• header

VELOCITE SHEARLING JACKET

Min nya fina jacka som ska hålla mig varm i höst/vinter! Jag har velat ha Acne’s oversize velocite shearling jacket längre så nu har jag äntligen slagit till. Jag som annars fryser hela vintern (jag hatar vinterjackor och klär mig därför alltid för tunt) kommer definitivt hålla mig varm i denna! MEN jag funderar på om jag ska gå upp en storlek. Jag är normalt en 34a men tog storlek 32 i jackan för att jag var rädd att den skulle bli alldeles för lång, men eftersom att jag inte är en 32a över stjärten så blir den lite för tight där. Jag var såklart alldeles för snabb med att slänga kartongen så jag undrar om någon vet om jag kan byta denna i någon av deras butiker, fast jag köpte den online i deras webshop? Skulle vara gött att prova ordentligt så att det blir rätt.

Jag har mailat kundtjänst också men ni kan ju typ allt och är alltid snabba på att svara. ;P

// My new amazing jacket will keep me warm this winter! I’ve wanted Acne’s oversize velocite shearling jacket for quite a long time and now I finally bought it. I’m always so cold during the winter but this one will definitely keep me warm!

141 Comments

Elina

Så länge du har kvittot och inte tagit bort lappen är det nog okej. Det brukar vara så iallafall.

Reply
Beata

Va va vänta nu, har du köpt en jacka för 16 000 kr?! För det är iaf vad den kostar via Acnes hemsida http://shop.acnestudios.com/velocite.html# . Jag förstår att du är tät som ett troll och givetvis gör du vad du vill med dina pengar, men 16 000 för en jacka är ändå 16 000, oavsett om man är miljonär eller lever på socialbidrag är det rent ut sagt äckligt. Hoppas den värmer som du skriver, för lyckligare kommer du inte bli i den =/.

Reply
Hanna

jag har nyss beställt din jofama 4, men jag har en fråga angående färgen, på vissa bilder ser jackan nästan grå ut, och på vissa andra så är den svart med lite slitningar, orkar inte vänta för att se själv, så vad stämmer? Mvh Hanna

Reply
Emmeli

Det är nog olika från butik till butik. På zara kan man lämna tillbaka i butik om man köpt på webshopen! Den var riktigt snygg iallafall :)

Reply
Hanna

Ledsen, ingen aning! Men grymt snygg ju! Avundsjuk! :). Jag har en fråga Kenza, vad tycker du om Hunter stövlarna? Äger du ett par? Kram Hanna! Ps: hoppas tandvärken blir bättre snart!:)♥

Reply
alex

Vilket kap, bara 16 000:-!

Vem handlar en jacka för 16 000:- på NÄTET där man inte ens kan prova ut rätt storlek?

Reply
Anja

Kjempefin jakke! Kjenner jeg blir oppgitt og kvalm av alle de stygge kommentarene.. Håper du skjønner at de kommer fordi folk er misunnelige på deg. Du virker å være en fantastisk søt og god person og jeg elsker bloggen din <3

Reply
Nina

Jättesnygg! Ni som skriver att “oj, vad mycket den kostar” – FATTA att Kenza inte behöver betala för allt. Och 16 000 för en bra jacka är ju inte mycket att tjafsa om.

Reply
Maja

Följ gärna mitt hårkonto @hairstylesforfun. Har nyss börjat så jag har inte så många följare och bilder .:)

Reply
Marija

Hey dear, how are you, are you feeling better? Hope you do… The jacket is absolutely amazing…

Reply
Lola

Vem fan köper en jacka för 16 000 SPÄNN?!?! what the fuck. Du är så himla konstig ibland.

Reply
Sharon

Super fin! Men ojj 16 lax? inte illa haha :D
Kramar hoppas att visdomstanden låter dig vara ifred ;)

Reply
M

Acne är aldrig omöjliga. Är nästan säker på att om du går in i flagship store (norrmalmstorg) och har med dig kvitto så löser dom nog det

Reply
Nasra

För det där saftiga priset borde det inte vara någon problem att byta ut storleken i deras butik….

Reply
biiisbub

Du kan inte vara helt normal i huvet om den e så dyr som det står. Sen att du skriver att den e “tight över rumpan”. sluta skryt? du har en liten rumpa och det kan nog alla hålla med om

Reply
Matilda

ORKAR INTE MED ALLA JÄVLAR SOM TJATAR OM PRISET PÅ JACKAN. MAN VÄLJER SJÄLV VAD MAN VILL SPENDERA SINA PENGAR PÅ. DET ÄR ENS EGNA VAL. GILLAR MAN KLÄDER OCH MODE VILL MAN SOM KENZA KANSKE KÖPA DEN JACKAN SOM MAN VERKLIGEN VILL HA. OM DEN NU KOSTAR 16 000 KRONOR OCH MAN HAR RÅD MED DET, VAD ÄR DÅ PROBLEMET? DET ÄR SOM ATT FRÅGA VARFÖR MAN SKA KÖPA EN FERRARI NÄR MAN ÄNDÅ KAN KÖPA EN SKODA, ELLER VARFÖR MAN SKA KÖPA EN FIN OCH STOR LÄGENHET FÖR EN HÖGRE SUMMA PÅ ÖSTERMALM NÄR MAN ÄNDÅ KAN KÖPA EN ETTA I RINKEBY.

JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ JANTELAGEN ATT JAG SPYR.

Reply
Michelle

Alltså man måste jämföra med vad som är dyrt för olika personer. JAY Z köpte en ring till Beyonce för 35 miljoner kronor! Visst är det sjukt men för han är det ingenting. För Kenza, som tjänar helt otroligt mycket helt själv, är 16 tusen inte överdrivet mycket. Kvinnan har pengar. Hon är dessutom värd jackan, så ni som skriver att hon är DUM I HUVUDET? come ooon…

Reply
Ella

Oh fytusan va snygg! Har tyvärr ingen aning om hur man är men sålänge kvitto och lapp sitter kvar så tror ja absolut inte att det är någon fara! SÅ HIMLA FIN!!!
Och alla ni som säger att hon är dum i huvudet för att hon köpte en jacka för 16.000, visst det kanske hon är. Men då är jag och troligen hundratusen andra precis lika dumma, för jag skulle med köpa sådana här saker om jag hade råd och det tror jag oxå att ni hade gjort med. Så sköt erat så sköter hon sitt, för vad hon gör med sina pengar har vi faktiskt inte så mycket att göra med!
Du är så himla grym Kenza, hoppas tandvärken blev bättre! Ja diggar dej verkligen, kramar!!

Reply
Emma

Nina: Vadå inte behöver betala för allt? Hon betalar nog precis lika mycket för saker hon köper som du eller jag.
Men hon har sjukt mycket mer pengar på banken bara!

Reply
jenaly

oh my goodness, I am so jealous right now!!! I am in love with that jacket. It would be a dream to own it! Lucky Lady!!!!

Reply
Jessica

Hej Kenza! Jag ska beställa hem en kappa men jag kan inte bestämma mig om jag ska ta en S eller en M. På alla min jackor (vinterjacka, skinnjacka, kappa) har jag S men på kläder såsom linnen, koftor osv har jag M.. snälla hjälp mig att bestämma mig!

Reply
Hanna

Många som tydligen reagerar på priset, men som allt annat som har ett värde kan man disskutera i evigheter…
Jätte fin jacka! Ser fram emot att få se den på:)

Love /Girly

Reply
Andy

16000 kr för en vinterjacka är väl ok. Hade det varit ett par skor kanske det hade ansetts som dyrt. Har inte Acne ett showroom förresten där (vissa) bloggare kan komma och prova och plocka?
Kenza skriver ju alltid så positivt om Acne så man kan undra varför hon ska behöva skicka efter från webshopen…

Reply
elin

egentligen borde du kunnat gå till en acneaffär… (finns de?) jag menar köper du något på HM i göteborg kan du ju alltid byta det i Stockholm? så de borde inte spela roll! ring en affär och fråga? :)

Reply
isabel

men snälla alla som ba men gud vad dyr. det är det fina jackor kostar. sluta lev i er drömvärld där en jacka kostar 200 kr sluta klanka ner på kenza för att ni inte har råd ;)

Reply
anonym

Fin jacka! Kommer säkert sitta supersnyggt på dig. men det jag undrar om du verkligen är ärlig med dina klädstorlekar? Förlåt men du ser inte ut som en stl 32. Nu menar jag inte att du är tjock absolut inte! Men jag är själv väldigt smal och har kroppsform som en planka och inte ens jag kan ha stl 32, så jag undrar faktiskt om du verkligen har så små storlekar som du säger? Du ser ut att ha en normal kropp så man känner sig nästan lite tjock när du hela tiden skriver att du har XS och så typ, för själv tänker jag men herregud! Hur kan Kenza ha XS när inte jag kan? Blev lite så att min kommentar låter lite negativ men detta har jag funderat på länge. Om dina klädstorlekar stämmer måste du vara mycket smalare i verkligheten. Kram :)

Reply
Ewa

Kenza, sorry for spam but this is really important for me !
Hi there! I take part in a beauty contest, and I’m already in the semifinals. Whether I go to the finals of the public vote to decide!
Please, come visit: http://www.misspolka.pl/profil-19640.html
click voting and enter your e-mail-you need to confirm it. It will take you literally 15 seconds and for me it is quite a possibility. Thank you in advance, Eve :)

Reply
Lucie

HERREGUD vad det stinker avundsjuka här!!
Varför måste folk bry sig om vad Kenzas jacka kostar eller inte kostar. HENNES pengar inte era!! Har man råd, varför inte???
Snygg jacka btw, hoppas det löser sig med storleken! Kram!

Reply
Sara

Det patetiska är inte priset utan att folk går in och kollar vad den kostar?? Ohyfsat och pinsamt. Hon bestämmer väl själv vad hon vill köpa?

Reply
Emmi

Men sluta säga att hon är dum i huvudet och att det är slös med pengar osv. Har ni själva tänkt på hur mycket ni lägger på jackor? Eftersom att jackan som kenza nu har köpt är från ett så pass fint märke så kommer den ju hålla nästan för alltid. Istället för ni som säkert köper billigare jackor som går sönder efter 1 år, så hur mycket lägger ni på jackor då? I slutändan mycket mer än Kenza.

Reply
Anonym

Kostade den bara 16.000kr? Vad billigt:)
När jag var på Hawaii var där en jacka som kostade 500.000kr…
Och till er, som tycker att det är sinnessjukt: Kenza får köpa vad hon vill!
Var glad för att hon har lyckats!

Reply
Camilla Norman

Hej hej!
Jag satt i natt och lyssnade på din podcast med Andreas. Fy fan säger jag bara! Ni är så himla härliga tillsammans! :)
Kul att få höra rösten bakom din blogg. Det var ju ett litet tag sen du gjorde något framträdande på tv/radio?
Ni var toppen iaf och himla underhållande haha

Reply
Linn

fånigt det blir med tjatet om jackat. 16000 är mycket men det skulle lika gärna kunna vara en jacka för 100 000.. Men Kenza, en fråga till dig. Skulle du kunna tänka dig att lägga 150 000 kr på en väska? :)

Reply
Patricia

Äsch vafan, skit i vad dom andra säger! jag tycker du förtjänar en så fin jacka och som du säger att du inte har haft en ordentlig vinterjacka hittils, hallå? Vad kostar inte en canada goose, PJS eller fjällräven? Säg att du använder den i 16 år framåt, 1000 kr om året är ju inte så farligt :)

Reply
A

Jag skulle aldrig kunna rättsfärdiga att lägga 16000 på en bit dött djur. Det skulle kännas fel på så många nivåer.

Reply
Lina

Skitsamma om priset. Uppenbarligen har Kenza råd att köpa den för det priset! Den kostar säkert mindre procentuellt om man räknar på hennes inkomst än vad en jacka från H&M kostar procentuellt om man räknar på en vanlig Svensson-inkomst.

Däremot kanske det inte är det smidigaste materialet att ha under en svensk vinter. Blir den inte förstörd när den får vatten på sig?

Reply
Nina

Apasnygg jacka!!! Efter ditt helvete med visdomstanden är du ju lugnt värd den jackan hehe ;)

Reply
Paulina

fan va snygg jacka, gött köp! du kan ju lotta ut denna och köpa en ny, hehe, alternativt sälja den till mig för 2000:- om det går för sig? P U H L E A S E !

kram från en trogen läsare likaså fattig student med stort modeintresse (värsta kombon)

Reply
heddi

Så jäkla pinsamt med avundsjuka människor.. Hela kommentarpanelen är grön av vissa idioters avund!

Kenza, den jackan skulle jag typ kunna hångla med hahah. Har varit kär i den ända sen Sofi Fahrman köpte sin. Du kan byta den i deras flaggskepp butik mot uppvisande av kvitto. Ring dock o kolla att din strl finns på lager.
Puss på dig;)

Reply
Kristin

Hej!

Vi på ACNE använder inte samma lager i vår webshop som i våra butiker, men vi jobbar på det. Tyvärr kan du ännu inte byta/returnera ett köp du gjort via webshopen i våra butiker.

Reply
Rebecca

Det är de här dumma kommentarerna (bl.a. min ;)) som gör att hon har råd med den där jackan ;) hehe

Nu bryr inte jag mig om hur mycket Kenzas toapapper eller jacka kostar, för det spelar ju ingen roll för mig, om jag inte hade varit intresserad av att köpa den förstås.. Så det måste vara där skon klämmer för de flesta av er :p Att ni själva vill ha den men inte har råd och då spyr ni galla på henne över hur “dum i huvudet” hon är som faktiskt har råd med sina begär :p

Sen är ni så smarta som går i alla Kenzas fällor, hon fick förmodligen jackan mot att hon sponsrade dem i ett inlägg och det var ju precis vad hon gjorde här, “ställde en oskyldig liten fråga om ni läsare som vet bäst blablabla, jag vet ingenting själv för jag har inte shoppat fem miljarder plagg de senaste 10 åren” lol. Misstänker att det var ett litet PR-trick som hon såklart aldrig kommer att erkänna.

Hon fick den gratis mot att hon fick så många som möjligt att gå in på Acnes hemsida och kolla upp priset samt att kolla upp hennes fråga. Det är ju typ sånt Kissie gör haha, skillnaden kanske är att hennes läsare är 10 bast och går på vad som helst :p

Reply
alle

Jag trodde du va eller vill vara en förebild för de unga tjejer som läser din blogg. Ingen vanlig person har råd att köpa en jacka för 16000. Vill du dina läsare ska hamna i kronan?

Reply
T

Kenza kunde köpt nästan två lika dyra jackor med pengarna hon fick in från bloppisen. Men gjorde hon det? Nej. Hon skänkte pengarna istället!

Ser inget fel med att lägga 16.000 tusen på en jacka om man vill/har råd. Tror ni hon gör det för lyckan? Det tror inte jag.

Reply
G

Alla tjatar på om denna 16.000kr jacka, som en vuxen kvinna själv betalat. Tror Kenza har lärt sig väldigt mycket genom bloggen och hennes ålder, så tror hon vet själv hur mycket pengar hon kan lägga på kläder utan problem. Förstår inte hur alla ska leka “vuxna” och försöka banka in vett i hennes skalle när det är hennes val?!

Men att små 13-14åringar går runt i sthlm med egna
Louis Vuitton väskor som kostar 10.000+ verkar helt logiskt. Men en vuxen kvinna med framgångsrik blogg och eget klädmärke m. företag får inte lägga mycket pengar på något hon gillar. Visst det är mycket pengar, men HENNES pengar.
Hon har en modeblogg, och har pengarna för att köpa dyrare kläder hon gillar. Tagga ner, herregud!

Reply
Nikaia

Av just såna här skäl vill man verkligen inte bo i Sverige. Förstår inte varför människor lägger energi på ens bry sig om något sånt. Skulle vara jäkligt najs om folk bara kunde sköta om sig själva istället!

Reply
Fanny

Kanske kan du köpa hem något mer från samma ställe sedan använda den kartongen när du skickar jackan i retur?

Sen okej, har man mycket pengar så kan man väl lägga ut 16 000 på en jacka… men jag kan verkligen inte förstå att man lägger ut den summan på DEN jackan. Sjukt ful och jag tror inte den är jättevarm heller.

Reply
J.

Alltså, jag vet inte hur det är när det handlar om dyrare klädesplagg men jag brukar ibland skicka tillbaka kläder i “egengjorda” kartonger och har aldrig fått klagomål över det. Så gör antingen så, eller ta med dig den till butik. Eftersom du byter till en annan storlek och inte bara lämnar tillbaka den helt, ser jag inga problem med det.

Reply
linn

Kolla gärna min nystartade blogg, ju fler bloggläsare ju fler inlägg om musik för er med intresset :^)

Reply
Jakob Andersson

Jag tror att jag precis “dog” den så kallade “snygg-döden”. Jag som älskar jackar som är min “crush” inom kläder och mode höll på att ramla av stolen. Helt fantastiskt snygg! Den kommer att klä dig. Eller ska man säga du kommer att klä den? Äsch, hur som helst – Ni kommer att se fantastiska ut, tillsammans. :D

Reply
Nasriin

Jag skulle personligen aldrig köpa ett plagg från Acne då det känns som att dom rånar folk på pengar när dom säljer kläder som både Mango och Zara har fast allting är 3 ggr dyrare hos dom bara för att dom anses vara ett “finare” märke. Men Kenza får lägga sina pengar på vad hon vill, men jag tror knappast att dyrare plagg= bättre kvalitet för tro mig det kostar inte 15.000-16.000 att tillverka dessa plagg.

Reply
Sarah

GODE GUD vad snygg jacka. Dreglar över datorn här. Visst är 16000:- mycket pengar för ett plagg, men hade jag haft råd så hade jag också köpt det. ;)

Reply
Anonym

Vad är den gjord av? Vilket djur?
Jättefin jacka (skrev aldrig det innan) och bär den med glädje!
Som någon skrev, “Du ska ju ha tröja under också” :)

Reply
Emelie Fridh

Skitsnygg jacka!!

Släpp oriset, det är äkta Acne jacka som dels är ursnygg men kommer värma.
Gillar man mode så är det enorm glädje att bära, priset är inte överdrivet nånstans. Skärp er.

Reply
Jelena

Min månadslön är på ca 16000 kr i månaden efter skatt, jag behöver helt klart byta jobb. :/ Fin jacka ändå.

Reply
tove

alltså om kenza normalt sett köper kläder till standardpris och nån gång ibland unnar sig ett plagg (som dessutom är en vinterjacka som hon kan använda i flera år) för högre pris, vad fan gör det? hon jobbar hårt för sina pengar och då ska hon väl få köpa vad hon vill.

Reply
gabbi

fan va lack man blir när man läser vissa personers idiotiska kommentarer här! nej, man är inte “dum i huvudet” om man tycker att det är värt att lägga ut 16000 kr för att köpa en snygg jacka som man suktat efter länge? hade jag också kunnat tänka mig att göra, om det är något jag VERKLIGEN VILL HA! så lägg ner era pinsamma kommentarer och sluta vara så himla avundsjuka! kenza jobbar och sliter som oss andra och har väl rätt att unna sig?

Reply
LOTTES VÄRLD

Riktigt snygg jacka! Erkänner att jag är en gnutta avundsjuk, jag vill också kunna köpa en sån fin och dyr jacka, haha!! Den kommer nog sitta skitfint på dig :D

Reply
lissaaaa

Viiiilken fin jacka <333 SJUKT FIN VILL HA :D Kolla gärna in min blogg snääälllaaaaaa skulle göra mitt liv fasiken :D

Reply
Linda

Nasriin: du har uppenbart ingen aning om vad du talar om. Som återförsäljare av flera märken genom åren så vet jag, att flera – särskilt svenska och danska märken kan skryta med en fantastisk kvalité i jämförelse med budgetmärkena. Att påstå något annat är direkt inkompetent. ACNE´s kläder är riktigt grymma, både kvalitéts- och designmässigt – att skriva om deras kläder i samma mening som MNG och Zara är bara dumt.

Förövrigt håller jag med de som skriver om den svenska avundsjukan – så klassisk, särskilt när det kommer till unga tjejer. Att ni inte skäms när det dessutom är så uppenbart.

/Linda

Reply
Jossan

16 000 för en jackjävel (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) jag smäller ta mig fan av. Helt jävla jävla sinnessjukt. Inte ens värt det någonstans, herre mig skapare. Dock var den snygg, men nej. Tyckte 10 000 var överdrivet..

Reply
M

Okej, kenza har råd med en jacka för 16 000:-
frågan jag ställer är, hur ofta kommer den användas? hon skriver ju i inlägget att hon inte gillar vinterjackor, och som man märkt många gånger innan så shoppas det mängder med kläder för denna dam men mer än hälften används aldrig.
och vad jag kan se så är denna jacka en typ av jacka som är trendig just nu, jag tror att denna jacka kommer hänga i kenzas garderob ända tills hon kommer lägga ut den på sin bloppis. tyvärr. men hon gör ju som hon vill med sina pengar. spenderas ska dom ju ändå så varför inte på en jacka om man så har råd med det :)

Reply
isabelle

Jackan är riktigt snygg. Jag har jackan med päls från Jofama by kenza och den är underbar. Hoppas att det kommer fler jackor, nu från ivyrevel. Förresten så har du gjort dig VÄL förtjänt av att kunna unna dig – du är en inspirerande, ung och begåvad tjej. Keep it up! Kram

Reply
Felicia

vad många tjatar om priset, om jag hade chans att köpa en sådan läcker jacka hade ja slagit till direkt utan tvekan! Hoppas att kundtjänsten svarar dig snarast, kram ♥

Reply
Frida Larsson

Hej! Jag kan inte svara på om det är okej att lämna tillbaka den i butik. Dock funderade jag på om du inte kan beställa en till (med den andra storleken) och skicka tillbaka den “gammla” i kartongen du får då. Det borde funka. Kram!

Reply
Esra

Alltså haha, jävla medelsvensson tar snart livet av sig av att se hur bra det går för andra.
16 000 för en jacka, ja, och?
Hennes ekonomiska tillstånd berör egentligen inte en enda jävel utav er, hon får investera eller rent av slösa sina pengar på precis det hon behagar. Det är ju asnice att någon av oss får tjäna sådär mycket pengar, det klart hon ska njuta av det.
Orka sätta allt i en bank resten av livet.

You go Kenza! Supersnygg jacka

Reply
Malin

Har man råd, köper man kanske inte längre lågkvalitativa kläder från H&M, cubus, BIKBOK, Gina Tricot osv. Hade jag haft Kenzas plånbok, hade jag uteslutet handlat mina kläder från de stora designmärkena.

Reply
marre

Grattis, du har spenderat mer än hela min månadslön på att köpa ett dött djur!

Reply
Malin

Herregud vad folk är besatta av vad saker och ting kostar. Vad fan spelar det för roll? Vissa har råd, andra inte.

Reply
Rebecca

Hade jag också jobbat så mycket och så hårt som Kenza gjort för att kunna leva upp till sin dröm och sen tjäna stora pengar på det så skulle även jag unna mig en jacka för 16.000! GO KENZA!
Det stinker avundsjuka i kommentarsfältet från många håll. Om ni var lika målinriktade på att göra något åt den där avundsjukan(typ göra något åt att ni själva inte har råd med en sån dyr jacka) istället för att gnälla om priset, så skulle ni nog ha råd så småningom.
Lycka till!!

Reply
M

Oh. My. God.

Helt ärligt, ni som kommenterar om priset, rör på arslet ner till Södertälje så ser ni att var tredje tjej nere i centrum går runt med jackor kring det värdet, OCH att det förmodligen hänger fler i garderoben.

Man väljer själv vad man lägger pengarna på shit. Vissa gillar att shoppa andra gillar att läsa böcker. Det är till och från herreguuuuuuuuuuuuuuuuuud

Reply
jj

Den var hemskt ful faktiskt, säkert mysigt det säger jag inte emot men alla som säger “gud va snygg” måste ljuga eller vara blinda eller så vågar dom inte säga emot vackra kenza!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*