• header

Vidriga människor!

Nu ska jag berätta om något som har stört mig hela dagen. Det började med att jag fick massvis med mail ifrån läsare som sett denna annons på Facebook. Reklam för något bantnings-skräp där de använt sig av en bild på mig när jag var 18 år och var i Egypten på semester. Bilden är snodd från min blogg.

Det här har hänt förut och det är väldigt irriterande. Jag har kontaktad Facebook men annonsen ligger kvar. Det sjuka är alla jäkla kommentarer under annonsen, från VUXNA människor (vi snackar kvinnor i min mammas ålder) som skriver saker som (jag citerar) “vem vill se ut sådär, alldeles för smal och benig, stackars tjej”, “detta måste vara ett anorektiskt skämt!” “menas det att man ska eftersträva hon på bilden med anorexia?” “åh vem vill se undernärd ut, vidrigt!!!”

Japp. Detta är alltså kommentarer på en bild på mig och min kropp. En kropp som jag kan springa, hoppa, kramas, dansa (och så mycket annat!) med.. En kropp som får både motion & ordentligt med mat. Den fungerar alltså finfint.

Jag hoppas innerligt att deras döttrar inte tar efter sina mammors beteende.

227 Comments

va ärlig le inte falskt

Du Kenza ta inget illa med att du är faktiskt benig och smal. Du kan inte bli sur det tanten har skrivit sant är sant. Kolla gina Draw that is a real Girls.

Reply
LIna

Åh du är bäst Kenza! Du inspirerar och motiverar sjukt mycket så tack för det! Kraaaam <3

Reply
julia

fyfan! du är så jäääävla bra kenza, det ska du veta! din kropp är så jääääkla snygg, just för att du har former och så, de är ju heeelt puckade och vet inte ens vad anorexia är. Inte enligt deras kommentarer iaf. idioter det finns i världen. du är sjukt snygg och smart med jätte bra åsikter! om man ens klankar ner på såna som dig måste det vara på grund av avundsjuka. jag erkänner, man kan ju inte annat än vara det på dig ;) <3

Reply
julia

det jag menade med att du har former och så är att, visst du är smal, men det hindrar ju inte dig från att se lika feminin och kvinnlig ut! det är vad många smala tjejer tror, men de har ju också former, så framhäv dom istället för att dölja dom, precis som du gör kenza!man ska vara stolt över sin kropp! varje sig man är stor, smal, kort, lång! lite fel uttryckt av mig bara! tycker det är bra att DU framhäver dina former! tycker fler tjejer borde framhäva sina kroppar, för det är otroligt sexigt med självförtroende! jag själv började göra det nu i somras, för jag var trött på att känna mig ful i bikini mm. det ökar verkligen ens självkänsla om man bara kör på och inte är rädd för att framhäva sin kropp, istället för att dölja den! självförtroende gör en vacker!

Reply
Malin Skylling

Vi alla vet ju att Kenza lever mycket hälsosamt och att hon i grunden antagligen har anlagt till en smalare osv kropp. Samtidigt idag är det många tjejer som svälter/bantar sig till samma kropp, då kanske via någon konstig frukt diet eller vad det nu kan vara. Och i sammanhanget är då bilden helt fel! Men när Kenza istället lagt upp den som en vanligt strandbild, då vi alla också vet att hon äter normalt osv så är det absolut inget varnande exempel, snygg kropp Kenza you go girl liksom!! Men när bilden läggs upp med texten att “såhär gick jag ner 10 kg på 9 veckor genom att..” Då kan ju inte den som ser detta egentligen veta anlaget och matvanorna på personen i fråga och anta att personen svält sig till kroppen. Sen är det alltid fel att klanka ner på en människa och dess kropp i vilken ålder man än är. Men det jag menar är att jag kan på sätt och vis förstå att dessa “mammor” istället vill säga att man inte ska svälta sig till en kropp som Kenzas och mer lägga en “varning”.

Reply
Lena

Du är bäst Kenza! Jag höll nästan på att säga att, alla bilder du lägger upp på Facebook har Facebook rättigheten till att göra vad dom vill med, och du kan inte anmäla dom, inte något. För deras avtal är så, bilder du lägger ut på Facebook har Facebook 100% rättighet till. Konstigt, men sant! Men nu skrev du ju att dom snott bilden från bloggen, och det får dom självklart inte göra och använda som någon reklam!! Så länge du inte lagt upp just den där bilden på FB också och dom kanske snott den därifrån?..
Men hursomhelst är det ju bedrövligt, och det var helt awesome inlägget du gjorde högre upp om att vuxna ska tänka på hur dom beter sig inför barn osv. You goooo Kenza!! :)

Reply
Ellen

Dom strävar ju uppenbarligen bara efter att vara snälla mot de människor som har dåligt självförtroende och vill påvisa att man inte behöver vara smal för att vara vacker. Det de missar är att alla är vackra. Smal, tjock, fyrkantig, rund som en boll och grön som ett äpple!! To bad att dom har missat biologin i skolan :(

Reply
Siri

Kenza! De som lägger ner tid till att skriva sådana här vidriga kommentarer om andra för att de själva inte ser ut så, är bara jätteosäkra och måste hacka på andra för att må bra. Och största anledning är ju att de är avundsjuka! Du har det de inte har men önskar att de hade. Alla vet att du har tränat hårt för din kropp och du är så hälsosam som man bara kan vara! Jag tycker faktiskt att man ska sätta ner foten och säga som det är. Det är ju din kropp?!

Reply
Vicky

Så jävla rätt Kenza!!!!!!!! FAN vad skönt att du har såna sunda åsikter och inte är rädd för att stå upp för dom!!!
R E S P E C T

Reply
Louise

HEJA DIG!! Så bra skrivet. Ingen ska klanka ner på NÅGON annans kropp, när blev det plötsligt okej att göra det hur som helst? Folk borde skämmas och tänka på hur de uppför sig.

Reply
Maria

You Go girl!!Kenza bra att du säger ifrån!!!Ingen ska säga nåt elakt till någon. Blääää och ush för dom som säger negativt till folk!!Hoppas hon lärde sig och dom andra att ändra på sitt sätt!!Dom måste börja lära sig och inte fortsätta med sådant!Massa Kramar till dig Vackra och Starka Kenza <3 <3 <3

Reply
Maria

You Go Girl!!Kenza bra att du säger ifrån!!!Ingen ska säga nåt elakt till någon.Bläää och ush för dom som säger negativt till folk!!Hoppas hon lärde sig och dom andra att ändra på sitt sätt!!Dom måste börja lära sig och inte fortsätta med sådant!Massa Kramar till dig Vackra och Starka Kenza <3 <3 <3

Reply
Cecilia

Du ska läsa kommentarerna om din bild på “kvinners helse tips” som är samma fast norsk. Tycker synd om dig och vad dem har skrivit om dig!

Reply
Andreea

Hon är bara grinig för att hon är fet och du är slank/vältränad.. Brukar tyvärr vara så

Reply
Jessica

Jag tycker inte det spelar någon roll hur smal/tjock man är. Det handlar om att man själv ska va nöjd med sin kropp. Om andra inte är det så är det väl deras problem. De är nog bara avundsjuka för att du är så snygg!

Reply
nobody

Du skulle väntat innan du printscreena , är rätt säker på att du fick typ 1000 likes på kommentaren. så ägd morsan skulle va :) ps jag skiter i om du kan kramas eller ej skulle ge va som helst för din kropp

Reply
Elin

Blir så förbannad över att kvinnans kropp alltid är ett objekt! Som man känner sig ha rätten till att värdera… Du är tjock, smal, lång, har kort hår, varför är du sminkad så där, bla bla bla! Världen är bra jävla sjuk.
Det är såklart kul att få en komplimang, men det känns alltid bättre att få höra att man är t.ex. snäll än att man har en bra hårdag, tycker jag :)

Reply
Alma

Hej Kenza,

Det handlar om avundsjuka. Det är det oftast när det gäller kvinnor. De önskar de kunde se ut som du, men tyvärr. Ta inte åt dig. Du är en väldigt vacker tjej. Ta hand om dig.

/Alma

Reply
Mia

Självklart borde annonsen bort på en gång.
När jag själv såg liknande ut var det tyvärr konsekvensen av det som var mindre bra. Blir därför glad över att du är en tjej som både kan njuta av mat och är stark.
Var rädd om dig och fortsätt vara stolt över den du är.

Reply
Go kenza

Det är så irriterande med folk som tror att man är anorektisk så fort man är smal. De som säger detta är ju oftast kvinnor/flickor, inte fan kommer det fram män/killar som skriver/säger detta Kenza:)

Har hellre din kropp än en kropp med massa celluliter och bristningar. Njuuut

Go Kenza!

Reply
Life Spot Beauty

Ja ja, att någon bryr sig om att sno bilden och att den väcker uppmärksamhet på en massa håll betyder väl egentligen bara att den är eftertraktansvärd med en sådan nivå av attraktivitet att få kan nå dit.

Tycker personligen att Facebook har ett ansvar för vad de publicerar och att frysa kontot omedelbart med sådana annonser med snodda bilder, facebooks egna sociala “underrättelsetjänst” är inte speciellt dålig så lite bättre ska man verkligen kunna kräva.

Sedan är du ju jävligt snygg och många väljer att hantera det på de sätt som de kan, speciellt när det gäller ett erbjudande att mot betalning få åtrå och skönhet, det är nog snarare just det som väcker ilskan och avunden gissar jag.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*