korfu. Skit mysigt! :)

Reply
E

Kroatien!! Super vackert, bra nattliv & dagliv ;) massa mysiga öar och så himla fint vatten. Du måste dit innan du dör. Kram :)

Reply
amsterdahm

kroatien är helt otroligt. renare vatten än i något annat område i medelhavet (med sjöborrar, dock inte på stränderna) och med sjukt god italiensk mat. att åka ut till öarna med båt är vackert, de här en jättefin skärgård och en massa naturområden och parker. split kan man flyga till och röra sig sedan med bil till något mindre trevligare ställe. dubrovnik är vackert, men alla små städer är väldigt lika varann, så jag skulle rekommendera att ni bor på nåt mindre turistigt ställe. folket är också trevligt.

Reply
Anette

Vil absolutt anbefale Kypros – sååå utrolig fine strender:-) god mat, god service, fint vær, trivelige folk osv

Reply
IDA-MATHILDA

Jag rekommenderar er verkligen att åka till Santorini. Det är en liten, men helt underbar ö utanför Grekland. Jag och min sambo besökte ön i början av vårt förhållande och jag kommer aldrig att glömma det.
Ön är mysig och romantisk, kargt men fantastiskt vacker miljö och vänliga människor. Personligt, är ett ord som beskriver det bra. Litet och genuint helt enkelt. Många mysiga små resturanger på otippade ställen. Många familjeägda, där man verkligen kan få ett mål lagat med kärlek av “mormor”.
Ni bör verkligen hyra bil så ni får chans att upptäcka alla smultronställen. Vi hittade många öde stränder med akvariefiskar och kristallblått vatten.
Ta även en tur förbi staden Oia, den är känd för att ha världens vackraste solnedgång.
Min sambo sa dom 3 stora orden till mig när vi låg uppe på ett vitkalkat hustak och såg en enorm sol sänka sig ner i havet och försvinna bakom horisonten. Obeskrivligt!
Lycka till! Kram

Reply
Sanna

Jag skulle rekomendera Kroatien, finns massa fina stränder och coola naturfenomen!

Reply
A

Korfu!! Helt underbar ö. Lite party i stora staden, stränder i söder, olivlundar i mitten och klippor och kloster i norr. En “vuxen” grekisk ö med mycket att se och underbara vyer! Hyr bil, det är super!!

Reply
Johanna.A

Thassos!!! Var verkligen på ett jättemysigt hotell där med sjukt fiin strand:)

Reply
Elin

varför inte åka till kroatien, finns flera fina stränder där och även små öar man kan åka till :D

Reply
Johanna.A

Thassos!!! Var där för några år sen på ett jättemysigt hotell med sjukt fin strand, dit vill gärna igen:)

Reply
Irma

KROATIEN!
Åk till Kroatien! Hamnar man på ett bra ställe så kan man inte ångra sig. Helt underbart, alltid stekvarmt och klar turkost hav! You won’t regret it! ;D

Reply
Jessica

Kenza, you should go to Canary Islands, good weather, good food, beautiful beach, and beautiful Islands. XX

Reply
Sylwia

Sardinia is so beautiful place! So stunning photos ;) I want go there <3
Choose Santorini in Greece, so amazing!

Reply
Kristin

Kroatien! Jag kom precis hem därifrån och det var hur fint som helst, turkost och kristallklart vatten! Pizzan där var nästan godare än Italiens! Ett land man måste se tycker jag :)

Reply
David

Jag rekommenderar Portugal starkt. Väldigt fint och väldigt trevliga människor.

Reply
Karro

Du måste till Santorini! Hur fint som helst och känns väldigt grekiskt. Om du vill uppleva solnedgången i Oia och alla mysiga hus som ligger i berget samt se en massa blå vita byggnader så ska du absolut dit.

Reply
L

Rekommenderar Zakynthos i Grekland,där spenderade jag 2 veckor förra sommaren.Varmt ,god mat,kristallklart och blått vatten och havssköldpaddor och fina grottor man kan simma i !Party om man vill också!

Reply
lovisa

Ön peloponnesos som tillhör Grekland är en mysig ö som även kallas “den gröna ön”. Den är alltså bebodd av grönska och är en ganska lugn ö vad jag vet. Jag rekommenderar den starkt!

Reply
Jess

Jag rekommenderar varmt Greklands fina ö Karoathos. Så himla fint och jag hade en sådan underbar resa där!

Reply
leira

Hi :)
I’m an italian reader… you have to visit Otranto and Gallipoli in Italy and the greek island Lefkas!!

Reply
frida

Alla är ju olika men jag tyckte om zakynthos,åkte då till en av de lugnare delarna och inte partyorterna, Det jag gilla var att det verkligen “kändes” som grekland.

grym blogg, kram

Reply
Anni

Rekommenderar absolut Santorini! Var där förra sommaren, i Kamari. Underbart mysigt.

Reply
Clara

Samos! Det är en sjukt mysig liten grekisk ö, finns möjlighet att ta färja över till Turkiet, underbart att snorkla där och hela ön går att se om man har bil :)

Reply
Io vassiliadou

You should definitely come to my beautiful island Cyprus, especially Limassol! We have amazing beaches , as well as many pubs, beach bars…etc.! Or Mykonos and Santorini in Greece which is where I will go in 1 week for my holidays!:) x

Reply
Ylva

Karpathos är en liten grekisk ö jag varmt kan rekommendera, den är inte så känd så det är inte fruktansvärt mycket turister och den har många små stränder, ibland är man helt själv! Och om man inte känner för att ligga och glassa i solen hela tiden så finns det väldigt mycket fint att se på ön, trots att den är liten. Små mini-kyrkor längs vägarna och mitt uppe i bergen, en stad som inte hade vägförbindelse med resten av ön förrän 80-talet om jag inte minns fel, där det fortfarande finns grekiska gummor i svarta slöjor med knappt några tänder. Ganska mycket berg på ön också, så utsikten är otrolig. Jag har bara bott på den södra delen av ön, men det finns en stad nära flygplatsen också som man kan bo i, vet dock inte hur den är.
Ett litet smultronställe jag hittat och ville dela med mig av bara, lycka till med låtandet efter resmål, kram :)

Reply
Johanna

Franska Rivieran såklart. Cannes, Nice och Marseille är romantiskt och otroligt fint.

Reply
Hannah

Hej Kenza!
Jag var och “öluffade” i Grekland för ett år sedan. Det är inte så hemskt som det låter. Det är bara att ta ett flyg till Athen och båtarna från pireaus hamn till öarna. När båtarna kommer in till hamnarna på de olika öarna står det folk från olika hotell där och det är bara att välja, de fixar transporten dit. Vår tur blev Santorini-Folgegandros-Naxos på 18 dagar. Rekommenderas!
Kram

Reply
Jasmine

Några tips i Europa: Sicilien, Kalabrien (Italien), Kefalonia/Lefkas (Grekland), Pärnu (Estland).

Reply
Sabina

Är du ute efter en underbar grekisk ö med mycket party? Isåfall kan jag rekommendera ios. En av Greklands mest fartfyllda öar.
Annars finns Naxos som också är en mycket fin ö, lite lugnare än ios. Även santorini som är den finaste ön. Finns dock inga stränder på santorini men städerna är sjukt fina!
Jag rekommenderar ios mest, världens underbaraste ställe. Smockfullt med australiensare :)

Reply
Andrea

något jag VERKLIGEN kan rekommendera är ZAKYNTHOS. hur MYSIG och fin liten Ö som helst och det var väldigt fina stränder, vatten osv, Googla!!

Reply
Nabila

KENZAAA YOU MUST GO TO AMALFI, POSITANO(ITALY).
THIS PLACE HAVE THE BEST BEACHES EVER!!!!!
I HAVE BEEN FOLLOWING YOUR BLOG FOR MORE THAN TREE YEARS, AND I LOVE YOUUUUUU!

A LOT OF KISS FROM ARGENTINA!

Reply
Sanny

Rekommenderar starkt en av de många Kroatiska öarna! Till exempel Hvar! Jättefin ö där turisterna ännu inte nåt fram, men med en underbar service och en extrem lyx! Även Kroatiens fastland kryllar av exotiska platser, men just öarna är något speciellt! Kram

Reply
Frederika

Patmos – för att koppla av och äta på små fina tavernor. Ön där uppenbarelseboken skrevs.
Karpathos – en lugn ö där massturismen inte finns. Man kan besöka Olympos där tiden stått stilla med alla traditionellt klädda bybor.
Santorini- perfekta stället att åka till med sin pojkvän. Helt fantastiska soluppgångar/nedgångar. (Dyrt)
Paros – fina stränder och många mysiga tavernor. Ön är full av historiska platser, finns mycket att se.
Ios- partyön nummer 1 ! Juni till augusti är det hit man ska komma om man vill festa men över här finns det väldigt fina stränder och hyr man en moppe kan man hitta öde stränder lite här och var..
Skopelos- ön där många scener från filmen mamma Mia spelades in. Lagom mycket lugn och fest.
Korfu – Greklands grönaste ö. Lagom mycket fest här med men det är en mycket större ö. Missa inte de arkeologiska museet i Korfu stad.

Hoppas det här har varit till nån hjälp :)!!

Reply
Elin Carlsson

Kom precis hem ifrån en vecka på Kos i Geekland. Huuur bra som helst! Vi trodde att det bara skulle vara fulla tonåringar typ, men helt fel! Det är en superbra ö att upptäcka på cykel, så vi cyklade mycket & hittade många olika stränder, tog båttur & såg vilda delfiner(!!) & olika öar, grymt god mat, superfint hav, väldigt mysig gammal stad med jättemånga roliga saker att se & uppleva (vi kände att vi måste tillbaka eftersom en ecka inte alls räckte till allt man ville göra). Det blev åxå party några få kvällar. Rekommenderar verkligen er att åka dit!!

Reply
Mella

Santorini! Greklands vackraste ö! Jag var där för några år sedan och det var en magisk resa. En jättemysig liten huvudstad och mycket andra vackra platser, byn Oia till exempel.

Reply
Pauline Bergman

Kalabrien i syditialien är ett underbart resmål. Det genuina Italien finns där. Inte mycket turister. Italienarna själva brukar åka på semester hit. Billigt, god mat, underbart havsvatten ! Åk hit :) solresor ordnar nog bara resor dit. Jag och min sambo åkte via dom. Du kommer inte bli besviken. Det kommer bli en semester där ni verkligen får vila upp er och njuta av italy!

Reply
Anna

Alassio i Italien, på västkusten, nära franska rivieran! UNDERBART! Liten mysig stad med lång strand, åt den godaste pizzan ever där! Finns fler städer i närheten som man kan besöka också, San remo bland annat.

Reply
ida

Hi kenza! You have to visit greek island Santorini. Trust me, it’s the best place i’ve ever seen. Lots of famous people said it’s the most beautifull island. Really amazing sunset <3 everybody always clap hand after the sunset.. I love there so much..! Bye :) send greetings from czech rep.

Reply
Sofie

Kroatien är ett underbart och fint land! God mat och de trevligaste människorna! Också spelar dom in games of thrones där :)

Reply
Imane

You know where you should go? Kefalonia! It’s one of the Ionic Islands in Greece. They have one of the most beautiful beaches in Greece: Myrthos beach (just google it and you’ll see how freakin’ beautiful it is!). I stayed in the 5* hotel Apollonion Resort & Spa and rented a car, it was one of the most beautiful vacations I’ve ever had! I REALLY recommend it!

Reply
Sophie

Kan rekommendera Skiathos! Väldigt mysig liten ö med massor av stränder att välja på! Och båtturer till öarna Skopelos och Alonissos rekommenderas varmt!
Blev beroende av ön och har nu varit där 3 år i rad.

Reply
irmaas

Hej Kenza,

Om du inte varit I Kroatien så måste du uppleva det. Alla fantastiska öar de har. (bol,brac,hvar osv) så även de fina städerna längst kusten. Dubrovnik, split, makarska, tucepi osv.

ett tips!

Reply
rebecka

Skiathos! Otroligt vackert och fint och människorna där är så himla trevliga!

Reply
Tilda Månsson

Åh, jag också varit där! Det är jättefint och jag ska dit igen i slutet av sommaren! Lätt finaste stället jag varit på!

Reply
Sofia Eriksson ♥

Malta! Jag var där på språkresa i 2 veckor och det var underbart!
Om ni åker till Malta rekomenderar jag att åka en eller två dagar till Maltas ö Comino. Det var en underbar strand och badställe :)

Reply
Linnea

Vill du till någon grekisk ö kan jag tipsa om Korfu. Den är den grönaste och absolut mysigaste av dom grekiska öarna, enligt mig då. Det finns sjukt fina stränder, superfina gångar uppe i bergen, med utsikt över hela byar och hav. Är ganska bergigt där innåt land men mycket grönska och fint att kolla på. Och folket är så sjukt sjukt trevliga där. Så Korfu är definitivt ett hett tips!! Kram

Reply
Clara

Hej Kenza, jag var nyligen på ön Korfu, den är en grekisk ö, men arkitekturen påminner mycket om Venedig, och Italien i allmänhet. Det finns en rätt stor stad med shopping, resturanger, etc, och mängder av småbyar med utekrogar mm. Stränderna är otroliga, jag bodde i Sidari, där fanns en underbar flera km lång sandstrand, och en dag åkte vi till Cassiopi, där var det stränder bestående av ovala, vita stenar, och vattnet var KRISTALLKLART. Klarare blir det inte. Alla hotell jag såg under hela resan hade pool, om det är det du är ute efter. Dessutom är korfuoterna (invånarna) supertrevliga, och många pratar engelska. Kram!

Reply
Emelie

Kan varmt rekomendera Sicilien (Italiensk ö). Gillade ni Sardinien så kommer ni att ÄLSKA Sicilien ännu mer!!

Reply
Larissa

You should go to Chalkidiki in Greece! Sithonia is a wonderful peninsular with a lot of beautiful lonely bays, cute little villages and an awesome nature. :)
Greetings

Reply
Lina.N

Italien, åk till Desenzano,det ligger precis vid garda sjön så du kan hyra en båt och åka ut!Sååå vackert,de är en ganska liten stad men man kan åka ut till de andra städerna som oxå ligger vid garda!

Reply
Emma

Åk till Grekland, men till fastlandet. Flyg till Thessaloniki, hyr bil och åk ner längs kusten till Halkidiki. Nästa enbart greker som turistar i sitt egna land här, ungefär som att vi åker längs västkusten i Sverige.

Reply
Erika

Den grekiska ön Santorini är att rekomendera, väldigt fint särkilt i huvudstaden Thira. Annars har jag hört att Naxos ska vara bra ligger också i grekland. Ska dit i augusti hoppas att det är fint. :)

Reply
Beatrice

Hej!
Om ni tycker att det är okej att åka runt lite skulle jag rekommendera Italien. Cinque Terre är superfint och där kan man åka mellan de små fiskebyarna Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore.
Därifrån är det inte heller superlångt till Florens och Toscana som även det är helt fantastiskt. Om ni är borta lite längre kan man ju kombinera båda delarna!

Reply
Sarah

Kenza, jag kan verkligen rekommendera Kroatien! Så otroligt fint! Och ju längre “ner” du tar dig i landet, desto finare är det! Mitt favoritland för övrigt och jag har varit i de flesta länderna i Europa! :) ett HETT tips bara :)

Reply
Therese

Du kommer ÄLSKA Kroatien. Kalkstens klippor , kristallklart vatten, varmt, god mat, fin natur , det är verkligen så fint! Åker dit varenda sommar

Reply
Beda

Hej Kenza, jag kan garanterat rekommendera kos, jag och min familj ska dit i slutet av månaden! kram

Reply
Kristin

Makarska rivieran i Kroatien är något av Europas vackraste, och har bättre och billigare pizza än Italien;)

Reply
Jasmina

Åk till Kroatien :) makarska Rivieran är helt underbar. Mysiga små ställen som exempelvis Tucepi, fina stränder och god mat. Perfekt par-semester :D

Reply
Jennifer

Jag har vart och båtluffat i Grekland flera gånger och kan varmt rekommenderar öarna Milos och Naxos,Milos är en liten ö med fantastiskt vatten och därifrån kan man även hyra en segelbåt över dagen och uppleva fantastiska grottor. Naxos har lite mer turister men har fantastiska stränder samt en mysig stad med massa restauranger längs stranden.

Reply
Lina

Lugano i Schweiz!!
Var där i tre veckor nyss, kom hem i lördags.

Underbart vackert där. Googla så ser du. Varmt och underbart fint. Utsikten från bergen som man kan ta linbana upp till är helt magisk. Ser ut som ett vykort hela staden.
Lugano är precis på gränsen till Italien. Endast 30 min med tåg så är du i italien.

Reply
Cb

Skiathos!! En liten grekisk ö. Jag var där i början av sommaren med två kompisar. Jättemysig ö med fina stränder :)

Reply
Emma

Jag har precis kommit hem från Malta och det var grymt! Rekommenderar verkligen Malta. En liten ö utanför Italien med magiskt vatten :) <3

Reply
Elianne

Hey Kenza!
I went to the Greek Island Zakynthos last week. It is beautiful there! Small gorgeous beaches, nice food, nice people and it’s a really good place for snorkling (if you like that) :)

kisses,
Elianne

Reply
Elianne

Hey Kenza!
I went to the Greek Island Zakynthos last week. It is beautiful there! Small gorgeous beaches, nice food, nice people and really good place for snorkling (if you like that) :)

kisses,
Elianne

Reply
Fabiana

you should visit Croatia; it is near Italy but much more beautiful, and it has over thousand islands, more than Greece :)

Reply
Charlotte

åhhh älskar den sista bilden! Sardinien är verkligen jättefint. Kan annars också rekommendera Korsika – hur jäääkla vackert som helst! Malta är inte heller dumt!

Reply
Nathalie Devantier

Jag var i Grekland för två veckor sen ungefär på en liten ö som heter Kos. Åååååh, så otroligt fint det var!!! Rekommenderar den starkt till dig Kenza, så sjukt mysig ö och riktigt fina hotell. Kram :)

Reply
Frida Hellström

Hej!
Jag åker till Grekland varje sommar, och till nästan olika öar hela tiden! Men det är en ö som jag verkligen älskar, ön heter Lefkas och byn/staden som jag åker till då heter Nidri, där har jag varit 7 gånger:) man kan också hyra bil, då jag rekommenderar att åka till andra sidan bergen där havet ligger! Det är så otroligt vackert, vattnet är kristall blått och bergen är fulla av olivträd:) kram

Reply
Hanna

Jag va på en ö som heter Karpathos för 2 år sedan, den är grekisk och så himla fin! Kolla gärna på den! Kram

Reply
Alexandra

Har inte varit där själv men tror absolut att den grekiska ön Santorini är helt magisk! Med vackra idyller av de typiskt grekiska vita husen med blå tak och kristallklart vatten! Dit skulle vi, jag och min pojkvän, ha åkt om vi inte hade valt Paris i sommar istället! Hoppas du hittar något fint, kram!! :)

Reply
Emma

Var precis på Korfu, och det är ju “en liten grekisk ö” haha! Jättefint, vi bodde i en villa precis vid vattnet i ett område som kallas “Kerasia”. Sååå fint, kolla upp det, tror du hade älskat det!

Reply
Sandra

Skiathos är en så otroligt fin och trevlig liten ö som tillhör Grekland! Kan rekommendera den starkt, det finns fina stränder att åka till, mysig gågata, fina restauranger och bara själva miljön och ön är otroligt fin!

Reply
Tilda

Kefalonien! Det är typ en grekisk ö elr något :) Var dit för några år sedan och de var de 2 bästa veckorna i mitt liv! <3

Reply
Tilda

Kefalonien! Det är typ en grekisk ö elr något sådant :) Var dit för några år sedan och det var de 2 bästa veckorna i mitt liv! <3

Reply
C

Grekiska ön Zakynthos! Helt klart mitt bästa resmål i Europa. Hyr moppe (små vägar i bergen) och man åker runt hela ön på två dagar, hittar underbara stränder. Finns både en feststad och andra mysiga lugna ställen att bo på.

Reply
julia

Var i kroatien förra veckan! Som Italien, fast mindre turister och lägre priser. Kan verkligen rekommenderas!

Reply
Sofie

Jag och min kompis var på en grekisk ö som heter karpathos. Jättemysig och huuuuuur god mat som helst. Det är många par som åker dit och slappar hela veckan, ingen partyö direkt. Jag rekomenderar verkligen karpathos. Kristallklart vatten, båtturer, möjlighet att hyra bil och åka runt ön samt alla fantastisk vänliga greker som bor där. Ska deffenitivt åka tillbaka dit någon gång i framtiden

Reply
Lisa

Om du inte har varit i Kroatien så åk dit! Åk ut till de fina öarna som finns där. Exempel på sådana öar är Hvar, Rab osv. Finns massa att välja mellan! Och om du vill ha god mat och glass som i Italien rekommenderar jag Kroatien skarpt! Där finns även otroligt fint vatten som är perfekt att snorkla i. Kram

Reply
Madeleine

Hej kenza. Jag och min sambo ska till Sardinien i augusti, längtar verkligen. Vi var på samos, liten ö i Grekland, förra sommaren. Det var underbart och fantastiskt vacker. Bodde på hotell doryssa seaside resort, nära staden pytagorion, kan verkligen rekommendera. Perfekt för ett par, väldigt mysigt. Man kan hyra en bil och åka runt ön på en dag, fina vyer och fantastik utsikt, har fått väldigt fina bilder därifrån. Ligger små byar runt om hela ön som man kan besöka. Rekommenderas verkligen. Hoppas Sardinien blir lika bra!

Reply
jhs

Både franska och italienska-rivieran är fantastiska! Finns jättefina genuina kuststäder i Spanien också Nerja är en sådan, är inget super fan av de spanska köket dock!

Reply
Linda

Kefalonia kanskje kunne være noe for dere? Jeg synes det er en utrolig flott øy, fantastiske strender, turkist hav og mye å se hvis man f.eks leier bil. Jeg har vært på mange greske øyer, men Kefalonia, Karpathos, Skopelos (pga Skopelos by som er magisk) og Chios er favorittene.

Reply
Nikita

Vi åkte till den grekiska ön Kos för nån vecka sen, något att rekommendera! :) Varmt och skönt, bada i medelhavet och dessutom tog det bara 20 minuter från Kos till Turkiet så vi åkte dit på en guidingtur en dag ;)

Måste också säga att du och Aleks är så sjuuukt fina tillsammans! Kram :) <3

Reply
Anna

Costa brava kusten i spanien, helt underbart! Bäst när man hyr bil och kan åka runt, vi hittade massa orörda sträder med kristallvatten på det sättet. Maten är också fantastisk! Annars måste du åka till venedig om du inte varit där! Otroligt vacker stad, vi bodde några km utanför och åkte tåg in som tog ca 10 min, på så vis fick vi både se en vanlig italiensk stad och venedig i samma resa! Vi tog också “båtbussar” till en ö där man kunde sola och bada! Maten och shoppingen var såklart bland det bästa!

Reply
Elina.

Menorca måste ni åka till!! En liten paradis-ö strax utanför Mallorca. Om man hyr bil och åker runt lite så hittar man superfina stränder och små byar. Man kan även paddla utanför ön vid grottor i det kristallblåa vattnet, världens mysigaste ö!!! Och supergod Paella…..

Reply
afa

rekommenderar dig Verkligen att åka till Tropea, i södra italien, så otroligt fint och underbar mat :) mindre turister där också än i andra ställen i italien

Reply
Mikaela

SKIATHOS! Har varit på ca 15 öar, men denna är min favorit! Som några skrivit spelades Mamma Mia in på bl.a. den ön

Reply
Sara

Du mååååååååste åka till SANTORINI! Har varit i grekland sju gånger, olika ställen varje gång. Men Santorini är verkligen en klass för sig, vykortsön som den även kallas. Bo vid “svarta stranden” underbar! sen hyr bil och åk till Oia och kolla solnedgången, tänk dig typ Systrar i jeans feeling. Det går verkligen inte att beskriva stället förrens man varit där, unik miljö och toppenmat!Skulle lätt åka dit igen. Vackraste stället jag varit på! :)

Reply
Erika

SANTORINI! Det är en grekisk ö som ser ut precis som så man tänker Grekland. Vita hus med blått tak som klänger sig fast på branterna.
Du kanske har sett filmen “systrar i jeans”? Den är inspelad på Santorini.

Reply
Anna

Absolut och utan tvekan Santorini! Boka hotell i byn Ia. Det är som att bo i ett grekiskt vykort med sluttande berg och vita hus med blåa tak! Helt sanslöst vackert och romantiskt!

Reply
Hannah

Åk till Capri/anacapri!! Det är en underbar liten ö utanför Neapel i Italien.

Reply
Sophia

Zakynthos! Var där med några tjejkompisar för en vecka sedan. När man såg par som satt och åt vid restaurangerna med havsutsikt så insåg man hur otroligt romantiskt det vore att åka dit med sin pojkvän!

Reply
ida

ak till kroatien ( till on hvar) dar ar jag varje ar, jattefint stalle med en gammal stad och harliga grejer att se, aven finns det massa itestallen och resturanger. Sok pa kroatien hvar. Ett stalle som maste upptackas.

Reply
Matilda

Åk till Zakynthos! Underbart fin ö i Grekland med både klarblått vatten (finaste jag varit med om i Grekland och jag har varit på många ställen), fina sevärdigheter, mysiga byar osv. :) Annars kan jag rekommendera Ios och Antiparos :)

Reply
Tilda

Kroatien! Jag var där i augusti för två år sen. Varmt, god mat och fint landskap. Jag bodde i Diklo som ligger utanför Zadar, jättemysigt!

Reply
Marta

South coast of Italy is beatyfull: Sicilia (giadini naxos, taormina), all the coast of Calabria and Puglia… :) (Gallipoli for example…)

Reply
Julia

Korsika!! Testa något nytt, det är ju som en blandning av Italien och Frankrike! Man kan hyra bil o köra runt typ hela ön vid kusten, men man ska åka motsols tror jag, det kan vara ganska brant annars hehe. Jättevackert och som sagt annorlunda!!

Reply
Lisa

Alla grekiska öar är ju i princip hur vackra och mysiga som helst! Själv skulle jag rekommendera Lefkas, en liten mysig ö som inte är alldeles för “turistad” ännu :)

Reply
Emelie

åk till Nerja i Spaninen, lite utanför Malaga. Jättemysig liten stad, påminner lite om Grekland. Väldigt varmt & super god mat :)

Reply
Sandra

Då rekomenderar jag verkligen Malta!

Ett jättefint litet land som har en så magisk natur och miljö. Människorna är jättesnälla och man får verkligen en liten kulturupplevelse samtidigt, då alla Malteser bor på turistkusten under sommarhalvåret. Riktigt fint och man hinner uppleva hela landet på en vecka då det är så litet.
Meliha bay, golden bay, blue lagoon, st julians, åååh. Finns massor jättefint och roligt att uppleva!
ÅK ÅK ÅK!

Reply
Grek

Åh grekland!! Amorgos är huur fint som helst med världens finaste vikar med kristallklart vatten. Antiparos och naxos är också jättefina öar, även om naxos känns lite för stort för att få det där idylliska bara grekland har<3333

Reply
Tilde

Jag kom precis hem från Italien, så jag måste ju tipsa om det! Maten är ju bara för god. Den italienska rivieran är riktigt fin, och där finns många härliga städer med fina hus och stränder. Cinque terre är otroligt fint! Sedan kan jag också tipsa om den franska rivieran, Nice är en fin stad.
Kram!

Reply
frida

Säger bara Naxoooos!!i agios prokopios finns en underbar stra
nd och bussar till stan går hela tiden,man kan även gå en bit o komma till den milslånga plaka beach där man kan hitta sin egen lilla strandremsa, där finns en jättebra mexikansk resturang: picasso!!har precis varit här i 2 veckor och kan verkligen rekommendera!!

Reply
Hanna

Kroatien har du missat!
Det är finare än Cypern och Grekland!!
Trevliga människor, god mat och vattnet är sjukt fint!
Vattenfallet Krka är riktigt fint om man tar sig dit med bil/buss!

Reply
Mary

Oh Kenza please come back here in Italy i want to see you or meet you ! PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE :)

Reply
Nicole B

Jag är i Andora i Italien just nu. De är en italiensk liten by precis vid gränsen. Jag rekommendera att ni hyr en bil och kör i bergen till t.ex Monaco(40min) och Nice(1h) över dagen. Helt magiska utsikter i bergen! Staden är så otroligt mysig, med massa hotell och pizzerior och jag och min familj är antagligen de enda icke italienarna här. Italienarnas egna lilla ställe. De som är så otroligt mysigt är också att mitt i natten så är alla åldrar ute. Barn cyklar runt, pensionärer promenerar och ungdomar krökar haha. Underbart ställe, åk hit!

Reply
Frida

Själv ska jg till Sicilien snart! Hoppas det är lika fint där! Fanns det några ta klädbutiker på Sardinien? I sådana fall finns det kanske på Sicilien också!
Annars är ju Spanien standard. Men jag har varit i Spanien en del i med att min syster bott där, och när man tänker på Spanien tänker man på stränder och palmer men det finns en hel del vackra platser i Spanien. Tex Ronda! Magisk att besöka i solupp -nedgången!
Kroatien är också fantastiskt vackert!
Kram!

Reply
linnea

om du vill till en grekisk liten ö så rekommenderar jag SORT karpathos!!! sjukt fint där med en massa mysiga resturanger och små butiker!! ön är bara ca.5 mil lång så att hyra en bil och åka runt ön en dag är att rekommendera! sjukt vackert!!! bästa resemål jag har vart på!!!

Reply
Matilda

Hej! Jag tycker själv mycket om Barcelona, shopping och kultur är helt underbar, sen Cannes och Nice (stränder, kändisar och party)
Sen om du är ute efter mindre ställen som är fina med, tycker jag du ska åka längs med cincue terre- de fem kuststäderna i italien. Man kan bo i en stad på kusten, och åka den slingriga. Supersmala och högt belägna bergsvägen och ha en sådan otrolig utsikt. Men eftersom jag misstänker att du även vill ha lite party tycker jag att ni sedan ska dra vidare mot san remo, genua osv senare som ligger på samma kust. Sedan kan ni dra över till Frankrike på endast några timmar! Googla och se vad du tycker. Bäst stränder enligt mig hittar du hursomhelst i Nice, Cannes och mittemellan. (De ligger inom synhåll från varandra, de städerna) hoppas du tar dig tid och hoppas det hjälpte! Kolla på en karta så ser du hur nära allt är. Puss!

Reply
Clara

Åk till Vassilikos på den grekiska ön Zakynthos! Ett hotell som heter The Bay Hotel & Suits. Kan verkligen rekommender det! Ett 5 stjärnigt hotell med egen strand. Vassilikos halvön har dom finaste stränderna på hela ön och nästan dom finaste i hela Grekland. Förutom stranden vid Smugglers Wreck, så sjukt vacker, sök på bilder, helt galet, fast den är tillochmed finare i verkligheten. Dock är det ca 20 min bilfärd från Argassi, men ett jättebra hotell om ni vill koppla av. Annars finns det ju Laganas, som är en ungdoms och party stad. Hoppas ni hittar nått bra! Kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*